HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.06.30. 11:21 Zöldkör

Július hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Július hónapja nekem nagyon tetszik. A kilencvenes évek elejére emlékeztet, amikor már mindenki túl volt a szocializmus proliságán, de még nem jött el a hiperkapitalizmus műanyag és elidegenedett jellege. Olyan ’94-’95 íze van az előttünk álló hónapnak. Itt már ismét az elménken túl a szívünk, lelkünk és energiarendszerünk is el tudja hinni és fogadni, hogy lehetséges kapcsolódni, társas viszonyokat megélni. Ahogy beljebb olvashatjuk majd: „Itt érünk vissza az élők sorába”. Nade az élő alatt nem a ’megszokott’ rohangálást értjük, hanem Érzőt. Július hónapja azt is megmutatja nekünk, hogy erőből, egoból, egyedül nem megy, ahogy a mondás tartja: „Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül; ha messzire akarsz jutni, menj valakivel”. Ez a két tagmondat kering majd az éterben, és szerencsére most már a kapcsolódás és az együtt címszavai is stabilabbak és erősebbek tudnak lenni. Az Én-ünk egyre jobban helyreáll az elmúlt másfél-két év szétesése után, és ebben ott lesz a lehetőség is, hogy ezt harmonikusan, akár valakivel, valakikkel kapcsolódva is meg tudjuk élni.

Július 2, kedden a Mars bolygó az Oroszlán jegyébe lép. Mindkettő rendkívül tüzes természetű, és jelenleg a Mars uralta Állatok Korában vagyunk 2016 és 2020 között, mely már eleve gyors és hővel bíró időszak. Emiatt e nap és Augusztus 17-e közötti másfél hónap során, amikor a Mars az Oroszlánban halad, könnyen előfordulhat, hogy további hőségrekordok dőlnek meg, így itt érdemes előre felkészülni megfelelően, és ügyesen menedzselni az időjárási tényezőket.
A Mars és az Oroszlán is alacsony szintjein ego-t jelentenek, ezáltal magunkon és másokon is észrevehetünk akár egyfajta bezárulást, csökönyösséget, makacsságot is. Magasabb szintjein viszont az Én-ünk egy újfajta erővel, magabiztossággal is töltődhet, személyünkben és céljainkban tisztábbak és határozottabbak lehetünk. Ebben a másfél hónapban, amíg az Oroszlánban van a Mars még ne annyira fejtsük ezt ki a gyakorlatba, inkább sűrűsítsük, kristályosítsuk ki az Én-ünket, csiszolgassuk, és augusztus második felétől felfelé, amikor is a négy gyors-világi bolygó is a Szűzbe ér, onnantól hadd szóljon ennek a teljesebb és újabb énnek a menedzselése.

Július 3, szerda és Július 20, szombat között is ezt látjuk, hogy nagy lendülettel vetnénk bele magunkat dolgokba, úgy érezhetnénk, hogy már nagyon készen állunk, már nagyon erőnk teljében vagyunk, de ez még újszülött csikó szilajsága, és nem kikristályosodott szándékok és ambíciók. A 2017 nyara óta történt bizonytalanságok, felfordulások után már remélnénk, hogy innentől biztonsági zónában vagyunk; és egyébként már majdnem, ahogy láttuk fentebb is. Szeretnénk itt, hogy Földelt, Stabil, Perspektivikus dolgok legyenek már, vagy újra, de ahhoz a teljesen felkavarodott és darabokra esett én-ünknek kellene ismét összeállni; hiszen csak akkor tudhatjuk, hogy mit akarunk, ha tudjuk, kik vagyunk. Itt viszont kis türelmetlenség is lehet július során, ám mivel egy kvadrát fényszögről van szó, ezek irracionális fóbiák, melyek során inkább magunkat stuffoljuk ebben, de apró odafigyeléssel és levegővételekkel figyelmünket vissza tudhatjuk fordítani az Én-ünk kristályosítására. 20-ától felfelé viszont már stabilabban és perspektivikusabban is lehet építkezni, vagy valami felé tervezni, haladni. (Mars Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

Július 4, csütörtökön egy fantasztikus dolog történik! A Párkapcsolatért, harmóniáért, egyensúlyért, társadalmiságért és földeltségért felelős Vénusz a Rák jegyébe lép. Ez nagyon-nagyon jó dolog, ahogy ez az elmúlt időszakban nagyon megtépázott bolygó Nagynővéri jegyébe lép, az Otthon, Fészek, Család, Felnőtt Érzelmek, Gyökéreresztés és Kapcsolódás területére. Július 27, szombatig lesz itt, így ezekben a hetekben érdemes Emberi és Érzelmi témákban fészkelődni, és nem nagy svunggal, nem nagy csinnadrattával, hanem lágyan és finoman ilyen irányokba menni, vagy meglévőket kiteljesíteni.

Július 4, csütörtök és Július 12, péntek között még lehet fokozni mindezt, ahol is egy lágy és segítő fényszöget kap az említett Vénusz a Földeltség, Stabilitás, Perspektíva energiáitól. Erre lehet itt olvasni korábban, hogy ez egy, a szó jó értelmében vett 70-es évekbeli energia itt, vagy '90-es évek eleji, amikor a kevesebb több volt, és egy lángos, egy réten sétálás, egy felfújt kerékbelsővel lebegés a tó tetején bőven kielégített minden igényt. Valami ilyesmiket keressünk itt. (Vénusz Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Ahogy eddig látjuk, július alapvetően arról szól, hogy minden ami ego és ’zárt én’, az nem, minden ami ebből kinyílás, kapcsolódás, az igen.

Igen ám, de elég masszív másfél-két éven vagyunk túl, így a nagy béke-nyugalomtól gyanút foghat az Én-ünk, és elkezdheti pörgetni magát, feleslegesen készenlétben állva konfliktusra.

Ezt jelképezi a következő hatás. Július 4, csütörtök és Július 19, péntek között az Én-ünket jelképező Nap az Otthon, Fészek, Család, Gyökéreresztés, Kapcsolódás, Felnőtt Érzelmek területén elkezdhet belegabalyodni lassan, de biztosan a Temetetlen vagy Temetett Múlt energiáiba. Mint háború utáni katona, gyanús lehet a nagy (energetikai) nyugi, és elkezdhetünk rémeket látni, riadozni, pörgetni a pulzusunkat, és olyanokat belelátni helyzetekbe, amik nincsenek ott. Figyeljünk majd oda, hogy ez a ptsd-szindróma ne legyen rajtunk, és fújjuk ki a levegőt, amikor kell, nyugtassuk meg magunkat. (Nap Rákban szemben Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Július 6, szombat és Július 16, kedd között ebben egy nagyon Gyógyító, segítő hatás is lesz, mely finoman tölti, rendezi majd Én-ünket. Mintha a poszttraumás katonát közben körömvirágkrémmel kenegetnék. :) Ha ebben a másfél hétben tehetjük és érezzük, hogy a szervezetünknek is van igénye rá, aludjunk hosszabban, vagy akár beiktathatunk délutáni szunyókálást is, visszavehetünk munkában, feladatokban, teljesítményekben, és a feszesebb tempó helyett áramlóbb módokon működjünk. (Nap Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Július 8, hétfő és Július 31, szerda között a Merkúr hátráló mozgását végzi majd. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi ügyintézésért felelős bolygó évi több hátrálása során megfigyelhető, hogy e három területen érdemes ilyenkor plusz időt hagyni mindenre, alternatív megoldásokat keresni és elfogadni, rugalmasabbnak és türelmesebbnek lenni bármilyen külvilágbeli eseménnyel kapcsolatban. Mint a víz, ha akadály van, álljunk meg, folyjuk körbe, és menjünk más úton a cél felé. A Merkúr a gyerekek bolygója is, ilyenkor ők is nagyobb figyelmet és türelmet igényelnek. A Rák jegyében lesz ennek egy jó része, így a nyári szünetben érdemes itt júliusban több családi programot is szervezni a gyerekekkel, illetve ha valami esemény van, rendezvény, tábor, akár szülőként ott is lenni. Ez egyáltalán nem valami dörgedelmes dolog, hogy valami negatívumot előzzünk meg ezzel, hanem pont a pozitívat tudjuk behozni, vagy növelni vele. Érezze a gyerek, hogy van családja, szülője, ami a Rák jegyének témája.

Július 13, szombat és Július 25, csütörtök között a fentebb ódákat zengett Vénusz is bekerül ebbe a kettővel ezelőtti fényszögbe. A nagy béke-boldogság-földeltségben, a Vénusz témáit is elkaphatják a Temetetlen vagy Temetett Múlt, irracionális félelmek, fóbiák címszavai. Hiszen pont hogy a kapcsolódás, földeltség, egyensúly, párkapcsolat címszavai kavarodtak fel a ’17-18-as év során a Skorpió Jupiterrel és Vénusszal, és még nagyon friss ennek az emléke. Így a rendszerünk elkezdhet készenlétbe állítani bennünket, hogy „Vigyázz, biztos, hogy annyira jó és tuti ez itt…? Nem kéne inkább résen lenned és inkább félni, mint megijedni?!”. A fényszög és a tényezői miatt tudjuk, hogy nem kéne. Sőt, itt a klasszikus önbeteljesítő hatás lehet, hogy addig provokáljuk magunkat és akár a másikat, hogy megtörténik valami, és akkor mondhatja az ego-nk, hogy „Ahhha, látod, megmondtam, hogy figyelni kell!”. Ne tegyük. Emlékeztessük magunkat erre, hogy itt is irracionális ügyek vannak, figyelem, nagy levegő, kifúj, továbbmegy.
A Vénusz a párkapcsolatok és emberi kapcsolatok bolygója, időről-időre van ilyesmi fényszög, aminek van egy olyan aspektusa is, hogy akár álomban a tudatalattinkból, akár a külvilágban szembejöhetnek konkrét személyek, exek a Múltunkból. Vagy akár hivatalosan ismeretlen új ember is jöhet, de ő nem annyira ismeretlen, és a múltunkból lesz, csak mondjuk korábbi életből. Ebben a két hétben ha jön ezéletbeli vagy múltéletbeli ex így vagy úgy, és azt érezzük, hogy „Na, most sikerülni fog, ilyenjó mégsosevolt!!”, abban a pillanatban forduljunk meg, és egy pár perces egyenes vonalú sprintet vágjunk le, a legmesszebb szaladva tőle. :D Ez is egy klasszik Karmakör tud lenni, így ne álljunk sorba érte. (Vénusz Rákban szemben Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Július 14, vasárnap és Július 22, hétfő között ahogy a Nap esetében láttuk kettővel korábban, itt a Vénusz is ezzel teljesen párhuzamosan megkapja a maga Gyógyító, megóvó hatását! Segítségével mindig lesz egy olyan része a lelkünknek vagy a rendszerünknek, ahova vissza tudunk vonulni, ahonnan erőt tudunk meríteni. (Vénusz Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

A júliusi hónap tehát nem annyira új kapcsolatok indulásának kedvez, hanem meglévők konszolidálásának, illetve úgy általában az Emberi, Párkapcsolati, Érzelmi témák ideáival rendeződésnek, töltődésnek. Megláthatjuk ezekben a hetekben, hogy mi az ami ezekben a címszavakban működőképes, és mi az, ami nem.

Július 18, csütörtök és Július 24, szerda között a Nap és a Merkúr együttállása történik majd. Ez egy nagyon jó kis dolog, tekintve, hogy a Nap az Én-ünk Magját jelenti, a Merkúr pedig mint gondolkodás, kommunikáció, mindennapi ügyintézés, az Én-ünk kifejtését képviseli, kifejezését a mindennapokban. Ez az együttállás is ebben az időszakban arról szól, hogy kompaktabbak tudunk lenni; mint amikor lefuttatjuk a töredezettség-mentesítést a számítógépen, és valahogy jobban egyben van, tisztább-szárazabb érzés. (Nap Rákban-Oroszlánban együtt Merkúrral)

Július 18, csütörtök és Augusztus 2, péntek között egy szintén nagyon energikus és tüzes hatás lesz. Egy hatásnak öt tényezője van, csillagjegy, bolygó, fényszög, csillagjegy, bolygó, és itt most mind az öt tüzes. Emiatt lehet bennünk egy túlpörgés is belül, illetve a hőség kívül is nagyban fokozódhat. Ebben a két hétben a hűtés nagyon fontos címszó kívül és belül is. Ugyanakkor olyan aspektusa is lehet, hogy amiben eddig elakadásban voltunk, vagy pangó állóvíz volt, azt itt egy komplett offenzíva megindíthatja, mint egy nagy energetikai tőke-infúzió. (Mars Oroszlánban trigonban Nyilas Jupiterrel)

Július 19, péntek és Augusztus 11, vasárnap közötti időszakban a Merkúr bolygó visszatér a Rák jegyébe, miután már június 27-én egyszer már kilépett onnan. Ez is jónak tekinthető, a túlzott energetikai és akár fizikai hőből levesz egy kicsit, és mindig jó, de most különösen, ha a gondolataink, cselekedeteink nem az ÉN címszavai körül forognak, hanem inkább a Rák jelezte Otthon, Fészek, Család, Kapcsolódás, Felnőtt Érzelmek, amik ugyebár a mai világban eléggé hiánycikkek.

Július 22, hétfő és Július 27, szombat között a Merkúr és a Vénusz együttállásban lesznek a Rák jegyében, aminél cukibbat el sem lehetne képzelni. A két legapróbb-leggyorsabb bolygó találkozik a Rák ölelő és számukra alapot adó terében, olyan ez, mint a szó egyáltalán nem pejoratív értelmében egy babazsúr, vagy egy általános iskolai ártatlan sulidiszkó. Van a Gyerekek Korának az ordenáré és egyidejűleg felfuvalkodott és kaotikus pörgése, ez viszont egy nagyon bájos energiacsomag itt. Ha valaki babaprojektben van, akkor ezek a napok például akár foganásra is kedvezőbbek lehetnek az átlagnál. (Merkúr Rákban együtt Vénusszal)

Július 23, kedden van az év energetikai csúcspontja: a Nap az Oroszlán jegyébe lép. A Nap mindennek a Középpontja, az Alfa és az Omega, a Teljes Egy, és a saját jegyében ezek teljesítődnek ki. Ezekben a hetekben érünk egy crescendora.

Július 24, szerda és Augusztus 4, vasárnap között a Nap is odaér abba a fényszögbe, amibe jóval fentebb láthattuk, hogy a Mars is. Ez is azt hangsúlyozza, hogy erővel, ego-ból, zárt énnel nem tudunk jelenleg Stabilitást, Földeltséget és Perspektívákat elérni. (Nap Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

Július 24, szerda és Augusztus 7, szerda között A Merkúr visszahátrál egy olyan fényszögbe, amin korábban már végigment. Egy nem túl kellemes hatásba, ahol is a Bak Karmajelölőkkel kerül szembenállásba, így ez a hatás is olyan, ahol a Temetetlen vagy Temetett Múlt, a Karma, a Tudatalattink témái jöhetnek elő. Különösen a Család, a Gyerekkor, a Gyerekkori Család ügyeiben, így nagyon jó teszünk magunkkal, ha ebben a két hétben elmegyünk olyan terápiára, akár családállításra, amik ezekben dolgoznak. (Merkúr Rákban szemben Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Július 26, péntek és Szeptember 1, vasárnap között meglehetős hosszan együttállásban lesz a Nap és a Vénusz. Ezt pozitívnak tekinthetjük, mivel a Nap az Én-ünket jelenti, a Vénusz a Párkapcsolat, harmónia, egyensúly, földeltség bolygója, és 2017-18 mindkét tényezőt eléggé megrengette. Mivel az Oroszlánban történik mindez, ezekben a témákban és kapcsolatukban visszatalálhatunk a Középpontba, az Erőbe, Önmagunkba. Itt térünk vissza rendesen az élők sorába, mondjuk így. Mint egy szakítás, haláleset, baleset után, március és július vége között kihevertük, és innen ismét emelt fővel lehet járni. (Vénusz együttállásban Nappal Oroszlánban-Szűzben)

Július 28, vasárnap a Vénusz matematikailag is belép az Oroszlán jegyébe. A hónap elején lépett a Nagynővéri jegyébe, a Rákba, ahol a Párkapcsolat, egyensúly, harmónia, földeltség címszavai gyógyulhattak, töltődhettek, legalizálódhattak; itt az Oroszlánban ez is segít abban, hogy ezeket a témákat ismét magunkénak érezhessük, és ne egy vágyott-rettegett valami legyen az elmúlt másfél-két év után, hanem ismét bele tudjunk állni, teljes lényünkkel.

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása