HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.09.01. 12:09 Zöldkör

Szeptember hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Szeptember hónapja nagyon kevés hatással, nagyon egyértelműen és egyszerre nagyon kettősen is zajlik majd. Idáig tudtuk nyalogatni a sebeinket 2017-18 eseményei után, itt szól a reggeli kürt, csörög a vekker, kelni kell, vár a nagyvilág, indul a nap, indul az élet, sok a dolog, ésatöbbi. Van egy cikk, „a kapálás elhozná a világbékét”, azaz ha van dolog, akkor nem ér rá az ember szenvedni. Most jön majd sok dolog, vagy ha nem jön, akkor találjunk magunknak, mert az a Múltba ragadás és szenvedés, ami a 2019-es évre még maradékként átnyúlt, innentől már nem aktuális. Innentől fel tudja váltani valami működőbb, de ehhez az is kell, hogy mi tegyünk érte, és a rozsdát, ’áldozat’-identitást, szendergést letegyük. Cserkészésre fel!

Szeptember 1, vasárnap és Szeptember 8, vasárnap közötti egy hétben a Párkapcsolat, Földeltség, Harmónia, Társadalmiság, úgy általában az emberi kapcsolatok témájában egy érdekes kettősség lehet rajtunk. Egyik kezünkkel szeretnénk működő, kiegyensúlyozott és akár hosszútávú kapcsolatot, a másikkal pedig vagy egyedül intéznénk inkább az életünket, vagy egyedül befúrnánk a fejünket egy párnába, és amolyan téli álmot szunyókálnánk; ahogy a szám mondja, „wake me up when September ends”. Az érdekesség mindebben, hogy ez hosszú idők után most először nem morózus, hanem érzésre olyan, mint amikor elalvás előtt félálomban elgondolkodunk valamin, vagy ébredés után, még az álom és az ébrenlét határán látjuk a bennünk történő képeket és érzéseket. (Vénusz Szűzben szemben Halak Neptunusszal)

Szeptember 2, hétfő és Szeptember 18, szerda között egy nagyon-nagyon menő hatás lesz. A Naprendszerünk Ura és Főnöke, a Nap, mely a Fényt, Életet, Erőt jelképezi, egy hipererős és emelő fényszöggel világítja be a zodiákus ’Rosszfiúit’, a Bak-ban tartózkodó Múlt- és Karmajelölőket. Ez olyan, mint amikor az ember lemegy a pincébe, felkapcsolja a villanyt, a csótányok szétszaladnak, a pókok elbújnak a sarokban, és az ember nekilát felsepregetni, portalanítani, szanálni. Az eggyel előtti fényszög mutatta, hogy társas interakciókra még nem állunk száz százalékban készen, de egy nagyon erős szándék ott lehet bennünk a hónap és az ősz első napjától-hetétől kezdve, hogy az életünket rendberakjuk, a gépezetet beindítsuk. Tegyük is meg. :) (Nap Szűzben trigonban Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Szeptember 2, hétfő és Szeptember 27, péntek között az Erő-ért, az Én-ünkért, az Ambícióért és a Lendületért felelős Cselekvő bolygó is pontosan ugyaninnen, pontosan ugyanebben a fényszögben ugyanoda fejti ki hatását. Mindehhez a beindításhoz a svung, az energia, a lendület is megérkezik, és ha bennünk nem, hát kívülről. Érdemes itt önként és dalolva aktivizálni magunkat, mert univerzális tréfaként ez megjelenhet fenékbe-rúgásként is, vagy urambocsá’ úgy, hogy belénk jönnek hátulról koccanás formájában. (Mars Szűzben trigonban Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Szeptember 2, hétfőtől a két nagyon férfias, nagyon aktív, nagyon világi aktivitást, expanziót kifejező bolygó lesz hangsúlyos, és ha vannak projektjeink, tennivalóink és intéznivalóink, hát tegyünk értük, ha nincs, akkor pedig keressünk magunknak. Olyat pedig mindig lehet találni. Innentől ki kell sepregetnünk a belső én-ünk és az életünk besült, megállt, porosodó energiáit.

De van ebben egy kozmikus tréfa.                               

Szeptember 3, kedd és Szeptember 14, szombat között a Nap, Szeptember 3, kedd és Szeptember 22, vasárnap között a fentebb sztár Nap és Mars viszont a Hit, Remény, Jövő, Bőség jelölőjével pedig őrlődő, tépelődő, csiki-csukis fényszögben lesznek. A Múlt-ból eredező, irracionális riadozás fényszögében.

Mindez idén rendkívül gyakori, tekintve, hogy a Jupiter és a Szaturnusz saját, egymás melletti jegyeikben vannak. Így ha valami fényszögbe kerül az egyikkel, gyakorlatilag fényszögbe kerül a másikkal, és teljesen ellentétes hatásfokkal. Ha a Jupiter kap kvadrátot, a Szaturnusz trigont, akkor a racionalitásunkkal és a kitartásunkkal agyból tudunk menni, de a lendületet nem annyira érezzük és a hitet; ha a Jupiter kap trigont és a Szaturnusz kvadrátot, akkor nem látjuk a végét, nem értjük, de a szívünk, a hitünk és a lelkünk visz előre.

Itt mindez a jelen esetünkben azt jelenti, hogy Szeptember hónapja során ha a szívünkkel, a lelkünkkel és külső jelekből nem is biztos, hogy akarjuk, érezzük a lendületet, felnőtt, összeszedett és belátó módon kezdjük el tenni a dolgainkat. „Evés közben jön meg az étvágy”, és itt most pontosan erről van szó. Nem farkaséhséggel és atomlendülettel vágunk neki a szezonnak, és a Skorpió Jupiterének vihara után az Új-nak, hanem mert ez az Élet Rendje. „Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed”, mondja Sarah Connor, és noha nagyszülők rengetegen hunytak el az elmúlt két évben (hiszen a Jupiter  nagyszülők, a Skorpió a halál jelölője is), mi magunk élünk; kicsit tépázottan, kicsit savasan, kicsit csapzottan; nade most itt az ideje a rozsda lerázásának, és a gépezet beindításának mindezek után, így vagy úgy.

Szeptember 3, kedd és Szeptember 11, szerda között ehhez a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős bolygó is csatlakozik, és ha kicsit agyból, kicsit csikorogva, kicsit még akár önmagunkat zabolázva is, de el tudjuk kezdeni a működő projektjeinket, valami élet-formát csiholni a dolgainkba. Mindezek mellett június-július hónapja után további rendkívül hasznos, és az életünk felnőtt működését segítő jelentős dolgok is jöhetnek fel és rendeződhetnek Gyermekkorunkból, Belső Gyermeki részeinkkel kapcsolatban ebben az egy hétben. (Merkúr Szűzben trigonban Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Szeptember 4, szerda és Szeptember 9, hétfő között viszont ott van ennek a hatásnak a fentebb leírt módi alapján a komplementere is, azaz mindez egy kicsit csikorgósabban, csinálva, agyból vezérelve működik, és nem úgy érezzük majd magunkat, mint a csokigyárban. Mint amikor egy gyereknek mondják, hogy kapcsolja ki a tv-t, rakjon rendet a szobájában, csinálja meg a leckéjét, és utána ideje megfürödni, mert az tegnap kimaradt. Nem az lesz gyerekkora legfenomenálisabb napja, de minden sokkal rendezettebb, átláthatóbb és a továbbiak szempontjából sokkal használhatóbb és praktikusabb lesz. (Merkúr Szűzben kvadrátban Nyilas Jupiterrel)

Szeptember 5, csütörtök és Szeptember 15vasárnap között mindezek elől egy kicsit a múltba, jövőbe vagy álomvilágba révedéssel megpróbálhatunk megszökni. „Még öt percet hadd aludjak...!”, „Holnap megcsinálom…”, „Jól van az úgy…”, „Mi lenne, ha…?” terelések elindulhatnak bennünk zsigeri szinteken. (Nap Szűzben szemben Halak Neptunusszal)

Szeptember 5, csütörtök és Szeptember 9, hétfő között a zsigeri szintek mellett motoros reflexeink is csatlakozhatnak. Amolyan mini-szabotázsként érezhetjük magunkat szeptember első egy-két hetében álmosnak, feledékenynek, szétszórtnak, koordinálatlannak; mindez azonban nem igaz, ha ilyet tapasztalunk magunkon, az csak terelés, apró és óvatos megszökdösés attól, hogy ismét felelősséget kelljen vállalni az életünkért és dolgainkért, annyira megszoktuk 2017-2018 és talán még 2019 Skorpió Jupiterének „áldozat-agresszor”-„agresszor-áldozat” végleteit, játszmáit. Ezeknek már márciustól vége lett matematikailag, poszt-traumás állapotban voltunk az utána következő hónapokban, de itt szeptemberben elhúzzák a függönyt, „Ki az ágyból, felkelni!”, és menni kellene. Ebben jöhet egy apró, ernyedt, enyhén terelés. (Merkúr Szűzben szemben Halak Neptunusszal)

Szeptember 5, csütörtök és Szeptember 26, csütörtök között viszont mindebben egy olyan hatás van, aminél bájosabbat vonalzóval-körzővel sem lehetne rajzolni. :) A Szűz és a Mérleg jegyek határát úgy szoktam hívni, hogy „Párizs, 1905”, „Bécs, 1895”, ez a Zodiákusnak a legkellemesebb része, az emberi-társadalmi forma valódi otthona. Itt lesz három héten keresztül a négy klasszikus gyors-világi bolygóból együttállásukban a két bájos, könnyed. (Merkúr együtt Vénusszal Szűzben-Mérlegben)

„A befektetett munkának megvan a gyümölcse”, „A jól végzett munka után édes a jutalom”, tartja a mondás, és ha az alap ego-szintű nyüszögést, időhúzást, ösztönös húzódozást lerázzuk magunkról szeptember hónapban, akkor ez a hatás és e két bolygó jelzi, hogy vagy ebben a hónapban vagy itt megalapozva, de eredménye is tud lenni.

Szeptember 6, péntek és Szeptember 21, szombat között egy harmadik bolygó, a lendületünkért, erőinkét, ambícióinkért felelős is csatlakozik a fent említett két mini-sztrájkolóhoz, időhúzóhoz. Olyan ez, mint a szobáját takarító gyerek, aki elrakott már a kétszázból egy, azaz egy játékot, és jelzi a szüleinek, hogy kész van, menne vissza tv-zni, vagy megvan a fogmosással, de száraz a fogkefe, és valójában csak kiszívott a tubusból egy kis fogrémet és lenyelte, ennyi. Az első kapavágás, szögbeütés után lehet egy hajlamunk bealudni, na de ne engedjünk ennek, és csináljuk tovább amit és amennyit csak tudunk. (Mars Szűzben szemben Halak Neptunusszal)

Szeptember 14, szombaton a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a számára rendkívül barátságos Mérleg jegyébe lép, mely pedig a Párkapcsolatok, Társadalmiság, Harmónia és Egyensúly területe.

Szeptember 14, szombaton a Vénusz is belép a Mérlegbe, mely saját jegye, és itt az eggyel fentebbi Mérleg-Vénusz címszavak méginkább harmonikusak tudnak lenni.

Őszintén, energetikailag annál kedvesebbet-barátságosabbat, hogy a Merkúr és a Vénusz egy napon ér a Szűz és a Mérleg határára, nem lehet elképzelni. Egy másik lehetne még, ugyanezek a Bika-Ikrek határán egy napon egyszerre, de ez jelenleg mégjobban a lelkünknek balzsam.

Szeptember 19, csütörtökön a Felnőttség, Összeszedettség bolygója Szaturnusz előrefelé indul hónapok óta tartó hátrálása után. Ez tovább hangsúlyozza azt, hogy a Téli szendergés, Lefagyás, Megdermedés, Nagyhalál témáinak vége, és itt az ideje még ha agyból, racionálisan is, de felvenni az életünk fonalát, és akár nagyduzzogva csinálni, ami a Kötelességünk, Felelősségünk, a Felnőtt életünkkel együttjáró dolgok.

Szeptember 19, csütörtök és Szeptember 30, hétfő között a frissen a Mérlegbe lépett übercuki Merkúr, Szeptember 21, szombat és Október 5, szombat között az überfinom, überkecses Mérleg Vénusz kerül viszont csiki-csukis, irracionális fényszögbe a frissen előreindult Szaturnusszal és két társával a Bakban. Itt szeptember második felében egy kicsit ellentmondásba kerülhetünk, hogy hogyan is tudnánk összeegyeztetni a Kötelességet a Finom dolgokkal, az Összeszedettséget a Felszabadultsággal, a Belső Fókuszt a másokkal Kapcsolódással. Ez teljesen rendben is van, ezek az Emberi és Felnőtt lét attribútumai, és a 2017-18, akár ’19-es évben is annyira vészforgatókönyv szerint mentek a dolgok Karmakörökben, hogy idő kell, amíg visszaszokunk az emberi, társadalmi és működő létformába. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval, Vénusz Mérlegben kvadrátban Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

De a Dialektika jegyében, és szeptemberre rendkívül jellemző módon, már ott is van mindennek a komplementere is.

Szeptember 21, szombat és Szeptember 28, szombat között a Merkúr, Szeptember 24, kedd és Október 3, csütörtök között a Vénusz lép lágy, selymes fényszögbe a Hit, Remény, Jövő, Bőség jelölőjével. Eggyel feljebb épp ők voltak csikorgós fényszögben, picit megzavarodva a Felnőttség, Kötelesség jelölőjétől; ez a hatás pedig visszaadja egyből a bájukat, kecsességüket. (Merkúr Mérlegben szextilben Nyilas Jupiterrel, Vénusz Mérlegben szextilben Nyilas Jupiterrel)

2017-2018-ban a Skorpió Jupiter feltolta a LegMélyebben lévő Karmánkat, félelmeinket, fájdalmainkat. Belenéztünk a Nyúl Üregébe. 2019 ezen események utórezgéseiről szólt, ahol így vagy úgy, az események, vagy egy konkrét személy vagy személyek miatt mi voltunk az ’áldozatok’. Ez egy kényelmes pozíció az ego számára, hiszen ha áldozatok vagyunk, akkor bizonyos dolgok alapból járnak nekünk, bizonyos dolgok alól mentesülünk, de az ’áldozat’ pozíciója egy nagyon impotens pozíció is. Ugyanis ’áldozattá’ válásunk, ’áldozatiságunk’ után meg is vagyunk kötve. Megáll az idő, beragadunk a múltba, konkrét eseményhez, így nincs Jelenünk sem, főképp Jövőnk. 2019 márciusa és augusztus vége között valahol két part között voltunk, ahol próbáltuk megőrizni ’áldozatiságunk’ és egyúttal Működő Életet is csinálni. A kettő kizárja egymást.

Itt Szeptemberben kellene a Karma, a Múlt eseményeit magunk mögött hagyni energetikailag, lelkileg is, és a Működő Élet irányába elmozdulni. Mint egy leszázalékolt, kap mondjuk negyvenezer forint rokkantsági segélyt. Ha elmegy dolgozni, akkor munkával igaz, de kereshet kétszázötven, háromszázezer forintot is. Ebben a hónapban már menjünk el dolgozni, bármit is jelentsen ez a konkrétumok szintjén. :) Az elején még rozsdás lesz kicsit, húz majd a délelőttig alvás, lemaradunk a szappanoperák ötszázadik részéről; de mindaz nem volt Élet a 2019-es év eddigi szakaszában. Ha magunk mögött hagyjuk, akkor ez tud lenni innentől az Élet.

depositphotos_30072509_original.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása