HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.01.30. 16:45 Zöldkör

Február hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Február hónapja eleve az év legrövidebb hónapja, de most hatások tekintetében is nagyon kisszámú lesz, és könnyen definiálható. Leegyszerűsítve, minden, ami egyéni-váró-gyógyulós, az támogatott, és még mindig nem tudjuk gyorsítani a társas, párkapcsolati, közösségi témákat vagy az arra való valódi igényünket. Agyból, szokásból, akár testi vágyból mennénk, de a lelkünk és az energiarendszerünk továbbra is csigaként kuckózna a házában, várna, ahonnan néha-néha kinyújtjuk a nyakunkat, vagy kikukkantunk. Ennyi. Február ennyi lesz, és nem aktív történésekre kell számítani, hanem ha ebből megpróbálunk agyból vagy izomból kitörni, akkor reakciós történésekre. Hóval belepett falu lakói vagyunk a völgyben, és várjuk, hogy felszálljon a köd, elolvadjon a hó, és megnyíljanak a hágók, utak és átjárók.

Február 2, vasárnap és Február 9, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr egy nagyon kellemes és lágy fényszögbe lép a Stabilitás, Földeltség, Perspektíva jelölőjével. Bármi, ami egy lassú, barátságos és türelmes építkezés, az e fényszög által erősen támogatva van. (Merkúr Vízöntőben-Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Február 4, kedden az említett Merkúr a Vízöntőből a Halak jegyébe lép. Ez további konszolidáló energiákkal hat a bolygóra, ami nagyon jó. Mindemellett gondolkodásunkban, kommunikációnkban, működésünkben bágyadtságot, álmosságot is eredményezhet. Ez tovább hangsúlyozza az eggyel fentebb látott alapelvet, hogy egy nagyon áramló, nagyon passzívan alkalmazkodó és lassú működés tud itt lenni, és egy kicsit belenyúlhat a fenti fényszögbe, hogy egy kicsit el is moshatja úgymond az ötleteinket vagy szándékainkat. Olyan ez, mintha eldöntenénk, hogy szépen aprólékosan kigazolunk a kertben, megcsináljuk félig, aztán leheveredünk pihenni egy kicsit, és észrevesszük, hogy bealudtunk, és már este van. A munka fele készen van, befejezni nem sikerült teljesen, de kellemeset szunyókáltunk, és jól esett.

Február 6, csütörtök egy fantasztikus nap abból a szempontból, hogy kioldódik az a csiki-csukis fényszög, ami január második felében borzolta a kedélyeket. A Zöldkör Facebook csoportban szépen képekkel megnéztük, hogy mi is az, miért van, és ha bárkinek bármilyen diszkomfortja volt, nagy valószínűséggel ennek a fényszögnek lehetett betudni. (Kioldódik Halak Vénusz és Nyilas Mars kvadrátja, és Halak Neptunusz és Nyilas Mars kvadrátja)

Február 8, szombaton a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért és harmóniáért felelős Vénusz Nagynővéri jegyéből, a Halakból, ahol gyógyult és töltődött, átlép komplementer-jegyébe, a Kosba. Hmmm. Ha jól jön ki a lépés, és magasabb szinten nyilvánul meg a Kollektívában, vagy talál el bennünket egyénileg, akkor ezen címszavaknak erővel telítődése, beindulása, lendületet nyerése is lehet. Ez az optimális és optimista. Alacsonyabb szinteken megjelenhet egy düh, frusztráció, erőlködés ezekben az egyébként passzívabb és kellemes címszavakban.
Ha itt indul párkapcsolat, abban arra kell figyelni, hogy kimerülhet a szexualitásban, és társadalmibb, emberibb felsőbb szintekre nem biztos, hogy felér; vagy pedig remekül indul minden minden szinten, de valahogy a Kezdet szintjén megáll az ügy időben vagy kifejlődésben, ami szintén a Kos címszava. Ebben a két motívumban kell okosnak és ügyesnek lenni, ha ezekben a napokban indul valakinek párkapcsolat.

Február 7, péntek és Február 17, hétfő között a Vénusznak nincs is fényszögkapcsolata másfél hétig, így ha már egy ideje nincs párkapcsolatunk, akkor ez remek időszak lehet tisztára seperni az asztalt, és alapjairól átnézegetni a témát magunkban és a kinti világban; illetve ha van párkapcsolatunk, akkor szintén egy tisztán-újrázós, reset-elős érzésünk is lehet, mint amikor akadozik az operációs rendszer, és újraindítjuk a gépet, utána pedig simán megy.
Mivel a Vénusz a társasági élet és a szocializálódás bolygója is, így, hogy nincs fényszögkapcsolata, ebben az időszakban egy kicsit hajlamunk lehet visszahúzódni, sőt, akár idegesíthet vagy be is dühíthet a többi ember. Ha ilyen van, inkább kicsit legyünk egyedül. A következő fényszöge a Vénusznak február második felében egy csiki-csukis lesz a Bak Sorsbolygókkal, így akár egész február során, március első napjaiig ott lehet bennünk egy mufurc érzet; miközben egy szándék is, hogy legyen társasági, és/vagy párkapcsolati életünk. „Menj el!!! … Most meg hová mész?!” jelleggel. :)

Február 8, szombat és Március 12, csütörtök között a világi Férfiséget jelképező Mars és Nap egy nagyon kellemes fényszögben lesznek. Ez elsősorban a férfiaknak tud segíteni, hogy ha van bennük valamilyen megtépázottság, akkor lassú és passzív jelleggel az gyógyuljon, és lágyan visszatérjen az erő. De úgy általában mindenkinek is képes segíteni, és mivel a Nap és a Mars is autoriter, individuális bolygók, főleg az egyéni dolgainkban és az Én-ünkkel kapcsolatban tud segíteni; láthattuk fentebb, a társasabb dolgokért felelős Vénusz éppen elég furcsán lesz, ami tovább hangsúlyozza, hogy február továbbra is inkább a magunkban rendeződés időszaka lesz. (Nap Vízöntőben-Halakban szextilben Marssal Nyilasban-Bakban)

Február 11, kedd és Február 19, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügymenetünkért felelős bolygó egy nagyon lágy és kellemes fényszögbe kerül az avítt és archaikus Bak Jupiterrel. Minden megnyilvánulása énünknek, gondolat, beszéd, cselekedet, nagyon kellemes és támogatott tud lenni, amennyiben megfelel még sokkal korábbi korok sztenderdjeinek. Ez amolyan Downton Abbey-s fényszög. A dolgainknak legyen súlya, mélysége, lassúsága, és az anti-hipihupi erősen preferált ettől is. (Merkúr Halakban szextilben Bak Jupiterrel)

Február 13, csütörtök és Február 29, szombat között ebbe a passzívabb témába egy lendületesebb energia is megérkezik. A Földelt, Tiszta, Stabil és Átlátható ügyekbe extra lendület és ambíció sugárzik bele a hit, remény, jövő, bőség fényszögével. Mivel a Zodiákus többi része meglehetősen, sőt, nagyon passzív, és e bolygó is éppen a Bakba lép a fényszög közben, itt is fontos, hogy a lendület-belehelyezést előzze meg egy átgondolt, alapos, megfontolt mérce. (Mars Nyilasban-Bakban trigonban Bika Uránusszal)

Február 17, hétfő és Február 27, csütörtök között az Énünk Magja is, mint csigaházból a kis csápokat, elkezdi ki-kinyújtogatni magát. Egyik oldalról vágyja a békét, biztonságot, elbújt passzivitást, a másikról viszont hajlandó kinézni, kinyúlni ebből, amennyiben az zavartalan, balhémentes és átlátható. Ez is nagyon erősen hozzáad a korábban számos helyen látott, és igazából december eleje óta trendelő nagyon passzív és biztonságos működéshez. (Nap Vízöntőben-Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Ezt alátámasztandó, Február 17, hétfő és Március 9, hétfő között három hétig hátráló mozgást fog végezni a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr. Teszi mindezt a Halak jegyében, így a bágyadtság, álmosság, elvarázsolódottság garantálható, illetve az is, hogy gyakrabban fogunk elfelejteni dolgokat, vagy félrehallani, mint más retrográd Merkúr időszakok esetében. Egy pont után a Merkúr még a Vízöntő jegyébe is visszatér egy kicsit, így ha valamit néhány hete kitaláltunk, és akár el is indítottunk, az is lehet, hogy most újra átvizsgáljuk az ügyet; aztán vagy sztornózzuk, vagy megelégedve megbizonyosodunk, hogy mehet ugyanígy tovább. Ez is nagyon nagy mértékben hozzájárul majd a passzív és biztonsági-játékos energetikához, ami februárra annyira jellemző lesz, és már januárra is erősen.

Február 17, hétfőn az erőinkért, ambícióinkért, lendületünkért felelős bolygó belép az őt erősen megfogó és megkötő Bak jegyébe. Ez még tovább lassítja és csökkenti bármilyen olyan törekvésünket, hogy most rohanjunk vagy ugrásszerűen haladjunk előre bármiben is. Teljesen illik ezáltal az eddig látott hangulatba, tendenciába. Március 31-én lép majd ki a Bakból, át a Vízöntőbe, addig szépen megfontoltan, lassan lehet bármilyen erőt kifejteni.
A Mars az epét is jelenti, a Bak a követ, így ha valakinek van hajlama epekőre, epére, gyomorsavra, akkor innentől másfél hónapig figyeljen oda erre. A Mars a vér is, a Bak a szűkülés, lassulás, sűrűség, így érdemes a vérünk lazaságára, megfelelő áramlására is figyelni.

Február 18, kedd és Február 29, szombat között a fentebb olvasott Kosba lépő, addig fényszögkapcsolat nélküli Vénusz csiki-csukis fényszögbe lép az avítt, archaikus Bak Jupiterrel. Ha már egy ideje nincs párkapcsolatunk, vagy van, de nem érezzük túl kielégítőnek, itt irracionálisan befrusztrálhatjuk magunkat február második felében, dramatizálva, eltúlozva, hogy „Nincs egy normális férfi/nő!?”, vagy valami hasonló menetek elkeseríthetnek vagy dühíthetnek bennünket. Itt fontos a fényszög jellege és a Jupiter részvétele miatt, hogy ha valami alapja van is a gondolatmenetnek vagy érzésnek egyénileg vagy a kollektívát tekintve, a szubjektív érzés biztosan túlzó lesz, így lassítsunk, lazuljunk, lélegezzünk bele. Az is lehet, hogy egy olyan pár, barát vagy ismerős, akiről nagyon sokat hittünk vagy gondoltunk, kidurran vele kapcsolatban valamilyen lufi, amit egyik percben elfogadunk, a másikban nem. (Vénusz Kosban kvadrátban Bak Jupiterrel)

Február 19, szerdán a Nap, a fő jelölő a Halak jegyébe lép. Ez a hivatalos tél utolsó hónapjának a kezdete. Eddig a tiszta, átlátható és lendületesebb Vízöntő területéről kapta az energiáit; a Halakba lépése mindig tovább fokozza a bágyadtságot, ködösséget, elvarázsolódottságot. Ez a hatás sem lesz az, ami átkattintja színes-pörgős hollywoodivá a dolgokat, hanem még egy fokkal lassítja és bágyítja őket.

Február 23, vasárnap és Február 28, péntek között, hogy azért ne napi húsz órát aludjunk, az önmagában nagyon is energikus és impulzív Nap együttállásban halad a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygóval, amit eleve bágyaszt a Halak jegye és a hátráló mozgása. Olyan ez, mintha olyan öt kávéra lenne szükségünk, hogy legyen végre vérnyomásunk, és kapunk egyet. :) (Nap Halakban együtt retrográd Merkúrral)

Február 23, vasárnap és Február 29, szombat között az ötből egy kávé mellé kapunk egy másodikat is, ahol is a Merkúr egy lágy és kellemes fényszögbe lép az erőinkért, lendületünkért, ambícióinkért felelős bolygóval; amit persze éppen fog a Bak jegye. Szóval ez is arra lesz elég, hogy a pulzusunk azért negyven felett legyen, a vérnyomásunk pedig hatvan per negyven felett. (Merkúr Halakban szextilben Bak Marssal)

Február 24, hétfő és Március 27, péntek között megismétlődik egy, a hó legelején már rövid időre látott fényszög. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, működésünkért felelős bolygó egy lágy és kellemes fényszögbe lép ismét a Stabilitás, Tisztaság, Átláthatóság, Földeltség jelölőjével. Ez is ilyen még egyszer átgondolós, lassan építkezős, biztosra menős fényszög. Különösen a közepétől, Március 9-től egyre aktívabba fordul, és amit kitaláltunk, többedjére meggyőződtünk róla, hogy működik, rendben van, kedvünkre való, azt egyre inkább tudjuk építeni, működtetni. (Merkúr Vízöntőben-Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Február 24, hétfő és Március 8, vasárnap a fentebb látott, Párkapcsolatokért, harmóniáért, egyensúlyért felelős, a Kosban kétes pozícióban lévő Vénusz csiki-csukis fényszögbe lép a Karmajelölőkkel is. Ez itt tétre-befutóra tekerhet egyet frusztráción, keserűségen, fájó múlton emberi-párkapcsolati, férfi-női témákban. Itt is az a fontos, hogy objektíven nézve túlreagálhatunk emlékeket, érzéseket, gondolatokat vagy akár eseményeket, mert bele-belekeveredhetnek a Múlt és a Mély érzetei; akár jelen élet múltjából, akár előző életes felhalmozódásokból. (Vénusz Kosban-Bikában kvadrátban Bak Plutoval-Szaturnusszal)
Fentebb láttuk több helyen is, hogy ami az igazán támogatott az az individuális énünk lassú, nyugodt és türelmes tutujgatása, és az egonkhoz-vágyainkhoz képest lassabb regenerációja.

A hónap végére, amennyire rövid és gyakorlatilag eseménytelen leírást láthattunk eddig, megérkezik egy bombasztikus, és egyelőre még nagyon kérdőjeles hatás: a Bakban együttállásba lép a Jupiter és a Pluto. A Pluto már 2008 óta van a Bak jegyében, és mind e bolygó, mind e jegy a Karma, a Múlt és a Mélység feketés és enyhén vöröses energiái. A Jupiter korlátlanul kifelé-felfelé áradó lendület. Mivel a Pluto a Skorpió jegyével analóg, felremeghet bennünk, hogy az elmúlt két-három évben a Skorpió Jupiter miket művelt. Aztán szerencsére az is felderenghet bennünk, hogy most rengeteg minden más: 1. Már nem az Állatok Korában vagyunk, hanem a Növények Korában, ami sokkal passzívabb és lassabb tér. 2. Már nem egy teljes jegybe tenyerel a Jupiter, hanem egy bolygóba, és mindez a nagyon kötött és stabil Bak jegyében történik, ami sziklaszerű, ólmos rendíthetetlenül felfoghatja, alapjaiban számos ilyen energiát elfojthat. 3. Közben van egy egyre erősödő, Földelt, Tiszta, Átlátható Bika Uránuszunk.

Mindezek miatt sanszos, hogy ez a Bak Pluto-Jupiter együttállás, mely Február 28 és December 12 között, azaz gyakorlatilag az egész év során van, sokkal elszigeteltebb és sporadikusabb hatást fog kifejteni, mint megelőző rokon-hatása 2017-18-19 során. Mivel a Mély, a Múlt, a Karma energiáit tolja fel itt is, egész jó ötlet lehet ismét venni egy bérletet az előző életes utaztatónknál így, hogy 2019 szeptembere és 2020 február vége között fél évet szusszanhattunk, pihenhettünk a karmaoldás területén.

Ritkásan, de rendszeresen elkezdhetjük ezt a munkát február végétől, de február elsősorban még egy egyéni, lassú és passzív, magától történő regenerálódásról szól továbbra is.

35901126926_9324ce4f87_b.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása