HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.04.30. 18:17 Zöldkör

Május hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Május hónapja meghozza a nagy Szaturnikus izolációs évben a fellélegzést. Eltávot, kimenőt kapunk. A gyors-világi bolygók könnyed, már-már cuki területeken lesznek, a morózitást adó óriások elkezdenek hátrálásuk miatt enyhíteni. A nagy össznépi banzájok még jelezve van, hogy nem lesznek, ettől az ego-nk duzzogni fog, de közben az énünk szeretni fogja a friss szellősebb időket, és a hátsó ajtón eljutunk az amerikai rapperek által már régen megfogalmazott bölcsességhez: „All this money don’t mean shit, if you ain’t got nobody to share it with”.

Május 1, pénteken a hónap egy nagyon szimbolikus hatással indul. A fő jelölő Nap, a Mindenséget és az Én-ünket jelölő bolygó a Földeltség, Természet területén kilép a gondolkodás és az online dolgok bolygójával való együttállásából; mely bolygó a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás, Haladás, Fejlődés bolygója is. Mindez az eddig izolált, virtuális térben létezés, levegőben lógás után azt adja, hogy innentől a fizikai síkon, a szabadban, a hús-vér közegben lehet innentől ismét valamennyire jobban léteznünk, a kollektíva híreivel és nyitásaival teljesen összhangban. (Nap Bikában kilép Uránusz együttállásából)

Május 5, kedd és Május 15, péntek között említett Nap bolygó szintén a Földeltség, Stabil Alapok területén egy nagyon lágy, selymes, kecses, finom fényszögbe lép a Nagy Gyógyítóval. Ebben a másfél hétben kimondottan hasznos, feltöltő, egyenesen gyógyító, ha nagyon jól bánunk a fizikai testünkkel, sok időt töltünk a természetben, annak idilljében. (Nap Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

Május 5, kedd és Május 10, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésért, közlekedésért, jövés-menésért felelős bolygó is ugyanilyen lágy és selymes fényszögbe lép a Nagy Gyógyítóval. Tevékenységeinket, céljainkat, létünket az elmúlt időszak online-itása után helyezzük át a Természet Gyermeke vagyok identitásba. (Merkúr Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Május 7, csütörtök és Május 15, péntek között ezekkel teljesen párhuzamosan szintén a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a hit, remény, jövő, bőség nagyon intenzív fényszögében lesz a Zodiákus Rosszfiúival, akik/amik a jelenlegi izolációt okozzák. Szegény kis énünk mint egy falat kenyeret üdvözli a Tavaszt, a Természetet, és hogy valamennyire visszatérhet a fizikai sík létezésébe az online és agyaló állapotából. (Merkúr Bikában-Ikrekben trigonban Bak-Vízöntő Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Május 7, csütörtök és Május 14, csütörtök között ezzel szintén teljesen párhuzamosan viszont van egy intő fényszög is: az ego, izmozás, erőlködés, akarat bolygója a Száguldás, előreszaladás területén egy csiki-csukis fényszögbe lép említett gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygóval. Eltávot kaptunk, sétaidőt a kertben, de nem teljes felszabadulást, végképp nem megőrülést. Mindez jelzi, amit a Zodiákus Rosszfiúinak hamarosan kezdődő hátrálása is, hogy az idei izolációnak és mögöttes témáinak még nincs vége, időszakos enyhülés van. (Merkúr Bikában-Ikrekben kvadrátban Marssal Vízöntőben)

Május 10, vasárnap és Május 27, szerda között az Én-ünket és a Mindenséget jelképező bolygó is a hit, remény, jövő, bőség intenzív fényszögébe lép a Zodiákus Rosszfiúival. Sokak valóban levonják majd a tanulságokat az idei visszavezérlésből, és sokak a helyén tudják majd kezelni ezt az enyhültebb kimenőt a Természet és a földeltebb dolgok irányába. (Nap Bikában-Ikrekben trigonban Bak-Vízöntő Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Május 11, hétfő egy hihetetlenül grandiózus nap: a Szaturnusz, melynek címszavai az izoláció, lezárások, leállások, beszorulás, felelősség, távolság, komolyság, hátrafelé indul, megkezdi hátráló, retrográd mozgását. Mindezt a LegSzaturnikusabb területen teszi, a Bak és a Vízöntő jegyek határán. Nagyon kettős ez. Így, hogy elfelé tart innen, ez enyhülést hoz valamennyire ebben. De azzal, hogy hátrafelé halad, azt is jelenti, hogy még egyszer majd ugyanitt végig fog menni, ami átmenetileg ilyen vagy olyan formában vissza fogja hozni a szaturnikus címszavakat.

Május 12, kedden, másnap, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mozgásunkért felelős Merkúr a saját jegyébe, az Ikrekbe lép. Itt érzi igazán otthon magát, üde, friss levegőt kap, hazai pályán van innentől, ami stílszerűen fokozza majd valamennyire szabadságunk, közlekedési, mozgási és ügyintézési lehetőségeinket.

Május 13, szerdán jön ebben a nagy beindulásban egy újabb intő hatás: a társadalmiságért, emberi kapcsolatokért, harmóniáért felelős Vénusz hátráló mozgásba kezd. Mindezt a számára nagyon rokon, könnyed Ikrek jegyében teszi, így nagy horrorokat nem okoz, de szemléletes, hogy ahogy megindulhatunk kicsit és fellélegezhetünk, jelezve van, hogy nagy társas összejövetelekre, banzájokra még azért annyira nem kellene menni. Másfél hónapig, Június 24-ig tart hátráló mozgása, ami nem azt jelenti, hogy utána nagyon mehetünk, hanem hogy most még nem.

Május 13, szerdán ezzel párhuzamosan egy másik hatás is ezt jelzi: ’szegény’ kicsi ego-nkat, akaratunkat, belátás nélküli izmozásunkat, erőinket és ambícióinkat jelképező Mars a legutolsó jegybe lép, a melankolia, behúzódás, lehervadás területére. A Valódi Én-ünk és motoros funkcióink kivirágozhatnak újra május elejétől; a nagy társasági életünk és a törtető-kiáradó kis én-ünk nem. (Mars Halakba lép)

Május 15, pénteken a Szaturnusz után négy nappal a másik óriás, Sorsbolygó Jupiter is hátráló mozgásába kezd. Az idén a Bak jegyébe lépő Jupiter miatt prognosztizáltuk a lezárás, izoláció, leállás, megkomolyodás időszakát 2020-ra, és a Jupiter hátrálása a Szaturnuszéhoz hasonlóan nagyon kettős. Egyrészt innentől távolodik a Zodiákus LegSzaturnikusabb pontjától, ami időlegesen csökkenti az izoláció, beszorulás témáit. De hátrálása után előre is indul majd, még egyszer átmegy majd itt, és vissza fogja hozni ilyen vagy olyan formában ezt egy időre.

Május 17, vasárnap és Június 2, kedd között az erőinkért, ambícióinkért és ego-nkért felelős, Halak jegyében kókadozó bolygó egy lágy és selymes fényszögbe lép a Földeltség, Alapok területén lévő, Jövő, Cél, Perspektíva, Új dolgokért felelős bolygókkal. Azaz, hogy most nem igazán törtethetünk, ahogy eddig megszokott volt, abban nagyon sok értelmes ötlet csírája is ott van, melyek akár az izoláció végével szépen fizikai valósággá válthatóak is lehetnek. Emiatt ebben a két hétben jegyezzük fel ha van valamilyen normális ideánk, álmunk, sugallatunk, és akár idén már kezdjünk is előkészületeket az irányába, hogy az izoláció végével, a 2021-es évben fizikai valósággá formáljuk és elkezdjük őket. (Mars Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Május 19, kedd és Május 25, hétfő között a két nagyon világi, nagyon gyors, nagyon apró bolygó, melyek a társadalmi-emberi funkcióinkért felelősek, együttállásban lesznek egy nagyon élő és könnyed területen. Könnyen lehet, hogy itt lesz számunkra a legüdébb és legfrissebb az újonnan jött szabadság, így e hét során a szabályozások mellett aktívkodjunk, ügyintézzünk, tegyünk-vegyünk ténylegesen. Az egyik bolygó hátrál mindeközben így ezt nem társaságban, parti-összejövetel formájában, hanem egyénileg mint kis egérke, kolibri, repkedjünk ide-oda. (Merkúr Ikrekben együtt hátráló Vénusszal)

Május 19, kedd és Május 25, hétfő között ezzel teljesen párhuzamosan azért a lényünk egy kicsit emo-zni is fog, és magányosnak, nyenyerének is érezheti magát. Emberként természetes, hogy megosztanánk dolgokat a másikkal/másokkal, együtt csinálnánk, de itt most még idén azért izoláció van, így ha itt a fizikai felszabadultságba egy kis szomorúság is vegyül, az teljesen természetes. Kvadrát fényszög, azaz irracionális csiki-csuki, ezért ha belelélegzünk, odafigyelünk, akkor ez az érzés szépen ki is tud menni a felismerésével. (Merkúr Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Május 21, csütörtökön a fő jelölő Nap az Ikrek jegyébe lép. Ez még tovább fokozza a mozgékonyságot, könnyedséget, ahogy a legnagyobb jelölő a kommunikáció, ügyintézés, jövés-menés energiáinak területére ér. A Nap az Én-t, Individuum-ot jelenti, így ez sem annyira társasági, hanem egyéni szabadság.

Május 21, csütörtök és Június 23, kedd között fel-felsejlően ez azért fájni is fog nekünk. A kettővel fentebbihez hasonlóan, az ego-nk, zárt én-ünk melankoliával vegyesen puffoghat majd, és túl-indivuduumnak, túl magányosnak érzi majd magát. Milyen érdekes a Dialektika?! Amíg izoláltan voltunk, akkor is magányosak voltunk természetszerűleg; ahogy kimehetünk, aktívkodhatunk, felszabadulhatunk, mégis egyedül, ettől méginkább magány érzete lehet ott. Ez is kvadrát, így ha belelélegzünk, tudatosítjuk, akkor szépen akár azonnal fel is oldódhat ez az érzés. (Nap Ikrekben-Rákban kvadrátban Marssal Halakban)

Május 29, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésért felelős bolygó a saját jegye után az őt óvó, puha Rák jegyébe lép. A nagy kiszabadulás után, főleg így, hogy az izoláció még jelen van, gondolataink, kommunikációnk egyre inkább a hús-vér, Érzelmi, Családi, Intim Bizalmi kapcsolatok és személyek felé veszi a hangsúly. Szépen dolgozik az idei év, ahol is a tárgyak, a jövés-menés után egy szikárítás utána  Valódi Értékek felé fordulnak a tekintetek és megélések, a szaturnikus hiány eszközlésével. (Merkúr Rákba lép)

Május 30, szombat és Június 7, vasárnap között mégjobban betekeredhetünk, összekavarodhatunk abban az anomáliában, hogy „Jó-jó, lehet menni-jönni, de mi értelme, ha nem lehet másokkal”. Egy másik részünk is a feszültség és melankolia között billeghet itt. Ez is kvadrát, odafigyeléssel, belelélegzéssel szépen és jól lehet lenni ebben is. (Hátráló Vénusz Ikrekben kvadrátban Halak Marssal)

Május 31, vasárnap és Június 6, szombat között viszont ajándékként hóvégén, a fő jelölő Nap együttállásban lesz a Társadalmiság, Harmónia, Egyensúly éppen hátráló bolygójával. A nagy újra mozgékony, de közben magányos állapotban simán lehet, hogy valami extra könnyítés érkezik itt június első hetében, és egy kicsi a szociális viszonyainkban a kommunikáció, együttlét témái be tudnak jönni, és ezáltal megnyugtatni bennünket, még ha rövid időre is. (Nap Ikrekben együtt hátráló Vénusszal)

htb1tydxeysybunjsspiq6xnzpxac.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása