HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.07.30. 11:38 Zöldkör

Augusztus hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Augusztus hónapja technikai értelemben a ’második hullám’ része lesz teljesen. Különösen az első héten és az első felében érdemes a dolgainkat piano-ban működtetni. Készüljünk is egyben azért; a hónap közepén lesz másfél hét, ami párkapcsolati segítséggel tud járni, és szintén itt, remek ötleteink jelenhetnek meg, amiket működő és reális projektekbe fordíthatunk! Az első felében a hónapnak lassuljunk, a másodikban lágyan figyeljünk.

Augusztus hónap első napjaiban egy kicsit tanácstalanul indulnak a dolgok, így a legnagyobb ambícióinkat érdemes az első hét utánra helyezni.

Július 28, kedd és Augusztus 7, péntek között a fő jelölő bolygó, mely az Én-ünket, Középpontunkat jelöli, egy csiki-csukis fényszögben lesz a Stabilitás, Tisztaság, Átláthatóság jelölőjével. Ebben a másfél hétben az individuális énünket át kell egy kicsit értékelnünk. Ebben egy kicsit el is távolodhatunk a többi embertől, illetve olyan projektjeink, amikről azt hittük, hogy nyílegyenesen, és annak sebességével haladnak, egy kicsit megállhatnak. Ennek is célja az, hogy megálljunk egy kicsit, és megnézzük, hogy kik is vagyunk mindebben, melyik részünk, bennünk ’ki’ akarja az adott dolgot. (Nap Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 1, szombaton a hónap első napján egy másik hatás is ugyanilyen megállásra késztet bennünket. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi ügymenetünkért felelős bolygó kerül egy leállító és átvizsgáló fényszögbe az idei év izolációját és lelassulását okozó jelölőkkel. Ugyanúgy önvizsgálatra késztet majd bennünket funkcióinkkal és cselekedeteinkkel kapcsolatban. (Merkúr Rákban szemben Bak jelölőkkel)

Ez az első két fényszög eléggé úgy tűnik, hogy május-június-július során szépen visszakúszott az ’ÉN’ és a ’szabadság’ problémás témái, és most azt mondják a Nagyok, hogy „Hohó, akkor lassítsunk kicsit, hiszen az idei évnek és a Bak Jupiternek még nincs vége, ne szaladjunk”.

Augusztus 1-2, szombat-vasárnap az Érzelmeinkért, Otthon, Fészek, Család, Megnyílás témáiért felelős bolygó pont ezekben a Bak izoláló és lelassító energiákban lesz. Augusztus első hétvégéje inkább tűnik, hogy alkalmas aszkézisre, belső integrációra, mint forró nyári kalandra.

Augusztus 3, hétfő és Augusztus 13, csütörtök között a Társadalmiságért, Egyensúlyért, Földeltségért felelős bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad majd másfél héten keresztül. Bármilyen bolygót a fényszögkapcsolat köt be a rendszerbe, és pont a társas, könnyed Vénusz olyan, akinek ez lételeme. Az Ikrekből a Rákba lépése is azt mutatja eközben, hogy a kiáradó, szétszóródó, jövő-menő jellegek után (május-június-július), ideje visszatérni működésünkben és kapcsolatainkban ismét a zártabb, bensőségesebb, a „kevesebb több” formáiba. (Vénusz Ikrekben-Rákban fényszögkapcsolat nélkül)

Augusztus 5, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó az Oroszlán jegyébe lép. Az Oroszlán az autoriter, integrált Én jelölője. Itt fontos a Középpontunk felé behúzódás a gondolatainkban, kommunikációnkban, cselekedeteinkben. Ezen megnyilvánulásaink ne kifelé áradjanak innentől, hanem inkább egy belső pont felé. A Merkúr nagyon gyorsan átér majd a jegyen, gyakorlatilag két hét ilyen jellegű behúzódás után a saját jegyébe lép, egy számára nagyon kedvező területre. Ott majd visszanyerjük valamennyire aktivitásunkat, de itt két hétig lassuljunk. (Merkúr Oroszlánba lép)

Augusztus 6, csütörtökön pont e gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésért felelős bolygó megállító és átvizsgálásra késztető szembenállása kioldódik a Bak izoláló és leállító jelölőkkel. Innentől minden takaros, ésszerű tevékenység és ötlet ismét elkezd valamennyire támogatva lenni, a megvalósításuk pedig augusztus második harmadától indulhat is majd. (Merkúr Szűzben szembenállása kioldódik Bak jelölőkkel)

Augusztus 8, szombat és Augusztus 23, vasárnap között egy másik hatás is jelzi, hogy új erőre kapunk. Egy nagyon-nagyon aktív és férfias állás lesz egy nagyon aktív és férfias állással egy nagyon aktív (és férfias) fényszögben. Ez ismét további lendületet ad majd, de figyeljünk arra, hogy a Szűz Merkúr belátása, ésszerűsége és takarékossága is legyen ott bennünk, mert máskülönben olyanok lehetünk, mint a Prérifarkas a mesében, és rakétán ülve lángoló fenékkel túlrepülhetünk céljainkon. Ha jól lőttük be az irányt, (azaz megfelel a „kevesebb több” elveinek), akkor viszont nagy eredmények tudnak érkezni.

Emiatt a fényszög miatt ugyanakkor előfordulhat a kánikulának egy rekord-szintje; ha ilyet tapasztalunk itt augusztusban, akkor ő lesz az okozója. (Nap Rákban-Oroszlánban trigonban Marssal Kosban)

Augusztus 8, szombat és Augusztus 13, csütörtök között pont ez a hirtelen jött energia a lelassulás után egy kicsit meg is kavarhatja frissen rendeződött gondolkodásunkat, kommunikációnkat, ügyintézésünket azok takarékosságában. Mint az egyszeri kisember, aki lottót nyer, megzavarodhatunk, hogy mit kezdjünk ezzel a fentebbi energialökettel, de látjuk, hogy néhány nap, és ki tudunk tisztulni mindebben. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 13, csütörtök és Augusztus 22, szombat között további rendeződések várhatóak. Az Én-ünk és annak kifejezési módjai összhangba kerülnek egymással. A fentebb leírt takarékos kontra túlvezérelt állapot egyre közelítenek, és saját magunkba egy helyére kattanás érzete tud megjelenni. Mint amikor egy eszközbe berakjuk az elemet, vagy bedugjuk a konnektorba, és működésbe jön. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben együtt Nappal)

Augusztus 14, péntek és Augusztus 20, csütörtök között ebbe további nagyon intenzív energiák csatlakoznak be. Mintha egy újabb szelepet nyitnának ki, extra üzemanyagot kap a rendszerünk. Emiatt szintén oda kell figyelni a túlmelegedésre; ez megjelenhet bennünk feszültségként vagy fizikai hőként, és a külvilágban is megnövekedett hőként. Ezért is fontos a Szűz jellegeket működtetni, (behúzva felülről középre, lentről középre, balról középre, jobbról középre), hogy ezeknek a túlpörgött energiáknak legyen egy biztonságos csöve úgymond, és nehogy kipenderítsenek véglet irányba. (Merkúr Oroszlánban trigonban Kos Marssal)

Augusztus 14, péntek és Augusztus 23, vasárnap között lesz az eddigi hatásoktól eltérő jellegű. Egy nagyon kis feminin, lassabb, kecsesebb jellegű. Ebben nincs a zavarodottság, nincs a hiper-kilövés. Ez olyan, mint amikor gyerekkorunkban elmegyünk vidékre táborozni, vagy felnőttként lemegyünk vidékre a nagymamához pár napra, és ettől a társas, finom környezettől stabilabbnak érezzük magunkat, kitisztul a fejünk, és a bennünket feszítő energiák megnyugszanak. Ez az egy-másfél hétnyi időszak nagyon alkalmas lehet családi programokra, vagy akár az itteni ismerkedés is más lehet, mint az elmúlt években megszokott állati/gyermeki valamik, és méltó emberi is lehet. (Vénusz Rákban szextilben hátráló Bika Uránusszal)

Augusztus 16, vasárnap egy nagyon fontos nap, amikor is az öt külső bolygóból az egyik, megkezdi hátrálását. Sőt, elmondhatjuk helyesebben, hogy az ötből az ötödik, tekintve, hogy a másik négy már hátrál. Szeptember 12-ig innentől az összes(!) külső-nagy-lassú bolygó hátrál. Ez is indokolná, hogy augusztusra már állítsuk vissza magunkat egy lassabb és behúzódóbb üzemmódra május-június-július után.

A hatás önmagában sokmindent jelent. Egy kicsit a külvilágban, a fizikai tapintható világban a céljaink, tisztánlátásunk, lendületünk belassulhat. Jelenti azt is, hogy az irány az lenne, hogy vissza a Természethez, a Vidékhez. És jelenti azt is, hogy még erősebben áttesszük a fizikai létezésünket az online és virtuális térbe. Ezeket mindhármat egyszerre fogja jelenteni az idei évben már végig, hiszen 2021.január 14-ig tart a hátráló mozgás. Ez nem minőségi jelölő, inkább formai, és létezési formáinkat határozza meg. (Uránusz Bikában hátrálni kezd – 2021.január 14-ig)

Augusztus 20, csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a Szűz jegyébe lép. A Szűz nagyon kulturált terület, úgy kapjuk, hogy egy gömböt behúzunk felülről középre, lentről középre, balról középre, jobbról középre; és ami így marad, az a Szűz. Saját jegye is ráadásul a Merkúrnak, így egy lassan de biztosan, takarékos üzemmódban biztosítva van, hogy cselekedeteink és aktivitásaink működjenek. Ez a hatás és nap itt a hónap első felének energiáit megmozgatja, és beállunk üzemi működésre jobban. (Merkúr Szűzbe lép)

Augusztus 21, péntek és Szeptember 7, hétfő között a párkapcsolatokért, egyensúlyért, harmóniáért felelős bolygó az otthon, fészek, család, intimitás, bizalom területén szembenállásba ér az izoláló és lezáró Bak jelölőkkel, melyek a Karma és a Sors jelölői is. Ebben a két és fél hétben minden, ami társas, kapcsolódó és a Női oldalhoz tartozik, lekapcsolódik, lelassul. Tegyük azt mi is. Ebben az időszakban még fontosabb a „kevesebb több” elve, és hogy társas interakcióinkat visszább húzzuk, lecsökkentsük. Energetikailag ez a ’második hullám’ alja, tekintve, hogy pár nap a végétől és előreindulnak az izoláló bolygók.

Ha augusztus közepén, a fentebb írt segítő hatás révén indult érzelmi-társas kapcsolatunk, az itt egy kicsit belassulhat, és a lágy érzeteket egy hűvösebb, távolibb, racionálisabb megélés válthatja fel. Mintha üvegfalon túl érzékelnénk a másikat. Ettől ne ijedjünk meg! Vigyük tovább a dolgot, és ha túlérünk ezen a két és fél héten, ha minden jól megy, visszatérhet egy kulturált és működő állapot, ahogy a lassú bolygók előreindulnak, és az egyéb jelölők bemennek a Szűz és a Mérleg jegyébe. (Vénusz Rákban szemben Bak jelölőkkel)

Augusztus 23, vasárnap a Nap a Szűz jegyébe lép. Ez is segít majd abban, hogy itt a hónap második felében aktivitásaink megtalálják a Középpontjukat, és mi magunk is egyensúlyban, a szó jó értelmében vett hatékonyan tudjunk működni.

Augusztus 23, vasárnap és Augusztus 28, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a saját jegyében, a hit, remény, jövő, bőség erőteljes fényszögét kapja-adja a stabilitás, tisztánlátás jelölőjével. Ebben az időszakban bármi, ami takaros, ésszerű, lassan építő, nagyon-nagyon támogatott tud lenni. Nagyon releváns és praktikus ötleteink is tudnak születni ebben a pár napban, érdemes rájuk odafigyelni. (Merkúr Szűzben trigonban hátráló Uránusszal Bikában)

Augusztus 23, vasárnap és Szeptember 1, kedd között ezzel párhuzamosan a másik könnyed-gyors bolygó is egy pozitív fényszögbe lép. A társadalmiságért, egyensúlyért, párkapcsolatokért felelős bolygó kapja a hit, remény, jövő, bőség erőteljes fényszögét a lassan és bágyadtan haladó Nagy Gyógyító-tól. Ha a külvilágban nincs is nagy hasítás itt augusztus második felében-végén, belül egy ringató és feltöltő energia azért ott van, lesz. (Vénusz Rákban trigonban hátráló Halak Neptunusszal)

Augusztus 27, csütörtök és Szeptember 6, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügymenetünkért felelős bolygó a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép az izoláló és lezáró jelölőkkel. Olyan, mintha ekkorra jönnénk bele az idei év kezdetétől lévő mintákba, és megtanuljuk bennük az arany középutat és a praktikusságot. A végletes beszorulás és végletes kitörés be tud húzódni egy működő és egészséges középre. Megtanultuk, beletanultunk. (Merkúr Szűzben trigonban Bak jelölőkkel)

Augusztus 28, péntek és Szeptember 7, hétfő között a fő jelölő Nap a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a stabil és tisztánlátó jelölővel. Ekkorra az Én-ünk, a lényünk Magja is kiegyensúlyozódik, és megtalálja a helyét; az idei évben talán először. (Nap Szűzben trigonban hátráló Bika Uránusszal)

Augusztus 28, péntek és Szeptember 2, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó szembenállásba lép egy bágyadt jellegű energiával. Ezt úgy is érezhetjük majd, hogy most, hogy már látjuk a végét az idei év mintáinak, a rendszerünk megengedi magának, hogy leeresszen és elpunnyadjon. Úgy is megjelenhet, hogy itt jövünk rá arra, hogy nem is volt olyan rossz ez az idei év, és emberi biokémiánk számára sokkal jobban működő volt, mint az elmúlt 30 év mániás-depressziós végletei. (Merkúr Szűzben szemben hátráló Halak Neptunusszal)

Augusztus 28, péntek és Szeptember 17, csütörtök között a két nagyon világi, könnyed és gyors bolygó egy selymes, lágy, könnyed fényszögbe érnek. Teszik ezt számukra nagyon kedvező területen. Ez szintén azt jelzi, hogy a rendszerünk már megneszeli, hogy itt a háttérben elkezdünk kifarolni a ’második hullámból’, noha az előtérben még történik. Egy gyermeki, vagy idilli örömöt, könnyedséget is érezhetünk ettől, és ha van rá lehetőségünk, csináljunk is valamit, ami egy gyerektábor tevékenységeire hajaz. Szalonnasütés, cserkészés az erdőben, néhány fővel valami labdajáték. Bármi, ami a társasági énünket és a motoros reflexeinket megörvendezteti. (Merkúr Szűzben-Mérlegben szextilben Rák Vénusszal)

Augusztus 30, vasárnap és Szeptember 9, szerda között ezzel párhuzamosan, (ki érti ezt?!), egy másik énrészünk felizzhat. A társadalmiságért, egyensúlyért, harmóniáért és párkapcsolatokért felelős kecses és könnyed bolygó kerül egy csiki-csukis, fojtott vörös fényszögbe az ’én’, düh, akarat, ’zárt én’ bolygójával. Lehet, hogy az ego-nk nem érzi elég gyorsnak a változásokat, lehet, hogy most, hogy enyhülnek a háttérben a dolgok, úgy érzi, megengedheti magának, hogy itt engedje ki az eddig beszorult feszültséget. A Vénusz a „Csajok” bolygója, a Mars a „Fickók”-é, így férfi-női dolgokban is lehetnek fura berregések, amik ahogy jönnek, úgy mennek is, és nézünk, mint skizofrének, hogy ezt most melyik személyiség mondta-csinálta a másik melyik személyiségének.

A Kollektíva nyár eleje óta tartó erőszakoskodásaiban is rövidtávon foknövekedés lehetséges, vagy a stációknak megdermedése. (Vénusz Rákban-Oroszlánban kvadrátban Kos Marssal)

Ahogy láthattuk, a hónap eleje arról kellene szóljon, hogy ismét behúzódunk. Hogy megint leállunk. Különösen az első hét. Utána a hónap közepétől elkezdődik a rendeződésünk, amennyiben úgy működünk, és olyan külvilágbeli terveink és cselekedeteink vannak, amik megfelelnek a Szűz jellegű „kevesebb több” témáknak. A hónap végén lényünk egyik része megörül annak, hogy megneszeli, hogy hamarosan fordulunk rá az idei év harmadik harmadára, mely szeptember közepétől decemberig tart majd. Ettől elönthet bennünket egy fáradtság is. És feljöhet, kijöhet a beszorult gőz, hő, feszültség is. A hónap végén ez a három énrész futhat bennünk párhuzamosan. Tartsuk még be egy kicsit a szabályokat, sokkal többet nyerünk belőle, mint gondolnánk. :)

car-repair-austin-cedar-park-round-rock-pampered-auto-care-01-2418x1662-768x528.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása