HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.09.30. 17:36 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Október hónapjának kidolgozásakor két dolog volt, ami megjelent. Az egyik a korábbi sakkvilágbajnok, Mihail Tal mondása: „Az ellenfeledet be kell vinned egy mély és sötét erdőbe, ahol kettő meg kettő öt, és csak egy számára vezet kifelé az út”. A legtöbb hatást ez a bizonyos mély és sötét erdő, és a kettő meg kettő egyenlő öt lengi körül. Aztán előrehaladva a hónapban, az erdő mélyére érve úgymond, a másik megjelent dolog a Gyűrűk Ura című filmből Enya May it be című száma. Ahogy a sötétből fény lesz. Aztán próbáltam elképzelni a film ide vonatkozó részeit, ahol az orkokkal való harc van, és a legyőzésük jelenti a fényt. De itt nincsenek orkok. Nincs mit vagy kit legyőzni: az Idő a megoldás. Nem valami ellen szól ez a hónap, és október-november úgy egyben. Valamin átmenésről, az Idő beéréséről, kivárásról. Egy vidéki, takaros, szolid, csendes, jószándékú és türelmes leány minőségeivel, akiről még sokat fogunk olvasni.

Szeptember 23, szerda és Október 6, kedd között a Naprendszerünk ura fényszögkapcsolat nélkül halad, a Kapcsolódás, Társadalmiság, Egyensúly területén. Láthatjuk, a hónap első hetébe átnyúlik mindez, és egyfajta „szociális magányosság” jellegeivel bír. A hangsúly az egyedül vagy együtt, a többen vagyunk, de egyedül témáin van itt szeptember-október fordulóján. Az év legszebb szakaszán van, mégis bármilyen szóra érdemes kapcsolódás nélkül. Ez a jelenlegi helyzetben természetesen a mi pozíciónkat is meghatározza; lehetünk társadalmiak, de nem. (Nap Mérlegben fényszögkapcsolat nélkül)

Az idei év izolációját, leállását és lezárásait a Bak jegyében járó sors-bolygók okozták-okozzák. Április-májusban voltak a legszaturnikusabb ponton, emiatt azok voltak a legmélyebb hónapok. Szeptember közepén az egyikük előreindult hátrálása után. Szeptember 29-én a második is. Október 5, hétfőn a harmadik is. Mindez rövid időre ismét visszahozza majd április és május mélypontjait, de a jó hír, hogy előrehaladásuk azt is jelenti, hogy háromból ketten kilépnek majd decemberben a Bakból. Mint amikor egy tüskét húznak ki: az elején jobban fáj, de aztán kint van. Október és november emiatt erős lesz, és a szeptemberi témák egy újrakezdést jelentettek, októberben még a mélyülés várható átmenetileg. (Szaturnusz és Pluto is előreindulnak Bakban)

Október 1, csütörtök és Október 25, vasárnap között mindez meg is fog látszani a működéseinkben. A gondolkodásunkért, közlekedésért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó az őrlődés, csiki-csuki területén a legtávolabb kerül a földelt, stabil, tisztánlátó dolgoktól. Nem tudjuk majd, hogy mit lehet és mit nem, mit gondoljunk és mit ne, merre mehetünk és merre nem. És legfőképpen, hogy merre tervezhetünk, mit lehet kitalálni és építgetni, hogy menjen majd és stabil legyen. Kicsit olyan ez, mintha homok menne a szemünkbe. Ilyenkor nem rákapcsolni kell, hanem félrehúzódni és leállni. Október hónapban ne nagyon találjunk és tervezzünk semmi újat, hanem a meglévő funkcióinkat vigyük tovább. (Merkúr Skorpióban szemben hátráló Bika Uránusszal)

Október 1, csütörtökön egy másik hatás is ezt jelzi. Az év teljes második felére a Kos jegyébe szorult Mars kihátrál a stabilitást, földeltséget, átláthatóságot jelképező terület határáról. Céljaink, erőink és ambícióink itt l’art pour l’art jellegűvé válnak, beszorulnak magukba és összezavarodnak. Mint egy farkát kergető kutya. Ne fussunk utána, ne kergessük az árnyékainkat. Minél jobban erőltetjük, annál hátrébb tudunk sodródni. Ne küzdjünk, ne izmozzunk; csak legyünk. (hátráló Mars Kosban visszalép Bika vonzáskörzetéből)

Október 5, hétfő és Október 16, péntek között a dialektikus egyensúly jegyében ott lesz azért a felmentősereg is. :) Egy szolid, de selymes kéz simogatja azért összekuszálódott és zilálódott közlekedésünket, gondolatainkat, működésünket. Mint egy vidéki egyszerű talpraesett leánytól, kapjuk majd a támogatást ettől a hatástól. (Vénusz Szűzben szextilben Skorpió Merkúrral)

Erre szükségünk is lesz, mert

Október 6, kedd és Október 23, péntek között a fő jelölő csiki-csukis fényszögbe lép az idei évet Izoláló jelölőkkel. Mint amikor báli szmokingban elkeveredünk hajnali kettőkor a gettóba, olyan ez a fényszög. Nem értjük majd, hogy miért nem lehet szocializálódni, miért nem mennek jól a dolgok, hiszen mehetnének; igen is, meg nem is, hiszen egyik oldalról ez így van, a másik oldalról ott vannak az Izoláló óriások; mondja ez a fényszög. (Nap Mérlegben kvadrátban Bak Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal)

A dialektikus egyensúly jegyében egy másik fényszög is a segítségünkre lesz ebben. A vidéki szolid talpraesett leány energiája másik oldalról is besegít:

Október 6, kedd és Október 15, csütörtök között az idei évben már unásig megismert szlogen itt is játszik: Minden, ami egyszerű, szolid, értelmesen és visszafogottan építkező és fenntartó, az mehet. Eszünk, iszunk, alszunk, működtetjük a napi rutinunkat, és az tiszta, átlátható és stabil tud lenni. Az megkapja a hit, remény, bőség energiáit. (Vénusz Szűzben trigonban hátráló Bika Uránusszal)

Október 10, szombat egy olyan nap, ami a hónap „radar alatt” napja. Létrejön egy Nagy Négyszög, aminek ’mozgó’ részén a Rák Hold van. Emiatt (nagy)családi, mély-érzelmi dolgokat erre a napra ne szervezzünk, és lehetőleg kerüljük is. Ha megoldható, az egészségügyi témákat se ezen a napon ejtsük meg.

Október 10, szombat és Október 17, szombat között kialakul egy hét hosszan egy Derékszögű Háromszög. Ebben egy lassító szembenállás és két csiki-csukis kvadrát fényszög van. Itt felerősödhet bennünk az ősz fő témája, hogy együtt vagy külön, közösségileg vagy izolálva, minden rendben van vagy harcolni kell. Ez a második hullám dolog itt ér bennünk egyfajta csúcsára, de az érzetek nagy része irracionális feszültség lesz. Fentebb láttuk, hogy merre van az irány: nem ezeken a témákon és kérdéseken kell gondolkodni, hanem takaros vidéki leányként tenni a dolgunkat feltűnés nélkül. (Nap Mérlegben szemben hátráló Kos Marssal – Derékszögű Háromszög)

Október 14, szerda és November 3, kedd között ráforgatnak a gyomrunkban lévő tőrre: a gondolkodásunkért, felszabadultságunkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó hátrál az őrlődés, csiki-csuki jegyében. Ez kicsit olyan, mintha gyomorrontással elkezdenénk körbe-körbe forogni. A fentebb látott elv, hogy október során ne találjunk ki semmi új nagy dolgot, és figyeljünk oda a motoros funkcióinkra, innentől és ebben a három hétben különösképpen igaz. (Merkúr hátrál Skorpióban)

Október 14, szerda és Október 22, csütörtök között a vidéki takaros leány kicsit elfárad a segítésünkben. Nem is az elfárad a legjobb szó, inkább egy elvarázsolódottság, félrenézés az, ami itt történik. Szeptember hónapja és október első fele a modern korokban elpuhult rendszerünknek sok lehet, és delíriumba, álmosságba, képzelődésbe szökhetünk előle. Kiépíthetünk magunknak egy alternatív menekülő-valóságot, ahol nem érint az idei év izoláltsága, és az ősz lehet-nem-lehet zavarodottsága. Ébresztgessük magunkat folyamatosan, mert kell, fontos, hogy a vidéki szolid takaros leány ne aludjon be. (Vénusz Szűzben szemben hátráló Halak Neptunusszal)

Október 14, szerda és Október 29, csütörtök között a vidéki takaros leány azért nem adja fel: és a hit, remény, jövő, bőség fényszögét adja az idei évet izoláló és lezáró óriásoknak. Ez segít majd megőrizni a hidegvérünket és hatékonyságunkat, ha nem megyünk el az előbb említett delíriumba, illetve nem helyezzük át a lezárásokból eredő frusztrációinkat erőszak-cselekményekbe, mint sokan, főleg nyugaton. Mutassuk meg a nagyoknak, hogy tudunk összeszedettek, csendesek és takarosak lenni. (Vénusz Szűzben-Mérlegben trigonban Bak Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal)

Október 18, vasárnap a fő jelölő Nap a rendkívül kellemes Mérleg jegyéből odaér a Skorpió vonzáskörzetéhez. Ez is lehet egy olyan hatás, ami a frusztrációt, őrlődést, ide-oda kapkodást erősítheti bennünk. De ez az irracionális félelmek-fóbiák helye, így ha levegőt veszünk, és tudatában vagyunk ennek, akkor a fenti segítő hatásokkal szépen tudunk működni.

Október 23, pénteken a Nap be is lép a Skorpió jegyébe. Ez egy grand finálé kezdete itt, ahol egy utolsó erővel felizzik ez a második hullám, hogy december-januárban a mögöttes és tapasztalatilag okozó energetika átalakuljon majd.

Október 23, péntek és Október 28, szerda között viszont a fő jelölő, éppen a Skorpióba érve, együttállásban halad majd az éppen hátráló, a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi rutinunkat jelentő bolygóval. A kakafónia a csúcsára ér. Mind az Én-ünk, mind annak kifejezése és működése piruettezik majd itt. Beérünk az erdő mélyére. (Nap Skorpióban együtt hátráló Merkúrral)

Október 26, hétfő és November 5, csütörtök között a fő jelölő, aki éppen piruettezik oda-vissza, a legtávolabb is kerül a tiszta, átlátható, stabil dolgoktól. Az erdő mélyén földcsuszamlás is van. Itt átmenetileg végképp nem látjuk vagy tudjuk majd, hogy mit kellene és mit nem, mi a helyes és mi a nem, kik vagyunk és kik nem. (Nap Skorpióban szemben hátráló Bika Uránusszal)

Október 27, kedd és November 12, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép az Izoláló óriásokkal. Itt lehet végképp elegünk az idei évből, a lezárásokból, a kilátások hiányából, és mindenből, meg egyébként is, meg különben is. (Merkúr Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Bak Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal)

Október 28, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó, ami éppen izzik a Skorpióban, éppen szédül, mert hátrál, és éppen megfélemlítve van az Izolálók által, visszalép a Mérleg jegyébe. Szusszanunk egy pillanatra. Nagy hawaii-t nem fog hozni, mert úgy hátrál és fordul, hogy végig érződik majd rajta a Skorpió energiája; de szusszanunk. Mint amikor a tömlöcben kimennek a kínzóink egy cigit elszívni. Fújunk egyet. November 11-én szerdán lép vissza majd a Merkúr a Skorpióba, addig ha van lehetőségünk ebben a két hétben nevetni, kikapcsolódni, valamilyen módon töltődni, azt nagyon értékeljük, és éljünk is vele! (hátráló Merkúr visszalép Skorpióból Mérlegbe)

És amikor a legsötétebb az óra, a dialektikus egyensúly jegyében egy másik hatás is besegít. Az októberi hónapot túlélhetővé tevő Vénusz lesz az, ismét. :)

Október 28, szerdán belép a saját jegyébe, a Mérlegbe! A Mérleg a társadalmiság, egyensúly, harmónia, kellem jegye. Természetesen a minden más egyéb miatt ez nem a dizsi időszakát hozza el. Hanem hűs fuvallatot, valamennyi kiegyensúlyozódást, a sötét időkben a szépségek meglátását. És ez nem csak valóság-tagadás lesz, a sok negatív, lezárt helyett ’pozitív’; emögött ténylegesen lesz energia és valóság is, hiszen konkrét jegyváltásról beszélünk.

Október 30, péntek és November 5, csütörtök között a Vénusz fényszögkapcsolat nélkül halad majd. A fényszög köti be a bolygót a rendszerbe, olyan, mint egy elektromos eszköz dugvillája. Ez is jelzi, hogy a Mérlegbe lépő Vénusz nem a bankettek és örömlakodalmak időszakát hozza el, hanem egyénileg az egyensúlyt, a kiegyensúlyozódást egy kicsit; amennyire lehetséges ebben az időszakban.

Október lesz annak a két lépésnek az egyike, ami ahhoz kell, hogy a december eleji, közepi és végi energetikai enyhülésekhez elérjünk.

10014594_843504845677113_826429325_n_2.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása