HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.02.27. 11:45 Zöldkör

Március hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Március hónapja a Nyitás, Aktivizálódás hónapja lesz. Egy olyan hónap, ahol gyakorlatilag csak pozitív fényszögek lesznek. Igen. Szextil-hegyek lesznek, ami Vénuszi, kellemes, lágy, selymes energia. December közepe matematikailag tudta maga mögött 2020-at, ahogy a Jupiter és a Szaturnusz a Bakból a Vízöntőbe léptek. Március hónapja energetikailag, mintázatában is elhozza az Újévet. :)

Március 4, csütörtök egy nagyon kedvező hatással indítja a hónapot. Az erőinkért, ambícióinkért és a ’kis én’-ünkért/egonkért felelős Mars belép a Bika jegyéből az Ikrekbe. Az a Mars, mely a 2020-as év teljes második felére beszorult a Kosba; ezáltal ambícióinkat, erőkifejtéseinket a Kezdet szintjén tartotta. Ugyanakkor hergelt is bennünket, ami nyugaton a Trump-témában jelent meg leginkább, Magyarországon pedig az Szfe-ügyben.
A Bikában a Mars már szusszanhatott egyet, noha a Bika nem annyira a Mars karakterisztikájának megfelelő terület. Olyan, mintha egy Ferrarival a göröngyös szántóföldre hajtanának. Vagy a testünkre száradt agyagréteggel akarnánk mozogni, futni. Megpihent a Bikában, de meg is fogta céljainkat, erőinket, szándékainkat, akaratunkat.

Az Ikrekbe lépése itt március 4-én nagyon jó. Az Ikrek a gondolkodásunk, kommunikációnk, mindennapi életünk ügyintézése. A Marsnak ide lépése erőinknek és szándékainknak jóóóóóó hosszú idő után ismét platformot ad. Aktívabbak, mozgékonyabbak tudunk lenni. Amit kitalálunk, lesz erőnk; ami erőnk van, azt ki tudjuk mondani és meg tudjuk csinálni; sokkal jobban innentől, mint az elmúlt egy évben. (Mars belép Ikrekbe)

Március 5, péntek és Március 16, kedd között a fő jelölő, a Naprendszerünk ura együttállásban halad a Nagy Gyógyítóval, mely a NépTömegek és a Közegészségügy jelölője is. Innentől a tömeges oltások, intézkedések az egészségüggyel és egészségügyi állapotokkal még hangsúlyosabbak lesznek. Mivel mindeközben a Vénusz is együttállásba lép a Nappal, ezek a dolgok kedvezőnek lesznek mondhatóak. A matériában gyökerezés, a társaságiság, társadalmiság irányába mozdulás lesz megfigyelhető.

Ugyanakkor az ún. Tavaszi Fáradtságra is elsősorban itt kell számítani, tekintve, hogy a Halak Neptunusz nagy bágyító, álmosító, elvarázsolódottságot, akár melankoliát is tud adni. (Nap Halakban együtt Neptunusszal)

Március 5, péntek és Március 18, csütörtök között, kicsit részletesebben az eggyel fentebbi említése után, együttállásban halad a Nap, a Vénusz és a Neptunusz a Halak jegyében. A Nap az Én-ünk, a Lényünk Magja, Önmagunk. A Vénusz a matériában gyökerezetten nagy felületen elérhetőség bolygója; társadalmiság, kapcsolódás, fizikai egyensúly. A Halak Neptunusz a Nagy Gyógyító. Innentől az Én-ünk a matériában társadalmi lényként egyre gyógyultabban, biztonságosabban és békésebben tud majd létezni. (Nap együtt Vénusszal-Neptunusszal Halakban – Hármas együttállás)

Március 5, péntek és Április 16, péntek között a Nap és a Vénusz még hosszabban is együtt halad, ha csak a kettőjüket nézzük. A fő jelölő, a fizikai síkon elérhetőség, társadalmiság, vendéglátás, összejövetelek bolygójával. Kezdetben a Halak jegyében lesznek, ami óvatos, finom, de folyamatos gyógyulásukat adja. Utána átlépnek a Kos-ba, ami a Kezdet, valaminek a születése. Március végén-április elején nagy valószínűséggel egy nagyobb nyitási lépés várható, és a 2020 előtt megszokott társadalmiság valamilyen módú és mértékű helyreállása.
A Kos ugyanakkor az erőt és a dühöt is jelenti, így ez a tempó sokak számára lassú lesz, pontosabban a feszültségük, frusztrációjuk, ego-juk számára, így akár ficánkolások is elképzelhetőek, amivel egyesek a sebességet és a mértéket akarják feszegetni majd. (Nap együtt Vénusszal Halakban-Kosban)

Március 10, szerda és Március 18, csütörtök között a fenti három hatás egy újabb aspektusa, része, hogy a Vénusz individuálisan is együttáll, együtt halad a Halak Neptunusszal. A matériában gyökerezettség, társadalmiság, nagy felületen fizikailag elérhetőség bolygója közvetlenül részesül a Nagy Gyógyító, a NépTömegek, a Közegészségügy jelölőjének energiáiból. Ez is mutatja, hogy nyitások, és gyakorlatilag tömeges visszatérések várhatóak az élet megszokott menetébe. Az időjárás a jeges és dermedt fagyok, tél után nedvesebb, puhább, így vagy úgy még tavaszibb irányba várható. (Vénusz Halakban együtt Neptunusszal)

Március 11, csütörtök és Március 22, hétfő között a fő jelölő Nap egy kedves, lágy és selymes fényszögben halad a beszorult frusztrációkat, elnyomott-eltemetett dühöt jelképező Bak Plutoval. Teszi ezt úgy, hogy a Gyógyulás, Megnyugvás Halak jegyében kezdi, majd a Kezdet, Aktivitás, akár Kitörés Kos jegyébe érve folytatja, és ér a végére. Újabb példa, jelölő, hogy a lezárások és beszorulások gerjesztette feszültség, tehetetlen düh, akár aberrációk elkezdenek kigyógyulni, kilazulni. (Nap Halakban-Kosban szextilben Bak Plutoval)

Március 11, csütörtök és Március 18, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr fényszögkapcsolat nélkül halad. Ilyenkor egy kicsit koordináció nélkül lehetnek gondolataink, kommunikációnk, szándékaink és cselekedeteink. Nemrég még hátrált három héten keresztül a Merkúr, most épp fényszög nélkül van; baj egyáltalán nincs, de nem is most vagyunk a legösszeszedettebbek. A Vízöntőben és Halakban lesz így, ami eleve a „Narnia Krónikája” terület, így elvarázsolódottságunk, a szó semleges értelmében fura érzések talán még garantáltak is. (Merkúr fényszögkapcsolat nélkül Vízöntőben-Halakban)

Március 11, csütörtök és Április 1, csütörtök között egy hatás biztosítja, hogy az elmúlt egy évben beszorult rozsda kimozoghasson, lepereghessen rólunk. Az erőinkért, ambícióinkért, lendületünkért felelős Mars, immár a neki sokkal kedvezőbb, mozgékonyabb Ikrek jegyében a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a duplán beszorult vörös energiákat jelképező Bak Plutoval. Mint megmacskásodott lábat tudjuk ismét bejáratni magunkat, a hangyák kimennek belőlünk; vagy mint berozsdásodott biciklit kezdjük el tekerni magunkat a céljaink felé, és potyog le a rozsda, indul meg a gépezet. (Mars Ikrekben trigonban Bak Plutoval)

Március 15, hétfő és Március 23, kedd között a matériában gyökerezettségért, társadalmiságért, egyensúlyért felelős bolygó a Gyógyulás és Béke területéről lágy és selymes fényszögbe lép a duplán beszorult vörös energiákat mutató jelölővel. Eggyel fentebb láthattuk, hogy pereg le a rozsda az aktivitásaink által, megindul a vérkeringés; ettől egy újfajta béke és megnyugvás tud megjelenni bennünk. (Vénusz Halakban szextilben Bak Plutoval)

Március 16, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép a Halak jegyébe. Olyan ez, mint mikor gyermek szülője vagy nagyszülője ülébe ül, és ott elszunnyad. Nem itt születnek majd a legjobb ötleteink; bár annyiban igaz csak ez, hogy ha bal agyféltekés ötletekre várunk. A jobb agyféltekés, intuitív rájövések és sugallatok annál erősebben ott lehetnek ebben az időszakban viszont. Akár álomból, akár elcsípett félmondatból, vagy „én ezt már tudtam, hogy nem jutott eszembe?!” módon érkezhetnek olyan dolgok, a amiket később majd tettekre lehet váltani.
Amennyiben gyermekünk innentől pár hétig nehezebben kel, nem igazán koordinált, vagy furcsaságokat lát, mond, akkor legyünk vele türelmesek és toleránsak. A Merkúr a Gyermekek bolygója is elsősorban, így őket ez mélyebben érintheti. Hagyjuk őket nyugodtan lebegni és úszkálni. (Merkúr belép Halakba)

Március 18, csütörtök és Március 29, hétfő között éppen említett Merkúr csiki-csukis fényszögbe lép egy nagyon-nagyon aktív jelölővel. Ez pedig az Ikrek Mars; azaz „mindegy mi van, csak megyek!”. Úgy tűnik, annyira sok volt ez az egy éves lezárás és beszorulás, hogy mindegy mi van, csak mennénk. Emögött valódi szándék, értelem vagy ötlet nincs. De ez talán érthető is. Itt viszont mivel március elejétől-közepétől már mehetünk is, hirtelen nem is tudjuk, hogy mit csináljunk, merre menjünk. Kicsit olyanok leszünk itt, mint a Shrek-ben a Szamár, aki ugrabugrál, mondja, csinálja, lelkes; de amikor megkérdezik tőle, hogy mi lesz ebből, bevallja, hogy fogalma sincs. (Merkúr Halakban kvadrátban Marssal Ikrekben)

Március 18, csütörtök és Március 25, csütörtök között ennek lesz viszont egy testvérhatása is. Kedves, selymes, lágy fényszögbe lép előbb említett elvarázsolt Merkúr a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság, Perspektívák jelölőjével. Ez segít majd, hogy olyan Ötleteink is legyenek, amiknek a kézzelfogható valóságban is van azért relevanciája. (Merkúr Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Március 20, szombat és Április 5, hétfő között a világi színtéren nagyon aktív Ikrek Mars együttállásba lép az Irányt, Megoldást mutató jelölővel. Ez is egyértelműen világossá teszi, hogy a lokális aktivitás, a mikro-környezetben kifejtett társalgás, ötletek és cselekedetek márciustól gyakorlatilag működőképesek. Már nem csak a fejünkben és az online térben létezhetünk. Kézzelfoghatóan, és ki is mehetünk.
Mindeközben szembenállásban van azzal is, hogy mi a Zsákutca. A Nyilas Leszálló Holdcsomópont mutatja, hogy a Nyilas energiák alacsony szintjei az: a Külföld, a még-Még-MÉG, a vetítés, a ’többnek/szebbnek/nagyobbnak mutatom magam, mint amilyen vagyok’. A Leszálló Holdcsomópont 2020.március 1-jén lépett a Nyilas előszobájába; berántotta az elmúlt harminc évben élt alacsony aspektusú Nyilas szintet. Nincs Külföld, állandó jövés-menés, hogy ’a jó a nem-itt és nem-most’. Senki sem akar felhalmozni és mutogatni magát, mert nem lehet, és nincs is, aki figyelmét adná ehhez.

Továbbra sem mehetünk a Nyilas irányokba, de lokálisan, kicsiben az aktivitások nagyban megerősödnek ettől is. (Mars Ikrekben együtt Felsz.HCs.-tal, szemben Nyilas Lesz.HCs.-tal)

Március 21, vasárnap a fő jelölő Nap belép a Kos jegyébe. Ez minden évben az energetikai értelemben vett Újév. Máskor is fontos jelölő ez, de itt méginkább azt mutatja, hogy valami Születik; és a Halak passzív, merengő, egészséggel kapcsolatos bágyadtsága után aktívabb, kiáradóbb energiák jönnek be. (Nap belép Kosba)

Március 22, hétfőn a Vénusz is belép a Kosba. Azaz a matériában gyökerezettségért, társadalmiságért, fizikai kézzelfoghatóságért felelős bolygó is Megszületik, világra jön, előlép. Elindul aktivitása. Ez is nagy nyitásokat fog eredményezni. Mivel a Kosba lép, ha kell, erővel vagy akár erőszakkal is fogják ezt elérni.

A Vénusz a Kosban önmaga saját területével szemben van, neki tájidegen helyen. Az elmúlt években gyakorlatilag mindig, amikor a Vénusz a Kosban volt, lángra kaptak társadalmi csoportok közötti balhék, és a ’minden férfi agresszív és bűnös’ figyelmeztetés, melyet éppen dagadó erekkel és rendkívüli agresszióval prezentáltak. Emiatt a Vénusz Kosban tartózkodása idején ne menjünk bele hírek alatt vagy bármilyen csoportban komment-csatákba; és ha éppen nemekkel kapcsolatos hergelést látunk vagy hallunk, akkor inkább engedjük el a fülünk és szemünk mellett. Ezekre Április 14-ig érdemes figyelni; utána a Vénusz az egyik saját jegyébe, a Tiszta, Stabil, Átlátható Bika jegyébe lép. (Vénusz belép Kosba)

Március 26, péntek és Április 4, vasárnap között az éppen látott Vénusz lágy energiákat is kap, ráadásul hűvösebb, belátóbb és racionálisabb területekről. Ez segít majd abban, hogy ne kapcsoljon be a belső tűzjelzőnk, és meg tudjuk őrizni a hidegvérünket esetleges társadalmi és/vagy nemi összecsapások során.
Ugyanakkor nagyon fontos aspektusa is van még ennek a fényszögnek. Január és február során elképesztő Vízöntő dominancia volt, amitől a gondolatok, ideák és az online tudott működni; a kézzelfogható, készpénzre váltható, megnyilvánult dolgok nem annyira. Ez a fényszög viszont már azt indítja meg, hogy amit türelemmel és lassan, alaposan tervezgettünk és építgettünk, az innentől már el tud indulni, megszülethet, kézzelfoghatóvá válhat. (Vénusz Kosban szextilben Vízöntő Szaturnusszal)

Március 26, péntek és Április 6, kedd között ugyanakkor az éppen beaktiválódott, és akár egy picit túl is pörgött Én-ünk is megkapja ezt a lágy, összeszedett fényszöget. Segít majd szintén, hogy ha túl gyorsan akarnánk kitörni, ha eddig felgyülemlett energiáinkat belátás nélkül akarnánk elégetni, akkor mindig legyen egy hűvösebb és lágy kéz, ami megnyugtasson ebben. (Nap Kosban szextilben Vízöntő Szaturnusszal)

Március 27, szombat és Április 2, péntek között egy másik hatás is kicsit megnyugtatja felpörgött részeinket; sőt, akár el is bágyíthat bennünket. Fentebb olvashattuk, hogy a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a Halak jegyében lesz gyakorlatilag a hónap során. Most a Halak bolygója Neptunusszal áll együtt itt egy hétig, amitől az ún. tavaszi fáradtság, elvarázsolódottság fokozódhat.
Az induló Kos dominancia miatt közben ez is kedvezőnek tekinthető, mert ha nagyon bepörögnénk, akár bepöccennénk, valakire, valamiért vagy valami felé, jó eséllyel pár lépés után vagy elfelejtjük, vagy leszunnyadunk. (Merkúr Halakban együtt Neptunusszal)

Március 29, hétfő és Április 13, kedd között ismét egy kedvező és lágy fényszög lesz. Az erőinket, ambícióinkat jelentő bolygó kellemes áramlásban lesz a matériában gyökerezettségért, nagy felületen elérhetőségért, társadalmiságért felelős bolygóval. A Vénusz ugyanakkor a Hölgyek, a Mars a Férfiak bolygója, így ismerkedés, randizgatás, erotikázás itt nemhogy támogatott, de gyakorlatilag szinte ajánlott is. (Vénusz Kosban szextilben Ikrek Marssal)

Március 29, hétfő és Április 27, kedd között egy újabb lágy és kedvező, ugyanakkor nagyon maszkulin és aktív energiákkal teli hatás lesz aktív. Itt a minden értelemben vett én-részeink az ambíciók, erők, funkciók szerint szépen tudnak majd aktivizálódni és haladni; és a fényszög jellege miatt ezt kulturáltan is tudják majd megtenni. Olyan ez, mint amikor hajnalban a város megindul, elkezdik kipakolgatni a portékákat, indulnak az autók, nyitnak az üzletek. (Nap Kosban-Bikában szextilben Marssal Ikrekben-Rákban)

Március 30, kedd és Április 5, hétfő között elkezd majd meggyógyulni bennünk az, ami 2020 lenyomata. Szépen képesek leszünk majd átgondolni, hogy mik történtek velünk; és amit nem tudunk átgondolni, az magától, intuitíven tud majd meggyógyulni. Ettől a hatástól óriási látványos dolgot nem kell várnunk; de lent, finoman szálak szépen kisimulnak, és lehet, hogy nem is tudjuk majd megmondani, hogy mi, de a komfortunk egy fokkal növekedni tud. Mint amikor valami ízületünkkel furcsa valami, és egyszer csak váratlanul a szó jó értelmében kiroppan. Kívülről minden ugyanaz, de valami elégedettség, és helyére kattanás érzet, megnyugvás utána jobban ott van bennünk. (Merkúr Halakban szextilben Bak Plutoval)

Március hónapja rengeteg a szó objektív értelmében kedvező hatást fog hozni. Át fogja kattintani a kézzelfogható és látható világban is 2020-at. A Mars Ikrekbe lépése és a Nap és a Vénusz Kosba lépése miatt figyeljünk arra, hogy nehogy megugorjanak a lovak. Ne tapossuk le magunkat és egymást a nagy igyekezetben, hogy kiérjünk a kertkapun. Lesz hely és lehetőség mindenkinek. És annyira szerencsések vagyunk itt, hogy más hatások egy kicsit el is bágyítanak, el is gondolkoztatnak, így még abban is mechanikusan segítenek, hogy jó ütemben haladjunk.

Emelkedjünk, gyarapodjunk, tegyünk; innentől objektív értelemben is emelkedés és indulás van. :)

2021_march.jpeg

Aktuális híreink:

Egyéni születési képlet-elemzés és egyéni Éves előrejelzés - https://zoldkor.com/asztrologia.html

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

komment

süti beállítások módosítása