HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.03.31. 17:46 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Április hónapja folytatja márciusnak a háttérben és rejtetten a tömegeket gyógyító folyamatát. Ahogy a gyors-világi bolygók a Halakból a Kosba, majd a Bikába lépnek az olyan, mintha a Fizikai sík megszületne, világra jönne, és a Kezdet szintje után Stabilizálódásnak indulna. A hírekben is olvasható nyitás-nem-nyitás Halak-Kos márciusi billegése után az energiák letisztázódnak a Bika dominanciával. Közben szabályok maradnak velünk, és a gondolati szféra és az online továbbra is olyan területek, ahol keretek és korlátok nélkül mozoghatunk. Április során méginkább igaz lesz, és méginkább kézzelfoghatóan igaz, hogy ha elfogadjuk a status quo-t, az alapvetően pozitív változás mértékét, és applikáljuk saját magunkat hozzá, akkor meglátjuk a helyzetben a rendeződő tendenciát, és stabilnak, földeltnek is érezhetjük magunkat.

Április 1, csütörtök és Április 27, kedd között, gyakorlatilag teljes április során egy nagyon aktív és jóindulatú fényszög lesz aktív. A két világi, férfias bolygó lesz egy selymes, lágy, földelt hatásban egymással. Olyan területekről teszik ezt, melyek közül az egyik az ’én’, az aktivitás, az erők szakasza; a másik pedig a gondolkodás, cselekvés, a mindennapi élet működő rutinja. Ez a hatás méginkább energiákat pumpál abba, hogy a világi aktivitás és cselekvések visszatérjenek a kézzelfogható valóságba. (Nap Kosban-Bikában szextilben Marssal Ikrekben-Rákban)

Április 1, csütörtök és Április 28, szerda között, ezzel gyakorlatilag teljesen párhuzamosan az előbbi fényszög egyik, nagyon aktív szereplője viszont egyúttal kap egy csiki-csukis fényszöget egy bágyadt, rejtőzködő bolygó-óriástól. Talán azt a fáradtságot, szürreális elvarázsolódottságot és zsibbadtságot, azt a melankoliát jelképezi, amivel az elé tekintünk, hogy hogyan is néz ki ez a kézzelfogható életbe visszatérés. Milyen szakaszai vannak, milyen sebességgel történhet; és különösen, honnan veszünk hozzá energiát és lelkesedést? (Mars Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Április 4, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr megszületik. Belép a várandósságot, rejtőzködést, bágyadtságot jelképező Halak jegyéből a Kezdet, Születés, ’Én’, Indulás jegyébe, a Kosba. Egész március, ahogy olvashattuk az előző havi előrejelzésben a Tömegek Gyógyulásáról szólt. A főszereplője a Halak jegye volt és a Neptunusz, ahogy a gyors-világi bolygók mind ott jártak. Az, hogy ez a tapasztalati világban még nem járt ennek igazi kézzelfoghatóságával, az többek között amiatt volt, hogy a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért, cselekvéseinkért felelős Merkúr eddig a Halakban tartózkodott. Innentől a Nap és a Vénusz után harmadikként, ő is megindul a Kezdet, kézzelfoghatóság, fizikai test, érzékelhető világ útján, a Kosban. (Merkúr Kosba lép)

Április 5, hétfő és Április 28, szerda között egy másik rendkívül intenzív fényszög is aktív lesz. Az én-ünk, erőink képviselése a mindennapi élet kézzelfoghatóságában egy nagyon erős és pozitív fényszöget kap a Nagy Jótevő Jupitertől. A Jupiter idén a Vízöntőben van, az Ideák és az Online területén, így ha építettünk valamilyen képzési, oktatási, online projektet, ahogy tanácsolt volt a tavalyi év végétől, itt április során engedjük vízre a hajót, és aktiváljuk nyugodtan. Ez a fényszög is nagyon aktív és cselekvő, annyi érdekességgel, hogy a Vízöntő miatt ez is vonatkozhat az online és a gondolatok területére is; akár a kézzelfogható tömegek helyett is. De erőinket mindenképpen aktiválja. (Mars Ikrekben-Rákban trigonban Vízöntő Jupiterrel)

Április 6, kedd és Április 15, csütörtök között egy másik nagyon kedvező fényszög is lesz. A földeltségünkért, társas kapcsolatainkért felelős Vénusz a saját, lágy és selymes fényszögébe lép a Nagy Jótevő Jupiterrel. A Vénusz a Kosból a Bikába is lép közben, tehát a Földelt, Stabilabb világi létezés tovább tud erősödni. (Vénusz Kosban-Bikában szextilben Vízöntő Jupiterrel)

Április 8, csütörtök és Április 13, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr egy lágy és selymes fényszögbe lép a Nagy Lezáró Szaturnusszal. A gondolkodásunk, cselekedeteink, mindennapi működéseink szabályozott, de áramolni kezdő keretekbe léphetnek tőle. (Merkúr Kosban szextilben Szaturnusszal Vízöntőben)

Április 8, csütörtök és Április 16, péntek között ezzel teljesen párhuzamosan viszont, teljesen logikusan, a matériában gyökerezettségért, társas kapcsolatokért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép a Fojtott Frusztrációkért, beszorult savasságért felelős jelölővel. „Lehet vagy nem lehet”? „Biztonságban vagyok vagy nem vagyok?”. A kvadrát és a Pluto irracionális félelmek-fóbiák, nem feldolgozott fájdalmak, és ha belelélegzünk, akkor valóságosnak tűnésük szertefoszlik. Közben a Vénusz a Kosból a Bika jegye felé tart, mely az egyik saját territóriuma; ez is mutatja, hogy a helyzet, még ha esetleg csiki-csukizik, vagy a fejünkben berreg, stabilizálódik. (Vénusz Kosban-Bikában kvadrátban Bak Plutoval)

Április 9, péntek és Április 21, szerda között a Naprendszerünk két legnagyobb bolygója, a fő Fókuszt jelentő Nap és Jupiter lágy, selymes fényszögbe lépnek egymással. A Jupiter a Vízöntőben, az Ideák és Online területén van, a Nap a Kezdet szintjét jelentő Kos közepén; de ez a fényszög is a helyzet rendezéséről szól. Olyan, mintha Isten kinyitná résnyire a szemét, és jóindulatúan ránk nézne. (Nap Kosban-Bikában szextilben Jupiterrel Vízöntőben)

Április 11, vasárnap és Április 21, szerda között a Naprendszerünk Ura, a Nap viszont, szintén logikusan, ugyanabba az irracionális csiki-csukis fényszögbe lép, amibe kettővel fentebb a Vénusz, a matériában gyökerezettségért, társas kapcsolatokért felelős bolygó. „Kezdhetünk, vagy nem?”. „Definiálhatom magam, vagy nem?”. Ez is kvadrát, lélegezzünk bele, és a sav le tud menni rólunk. (Nap Kosban-Bikában kvadrátban Bak Plutoval)

Április 14, szerda és Április 23, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi életünk rutinjáért és aktivitásáért felelős bolygó együttállásban lesz a fő Fókuszt jelenti Nappal. Mindez a Kezdet, az aktivitás, az ’Én’ területén történik. A fókusz visszatér az aktivitásainkra; noha még a Kezdet szintjén, még van benne egy fojtott erőlködés; de már látható, kézzelfogható területen. Közben a Merkúr belép a stabil, tiszta, átlátható és kézzelfogható Bika jegyébe, ami szintén emelkedő és pozitív irányba tartó tendenciát jelez. (Merkúr Kosban-Bikában együtt Nappal)

Április 14, szerda és Április 21, szerda között ugyanezen Merkúr, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó egy lágy és selymes, földelt fényszögbe lép a nagyon aktív, nagyon mozgékony és én-képviselő jelölővel. Az aktivitások egyre fokozódnak; de bizonyos érintettségek miatt a Kezdet és a düh címszavai szintén bele-belevegyülnek. Kicsit még beszorult, magasabb fordulatszámon is mennénk, de a fényszög jellege mutatja, hogy pozitív, segítő. (Merkúr Kosban-Bikában szextilben Ikrek Marssal)

Április 14, szerda és Április 20, kedd között ugyanígy a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr bolygó szintén egy lágy, selymes, földelt, egyensúlyi fényszögbe lép, a Nagy Jótevővel. Ez szintén aktív és normális energiákkal tölti meg a teret. A kezdeti Kos érintettség és a Vízöntő érintettség miatt ez, hasonlóan a fentiekhez kicsit beszorultabb az igényeinkhez képest, és elsősorban az Ideák és Online területén lehet hasítani. (Merkúr Kosban-Bikában szextilben Jupiterrel Vízöntőben)

Április 15, csütörtök és Április 20, kedd között a két másik világi-gyors bolygó, a Vénusz és a Nap után az előbb többször tárgyalt Merkúr is átmegy a csiki-csukis, beszorult frusztráció fényszögén és jelölőjén. Ez is irracionális félelmek-fóbiák, beszorult sav, így ha belelélegzünk, odafigyelünk rá, szellőzünk rendszeresen, akkor el is tud hussanni. (Merkúr Kosban-Bikában kvadrátban Bak Plutoval)

Április, 15, péntek: A Hatás. Ohh, boy… Ez kb olyan, mint amikor már régóta keresel valamit, és megtalálod; és onnantól órákra mehet tovább a folyamat. A matériában gyökerezettségért, társas kapcsolatokért, nagy felületen elérhetőségért felelős Vénusz belép az egyik saját jegyébe: a Stabil, Földelt, Tiszta, Átlátható Bika területére. Ohh, boy… Ez már nagyon kellett, és a Tavasz előszele nagy mértékben. (Vénusz belép Bikába)

Április 19, hétfő és Április 28, szerda között egy újabb: A Hatás. Három gyors-világi-belső bolygó létezik; a Nap, a Vénusz és a Merkúr. A Nap az Én-t jelenti. A Merkúr ennek kifejezését, a gondolkodást, kommunikációt, szem-kéz-koordinációt és ügyintézéseket, cselekvéseket. A Vénusz ennek kiterjesztése, a matériában gyökerezve, társas lényként. Nos, itt e hármas a Stabil, Tiszta, Átlátható Bika területén együttállásban halad át a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Közben lesz egy csiki-csukis kvadrátjuk a Lezáró Szaturnusztól, így ez továbbra is felnőtten, fegyelmezetten tud megtörténni, de mégis; ez végképp tisztább-szárazabb érzés. (Nap-Merkúr-Vénusz-Uránusz Bikában együtt Uránusszal)

Április 20, kedd: újabb A Hatás. A Naprendszerünk Ura, a fő jelölő belép a Stabil, Tiszta, Földelt, Átlátható Bika jegyébe. Szintén a Tavasz, a fizikai sík, fizikai lét jelölője. (Nap belép Bikába)

Április 20, kedd és Május 3, hétfő között a két apró, gyors-világi bolygó, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr és a matériában gyökerezettségért, társas kapcsolatokért felelős Vénusz együttállásban lesznek a Stabil, Földelt, Átlátható Bika jegyében. Szintén olyan hatás a számos áprilisi közül, különösen a hónap második feléből amik nagy rendeződést tudnak belepumpálni a kollektívába. (Merkúr és Vénusz együtt Bikában)

Április 21, szerda és Április 29, csütörtök között a dialektika jegyében jön a másik oldal is: a matériában gyökerezettségért, társas kapcsolatokért felelős bolygó a Stabil, Földelt területről frusztráltabb, csiki-csukisabb fényszögbe lép a Nagy Lezáró bolygóval. Ez is a szokásost jelenti, azaz az egyéni és kis rendszerünk továbbra sem tud mit kezdeni azzal, hogy a földeltség és kapcsolódás keretek közöttibb és lassabb, mint amit megszoktunk. Próbáljuk a félig teli poharat látni a félig üres helyett. Kvadrát jellegéből adódóan ez is olyan fényszög, hogy ha belelélegzünk és odafigyelünk, tovább tud menni. (Vénusz és Merkúr Bikában kvadrátban Vízöntő Szaturnusszal)

Április 24, szombaton a Mars belép a Rák jegyébe. Rendkívül ellentétesek egymással. A Mars maszkulin, tesztoszteronos, a ’zárt én’-t, a ’kis én’-t jelenti pejoratív értelmében, és erőinknek, céljainknak, vágyainknak, ambícióinknak korlátok nélküli kiárasztását. A Rák én-nélkülibb, lágy, passzív, befogadó, rásimuló energiatér. Ez az aktiválódás jelentheti azt, hogy már annyira vágyjuk a békés, bensőséges és közeli kapcsolatok helyreállását, hogy dühből, izomból és erőlködve indulhatunk meg feléjük; ami persze kompromittálja is azt. Jelentheti azt is, hogy egy kicsit identitásban is konzerválódunk ’egyéniség’ jellegünkben; azaz beletörődünk úgymond a kapcsolódások hiányába, és azt mondjuk elméből, hogy „akkor azért nem kapcsolódok, mert nem is akarok!”. Ez persze nem igaz, de az elme gyakran gyárt így identitást, visszavéve a kontroll illúzióját. Ezekre érdemes figyelni itt április végén és május során. (Mars belép Rákba)

Április 25, vasárnap és Május 6, csütörtök között a fő jelölő Nap együttállásban lesz a Stabil, Földelt, Átlátható területen a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez is a Tavasz témáját erősíti minden értelemben. Közben Április 28, szerda és Május 9, vasárnap között csiki-csukis fényszögben van a Nagy Lezáró Szaturnusszal, így ahogy kettővel fentebb olvashattuk, a félig teli poharat lássuk, fogadjuk el, hogy továbbra is lesznek keretek és szabályok, és közben lélegezzünk ebbe bele. (Nap Bikában együtt Uránusszal)

Április 28, szerdától a sok Bika, Ikrek, Rák jellegű Tavaszias, kézzelfogható téma után lesz egy kicsit kakukktojás hatás is; hátrálni kezd a Pluto a Bak jegyében. Ilyen már nagyon sokszor volt az elmúlt 12-13 évben, még lesz is, és a megfigyelések szerint nagyon kardinális dolog nem rendelhető hozzá látványosan. Ilyenkor kicsit megnő az igény az önismeretre és egy fokkal fontosabbá válik a befelé figyelés is. Ami az aktuális helyzetben fontosabb, hogy hátrálásával távolodik a Bak és a Vízöntő jegyek határától, a Zodiákus LegSzaturnikusabb, azaz leglezártabb részétől, így ez is hozzájárul a nyitási folyamathoz. (Pluto hátrálni kezd Bakban)

Április 29, csütörtök és Május 5, szerda között a gondolkodásunkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a hit, remény, jövő, bőség trigon fényszögébe lép az előbb említett Plutoval. Ez (is) egy kicsit olyan, hogy ahogy nő a földelődés és az aktivitás, mint magmacskásodott, elgémberedett végtagok, elkezdhet kimenni belőlünk a sav és a frusztráció. (Merkúr Bikában-Ikrekben trigonban Bak Plutoval)

Április 30, péntek és Május 6, csütörtök között ugyanakkor a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr csiki-csukis, frusztrált fényszögbe lép a Nagy Jótevővel. Ez is a fentibb leírt sorminta: keveselljük majd a fizikai szabadságot a továbbiakban is, és ez feszültséget, savasodást generálhat bennünk. Itt is applikálható a fent két helyen is elhangzott tanács: a félig teli poharat nézzük és lélegezzünk bele. Fogadjuk el, hogy a szabályok 2020 óta az életünk részei, a Gyerekek Korának (1989-2016) és az Állatok Korának (2016-2020) vége, és a Növények Korában (2020-2023) lassabb, kötöttebb energiák vannak. Ez Természetes, ez a Rend, és ha ebbe kis cseppekként integráljuk magunkat, akkor a sav és a frusztráció eltűnik, és növényekként békésen tudunk létezni és lengedezni. (Merkúr Bikában-Ikrekben kvadrátban Vízöntő Jupiterrel)

tug-of-war-mud.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Eddigi tanfolyamosok visszajelzései: https://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html

komment

süti beállítások módosítása