HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.06.30. 20:37 Zöldkör

Július hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Július hónapja nagyon erősen az Emberi Kapcsolatokról fog szólni. Pontosabban az emberi kapcsolatok kétféle aspektusáról. Minden, ami erotikus, párkapcsolati, szexuális jellegű, kihívásosabb hatásokat kap. Minden, ami közeli, bizalmi, családi jellegű, nagyon erős támogatásokat kap. Ezt lesz majd a feladat menedzselni július során. Hogy az érző és kapcsolódó részeinknek kell aktívnak lenniük. És amikor a párunk felé fordulunk, az kevésbé megy; amikor bármilyen más szerettünk felé, az pedig nagyon megy. A hónap végére mindebből feltöltekezünk, és ebből június közepe után egy második körben ismét önmagunk individuális énjének a definiálása lesz a feladat július végén és augusztus elején. Amennyiben tartunk valamilyen mértékű cölibátust a hónap első három hetében, július nagyon feltöltő és kellemes megélésekkel teli hónap tud lenni. A szeretteinkkel, családtagjainkkal, közeli barátainkkal ismét vissza tud épülni az intim és bizalmi kapcsolat.

2_june30-july11.jpgJúnius 30, szerda és Július 11, vasárnap egy nagyon kellemes hatás történik. Békés, megnyugtató, földelt és érző elemei vannak. Az Én-ünket jelentő bolygó az Otthon, Fészek, Család területéről egy lágy és kedves fényszögben lesz a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, ami a Földelt és Stabil Bika jegyében van. Ha csak ezt a fényszöget nézzük, ebben az időszakban nagyon támogatott tud lenni minden, ami a Természethez, Érzelmekhez és közeli Emberi viszonyokhoz köthető. Túrázzunk sokat, piknikezzünk a családtagjainkkal, kertészkedjünk nagyokat. (Nap Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

3_simultaneously_almost_to_the_day_june30-july10.jpgJúnius 30, szerda és Július 10, szombat között, ezzel teljesen párhuzamosan, a túlzottan aktív részeink el is bizonytalanodhatnak. A gondolkodásunkért, mindennapi cselekvéseinkért és kreatív játékosságunkért felelős bolygó egy csiki-csukis fényszögbe kerül a nagyon passzív és rejtett Neptunusszal. Ebben a másfél hétben egy fokkal álmosabbak és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál. Elfelejthetünk dolgokat, kommunikációnkban és cselekedeteinkben a fókusz egy kicsit nehezünkre eshet. Ha figyelembe vesszük az eggyel fentebbi fényszöget, mindez egyáltalán nem baj. Június első harmadában még töltődjünk, nem kell rendkívül szervezettnek és hatékonynak lennünk. Figyeljünk oda arra is, hogy Belső Gyermeki részeink elszontyolodhatnak itt egy kicsit. (Merkúr Ikrekben kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július első harmadában a passzív és töltődő dolgok hangsúlyosak úgy általában; a Párkapcsolat témái viszont egy-másfél hétre különösen megbolydulhatnak. A Vénusz számos számára ellentétes bolygóval kerül kedvezőtlenebb hatásba. 

5_july3-july11.jpgJúlius 3, szombat és Július 11, vasárnap között a Vénusz szembenállásba kerül a Nagy Lezáró Szaturnusszal a kognitív és androgün Vízöntő területéről. A Vénusz eleve a zártabb és önösebb Oroszlán jegyében van, ami a társas kapcsolódásokat, az én-határ-nélküliséget visszafogja. A Szaturnusz pedig még hátrál is, ami fokozza zárt és hidegfejű jellegeit. (Vénusz Oroszlánban szemben retrográd Szaturnusszal Vízöntőben)

Július 4, vasárnap és Július 13, kedd között a szintén individuális és kognitív Uránusszal kerül egy fülledt, csiki-csukis fényszögbe a Vénusz. Akár egyénként, mint párkapcsolati lény, akár párkapcsolatban létezőként egy kicsit elbizonytalanodhatunk itt július elején, hogy merre tovább. Hogy mi az, ami stabil és működő. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

6_july5-july21.jpgJúlius 5, hétfő és Július 21, szerda között a Vénusz együttállásban lesz a Marssal is, a zártabb és önösebb Oroszlán jegyében. Az alapvetően lágy és selymes bolygó lezáró és izzító hatásokat kap a zárt én és küzdés bolygójától közvetlenül. Egymás kiegészítői is persze. Ahogy nő bennünk a feszültség, ez könnyen át-átválthat szexuális vágyba. Így ebben az időszakban megnőhet a hajlamunk a flörtölésre, akár egyéjszakás kalandokra. Amennyiben párkapcsolatban vagyunk, azon kaphatjuk magunkat, hogy kikacsintgatunk. Vagy nagy veszekedések után nagy békülős szexek is jellemzőek lehetnek. (Vénusz Oroszlánban együtt Marssal)

Július 4, vasárnap és Július 10, szombat között lesz mindez a legintenzívebb, amikor a Vénusz egy nagy Derékszögű Háromszögön, T-kvadráton halad át.

7_july9-july16.jpgJúlius 9, péntek és Július 16, péntek között szerencsére az energiáink másfelé is tudnak áramolni. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a Nagy Jótevővel. Mely bolygó egyben az idősebb emberek jelölője is. Látva a Vénusz vesszőfutását a hónap elején, érdemes az energiáinkat általános jótékonykodásba fektetni, a nagyon definiált és esetleges nemi energiákkal telített kapcsolatok helyett. Kimondottan szerencsés, ha ennek céljai idős emberek. Amennyiben él még időskorú szülőnk, vagy nagyszülőnk, keressük az ő társaságukat itt. (Merkúr Ikrekben-Rákban trigonban retrográd Jupiterrel Halakban)

Július 10, szombat és Július 20, kedd között egy másik hatás pont ugyanerről szól. Fontos, hogy Én-ünk definiálása a közeli és intim kapcsolatokon keresztül történjen júliusban, de ez a fényszög is mutatja, hogy a szexuális energiák nélkül úgymond. Ez a hatás is hangsúlyozza, hogy egy általánosabb értelemben vett jótékonykodás, holisztikus szemlélet az, ami segít itt a hónap során; a nagyon sikamlós párkapcsolati és nemi témák helyett. És az idős emberek, valamint a velük való kapcsolódás szintén szerepel ebben a fényszögben is. (Nap Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július 12, hétfő és Július 23, péntek között egy kicsit túl sok is lehet az emberi kapcsolatok bármilyen formájából, és ösztönösen egy kicsit le is zárhatunk. Mindez amennyiben megtörténik, fizikai és lelki savasodással tud járni itt. Előjöhetnek régi elfeledett emlékek, vagy akár konkrét szereplők és szituációk is a tapasztalati valóságban ez alatt a másfél-két hét alatt. (Nap Rákban szemben retrográd Plutoval Bakban)

Július 12, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép az Otthon, Fészek, Család, Érzelmek területére. Tovább fokozódik az Emberi Kapcsolatok témája, de annak is kevésbé a szexuális jellege; inkább az érző, lágyabb aspektusai. A Merkúr a Gyerek témája, a Rák az Anyaságé, így foganások is nagyobb valószínűséggel tudnak történni az innen következő két hét során. Ha tehetjük, kapcsolódjunk Édesanyánkkal többet itt július közepén; és amennyiben van saját gyermekünk, legyünk vele is többet. (Merkúr belép Rákba)

Július 12, hétfő kihangsúlyozza a hónap főleg első felének, de úgy egészének mintázatát. Miközben a Merkúr a Rákba lép, felívva a figyelmet a lágy és közeli kapcsolódásokra, a Rák bolygója Hold odaér aznap a Vénusz és Mars mellé, a Derékszögű Háromszög vagy T-kvadrát egyik csúcsára. Ez szintén mutatja, hogy a párkapcsolati sikerek helyett olyan területeken tudunk sikereket elérni, ahol a szexualitás a kevésbé jellemző. Szülő-gyerek kapcsolat, nagyszülő-gyerek kapcsolat, más családtag vagy nagyon közeli barátok ezek. (Derékszögű Háromszög – Mars-Vénusz-Hold együttállás Oroszlánban+BikaUránusz+VízöntőSzaturnusz)

8_july17-july23.jpgJúlius 17, szombat és Július 23, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó az Otthon, Fészek, Család területéről egy lágy és selymes fényszögben halad a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez is remek időszak lehet családi nyaralásra, kertészkedésre, természetben töltődésre. A gyerekfoganás itt is erősen támogatott lehet; és az Uránusz részvétele miatt a fényszögben a lombik, mesterséges megtermékenyítés is nagyobb sikerrel járhat, mint máskor. (Merkúr Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

9_july18-july26.jpgJúlius 18, vasárnap és Július 26, hétfő között a Párkapcsolatok bolygója szembenállásba kerül a Nagy Jótevővel. A hónap során mindenhonnan vegzált Vénusz kap egy újabb olyan hatást, ami megkavarhatja párkapcsolati jellegű komfortunkat. Amennyiben kapcsolatban vagyunk, elbizonytalanodhatunk magunkban, vagy az egész jövőjében. Ez együtt járhat melankoliával, furcsa elvarázsolódottsággal is, tekintve, hogy a Halak jegyéből jön a szembenállás. Szerencsénkre a Vénusz itt már eléri az Oroszlán 25-ik fokát, a Szűz vonzáskörzetét, amitől a dolgok nagyobb egyensúlyban, gördülékenyebben tudnak menni, ezeken a területeken is. (Vénusz Oroszlánban szemben retrográd Jupiterrel Halakban)

Július 22, kedd és Július 27, vasárnap között egy újabb olyan hatás lesz aktív, ami a pihenésre, töltődésre hívja fel a figyelmet. Szerepel benne szintén az is, hogy ha van gyermekünk, legyünk vele többet; valamint ha van idősebb korú szülőnk vagy nagyszülőnk, töltsünk vele is több időt. A foganás témája ettől is támogatottabb tud lenni, tekintve, hogy a Merkúr a Gyermek témája, a Rák az Anyaság és a Család, a Halak és a Neptunusz pedig a várandósság jelentésével is bír. (Merkúr Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

10_july22-aug5.jpgJúlius 22, kedd és Augusztus 5, csütörtök között a csúcsára ér június és július fő témája: azaz az Én-ünk, individuum-unk definiálása, és a társas és érző kapcsolatok összeférhetősége. Itt július végén eléggé feszültnek érezhetjük magunkat a bőrünkben, és várunk majd egy kilazulást. Mint amikor túl sokat vagyunk szabadságon, túl sok időnk van magunkkal foglalkozni; és már várjuk, hogy legyen valami elfoglaltság, ami elvonja a figyelmünket. (Mars Oroszlánban-Szűzben szemben retrográd Jupiterrel Vízöntőben)

11_a_favorable_event_on_july_22nd.jpgJúlius 22, csütörtökön ebben érkezik is a segítség. A Párkapcsolatok, társadalmiság, egyensúly és harmónia bolygója belép az Arany Középút és a mindennapi életünk működő rutinjának területére. Közben kioldódik a július első három hetén átívelő együttállása is a zárt és izzó Marssal. Az érzéseink kitisztulhatnak, és a megszokott és jóleső rutinunk vissza tud térni az életünkben. Ha voltak július során párkapcsolati súrlódásaink, innentől nyugodtan el lehet kezdeni közeledni, békülni, és ismét normálisan csinálni a dolgokat. (Vénusz Szűzbe lép)

Július 23, péntek és Július 28, szerda között az eddig nagyon kedélyes helyzetben lévő Merkúr egy szembenállásba lép a zárt és izzó Bak Plutoval. Nagyon érdekes átfordulás ez. A hónap első három hetében a párkapcsolati és erotikus dolgok konfliktusosak, és minden, ami szexualitás nélküli emberi kapcsolódás, nagyon támogatott. Itt viszont látjuk, hogy a hónap végéhez közeledve a nemi dolgok rendeződnek, viszont ettől a hatástól egy kicsit besokallhatunk a hozzátartozóink közelségétől. Akár beszorult vagy visszafokozódott gyermeknek is érezhetjük magunkat. (Merkúr Rákban szemben retrográd Plutoval Bakban)

Az igazi művészet emiatt júliusban az lesz, hogy ezeket az eltérő emberi platformokat ügyesen tudjuk váltani itt a hónap háromnegyedénél.

Július 23, pénteken a Nap az Oroszlánba lép. Ez az év energetikai csúcspontja. A fő jelölő, a Naprendszerünk Ura hazatér. Segít majd ugyanakkor konszolidálni a hónapra majd jellemző emberi és érzelmi oldal-váltogatásokat. Segít majd megtalálni egy stabil Középpontot a többi ember között és Önmagunkban. (Nap Oroszlánba lép)

12_july28-aug7.jpgJúlius 28, szerda és Augusztus 7, szombat között azonban beér a Nagy Lezáró Szaturnusz szembenállásába. Ez arra utal, hogy június közepéhez és második feléhez hasonlóan, a júliusi emberi és érzelmi intermezzo után, egy újabb turnusban neki kell látnunk Én-ünk definiálásához. (Nap Oroszlánban szemben retrográd Szaturnusszal Vízöntőben)

Július 28 szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó is belép az Én-ünket és Önmagunkat jelentő Oroszlán jegyébe. A társas, érzelmi és emberi témák után egy kicsit be kell majd húzódnunk, és ismét az ön-reflexió válik hangsúlyossá. (Merkúr belép Oroszlánba)

Július 28, szerda és Augusztus 7, szombat között az Én-ünket jelölő Nap és az annak kifejezését jelentő Merkúr együttállásban haladnak majd az Oroszlán jegyében. A Júliusi érzelmi és társas fő témák után július végén és augusztus elején ez is ad egy hangsúlyt az individualitásnak. (Nap Oroszlánban együtt Merkúrral)

Július 29, csütörtök egy nagyon jelentőségteljes nap: A Jupiter visszalép a Halakból a Vízöntőbe. Két hónapig járt a Halakban csupán, és idén az igazi területe a Vízöntő jegye. Ez ebben az évben még nagyon erőteljes hangsúlyt ad a szabályok, gondolkodás és online témáinak. A 2020-as és 2021-es év a Bak és a Vízöntő Jupiter és Szaturnusz miatt lezárt időszak, és amikor majd kilép a Jupiter a Vízöntőből a Halakba immár teljesen december legvégén, az módosítja majd a pandémia miatt megéléseinket. (Retrográd Jupiter visszalép Vízöntőbe)

Július 30, péntek és Augusztus 4, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr is beér a Nagy Lezáró Szaturnusz szembenállásába. Július családozós és piknikezős időszaka után itt július végén ez is mutatja, hogy csökkentsük az aktivitásainkat lokálisan és globálisan. Akármilyen elképzelhetetlennek tűnik, még akár az is előfordulhat, hogy korábban feloldott korlátozásokat itt részlegesen visszahoznak; vagy olyan szituáció alakul ki, ami ezt indokolná. (Merkúr Oroszlánban szemben retrográd Szaturnusszal Vízöntőben)

13_july30-aug7.jpgJúlius 30, péntek és Augusztus 7, szombat között a nagy lezáródó és önreflexív energiák között lesz egy jóval könnyedebb és világibb is. A társadalmiságért, egyensúlyért és párkapcsolatokért felelős bolygó a mindennapi élet működő rutinjának a területén a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez a hatás segít abban, hogy polgári és földelt lénynek érezzük magunkat. (Vénusz Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Július 30 pénteken egy másik hatás is enyhíti majd a (visszább)záródó és önreflexívebb tendenciákat. A zárt én-ünket, erőinket, ambícióinkat jelentő Mars a zárt és maszkulin Oroszlán jegyéből átlép a Szűz jegyébe. Itt sokkal pasztellesebb és működőbb energiákat kap.

Itt július hónap végén a Vénusz és a Mars Szűzbe lépése érdekes módon amolyan „szeptemberi” jellegeket ad majd a kollektívának. Emiatt a nagy kánikulás-nyaralós pihenős dolgainkat július első három hetére tervezzük, július végén és augusztus elején ismét legyünk egy időre nagyon aktívak; hogy aztán augusztus közepétől megint szabadságra menjünk úgy két hétre.

A havi előrejelzés angol nyelven itt olvasható: https://horoscode.com/en/astrological-monthly-forecast-july-2021/

2021_july.jpg

Aktuális híreink:

Születési képletelemzés és Havi előrejelzés ANGOL nyelven https://horoscode.com/en/

- Csatlakozni tudtok a Facebookon a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Eddigi tanfolyamosok visszajelzései: https://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html

komment

süti beállítások módosítása