HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.09.01. 16:46 Zöldkör

Szeptember hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Szeptember hónapja nagyon definiálhatóan két párhuzamos jellegről szól, ahol az egyik a hónap közepével indulva egyre inkább átveszi a dominanciát. A hónap első fele egyenesen remek és kiváló lesz augusztus nagy részéhez hasonlóan ügyintézésre, szervezésekre. Sőt, még hatékonyabbak, még eredményesebbek tudunk lenni ezekben. A hónap közepétől elkezdenek emberibb, párkapcsolatibb és társadalmibb témák bekúszni. De a ’jó öreg’ módokon; mert ahol legalább ketten vannak, ott megjelenik a Kettősség. Ez persze azt is jelenti, hogy a covid által bénított társadalmi létezésünk egyre inkább kezd visszatérni; de a ’jó öreg’ módokon. Csináljuk a dolgainkat egyik oldalról, és játszuk a húzd-meg-ereszd-meget a másikról. A hónap első felében ez még egy kicsit Woody Allen-es: csendesebb, szürkébb, tevős-vevősebb, hogy ahogy bejön valamilyen párkapcsolati vagy együttműködősebb sztori, jöjjön a kavar. A hónap közepétől ez fokozódik, de aztán jön majd a segítség is, és a hónap közepi tapasztalások segítenek majd az erőink valamilyen jellegű újra megtalálásában a hónap végéhez érve.

2_september_1-september_9.jpgSzeptember 1, szerda és Szeptember 9, csütörtök között remek időszak lesz, hogy polgári és mindennapi dolgainkban építkezzünk, elmaradt dolgainkat bepótoljuk. Ez folytatja az augusztus eleji-közepi trendet, és sokat segíthet a nyári szünet után az aktívabb napokba visszatalálásban. Könnyen lehet, hogy azok a magok, amiket augusztus elején és közepén ültettünk, elkezdenek gyümölcsöt hozni itt szeptember első hetében. Nagyon dolgos, támogatott, és egyidejűleg alapos hatás ez. (Merkúr Mérlegben trigonban retrográd Vízöntő Szaturnusszal)

3_september_1-september_10.jpgSzeptember 1, szerda és Szeptember 10, péntek között ezzel teljesen párhuzamosan egy másik hatás arra figyelmeztet bennünket, hogy maradjunk dolgosak és alázatosak. Ne érezzük úgy, hogy csak a gyümölcs-fogyasztás van, és ne érjük be azzal, hogy hátradőlünk. Legyünk nagyon tevékenyek szeptember elején. Mivel ez a hatás a Párkapcsolatok bolygóját úgy érinti, hogy felhozhat nagyon mélyből elnyomott energiákat, párunkkal, vagy emberi kapcsolatainkban egy kicsit megkavarodhatunk. Furcsa álmok, féltékeny gondolatok, ok nélkülinek tűnő félreértések vagy összeveszések könnyen előfordulhatnak. Éppen ezért szeptember első hetében elsősorban a tevékenységeinken keresztül definiáljuk magunkat, és arra fókuszáljunk. Mint egy dolgos szerzetesrend tagja, kapálgassunk, javítgassunk, és legyünk egy kicsit némasági fogadalomban és cölibátusban. (Vénusz Mérlegben kvadrátban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 1, szerda és Szeptember 10, péntek között ezzel napra pontosan egyidejűleg jön az előző hatás felmentőserege is. A mélyben elakadt energiák által megbolygatott Vénusz közben a legpozitívabb hatást kapja a Nagy Jótevőtől, a perspektívák és tisztánlátás területéről. Ez nagyon sokat fog segíteni abban, hogy bármilyen esetleges megkavarodás hamar rendeződjön; vagy mellette találjunk valamit, ami viszont könnyen és jól működik. (Vénusz Mérlegben trigonban retrográd Jupiterrel Vízöntőben)

Szeptember 2, csütörtök és Szeptember 12, vasárnap között egy másik nagyon dolgos, szorgalmas és építkező hatás lesz aktív. Új dolgok kitalálására, kitalált dolgok tovább építésére, rendezésére remek másfél hét ez itt. (Nap Szűzben trigonban retrográd Bika Uránusszal)

A hónap első hetének nagyon aktív és támogatott napjai után egy kicsit el is bágyadhatunk.

4_september_9-september_19.jpgSzeptember 9, csütörtök és Szeptember 19, vasárnap között egyik oldalról dolgosságra, a mindennapi életünk működtetésére sarkalló energiák vannak; a másikról álmosító, elvarázsolódottá tevő részek. Ez nagyon hasonlít augusztus első egy-két hetéhez, ahol is szintén nagyon aktívak és hatékonyak tudtunk lenni, miközben ott lehetett az álmosság és sodródás érzete is. Itt hasonló napok várhatóak, annyi extrával, hogy itt egyéb hatások miatt még hatékonyabbak és eredményesebbek tudunk lenni. (Nap Szűzben szemben retrográd Halak Neptunusszal)

5_september_9-september_14.jpgSzeptember 9, csütörtök és Szeptember 14, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad. Egy bolygót a fényszögek kötik be a rendszerbe, és amikor anélkül mozog, mindig kicsit ki is vonódik a kollektív hatásokból. A tény, hogy a Merkúr pár napig így lesz, jelzi, hogy elsősorban fókuszáljunk, tegyük a dolgunkat, és kevésbé a csapatmunkára, másokkal való keveredésre helyezzük a hangsúlyt; ahogy a korábbi hatásokból is láttuk. A Merkúr számára nagyon kedvező és barátságos területen halad, így ez nem malíciózus dolog, csupán egy apró jelzés. (Merkúr fényszögkapcsolat nélkül Mérlegben)

Szeptember 10, pénteken a két Női, Érzelmi, Kapcsolódó bolygó, a Vénusz és a Hold, a Zodiákus legfülledtebb, legerotikusabb területén lesznek fokra pontos együttállásban. Egyik részről lehetnek itt nagy találkozások, szenvedélyes randevúk és éjszaka, ami a Kilenc és fél hét és a Szürke ötven árnyalata jellegeivel is bírhat. Ugyanakkor egy kicsit túl is csordulhatnak az energiák, és a szenvedély át is billenhet a másik oldalára, „akkor fáj ha igazán jó, akkor jó ha igazán fáj jeligére”. Ha tehetjük és van rá affinitásunk, maxoljuk ki ezt a napot, de egy lépéssel kevesebbel, mint ahogy a helyzet adná magát. Ha nem toljuk ki az extremitásig, akkor nagyon érdekes tapasztalásaink is adódhatnak. (Vénusz és Hold együttállásban Mérleg és Skorpió határán)

6_september_11-october_8.jpgMindez előfutára egy egy hónapos szakasznak, ahol is a társadalmiságunkért, emberi kapcsolatainkért és Párkapcsolati témákért felelős Vénusz belép a fülledt és kavargó Skorpió jegyébe. Szeptember 11, szombat és Október 8, péntek között lesz majd a Skorpióban. A belépése napján Skorpió Hold is lesz, így borítékolhatjuk, hogy szeptember dolgos és szorgalmas energiái mellett, a hónap közepétől elkezdenek erotikusabb, zavarosabb dolgok is hangsúlyt kapni. Skorpió Vénusz esetén a Párkapcsolati és emberi témák mindig megtöltődnek előző életes, valamint jelen életbeli korábban elnyomott felbugyogott energiákkal, és ettől furcsa, nagy amplitúdójú helyzetek is gyakran keletkeznek. Testileg a Vénuszhoz tartozik a vesék, húgyutak, bőr, külső nemi szervek, a Skorpióhoz az altesti háromszög, így az urológia, bőr és nemibeteg-gondozó témái is fel tudnak erősödni. Törekedjünk emiatt az említett részek tisztán és higiénikusan tartására; és általában is legyünk sokat friss levegőn, igyunk sok tiszta vizet, csökkentsük a savasodásra, gyulladásra való hajlamot. (Vénusz Skorpióban)

Szeptember 12, vasárnap és Szeptember 22, szerda között egy másik nagyon dolgos és szorgalmas hatás lesz aktív. Elsősorban felmerülő problémák kezelésére alkalmas, valamint olyan dolgok elkezdésére vagy befejezésére, amiket sokat tologattunk magunk előtt. Előfordulhat, hogy kellemetlen ügyes-bajos szituációk bukkannak fel, de nyugodjunk meg, a fényszög egyéb tényezői biztosítják majd, hogy meg is tudjuk oldani ezeket a helyzeteket. (Nap Szűzben trigonban retrográd Bak Plutoval)

7_september_13-september_21.jpgSzeptember 13, hétfő és Szeptember 21, kedd között a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért felelős Vénusz a Skorpióban haladása mellett beakadtabb és karmikusabb energiákból is részesül. Fontosabb emberi kapcsolatainkban az empátiát és az érzést felválthatja egy hidegebb és távolibb megélés, így legyünk erre tudatosak a hónap közepén. Racionális vitákba is keveredhetünk a szeretteinkkel, amiket megoldani vagy megnyerni kevésbé lehet majd. Itt is áll a hónap elején hallott fő tanács: ha érzelmi gondjaink akadnak szeptember hónap során, vonuljunk előlük dolgosabb tevékenységeinkbe, és vezessük ott le az energiákat. (Vénusz Skorpióban kvadrátban retrográd Vízöntő Szaturnusszal)

Szeptember 15, szerdától újabb hatás hozzáad a Párkapcsolati, emberi, társadalmi bonyodalmakhoz. Az erőinket, küzdelmet és zárt én-t jelentő Mars belép a társas, könnyed és kecses Mérleg jegyébe. Egymással teljesen ellentétes minőségek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Marsnak a Mérlegbe lépésekor társadalmi feszültségek, küzdelmek, férfi-női harcok alakultak ki; különösen a 2017-18-as év óta. Ha a hírekben és a közösségi médiában felerősödnek politikai anomáliák, nők abuzálásának és férfiak általános kriminalizásának a mostaninál is jobban extrémen tálalása, ezeket engedjük el a fülünk mellett, és tegyük szorgalmasan és csendesen a dolgunkat. Október 30-ig lesz a Mars a Mérlegben, így másfél hónapig fontos erre odafigyelnünk. (Mars belép Mérlegbe)

Szeptember 15, szerda és Október 7, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, és jelen esetben társadalmi kapcsolódásainkért felelős Merkúr fülledtebb, gyulladtabb energiákból részesül. Ez tovább kavarhatja meg a társadalmi konszenzust és párkapcsolaton belüli témákat. Itt is elmondható, ahogy néhány hatással korábban, hogy sok előző életes és jelen életbeli lenyomott, elfeledett gyulladt energia tud felszivárogni ebben a három hétben. Szeptember hónap közepétől tehát az álmoskásabb, csendesen szorgosabb érzetek mellé bejönnek majd gyulladtabb, feszesebb energiák is, így legyünk ennek tudatában. (Merkúr Mérlegben kvadrátban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 15, szerda és Október 9, szombat között ezzel párhuzamosan nagy szerencsénkre a Merkúr a hit, remény, jövő fényszögét is kapja a Nagy Jótevőtől. Ez segít majd abban, hogy aktivitásaink folyamatosak tudjanak maradni, és mindig legyen egy jó szó vagy segítő kéz, ami rendezi a dolgainkat. (Merkúr Mérlegben trigonban retrográd Jupiterrel Vízöntőben)

8_september_19-september_28.jpgSzeptember 19, vasárnap és Szeptember 28, kedd között a Párkapcsolati, emberi, társadalmi témák még jobban besétálhatnak az erdőbe. A „merre tovább”, „hogyan tovább” kérdései erőteljesen felmerülhetnek, és egy megakadás érzése akár emberként, akár párként, akár magában a társadalomban eléggé valószínű itt szeptember második felében. Szeptember aktívabb és eredményesebb első két hete után itt egy kicsit lassítanunk kell, és annyi hatás szól majd itt a társasabb dolgokról, hogy el fogja vonni a figyelmünket a szorgosabb és problémamentesebb tevékenységeinkről. (Vénusz Skorpióban szemben retrográd Uránusszal Bikában)

Szeptember 19, vasárnap és Október 3, vasárnap között ismét jön egy hatás, ami segít fókuszáltnak maradni, és visszaadja erőinket. Hasonlít ahhoz a tanácshoz, hogy szorgoskodásunkkal kerüljük el a problémákat; de ez már egy kicsit tudatosabban, kicsit erőből hajtandó végre. Elkerülni emberi és társas problémákat már nem tudunk itt, de mivel kavarosabb jellegeik miatt megoldani sem tudjuk majd őket direkten, erővel és fókusszal kell valamennyire kizárnunk őket, akár kicsit elnyomni, hogy tudjuk tenni továbbra is a dolgainkat. (Mars Mérlegben trigonban retrográd Vízöntő Szaturnusszal)

9_september_22-october_23.jpgSzeptember 22, szerda és Október 23, szombat között mindez intézményesül is. A Zodiákus legdolgosabb, legkulturáltabb részén együttállásban halad a két világi Férfias bolygó, a Nap és a Mars. A hónap elején még megtehettük, hogy csendben és arctalanul tevékenykedünk. Ez a hatás arra késztet bennünket, hogy innentől jobban fel kell vállalnunk, erősebben kell képviselnünk magunkat. A többi összezavaróbb hatás miatt olyan ez itt, mint amikor a Mátrix film végén Neo-ra kilövik a golyókat, ő feléjük fordul, és nyugodtan, de határozottan azt mondja: „Nem”. És onnantól indul igazán minden, mert onnantól szabadon és potensen tud tevékenykedni. Lesz majd egy ilyen erősebb átmenet a hónap vége felé közeledve. (Nap Szűzben-Mérlegben együtt Marssal)

10_september_23.jpgSzeptember 23, csütörtökön egy elegánsabb és finomabb könnyítés is érkezik, mielőtt túl gyulladttá és küzdővé válnának a dolgok. A fő jelölő, a Naprendszerünk Ura belép a Mérleg jegyébe. Ez könnyedebb, társasabb energiákkal tölti meg a Kollektívát, és segít majd, hogy egyensúlyibb és kompromisszumosabb jellegek is jelen tudjanak lenni. (Nap belép Mérlegbe)

11_september_25-october_4.jpgSzeptember 25, szombat és Október 4, hétfő között a korábban hallott gyulladtabb Vénusz is elkezd őt segítő energiákat kapni. A hit, remény, jövő, bőség fényszögét kapja a Nagy Gyógyító bolygótól, így a hónap közepe után itt a hónap vége felé békésebb és nyugodtabb témák is meg tudnak jelenni a Párkapcsolatok, társadalmiság, emberi kapcsolatok területén. Ha fizikai tüneteink is lettek a bőrünkön, húgyutaknál, nemi területeken, akkor azok itt gyógyulásnak indulhatnak. (Vénusz Skorpióban trigonban retrográd Halak Neptunusszal)

Szeptember 25, szombat és Október 4, hétfő között napra pontosan ezzel párhuzamosan, egy másik kedvező és segítő hatás lesz aktív. Sokat fog majd segíteni, hogy a gyulladtabb és izmozósabb napok után megtaláljuk a fókuszt, lehűljenek a kedélyek, és ismét jobban egyensúlyba tudjunk kerülni. Ha szeptember közepén vagy közepétől adódtak párkapcsolati vagy emberi megkavarodásaink, innentől el lehet kezdeni a béketárgyalásokat. (Nap Mérlegben trigonban retrográd Vízöntő Szaturnusszal)

Szeptember 26, vasárnap és Október 5, kedd között egy másik hatás jelzi, hogy azonnali és túlzó reményeink ne legyenek. A Párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért felelős Vénusz gyulladtabb és zavarosabb fényszöget kap a Nagy Jótevőtől. Az előző hatás és ez együtt jelzi, hogy a békülősebb, rendeződősebb tárgyalások legyenek fokozatosabb, és még ne ugorjunk egyből ismét egymás karjaiba. (Vénusz Skorpióban kvadrátban retrográd Vízöntő Jupiterrel)

12_september_27.jpgSzeptember 27, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr hátrálni kezd a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, emberi viszonyokért felelős Mérleg jegyében. A Merkúr hátrálásakor a tapasztalat szerint a gondolataink, kommunikációnk és a közlekedési ügyek egy kicsit belassulhatnak. Dolgok vagy egymás megértésében, helyekre eljutásban, ügyintézésben ilyenkor előfordul, hogy többszöri nekifutásra sikerül valami. A Merkúr minimum semleges, de inkább jószándékú bolygó, így hátrálása nem tekinthető valamilyen baljós dolognak. A Mérleg jegyében teszi mindezt, ami testvéri jegye és jól érzi magát itt. Így az, hogy hosszabb időt tölt a Mérlegben, mielőtt a Skorpióba lépne, egyenesen akár kedvezőnek is tekinthető. De hátrálása, ettől extra ideje a Mérlegben jelzi itt a hó végén, hogy az év első háromnegyedének szikárabb témái után szeptember közepétől, majd végig az ősz során a korábban megszokott hagyományosabb társadalmi, párkapcsolati témák előkerülnek, vagy kerülnek elő. (Merkúr hátrálni kezd Mérlegben)

Az augusztusi előrejelzés egyik legfontosabb mondata volt, hogy augusztus lesz a covid kezdete óta az első hónap, ahol azt érezzük majd, amit a járvány kezdete előtt. Ügyintézésben, emberi dolgokban, augusztus fog a legjobban emlékeztetni arra, amit normális emberi és társadalmi létezésnek ismerünk. Szeptember ezt az elvet kiterjeszti. Még jobban elmondható lesz mindez. De azzal is szembe kell néznünk, hogy társadalmi és emberi létezésünk elsősorban abból áll, hogy egyik kezünkkel tesszük hangyaként a dolgainkat, és a másik kezünkkel közben a Kettősségek világában próbálunk más emberekkel Egységet megélni. Kettősségből nem tud Egység lenni, így Párkapcsolati és Társadalmi létünk a béke-összekülönbözés-béke hullámzásán mozog. Szeptember ezt a két motívumot fogja hozni, és mivel elszoktunk ettől, szinte már karikatúraszerűen látványos lehet ez. Ha tudatában vagyunk ennek, akkor mint egy Woody Allen filmben ott lehetnek a nevetések, könnyek és tanulságok is.

Szeptember hónap előrejelzése angol nyelven: https://horoscode.com/en/astrological-monthly-forecast-september-2021/

1_mainseptember.jpg

Aktuális híreink:

Születési képletelemzés és Havi előrejelzés ANGOL nyelven https://horoscode.com/en/

- Csatlakozni tudtok a Facebookon a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Eddigi tanfolyamosok visszajelzései: https://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html

komment

süti beállítások módosítása