HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.01.04. 20:03 Zöldkör

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

01_main_2022_january.jpgJanuár hónapjára alapvetően kötött és zárt energiák jellemzőek. Az év első két hónapjában, februárban is, az lesz a művészet, hogy berendezkedni a decemberben előjött újabb lezárás-hullámra. Fontos, hogy a Téli hónapok minden évben amióta világ a világ kevésbé aktívak. Ami most erőteljessé teszi ezt bennünk, hogy az elmúlt két év olyan, mintha Téli hónapok lenne, néhány rövid megkönnyebbülős héttel, hónappal csak. A kulcs januárhoz annak az illúziónak az elengedése, hogy mondjuk augusztusnak kellene lennie. Rendezkedjünk ba arra, ami Van. Néha sétáltassuk meg magunkat, tervezzük meg a napi rutinunkat, tanuljunk, képezzük magunkat. Ha elfogadjuk, ami Van, ez a január is ugyanolyan tud lenni, mint a korábbi évek januárja bármikor. :)

02_january_02.jpgJanuár 2, vasárnap az év első fő hatásaként a Merkúr belép a Vízöntőbe. A gondolkodásunkért, kommunikációinkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó nagyon jól érzi magát itt, hiszen a Vízöntő az ő magasabb oktávja, amolyan ’Nagytestvére’. A decemberi újabb nagyon erős leállásokat ez még nem oldja fel, de bennünk az érzetét valamennyire csökkenti. A matériában való kiáradással és cselekvéssel szemben a hangsúly ismét az Ideákon és az Online világon van. Ezek a területek, ahol az év első egy-két hónapjában aktívak lehetünk; tekintve, hogy a Merkúr itt még hátrálni is fog. (Merkúr belép Vízöntőbe)

Január 4, kedd és Január 19, szerda között egy kontraszt jöhet létre bennünk a cselekvés és nem-cselekvés végletein. Az egyik részünk kitörő erővel menne és lenne aktív, míg a másik fáradt melankoliában hömpölyög. Ez a világ jelenlegi állapotát tekintve teljesen érthető. Próbáljuk megőrizni az egyensúlyunkat, és vigyük a mindennapjainkat egy középúton. (Mars Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

03_january_05_12.jpgJanuár 5, szerda és Január 12, szerda között az Én-ünket jelentő Nap együttállásban lesz a Vénusszal, a Párkapcsolatok, társadalmiság bolygójával. Ez felerősítheti bennünk az igényt a másokkal való hús-vér kontaktusokra; de mivel a Bak jegyének végén van mindez, ezeket továbbra is korlátozások és lassúság közepette tudjuk csak megtenni. Mindemellett úgy általában a Férfi-Női, párkapcsolati témák is valamilyen módon fókuszba kerülhetnek ebben az egy hétben. (Nap Bakban együtt retrográd Vénusszal)

Január 5, szerda és Január 16, vasárnap között ezekben az aktivitást nélkülöző és absztrakt energiákban lesz egy segítségünk is. Az Én-ünket jelentő bolygó lép egy selymes és lágy fényszögbe a Nagy Gyógyítóval. A külvilágbeli lendületünket ez nem adja vissza, de segít türelmesnek maradni, és megnyugtathat bennünket. Bármilyen gyógyító, szanáló, rendrakó tevékenység kimondottan támogatott ebben a másfél hétben. (Nap Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

9_july18-july26.jpgJanuár 5, szerdán a Párkapcsolatokat és társadalmiságot jelentő Vénusz kihátrál a Plutoval együttállásából. Ez ha nem is oldja fel a zártságot és túlzott individuumba szorulást, de a Párunkkal, a többi emberrel egy ideje jelenlévő frusztrációt csökkenteni tudja. (retrográd Vénusz kilép Bakban Plutoval együttállásából)

Január 6, csütörtök és Január 22, szombat között a gondolkodásunkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr belekeveredik egy csiki-csukis fényszögbe a Bika Uránusszal. Ez eléggé rányomja a bélyegét január nagyjára, és mutatja, hogy az aktivitásaink a kézzelfogható világban nem annyira tudnak még lendületesek és egyenesek lenni. Ez is egy kicsit befrusztrálhat bennünket, és hiányozhat az egyszerű, a szó jó értelmében vett józan paraszti élet. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Bikában)

05_january_08_january_22.jpgJanuár 8, szombat és Január 22, szombat között a Merkúr együttállásba lép a Nagy Lezáró Szaturnusszal. Ez tovább korlátozza ezt az egyébként nagyon könnyed és játékos bolygót; ezáltal persze minket is. Ettől még egy fokozattal jobban beszorulunk a fejünkbe, és életünk virtuálisságát eléggé szorítónak érezhetjük. Hogy elkerüljük a letargiát, vezessünk be az életünkbe amolyan ’sittes’ rutint. Sétáltassuk meg magunkat rendszeresen a börtön-udvaron, mozgassuk át a testünket kar és fejkörzésekkel, törekedjünk, hogy legyen egy ismert és ettől komfortos rutinja az életünknek. (Merkúr Vízöntőben együtt Szaturnusszal)

Január 11, kedd és Január 22, szombat között az Én-ünket jelentő Nap együttállásban lesz a Plutoval. Látva ezt a január derekán lévő további beszorulást, ettől a hatástól már-már szinte hallucinációink is lehetnek. Mint amikor valaki olyan régóta van bezárva, hogy hangokat hall, vagy önmaga kivetített én-je elkezd hozzá beszélni a sarokból, ahogy a filmekben. Nagyon mélyre vivő önismereti utazást okoz ez majd január közepén, ezért figyeljünk arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Ha ezen átmegyünk itt, nagyon megerősödve tudunk kijönni belőle. Mint egy Főnix-madár. (Nap Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

06_january_13_february_15.jpgJanuár 13, csütörtök és Február 15, kedd között jön ebben a felmentő és segítő hatás is. A Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz a legpozitívabb fényszögben lesz a Bika Uránusszal. Amolyan sugárként a hit, remény jövő, bőség érzete a kézzelfogható valóság perspektíváit tekintve bevilágíthat az életünkbe. Fontos itt továbbra is januárban és februárban, hogy tartsuk meg a kapcsolatot a Természettel és az élet kézzelfogható valóságával. Ez a hatás segít majd benne. (Vénusz Bakban trigonban Bika Uránusszal)

Január 15, szombat és Február 4, péntek között a gondolkodásunkért és mindennapi cselekedeteinkért felelős Merkúr hátrálni fog. Ez jelzi, hogy januárban nagy nyitásokra és aktivitásainkban megszabadulásokra még nem kell számítanunk. A gondolati és online térben továbbra is cselekvőek tudunk lenni, így ambícióinkat oda áramoltassuk ebben az időszakban is. (Merkúr hátrál Vízöntőben-Bakban)

Január 19, szerdán egy nagyon fontos dolog történik. A Jövő, Cél, Perspektíva bolygója Uránusz előreindul a Bika jegyében; a Földeltség, Stabilitás, kézzelfoghatóság területén. Ez szééépen lassan a háttérben elkezdi fordítani a decemberben ismételten lezárt tendenciát. Először még csak a legéteribb Ideák szintjén, de ahogy halad előre, és egyéb hatások is alakulnak át, erősödik majd ez. (Uránusz előreindul Bikában)

Január 20, csütörtökön a fő jelölő Nap belép a Vízöntő jegyébe. Az előzővel együtt ez is egy olyan hatás, hogy valami repedés keletkezik a lezárások és passzivitás falán. Új ötletek, valamilyen mértékű ambíciók ismét meg tudnak jelenni bennünk innentől. (Nap belép Vízöntőbe)

07_january_21_january_25.jpgJanuár 21, péntek és Január 25, kedd között néhány napra együttállásba lép a Nap és a Merkúr. Emiatt ebben az öt napban a megcsúszott Én-ünk egy kicsit aktívabb és összeszedettebb tudhat lenni. Ha a körülmények is lehetővé teszik, próbáljunk meg itt nagyon cselekvőek lenni. Ugyanakkor figyeljük magunkat, hogy születik-e bármilyen ötletünk, amit azonnal, vagy később meg is tudunk valósítani. (Nap Vízöntőben együtt retrográd Merkúrral)

Január 24, hétfő és Február 17, csütörtök között a gondolkodásunkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr együttállásban lesz a Pluto bolygóval. Normál esetben pár napig tart a Merkúrnak egy együttállása, de itt a hátráló mozgása miatt ez három és fél hétre sikerül. Ez az együttállás egyike azoknak, amik megfogják továbbra is január és február hónapját. Az éves tendenciából az látszik, hogy az igazi elindulás és nyitás március környékére várható. (Merkúr Vízöntőben-Bakban együtt Plutoval)

Január 25, kedd és Február 4, péntek között a fő jelölő Nap egy csiki-csukis kvadrátba lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója Uránusszal. Ez a hatás is mutatja, hogy január és február során a gondolatokban és az online térben tudunk aktívak lenni, és a kézzelfogható fizikai külvilágban meg vagyunk akadva. (Nap Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Január 25, kedden az erőinket és ambícióinkat jelentő Mars belép a Bak jegyébe. A Bak szintén egy leállt, lefagyott energiatér, és ez a jegyváltás is mutatja, hogy erőből nem tudunk átmenni januáron és februáron. A Bakhoz tartozó fogalmak a türelem, alaposság, megfontoltság. Haladjunk emiatt lépésről-lépésre az életünkkel és a dolgainkkal. Lesz majd idő, amikor mehetünk, és az március környékén lesz. (Mars belép Bakba)

Január 25, kedd és Február 14, hétfő között jön egy olyan hatás, ami szintén könnyítést hoz ebbe a megfogott és lezárt energiatérbe. Az erőinkért, ambícióinkért felelős Mars egy lágy és kedves fényszögbe lép a Nagy Jótevő Jupiterrel. Itt január végén ettől elkezdjük elkapni a fonalat abban, hogy hogyan osszuk be erőinket. A megbékélés, induló optimizmus érzete is meg tud itt jelenni bennünk ettől a hatástól. (Mars Bakban szextilben Jupiterrel Halakban)

08_january_26.jpgJanuár 26, szerdán a gondolkodásunkért, mindennapi aktivitásainkért felelős Merkúr visszahátrál a Bak jegyébe. E területhez a Lezárás, Korlátozás, Megállás címszavai tartoznak, és a Lefagyás is. Fel-felvillanó könnyebbítő sugarak érkeznek bizonyos hatások által január során, de az aktivitásunk és játékos könnyedségünk erősen fogva lesz. (Merkúr visszalép Bakba Vízöntőből)

Január 26, szerda és Március 14, hétfő között egy újabb segítő hatás érkezik a nagy leállásban és lezárásban. A Nagy Jótevő Jupiter lép egy lágy és selymes fényszögbe a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, az Uránusszal. Az éves tendenciában az látszódik, hogy január és február még lezártabb időszak, és márciusban jön a nyitás energiája. Könnyen lehet, hogy ez a hatás az, ami először még a háttérből, majd egyre kézzelfoghatóbban átfordítja ezt a jelenlegi trendet. Tápláló, földelt, jó értelemben vett vidékies energiák vannak benne. (Jupiter Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

09_january_30_february_10.jpgJanuár 30, vasárnap és Február 10, csütörtök között a fő jelölő Nap együttállásban lesz a Nagy Lezáró Szaturnusszal. Ismét, vagy továbbra is láthatjuk, hogy kötött energiatérben vagyunk. Az aszkézis, a lassúság újabb erőket kap itt, és az Én-ünket lokálisan és elsősorban a gondolati tevékenységeink alapján tudjuk definiálni. A földelt, fizikai és érzelmi témák elindulása márciusig várat majd magára. (Nap Vízöntőben együtt Szaturnusszal)

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva - https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása