HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.04.02. 11:35 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

Április hónapja energiáit tekintve rendkívül üdítő. Pont. Nincsenek apróbetűs részek, „vagy”, „de”, „ha”. Kilenc, azaz kilenc szextil fényszög lesz, amik vénuszian lágyak, kedvesek, kellemesek. Olyan jegyváltások történnek, amik földeltebb és aktívabb irányba visznek bennünket. Éljünk is ezekkel a hatásokkal, és vigyük az életünket egy rendezettebb és cselekvő irányba az egyéni szintjeinken. Tovább várakozni nem kell, fél szemmel figyelni nem kell. Nyithatunk, és cselekedhetünk végre ismét.

Április első aktiválódó fényszögére kell pár napot várni, de akkor rögtön több olyan dolog is történik, ami számunkra nagyon kedvező.

Április 4, hétfő és Április 12, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr egy nagyon lágy és segítő fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, ami a Stabil és Földelt Bika jegyében van. Ez január és február nihilje, március irracionális felizzásai után végre ténylegesen is alkalmassá teszi a dolgokat arra, hogy energikusan és normálisan tudjunk aktívak lenni. (Merkúr Kosban-Bikában szextilben Marssal Vízöntőben)

Április 4, hétfő igazi nagy dobása az, amit hónapokkal előre jeleztünk és vártunk már nagyon. Kioldódik a Vénusz együttállása a Marssal. Egészen szeptember óta volt Kanossza-járása a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygójának. Innentől elkezd rendeződni a sora, és érzelmi életünkben valamint emberi viszonyainkban a közérzetünk sokat javulhat. (Vénusz kilép Marssal együttállásából)

Április 5, kedd és Április 10, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr egy másik nagyon lágy és selymes szextil fényszögbe lép, a Nagy Tanító Szaturnusszal. A hónap első hatása földel és aktivizál bennünket; ez pedig további irányokat és összeszedettséget ad. (Merkúr Kosban szextilben Szaturnusszal Vízöntőben)

Április 6, szerdán a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénusz sorsa tovább javul! A számára nagyon kedvező, őt gyógyító Halak jegyébe lép be. Ha mostanság ért véget kapcsolatunk, akkor ez egyfajta nosztalgikus melankoliát is előhozhat. De fontos, hogy fél év után innentől aktívabban is elindul az érzelmi és emberi témák gyógyulása. (Vénusz belép Halakba)

Április 7, csütörtök és Április 18, hétfő között egy újabb kedvező fényszög lesz aktív. A fő jelölő Nap lép lágy és selymes hatásba a Nagy Tanító Szaturnusszal. Ez is segít majd a céljaink összpontosításában, és egy újfajta aktivitás elindulásában. (Nap Kosban szextilben Szaturnusszal Vízöntőben)

Az eddigi hatások mind kivétel nélkül pozitívak és kedvezőek voltak.

Április 8, péntek és Április 12, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért napi aktivitásunkért felelős Merkúr egy feszültebb fényszögbe lép a dolgok Mélyét jelképező bolygóval. Itt egy kis poszt-traumás állapot előjöhet bennünk. De mivel mind a fényszög, mind a Pluto irracionális félelmek és fóbiák, ha tudatosítjuk és belelélegzünk, nem kell, hogy átvegye a hatalmat felettünk. Sok vörös energia van ebben a hatában, így földeljük magunkat és fogyasszunk sok tiszta vizet és oxigént ezekben a napokban. (Merkúr Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 11, hétfőn a földelődés magától is megtörténik. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi aktivitásunkért felelős Merkúr belép a Bika jegyébe. Ez nagyon jó nekünk. A tavalyi év utolsó harmadának és márciusnak cincáltsága, január és február nihilje után innentől tovább nőnek a lehetőségeink egy józan és dolgos életre. (Merkúr belép Bikába)

Április 11, hétfő és Május 29, vasárnap között további, ezúttal nagyon grandiózus segítő fényszög érkezik. A Nagy Jótevő Jupiter lép lágy és selymes fényszögbe a Mélyben lévő, irracionális félelmeket és fóbiákat jelentő Plutoval. Sőt, ez a hatás nem csak másfél hónapig fog tartani; az idei évben a Jupiter későbbi hátráló mozgása miatt megismétlődik majd.

Április 12, kedd és Május 28, szombat között az előzővel teljesen párhuzamosan egy másik lágy és selymes fényszög lesz jelen. Ez a két nagyon aktív és férfias bolygó, a Nap és a Mars között jön létre. Ismét egy olyan hatás, ami lendületet ad, és azt jelenti, hogy fokozzuk is azt magunktól is. (Nap Kosban-Bikában-Ikrekben szextilben Marssal Vízöntőben-Halakban-Kosban)

Április 12, kedd és Május 11, szerda között egy következő lágy és selymes hatás lesz. A gondolkodásunkért és ügyintézésünkért felelős Merkúr kapcsolódik majd a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusszal. Ők ketten a gyors és könnyed világi bolygók, amik ebben a hatásban amolyan pillangók táncának foghatóak fel. Az egy hónapnyi intervallumban próbáljuk meg jól érezni  magunkat. Az ismerkedés nemhogy támogatott, de szinte kötelező is! (Merkúr Bikában-Ikrekben szextilben Vénusszal Halakban-Kosban)

Április 13, szerda és Április 23, szombat között egy kis üröm is vegyül az örömbe, a Dialektika értelmében. A fő jelölő Nap lép egy csiki-csukis fényszögbe a Mélyben lévő elfojtásokat jelentő bolygóval. Természetszerűleg egy kicsit megijedhetünk attól, hogy kedvesebb, stabilabb energiák vannak itt április első felében. Hogy az életünk ismét emlékeztethet földeltségében és aktivitásában a két évvel ezelőttihez. Mivel ezek irracionális félelmek, ha tudatosítjuk őket, nem kell, hogy hatalmuk legyen felettünk. (Nap Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 13, szerda és Április 22, péntek között viszont a megszokott aktuális minta szerint egy újabb lágy és selymes fényszög érkezik. A Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója neki kedvező területről lép a saját szextil fényszögébe a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Bármilyen építkezés, kiegyensúlyozás, ismerekedés ettől is nagyon támogatott tud lenni. (Vénusz Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Április 13, szerdán a Nagy Jótevő virtuálisan ’leelőzi’ a Nagy Gyógyító bolygót. Tekintve, hogy ezt már a Kos jegyének az előszobájában teszi, ez is mutatja, hogy az év eleji bágyadt és álmoskás sodródásnak végképp vége, és az aktívabb energiák tovább fokozódnak. Annyi mellékhatása lehet ugyanakkor ennek a változásnak, hogy a március eleji paprikásabb helyzet ismét belobbanhat a Kollektíva szintjén. (Jupiter ’leelőzi’ Neptunuszt Halakban)

Április 15, péntek és Április 21, csütörtök között mind mentálisan, mind a kézzelfoghatóság világában további impulzív hatások gyűrűznek be. Új ötletek, váratlan lehetőségek, eddig elakadt dolgok megindulásai erősen valószínűek. (Merkúr Bikában együtt Uránusszal)

Április 15, pénteken az ego, a küzdés bolygója belép a tőle elviségében nagyon távoli Halak jegyébe. Olyan ez, mint amikor a kovács az izzó kardpengét beeldugja a vizes fakádba. Ez csökkentheti bennünk március elejének felizzását. Ugyanakkor az arra hajlamosaknak jó odafigyelni egyfajta ’vizes izzásra’; azaz valamilyen egyszerre gyulladt és levedző testi dolgok is előjöhetnek. (Mars belép Halakba)

Április 20, szerdán a fő jelölő Nap belép a Bika jegyébe. Amennyiben a Kosba lépése az Újév kezdete, a Bikába lépése a Tavasz kezdete. Tovább erősíti majd, hogy az életünk stabilabb és kézzelfoghatóbb tud lenni. (Nap belép Bikába)

Április 21, csütörtök és Április 29, péntek között ismét jön egy apró figyelmeztetés, hogy az Életnek van egy szikárabb oldala is. A gondolkodásunkért, kreativitásunkért, mindennapi dolgainkért felelős bolygó egy megakadt energiába lép a Nagy Tanító és Lezáró bolygóval. Mielőtt túlzottan falusi idillbe ringatnánk magunkat, lépjünk pár centimétert vissza, és tartsunk néha befelé figyelést is. Ez a hatás sem kell, hogy akadályozzon bennünket abban, hogy végre egy kicsit komfortosabban és nagyobb biztonságban érezzük magunkat. (Merkúr Bikában kvadrátban Szaturnusszal Vízöntőben)

Április 23, szombat és Május 4, szerda között az említett Merkúrnak lesz egy furcsa segítő hatása is. A Mélyben elakadt dolgokat jelképező Pluto-tól kapja a hit, remény, jövő, bőség, legpozitívabb fényszögét. Ami az elmúlt fél évben erre vagy arra megedzett bennünket szinte láthatatlanul, abból itt tudunk profitálni. (Merkúr Bikában-Ikrekben trigonban Plutoval Bakban)

Április 23, szombat és Május 6, péntek között a Kis Jótevő lesz együttállásban a Nagy Gyógyító bolygóval. Remek időszak ez a két hét testünk és érzelmeink regenerálására. Párok esetében pedig a foganás lehetősége nagymértékben meg tud nőni itt. (Vénusz Halakban-Kosban együtt Neptunusszal-Jupiterrel)

Április 27, szerda és Május 5, csütörtök között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygójának egy lágy és selymes fényszöge lesz a dolgok Mélyét jelentő Plutoval. Ez emberi kapcsolatainkban újfajta meglátásokat, beért bölcsességet eredményezhet. Párkapcsolatokban pedig azt, hogy önmagunkból, a másikból, vagy mint pár egészen új oldalak tudnak megmutatkozni; itt a szó pozitív értelmében. (Vénusz Halakban-Kosban szextilben Plutoval Bakban)

Április 27, szerda és Május 12, csütörtök között az erőinkért, ambícióinkért felelős bolygó lép egy lágy és selymes fényszögbe a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ismét egy olyan hatás, ami a kézzelfogható aktivitásainkat segíti. Mivel a Mars éppen a Halak jegyében van közben, biztosítva van az is, hogy mindeközben ne pörögjön túl a személyünk és a rendszerünk. (Mars Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Április 30, szombaton a Pluto bolygó hátrálni kezd a Bak jegyében. Ez a külvilágbeli dolgainkat nem veti vissza, mégis, a figyelmünket elkezdi befelé is irányítani. Nem kell ezt túlzásba vinni; de ahogy egyszer korábban a hónap közepénél láthattuk, egy részünk maradjon alázatos és önreflektív. (Pluto hátrálni kezd Bakban)

Április 30, szombaton a játékosságunkért, kreativitásunkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr belép a saját jegyébe, az Ikrekbe. Ez további üdítő energiákat sugároz a Nagy Egészbe. Mutatja azt is, hogy óvatoskodnunk, vagy lassítanunk a hónap végéhez közeledve és érve nem kell. Nyugodtan éljük meg a Tavaszt!

2022_april.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva - https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása