HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.05.03. 19:06 Zöldkör

Május hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

Május hónapja nagyon sok bolygó számára új jegybe lépéssel, vagy az új jegy határának megközelítésével jár majd. Az a változás-sorozat, ami márciusban és áprilisban elindult, tovább folytatódik majd. Kettőt előre, egyet hátra, kettőt előre módon még haladni és kifejlődni is fog. A májusi események elsősorban már az Új dolgokról szólnak, és azok stabilizálódásáról. A tempót és aktivitásokat nemcsak lehet, de kell is majd fokoznunk, de áprilishoz hasonlóan sok konszolidáló és segítő hatás is lesz ebben.

Április 30, szombaton a gondolkodásunkért és a mindennapi aktivitásainkért felelős bolygó belép a saját jegyébe, ami természetesen nagyon jó neki, ezáltal nekünk is. Az a tendencia, ami március közepe-vége óta van jelen, hogy január és február nihilje után mennek is a dolgaink, ezek szerint továbbra is megmarad. Túl messzire nem jut majd, mert hamarosan hátrálásba kezd, de ez malíciózus dolgokkal nem jár majd. Annyit jelent, hogy amit megszoktunk április során, azzal az egyenletes tempóval tudunk haladni tovább. (Merkúr belép Ikrekbe)

Május 3, kedden a Párkapcsolatokért, társadalmiságért felelős Vénusz belép a számára alapvetően teljesen ellentétes Kos jegyébe. Sokéves tapasztalat mutatja, hogy ilyenkor a chat-felületek felizzanak, a szájkarate fellángol, és a női (Vénusz) küzdelem (Kos) felerősödik. Ilyenkor szinte mindenki egy agresszor-áldozat-küzdés hálóba gabalyodik bele. Ezért gyakorlatilag teljes május során kerüljük a chat-felületeket, és ha érezzük a hőbörgést magunkban bármi miatt, ismerjük fel, és vegyünk levegőt. (Ugyanez van a hatás komplementerekor, a Marsnak Mérlegbe lépésekor is mindig).
Magasabb aspektusában jelenteni tudja új párkapcsolatok születését is; amennyiben a Kos az Új, a Kezdet témája magasabb szintjén. Ez különösen előfordulhat tekintve, hogy február és március során nagyon sok kapcsolat a végéhez ért a Vénusz addigi útja miatt. Most újabb kapcsolatok is indulhatnak. (Vénusz Kosba lép)

Május 5, csütörtökön a fő jelölő Nap virtuálisan leelőzi a Jövő, Cél, Perspektíva bolygóját a nagyon kulturált Bika területén. Az alakulóban lévő céljaink tovább erősödhetnek és fejlődhetnek. (Nap leelőzi Uránuszt Bikában)

Május 10, kedd és Május 21, szombat között egy másik kellemes hatás is lesz. Ez egy igazi ’chill’ hatás, ami olyasmi, hogy üljünk bele a kertünkben lévő fadézsába, és majszoljunk el egy szendvicset. Itt május közepén ebben a két hétben járjuk sokat a természetet, töltődjünk, és táplálkozzunk bőségesen és minőségien. (Nap Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Május 10, kedd és Május 21, szombat között napra pontosan párhuzamosan az előzővel, lesz egy kontra-hatás is. A naturális töltekezéseinkbe időről-időre belepiszkíthat vagy a technológia és/vagy a gondolataink. Mondjuk éppen amikor beültünk a kerti dézsába, megszólal a telefon. Amikor esszük a bio-szendvicsünket, elkezdünk gondolkodni a fenntartható fejlődésen, és a végén vesszük észre, hogy semmilyen ízre nem emlékszünk. (Nap Bikában kvadrátban Szaturnusszal Vízöntőben)

Május 10, kedden a bolygó-óriás Jupiter kilép a bolygó-óriás Neptunusszal való együttállásából. Teszi ezt úgy, hogy másnap jegyet is vált majd. Még nem lehet pontosan tudni, hogy mivel jár majd ez; de ahogy január és február állóvize után márciusban globálisan és lokálisan felpörögtek a dolgok, itt ez most annak többszöröse lesz energetikailag. Ez járhat a spektrumon a legalsótól a legfelsőig bármivel. A lényeg, hogy lééényegesen gyorsabb energiák lesznek innentől. (Jupiter Halakban kilép Neptunusszal együttállásából)

Május 11, szerdán a Jupiter be is lép a Kos jegyébe. A Kos alacsony szintén a Küzdés és a Háború jegye. Magasabb szintjén az Új és a Kezdet témája. Mivel a Kos és a Jupiter is nagyon férfias, impulzív és aktív minőségek, innentől a megszokotthoz képest valószínűleg nagyon kilőnek majd a dolgok. (Jupiter belép Kosba)

Május 11, szerda és Június 2, csütörtök között a gondolkodásunkért és mindennapi működésünkért felelős Merkúr hátrálni fog. Ilyenkor a közlekedés, kommunikáció és ügyintézés döcögősebb szokott lenni. Szerencsére itt a Merkúr számára nagyon baráti jegyekben hátrál, így nagy dolgokra ettől nem kell számítani. (Merkúr hátrál Ikrekben-Bikában)

Május 11, szerda és Május 20, péntek között a Párkapcsolatok és a társadalmiság bolygója fényszögkapcsolat nélkül halad a számára idegen Kos jegyében. Emiatt ha május elején-közepén indul párkapcsolatunk, könnyen lehet, hogy az elején kicsit húzódozunk, és kevésbé lelkesen engedjük bele magunkat. Vagy úgy általában is késztetést érezhetünk, hogy átgondoljuk a párkapcsolatok és az emberi létezés témáját. Utána a Vénusz majd belép az egyik saját jegyébe, a Bikába, és feltöltődik számára pozitív energiákkal. (Vénusz fényszögkapcsolat nélkül Kosban)

Május 14, szombat és Május 24, kedd között egy  olyan hatás lesz aktív, ami a Mélyben lévő dolgainkat segít gyógyítani. Olyan érzésre, mint amikor rossz kedved van, elmész sétálni egy erdőbe, és odajön egy őzike, akivel összedörgölőztök, a fák susognak, és utána egy megtisztultság-érzéssel távozol. Az elmúlt hetek, akár hónapok emberi problémái itt szépen le tudnak földelődni. (Nap Bikában-Ikrekben trigonban retrográd Plutoval)

Május 17, kedd és Május 30, hétfő között egy másik nagyon segítő hatás is lesz. A két érett Férfi-bolygó, a Nap és a Jupiter kerülnek nagyon lágy és kedves fényszögbe. Ez a világi aktivitásaink kifejlődésében nagyot tud lendíteni. Ugyanakkor a bölcsességnek és a jó értelemben vett erőnek az érzetét is erősítheti bennünk. (Nap Bikában-Ikrekben szextilben Jupiterrel Kosban)

Május 18, szerda és Május 25, szerda között szintén egy nagyon világi és földelt jelenség lesz egy hétig. Az Én-ünket jelentő Nap és annak aktív kifejezését jelentő Merkúr lesznek együttállásban. A Merkúr éppen hátrálni fog, de ettől függetlenül ez a hatás is visszahelyez bennünket a hús-vér bőrünkbe. (Nap Bikában-Ikrekben együtt hátráló Merkúrral)

Május 18, szerdán a Szaturnusz eléri a Vízöntő 25-ik fokát, ezáltal a Halak jegy vonzáskörzetét. Ez azt jelenti az elmúlt két-két és fél év után, hogy energetikailag most kerülünk a legtávolabb a Lezárás témáitól. A Szaturnusz hamarosan hátrálni fok, és elindul vissza a Vízöntőbe, azaz egy kicsit még a kognitivitás és online velünk marad. De tekintve azt, hogy elért ide, és a többi pozíciót, szinte már ismét teljesértékűnek érezhetjük életünk világi aspektusát. (Szaturnusz eléri Vízöntő 25-ik fokát)

Május 19, csütörtökön a Neptunusz pedig eléri a Halak 25-ik fokát, a Kos jegy vonzáskörzetét. Itt is, a Közegészségügy és a révedezés energiái után a Kos aktívabb és kézzelfoghatóbb energiái kezdik el átjárni a Neptunuszt. Ő is hamarosan hátrálni fog, csak bekóstol ide, de ez is egy nagy trend-váltás előszelének tekinthető. (Neptunusz eléri Halak 25-ik fokát)

Május 21, szombaton a fő jelölő Nap belép az Ikrek jegyébe. Ez tovább tudja fokozni az aktivitásainkat, és erősíteni a Tavasz jellegeit. (Nap belép Ikrekbe)

Május 22, vasárnap a gondolkodásunkért és ügyintézésünkért felelős Merkúr hátrálása során visszalép a Bika jegyébe. Minden rendben, ez is neki baráti terület, így ami hatása lehet, hogy egy kicsit több pihenésre lehet igényünk, vagy megelégedhetünk egy kicsit kevesebb eredménnyel is, mint amire előzetesen készültünk. (Merkúr visszalép Bikába)

Május 23, hétfő és Május 31, kedd között szegény Vénusz azután, hogy több hónap után szusszanhatott egyet pár hétig, rövid időre megint belerongyol egy kátyúba. A Párkapcsolat és társadalmiság témáihoz kötődő Mélyben lévő feszültségek és elfojtott vörös energiák felkúszhatnak bennünk ebben az egy-másfél hétben. Tartsunk itt ki, nemsokára belép a Bikába a Vénusz, és onnantól jó sokáig, hónapokig alapvetően neki kedvező területeken jár majd. (Vénusz Kosban kvadrátban hátráló Plutoval Bakban)

Május 25, szerdán az erőinkért és ambícióinkért felelős Mars belép a saját jegyébe, a Kosba. Ez az egyéni és lokális életünkbe bizonyosan az aktivitások további növekedésével jár majd. A globális szinten pedig; mind a Mars, mind a Kos a háború és Küzdés témája alacsonyabb szintjein, így ez eléggé kérdésessé teszi a Keleten lévő háborús helyzet megszűnését a belátható hetekben. Innentől a Jupiter után a másik nagyon aktív és Férfias Mars is a Kosban lesz, a pörgés minden értelemben garantált. (Mars belép Kosba)

Május 29, vasárnap jön egy konszolidáló hatás emellé, a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénusz belép az egyik saját jegyébe, a Bikába. Ezek a napok, akár hetek itt nagyon rímelnek április közepére. A szomszédban háború van, közvetlenül érezni belőle itt nagyon semmit nem lehet. Újabb kétharmados győzelem lett, de tüntetések, barikádok nem lettek. Ez a kettősség van jelen ezekben a jegyváltásokban is; hogy egyik oldalról ott a feszültség és a száguldás-felpörgés, de rögtön a másikon egy konszolidáló és megtartó hatás is. (Vénusz belép Bikába)

2022_may.png

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva - https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása