HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.06.30. 17:11 Zöldkör

Július hónap Asztrológiai előrejelzése, 2022

Július hónapja nagyon markáns választóvonallal két részre osztható. A hónap első kétharmadában folytatódik és erősödik az a földelt és relatíve passzív jelleg, amit már egy ideje tapasztalunk. A hónap első három hetében nemcsak lehetőségünk van rá, de szinte egyenesen kötelező, hogy pihenjünk, töltődjünk, sziesztázzunk. Majdnem kizárólagosan a Női energiák egyeduralkodása lesz három hétig, és a Mamma Mia film, vagy egy kelta erdei idill érzete és képei jelenhetnek meg előttünk.
Egészen pontosan 19-20-a környékén meglehetősen élesen ez nemcsak változik, hanem átbillen szinte egyik napról a másikra, ahol Férfias energiák lesznek hirtelen uralkodóak, és mintha tűzoltóként rendelnének be a nyaralásról, ahol éppen szundítottunk. Fontos emiatt, hogy ténylegesen pihenjük ki magunkat a hónap első három hetében, és amikor megtörténik ez az átfordulás majd, tudatosan lassítsuk és hűtsük magunkat; mentsünk majd át egy kicsit a megértőbb, érzőbb és nyugodtan létező minőségekből a továbbiakra.

Július 1, péntek és Július 9, szombat között két apró, gyors és világi bolygó között lesz egy kellemes hatás. Ez a fényszög fenntartja azt a trendet, hogy lokális aktivitásainkban serények és eredményesek tudunk lenni. (Fontos megjegyezni, hogy a két bolygó közül az egyiket olyan hatások is érik, amik miatt rendszeresen beúszhat a tevékenységeinkbe ábrándosság, álmosság, és be kellhet iktatnunk valamilyen pihenést, kikapcsolódást is. Olyan, mintha a munkahelyen nyaralnánk, vagy a nyaralóhelyen dolgoznánk). (Merkúr Ikrekben-Rákban szextilben Marssal Kosban-Bikában)

Július 4, hétfő és Július 16, szombat között egy másik nagyon kellemes hatás lesz, ami igazi természetközeli és világi értelemben építkező energiákkal tölti meg a teret. Ebben is keveredik az előrehaladás és a passzív bukolikus idill minősége. (Nap Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Július 5, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó a saját, aktív jegyéből átlép a passzívabb Rák jegyébe. Innentől muszáj egy fokkal jobban elkezdenünk a sziesztát is. (Merkúr belép Bikába)

Július 5, kedden egy másik jegyváltás is lesz, ami ezt hangsúlyozza. Az erőinkért, ambíciónkért, lendületünkért felelős bolygó a saját jegyéből a kötöttebb és lassabb Bika jegyébe lép. Mintha a versenymotor a rétre tévedne, vagy a parázsra homokot kezdenének szórni. A rövidebb munkanapok, a délutáni szunyókálás, a kertben számítógépen dolgozás egyre növekvő motívumok lehetnek; jó is, ha innentől így is szervezzük a dolgainkat. (Mars belép Bikába)

Július 6, szerda és Július 11, hétfő között egy meglehetősen feszültséges és önmagában ellentmondásos hatás lesz érvényben. A belső világunkat tekintve a kempingező női oldalunk összecsaphat a karrier-tank férfi oldalunkkal. A külvilágban is előfordulhat a szomszédban, hogy felkapjuk a fejünket valami népirtásra hajazó dologra. Nagyon intim, lokális és passzív energiák feszülnek itt össze nagyon aktív, globális és már-már kontrollálhatatlan energiákkal. (Merkúr Rákban kvadrátban Jupiterrel Kosban)

Július 9, szombat és Július 25, hétfő között az erőinkért, ambícióinkért, lendületünkért felelős bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad a kötött és lassú Bika jegyében. Mintha az előbb említett versenymotor gazdátlanul kacsázna, vagy a vezetője beszundított volna. Ez a hónap derekán átívelő hatás ráerősít a szieszta témájára, és azt is mondja, hogy nem júliusnak kell lennie a hónapnak, amikor szétszakítjuk az istrángot, és megváltjuk a világot. (Mars fényszögkapcsolat nélkül Bikában)

Július 9, szombat és Július 17, vasárnap között a Párkapcsolati és Társadalmi témáink a június végi ébredezésük után elkezdhetnek formát ölteni. Lehet, hogy csak Ide vagy gondolati szinten, de az is lehet, hogy az alapjaik is elkezdenek megjelenni. Míg június utolsó és július első hetében a lazább dolgok működhettek, innentől az építkezés is lehetséges emberi és párkapcsolati ügyekben. (Vénusz Ikrekben trigonban retrográd Szaturnusszal Vízöntőben)

Július 10, vasárnap és Július 18, hétfő között pont, ahogy indul, ebbe bele is tenyerel egy másik hatás; de nem kell megijedni, ez nem valami szaggató dolog. Ez amolyan fáradt melankolia, merengés elő-előtűnése valahonnan a mélyből vagy régről. Szóval ha van valami ígéretesnek tűnő dolog valakivel, és amikor indulnánk hullafáradtnak érezzük magunkat, jó, ha megrázzuk magunk, és felfrissítjük kicsit. Ha belelélegzünk, ez a melankolikus révedés és fáradtság le is tud peregni. (Vénusz Ikrekben kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július 12, kedd és Július 16, szombat között lesz olyan hatás is, ami a sziesztába hajlás mellett továbbra is aktív energiákkal lát el bennünket. Ez itt június közepén igazi világi sertepertélő, így ha vannak intéznivalóink, jó, ha ide helyezzük őket. (Merkúr Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Július 12, kedd és Július 23, szombat között egy másik ’aktív nyaralás’ energia lesz aktív. Ez is olyan, hogy nagyon lendületes fényszögben van két nagyon vízközeli és feminin entitás. Ez is ráerősít, hogy úgy tűnik, idén összemosódik a munka és a nyaralás, mintha valami mediterrán szigeten élnénk és dolgoznánk. (Nap Rákban trigonban retrográd Neptunusszal)

Július 12, kedd és Július 21, csütörtök között az Én-ünket és a mindennapi aktivitásainkat jelentő bolygók együtthaladása a Rák jegyében is ezt fejezi ki, ezt jelzi. Ahogy haladunk a hónap vége felé, a sziesztázós jellegek majd elkezdenek visszább fordulni, és az aktivitások, a zártabb én erősödni. (Nap Rákban-Oroszlánban együtt Merkúrral)

Július 14, csütörtök és Július 25, hétfő között ezekbe a lankás energiákba a görög mondák tudatalattija is belevetül, és sötétebb, furcsább képek is belemosódhatnak. Ebben a másfél hétben arra kell odafigyelni, hogy ténylegesen pihenjük ki magunkat és lazítsunk, és ne ijesztgessük magunkat, hogy nem tehetjük ezt meg. Nem kell itt poszttraumásan feszülni készenlétben, nyugodtan töltődjünk. (Nap Rákban-Oroszlánban szemben Plutoval Bakban)

Július 15, péntek és Július 19, kedd között egy újabb nagyon nyaralós, nagyon bukolikus hatás lesz érvényben. Ezen a hosszú hétvégén kiránduljunk, vízpartozzunk, tengerparti városnézzünk. (Merkúr Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Július 16, szombat és Július 20, szerda között egy másik bolygó is rámegy a kettővel ezelőtti hatásra, és egy kicsit feleslegesen riadoztathatjuk magunkat, ha nincs gond. Igyekezzünk ebbe belelélegezni, értékeljük a pihenést, és törekedjünk rá. (Merkúr Rákban-Oroszlánban szemben retrográd Plutoval Bakban)

Július 17, vasárnap ez az egész szieszta-csomag a tetőfokára ér, amikor a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép nagynővéri jegyébe, az Otthon, Fészek, Család, Érzelmek területére. Itt a feminin energiák a csúcsra hágnak, és már-már elcsöppennek. (Vénusz belép Rákba)

Július 19, kedd és December 12 (!), hétfő között energetikailag valamilyen mértékben visszaköszön a tavalyi év. Mielőtt minden teljesen a Macskafogó végének a virágszedő jelenetére emlékeztetne egy andalgó mezőn, visszakapcsol a bal agyfélteke, és szikárabb energiák is elkezdenek beáramolni. Valamilyen módon és valamiért az online témája visszaerősödik majd, így ne dobjuk még el a gépeinket május, június és július első felének másmilyen jellegei ellenére. A Jövő, Cél, Perspektíva címszavai az év második felében még nem fognak kitisztulni; nem a hosszútávúság és a tiszta vonalú építkezés lesz a jellemző. (Szaturnusz Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Július 20, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó a nagyon pihenős és érzelmi Rák jegyéből átlép az aktívabb és zártabb Oroszlán jegyébe. (Merkúr belép Oroszlánba)

Láthatjuk ebből az utóbbi két hatásból, hogy a hónap kétharmadánál van egy fontos energetikai kattanás, aminek egyik oldalán legyünk nagyon-nagyon-nagyon passzívak, kikapcsolódók és pihenősek, hogy a másik oldalán itt már fel tudjuk venni a lépést az ismét aktívabb minőségekkel.

Július 21, csütörtök és Július 26, kedd között be is kapcsolják a rakétákat, ahol is a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó a legdinamikusabb hatást kapja egy igazi erőműtől. Valódi SPM-fokozatként kapcsolhat be itt a férfi-oldalunk, annak zártabb én-érzékelésével és jóval aktívabb jellegeivel. (Merkúr Rákban trigonban Jupiterrel Kosban)

Július 21, csütörtök és Július 29, péntek között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója kap egy csiki-csukis fényszöget a Nagy Jótevőtől. Előfordulhat, hogy a frissen indult kapcsolati témánkban túl gyorsan akartunk haladni, ami megzavarta a dolgokat. Vagy a frissen bekapcsolt aktívabb, férfiasabb és önösebb energiák hirtelen felülmossák a már-már kizárólagos női energiákat itt. Valamilyen méltánytalanság és igazságtalanság érzése is nagyon sanszos lehet itt konkrét személlyel vagy társadalmi kérdéssel. A lényeg, hogy ebben az egy hétben ne erőltessük az emberi kapcsolat témáját, inkább várjunk ki és legyünk csendesek és passzívak benne. (Vénusz Rákban kvadrátban Jupiterrel Kosban)

Július 23, szombaton elérkezünk az év energetikai csúcsára, amikor a Naprendszer Ura belép a saját jegyébe, az Oroszlánba. Innentől láthatatlanul, de megindulunk az év második oldala felé. (Nap belép Oroszlánba)

Július 23, szombat és Július 30, szombat között a két nagyon aktív és világi bolygó között egy csiki-csukis, akadozó hatás jön létre. Elég hirtelen lesz július hónap kétharmadánál a váltás a feminin és a maszkulin energiák között; és ez a hatás mutatja, hogy valószínűleg túl hirtelen. Próbáljuk meg visszahűteni és visszalassítani magunkat egy fokozattal. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Marssal Bikában)

Július 25, hétfő és Augusztus 10, szerda között egy másik nagyon-nagyon aktív hatás indul el. Olyan, mintha a silóban várakozó vasdarab (rakéta) alá begyújtanának, hogy aztán emelkedni és gyorsulni kezdjen. Számos új ötletünk is megjelenhet ennek hatására, valamint korábban belassult vagy megakadt projektünk új lendületet nyerhet. (Mars Bikában együtt Felszálló Holdcsomóponttal-Uránusszal)

Július 26, kedd és Augusztus 6, szombat között a két magasabb Férfi-jellegeket jelentő bolygó lép a legintenzívebb kapcsolódásba. Ez jelentheti a Szellemi és Nemes témák felerősödését; de mivel ebben is minden aspektus nagyon Férfias, szintén az ilyen jellegek túlerősödését. (Nap Oroszlánban trigonban Jupiterrel Kosban)

Ezeket az utóbbi hatásokat tekintve, ha van is esélye, hogy a szomszédban zajló események kiterjedjenek, akkor energetikailag július utolsó és augusztus első hete a leginkább rímelő rá.

Július 26, kedd és Július 31, vasárnap között van egy hatás, ami leginkább amolyan „nagy akarásnak nyögés a vége”-szerű. Egy kicsit túlerőlködhetjük vagy kapkodhatjuk itt a dolgokat, így szintén fontos, hogy hűtsük és lassítsuk magunkat. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Mielőtt mindent elborítana a Maszkulin-felhő itt, a dialektika ebben az esetben is visszavezérel.

Július 26, kedd és Augusztus 11, csütörtök között a Női Vénusz és a Férfi Mars egy lágy, kedves és selymes fényszögben lesznek, nagyon földelt és érző területekről. Ez meg ilyen „szeretkezz, ne háborúzz” hatás. Láthatjuk, hogy pont július utolsó és augusztus első hetében aktív, és segít, mielőtt túlhevült és felrobbanó biorobotokká válnánk. (Vénusz Rákban szextilben Marssal Bikában)

Július 28, csütörtök és Augusztus 3, szerda között egy másik hatás is megakasztja a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi rutinunkat képviselő bolygót. Ha lehet, ne ebben az egy hétben akarjunk nagy dolgokat kitalálni, legfőképpen új szövetségeket kötni. (Fentebb van Július 25 és Augusztus 10 között ezzel párhuzamosan egy hatás, amiben viszont pont az szerepel, hogy „számos új ötletünk is megjelenhet” itt. A különbség az és e hatás között, hogy ha magától jelenik meg a fizikai sík által alátámasztva, akkor hajrá; ettől viszont alap nélkül túlagyalhatunk dolgokat; az pedig nem a hajrá). (Merkúr Oroszlánban szemben retrográd Szaturnusszal)

Július 29, péntek és Augusztus 6, szombat között ismét egy kellemes és kedves hatás jön be, szintén a Vénusz érintettségével, hogy fellazítsa a dolgokat a szó jó értelmében. Mintha lányok és asszonyok osztanának kosárból frissítőket felhevült harcosoknak vagy sportolóknak. Párkapcsolati, emberi témákban egy újabb pozitív és építő stimulust adhat. (Vénusz Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Július 29, pénteken a dolgokat a Kollektívában leginkább jelző Jupiter hátrálni kezd, a Kos jegyében. Ez megakadályozza, hogy átszaladjon a Kos-on, és elnyújtja itt tartózkodását. Alacsony szinteken a Koshoz tartozik, a „Harc”, „Háború”, „Kezdet” témája, így az idei évben gyors kilábalásokra, nagyon hirtelen stabilizálódásokra és épülésekre még ne számítsunk; ezt fentebb egy másik hatás is mutatta nekünk. Az idei év a Kos Jupiter miatt az „Individuális Én”, „Igazság-Igazságtalanság” és a hirtelen változások éve, ahol egyénként, individuumként állunk még akkor is, ha éppen van mellettünk pár, család, barát. Ha ez van, akkor ezt éljük, és ebben hozzuk ki azt, amit ki lehet. (Jupiter retrográd Kosban)

2022_july.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva - https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása