HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.10.01. 18:45 Zöldkör

Október hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Október az év eddigi legnehezebb hónapjának ígérkezik. Ez nem kell, hogy meglepetésként érjen bennünket: már a tavaly év végi éves előrejelzésben is részletesen fel lett vázolva ennek időtartama és hogyanjai. A fő meghatározó természetesen a Skorpióban járó Vénusz, ami lágy részeinket, emberi kapcsolatainkat és érzelmi megéléseinket gyulladt és a múltból felbukkanó dolgokkal teszi próbára. Amint a Vénusz elkezd megkönnyebbülni majd, további gyors-világi bolygók is belépnek a Skorpióba. Ezek inkább az Én-ünkről szólnak majd; ezáltal október kiváló például arra is, hogy felvegyük a terápiás munkát, spirituális gyakorlást is, idén először igazán indokoltan. Nagyon fontos kiemelni, hogy minden megterhelő hatás mellett lesz majd olyan is, ami vagy optimizmust és váratlan külső pozitív segítséget ad; vagy egy fokkal szikárabba, de tartja a kereteket, és láthatatlan gyógyító erőkkel lép be a rendszerünkbe.

Október 1, kedd és Október 10, csütörtök között egy nagyon pozitív fényszög alakul ki a Női és Férfi dolgokat jelölő bolygók között. Elsősorban azok erotikus, párkapcsolati aspektusát képviselik, így ebben a másfél hétben megnövekedett nemi étvágyat, szélesebb spektrumú érzelmeket és érzéseket is tapasztalhatunk. Noha a fényszög nagyon pozitív, az egyik szereplő Vénusz mégiscsak a Skorpióban van; emiatt ezek az érzések és megélések akár szélsőségesek is lehetnek. Kicsit olyan, mint amikor mdma-t fogyaszt valaki, kitágulnak ezek a határok, de a mindennapokban nem biztos, hogy rossz az, hogy ott vannak. Így ha túl hirtelen szeretünk bele valakibe itt, azt nem biztos, hogy komolyan érdemes venni. Meglévő kapcsolatokban is felpöröghetnek események a hatására. Illetve napközben és álomban is lehetnek fülledt, mozgalmas megéléseink. (Vénusz Skorpióban trigonban Marssal Rákban)

Október 1, kedd és Október 8, kedd között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusznak egy másik pozitív fényszöge is lesz a Nagy Rendezővel-Tanítóval. Ez segít majd kordában tartani a fenti fényszög hatásait; ugyanakkor számos megélést és érzést hozhat majd fel a Múltból és a Karmikus rétegekből is. (Vénusz Skorpióban trigonban retrográd Szaturnusszal Halakban)

Október 2, szerda és Október 10, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó egy csiki-csukis fényszögbe lép az erőinkért, ambícióinkért, egonkért felelős bolygóval. Mivel Női jellegű jegyekből teszik mindezt, (és épp Skorpió Vénusz is van), ez felkavarhatja a lágy, érzelmi, kapcsolódó részeinket és témákat. Az udvariasság, szándékaink kedves és egyenes kifejezése csorbulhat itt, emiatt figyeljünk oda, hogy milyen módon nyilvánulunk meg a másik felé. Ennek ellenére is megcsúszhatnak a dolgok; a legkevésbé sikeres stratégia az, ha erőlködve és görcsölve próbáljuk magyarázni a bizonyítványt. Egy mondattal kedvesen fejezzük ki, hogy nem így értettük, mosolyogjunk rá a másikra, és ha neki ez elég, akkor minden jó. Ha nem, akkor gondoljunk arra, hogy másfél hét múlva ez a fényszög továbbmegy. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Marssal Rákban)

Október 3, csütörtök és Október 23, szerda között az Én-ünket jelentő fő bolygó is rámegy ugyanerre a fényszögre. Ennek hatására, belül, önmagunkkal is előfordulhatnak ilyen felkavarodások, önmarcangolások. A kulcs itt is, hogy ne akarjuk erőből megoldani ezt, ne akarjunk mindenáron kikeveredni a ‘rossz’ érzésekből. Nyúljunk egy kicsit a rációnkhoz, lélegezzünk bele, és amikor tisztábban látunk, eltűnhetnek ezek a nagyrészt irracionális dolgok. (Nap Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Marssal Rákban)

Október 5, szombat és Október 11, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó, miközben éppen cincálja a Mars kvadrátja, a legpozitívabb fényszögbe lép a Nagy Jótevővel is. Ez a kettővel fentebb leírtakat nagyban enyhíti majd, és az esetleges feszültségek mellett biztosítani tud bizalmat, optimizmust, effektív külső segítségeket is. (Merkúr Mérlegben trigonban retrográd Jupiterrel Ikrekben)

Október 9, szerdán a Nagy Jótevő megkezdi hátrafelé tartó mozgását az Ikrek jegyében. Itt nem fog semmi nagyobb zűrt okozni mindez. Ami hatása lehet, hogy a kommunikációban, közlekedésben, projektekben lassítja majd a dolgokat, esetlegesen valamennyire megkavarja. Emiatt operatív dolgainkban hagyjunk egy kis plusz időt innentől február elejéig. Bármilyen nagyobb volumenű tervbe vagy annak megvalósításába innentől kezdve ne annyira kezdjünk februárig. Meglévő dolgokat futtassunk. Mivel az Ikrek a Gyermek területe is, babaprojektet is jövő év elejétől érdemes elkezdeni, addig is foglalkozzunk inkább a belső világunkkal. (Jupiter hátrafelé indul Ikrekben)

Október 9, szerda és Október 19, szombat között az Én-ünket jelölő Nap is rámegy a(z éppen hátrálni kezdő) Nagy Jótevővel a legpozitívabb fényszögre. Ez szintén mérsékli majd a Napnak a Marssal való kettővel feljebb olvasható csiki-csukis fényszögét. Itt is elmondható, hogy a belső őrlődések közepette mindig jönni tud majd egy kis optimizmus, és külső segítők is. (Nap Mérlegben trigonban retrográd Jupiterrel Ikrekben)

Október 10, csütörtök és Október 19, szombat között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz, ami a Skorpió jegyében már két és fél hete darálódik, szembenállásba ér a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez további nehézségeket hoz majd az érzelmi és társadalmi témákba. Elbizonytalanodhatunk meglévő párkapcsolatban, ahogy úgy általában annak intézményében is. Ha ilyen van, akkor gondoljunk arra, hogy a Skorpió Vénusz a tudatalattink mélyéről, a karmikus rétegekből és a kollektív tudattalanból is éppen gyulladt energiák pumpál fel. Ezért ha nem hiperindokolt, akkor ne bontsunk fel kapcsolatokat itt és ne csináljunk butaságokat úgy általában se. (Vénusz Skorpióban-Nyilasban szemben retrográd Uránusszal Bikában)

Október 10, csütörtök és Október 16, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép a Karma és Tudatalatti bolygójával. Ez további adag gyulladt és szélsőséges energiát ad majd a rendszerbe. Általános jólétünket a jelenben piszkálni fogja majd; valamint a Belső Gyermeki részeinkkel kapcsolatos elfojtások is fel-fellökődhetnek hatására. Így ha a gyerekkorunkkal álmodunk itt, vagy hirtelen ott állunk leforrázva valami régről ismerős helyzetben, akkor az ennek a hatásnak tudható be. (Merkúr Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 12, szombat és Október 20, vasárnap között a több helyről piszkál Vénusz kap segítséget is, amennyiben is belép a legpozitívabb fajta fényszögbe a Nagy Gyógyítóval. Ez is egy nem-tudatos békét, nyugalomérzetet ad majd, és egy akár láthatatlan segítséget is. A hatás végéhez érve a Vénusz már kiér a Skorpióból, átlép a Nyilas jegyébe, ami szintén emelkedő tendenciát jelent majd. A Nap és a Merkúr még átmennek majd a Skorpión, a november is kasza, de az már inkább önmagunkról szól, belső vívódásokról, és nem párkapcsolati és társadalmi feszültségekről, a másikról. (Vénusz Skorpióban-Nyilasban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 12, szombaton a Pluto előreindul a Bak jegyében. Nagyon kis távolságra ment vissza a Bakba, és még idén, decemberben vissza fog lépni a Vízöntőbe. A Bak Pluto erőteljesen a Karmáról és a Múltról szól, és amikor tavaly tavasszal átlépett a Pluto a Vízöntőbe, az érezhetően frissebb, Újabb energiákat hozott be. Ez az előreindulás is felvillantja azt, hogy az októberen és novemberen átmenve, decembertől már nyugodtabb vizek lesznek. Decemberben és januárban visszatöltődés, megőrzés, fenntartás lesz a feladat, és februártól indíthatunk nagyobb és jövőbe mutató projekteket. (Pluto előreindul Bakban)

Október 13, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó átlép a számára nagyon kellemes Mérlegből a Skorpió jegyébe. Ez természetesen gyulladt, fülledt, időről-időre irracionális hullámokkal borítja be a fenti területeket és témákat. Pár napig egyszerre lesz a Vénusszal is a Skorpióba, ami majd átlép a következő jegybe, így 18-a péntekig lehetnek erőteljes vakarózások. Ebben a néhány napban ne nagyon interaktáljunk másokkal, vonuljunk szinte teljes aszkézisbe. (Merkúr belép Skorpióba)

Október 13, vasárnap és Október 21, hétfő között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója kap egy selymes és lágy fényszöget, a Plutotól. Ez hivatalosan pozitív a fényszög jellege miatt, de a Nagy Transzformatív bolygó mindig tartogat érdekességeket. Párkapcsolati és emberi témákban sok helyzet lesz, hogy “letépni a ragtapaszt”, és számos eddig szőnyeg alá söpört dolgot és érzést kell tisztázni majd. Ezekből lesz is lehetőség pozitívan kijönni, így tartsuk ezt szem előtt, és törekedjünk a témák átrágása után konstruktív irányba haladni. (Vénusz Skorpióban-Nyilasban szextilben Plutoval Bakban)

Október 17, csütörtök és Október 27, vasárnap között az Én-ünket jelentő bolygó egy csiki-csukis hatásba lép a Múltat, a Mélyt, a Tudatalattit és a Karmát jelentő bolygóval, miközben belép a Skorpió jegyébe. Ez természetesen nem kecsegtet kellemességekkel, és fel fog hozni számos gyulladt és frusztrált megélést; elsősorban saját magunkkal kapcsolatban. Az előző hatással ellentétben, mi fel itt egy csiki-csukis kvadrátról van szó, megoldást nem biztos, hogy fogunk találni ezekre a feljövő dolgokra. Inkább úgy hatnak, mint a láz, ami ég, ég, és egyszer csak megerősítik az immunrendszert. Utána tisztább-szárazabb érzés, de kis is zsigerelődünk egy kicsit benne. (Nap Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 18, pénteken a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz átlép a számára drámai Skorpió jegyéből a Nyilasba. Ez felemeli, és feltölti a Hit, Remény, Jövő, Bőség címszavaival. Mielőtt bontanánk a pezsgőt, a Merkúr szintén a Skorpióban van, a Napról épp most láttuk az előző hatásban, hogy épp oda tart, így ez a jegyváltása a Vénusznak inkább elviselhetővé teszi a feszültebb energiákat. Innentől vigyük a fókuszunkat befelé, saját magunkra. Abszolút indokolt az önvizsgálat, terápiás munka elkezdése a következő hónapokban. (Vénusz belép Nyilasba)

Október 19, szombat és Október 26, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó egy segítő pozitív fényszögbe lép a Nagy Rendezővel. Éppen a Skorpióban rángatódik a Merkúr, és ez a hatás egyszerre stabilizáló és lágy energiákkal tartja majd kordában jó értelemben. Ez is hozzájárul majd, hogy operatív tevékenységeinkben haladni tudjunk, és ne vigyenek el bennünket végletek. (Merkúr Skorpióban trigonban retrográd Szaturnusszal Halakban)

Október 21, hétfő és Október 24, csütörtök között kialakul egy Derékszögű Háromszög/T-kvadrát három, vörös energiákat képviselő bolygó között. Ennek a kellős közepén lép be a fő jelölő Nap a Skorpióba. Ezek a napok nagyon megterhelőek és intenzívek lehetnek, így különösen fontos, hogy a “radar alatt” elvét alkalmazzuk. Kerüljük a belső és külső konfliktusokat, és amennyiben magunkon tapasztalunk dühöt, gyulladást, agresszivitást, minél hamarabb lélegezzünk bele. (Derékszögű Háromszög/T-kvadrát Nap-Mars-Pluto között)

Október 24, csütörtök és November 1, péntek között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója még kap egy utó-kört gyulladtabb, Múlthoz kötődő energiákból. Ezek inkább fáradtabb, melankolikusabb, veszteségre rímelő felpumpálódások. Ha október során nagyokat izzottunk, harcoltunk, hirtelen/drasztikusabb változás fordult elő, akkor annak utószelében itt fogunk megfürdeni. (Vénusz Nyilasban kvadrátban retrográd Szaturnusszal Halakban)

Október 27, vasárnap és November 3, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó szembenállásba ér a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygójával. Ez operatív működésünkben nehezít majd a tények szintjén; ugyanakkor a motivációinkat, fókuszáltságunkat is akadályozni fogja. Ha tehetjük, erre az egy hétre ne tegyünk be nagy feladatokat, különösen olyanokat ne, amik kognitív képességeinket igényelnék. (Merkúr Skorpióban szemben retrográd Uránusszal Bikában)

Október 28, hétfő és November 4, hétfő között ugyanezen bolygó kap egy nagyon segítő hatást is, amely ringató, finoman feltöltő jellegű. Hatására kedvünk lesz többet kuckózni, pihenni, csak úgy létezni. Tekintve, hogy az eggyel fentibb hatás agyilag szivacsossá tesz majd bennünket, ezek megvalósítása, kiváló ötlet. Amennyiben módunk van rá, aludjunk téli álmot ennek a hétnek a során. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 30, szerda és November 9, szombat között az Én-ünket jelentő bolygó is rámegy egy hasonló hatásra. Ez a fényszög segít majd egyensúlyban maradnunk, lágyan és határozottan simítja le a Skorpiós időszak kilengéseit és gyulladtságait. (Nap Skorpióban trigonban retrográd Szaturnusszal Halakban)

Október 30, szerda és November 6, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért és Belső Gyermeki részeinkért felelős bolygó lép egy lágy és selymes fényszögbe a Nagy Transzformáló bolygóval. A fényszög pozitív jellege miatt, és hogy közben a Merkúr a Skorpióból a Nyilas jegyébe is átlép majd, ez is konstruktív átalakulásokat okoz majd azáltal, hogy feljönnek témák a mélyből és a múltunkból, hogy azokon átdolgozva magunkat integrálódjanak. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban szextilben Plutoval Bakban)

Október 30, szerda és November 7, csütörtök között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója szembenállásba lép a Nagy Jótevővel. Tekintve, hogy ezek a témák szeptember vége-október során már megcincálódtak, ez is hozhat érdekes leállásokat emberi témákban; valamint jelzi, hogy a nehezebb időszak nemcsak októberben van/volt, hanem átnyúlik majd novemberre is valamennyire. (Vénusz Nyilasban szemben retrográd Jupiterrel Ikrekben)

A jótanácsok a hónapra, hogy vegyük elő azokat az érzelmi és energetikai tartalékainkat, amiket szeptember hónap során volt lehetőségünk begyűjteni. Kezdjünk el proaktívan terápiás munkát magunkon, így amikor bejönnek a külső gyulladások a Skorpió Vénusz miatt, majd bejönnek a belső gyulladások a Skorpió Merkúr és Nap miatt, lendületből tudjuk is gyógyíttatni azokat. Az ilyenkor fontos szokásos tanács még, hogy legyünk sokat friss levegőn, igyunk sok tiszta vizet, mozogjunk. Csináljunk mindent, ami segít a beállt-begyulladt dolgok tovább áramoltatásában. A szokásos tanács még ilyenkor az is, hogy kerüljük a végleteket, és folyamatosan gondoljunk arra, hogy a Skorpiós témák amilyen váratlanul lépnek be, ahogy kimennek ezek az energiák, olyan váratlanul fognak majd eltűnni. Ez majd november kétharmadánál lesz menetrend szerint, addig legyünk ügyesek, és alkalmazzuk az itteni tanácsokat.

2024_october.jpg

Aktuális híreink:

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása