HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.04.01. 11:20 Zöldkör

Április hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Április hónapjában folytatódik a márciusban elindult trend. A hangsúly nagyon erősen a világi és kézzelfogható dolgok irányába fordul, és ez a vonulat nemhogy rövidtávú lesz vagy eltűnik, hanem tovább húzódik májusra is majd. Annyi apró változás lesz márciushoz képest, hogy innentől már maguktól is könnyebben és jobban épülnek a dolgok, így a lendületünket kicsit el kell engedni, és felfeküdni az épülő áramlatra. Itt most nem csak lehetséges, de szinte kötelező is, hogy élvezzük a világi és kézzelfogható valóság örömeit, javakat gyűjtsünk és azok irányába tevékenykedjünk.

Április 1, szombat és Április 7, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó egy kicsit megzavarodik. Március során számtalan nagyon kedvező hatás aktivizálódott, és hosszú-hosszú idő óta először valóban Újabb és pozitívabb lehetőségek bukkanhattak fel az életünkben. A rendszerünk valószínűleg nehezebben tudta/tudja ezt elhinni hosszabb távon, így most a kettőt előre után egyet hátra lép. Ebben az időszakban, ami április első hete, vissza is vehetünk emiatt egy kicsit a tempóból, és összegezzük magunkban az áprilisi történéseket és esetleges fejleményeket. (Merkúr Kosban-Bikában kvadrátban Vízöntő Plutoval)

Április 2, vasárnap és Április 9, vasárnap között ugyanezen bolygó egy másik hatást is kap, ami pont erről az összegzésről és belassításról szól. E fényszög lehetővé teszi, hogy ez ne egy negatív befékezés legyen; finoman és a szó jó értelmében lassan tudjuk utolérni magunkat a külvilág márciusi eseményei után. Az üzenete ugyanaz, április első hetében valamivel lassabban, a belső és külső dolgainkat integrálva legyünk. (Merkúr Kosban-Bikában szextilben Halak Szaturnusszal)

Április 3, hétfő és Április 10, hétfő között ismét a Merkúr a szereplő, és ez a hatás is jelzi, hogy a tendencia egyébként jó. A Megoldás, az Irány jelölőjével halad majd a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és cselekvéseinkért felelős bolygó, a számára nagyon rendben lévő Bika jegyében. Április elején az enyhe lelassulás után lehetőségünk van továbbra is tiszta képpel lenni, és akár újabb célokat és irányokat kitűzni. (Merkúr Bikában együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Április 3, hétfő és Április 28, péntek között újabb hatása van a Merkúrnak, ami szintén kedvező, és az egész hónapot átíveli. Eredményeképpen egész április időszakában lehetőségünk lesz aktívan szerepelni és tevékenykedni. Egyéb résztvevői miatt nagyon fontos elem, hogy mindezt nem tankként, nem agyból, hanem nagyon áramlóan és diplomatikusan tudjuk eredményesen művelni. Igazi nőies fifikák mentén tudunk áramolni előrefelé. Érdeklődjünk a másik hogyléte felől, egyeztessük a szándékainkat másokkal, tárgyaljunk, hozzuk összhangba a többiekkel céljainkat és igényeinket. Ha így teszünk, finoman, de határozottan épülhetnek a dolgaink a kézzelfogható valóságban is. (Merkúr Bikában szextilben Rák Marssal)

Láthatjuk, hogy a hónap legelső 4 hatása mind a Bikában vagy a Bika előterében járó Merkúrról szól, így a világi területeken haladás és építkezés továbbra is a trend része marad.

Április 3, hétfő és Április 12, szerda között a Párkapcsolatok, Társadalmiság és földelt létezésünk bolygója egy nagyon kellemes és gyógyító fényszögből részesül. Ez nagyon tavaszi-wellness-es energiákkal telíti meg április első harmadát. Ha tehetjük, kiránduljunk sokat, étkezzünk a friss növényekből, és úgy általában is próbáljunk egy bukolikus idillben létezni. A fenti hatásokkal összhangban, itt egy kicsit lassíthatunk, (amellett, hogy a célokat továbbra is szem előtt tartjuk), és hagyhatjuk, hogy a természet és az élet magától bontakozzon ki. (Vénusz Bikában-Ikrekben szextilben Halak Neptunusszal)

Április 4, kedd és Április 18, kedd között mindemellett egy rendkívül energikus hatás is aktív lesz két héten keresztül. A férfiségnek összes aspektusa jelen lesz benne, és nagyon intenzíven hangsúlyt helyez az Én és az aktivitások területére. A márciusi indulások után ez egy újfajta lendületet adhat a dolgainknak. Így az alapvetően lágyabb április eleji hatások mellett ragadjunk meg minden lehetőséget, ami váratlan és/vagy ugrásszerű haladásokat, szintlépéseket jelent. (Nap Kosban együtt Jupiterrel)

Április 4, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr matematikailag is belép a Bika jegyébe. Ez további megnyugtató hatással lesz a tapasztalásainkra, és a március során elindult folyamatok méginkább kézzelfoghatóvá tudnak válni. (Merkúr belép Bikába)

Április 7, péntek és Április 16, vasárnap között a Párkapcsolatok, Társadalmiság és földelt létezés bolygója egy nagyon intenzív és támogató hatásba lép egy olyan jelölővel, ami a Célok és Irányok teljes átértékeléséről szól. A nagyobb trendben az idei és a következő, ’24-es év eleve arról szól, hogy az elmúlt 3, de akár 7 év után valami gyökeresen új irányok tudnak megjelenni, amik már nem a 2016-os és/vagy 2019-es év eseményeinek gyurmázása. Ez a hatás itt nagyon erőteljesen erről szól, hogy amolyan huszárvágással lenne jó az elmúlt években felvett berendezkedéseinkből, megszokásainkból váltani. Mivel minden más nagyon kulturált területen van éppen, ennek nem kell erőszakosnak vagy kíméletlennek lennie. De fontos lenne, hogy felszívjuk magunkat, és olyan változtatásokat eszközöljünk, amik kiugrasztanak az elmúlt évek berögződéseiből úgy, hogy a stabilitásunkat így vagy úgy meg is őrizzük. (Vénusz Bikában-Ikrekben trigonban Vízöntő Plutoval)

Április 10, hétfő és Április 19, szerda között ezzel párhuzamosan bekapcsol majd a nosztalgia és a melankolia is ebben, és a szervezetünk nehezen engedhet gyökeres változásoknak. Ez a hatás meg is akadályozhat újításokat, vagy beleivódhat azokba, és enyhe keserű szájízt adhat átalakulások közben. Ez ilyen, ez a kettősségek világa, ahol minden kezdete valami vége is, és ezzel fontos együtt élni tudni. (Vénusz Ikrekben kvadrátban Halak Szaturnusszal)

Április 11, kedden mindeközben az előző két hatás főszereplője Vénusz jegyet is vált, és belép az Ikrekbe. A Párkapcsolatok, Társadalmiság és földeltség bolygója itt számára kedvező, ugyanakkor stimuláló energiákat kap. Mindez továbbra is elsősorban a fizikai sík témáit erősíti. Fokozzuk világi aktivitásainkat, kiránduljunk, vásárolgassunk, és az ismerkedéseket is lehet nagyobb elánnal működtetni. (Vénusz belép Ikrekbe)

Április 13, csütörtök és Április 28, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó együttállásban halad a Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével a számára nagyon baráti Bika jegyében. Ez szintén erősíti világi, kézzelfogható aktivitásainkat, ugyanakkor újszerű ötleteket és megoldásokat is adhat azokban. Ennek hatására szintén merjünk nagyot álmodni, és törekedjünk szintlépésekre a matéria területén. (Merkúr Bikában együtt Uránusszal)

Április 15, szombat és Április 26, szerda között a szervezetünk mélyebb szintjei egy kicsit megijedhetnek és besavasodhatnak. Hiába, pavlovi reflexes, megszokásoktól függő lények vagyunk nagy általánosságban, és ami trend most zajlik, az nagyon eltérő attól, amit a közelmúltban tapasztaltunk és felszedtünk. Világi stabilitás? Új lehetőségek? Bukolikus, tavaszias idill? Ezek nem is olyan régen még nagyon ismeretlen fogalmak voltak, és mélyebb részeink nem értik, hogy mi történik. Fontos ezért, hogy találjunk egyensúlyt a lágy épülgetés és az ugrásszerű előrelépések között, és akkor ez a hatás is vállalható lesz. (Nap Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Vízöntőben)

Április 18, kedd és Május 10, szerda között egy következő lágy, de konstansan a világi területeken haladó és építkező hatás lesz aktív. Ennek az energiája ahhoz hasonlítható, amikor a folyó igyekszik a tenger felé, és a deltája folyamatosan épül. Valami ilyen jelleggel lenne érdemes nekünk is valamilyen kézzelfogható cél vagy előrelépés felé haladni a világi szinteken. Láthatjuk, hogy ez a márciusra-áprilisra jellemző trend még májusra is átnyúlik. (Mars Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Április 19, szerda és Május 1, hétfő között a változásoktól és aktívabb energiáktól az előbb egy kicsit megkavarodott Én-ünk egy rendeződő stádiumba lép. Hatására belső középpontunk egy lágy, de erőteljes nyugalmat is képes megélni. A külső aktivitások mellett ha néha leülünk egy kicsit összpontosítani, egy kád vízbe vagy meditálva, az szépen ki tudja egyensúlyozni a kettővel ezelőtti, Április 16 és 26 közötti hatást. (Nap Bikában szextilben Halak Szaturnusszal)

Április 19, szerda és Április 29, szombat között az Én-ünket jelentő Nap együttállásban halad az Irányt, Megoldást mutató jelölővel. Ez a fentiekhez hasonlóan jelzi, hogy új célok, kézzelfogható eredmények az elmúlt évekkel ellentétben nem feltétlenül lesznek rövid távúak, vagy instabilak. (Nap Bikában együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Április 20, csütörtökön a Nap belép a Bika jegyébe is, ami innentől egy univerzális hangsúlyt ad a világi és kézzelfogható témáknak. Mutatja, hogy a márciusban indult, április első részében folytatódott épülések meg tudnak maradni, és stabil alapokkal tudunk dolgozni, létezni. (Nap belép Bikába)

Április 21, péntek és Május 14, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi aktivitásunkért felelős bolygó hátrálni fog. Ez egy nagyon kicsit csökkenti a lendületet, de az eredményeket nem vonja vissza, tekintve, hogy a Merkúr végig a Bikában marad, és nem lép vissza a Kosba. Ez a hatás is pusztán azt jelzi, hogy innentől a dolgok a maguk ütemében is tudnak már haladni, épülni, és nem az erőltetésünkkel. (Merkúr hátrál Bikában)

Április 29, szombat és Május 5, péntek között a két legbelső bolygó együttállásban halad a Bika jegyében. Az Én-ünket jelentő Nap és a gondolkodásunkat, cselekvéseinket képviselő Merkúr közös útja a Bikában szintén mutatja, hogy ez az időszak most nem a nagy aszkézisek, elvonulások, elvont filozofálások időszaka, hanem a földi és kézzelfogható létezésé. (Nap Bikában együtt Merkúrral)

Április 29, szombat és Május 10, szerda között a Párkapcsolatok, Társadalmiság és földeltség bolygója egy kellemes fényszögben lesz az energiák korlátlan kiáradását mutató jelölővel. Ez is kirándulásokat, piknikeket, társas összejöveteleket támogat, amik könnyedek, változatosak és sokszínűek. Igyekezzünk ebben partnerek lenni, és látogassunk társas helyeket, ismerkedjünk, vegyüljünk a barátainkkal. (Vénusz Ikrekben-Rákban szextilben Kos Jupiterrel)

Április 30, vasárnap és Május 9, kedd között viszont ezzel gyakorlatilag napra párhuzamosan mindeközben egy részünk vakarózni is fog mindettől, és akár sok is lehet számára az inger. Ennek a fényszögnek a hatására inkább begubóznánk, aludnánk, és révedeznénk. (Vénusz Ikrekben-Rákban kvadrátban Halak Neptunusszal)

A hónap utolsó két hatását akár összhangba is lehet hozni, és a nap első felében szundítani egyet, délután pedig szocializálódni. Vagy a hét első felében lassan és áramlóan működni, a másodikban pedig party-túrázni.

Összességében pedig, április során építgessünk, szépítgessünk, ismerkedjünk, barátkozzunk, és nyugodtan-kulturáltan mindent éljünk meg, ami pozitívummal a fizikai lét együttjár.

2023_aprilis.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása