HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.09.01. 17:33 Zöldkör

Szeptember hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Szeptember hónapjának első fele még alapvetően kellemes energiákkal lesz átitatva. Megindul már itt egy belassulás folyamata, ami letekeri a július és augusztus során megélt nagyon szikár, feszes, robotikus működéseket. Ugyanakkor ez a kezdődő trendváltás megágyaz az október és november során feljövő gyulladtabb megéléseknek is.
Az első két hétben még folytassuk a júliusról és augusztusról kifutó megéléseinket, de már lényegesen kisebb erőfeszítéssel, valamint az identitásunkat se vigyük már bele annyira a tevékenységeinkbe. Pihenjünk, és aktívan szórakozzunk is sokat, töltődjünk fel pozitív és építő megélésekből, és raktározzuk is el azokat.
A hónap második felében elkezdenek bekúszni sokkal másabb jellegű hatások is. Ezek időről-időre fáradtságot és fonalvesztést okoznak majd, ugyanakkor figyelmünket egyre inkább befelé, az önvizsgálat irányába, valamint emberi kapcsolataink irányába viszik. Ahogy haladnak előre a hetek, belső és külső megéléseink egyre gyulladtabbak lesznek, így fontos, hogy képezzünk alapokat és tartalékokat szeptember első két-három hetében, valamint hogy növeljük az óvatosságunkat és a toleranciát magunk és mások vonatkozásában is. A hónap előrehaladtával menjünk előre egyre inkább az önismeret irányában, annak is inkább a praktikusabb vetületében. Nyugodtan rendezkedjünk be poláris megélésekre, ahol is (főleg a hónap végétől) a legsavasabbtól a legkellemesebbekig mozoghat a spektrum kívül és belül is.

Szeptember 1, vasárnap és Szeptember 16, hétfő között a gondolatainkért, kommunikációnkért, mindennapi életünk működő rutinjáért felelős bolygó egy lágy és selymes hatásba lép az egonkat, erőinket és ambícióinkat jelentő bolygóval. Ez valamilyen mértékben fenntartja a július és augusztus során tapasztalt nagyon dolgos időszakot; de a szextil fényszög miatt mindez már kevésbé lesz szikár, kevésbé szippantanak be a tevékenységek. A tennivalók maradnak, de többször tudunk pihenni, szórakozni is, és az identitásunk is jobban ki tud húzódni a robotikus cselekvésekből (Merkúr Oroszlánban-Szűzben szextilben Marssal Ikrekben-Rákban)

Szeptember 1, vasárnap és Szeptember 11, szerda között szintén a Merkúr egy csiki-csukis fényszögbe ér a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Az Uránusz a hosszútávú, zsinóron húzott, nagyon gyors dolgokat is jelképezi. Ez a hatás mutatja, hogy egy kicsit lassítani kell, és azt a nagy tempót már nem lehet és nem is kell diktálni, amit az elmúlt két hónapban. Igazán hosszútávú tervekbe és projektekbe ne kezdjünk szeptember első másfél hetében; inkább a meglévő tennivalóinkat folytassuk, fejezzük be, és ha ilyen éppen nincs, akkor pihenjünk és szórakozzunk is. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben kvadrátban retrográd Uránusszal Bikában)

Szeptember 1, vasárnap és Szeptember 8, vasárnap között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz a saját jegyében, a Mérlegben együtt halad az energiák elszivárgását okozó jelölővel. Ebben az egy hétben furcsa fáradtságot, kiüresedést, tanácstalanságot is megélhetünk a hozzánk közelálló emberekkel, a környezetünkkel. Amennyiben ilyen van, ne vonjunk le belőle messzemenő következtetéseket. Tekintve, hogy a Leszálló Holdcsomópont a Múltat és a Karmát is jelenti, ilyen érzésekben és megélésekben sok nem-mostani energia is lesz. A legjobb hát, ha hagyjuk ezt az egy hétnyi időszakot figyelemmel eltelni, és ráérünk utána pár nappal, egy-két héttel ránézni, hogy mennyi volt reális az ott megélt dolgokból. Valószínűleg semennyi, ezért is ne hozzunk ott döntéseket korábban, és ne vonjunk le következtetéseket. (Vénusz Mérlegben együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

Szeptember 2, hétfőn hátrafelé indul a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás, hosszútávú dolgok bolygója. Ez a második fényszög, a Merkúr-Uránusz kvadrát, mellett szintén jelzi, hogy ne pörögjünk annyira, mint július és augusztus során. Ugyanakkor elő is készíti a szeptember végével induló Skorpiós cunamit, mely két hónapig tart majd. Szeptember elejétől három héten keresztül működjünk gazdaságosan, létezzünk az optimumon, és negyed szemmel tartalékoljunk az őszre. Nagyon hosszútávú és nagy erőforrást igénylő dolgokba majd jövő év februárjának elejétől kezdjünk. (Uránusz hátrafelé indul Bikában)

Szeptember 2, hétfőn a Karma, a Múlt, és a Tudatalatti bolygója Pluto visszalép a Bak jegyébe. 2008-ban lépett oda először, és az elmúlt másfél évben már kétszer is belépett a Vízöntőbe; hogy aztán idén novemberben majd harmadszor és véglegesen is visszatérjen a Vízöntőbe. A savas, gyulladt, feketésvörös energiákat jelentő Pluto lényegesen jobban van a Vízöntőben, mint a zártabb Bakban, ahol a plutoi csapkodások feszítőbbek. Szerencsére kb fél foknyit lép majd csak vissza a Pluto, így nem kell tőle annyira drasztikus és drámai változásokra számítani. Mindemellett azért ez a szeptemberi-októberi-novemberi visszaköszönés is stílszerűen betársul majd a Skorpiós energiák mellé, így legyünk figyelmesek és kíméletesek magunkkal és másokkal. (Pluto visszalép Bakba)

Szeptember 3, kedd és Szeptember 13, péntek között a Nap szembenállásban halad a Nagy Lezáró bolygóval. Egy dolgos és egy fáradt-passzív jegyben zajlik majd útjuk, ami szintén jelzi, hogy még csináljuk az aktivitásainkat, de már lassabban, kisebb volumenben és az identitásunkat kevésbé beletéve, mint júliusban és augusztusban. (Nap Szűzben szemben retrográd Szaturnusszal Halakban)

Szeptember 4, szerdán az erőinkért és ambícióinkért felelős bolygó belép az Otthon, Fészek, Család, Érzelmek területére. Ez is tovább csökkenti az erőfeszítéseink sebességét és sokszínűségét, ugyanakkor odaviszi a fókuszt a pihenés és az érzelmi kapcsolatok fontosságára. (Mars belép Rákba)

Szeptember 6, péntek és Szeptember 18, szerda között a Nap csiki-csukis fényszögbe lép a Nagy Jótevővel. Egyik oldalról mutatja, hogy olyan nagy volumenben és sok területen nem tudunk már helytállni; másik oldalról szintén elvon gyermeki, játékos, ártatlan energiákból is, megágyazva az őszi sötétebb tónusoknak. (Nap Szűzben kvadrátban Jupiterrel Ikrekben)

Szeptember 9, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó belép az egyik saját jegyébe, a Szűzbe. Ez a terület szintén a mindennapi élet működő rutinját jelenti, és csendes, serény, arany középutas energiákért felel. Ez már az ilyenkor szokásos újra beindulását jelenti az életnek a nyár után. Kellemes(en) csendes enyhén aktív energiákat fog eredményezni. (Merkúr belép Szűzbe)

Szeptember 10, kedd és Szeptember 19, csütörtök között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója a legpozitívabb fényszögben lesz a Nagy Jótevővel. Ekkorra a Vénusz már kilépett a Leszálló Holdcsomóponttal való együttállásából, így nincs már, ami elszipolyozza energiáit. Ez a fényszöge a Jupiterrel a Vénusznak talán a legjobb lehetséges energiákat pumpálja majd a rendszerbe, így érezzük itt a legjobban magunkat. Pihenjünk passzívan, és főleg szórakozzunk aktívan. (Vénusz Mérlegben trigonban Jupiterrel Ikrekben)

Szeptember 14, szombat és Szeptember 24, kedd között a Nap egy nagyon pozitív trigon fényszögbe ér a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Tekintve, hogy a Nap éppen szemben van a Szaturnusszal és hamarosan szembe ér a Neptunusszal, ez a hatás nem a külvilágbeli aktivitásokat és tisztánlátást segíti elsősorban, hanem inkább az önismeretet. Annak is egy praktikusabb, “józan paraszti ész” formáját. Vidékies egyszerűséggel és bölcsességgel gyakoroljunk önvizsgálatot, és ennek nem kell óriási csoportozós-terápiás jellegűnek lennie. Rakjuk rendbe ugyanakkor a gondolkodásmódunkat, belső és külső lokális működésünket. (Nap Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Uránusszal)

Szeptember 15, vasárnap és Szeptember 21, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelő bolygó is szembenállásba lép a Nap után a Nagy Lezáró bolygóval. Emiatt még egy fokozattal csökkentsük aktivitásainkat és kezdjük el befelé vinni a figyelmünket. Előfordulhat, tevékenységeinkben vagy a kedvünk fog csökkenni, vagy akadályok jönnek szembe; ezért is járhatóbb stratégia, hogy felülünk a Vénusz-Jupiter trigon fényszög pihenősebb-szórakozósabb hullámaira, valamint elkezdjük az erőinket tartalékolni október és november hónapokra. (Merkúr Szűzben szemben retrográd Szaturnusszal Halakban)

Szeptember 16, hétfő és Szeptember 26, csütörtök között a Nap szembenállásba ér a Neptunusszal. Ez is ködösíti az energiákat, elmossa őket, és általánosságban egy kicsit tanácstalanabb, nyűgösebb, fáradtabb érzésvilágot ad erre a másfél hétre. Ne akarjunk túl nagy erőfeszítést és fókuszáltságot igénylő tevékenységeket megoldani itt, és inkább csak sodródjunk egy kicsit. (Nap Szűzben-Mérlegben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Szeptember 17, kedd és Szeptember 27, péntek között a Nap egy erőteljes és kedvező fényszögbe kerül a Nagy Transzformátor bolygóval, ami jelenti a Múltat, a Karmát és a Tudatalattit is. A monotonabb hetek, két hónap után ez is az önismeretre és befelé figyelésre hívja fel a figyelmet, de nem drasztikus módon. Inkább a robotikus hajtástól elfelé fordulva, és mivel a Nap mindjárt belép a Mérlegbe is, biztosítva van, hogy ne rántódjunk túl mélyre ettől. (Nap Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 19, csütörtök és Szeptember 27, péntek között elkezdődik az előszele az őszi hónapok gyulladtabb energetikájának. A Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz csiki-csukis hatásba lép a Múlt, a Karma jelölőjével, ami sok furcsaságot és besült jelleget fog előhozni. A hatás indulásának napján a Vénusz eléri a Mérleg 25-ik fokát, a Skorpió előszobáját, ami szintén mutatja, hogy indul a fülledtebb-tekergősebb időszak. Ezért is érdemes szeptember első három hetében kevesebb energiát tenni operatív működéseinkbe, és mindemellett finoman kikapcsolódni és szórakozni is, hogy felépítsük a tartalékot, amit október-november majd le tud erodálni. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban kvadrátban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 22, vasárnap a fő jelölő Nap belép a Mérleg jegyébe. Ez a hangsúlyt továbbra is ott tartja kellemesebb dolgokon és energiákon, ami nagy segítségre lesz az eggyel fentebbi fényszög kiegyensúlyozásában. Kinyújtja még pár héttel a normálisabb megéléseket, amíg október közepe körül beköszön valami a múltból és/vagy a mélyből, vagy eltölt valamilyen furcsa érzés; ami a Skorpiós energiát dominanciája idején gyakran megtörténik. (Nap belép Mérlegbe)

Szeptember 22, vasárnap és Szeptember 27, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó a legpozitívabb fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygójával. Ez normál esetben sokat segítene a tervezésben és a dolgok rakétaszerű haladásában, de a fentebb olvasott dolgok miatt erre most nem érdemes készülni, méginkább tenni érte. Erre is tekintsünk inkább egy kiegyensúlyozó hatásként, amiből normálisan tudunk működni úgy általában, és a Mérlegbe lépő Nappal kellemes megéléseket is képes biztosítani. (Merkúr Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

Szeptember 22, vasárnap és Október 9, szerda között az erőinkért és ambícióinkért felelős bolygó egy kedvező fényszögbe lép a Nagy Rendezővel. Passzív, lágy és lassú jegyekből teszik mindezt, amik érzelminkért és másokkal való kapcsolódásokért felelnek. Ez a hatás rímel egy korábbira, ami az önvizsgálatról szólt; de nem annyira elvont verzióban, hanem egy praktikusabb módon. Nézegessük meg magunkat ebben a két és fél hétben, elsősorban a körülöttünk lévő emberek tükrén keresztül, és bátran tegyünk módosításokat a viselkedésünkben, illetve a kapcsolataink működési módjaiban is. (Mars Rákban trigonban retrográd Szaturnusszal Halakban)

Szeptember 23, hétfőn a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója belép a Skorpióba. Ez minden alkalommal elszabadít számos olyan dolgot a Múltból, előző életekből, Tudatalattiból, amik gyulladtak és zavarosak. Ezek jöhetnek más emberek részéről, de ugyanolyan könnyen álmok formájában, vagy akár tárgy nélküli anticipációs szorongásként, furcsa feszültségként. Innentől két hónapon keresztül legyünk nagyon éberek, kíméletesek magunkkal és a környezetünkkel. Ami megélés érkezik belülről vagy kívülről, abba lélegezzünk bele, és gondoljunk arra, hogy ahogy jött, majd menni is fog tovább. Ez éppen megélve nem igazán szokta levenni a terhet, de ha tudunk egy szikrányi öntudatot megőrizni, akkor ténylegesen is átnavigálhatóak lesznek ezek a hetek. (Vénusz belép Skorpióba)

Szeptember 23, hétfő és Szeptember 29, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi tevékenységeinkért felelős bolygó egy kedvező és erőteljes hatásba lép a Nagy Transzformátor bolygóval. Mindez szintén az általános működésünk felülvizsgálatára és átalakulására hívja fel a figyelmet, de pozitív előjellel. Sok régi, már nem működő szokást, helyzetet, megszokást is le lehet rakni itt. Egyúttal a Belső Gyermek témáiban is előjöhetnek olyan dolgok, amiket megérthetünk itt, és a felnövés, változás irányába mozdulhatunk általuk. (Merkúr Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 23, hétfő és Szeptember 28, szombat között ezzel teljes párhuzamban ugyanígy a Merkúr lép be egy fényszögbe, ami egy szembenállás a Neptunusszal. Ez belassít és ellágyít bennünket. Ha azt vesszük észre, hogy több alvásra van szükségünk, elfelejtjük, hogy hova is indultunk, menetközben hirtelen elfelejtjük a mondanivalónkat; az ettől lesz majd. Mivel épp a Mérlegbe is átlép a Merkúr, fordítsuk pozitívra mindezt, és amikor ilyen leállásaink vannak, akkor pihenjünk és/vagy szórakozzunk is egy kicsit. (Merkúr Szűzben-Mérlegben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Szeptember 24, kedd és Október 4, péntek között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója után az Én-ünket jelentő Nap is rálép az együttállásra az energiákat elszivárgását okozó jelölővel. A többi aktuális hatást is figyelembe véve, mindez a hirtelen ránctörő fáradtságra is ráerősíthet, valamint esetleges emberi-párkapcsolati-erotikus területeken való furcsaságokra. Ezt is nyugodtan próbáljuk meg úgy kezelni, hogy amikor ilyen van vagy aludjunk egyet inkább, vagy húzódjunk vissza magunkba, és gyakoroljunk egy nem-agresszív önvizsgálatot. (Nap Mérlegben együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

Szeptember 25, szerda és Október 7, hétfő között az Én-ünket és annak gondolattal-tettel való kifejezését jelentő bolygók haladnak együttállásban, egyébiránt a Zodiákus egyik legkellemesebb területén. A szembenállások, kvadrátok és Skorpió Vénusz miatt ennek hatásfoka csökken, de annyiban mindenképpen érvényesülni fog, hogy segít egyben tartani magunkat, megőrizni a középpontunkat. Amikor épp nincs furcsaság-hullám, akkor még akár egészen produktív és kellemes megélések is bejöhetnek ezen együttállás hatására. Ugyanakkor az önvizsgálatot is segíti, hogy praktikus, jól haladó, eredményes legyen. (Merkúr Szűzben-Mérlegben együtt Nappal)

Szeptember 26, csütörtökön a gondolatainkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó belép a számára nagyon kellemes Mérleg jegyébe. Ezekre a területre mindez kellemes és könnyed energiákat sugároz. Itt is elmondható ugyanaz, ami az eggyel fentebbi együttállásnál; hogy amikor nem jön ránk egy furcsa fáradtság és/vagy külső-belső frusztrált energetika, akkor azok teljes ellentéteként vidám, üde és játékos megéléseink is lehetnek. (Merkúr belép Mérlegbe)

Szeptember 27, péntek és Október 3, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó, mely épp az előbb lépett a neki nagyon kellemes Mérleg jegyébe, szintén rámegy az energiák elszivárgását okozó jelölőre. Ez a hónap második felének mantráját hozza elő, vagyis hogy a semmiből ránk törhet majd fáradtság, fonalvesztés, vagy események hirtelen véget érése, érthetetlen irányváltása. Ez sem igazán erőszakos vagy drámai, de mutatja azt, hogy nagyon nagy és hosszútávú projektbe ne kezdjünk itt az őszi hetekben már. (Merkúr Mérlegben együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

2024_september.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása