HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.08.01. 21:56 Zöldkör

Augusztus hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Augusztus hónapja során továbbra is maradnak a (túl) tevékeny energiák. Az emberi kapcsolatokra, lazulásokra ebben a hónapban sem tudunk annyi hangsúlyt fektetni, mint amennyit szeretnénk, és amennyi a tavaszi hónapokban magától is ment. A sok tennivaló a hónap közepére eléggé ki is akaszthat bennünket, és számos zavarodott megélés is jöhet ezekből adódóan. De ahogy az ilyenkor lenni szokott a dialektikában, amint elér a crescendójára mindez, érkeznek olyan hatások, amik a felmentőseredet képviselik, és a hónap végére/végétől ismét tudunk majd kicsi felszabadultabbak, és másokkal kapcsolódottabbak is lenni.

Augusztus 1, csütörtök és Augusztus 13, kedd között a fő szellemi értelemben vett férfias bolygók lesznek egy kellemes és finom hatásban. Mindez az idei évben erőteljesen alulműködő spirituális energiákat fokozni fogja, és úgy általánosságban is egy nagyobb rend érzetét tudja biztosítani a számunkra. Az elmúlt hetekben kicsit túl sok mindent kellett mi magunknak mikromenedzselni; ettől a fényszögtől tőlünk függetlenül is nagyobb erők meg tudják oldani ezeket, vagy támogatni minket az ügyintézésekben.
Az idei évben talán először vegyük fel komolyabban és hosszabban is a szellemi gyakorlásunkat. Kezdjünk el jógázni, meditálni, valamilyen terápiás fonalat. Beiratkozhatunk, vagy újra csatlakozhatunk ilyen tematikájú csoporthoz, oktatásra, illetve az is jót tesz, ha apánkkal, nagyapánkkal többet találkozunk, idősebb férfiakkal beszélgetünk. (Nap Oroszlánban szextilben Jupiterrel Ikrekben)

Augusztus 4, vasárnap és Augusztus 11, vasárnap között a két legbelső világi bolygó haladnak együtt egy számukra semleges és akár kedvező területen is. Hódoljunk bátran valamilyen hobbinknak, és próbáljuk meg a mindennapok ügyintézését könnyedebben, akár stílusosan működtetni. Bármilyen hivatali teendő, a munkánk vagy egyéb rutintevékenységek során akár meg is lehet ismerkedni valakivel, így ha szeretnénk kapcsolatot, nyissuk jobban ki a szemeinket ebben az egy hétben. (Merkúr Szűzben együtt Vénusszal)

Augusztus 4, vasárnap és Augusztus 25, vasárnap között két nagyon impulzív és férfias bolygó lesz együttállásban egy mozgékony területen. Mindez erősen szétaprózhatja a teendőinket, és rátekerhet azok sebességére. Ebben a három hétben tudatosan lassítsunk ezekben, és tekerjük lejjebb a lángot, ami valószínűleg túl nagy lesz. Testi szinten a máj, epe és tüdő tud belobbanni ettől az együttállástól, így akinek érzékenyek ezek, legyen rájuk nagyobb figyelemmel. Lelkileg váratlanul jobban foglalkoztathatnak világpolitikai témák, az igazság-igazságtalanság kérdése, és többször teljesen feleslegesen is belevonódhatunk majd ilyen puffogásokba és mérgelődésekbe. (Mars Ikrekben együtt Jupiterrel)

Augusztus 5, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó megkezdi három hétig tartó hátráló mozgását. Ez a tevékenységeinkben és közlekedésben is megkavarhat dolgokat, és nyugodtan kapcsolódjunk rá erre a retrográd mozgásra, és lassítsunk be mi is; ahogy fentebb olvashattuk. (Merkúr hátrafelé indul)

Augusztus 5, hétfőn a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója átlép az Oroszlánból a Szűz jegyébe. Ez segít az elmúlt hetekben túlzott feladatorientáltságból, kötelességekből egy kicsit enyhülni. Ugyanakkor társas kapcsolatainkban is csökkenti az individuum mértékét, és segít pároknak, barátoknak ismét kicsit közelebb találni és kapcsolódni egymáshoz. (Vénusz belép Szűzbe)

Augusztus 9, péntek és Augusztus 23, péntek között az erőinkért és ambícióinkért felelős bolygó egy csiki-csukis hatásban lesz a korlátokat és kereteket jelentő égitesttel. Ez a hónap harmadik hatására kapcsolódik rá, és megnehezíti, hogy tartani tudjuk a kereteket a dolgok sebességében és polarizáltságában. Fokozhatja a belső és külső harcokat is, és méginkább olyan dolgokra vagy emberekre vetődhetünk, amire igazából nincs is szükség, és nem érné meg a konfliktus. (Mars Ikrekben kvadrátban retrográd Szaturnusszal Halakban)

Augusztus 12, hétfő és Szeptember 10, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is csiki-csukis hatásba lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ennek hatására megcsúszhatunk határidőkkel, és a végrehajtási tervek kevésbé lesznek tiszták. Ha tehetjük, a szokásos szeptember 1 helyett térjünk vissza a nyárból másfél-két héttel később, és akkor kezdjük az olyankor szokásos beiratkozásokat, ügyintézéseket. (Merkúr Szűzben-Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 14, szerda és Augusztus 25, vasárnap között az Én-ünket jelentő bolygó is belelép ebbe az előbb olvasott fényszögbe. Ne akarjunk hosszútávú terveket szőni augusztus második felében; illetve az identitásunkkal kapcsolatban se keressük túl szilárd határvonalakat. Valószínűleg nagy átalakulások zajlanak majd itt is, de március-áprilissal ellentétben itt nem fogjuk azt a vezetettséget látni és érezni, ahogy ott. (Nap Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 14, szerda és Augusztus 31, szombat között a párkapcsolatok és úgy általában is az emberi kapcsolódások egy kicsit megkavarodhatnak, ahogy egy másik csiki-csukis hatás is beaktiválódik az eggyel fentebbivel párhuzamosan. A külvilágban és a belvilágunkban is a női és a férfi princípium megzavarodhat egymással való kapcsolódásában. Ez előjöhet párkapcsolati meg nem értésekben, abban, hogy nem találjuk a hangszínt, amit használnunk kellene bármilyen ember viszonyunkban. De belső világunkban is az aktív és a passzív, a befogadó és a domináns aránya is nehezünkre eshet, hogy eltaláljuk. (Vénusz Szűzben-Mérlegben kvadrátban Marssal Ikrekben)

Augusztus 14, szerda és Augusztus 23, péntek között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója egy másik csiki-csukis hatásra is rálép, a Nagy Jótevővel. Ez a hit, remény, jövő, bőség minőségeit kavarja meg egyensúlyunkban és emberi kapcsolódásainkban, komfortunkban. A résztvevői eléggé semleges területen vannak, tehát túl nagy armageddonra azért nem kell számítani. Inkább egy kis nyűgösség, bizonyos dolgok tévesen belelátása eseményekbe, mondandókba, megnyilvánulásokba az, ami itt igazából előfordulhat leginkább. (Vénusz Szűzben kvadrátban Jupiterrel Ikrekben)

Augusztus 15, csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó visszalép a saját területéről az Oroszlán jegyébe. Ez az éppen enyhült individuálisabb energiákat egy kicsit visszafokozza, de nem túlzott mértékben. Mivel mindeközben szinte teljese időtartamban a Merkúr a Nappal is együttáll majd, két hétig egyfajta introspektív hatása is lesz, és ösztönösen is az önvizsgálat, ön(át)értékelés témái is elő fognak jönni. (Merkúr visszalép Oroszlánba)

Augusztus 15, csütörtök és Augusztus 23, péntek között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója szembenállásba lép a Nagy Tanítóval. Ez szintén szembenézést, életünknek és kapcsolatainknak az átvizsgálását fogja eredményezni. Ugyanakkor egy adag karmikus energiát is behozhat, így bizonyos helyzetek, álmok, vagy éber gondolatok formájában bejöhetnek a Múlt eseményei, szereplői álmok, vagy helyzetek keretei között. (Vénusz Szűzben szemben retrográd Szaturnusszal Halakban)

Augusztus 16, péntek és Augusztus 22, csütörtök között megtörténik a kettővel fentebb említett együttállás, amiben az Én-ünket jelentő bolygó halad együtt azzal, amelyik annak kifejezéséért felelős gondolatokon, kommunikáción, cselekvéseken keresztül. Ahogy fentebb olvashattuk, ez a figyelmünket az énünkre fogja vinni, és mindemellett a július során ismerős témára, a cselekvések és tennivalók általi túlterheltségre. (Nap Oroszlánban együtt retrográd Merkúrral)

Augusztus 20, kedd és Augusztus 30, péntek között a sok kvadrát és szembenállás után enyhítő energiák is érkeznek. Két nagyon tevékeny, gyors-világi bolygó lép egymást lágyan segítő hatásba. Ez is a világi aktivitásokat és tennivalókat stimulálja, de a fényszög jellegéből adódóan finoman és selymesen, tehát túlpörgéstől vagy robbanástól emiatt nem kell tartani. (Merkúr Oroszlánban szextilben Marssal Ikrekben)

Augusztus 23, pénteken a fő jelölő Nap átlép az Oroszlánból a Szűz jegyébe, és ezáltal megkezdődik valamilyen mértékben az ősz előszele. Ez minden évben a visszatérés a nyár után a nagybetűs hétköznapi élethez, és ilyenkor vesszük fel a fonalat számos dologban, iratkozunk be képzésekre, jelentkezünk valamilyen folyamatosabb és többalkalmas dologra. (Nap belép Szűzbe)

Augusztus 23, péntek és Szeptember 4, szerda között a gondolkodásunkért, mindennapi működésünkért és kommunikációnkért felelős bolygó egy lágy és selymes hatásba lép a Nagy Jótevővel is. Ez is segít a hónap közepi csikorgósabb és karmiausabb energiák kisimításában, és hogy továbbra is nagyszámú tennivalóinkban és ügyintézésünkben legyen jószándék, egészséges lendület, valamint hogy a mérték is vállalható maradjon. (Merkúr Oroszlánban szextilben Ikrek Jupiterrel)

Augusztus 23, péntek és Augusztus 31, szombat között A Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója a hónap közöli megtépázása után szintén elkezd kapni őt segítő energiákat is. Jelen esetben ez a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójától érkezik, és a legjobb fényszög formájában. Ha a tények és érzések szintjén nem is lesz itt annyira rózsás még a helyzet, de a fejünk már kitisztulhat kicsit, és szemünket bizonyos célokon tarthatjuk, ami segít majd a mindennapok valamilyen mértékű viharain is átkelni. (Vénusz Szűzben-Mérlegben trigonban Uránusszal Bikában)

Augusztus 25, vasárnap és Szeptember 2, hétfő között a frissen segítséget kapott Vénusz belesétál egy következő szembenállásba is, ami szintén az önvizsgálat, de ezen túl egyfajta melankólia témáját is rávetíti kedélyállapotunkra. Mostanra már eléggé soknak érezzük majd a majdnem két hónapja tartó ügyintéző szerepkörét, és azt, hogy eközben nem tudunk teljes mértékben töltődni lágyabb részeinkből és kapcsolatainkból sem annyira, hogy mindezt kiegyensúlyozza. Figyeljünk itt oda az aluszékonyságra és kedvtelenségre, az idő szét- és összefolyására. (Vénusz Szűzben-Mérlegben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 25, vasárnap és Szeptember 2, hétfő között, ezzel napra pontosan párhuzamosan a Vénusznak lesz egy hivatalosan segítő fényszöge is, a Nagy Transzformatív Plutoval. Maga a fényszög pozitív, de a Pluto természetéből adódóan valószínűleg nagymértékű és gyors átalakulások történnek belső és külső világunkban hatására. Számos régi dolgot rakunk majd le itt magunkról, vagy rántódnak ki akár váratlanul is olyanok, amikről azt gondoltuk, hogy nem fognak, vagy nem ilyen gyorsan. (Vénusz Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Augusztus 26, hétfő és Szeptember 11, szerda között az erőinkért és ambícióinkért felelős impulzív bolygó is rámegy egy nyekegősebb és nyöszörgősebb hatásra. Eddigre valószínűleg már a legvérmesebbek is megunják a túlzott mértékű és hosszúságú teendőket, és a puhább és könnyedebb energiák tavaszhoz képest csökkentebb voltát. Itt már nagyon vágyik a rendszerünk ártatlanabb és felszabadultabb megélésekre, és mivel épp nincsenek még azért olyan mértékben, végletekkel válaszolhatunk rájuk, ha nem vagyunk figyelmesek. Egyik oldalról egy menetben akarhatunk megcsinálni mindent, hogy túllegyünk a tennivalókon, ami persze lehetetlen. Amikor ez nem megy, szervezetünk fáradtsággal és melankóliával reagálhat rá. Innen pedig visszabillenhet a túlpörgött végletbe. (Mars Ikrekben-Rákban kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 29, csütörtökön megérkezik a felmentősereg, amennyiben is a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója Vénusz belép a saját jegyébe, a Mérlegbe. Ez azért nagyon kell már itt, és meghozhatja azokat a finomabb, puhább és felszabadultabb minőségeket, amikre monstanra már majdnem két hónapja várunk. Emberi kapcsolatokban is érdemes felvenni a fonalat, randevúzni, baráti összejöveteleket szervezni, és egy kicsit kikapcsolódni itt és a következő hetekben. (Vénusz belép Mérlegbe)

2024_august.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

 

komment

süti beállítások módosítása