HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.04.26. 19:40 Zöldkör

Május hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Május hónapja ugyanolyan kellemesnek ígérkezik, mint amilyen április volt. Szinte teljesen folytatása lesz, ezért nagy meglepetésekre és újdonságokra nem kell számítanunk; aminek ebben az esetben rendkívül örülünk. A stabil, építkező és kedvező tendencia továbbra is velünk lesz. A hónap első felében valamilyen mértékű lassulás megjelenik majd, de ez nem fékezés vagy megállítás; inkább egy passzívabb áramlás felé mozdulás. A hónap közepéhez érve a tárgyakról és fizikai környezetről, ami március és április fő témája volt, elsősorban az emberi kapcsolódásainkra fordul a hangsúly, amiből pedig én-ünk is jobban előkerül. A hónap közepétől végig a második felében ismét aktívabb energiák lesznek a jellemzőek, amik majd júniusban is velünk lesznek. Élvezzünk és használjunk ki minden napot ezekben a hetekben, most valóban gyakorlatilag minden továbbra is kedvező és kellemes.

Május 1, hétfőn a Nagy Transzformáló és átalakító bolygó rövid Vízöntőben tartózkodása után hátrálni kezd, vissza a Bak jegyébe. 2008 és 2023 között járt a Pluto a Bakban 15 éven keresztül, és a kihívásokat abban fogalmazta és jelenítette meg, hogy szinte mindenki rendkívül zárt, éthatárait túlzottan védő individuum-má vált, valamint a bal agyfélteke túlműködése lett a jellemző. A társas kapcsolódások, az érzelmek, az ösztönösség kiszáradtak, és gyakorlatilag szinte kihaltak. A Vízöntőhöz az idei év elején érő Pluto már a következő nagyobb etap témáit vetíti előre: az androgünia és az informatika-mesterséges intelligencia kérdéseit. Nem véletlen, hogy ahogy a Pluto először lépett a Vízöntőbe, gyakorlatilag akkor lett a történelem során legelőször széles körben a mindennapok része az AI, a ChatGPT formájában.

Az, hogy mindjárt visszalép most a Pluto a Bakba, azt jelzi, hogy az igazi Vízöntő-kor a két fenti fő témával még nem teljesedik ki; inkább kettőt-előre egyet-hátra formában. A Pluto megint belép majd a Vízöntőbe később, aztán megint vissza a Bakba, és utána már rendesen ott is marad a Vízöntőben, 2044-ig. (Pluto hátrafelé indul Vízöntőből Bakba)

Május 3, szerda és Május 28, vasárnap között lehetőségünk adódik a dolgaink lassú és biztos rendezésére, türelmes és nyugodt építgetésére. Ennek a hatásnak az energiája a vidéki életet a szó jó értelmében élő, a természettel és a lehetőségekkel együtt áramló ember működését hívja elő és könnyíti meg. A maguk ütemében bontakozhatnak ki és épülhetnek a dolgaink a hatására; és már kisebb erőfeszítés kell hozzá, mint március hónapjában, vagy április első felében. (Merkúr Bikában szextilben Szaturnusszal Halakban)

Május 4, csütörtök és Május 15, hétfő között a fő jelölő Nap együtt halad a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával nagyon stabil és tiszta területen. Májusban is maradnak az április során tapasztalt nyugodtabb energiák. Márciushoz hasonlóan, itt egy következő körben van lehetőségünk tervezgetni, kitalálni dolgokat; egy kicsit akár még álmodozni is. Számos olyan eredmény tisztulhat ki és stabilizálódhat, amiért márciusban és áprilisban dolgoztunk. (Nap Bikában együtt Uránusszal)

Május 6, szombat és Május 24, szerda között egy egyszerre erőteljes és nyugodt hatás lesz aktív. Mint a homokot sodró patak, úgy tudnak a dolgok a maguk medrében, de nagyon állhatatosan formálódni. Hasonlatos még mindez ahhoz, amikor a fifikás asszony lassan és nyugodtan elhiteti a döntést hozó férfival, ahogy amit az választott, az valójában az ő szándéka volt; miközben a hölgy csendesen mosolyog. Ez is olyan hat, ami egyszerre ötvözi a természetközeli türelmet, de azt is, hogy minden alakul és épül. (Mars Rákban-Oroszlánban trigonban Neptunusszal Halakban)

Május 7, vasárnap és Június 5, hétfő között az előbbi hatásnak egy komplementere lesz, ami arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne térjünk le a türelmes és hálás fogadásáról a dolgoknak. Ne legyünk túl mohók, ne siettessük a dolgokat. Ha elkezdjük paskolni a folyót, és a karunkkal lökdösni, az nem fog gyorsabban haladni; csak zajt csinálunk és elfáradunk. Valamivel fentebb volt arról szó, hogy akár álmodozni is lehet egy kicsit; de mindezt szintén jó lelkülettel és reálisan tegyük. Ez a hatás mutatja, hogy az irreális tervek és elvárások az egyébként kedvező trendben itt most nem támogatottak. (Mars Rákban-Oroszlánban kvadrátban Jupiterrel Bikában)

Május 8, hétfőn a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép a Nagynővéri jegyébe, a Rákba. Ez tovább erősíti a jó értelemben lassú, be- és elfogadó energiákat. Április aktívan és támogatóan intézkesdősebb jellegei után ez is afelé mozdítja a dolgokat, hogy a magok el vannak vetve, és most maguktól is fejlődnek már a dolgok. Hatására emberi kapcsolataink és érzelmi világunk megerősödhetnek, az igényünk is megnőhet a másokkal kapcsolódásra. Ennek menjünk is elébe, és keressük a minőségi érintkezéseket; legyen azok párkapcsolati, baráti vagy családi jellegűek. (Vénusz belép Rákba)

Május 8, hétfő és Május 18, csütörtök között az előbb szóba került Vénusznak lesz egy nagyon erőteljes, a rendezettséget és áramlást tovább fokozó fényszögből is része. A fizikai környezetünkben, érzelmi világunkban és emberi kapcsolatainkban letisztulások következhetnek be hatására. Egy újfajta jólelkűségre és erkölcsre is megjelenhet az igény bennünk ebben az időszakban. Felesleges kapcsolódásainkat udvariasan lezárhatjuk magunkban, és a számunkra fontos embereknek fejezzük ki a hálánkat a barátságukért, és hogy jelen vannak az életünkben. (Vénusz Rákban trigonban Szaturnusszal Halakban)

Május 9, kedd és Május 17, szerda között az előző két fényszögben előkerülő Vénusz egy újabb kellemes és segítő fényszögbe lép. Ez a hatás is jó értelemben vidékies, áramló és kedves. Egy francia kisváros reggelére emlékeztet a filmekből, ahol az emberek egymásra mosolyognak, elmennek a piacira, beszélgetnek kicsit, megisszák a kávéjukat. Valamivel aktívabb hatás ez, mint a korábbiak, de még mindig az áramló oldalon. (Vénusz Rákban szextilben Merkúrral Bikában)

Május 10, szerda és Június 4, vasárnap között újabb segítő, de valamivel férfiasabb hatás jelenik meg. Az én-ünk megerősödése és aktívabbá válása erőteljesen része, de maga a fényszög és a két résztvevő bolygó területe ugyanúgy áramló és földelt. Ahogy halad előre a fényszög, és közeledünk júniushoz, úgy válik ez a hatás egyre férfiasabbá és aktívabbá. Ezt látjuk majd mindjárt a további részeknél, hogy ez igaz is lesz májusra: ahogy közeledünk a hónap végéhez, ismét nő az aktivitás és a mozgalmasság a május eleji pihentebb jellegek után. (Nap Bikában-Ikrekben szextilben Marssal Rákban-Oroszlánban)

Május 10, szerda és Június 15, csütörtök között, az előzővel párhuzamosan, szintén egy nagyon aktív hatás következik be. Ez rakétaként gyorsíthatja fel életünk rendezettebb irányba haladását, valamint a terveink és erőfeszítéseink megvalósulását. Akár olyan dolgok megvalósulását is okozhatja, amikről már lemondtunk és elengedtük. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy maximális mértékben távolodjunk el bármilyen önmarcangolástól, sz*r-kavarástól és -kereséstől, és éljük a napjainkat egyszerűen és békésen. Mint a viccben: “Te medve, nem lehetne, hogy lehúzz a halállistádról?” “Dehogynem”. (Jupiter Kosban-Bikában együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal Skorpióval)

Május 13, szombat és Május 23, kedd között egy következő segítő, lágy és áramló hatás érkezik. Természetközeli létezés, ön-gyógyító kúrák, az események vagy lelki-fizikai témáink csendes megoldódása lehet jellemző rá. Itt is elmondható, hogy ahogy halad előre a fényszög, úgy válik egyre aktívabbá, ami kirándulások, jólétünkért látványosabban tevés formájában valósulhat meg. (Nap Bikában-Ikrekben szextilben Neptunusszal Halakban)

Május 15, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó előrefelé indul. Mindez május első felének lassabb és egészségesen passzívabb ízei után ismét fokozza az aktivitásokat. Tekintve, hogy mindez a Bika jegyében történik, ez nem tud és nem is kell, hogy átváltson túlpörgésbe. A hónap eleji szusszanás és áramlások után a március végén és április során tapasztalt érzések és jellegek köszönhetnek vissza. A tennivalóink egy kicsit újra megnőnek majd, az ügyintézések és mászkálások újra hangsúlyosabbá válnak. (Merkúr előreindul Bikában)

Május 16, kedd és Május 27, szombat között az Én-ünket és úgy általában mindent jelentő bolygó egy nagyon erőteljes és pozitív fényszögbe lép a Nagy Transzformáló bolygóval. Ez egy kicsit átbillenti a dolgokat a jövő irányába, és a március és április során kirajzolódott irányokat bestabilizálja, megengedi, hogy innentől azok alapján mehessünk tovább. (Nap Bikában-Ikrekben trigonban Plutoval Vízöntőben)

Május 17, szerdán a Kollektíva dolgait leginkább meghatározó Jupiter belép a Kosból a Bikába. A Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygója a Stabilabb és Tiszta területen eléggé jónak mondható, és tovább erősíti a már eleve meglévő nyugodtabb trendet. Ez a hatás ratifikálja azt az Újabb és kedvezőbb irányt, amit már a nagy 2023-as éves előrejelzés során tavaszra lehetett tenni. Ugyanakkor azt is jelzi, hogy az elmúlt 7 év innentől a múlt kategóriájában van. Innentől egy újabb ciklus indul, ami már most is elég jó, mindemellett 2024 tavaszán fog majd igazán virágba borulni és még látványosabb módokon is kiteljesedni. (Jupiter belép Bikába)

Május 21, vasárnap másik jegyváltás is történik, a Nap átlép a Bikából az Ikrek jegyébe. Ez, a korábban látottakkal analógiában, növeli az aktívabb energiák jelenlétét, és tevékenységeinket valamivel gyorsítja, ugyanakkor sokrétűbbé teszi. Nagyon kellemes pont ez minden évben, amikor is a Tavasz a legjobb formájában van energetikailag. (Nap belép Ikrekbe)

Május 21, vasárnap egy újabb jegyváltás is történik, amikor is az Erőinkért, Ambícióinkért felelős bolygó átlép a Rákból az Oroszlán jegyébe. Sokkal jobban érzi majd itt magát, ugyanakkor adódik pár apró odafigyelnivaló is. Mindamellett, hogy az Oroszlánban járó Mars hatására az aktivitásaink és a teherbírásunk is nő, úgy dagadhatnak az éthatáraink, a túlzott önértékelésünk, az egonk is. Szerencsére a többi Bika-Ikrek-Rák bolygó kiegyensúlyozza mindezt, de figyeljünk oda, hogy ne vegyen erőt rajtunk bármilyen gőg, és továbbra is létezzünk békésen, a többiekre figyelemmel. Ez nem egy általános kumbaya-idomítás, ne azért csináljuk, hanem az aktuális jellegek figyelembevétele. (Mars belép Oroszlánba)

Május 21, vasárnap és Június 1, csütörtök között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója kellemes és segítő fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez is támogat bármilyen fizikai környezetünkkel való együttműködést, ugyanakkor békésebb energiákat pumpál megéléseinkbe és emberi kapcsolatainkba is. (Vénusz Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Május 23, kedd és Június 2, péntek között érkezik a hónap első és egyetlen konfliktusosabb hatása. A túlpörgés és a punnyadás furcsa elegye következhet belőle. Nagyon sok intéznivalónk van, de órákat kell várni. Nagyon álmosak vagyunk, de ahogy lefekszünk, hosszú időn keresztül pörögnek a gondolataink. Gyorsan oda kellene érnünk valahova, de beázik a lakásunk. Ilyen és ehhez hasonló kettősségek előfordulhatnak ebben a másfél hétben, amiket érdemes nagy levegőkkel kezelni, és várni, hogy kifusson ez a hatás. (Nap Ikrekben kvadrátban Szaturnusszal Halakban)

Május 29, hétfő és Június 8, csütörtök között az áramlást és az emberi kapcsolatokat rendkívüli módon előtérbe helyező hatás lesz. A nőibb, érzelmibb témák minden aspektusa megtalálható benne széltében-hosszában. Egy korábbi fényszöghöz hasonlóan az emberi kapcsolataink értékmérésében segít, ahol is felszínes kapcsolatok békésen leolvadhatnak rólunk, és a számunkra valóban értékesek felértékelődnek. A hatás végéhez közeledve szintén férfiasabb, az én-t definiáló jellegek is előkerülnek benne. (Vénusz Rákban-Oroszlánban trigonban Neptunusszal Halakban)

Május 31, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó ismét együttállásba ér a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Április közepétől végéig már voltak így, ezáltal könnyű felidézni, hogy mi történik hatására. A május első felében megjelenő pihenősebb-áramlóbb témák után ez is polarizálja és gyorsítja majd a tapasztalt világunkat. Számos új ötlet születhet meg, illetve korábbiak elindulása után azok is felpöröghetnek. (Merkúr Bikában együtt Uránusszal (újra))

2023_majus.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása