HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.06.02. 20:08 Zöldkör

Június hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Június hónapjának első felében visszakapunk nagyon sok mindent a március közepétől április legvégéig tartó hatékony és könnyed aktivitásokból. Ismét izzítsuk fel ambícióinkat, legyünk nagyon tevékenyek, és bátran találjunk ki dolgokat és ötleteljünk. A hónap közepén történik majd egy fékbehúzás, ami jó, ha felkészülten ér bennünket. Pörögjünk nagyon addig, és utána tudjunk le is kapcsolni majd itt. Június közepe és második harmada ismét egy kicsit csikorgósabban és furcsábban érződhet majd; hogy aztán a végéhez közeledve nagyon magasztos, jóságos és érző energiák karoljanak fel. Hatásukra egyszerre tudunk majd erőteljesen és együttműködően lenni magunkkal és másokkal.

Május 31, szerda és Június 8, csütörtök között a gondolkodásunkat és bármilyen mentális tevékenységünket jelentő két bolygó halad együttállásban, egy kellemes, földelt területen. Ezen két bolygó állt már együtt április teljes második felében, így a mostani egy hetes kapcsolatukra van honnan viszonyítanunk. Hatására számos új ötletünk és ideánk születhet, és sok projekt felgyorsulhat, kézzelfoghatóvá válhat. Igazi haladásokat lehet vele elérni, nagyon hasznos és kellemes május tocsogósabb és szikárabb energiái után. (Merkúr Bikában együtt Uránusszal)

Május 31, szerda és Június 11, vasárnap között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója kerül szembenállásba a Tudatalatti és a Karma jelölőjével. Ennél ellentétesebb minőségek nem is lehetnének, és szembenállásuk fokozza mindezt. Hatására igazi Jekyll és Hyde érzetekben és helyzetekben találhatjuk magunkat. Szeretet-gyűlölet, együttműködés-harc témái lesznek jelen miatta, és erősen fókuszáltnak kell lennünk, hogy kezelni tudjuk az érzéseinket és a külső helyzeteket, mert nagy anomáliák várhatóak, egyidejűleg. (Vénusz Rákban-Oroszlánban szemben Plutoval Vízöntőben)

Június 4, vasárnap és Június 19, hétfő között szerencsétlen Vénusz, a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója egy másik feszültebb és konfliktusosabb hatásba kerül. Csiki-csukis kapcsolatban halad majd a Nagy Jótevővel, ami valószínűleg pontosan azt az amplitúdós hullámzást adja majd, mint az eggyel ezelőtti fényszög. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Jupiterrel Bikában)

Június 4, vasárnap és Június 13, kedd között a fő jelölő Nap fényszögkapcsolat nélkül halad. Ennek hatására, főleg látva a két előző fényszöget, ebben a másfél hétben eléggé egyedül érezhetjük magunkat érzelmi, másokkal kapcsolódó témákban. Szerencsére a Nap az Ikrek jegyében teszi ezt, szóval ez nem a kripta magánya lesz; motoros aktivitásainkba, szervezésekbe, általánosabb cselekvésekbe nyugodtan tudjuk fordítani az energiát, és azzal lekötni magunkat. (Nap fényszögkapcsolat nélkül Ikrekben)

Június 5, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó leelőzi az Ideák jelölőjét egy stabil és földelt területen. Ez azt mutatja, hogy április után egy második körben megnyílik majd a lehetőség eredmények learatására és betakarítására; főként a matéria és világi dolgok szintjén. Korábbi ötletek indulhatnak el a kézzelfoghatóság irányába, valamin eddig dolgozott ügyek fordulhatnak megvalósult fázisba. (Merkúr virtuálisan leelőzi Uránuszt Bikában)

Június 6, kedd és Június 13, kedd között szintén a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó lágy és kellemes hatásban lesz a Nagy Gyógyítóval. Cselekvéseink és mentális részeink áramló és finoman terelő irányokban részesülnek ebben az egy hétben, ami szintén a motoros cselekvéseket és világi aktivitásokat segíti majd. (Merkúr Bikában-Ikrekben szextilben Neptunusszal Halakban)

Június 6, kedden a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója a számára nagyon kedvező és rokon Rák jegyéből átlép az Oroszlán jegyébe. Ettől, a fentiekkel és májussal analóg módon, az igényünk és képességünk az érzelmi jellegű interakciókra erőteljesen lecsökkenhet. Amennyiben kapcsolatban vagyunk vagy leszünk valakivel, sokkal fokozottabban figyelünk majd énhatárainkra,  és lényegesen praktikusabban állunk majd a többi emberrel való kapcsolódáshoz. (Vénusz belép Oroszlánba)

Június 8, csütörtök és Június 14, szerda között szintén/ismét a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó kap egy erőteljes és pozitív fényszöget. Hatására új erők jelenhetnek meg bennünk valahonnan nagyon mélyről. Vagy olyan helyzetet ugorhatunk meg, amiben régóta ismétlődően be vagyunk akadva. Vagy eddig megrekedt szituáció alakulhat át bennünk, valamilyen megoldódás felé mozdulva. Ez is olyan hatás, ami nem az emberi kapcsolatokat segíti, hanem praktikus ügyekben a hatékonyságunkat és az előremenetelt. (Merkúr Bikában-Ikrekben trigonban Plutoval Bakban)

Június 11, vasárnap történik egy nagyon jelentőségteljes jegyváltás, amennyiben is a Pluto visszalép a Vízöntőből a Bakba. Április rendkívül idilli jellegéhez nagyban hozzájárult az is, hogy átlépett a Vízöntőbe, és május sötétebb zavarosabb tónusait hátrálása is okozta. Szóval ez itt nem igazán pozitív dolog, mert visszacsempész egy fokkal sötétebb és zártabb energetikát. Mintha belekóstolhattunk volna áprilisban, hogy milyenek a könnyedebb témák, és most egy következő körre vissza kellene menni a pincébe. Többek között ez az egyik mozgás, ami miatt korábbi előrejelzésben az lett mondva, hogy “már 2023 tavaszán könnyebbednek a dolgok, és elindul egy Új turnus; de az igazi kézzelfogható és hosszútávú eredmények 2024 tavaszán várhatóak”. (Pluto visszalép Bakba)

Június 11, vasárnap a hónap pozitív főszereplője, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr belép az egyik saját jegyébe, az Ikrekbe. Ez tovább erősíti eleve jelenlévő jó tendenciát, és elsősorban világi és kézzelfogható aktivitásainkban nyújt további támogatást. (Merkúr belép Ikrekbe)

Június 12, hétfő és Június 18, vasárnap között a hónap eleji üdvöske, a Merkúr, belelép egy olyan hatásba, ami megfogja, belassítja és egy kicsit össze is zavarja. Itt a hónap közepén az eddigi lendületünk és tisztánlátásunk eltűnik majd, így érdemes a hónap első két hetében nagyon aktívnak lenni, és előre felkészülni erre. (Merkúr Ikrekben kvadrátban Szaturnusszal Halakban)

Június 12, hétfő és Június 22, csütörtök között végre egy olyan fényszög is lesz, ami segíti, megindítja ismét az Emberi, Párkapcsolati ügyeket és tevékenységeket. Két nagyon gyors és könnyed bolygó lép egy lágy és selymes fényszögbe, aminek hatására az én-ünket még mindig egy kicsit jobban képviseljük majd (túlzottan), mint a tavaszi hónapokban, de megindulhat kommunikáció és felszabadultabb dolgok is. (Merkúr Ikrekben szextilben Vénusszal Oroszlánban)

Június 14, szerda és Június 24, szombat között egy másik hatás is belassítja és elhomályosítja a hónap eleji aktivizálódó és tevékeny energiákat. Ahogy láthatjuk, eléggé átível június második felén, és eredményeképpen aluszékonybba, dekoncentráltabbak lehetünk. Ez is jelzi, hogy a hónap közepéig pörgessük az ügyeinket áprilishoz hasonlóan, és itt nyugodtan pihenhetünk többet; sőt, kell is. (Nap Ikrekben-Rákban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Június 17, szombat és Július 5, szerda között egy következő hatás is visszafogja az erőből előrehaladás és kontroll témáját. Amennyiben ilyen módokon szeretnénk működni e két és fél hét során, bármilyen hosszútávú és kézzelfogható ambíció erősen kérdőjeles tud lenni. Passzívabb figyelés, és áramlás sokkal indokoltabb itt, és jobban is bármilyen eredményre vezet. (Mars Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Június 18, vasárnap egy következő lassító és elmosódó hatás indul. A Nagy Lezáró bolygó kezd hátrálni a Halak jegyében, ami olyan, mintha egy ködös-nyákos területen elkezdenének egy kaput behúzni. A Szaturnusz már nem fog visszalépni a Vízöntőbe, egész pontosan a jegy határán megáll, és marad végig a Halakban. Ez nagyon jó is nekünk, mert nem présel vissza kényszerítően abba a fajta hiperkognitivitásba és online térbe, ami a ’20-’21-es évben volt. (Szaturnusz hátrálni kezd Halakban)

Június 18, vasárnap és Június 25, vasárnap között a nagy leállításban jön egy fuvallat is, ami segít az aktivitás és a kontroll témáit egészségesen továbbra is megtartani valamennyire. Amennyiben kedvesen és lágyan állunk a dolgokhoz, akkor szinte ugyanannyira hatékonyan tudunk boldogulni világi dolgainkban, mint a hónap első felében. (Merkúr Ikrekben szextilben Marssal Oroszlánban)

Június 19, hétfő és Július 13, csütörtök között egy újabb hatás kezdi támogatni ismét a férfi-női, párkapcsolati ügyeket. Mivel mindez az Oroszlán jegyében történik, fontos kiegészítés, hogy nem feltétlenül lágy együttműködésre kell gondolni a felek között, és könnyen egyfajta dominancia-harc is együtt járhat az itt történő dolgokkal. Ha tudatában vagyunk ennek, ez is szórakoztató lehet, és számos humoros és izgalmas aspektusa is előjöhet a kutya-macska kapcsolódásnak. (Vénusz együtt Marssal Oroszlánban)

Június 22, csütörtökön a fő jelölő Nap belép a Rák jegyébe. Ez nagyon jól jön itt, és hangsúlyt ad Érzelmibb, pihenősebb jellegeknek is. Tompítja az esetleges csikorgóbb fényszögeket, a lassításra intőeknek pedig támogató energiákat biztosít. (Nap belép Rákba)

Június 23, péntek és Június 28, szerda között a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, világi aktivitásunkat jelentő bolygót a hónap közepe után egy újabb hatás fogja meg; és aktívabb jellegeit elmossa, elhomályosítja. Ennek hatására is álmosabbak és dekoncentráltabbak lehetünk, és ez a fényszög is hozzátesz június második felének passzívabb energiáihoz. (Merkúr Ikrekben-Rákban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Június 24, szombat és Július 4, kedd között egy másik hatás ahhoz tesz hozzá, hogy a lassulás rendeződő és feltöltő minőségekkel is bírjon. Ebben a másfél hétben nyugodtan vonuljunk el a természetbe, tegyünk rendet a kertünkben; vagy foglalkozzunk bármilyen ősibb, természetesebb fajta dologgal. Akár valamilyen böjt, diéta, gyógyító kúra is jó lehet itt; vagy ha régóta tervezzük, hogy odafigyelünk az alvásunkra, akkor itt nagyon érdemes ezt megtenni. (Nap Rákban trigonban Szaturnusszal Halakban)

Június 24, szombat és Július 14, péntek között az én-ünk túlzott zártsága és védelme már saját magunk számára is szemet szúrhat; és észrevehetjük, hogy általános komfortunk, valamint a világban boldogulásunk szempontjából nem igazán eredményes. Igazán nagy feloldódás vagy magától értetődő felismerés ebből még nem születik; de ha tudatosak vagyunk, számos ilyen belső konfliktust megelőzhetünk magunkban és kívül. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Június 25, vasárnap és Július 8, szombat között egy újabb hatás érkezik, hogy a helyén tartsa a mérleget. A két legférfiasabb és legméltóságteljesebb bolygó egy lágy és segítő fényszögben halad majd, kellemes területekről. A férfienergiák jóságos és összeszedett aspektusával pásztáznak majd végig, és bármilyen jellegű melankóliát, belső megrekedéseket szépen kisimogatnak majd. (Nap Rákban szextilben Jupiterrel Bikában)

Június 27, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó belép a Rák jegyébe. Ez szintén lágyabb és érzőbb energiákat erősít majd fel a rendszerben. Egyúttal szintén hozzájárul majd ahhoz, hogy a május elején elvesztett egymás felé fordulás és kinyílás jobban tudjon jelen lenni. (Merkúr belép Rákba)

Június 27, kedd és Július 5, szerda között mindez további hangsúlyt is kap, amennyiben az éppen jegyet váltott Merkúr együttállásban halad majd a fő jelölő Nappal, amitől hangsúlyt és egyértelmű fókuszt kap. Innentől a június második felére jellemző ismét megrekedtebb energiák elkezdenek átváltani áramlóbb irányba, és az érzések, empátia, másokkal kapcsolódás működőbbé tud válni. (Nap együtt Merkúrral Rákban)

Június 28, szerda és Július 3, hétfő között a Merkúr másik segítséget is kap, ahol is egyszerre stabil és feltöltő energiákból részesül. Tevékenységeinket és gondolkodásunkat a mederben lágyan, de stabilan haladó folyóhoz teszi hasonlatossá; valamint testi és mentális regenerációt is biztosít. (Merkúr Rákban trigonban Szaturnusszal Halakban)

Június 29, csütörtök és Július 4, kedd között szintén a Merkúr a szereplő, aki ebben a fényszögben a Nagy Jótevőtől kap selymes és lágy, segítő energiákat. Ezek elsősorban a világi és kézzelfogható területeken támogatnak minket cselekvéseinkben és gondolkodásunkban. (Merkúr Rákban szextilben Jupiterrel Bikában)

Ahogy láthatjuk, itt a hónap végére, 27-28-adikától kezdődően számos és a legkülönbözőbb jellegű támogató energia érkezik majd, amik lágy, jóságos és egyben jó értelemben tartással bíró működést tesznek majd lehetővé június és július fordulóján.

2023_junius_img.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása