HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.06.29. 17:37 Zöldkör

Július hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Július hónapja egyenes folytatása és meghosszabbítása lesz június utolsó hetének. A passzívabb áramlás, a kirívó végletek nélküli szinte sodródás még a további hetekben is itt lesznek jelen. Ez főleg a hónap első felében, kétharmadában kihívások elé állíthatja az lego-nkat, a kontrolláló én-ünket. Azért a hónap vége felé haladva amolyan levezető szelepként kapunk lehetőségeket is tevékenységeinkre, amik továbbra sem lesznek túlzottan grandiózusak; inkább amolyan tisztes mesteremberként nézhetünk majd rá egy-két eredményre és mondhatjuk, hogy csináltunk is valamit. Lesz egy nagyon érdekes jelzésértékű irányváltás is a Holdcsomópontok tekintetében, de mindezek mellett a hónap hatásai eléggé kiegyensúlyozottak, és egymást kiegészítve fenntartják a patt érzetét, ami június utolsó hetéből már ismerős.

Július 1, szombaton az egyik külső óriás, a Neptunusz, hátráló mozgásba kezd. Mindez egyáltalán nem szokott túl nagy és látványos hatással bírni, ellentétben a többi bolygó hátrálásához képest. Ilyenkor az arra hajlamosaknál a fáradtság, álmosság, melankólia egy kicsit megnövekedhet, különösen a következő napokban, esetleg pár hétben. Idővel a szervezetük hozzászokik, is még kevésbé lesz érezhető mindez. Ami a nagy egész szempontjából érdekesebb, hogy ezzel az 5 külső-lassú bolygóból 3 hátrál, és ettől egy kicsit belassulás, az ambíciók valamilyen csökkenése, kivárás érzése is a dominánssá válhat bennünk. (Neptunusz hátrálni kezd Halakban)

Július 5, szerda és Július 9, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó egy lágy és selymes fényszögbe lép egy kedvező jelölővel. Ennek hatására az előbb említett áramlás továbbra is vállalható és produktív tud lenni. A fényszög megnyugtatja valamennyire a rendszerünket, és türelmes, magától értetődő irányba terel  bennünket kívül és belül, nagy amplitúdók vagy kirívó dolgok nélkül. (Merkúr Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Július 7, péntek és Július 12, szerda között az előző hatás főszereplője, a Merkúr, egy másik lágyan és erőteljesen őt segítő hatásban lesz. Ez is erőteljesen, mégis finoman tölti fel energiával belső és külső világi működésünket, és lágyan, de határozottan tereli az események fonalát a tapasztalásainkban. (Merkúr Rákban-Oroszlánban trigonban Halak Neptunusszal)

Július 8, szombat és Július 13, csütörtök között az előző két hatásban szereplő Merkúr rámegy egy neki eléggé kellemetlen fényszögre is. Hatására a Mélyből, a Tudatalattinkból, a Karmikus rétegekből is elő tudnak jönni témák belül, vagy a külső tapasztalati valóságban. Másik erőteljes megnyilvánulás lehet még a Gyerekkor árnyainak, elfelejtett eseményeinek valamilyen kivetülése. Amennyiben van kedvünk dolgozni a Belső Gyermek témáival, (és akkor is, ha nincs), ez a pár nap remekül lehetővé teszi azt, és nagy transzformációk érhetőek el a hatására. (Merkúr Rákban-Oroszlánban szemben Bak Plutoval)

Július 9, vasárnap és Július 20, csütörtök között az első néhány fényszögre rímelve egy másik hatás is aktív lesz, ami a lágyan áramló és stabil energiákat erősíti. Hagyjuk egy kicsit sodródni magunkat a szó jó értelmében július során, meet alapvetően jól tudunk kijönni ebből. Nagyon aktív dominanciának, kontrollnak, száguldozásnak itt gyakorlatilag semmilyen jogosultsága nincs. (Nap Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Július 10, hétfőn az erőinkért, ambícióinkért felelős bolygó belép a mindennapi élet működő rutinját jelentő jegybe. Ez lehetővé teszi, hogy azért ne csak teljes passzivitásban lebegjünk. Amennyiben megmarad bennünk az alázat és a türelem, valamit céljaink ésszerűek és megvalósíthatóak, akkor a belső energia és a külső lehetőségek is meg tudnak jelenni hozzájuk. Aktivitásainkban legyünk az arany középúton, és a letargikus semmittevés, valamint a grandiózus tervezések helyett a kettő között működjünk; továbbra is. (Mars belép Szűzbe)

Július 11, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó belép az Oroszlán jegyébe. Ez az előző hatással egyetemben szintén visszaad valamennyi középponti stabilitást és a kontroll valamilyen mértékét. Elsősorban a sok ‘vizes’ energiát egyensúlyozza ki, hogy ne csak egy bazsalygó bábként sodródjunk előrefelé. (Merkúr belép Oroszlánba)

Július 13, csütörtök és Július 28, péntek között az erőinkért, ambícióinkért felelős nagyon dinamikus és erőteljes bolygó rá is megy egy vizes szembenállásra, ami biztosítja, hogy az egyensúly megmaradjon, és az ego-nk ne tudjon túlzottan felerősödni. Ezekben a hetekben a türelmes áramlás a fő motívum, és ez a hatás egy kicsit bemorfiumozza, leszekálja az esetlegesen túlpörgő vagy túlcsináló részeinket. (Mars Szűzben szemben Halak Szaturnusszal)

Július 13, csütörtökön egy olyan esemény történik, ami másfél évente fordul elő, és nagyban meghatározza a Kollektívában lévő eseményeket. A Holdcsomópontok közül a Leszálló mutatja meg, hogy hol folyik el az energetika, mi a zsákutca; a Felszálló pedig, hogy merre érdemes erőinket áramoltatni, mi az, ami működő tud lenni. Jelen esetben ezen a napon a Leszálló Holdcsomópont belép a Mérleg jegyébe, a Felszálló pedig a Kosba. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt 3-4 év után itt az ideje az Új lap nyitásának, és afelé erőteljesebb tevékenykedésnek. A bullshit-spiritualitásban minden nap, maximum minden héten elhangzik az a ‘tanács’, hogy “nyiss új lapot, tedd le a régit”; ami gyakori ismételgetése, és tényleges megvalósítási lehetősége miatt teljesen értékelhetetlen és használhatatlan. Itt most viszont ténylegesen ilyesmiről van szó; amennyiben is már pár hónapja, március-április környékén lehetett érzékelni, hogy egy 7-8 éves ciklus ér a végéhez, ami 2015-16 körül kezdődött.

Innentől pedig egyre erősebben el lehet kezdeni építeni az újabb nagyobb ciklust; aminek igazi eredményei, kézzelfoghatósága, hosszútávú stabilitása és látványossága nagy valószínűséggel jövő év, ’24 tavaszától lesz igazán. Ezektől a napoktól kezdve viszont már nézzünk konstansan nagyon előrefelé, valami olyasmi irányba, aminek az ízeibe március-április környékén kóstoltunk motívum-szinten.

A Mérleg Leszálló ugyanakkor azt is jelenti, hogy a covid és azóta eltelt időben felvett óvatoskodás társadalmi kapcsolatainkban és életünkben innentől már nem valid; és teljesebben és mélyebben kell képviselnünk magunkat emberként.

Fontos mellékág, hogy ez az Új építése vonal a Párkapcsolati igények (Mérleg) rovására is mehet, és az Én (Kos) túlzott felerősödése is megtörténhet. Erre azért figyeljünk oda, hogy az általános disztópia iránya mellett ne tegyünk még rá egy lapáttal, és próbáljuk egyensúlyban tartani a dolgokat. (Leszálló Holdcsomópont belép Mérlegbe, Felszálló Holdcsomópont belép Kosba)

Július 14, péntek és Július 21, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó rálép egy csiki-csukis hatásra a Nagy Jótevővel. Itt a június hónap harmadik harmadának és július teljességének a fő dilemmája jön elő: azaz a kontroll-ego ellentéte a természetes áramlással. Ez is egy olyan hatás, ami megfog bennünket, amennyiben túlzottan önösen és/vagy siettetve akarnánk a dolgokat csinálni, vagy túl nagy elvárásaink lennének. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Bika Jupiterrel)

Július 15, szombat és Július 25, kedd között az érme másik oldalán, a hónap sormintájára rímelve, egy másik fényszög a passzívan és erőteljesen terelő hatások sorát gyarapítja. Mint az óceán ereje és dinamikája fog ez itt terelni, támogatni és megtartani bennünket; persze a saját ütemében. (Nap Rákban-Oroszlánban trigonban Halak Neptunusszal)

Július 17, hétfő és Július 27, csütörtök között a Merkúr után a Nap is rálép arra a hatásra, ami a Mélyből, a Tudatalattiból, a Karmikus rétegekből hoz majd fel dolgokat; és szintén főleg az érzelmi, családi témákat fogja érinteni. Ebben is nagy transzformáció rejlik, és eredményeképpen sokkal tisztábban definiált létezők leszünk majd, mint egyének. (Nap Rákban-Oroszlánban szemben Bak Plutoval)

Július 21, péntek és Július 27, csütörtök között a hónap szokásának megfelelő következő hatás az izmozás és egozás hiábavalóságára hívja fel a figyelmet. Amennyiben túlzottan önösen vagy erőlködve szeretnénk valamit, az sem stabil, sem hosszútávú nem tud lenni mostanában. Arra is érdemes itt odafigyelni, hogy ötleteinket és gondolatainkat is áthathatja mindez; azaz nem igazán működő vagy reális terveket színezhet ki az egonk, és adhat neki irreleváns módon létjogosultságot. Figyeljünk oda erre itt a július végén, de úgy általánosságban a teljes hónap során. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

Július 23, vasárnap a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója megkezdi hátráló mozgását; ami azért nem túl gyakori esemény. Épp akkor teszi ezt, mielőtt átlépne a Szűz jegyébe, azaz marad az Oroszlánban. Mindez azért fontos, mert itt nem igazán tesz túl jót az ismerkedéseknek, általános harmóniának, hiszen a zárt én, individualizmus témáját erősíti. Kapcsolódásaink másokkal inkább mehetnek át dominanciia-méricskálásbe, mint kellemes együttműködésbe. Majd csak október 9-én lép be a Szűzbe a Vénusz, addig bizony itt marad két és fél hónapig még az Oroszlánban. (Vénusz hátraindul Oroszlánban)

Július 23, vasárnap erre rímelően a fő jelölő Nap belép az Oroszlán jegyébe. Ez minden éven természetesen megtörténik, és önmagában túl nagy kuriózum nem kapcsolódik hozzá. Itt a jelen szellemben a passzív-áramló hatások ellenpólusaként a zártabb-individuálisabb oldalhoz tesz hozzá innentől. (Nap belép Oroszlánba)

Július 23, vasárnap és Augusztus 11, péntek között (a június utolsó hetén és) a hónap eddigi egészén végigvonuló kettősség az áramlás és az izmozás között elkezd szintetizálódni, találkozni, és eredményessé is válni. Amolyan gáz-kuplung ráengedéssel egyre inkább visszaérkezik a kontroll, és az, hogy az erőfeszítéseinkkel arányos a megvalósulás is. Mindez nem fog átfordulni egy végletbe, és az arany közepét, a szorgalom és alázat továbbra is része kell, hogy legyen a rendszernek. (Mars Szűzben trigonban Bika Jupiterrel)

Július 24, hétfő és Július 30, vasárnap között a két apró és játékos belső bolygó fog együttállásban haladni úgy, hogy az egyikük hátrál. Ezt tekintve, és hogy mindez az Oroszlán és a Szűz határán történik, ez nem a nyári fiesta érzetét és megnyilvánulásait hozza majd el, hanem inkább egy irodai zsúrét. Ez bármelyik irányba is megnyilvánulhat: akár úgy, hogy kicsit nehezebben tudunk majd a munkánkra, általános tennivalóinkra és kötelezettségeinkre fókuszálni, és állandóan az ablakon túli szabadság felé tekintgetünk; vagy akár úgy, hogy a nyaralásunk, pihenésünk közben a munka utánunk nyúl, vagy egyéb operatív teendőink akadnak. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben együtt retrográd Vénusszal)

Július 29, szombaton egy következő hatás szintetizálja a hónap eddigi részére jellemző kettősséget, és egy arany középúton összeolvasztja attitűdünket és cselkeféseinket, valamint a körülöttünk lévő történéseket. Ha tehetjük, a hónap első felében menjünk el nyaralni, vagy pihenjük ki magunkat; itt a hónap vége felé érkezve, inkább a hétköznapok tennivalóinak és polgári mindennapi létezésünknek adjunk hangsúlyt. (Merkúr belép Szűzbe)

Július 29, szombat és Augusztus 6, vasárnap között mindebben deja vu-ként egy álmosító, nagyító, ‘vizes’ hatás fog belassítani. A hirtelen szorgalomban kicsit elfelejtjük, hogy mit is akartunk csinálni, egy kicsit másokra kell várni, és ehhez hasonló belső és külső dolgok előfordulhatnak könnyedén. Ahogy láthatjuk, ez az áramló és nálunk nagyobb erőkkel együtt mozgó téma a hónap legvégén is jelen lesz; ami változik, hogy egy görcsösebb-egosabb téma megakadása után, pontosabban mellett, egy kicsit jobban le tudjuk majd vezetni az energiákat és megélni sikerélményeket a tevékenységeinkben. (Merkúr Szűzben szemben Halak Szaturnusszal)

2023_julius.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása