HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.08.01. 17:43 Zöldkör

Augusztus hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Augusztus hónapjában tovább fordul az a trend, ami az elmúlt hónapok érzelmi-passzív irányaiból aktívabb irányokba terel bennünket. A nagy semmittevések helyett augusztus nagy részében érdemes rendkívül aktívnak lenni. Diktáljunk egy erőteljes és kitartó tempót, és ennek eredményeképpen nagy belső és külső eredmények tudnak érkezni; március-áprilishoz hasonlatosan. A hónap végén kicsit lassítsunk, és az idei évben először figyelmünk és gondolataink lelkibb és univerzálisabb témák irányába is megmozdulnak majd.

Augusztus 1, kedd és Augusztus 12, szombat között a két legférfiasabb, legnemesebb bolygó lép csiki-csukis fényszögbe egymással. Ezektől direkten negatív hatást nem kell várni; elsősorban arról szól, amiről az idei év eddigi része (és egy kicsit a megelőző három), hogy egoból, a korábban megszokott mohóságból és szinte végtelen erőforrásból nem lehet jelenleg építeni dolgokat. Ahogy fordul ki az elmúlt pár hónap érzelmi, passzívan sodródó trendje, ez a hatás megakadályozza, hogy átbillenjen a másik végletbe a dolog, és tévesen azt hagyjuk, minden rajtunk múlik és a szándékainkon. (Nap Oroszlánban kvadrátban Bika Jupiterrel)

Augusztus 5, szombat és Augusztus 17, csütörtök között egy másik hatás pedig pont azt mutatja, hogy szorgalmasan, csendesen tevékenykedve kifejtve igenis lehet építkezni és gyarapodni; jelenleg is elsősorban a matéria szintjén, ahogy ezt az idei évben megszokhattuk. (Merkúr Szűzben trigonban Bika Jupiterrel)

Augusztus 8, kedd és Augusztus 24, csütörtök között az erőinkért, ambícióinkért felelős bolygó is rálép egy szinte ugyanilyen fényszögre. Aktiválódása szintén azt mutatja, hogy lehet izmozni, de energiáinkat beosztva, értelmes és hasznos cél érdekében, nem feltűnősködve. Amennyiben így teszünk, a Jövő és Perspektíva, valamint a haladás ott tud lenni a számunkra, ebben az esetben is elsősorban az anyagi javak, biztonság, a fizikai sík területén. (Mars Szűzben trigonban Bika Uránusszal)

Augusztus 9, szerda és Augusztus 23, szerda között az előző két gyors és tevékeny bolygó, a Merkúr és a Mars együttállásban is haladnak a mindennapi élet működő rutinjának területén, annak közepén. Augusztus közepe emiatt és a fentiek miatt nem annyira a nagy szabadságolások ideje. Inkább szeptemberi íze van, vagy kora tavaszi. Ha tehetjük, inkább végezzük a feladatainkat, indítsunk valami új projektet, és tervezzünk-szervezzünk, valósítsunk meg apró, de konstans lépésekkel. (Merkúr Szűzben együtt Marssal)

Ez az első négy hatás teljesen a tücsök és a hangya meséje, ahol itt is a hangya a pozitív szereplő és a példakép.

Augusztus 10, csütörtök és Augusztus 16, szerda között a fő jelölő Nap együttállásban lesz a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygójával, mely éppen hátrál mindeközben. Emiatt a fenti szorgos és alapvetően nemtelenebb részeink mellé felerősödik majd egy olyan rész is, aki igényli a társaságot, a valakikkel vagy valakivel kapcsolódást. Mivel ez az Oroszlánban zajlik és a Vénusz  éppen hátrál, könnyen lehet, hogy valami múltbeli, esetleg nem megvalósult téma szereplője jelenik meg a kül- vagy belvilágunkban. Nagyon hasonló motívum volt jelen július elején is, ahol szintén ezek az egybefolyó tevékeny energiák és a valamilyen leállás és nosztalgia egyszerre bukkantak fel és történtek. (Nap Oroszlánban együtt retrográd Vénusszal)

Augusztus 10, csütörtök és Augusztus 21, hétfő között a Nap egy csiki-csukis hatásba lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. A hónap legelső fényszögéhez hasonlatosan ez is mutatja, hogy erőből-egoból jelenleg építkezni, gyarapodni nem lehet. És nem is érdemes, hiszen a Szűzben és Szűzből zajló hatások pontosan megmutatják, hogy viszont hogyan lehet; csendesen, serényen, szorgalmasan. A Napnak ez a két kvadrátja a jövőt és dinamizmust általánosságban jelentő két bolygóval adhat egy frusztrációt az elmúlt harminc évben szocializálódott kapitalista és amerikanizálódott énünknek. Ebbe lélegezzünk bele, és fordítsuk a hangsúlyt inkább a hetvenes évekbeli szociáldemokrata énünk felé. (Nap Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

Augusztus 13, vasárnap és Szeptember 1, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó pedig a legpozitívabb fényszögbe lép az előző hatás szereplőjével, az Uránusszal. A Merkúr éppen a szorgalmas-tevékeny Szűz energetikában van, így ez is mutatja, hogy nem bánkódni kell a kontroll túltengésének hiánya miatt, hanem csendesen tenni a dolgainkat. (Merkúr Szűzben trigonban Bika Uránusszal)

Augusztus 14, hétfő és Szeptember 25, hétfő között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója ráhátrál egy csiki-csukis fényszögre a Nagy Jótevő Jupiterrel. Amennyiben ebben az időszakban indul párkapcsolatunk, és/vagy itt bukkan fel múltbeli valaki, érdemes fél szemes kérdőjellel figyelni, és nem túlzottan meglepődni, ha nem sül el hosszútávon a dolog. Ez nem kell, hogy feleslegesen neurotikussá tegyen bennünket, de ez a másfél hónap nem annyira a társas dolgokról kell, hogy szóljon. Láttuk már, hogy miről: a szorgalmas, csendes, Szűz jellegű aktivitásokról. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban Bika Jupiterrel)

Augusztus 14, hétfőn a fő jelölő Nap leelőzi virtuálisan az előbb látott Vénuszt, és közelít a Szűz jegye felé. Ez egy újabb jelölője annak, hogy átfordul(t) a trend, és a tavaszi érzelmekben úszkáló, világi aktivitásokban passzívabb időszak után érzelmekben nem-dúskáló világi értelemben aktív időszak zajlik. (Nap leelőzi retrográd Vénuszt Oroszlánban)

Augusztus 15, kedd és Augusztus 30, szerda között, mielőtt a túlzott tevékenykedés a japánok neurózisát elhozná, jön egy belassító, figyelmünket befelé fordító hatás. Ez igazából jól is jön itt, hiszen van egy belvilágunk is, ahol és ahonnan töltődni is kell. Tudjuk le is tenni az intéznivalóinkat, és amikor nem azokkal foglalatoskodunk aludjunk, meditáljunk, regenerálódjunk. A feltöltődés itt most tényleg ilyen, és nem annyira szociális vagy aktív szórakozáson keresztüli töltődés. (Mars Szűzben-Mérlegben szemben retrográd Halak Neptunusszal)

Augusztus 17, csütörtök és Szeptember 1, péntek között egy másik hatás is a belső világunkra összpontosít, de ez már nem annyira befékező, inkább aktívan segítő módon. Ha valóban szorgalmasan-csendesen-hatékonyan működünk itt, akkor két dolog tud történni itt. Az egyik, hogy ilyenkor nagyon sok energia megmarad, mert nem pazarolódik el végletekre, és ez a ‘fölös’ energia befelé árad, amitől pozitív transzformáció tud végbemenni. A másik, hogy azzal, hogy rendben működtetjük a dolgainkat, valami olyan eredmény érkezik kívül, ami a szó jó értelmében aránytalanul nagy és teljes változást indít bennünk. Ez is egy újabb indok, hogy augusztus során ne a sziesztázással foglalkozzunk, hanem ügyködjünk kitartóan. (Mars Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Augusztus 22, kedd és Szeptember 1, péntek között a fő jelölő Nap szembenállásba lép a Nagy Lassító és Lezáró Szaturnusszal. Ez is a kettővel ezelőtti hatás párja, és mutatja, hogy én-ből/egoból irányítani jelenleg nem tudunk; illetve azt is, hogy a befelé áradó energiánk ne csak magunkról szóljanak a szó pejoratív értelmében, hanem vegyük fel a kapcsolatot a tőlünk független és nálunknál nagyobb Forrással. (Nap Oroszlánban-Szűzben szemben retrográd Szaturnusszal Halakban)

Augusztus 23, szerdán a fő jelölő Nap belép a Szűz jegyébe; arra a területre, aminek a minőségei már eddig is a hónap sztárjai és fő meghatározói voltak. Innentől kezdve a fókuszpont méginkább a serény, csendes, szorgalmas témákon van. (Nap belép Szűzbe)

Augusztus 24, csütörtökön a gondolatainkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr hátrálni kezd - a Szűz jegyében. Ez egyik részről azt jelenti, hogy mielőtt átlépne a Mérlegbe, és pihenősebb, léhább irányba fordulnánk, hetekkel elnyújtja a hangya-trendet. A másik részről azt is jelenti, hogy valamennyire azért itt az ideje lassítani, visszavenni egy kicsit a tempóból; ahogy azt a Mars és a Szaturnusz szembenállása jelezte néhány hatással feljebb. A korábban indított projektjeinkben kicsit megkavarodhatunk, a pontos irányok és célok elmosódhatnak, vagy szükség lehet újradefiniálni őket. Ezt nyugodtan tegyük is meg, és folytassuk az aktivitásainkat. (Merkúr hátrálni kezd Szűzben)

Augusztus 28, hétfőn a Mars a Szűz jegyéből átlép poláris ellentétébe, a Mérlegbe. Ez szintén jelzi, hogy kicsit lassítsunk a nagy szorgalomban, és próbáljunk kicsit felnézni a papírok vagy monitor mögül, meglátva, hogy léteznek más emberek is. Ez itt már a szó sziesztásabb értelmében jelenik meg, és augusztus közepével ellentétben a kikapcsolódás már aktívabb is lehet nyugodtan. Music megjelenési formájában elunhatjuk egy kicsit a párkapcsolati és szociális passzivitást, és túlzottan erőből és kontrollból mondhatjuk, hogy “ha valaki beledöglik is, akkor is összejövök valakivel”. Ez természetesen ritkán sikeres stratégia, és érdemes megmaradnia a puffogás szintjén. (Mars belép Mérlegbe)

Augusztus 29, kedden a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója Uránusz hátrálni kezd a Bika jegyében. Ez szintén megfogja kicsit a világi aktivitásokat, és a stratégiák újratervezésére, tisztázására fordítja a figyelmet. Ugyanúgy, ahogy kicsivel korábban a Merkúr hátrálása, csak általánosabb és nagyobb plénumon. Innentől az ötből négy külső-nagy bolygó hátrál egyidejűleg, aminek hatására az idei évben szinte teljesen hangsúlytalan Lelki témák elkezdenek be-bekúszni. Észrevehetjük magunkon, hogy megjelenik bennünk az igény jógázásra, meditálásra. Vagy a gondolataink magvasabbak és filozofikusabbak kezdenek lenni. Akárhogy is, ez már bőven az év második felének előszelét hozza el bennünk, és a hónap első részének időtlen-tevékeny érzései után el-elmélázhatunk néha. (Uránusz hátrálni kezd Bikában)

2023_augusztus.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása