HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.09.01. 18:38 Zöldkör

Szeptember hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Szeptember hónapja nagyon normális és kiegyensúlyozott hónapnak ígérkezik; hasonlóan a korábbiakhoz. A személytelenebb aktivitások és a szorgalom témája továbbra is uralkodó lesz. Ami újabbnak tekinthető, hogy hónapok óta először ismét a társasabb-párkapcsolatiba témák is megjelennek a lehetőség szintjén. Az idei évben először pedig a lelki gyakorlás, spiritualitás dolgai is bekúsznak majd. Ezek tekintetében szeptember polarizáltabb lesz a korábbi hónapokhoz képest. Mindezek azonban nem egyidejűleg lesznek jelen, hanem egy kicsit ide, kicsit oda húznak majd minket, ami persze fárasztó is lehet kicsit, és néha elveszíthetjük majd a fonalat, hogy éppen mit is csináltunk. Töltődjünk szeptember során, csináljuk, amit kell és amit szeretnénk; most erre még van lehetőségünk, amennyiben is október közepétől kezdi az idei évben teljesen nem megszokott végletek is be fognak jönni. Stabilizáljuk emiatt magunkat teljesen belül és kívül, és akkor a tartalékaink szépen át fognak ívelni az utána következő heteken. Addig is, szeptember az idei évben már nagyon ismerős szürkésbarna ízekkel fog szolgálni, néha bele-vegyülve egy kis rózsaszínnel is.

Szeptember 3, vasárnap és Szeptember 13, szerda között egy nagyon rendezett és férfiasan erőteljes hatás lesz aktív. Remekül rímel az elmúlt két hónap trendjére, melynek a fő motívuma a csendes és hatékony működés volt. Ez a fényszög további energiákat pumpál ezen tevékenységekbe, és valami nemességet is egyidejűleg. Egyfajta crescendóban itt befejezhetünk valamit, vagy korábbi munkánk gyümölcseként kihúzhatjuk magunkat. Egy kicsit megágyaz az idei évben gyakorlatilag teljességgel elhanyagolható spirituális energiáknak is; valamilyen mértékben felvehetjük a gyakorlásunkat is, menjünk el pár alkalommal csoportba, egyéni terápiába, vagy nyissuk ki a tai chi vagy jóga jegyzeteinket. (Nap Szűzben trigonban Jupiterrel Bikában)

Szeptember 4, hétfő és Szeptember 9, szombat között egy másik hatás is egyidejűleg aktivizáló a tevékenységeinkben, valamint eredményeképpen össze is érhetnek dolgok. Lemaradások bepótlására, korábban elfelejtett dolgok előhozására nagyon jó napok ezek. (Nap Szűzben együtt retrográd Merkúrral)

A hónap első két hatása elsősorban összeérésre készteti a dolgokat, mintsem nagyon újak elindítására. Ezt a következő hatás is mindjárt mutatja majd.

Szeptember 4, hétfőn előreindul másfél hónapos hátrálása után a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója, a Vénusz. Retrográd mozgása, és hogy az Oroszlánba ragadt be, egy kicsit beblokkolhatta a másokkal való kapcsolódást. Aki követi a trendet, az tudhatja, hogy mindez nem volt hiábavaló, amennyiben is mindez átfedésben volt a fő trenddel, hogy inkább személytelen-hatékony csavarokként kellett működni az elmúlt hetekben. A hátráló Vénusz ezt egészítette ki.

Előreindulása jelzi, hogy több hangsúlyt kaphatnak az érzőbb és másokkal kapcsolatos témák innentől. Olyan óriásit azért még nem, mivel a Vénusz egy ideig az Oroszlánban lesz még, onnan pedig a személytelenebb Szűz területére lép. De az átmenet energiáját ez már megindítja, sőt, egy kakofóniába is át fog ez csapni október-november során, ahogy a tavalyi év végi éves előrejelzésből már lehet előre tudni.

Itt még kezdjünk el egy kicsit lazítani, többet találkozni a többiekkel, és nem annyira szürke mester-hangyaként létezni, mint az elmúlt hetekben. (Vénusz előreindul Oroszlánban)

Szeptember 5, kedden a Kollektívát leginkább meghatározó Jupiter megkezdi háruló mozgását. Tíz bolygó létezik, és ebből 5 tekinthető külső-lassú bolygónak. A Jupiter hátrálásával innentől az összes külső-lassú retrográd, plusz még a Merkúr is pár napig. Ez is jelzi, hogy nagyon rohanni előre és tervezni (ahogy tavasszal lehetett) most kevésbé érdemes. Ugyanakkor ez a hátrálás is befelé-lefelé is viszi a fókuszunkat, ami az idén kevésbé hangsúlyos spirituális témáknak és gyakorlásnak további erőt ad; hasonlóan a hónap első leírt hatásához.

Többen jelezték, hogy jó sokan tartanak a retrográd Jupitertől; erre igazából nincs szükség. A Bikában hátrál, miközben a Zodiákus másik részén a Szűz energiák dominálni. Így nagy tocsogó-kaffogó témákat nem fog okozni. Ugyanúgy megmarad az idei év barnás-szürkés semmilyensége, és relatíve lassú hömpölygése. Kis tocsogás persze lesz nem sokára októberben-novemberben, de azt a Skorpióba érő gyors-világi bolygók okozzák majd, és semmi köze nem lesz a Jupiter hátrálásához. (Jupiter hátrafelé indul Bikában)

Szeptember 8, péntek és Október 21, szombat között a Vénusz és a Mars egy lágy és erotikus jellegű fényszögbe lépnek egymással. A kiszáradt és személytelenebb energiák elkezdenek dinamikával feltöltődni, és fókuszunkat a tevékenységekről legjobban átvinni a társasabb, polárisabb irányokba. Ebben a másfél hónapban nyugodtan lehet passzívan és aktívan ismerkedni, a kapcsolatokat felhevíteni. Szeptember hónap során teljes erővel mehetünk ebbe az irányba, de októberben már kezdjünk el lassítani a nemi témákban, mert falnak szaladás lehet belőle novemberben, ha túl gyorsan érkezünk majd oda. (Vénusz Oroszlánban-Szűzben szextilben Marssal Mérlegben-Skorpióban)

Szeptember 10, vasárnap és Szeptember 21, csütörtök között a hónap első hatásához hasonlóan egy erőteljes rendező, intézkedő, dolgokat felülvizsgáló fényszög lesz; világi értelemben. Ha korábban indult projektben bármi pótolnivaló van, valamit elfelejtettünk, vagy utólag hozzáadva értéket ad neki, akkor ezekben a hetekben megcsinálhatjuk. Végletes újratervezést ne tegyünk, tényleg finomítás, minőségi bővítés legyen a szemünk előtt. (Nap Szűzben trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

Szeptember 14, csütörtök és Szeptember 24, vasárnap között lesz egy erőteljesen belassító és bágyító fényszög is. Ez már az késő őszi energiák előszelét hozza el, tevékenységeinket belassítja, figyelmünket pedig magunk felé és pihenősebb területekre irányítja. Szintén növeli a spirituális energiákat, de ugyanúgy nem kirívóan, inkább időszakos gyakorlás, vagy közelebb a felszínhez jelleggel. (Nap Szűzben-Mérlegben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Szeptember 16, szombat és Szeptember 26, kedd között egy másik párhuzamos hatás viszont az előző dinamikusabb párja, és mind emberi, párkapcsolati, mind lelki témákban aktivitásra ösztönöz. Szerencsére ez egy kedvező fényszög, az összes lehetséges közül a legjobb, így hatására a dolgok nem fognak kicsúszni egy normális mederből. (Nap Szűzben-Mérlegben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 16, szombaton a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó előrefelé indul hátráló mozgása után. Mivel a saját jegyében, a Szűzben hátrált, túl nagy változással nem fog járni a dolgaink intézésében. Ez a hatás is a jelenleg domináns mintázathoz tesz hozzá, hogy kicsit hátrálnak a dolgok, kicsit haladnak, és egy teljesmértékű középenergia a markáns (pontosabban pont, hogy nem ‘markáns’) jelenleg. (Merkúr előre indul Szűzben)

Szeptember 21, csütörtök és Szeptember 29, péntek között a pont most látott előre induló bolygó kap rendkívül erőteljes és aktív energiákat. Ez megint rápumpál a mindennapi életünk intéznivalóira, és fokozza a tevékenységeinket munkában, intéznivalókban. Itt a hónap végét húzzuk meg személytelen aktivitásainkban. (Merkúr Szűzben trigonban retrográd Jupiterrel Bikában)

Szeptember 22, péntek és Október 6, péntek között a nemrég előreindult Vénusz lép egy csiki-csukis hatásba a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával; ami éppen hátrál. Noha az előreinduló Vénusz és a Vénusz-Mars szexti valamennyire vinnének a társasabb, ismeredősebb irányokba, de túl sok gyakorlatunk éppen most nincsen benne. Ez a fényszög azt jelzi, hogy a nagy korszellemnek megfelelően inkább a fejünkkel kapcsolódnánk másokkal, és/vagy nem igazán tudjuk elképzelni, hogy a társas dolgok simán működőek, hosszútávúak tudnának lenni. Ez nagyban a Vízöntő-kor sajátja is, így bőven lesz még időnk ehhez hozzászokni és ezeket gyakorolni. (Vénusz Oroszlánban kvadrátban retrográd Uránusszal Bikában)

Szeptember 23, szombaton a Nap jegyet vált, és belép a Mérleg jegyébe. Ez szintén fokozza a társas és párkapcsolati témákat, és szándékainkat lazább irányokba mozgatja. Ez minden évben alapvetően kellemes időszaka az évnek, ami mögött mindig ott rejtőzik a Skorpió időszak is. Élvezzük tehát szeptember hónap végét is itt, viszont majd egy-két hét múlva lassítsunk le társas témáinkban. (Nap belép Mérlegbe)

Szeptember 27, szerda és Október 3, kedd között a gondolkodásunkért, cselekedeteinkért, kommunikációnkért felelős bolygó a legerősebb fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez, ahogy fentebb is láttuk, itt a hónap végén felpörgeti aktivitásainkat, és hozzátesz ahhoz, hogy pörögjünk fel az utolsó hétre. (Merkúr Szűzben trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

Szeptember 29, péntek és Október 5, csütörtök között ugyanakkor a Merkúr kap egy bágyító-lassító hatást is. Eredményeképpen néha elfelejtjük majd, hogy mit is akartunk, a közepén megszakad a gondolatmenetünk, hirtelen elálmosodunk majd. Ilyenkor pihenjünk is meg kicsit, hogy aztán újult erővel vessük bele magunkat a tennivalóinkba és aktivitásainkba. (Merkúr Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

2023_september.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása