HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.01.02. 19:53 Zöldkör

Január hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Január hónapjában a lassú, megfontolt és rendeződő energiák lesznek a dominánsak. Lehetünk aktívak, amennyiben az belső világunk megértésével és gyógyításával kapcsolatos; valamint a külső világunk tisztázásával, működővé tételével. Gyakorlatilag csak segítő fényszögi lesznek a hónap során. Ám mivel ezek földelt területekről és/vagy passzívabb, befelé fordító bolygóktól érkeznek, igazán nagy külső látványosságuk nem lesz. A türelem és egy jószándékú takaros hozzáállás, ami működő itt. Az ebből következő eredményekre még nem kell fókuszálnunk; viszont számos olyan jövőbe mutató ötlet is érkezhet, amit érdemes lesz felírni, és pár hét múlva elő lehet venni, hogy aktívan tegyünk az irányukban.

December 31, vasárnap egy nagyon fontos dolog történik: előre indul a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygója, a Jupiter. Négy hónapja tartó hátrálása a Bika jegyében nem okozott ártó vagy valóban hátrányos dolgokat. Azt eredményezte, hogy a valódi építkezés, a valódi előrehaladás belassult, akár meg is állt. A nagyobb rendszer szempontjából ez összefüggött azzal, hogy pont ebben az időszakban a Skorpiós energiák felerősödtek, és az idei évben először, az ősz során visszatértek a korábbi évekből ismerős izzóbb-tekergőbb energiák, ezáltal megélések is.
A Jupiter előreindulása segít majd beindítani ismét építkezéseket és fejlődéseket. Az éves előrejelzésben láttuk, hogy ez a többi bolygó mozgása miatt fokozatos lesz, és tavaszra, áprilisra-májusra éri el a csúcspontját pozitív eredményességében. (Jupiter előre indul)

Január 2, kedden előreindul a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is. Mivel a számára nagyon kötött Bak jegyébe fordul majd vissza, ettől ne várjunk nagy kilövéseket hirtelen. Szöszölni, rendezkedni, régi dolgokban magunkat utolérni tudjuk hatására január során. (Merkúr előreindul)

Január 2, kedd és Január 17, szerda között egy másik rendezkedős hatás is aktív lesz. Lassan és kedves hozzáállással érdemes a belső és külső dolgainkat áttekinteni, és azokban lehet állhatatosan tisztogatni. Ez inkább egy gyógyító, finomhangoló módon tud működni, ahol ne az eredményesség, hanem maga a tevékenység legyen a célunk. Új dolgok helyett meglévőeket vigyük rendezettebb és magasabb minőségű irányokba. (Mars Nyilasban-Bakban szextilben Szaturnusszal Halakban)

Január 5, péntek és Január 14, vasárnap között lehetőségünk van egy magasabb perspektívából ránézni dolgokra, akár a Jövő tervezésében is. Az itt érkező ötleteinket, előremutató álmainkat érdemes felírni. Amennyiben a dolgok tisztább működéséről szólnak, most is applikálhatjuk őket. Ha valami Új a tartalmuk, akkor őrizzük meg, és ahogy a dolgok tavasszal arra fordulnak, ott életet is lehelhetünk az itt születő sugallatainkba majd. (Nap Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

Január 5, pénteken az erőinkért, ambícióinkért felelős bolygó belép egy számára lassú és kötött területre. Ez is mutatja több más hatás mellett, hogy a gyakorlati előrehaladás, méginkább rohanás ideje nem most van. A lendület itt a rendrakás és a meglévő dolgok minőségibbé tétele felé tud menni. A májasságra és epésségre hajlamosak testileg fellélegezhetnek innentől. Akiknek viszont hajlamuk van ízületi sérülésre vagy gyulladásra, ők innentől ezekre figyeljenek oda pár hétig. (Mars belép Bakba)

Január 5, péntek és Január 19, péntek között az éppen jegyet váltó Mars a legpozitívabb fényszögbe lép a Nagy Jótevővel. Ez is dolgok alapozására, alapok rendezésére alkalmas hatás; de azt nagyon segíti. Nagy átalakításokat tudunk tenni meglévő rendszerekben, akár úgy, ahogy az életünk működik, akár a saját lényünk belvilága, de akár specifikusabb területeket is, mint munka, bevásárlási szokások, bármi. (Mars Bakban trigonban Jupiterrel Bikában)

Január 11, csütörtök és Január 21, vasárnap egy következő lassan és kedvesen rendező, alapokat finomító hatás lesz. Ebben a korábbiak aktív hozzáállása mellett van egy jó értelemben sodródó jelleg is. Hagyhatjuk és bízhatunk is abban, hogy a dolgok maguktól egy rendezettebb és kiegyensúlyozottabb irányba áramlanak. Bármilyen diéta, böjt, lelkigyakorlat is erősen támogatott a hatására. (Nap Bakban-Vízöntőben szextilben Neptunusszal Halakban)

Január 14, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó rövid kihátrálása után visszatér a számára kötött Bak jegyébe matematikailag is. Ez is folytatja január lassabb és rendezkedősebb tendenciáit; és mindazokat az elveket és tanácsokat, amik fentebb láthatóak. (Merkúr belép Bakba)

Január 14, vasárnap és Január 23, kedd között a Mars után az előbb a Bakba visszalépett Merkúr is a legpozitívabb fényszögbe lép a Nagy Jótevővel. Bármi, ami a fizikai sík, a fizikai testünk rendezésével kapcsolatos tevékenység erősen támogatott és időszerű; de itt is elmondható, hogy átvitt értelemben vett rendszerek letisztítása, hatékonyabbá tevése is ezekben a napokban és hetekben fontos időtöltés. (Merkúr Bakban trigonban Jupiterrel Bikában)

Január 15, hétfő és Január 25, csütörtök között az Én-ünket jelentő bolygó együttállásban halad majd másfél héten keresztül a Nagy Transzformálóval. Itt meglehetősen mélyről jövő és/vagy régi dolgok is feljöhetnek, amiknek a létezését már el is felejtettük. Ennek nem kellene, hogy odaüssön, tekintve, hogy mindeközben pont hogy rendeződő, letisztít és alapvetően pozitív fényszögek hatnak a nagy egészben. Ez az újévi fogadalmak végrehajtásának az ideje, és amit itt integrálunk az nagyban fog segíteni a tavaszi építkezés során is. (Nap Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

Január 15, hétfő és Január 23, kedd között a hónap első kihívásos fényszöge következik. Alapvetően önmagában nem negatív, hanem egyfajta hisztéria, amit az alábbiak miatt érezhet a rendszerünk: az év első túlnyomó részében szokatlanul pasztelles energiák voltak uralkodóak. Ősszel visszatért a Skorpiós dominancia, és most pavlovi módon várná a rendszerünk, hogy a nyugodtabb-épülősebb-megtartóbb témák érkeznek vissza. Helyette a lassabb és ingerszegényebb energiák vannak, és ettől a szervezetünk fellázad. Ebben legyünk mértéktartóak és csitítgassuk magunkat. A pavlovi logika nem helytálló, azzal áramlunk, ami van; és amiért lázad egy részünk, az pont a spektrum másik oldala, mint ami van. A rendkívül kiáradó és társas témák helyett inkább egyéni, molyollós és türelmes energiák a dominánsak jelenleg. (Vénusz Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Január 19, péntek és Február 4, vasárnap között két nagyon aktív és világi bolygó halad együttállásban; nagyon nem aktív területen. A fentebb említett belső önmunkára és akár külső szanálásokra tud közös energiájuk áramlani, mely akár túlhajtásba, sőt, fanatizmusba is fordulhat. Ha már jön le a bőr a kezünkről, mert annyit suvickoltunk otthon, akkor érdemes egy kicsit pihenni. Ugyanígy a terápiás munkában; bizonyos mintákat és folyamatokat nem lehet erővel előcsalni, így január második felében fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára. (Merkúr Bakban együtt Marssal)

Január 21, vasárnap a Nap belép a Vízöntő jegyébe, így eléri a Zodiákus legszaturnikusabb pontját, a tél energetikai közepét, mélyét. Innentől már előrefelé tekintünk; de úgy, hogy a körülmények még nem mutatnak, nem haladnak előre. (Nap belép Vízöntőbe)

Január 21, vasárnap egy másik jegyváltás talán még fontosabb is, amennyiben a Pluto is belép a Vízöntőbe. Pontosabban visszalép, mert egyszer már járt itt a tavaszi hónapokban. Az akkor több kedvező hatás kíséretében megmozgatta a dolgokat, és előremutató változások sejlettek fel. Itt is várható, hogy az állóvíz meg tud mozdulni, és nem csak belül, de a körülmények is mások lehetnek, mint amiket megszoktunk. A Pluto fog még visszalépni a Bakba, és harmadszorra is a Vízöntőbe; és ott novembertől már hosszú évekig a Vízöntőben fog haladni. Ennek motívumairól a tavalyi és az idei éves előrejelzésben is bővebben is volt szó. (Pluto belép Vízöntőbe)

Január 21, vasárnap és Február 2, péntek között a két nemes és férfias óriás kerül csiki-csukis fényszögbe, és eléggé ellentétes területekről is teszik mindezt. Ennek hatására megkérdőjelezhetjük majd, hogy a nagy türelemnek, rendezgetésnek, korrektségnek van-e bármi értelme, születik-e belőle bármi eredmény. Mivel kvadrátról van szó, ezek irracionális félelmek és fóbiák, ezért figyeljük őket, lélegezzünk beléjük, és hagyjuk hogy történjenek. De annak is legyünk tudatában, hogy lassú energiák vannak, és innentől hamarosan indul az épülősebb-kézzelfoghatóbb tendencia is. (Nap Vízöntőben kvadrátban Jupiterrel Bikában)

Január 23, kedd és Február 1, csütörtök között a Mars és a Merkúr után a következő gyors-világi bolygó is rálép a Nagy Rendező kedves és segítő fényszögére. Január hónap első három hetében elsősorban az énünk és a környezetünk rendezése a feladat. Ez a fényszög január utolsó hetében a társasabb és érzelmibb témákban segít kiegyensúlyozódni, gyógyulni és rendeződni. Kibékülések, belátások, megbeszélések időszaka lehet ez konkrét személyekkel. Ugyanakkor általánosságban is finomíthatja a megítélésünket másokkal való kapcsolódásban, és az őszi felizzások után megbékít bennünk számos érzést és elméletet. (Vénusz Bakban szextilben Szaturnusszal Halakban)

Január 23, kedd és Február 5, hétfő között egy újabb lendületet kap ezzel párhuzamosan a rendeződésnek és alapozásnak a világi aspektusa. Mivel az előző hatások inkább molyolósabbak és lassabban belátóak voltak, úgy is mondhatjuk, hogy itt kap lendületet igazán az, hogy a belső és külső világunk működő és stabil alapjai felé dolgozzunk. Itt is születhet számos olyan ötlet és gondolat, aminek a megvalósítása még korai lenne, de pár hét vagy hónap múlva az jelenti az igazi irányt és hosszútávúságot. (Mars Bakban trigonban Uránusszal Bikában)

Január 23, kedden a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép a Bak jegyébe. Ez további megértéseket és rendeződéseket ad majd a társas és érzelmi témákban; ugyanakkor le is tekeri majd a bennük lévő ambíciókat. A kettővel fentebb olvasott nagybeszélgetések és megértések valószínűleg nem orbitális kalandokba fordulnak, hanem inkább egy fegyverszünet, megnyugvás irányába. A Vénusznak a Bakba lépésével jelenleg az összes belső-gyors-világi bolygó szaturnikus területen van, így a türelem és a lassúság nemhogy elvárt, de egyenesen kötelező. (Vénusz belép Bakba)

Január 24, szerda és Február 2, péntek között a frissen lehibernált Vénusz azért megkapja azt a nagyon segítő és impulzív hatást, amin a Mars és a Merkúr már átmentek. A Nagy Jótevő legpozitívabb fényszöge kihúzza a fagyos és lassú energiákból a Vénuszt, és hidat, átmenetet képez számára a tavaszi hónapok felé. Segít majd, hogy ne gunnyadjunk vissza teljesen, és a hit, remény, jövő, bőség energiái is jelen lehessenek a párkapcsolatok és társadalmiság témáiban. (Vénusz Bakban trigonban Jupiterrel Bikában)

Január 25, csütörtök és Február 1, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó a legpozitívabb fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez is ad egy újabb lendületet a földesősebb irányoknak. Ugyanakkor itt is elmondható, hogy érdemes ebben az egy hétben figyelni a felbukkanó ötleteket és álmainkat, akár fel is jegyezni őket. Szép lassú kitartással lehet is intézkedni az irányukban, de tavaszig legyünk türelmesek a gyakorlati beérésükkel. (Merkúr Bakban trigonban Uránusszal Bikában)

Január 28, vasárnap előreindul a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója a Bika jegyében. Ez valódi fordulatnak tekinthető, mivel innentől mindkét Jövőt és előrehaladást jelentő külső óriás, a Jupiter és az Uránusz is előrefelé halad a kézzelfoghatóság és stabilitás, fizikai épülés területén. Ezért is érdemes türelmesnek lenni január során, valamint nem látványosan, de kitartóan és aktívan rendezkedni és építgetni magunkat és a dolgainkat, mert ahogy e két bolygó megy előre a Bikában, a ők táptalajt is tudnak adni a szándékainknak. (Uránusz előreindul Bikában)

Január 30, kedd és Február 6, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó kap egy újabb segítő, de egyben lágyan lelassító és ringató hatást is. Szintén belső és külső egyensúlyunkat, gyógyulásunkat érdemes megcélozni ezekben a napokban, lassú és csendes hozzáállással. (Merkúr Bakban-Vízöntőben szextilben Neptunusszal Halakban)

2024_januar_1.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása