HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.03.01. 19:45 Zöldkör

Március hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Március hónapja elhozza az Új-nak azt a trendjét, amire nagyon sokan vártak már. A hónap legelső hatása jelzi ezt rögtön, és az utolsó is szépen keretbe foglalja majd. Egy kivételével az összes hatás gyakorlatilag ezt segíti; régi dolgok begyógyulnak, lehántódnak, és még hangsúlyosabban újabb témák aktív építkezése el tud kezdődni. Ebben a hónapban már ne tartalékoljunk, ne fogjuk vissza magunkat, hanem erőforrásainkkal ebben az előrefelé mutató megújulás és épülés irányában haladjunk.

Március 2, szombat és Március 7, csütörtök között a terveink, elképzeléseink szépen lassan elkezdenek az ideák világából lefelé csorogni a megvalósítás szintjére. Ebben is nagyon fontos a február során hallott elv, hogy elsősorban az intuícióra és a dolgok természetes áramlására hagyatkozzunk, és úgy történhessenek a dolgok és azok kitalálása. Valamivel pihentebbnek érezhetjük magunkat februárhoz képest; de az is könnyen előfordulhat, hogy a klasszikus tavaszi fáradtságként jön ki rajtunk ez a hatás. Az mindenesetre biztos, hogy február szikárabb energiáit elkezdi felpuhítani. (Merkúr Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Március 3, vasárnap és Március 16, szombat között előjöhet, vagy folytatódhat mindaz, hogy február során kisség túlzottan csikorogva és/vagy erőből akarhattuk a dolgokat működtetni. Itt ez március első felében megmarad valamennyire, de az előző hatásból és több ezután következőből azt is látjuk, hogy míg februárban ez kizárólagos volt, addig itt márciusban lágyabb és eredményesebb energiák is becsatlakoznak majd. (Mars Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Március 5, kedd és Március 15, péntek között a fő jelölő Nap és rálép a hónap első fényszögére, ami további földelő és lágyan megvalósító minőségeket pumpál a rendszerbe. Ami már megjelent bennünk februárban gondolati szinten, és akkor már tettünk is érte, az szépen lassan elkezd a kézzelfoghatóság területén is körvonalazódni innentől. (Nap Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Március 6, szerda és március 11, hétfő között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó együttállásba lép a Nagy Gyógyítóval. Az egyik oldalról természetesen nagyon kedvező, és a februári túlzottan kognitív, szikár és földeletlen energiák után bebugyolál. Rá is erősíthet viszont a hónap első fényszögénél látott tavaszi fáradtság témájára. A tempónk legyen konstans, és ne aludjunk bele a dolgainkba; de ne is erőltessük őket. (Merkúr Halakban-Kosban együtt Neptunusszal)

Március 8, péntek és Március 13, szerda között az előző hatás bolygója, a Merkúr rálép egy őt erőteljesen és segítően transzformáló fényszögre. Ez a gondolkodásmódunkról, motivációinkról lehántja az őszi savat és a februári szikárabb rozsdát. A 2023-as évhez hasonlóan a januári és februári nihil után akár nagyon hirtelen megjelenhetnek itt is induló újdonságok, így készüljünk erőteljes váltásokra is, amik itt indulhatnak majd. (Merkúr Halakban-Kosban szextilben Vízöntő Plutoval)

Március 10, vasárnap a Merkúr átlép a Halakból a Kos jegyébe. Ezzel gondolkodásunk és mindennapi működésünk számára elkezdődik hivatalosan is az Új. Nemcsak az Új Kezdet témája ez, de előrefelé mutató és energetizáló jelleggel is bír ez, ami további lépéseket tesz ebben az új trendben. Igyekezzünk haladni korábban kitalált dolgok megvalósítása felé, akár megtenni az első lépést, illetve legyünk nyitottak az eddigi keretrendszerünkön kívüli változásokra is. (Merkúr belép Kosba)

Március 12, kedd és Március 22, péntek között fő jelölő Nap is átmegy a Nagy Gyógyítóval való együttálláson a Merkúr után. Ez itt is nagyon pozitív, és segít számos sebet begyógyítani, rozsdákat lesimogatni. Ugyanakkor álmosító, bágyító hatása is lehet, ami az újonnan induló trendben vissza is foghat egy kicsit. Emiatt is törekedjünk arra, hogy ne aludjunk be állva, de ne is akarjunk túlzottan siettetni dolgokat. Innentől mennek majd azok maguktól is. (Nap Halakban-Kosban együtt Neptunusszal)

Március 12, kedden a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép a Halak jegyébe. Ez segít majd teljesen begyógyítani azokat a sebeket, amik a tavaly szeptemberben kezdődött Skorpiós kilengések hatására keletkeztek. A párkapcsolatok és emberi kapcsolatok témájában a savasság és az agyból túlerőlködés után finomabb és lágyabb energiák jelennek meg. Akár új kapcsolatok is indulhatnak ennek hatására, amik már kellemesebbek és jószándékúbbak tudnak lenni, mint a megelőző fél évben. (Vénusz belép Halakba)

Március 16, szombat és Március 27, szerda között a Merkúr után a fő jelölő Nap is átmegy a Nagy Transzformáló lágyan segítő hatásán. A működéseink és megnyilvánulásaink után lényünk maga is kijön valami régiből, lehántódik róla sokminden, és felkészül az Újra. Amennyiben itt bármi véget ér, amiről azt érezzük, hogy már nem igazán a részünk, az nagy valószínűséggel objektíven is idejétmúlt. (Nap Halakban-Kosban szextilben Vízöntő Plutoval)

Március 16, szombat és Március 23, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr együttállásban halad az Irányt, Megoldást jelentő Holdcsomóponttal. Ez egy újabb lépne annak, hogy a régi és a hátrafelé csúszás helyett fordulnak az energiák, és bennünk és/vagy kívül meg tud indulni az előre nézés. Innentől kezdve még egy fokkal hatékonyabbak tudunk lenni, és emlékeztessük is magunkat arra, hogy nyissunk egy új lapot, haladjunk valamilyen újabb cél irányába. (Merkúr Kosban együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Március 17, vasárnap és Március 26, kedd között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója együttállásban halad a Nagy Lezáró és Rendező bolygóval. Ez az előző gyógyuló tendencia után le is zárja az ősz során keletkezett esetleges sebeket. Ebben a másfél hétben számos szakítás is előfordulhat ennek hatására, ahogy is leülepsznek bennünk a dolgok, és a kezdeti felzaklatódás, majd a január és február során agyból megoldások helyett, energetikailag is összeérnek bennünk dolgok. Így vagy úgy, a rendszerünk summáz egy nagyot, és innentől más szemmel néz az emberi kapcsolódásokra, pozitív értelemben. (Vénusz Halakban együtt Szaturnusszal)

Március 20, szerdán a fő jelölő Nap átlép a Halakból a Kos jegyébe. Ezzel kezdetét veszi az energetikai Újév, és a nappalok hosszabbá válnak, mit az éjszakák. A Merkúr Kosba lépése elhozta azt másfél héttel ezelőtt, hogy a gondolkodásunk és a cselekedeteink is az Új felé irányulhatnak ténylegesen. Innentől kezdve az Én-ünk maga is az Új területén tartózkodik, és halad. (Nap belép Kosba)

Március 21, csütörtök és Május 19, vasárnap között jön az igazi nagyágyú: a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygója, a Nagy Jótevő Jupiter együttállásban halad a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával; és mindezt a földelt és kézzelfogható Bika jegyében teszik. Innentől kezdve ami a csövön kifér. Minden erőnkkel és szándékunkkal építkezzünk, a befektetéseinket, legyenek azok pénzbeliek vagy átvitt értelemben, tegyük abba, hogy valami Új és kézzelfogható stabilitást, épülést adjunk az életünknek. 2023-ban ez az időszak ugyanez volt, így ha emlékszünk arra, akkor most bátran húzzuk elő az ottani működő stratégiákat, és alkalmazzuk itt. Ne tartalékoljunk semmivel. (Jupiter Bikában együttállásban Uránusszal)

Március 23, szombaton az erőinket és ambíciónkat jelentő bolygó belép a Halak jegyébe; ahol is tüzes természete lehűl, éles énhatárai pedig elmosódnak. Ez nem fog akadályozni folyamatokat, melyekről fentebb olvashattunk. Inkább ez is arról szól, hogy dacból, erőből, izomból működés helyett organikusabb és áramlóbb módokon tudunk haladni. (Mars belép Halakba)

Március 24, vasárnap és Április 2, kedd között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója is egy kellemes fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, stabil és földelt területen. Itt már teljesen magunk mögött hagyjuk az elmúlt fél év Skorpiós rezgéseit, és az emberi és érzelmi szálak is az Új-ból tudnak részesülni. Ebben az időszakban kimondottan kedvező is lehet az ismerkedés, így ebben a másfél hétben legyünk ezen a téren nyitottak és kezdeményezőek. (Vénusz Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Március 29, péntek és Április 5, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és mindennapi rutinunkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép a Nagy Transzformáló Plutoval. Láthattuk, hogy az összes eddig olvasott fényszög kizárólag pozitívnak volt tekinthető. A dialektika jegyében ez a hatás behoz egy kis savasságot is a rendszerbe, és beficánkoltat egy kicsit. Erre legyünk figyelmesek, lélegezzünk bele, és ne rontsuk el a jót feleslegesen. (Merkúr Kosban kvadrátban Vízöntő Plutoval)

Március 30, szombat és Április 7, vasárnap között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója együttállásban halad a Nagy Gyógyítóval. Ez tovább mélyíti pozitív értelemben az érzelmi vonalakat; ugyanakkor a foganások számát és esélyét is meg fogja növelni. Attitűdünket tekintve az áramlást erősíti, így feltöltődve, kipihenten várjuk is a lehetőségeket, és valamennyire tegyünk is értük. (Vénusz Halakban-Kosban együtt Neptunusszal)

Március 31, vasárnap és Április 10, szerda között az utolsó hatás nagyon stílszerűen foglalja keretbe a hónapot, és egyúttal megmutatja április előszelét is. A fő jelölő Nap együttállásban halad a Megoldást és Célt jelentő Holdcsomóponttal. Ebben a Merkúr szintén előrébb járt már a hónap közepén; itt pedig az Én-ünk is megérkezik ismét a gondolataink és a cselekedeteink mögött ismét egy Új-at és alapvetően pozitív dolgokat jelentő területre. (Nap Kosban együttállásban Felszálló Holdcsomóponttal)

2024_march.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása