HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.05.01. 20:30 Zöldkör

Május hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Május hónapja papíron valami egészen fantasztikus hónap lesz. Már-már ‘gyanúsan’ idilli minden, és az az igazság, hogy túl nagy ok nincs ezt megkérdőjelezni. Egyetlen hatás lesz, ami kihívásos, és az is olyan, amihez hasonló kettő is volt az elmúlt hetekben, így az ízeihez hozzáedződött már a szervezetünk, nem fogja tehát annyira intenzíven venni.
Mindemellett igazi Tavaszi örömorgia zajlik majd mindenhonnan. Pozitív irányú kibomlások, lágy áramlások és kedvező sokszínűség jelenik meg az összes hatásból. Ott lesz mindemögött az elengedés is, tehát simán benne van, hogy április közepéhez hasonlóan itt is kimegy majd néhány dolog, hogy az Új és a kifejlődés meg tudjon történni. Amennyiben ez így van, az Élet nem szívat bennünket, hanem jelen esetben tényleg egy magasabb értelmű Rend dolgozik.
Május hónapja során évek óta nem tapasztalt optimizmus is ott tud lenni rajtunk, amikor nem kellett még minden héten vagy hónapban kapkodni a fejünket, hogy na itt most mi jön következőnek. Engedjük is bele magukat egy gondtalanabb és örömtelibb állapotba, maxoljuk ki teljesen az összes pozitív hatást, amit május kínál. Tegyünk ezekért aktívan, értékeljük, támogassuk a kibontakozásukat. 

Május 1, szerdán az erőinkért és ambícióinkért felelős bolygó belép a saját jegyébe, a Kezdet és az Új témáit jelentő Kosba. A Halak és a Kos jegyek határa a Születés pontja. Korábban az összes többi gyors-világi bolygó elért ide az elmúlt hetekben kivétel nélkül. Most a Merkúr, a Nap és a Vénusz után a Mars is belép ide. Ez annyiban is különösen jelentős, hogy a saját jegyébe lép, amitől az elmúlt hónapok után erőre fog kapni. Nagy lendülettel és energiával indulhatna meg Új dolgok az életünkben, és innentől kezdve az én-ünket is könnyebben oda tudjuk tenni a helyzetek és a cselekvéseink mögé. (Mars belép Kosba)

Május 1, szerda és Május 12, vasárnap között a fő jelölő Nap egy lágy és selymes fényszögbe lép a Nagy Tanítóval. Mindketten passzív és alapvetően kellemes jegyekben vannak, így ez a kombináció itt egy stabilan erőteljes hatással tölti fel a mindenséget. Valami nyugodt bizonyosság érzetét tudja adni ez számunkra egyéni szinten, és egy lassú, de biztos kifejlődés témáját is a tények szintjén. A fizikai testünkön keresztüli szellemi gyakorlást is erősíteni tudja, úgy mint jógázás, tai chi, séta-kontempláció, és hasonlók; érdemes is ebben a másfél hétben hasonló tevékenységeket folytatni. (Nap Bikában szextilben Szaturnusszal Halakban)

Május 3, pénteken a legkülső bolygó Pluto megkezdi hátráló mozgását a Vízöntőben, közvetlenül a Bak jegy határán. Ez még egy kis részünket visszahúzza a Mélyben lévő dolgok irányába, kicsit odaviszi a figyelmünket a Múlt irányába. Mindeközben a Zodiákus Tavaszi része erőteljes túlsúlyban van, amitől az Előre és az Új irány lányegesen hangsúlyosabb, arrafelé fordítsuk a fő fókuszunkat és energiáinkat. Ez a hátrálás itt néhány maradék szál feltérképezését és elvarrását adja, amik még előző évekből maradtak, és/de már idejétmúltak. (Pluto hátrálni kezd Vízöntőben)

Május 7, kedd és Május 25, szombat között a fő jelölő Nap együttállásban áthalad a Jövő, Cél, Perspektíva és a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygójával. Mindkét óriás előre és felfelé irányuló jellegekkel bír, így ebben a pár napban katapultszerű energiákkal telítődik a nagy egész és mi magunk is. Eddig beakadt dolgok ugrásszerűen meglódulhatnak. Egészen újszerű, váratlan érzéseink, ötleteink és megéléseink tudnak érkezni. Legyünk is ezekre fogékonyak, adjuk át magunkat nekik teljesen, és forduljunk, haladjunk ezen irányok szerint. (Nap Bikában-Ikrekben együtt Uránusszal-Jupiterrel)

Május 9, csütörtök és Május 18, szombat között a Nap után a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénusz is áthalad egy lágyan feltöltő, földelő fényszögön. Ez meglévő párkapcsolatokban jó értelemben vett mélyülést és stabilizálódást tud adni; újonnan indulóakban pedig finoman megalapozó jelleget. Emberi kapcsolatainkban keressük itt a minőségieket, bizalmiakat, osszunk meg mélyebb részleteket magunkból másokkal, és fogadjuk is tőlük azokat. (Vénusz Bikában szextilben Szaturnusszal Halakban)

Május 12, vasárnap és Május 24, péntek között az erőinkért és ambícióinkért felelős Mars együttállásban halad a saját jegyében az Irányt, Megoldást mutató jelölővel. Ez további fókuszt, haladást és dinamizmust visz belénk és a dolgainkba, mint amikor rárakják az űrhajót a silóra, és kilövésre készen áll. Ez a rakéták begyújtásának is az ideje; mérjük fel, hogy mi az, ahol vagyunk, merre van az épülés, mi az Irány, mi a haladás, és tegyük bele minden erőnket, előrefelé. (Mars együtt Felszálló Holdcsomóponttal Kosban)

Május 13, hétfő és Május 21, kedd között az egész májusi energetikai idillbe egy csepp üröm is vegyül. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is áthalad a Nap és a Vénusz után a Pluto kvadrátján. Április második felében ezek hártyaként borítottak valamennyi feszültséget az egyébként nagyon kedvező hatásokra. Itt most ez a kvadrát szintén valami ilyesmit csinál, de egyik oldalról már kicsit edzettebbek leszünk rá, másik oldalról tovább erősödnek időközben az egyébként pozitív hatások, harmadikról a Merkúr a legkisebb mind közül. Elsősorban a Belső Gyermeki dolgainkban jöhetnek elő dolgok álomban és ébrenlétben, így érdemes ezekbe belelélegezni. Általános ügyintézésben, közlekedésben, egymás közötti kommunikációban is lehetnek csúszások. Amennyiben ilyen van, támaszkodjunk a Bika dominálta jelenre, mosolyodjunk el, és üljünk ki egy kicsit a parkba pihenni. (Merkúr Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Vízöntőben)

Május 14, kedd és Május 25, szombat között a fő jelölő Nap egy lágy és selymes hatáson megy keresztül a Nagy Gyógyítóval. Hasonló hatás már van a hónap elején; ez itt annál még egy fokkal lágyabb, ringatóbb és feltöltőbb. Regenerációra, a természettel összehangolódásra kiválóan alkalmas, ugyanakkor finomenergetikai, családi generációs rendeződésekre is. Ha tehetjük, pihenjünk és sétáljunk többet, lépjünk egy organikus egységbe a nagy egésszel ezekben a napokban. (Nap Bikában-Ikrekben szextilben Neptunusszal Halakban)

Május 14, kedd és Május 28, kedd között a Nap után a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója is végighalad két bolygóóriás együttállásán. Ez minden jellegű emberi kapcsolatunkba stabilizáló hatást visz, és feltölti a Hit, Remény, Jövő, Bőség energiáival. Ez az intimebb párkapcsolati témáktól kezdve minden társas témát érint. Ebben az esetben is fontos május általános jellegéhez kapcsolódva, hogy törekedjünk békés, nyugodt, örömökkel és egészséges élvezetekkel teli megélésekre. Menjünk kirándulni másokkal, piknikekre, üljünk ki a friss levegőre beszélgetni; bármi, ami egy bukolikus idillre rímel. (Vénusz Bikában-Ikrekben együtt Uránusszal-Jupiterrel)

Május 15, szerdán a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó átlép a Kosból a Bika jegyébe. Ez még tovább növeli a Tavaszi, nyugodt, átlátható jellegeket. Továbbra is, és innentől még az eddiginél jobban is törekedjünk az átláthatóság, nyugodt építkezés és haladás módjaira. Eddigre már jó, ha az újabb irányok szerint éljük az életünket, és azokat bővítgetjük, stabilizáljuk innentől. (Merkúr belép Bikába)

Május 16, csütörtök és Június 23, vasárnap között két belső bolygó, a Nap és a Vénusz haladnak együtt Tavaszi és kora Nyári jegyekben. Ez a bukolikus idill a köbön. Andalgó párok, békésen legelésző báránykák, finom napsütésben szunyókáló bébik jutnak róla az ember eszébe. Férfi-Női témákban is stabilizáló, finoman polarizáló hatással bír, ahol az együtt létezés, beszélgetés, közös érzelmek megélése egyaránt benne van a csomagban. Ezekben a hetekben törekedjünk nagyon a többi emberrel való harmóniára, és maxoljuk ki a szerelmes-érzelmi dolgokat is, ha van kivel. Ha nincs, akkor keressünk valakit. (Nap Bikában-Ikrekben-Rákban együtt Vénusszal)

Május 19, vasárnap és Május 27, hétfő között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója is rámegy a Nap után a Nagy Gyógyító lágy és feltöltő selymes fényszögére. Ez az előző hatással karöltve még tovább növeli a kellemes, körülölelő és lágyan megtartó energiákat. Lelkünk, érzelmi világunk, fizikai testünk és a környező világunk is átitatódik ezzel, így nyugodtan növeljük az elvárásainkat jó értelemben, és tegyünk mi is azért, hogy tiszta és finom tapasztalásaink legyenek. Töltődjünk fel minden jó élménnyel ezekben a napokban, hetekben. (Vénusz Bikában-Ikrekben szextilben Neptunusszal Halakban)

Május 20, hétfőn a fő jelölő Nap átlép a Bikából az Ikrek jegyébe. Ez minden évben alapvetően semleges változás, pozitív felhangokkal. A mostani trendben egy másfajta tartalommal is megtöltődik. A március és június vége közötti időszak első fele alapozódásokról, új irányok kirajzolódásáról szólt. Április legvégén, május elején ez elkezdett aktívabb energiákból is részesülni. A Napnak az Ikrekbe lépése további mozgékony és polarizált töltetet visz az eseményekbe, és mind horizontálisan, mind vertikálisan is kiterjeszthetjük cselekvéseinket és megéléseinket. Illeszkedve a fentebb olvasottakhoz, legyünk könnyedek, keressük az örömtelit és a szó jó értelmében akadálymentesebb haladásokat. (Nap belép Ikrekbe)

Május 20, hétfőn kioldódik a két óriás, a Jupiter és az Uránusz együttállása a Bika jegyében. Az Uránusz a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója, mely előre/felfelé mutató nyíllal jelzi, hogy merre van az előre, általában a mintázatok, ideák szintjén. A Jupiter az elmúlt időszakban mindezt termékeny energiával töltötte fel, és mivel a Bika jegyében haladnak, számos dolog kézzelfoghatóvá is vált eddigre. Az, hogy a Jupiter kilép együttállásukból, és néhány nap múlva átlép az Ikrekbe is jelzi, hogy az alapok és az irányok kirajzolódtak, és a polarizálódás, aktív cselekvés ideje egy nagyot lép előre. Tegyünk mi is így. (kioldódik Jupiter és Uránusz együttállása Bikában)

Május 21, kedd és Május 29, szerda között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója a legintenzívebb és legpozitívabb fényszögben halad a Nagy Transzformátorral. Április-május fordulóján már voltak ők csiki-csukis hatásban egymással, ami savasabb és izzóbb fátylat borított a nagy egészre, főként az emberi, érzelmi, szerelmi témákra. Ez a hatás viszont itt Régi dolgokat leoldó, a vénuszi témákat felemelően átalakító tud lenni. Ez igaz lehet koncepciók szintjén a többi emberrel és a párkapcsolat ügyében, de a tények szintjén egyaránt. (Vénusz Bikában-Ikrekben trigonban retrográd Plutoval Vízöntőben)

Május 23, csütörtökön a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója jegyet vált, és átlép az Ikrekbe. Ez az emberi-szerelmi dolgokat még tovább polarizálja, és az általános teret még könnyedebbé, játékosabbá és kecsesebbé. Emberi kapcsolatainkban, különösen párkapcsolatunkban fokozzuk az örömöket és az élvezeteket, szervezzünk programokat, jöjjünk-menjünk. A gyerekek érkezése is innentől pár hétig nagyobb rátával tud bekövetkezni, így aki szeretne, nyugodtan próbálkozzon, aki pedig nem szeretne, figyeljen oda fokozottabban. Lelki értelemben is érdemes lehet felvenni a kapcsolatot a belső gyermekünkkel, a gyermekkorunkkal, és feltöltődni ott talált pozitív eseményekből és emlékekből. (Vénusz belép Ikrekbe)

Május 25, szombat és Május 31, péntek között a kommunikációnkért, gondolkodásunkért, mindennapi tennivalóinkért felelős bolygó egy kellemes és lágy fényszögbe lép a Nagy Rendezővel. Ennek hatására is nyugodtan adjuk át magunkat a nagyobb rendnek, hangolódjunk rá a maguktól történő áramlatokra. Ezt érthetjük úgy is, hogy figyeljünk az intuíciónkra, de úgy is, hogy a megoldások közül a kevésbé izmozósat, a magától kibontakozót keressük. (Merkúr Bikában szextilben Szaturnusszal Halakban)

Május 26, vasárnap a hónap talán legnagyobb jelentőségű eseménye történik: a Nagy Jótevő jegyet vált. Egy év után a Bika jegyéből átlép az Ikrek jegyébe. Ez óriási mértékben kihangosítja azt, amiről fentebb több alkalommal olvashattunk: hogy a dolgok megalapozódása után azok polarizálódása, mozgékonyabbá, sokszínűbbé válása történik meg. Ez a 2017 óta eltelt 7 év után valami régről ismerős könnyedebb érzeteket fog behozni, és olyat, amit valószínűleg 2016-ban éreztünk utoljára rendesen: hogy van Remény, van Új, az ismeretlen nem valami dögletes és fenyegető, szorító, hanem akár optimizmussal is lehet előre nézni. Mielőtt többen már a szokásos dimenzióváltásra készülnének, természetesen továbbra is lefelé haladunk a Korok Létráján, a Növények Korából a Kövek Korába; klasszikus értelemben vett csodák tehát nem történnek, a formák és az irányok maradnak. Mégis, az eddig tapasztalt nagyobb külső átalakulások közepette többet tudunk majd örömteliek, gondtalanabbak, bizakodóbbak és játékosabbak is lenni.

Fontos azt is megemlíteni, hogy a Jupiter saját jegye a Nyilas, és itt most szemben lesz vele az Ikrekben. A hagyományos asztrológiai credo-ban emiatt olyan szakkifejezéseket is olvashatunk majd több helyen, hogy “rangvesztett” pozícióban van, és/vagy hasonlókat. A Jupiter igazság szerint egy óriási energialöket. Azt csinálja, hogy ahol van, odaviszi a hangsúlyt. Ugyanaz, mint a Nap esetében, de míg a Nap rövidebb szakaszokat, a Jupiter nagyjából egyéves ívet jelöl ki. Ő maga a Rang, nem igazán értelmezhető az esetében olyasmi, hogy “rangvesztett”; tehát nem igazán érdemes arra készülni, hogy ő itt most erőtlen lesz, sőt. Felerősíti az Ikrek témáit.

Ezeknek része a Gyermek is, így ne lepődjünk meg, hogy ha a következő egy-két évben egy nagyobb léptékű baby-boommal találkozunk; akár a saját életünkben is. (Jupiter belép Ikrekbe)

Május 28, kedd és Június 3, hétfő között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó együttállásban halad magasabb oktávjával, aki/ami a Jövő, Cél, Perspektíva témáiért felelős. Ez aktivitásainkat nagyban gyorsítja és fokozza minden irányban; ugyanakkor újszerű ötleteket, meglátásokat, működési módokat is hoz majd be. (Merkúr Bikában együtt Uránusszal)

Május 31, péntek és Június 5, szerda között az eggyel ezelőttihez hasonlóan a Merkúr egy másik külső óriással lép lágy és selymes fényszögkapcsolatba. Általános működésünkre és Belső Gyermeki témáinkra egyaránt segítő és gyógyító hatással lesz ez a pár nap. A pár fényszöggel korábban olvasott áramlás, nagyobb rendre ráhangolódás és az intuíciónkra figyelés itt szintén előjön, ahogy a foganás, gyerekvállalás nagyobb valószínűsége is. (Merkúr Bikában-Ikrekben szextilben Neptunusszal Halakban)

2024_may.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása