HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.06.02. 12:01 Zöldkör

Június hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Június hónapjában az elmúlt két-két és fél hónap változásai és eredményei megszilárdulnak, és az ezekkel kapcsolatos megéléseink lesznek a fő témák. A hónap legelején még folytatódik a nagyon dinamikus, polarizált energetika. Mindebbe belefolyik egy ezt megkérdőjelező pár nap, amikor is az elménk elkezdhet riogatni bennünket kicsit, de erre könnyen oda lehet majd figyelni. A hónap közepén az energiák enyhén belassulnak, és érzőbb-bensőségesebb irányba fordulnak. Fontos, hogy a tavaszi átalakulásokat érzelmileg is megengedjük magunknak. A hónap legvégén pedig a nagyobb tavaszi-koranyári trend elkezd átfordulni a következő nagyobb trendbe, ahol is a feladatunk az lesz, hogy minden szempontból megérkeztessük az Én-ünket ebbe az újabb időszakba, és magunk mögött hagyjuk minden értelemben a 2017 és 2024 közötti hét éves időszakot.

Június 1, szombat és Június 6, csütörtök között egy olyan hatás lesz aktív, ami Belső Gyermeki részeinkkel kapcsolatos dolgokat hoz fel, és alakítja át őket egy könnyedebb és felszabadultabb irányba. Érdemes ebben a pár napban figyelni álmainkra, és napközbeni helyzetekre; keresni bennük egy sormintát, hogy mi az, ami ismerős kiskorunkból. Ezek a megértések nagy gyógyulásokkal tudnak járni.
Ugyanakkor általános működéseinkben is megláthatjuk azt ebben a pár napban, hogy mi az, ami már csak hátráltat, és mit kell levágni magunkról, hogy földeltebb-szabadabb módokon élhessük az életünket. (Merkúr Bikában-Ikrekben trigonban retrográd Plutoval)

Június 1, szombat és Június 7, péntek között egy másik emelő és pozitívan átalakító hatás zajlik a Belső Gyermeki részeinkre és mindennapos működéseinkre. Ennek során igazi feltuningoló energiákat kapunk, és nagy ugrások következhetnek be szinte bármilyen erőfeszítés nélkül. Ez most egy olyan időszak itt május végén és június elején, hogy automatikusan tudnak menni pozitívan a dolgok, amiket maximum picit tudunk akadályozni, ha nagyon akarnánk bármiért; de még akkor is utat találnak maguknak, és valamilyen módon vagy irányból megkönnyebbülés érkezik életünkbe. (Merkúr Bikában-Ikrekben együtt Jupiterrel)

Június 3, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért és Belső Gyermeki részeinkért felelős bolygó belép a saját jegyébe, az Ikrekbe. Ez újabb lépcsőfoka a polarizálódó, aktivizálódó és könnyedebbé váló energiáknak. Mindeközben három külső-óriás is támogatja, ahogy fentebb is olvashattuk: a Pluto, az Uránusz és a Jupiter, melyek mind valamilyen formában emelő és perspektívákat adó jellegekkel bírnak a számára. Legyünk egy fokkal még felszabadultabbak, a könnyedséget és örömöket adó emberek, irányok felé haladjunk még nagyobb sebességgel. (Merkúr belép Ikrekbe

Június 4, kedd és Június 15, szombat között megérkezik a hetek óta első valamennyire kihívásos fényszög. Az Én-ünket jelentő, éppen lubickoló bolygó csiki-csukis energiába lép egy olyan bolygóval, ami elsősorban a Múltat, mélyebb témákat és aszkézist jelképez. Egyik aspektusában ez a hatás felhívja a figyelmünket arra, hogy ne szálljunk el túlzottan a nagy Tavaszias energiákban, és hogy az Életnek van egy olyan oldala is, ami az elmúlással is együtt jár. A másik aspektusában kicsit önsorsrontó módon meg is ijedhetünk, hogy ennyire gondtalan energetika van a nagy egészben most, és az elménk-egonk önvédelemből elkezdheti ijesztgetni és vissza/lehúzni önmagát. Emögött az az elemi logika van, hogy “minden jónak vége lesz egyszer” és “magasról lehet igazán nagyot esni”. Ez igaz valamennyire, de tudatos lényekként ebben lehet félúton is találkozni: azaz tudatában vagyunk ennek, és amikor fordul a trend, akkor azt fogadjuk. Picit butaság a finom ebédünkbe szemetet szórni, ’mert akkor kisebb lesz a csalódás, ha holnap nem lesz finom’. Élvezzük ki hát, ami most van, minden cseppjét, és közben nyugodtan gondoljunk alázattal magunkra, másokra. (Nap Ikrekben kvadrátban Szaturnusszal Halakban)

Június 4, kedd és Június 12, szerda között a Nap mellett a Vénusz is ugyanezen a hatáson megy végig. Párkapcsolati-emberi témákban szintén elmondható, hogy a jelenlegi kisimuló energiáktól az elménk és egonk megijedhet, és a fenti önsorsrontó forgatókönyvet aktiválhatja valamilyen mértékben. Ne tegyük. Ebben a két június 4-én induló hatásban az alázat az üzenet. Erről szól az Ikarosz meséje is, az, hogy a vikingek kilöttyintenek egy kortyot a földre az isteneknek, hogy az iszlámban mindig valami apró hibát ejtenek a tárgyakon, mert csak Isten alkothat tökéleteset. Ennyi éppen elég; tartsuk meg a tudatunkat azon, hogy értékeljük, ami van, tudjuk a helyünket, szerepünket és méretünket a Nagy Egészben, és ne szálljunk el. (Vénusz Ikrekben kvadrátban Szaturnusszal Halakban)

Június 9, vasárnap az erőinkért és ambícióinkért felelős bolygó átlép a saját jegye Kosból a Bikába. Ez a jelenleg zajló nagyobb trend első szakaszának immár teljesen a végét jelképezi, ahol is az Új, a nagyobb (akár hirtelenebb) változások lezajlottak. Innentől már minden morzsájával az Újabb megtartása, az építkezés a fontos. Ennek első lépései már hetekkel korábban megkezdődtek; ez a jegyváltás azt mutatja, hogy mostanra ki kellett rajzolódnia az irányoknak, az utolsó tétek is meg vannak téve, innentől ahol vagyunk, tényleg minden energiánkkal arra építkezzünk, azt tekintsük alapnak. (Mars belép Bikába)

Június 10, hétfő  és Június 19, szerda között az Én-ünket és annak kifejezését jelentő bolygók együttállásban haladnak. Először könnyedebb-játékosabb területen, majd az együttállás végén átérnek az Érzelmeket, Kapcsolódásokat jelentő területre. Ez a nagyobb trend második szakaszának az íve, ahol is az újabb irányokat meg lehet és meg is kell élnünk, és ebben a folyamatban megtörténik velük egy érzelmi kapcsolódás, a megérkezés motívuma is. Június közepén mindhárom gyors-világi bolygó be fog lépni a Rák jegyébe, ami révén picit csökkentsük a tempót, és keressük a puhább és minőségibb megéléseket néhány számunkra fontos és értékes emberrel. (Nap Ikrekben-Rákban együtt Merkúrral)

Június 12, szerda és Június 23, vasárnap között a két legkisebb és legkönnyedebb bolygó is együttállásba lép ezen a fentebb leírt területen. A kacagósabb-felszabadsultabb témák után és mellett érjünk révbe, találjuk meg ezekben hogy ki vagy kik azok, akikkel ez lehetséges, és mind párkapcsolati, mind baráti, emberi irányokban keressük innentől a jó értelemben mélyebb megéléseket. Úgy is mondhatnánk, hogy június első felében kiránduljunk, majálisozzunk, a hónap közepétől pedig kuckózzunk-piknikezzünk a párunkkal, közeli barátainkkal. (Merkúr Ikrekben-Rákban együtt Vénusszal

Itt a hónap közepén a három gyors-belső-világi bolygó, a Nap, a Merkúr és a Vénusz is végigmegy egy újabb olyan hatáson, ami az alázatra hívja fel a figyelmet, és hogy ne felejtsük el teljesen a lelki dolgokat.

Június 13, csütörtök és Június 21, péntek között a párkapcsolatok és társadalmiság, világi örömök bolygója csiki-csukis fényszögbe lép a Nagy Gyógyítóval. Ez nagyon hasonlít a hónap legelején olvasott feszültségesebb hatáshoz; azzal a különbséggel, hogy az lényegesen szikárabb és keményebb, míg ez puhább és inkább melankolikus jellegű. Itt is ugyanaz igaz, hogy ne legyünk önsorsrontóak, és ahelyett, hogy sárral hintenénk az egyébként jó dolgokat és eredményeket, értékeljük azokat alázattal. Ha tehetjük, juttassunk azok anyagi vagy érzelmi javaiból azoknak, akiknek éppen nincs annyi, de az se legyen annyi, hogy megborítsa saját jólétünket. Most azon ritka időszak van, ahol nyugodtan lehetünk egy kicsit ‘önzők’, de azért ne túlságosan. (Vénusz Ikrekben-Rákban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Június 14, péntek és Június 20, csütörtök között a gondolkodásunkért, mindennapi működésünkért, Belső Gyermeki részeinkért felelős bolygó is végigmegy ezen a fényszögön. Ezzel együtt járhat, hogy aluszékonyabbik leszünk, a gondolataink kuszábbak és kevésbé definiáltak, valamint előjöhet bennünk egy nyüzsögő, mimózaszerű megélés is. (Merkúr Ikrekben-Rákban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Június 15, szombat és Június 26, szerda között a fő jelölő Nap is végighalad a Nagy Gyógyító kvadrátján. Ez egy kicsit amolyan ‘szülés utáni depresszió’, ahol is leesik a szervezetünk számára, hogy már az Új-ban van, és ez azt is jelenti, hogy a Régi dolgok lezárultak. Ez minden esetben együtt jár az elmúlás leheletével, mégha a magunk mögött hagyott dolgok, időszakok, személyek, minták nagy valószínűséggel lényegesen gyengébben voltak, mint az aktuális témák. Itt is keressük az alázatot, lássuk meg, hogy az események maguktól történnek, és ez egyfajta békét is eredményezhet; hogy részei vagyunk a Nagy Egésznek. (Nap Ikrekben-Rákban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Június 17, hétfőn a párkapcsolatok és társadalmiság bolygója belép az Érzelmek, Meghittség és Család területére. Ezzel együtt kezdjünk egy nagyon kicsit lassítani, és a nagyfokú polarizáltságot beljebb húzni. Keressük a közös megéléseket párunkkal, barátainkkal, családtagjainkkal, illetve bárkivel, akivel bizalmi és kellemes viszonyban vagyunk, tudunk lenni. (Vénusz belép Rákba)

Június 17, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is belép ugyanide. A sok és pörgős cselekvések helyett keressük a kicsivel lassabb és a másikra hangolódó működéseket. Az egyszerre mindent felfedezés helyett kicsit mélyüljünk el jobban néhány dologban, és ha tehetjük, ez történjen valakivel együtt, vagy osszuk meg felfedezéseinket számunkra kedves emberrel, emberekkel. (Merkúr belép Rákba

Június 18, kedden az éppen jegyet váltott Merkúr egy lágy és selymes fényszögbe lép az erőinket és ambícióinkat jelképező bolygóval, és Június 25, keddig lesznek így. Ez azt jelenti, hogy ebben a szolid irányváltásban vagy módváltásban meglesz az energia és determináltság is, ami ehhez kell. Az én-ünkkel is be tudunk állni mögé, és ha kell, erőfeszítéseket tenni, akár harcolni is képesek leszünk újonnan elért eredményeinkért. (Merkúr Rákban szextilben Marssal Bikában)

Június 19, szerda és Július 9, kedd között a párkapcsolatok és társadalmiság bolygója is rálép ugyanerre a fényszögre. A számunkra fontos emberekért, az életünk tisztább kényelméért szintén hajlandóak leszünk majd erőfeszítéseket tenni, azokat megvédelmezni, megőrizni. Ez eléggé fontos, főleg a hónap legelején és közepén olvasott kvadrátok tükrében. Az elmúlt hetek emelkedőbb trendje ezáltal nem fog, nem kell, hogy visszahulljon az elmúlásba, és a következő hosszabb, akár évekig tartó időszak alapjaiul szolgálhat. (Vénusz Rákban szextilben Marssal Bikában)

Június 21, pénteken a fő jelölő Nap átlép az Érzelmek, Meghittség, Család területére, így innentől mindhárom belső-gyors-világi bolygó itt halad majd. Még egy fokozattal lassítsuk vissza a tempót, és transzformáljuk át a sok külső dologból néhány belsőbb kapcsolódottabb irányába. Értékeljük az elért eredményeinket az elmúlt két-két és fél hónap után, és fürödjünk meg benne finoman és kulturáltan. (Nap belép Rákba)

A hónap végén a június legelején látott szikárabb, alázatra felhívó fényszögek is rehabilitálódnak, és maguktól a megoldás irányába fordulnak.

Június 24, hétfő és Június 29, szombat között a gondolkodásunkért, mindennapi rutinunkért, Belső Gyermeki dolgainkért felelős bolygó a legpozitívabb fényszögbe lép a Nagy Tanítóval. Polarizáltabb eredményeink és érzelmibb témáink konszolidálódnak maguktól is. Azok értékelése és megbecsülése sokkal könnyebben tud megtörténni, mint a hónap elején-közepén, és itt június végén egy megérkezettség és hála érzete az, amire a leginkább érdemes figyelni. (Merkúr Rákban trigonban Szaturnusszal Halakban)

Június 29, szombat és Július 7, vasárnap között. Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója is rálép erre az eggyel ezelőtti fényszögre. Párunkkal, barátainkkal, családtagjainkkal és a többi emberrel is érdemes keresni egy békés, harmóniában együtt élő megélési módot. Minden kedves és támogató interakciót fogadjunk hálával, és ezt fejezzük is ki a másik felé. (Vénusz Rákban trigonban Szaturnusszal Halakban)

Június 30, vasárnap a Nagy Tanító hátrafelé indul a Halak jegyében. Mindez egyre növekvő mértékben befelé és a lelkibb témák felé húzza majd a figyelmünket. Ez a motívum már az előszele egy újabb trendváltásnak, ami a március-április-május-júniusi időszakot fogja követni. Július elejétől a gyors-világi bolygók elkezdenek majd belépni az Oroszlánba, aminek eredményeképpen a tavaszi-koranyári terepváltás, személyi állományokban átrendeződés után az Én-ünket is újra kell definiálni és megerősíteni a megváltozott környezetben és energiákban. 2017-24 után nagy valószínűséggel egy újabb többéves periódus indul, és ebbe költözünk majd át júliustól.

2024_junius_1.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása