HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2011.10.28. 21:05 Zöldkör

Felébreszteni a sárkányt

Általános probléma a mai terápiában, hogy a gyógyulni vágyó és terapeutája megkeresik a páciens legfájdalmasabb pontját, és nekiesnek, "Hadd szóljon!", vagy "Ha csináljuk, akkor csináljuk rendesen!" felkiáltással. Más szóval elkezdik böködni a sárkány szemét, és amikor az ki is nyitja készségesen, olyan dolgok szabadulnak ki Pandora szelencéjéből, hogy kő kövön nem marad ilyenkor sem emberünk lelkében, sem környezetében. Főzni sem úgy állunk neki, hogy mindent bedobunk egy fazékba egyszerre, azt pedig berakjuk a sütőbe, majd lesz valami alapon, miért tennénk akkor legfontosabb értékünkkel, saját lelkünkkel ezt?

Ismerjük meg, mivel jár, amikor a 'sárkány' kinyitja a szemét:  

Testünk energetikailag alapvetően három fő csatornából, úgynevezett 'nadi'-ból áll, melyek törzsünk alapjából indulnak ki, és míg a középső egyenesen felfelé tart gerincünk mentén a fejtetőnkig, a másik kettő kígyóként spirálisan keresztezi egymást, létrehozva fő energetikai központjainkat, a csakrákat. Minden csakra életünk alapvető funkcióiért felelős, az első három a fizikai világban való létünkben aktív.

Amikor egy élőlény megszületik a világra, első számú programja: Tartsd fenn magad, mentsd az életed!!! Ezért felel az első, úgynevezett gyökércsakra működése.
Amint léte biztosított, magáról képes biztonsággal gondoskodni, jön a következő inger: Tartsd fenn magad, szaporodj!!! Ez szintén az első programban, a létfenntartásban gyökerezik. Elég számú fajtárssal nagyobb az esélyünk a túlélésre. Ezért a szex-, vagy keresztcsonti csakra felelős. 
A harmadik parancs, amikor már több tagja van jelen egy fajnak: Törekedj minél dominánsabb pozícióra, falkatársaid kárára is akár!!! A zökkenőmentes parancsvégrehajtásról a gyomorcsakra gondoskodik.

Gondolhatnánk, igen ám, de nekünk, a teremtés csúcsainak mi közünk az állatvilághoz?Nem más, mint évmilliók öröksége és evolúciója. Ha megnézed bármelyik valóságshow-t, vagy bulvárlapot, vagy akárcsak saját beszélgetéseidet másokkal, miről szól? Hogy maradok fenn?; Ki kivel mikor és mit csinált, és erről mi a véleményed. Társadalmi életünk ezekre a pillérekre épül, és hogyha ólomból aranyat szeretnénk varázsolni, meg kell ismernünk az ólmot előtte.

Gerincünk tövében lakik az ún. kundalini, életenergiánk, melyet összetekeredve alvó kígyóként szoktak ábrázolni keleten. Ő a mi sárkányunk. Szeressük, ismerkedjünk vele, hisz sokat fogunk vele még találkozni utunk során! :)
Életünk során ez a kundalini néha felébred, rendezi testünk fenntartását, igyekszik szaporodni testünkkel, és pusztítani a környezetében körmönfont módszerekkel, hogy elriasszon minden esetleges támadót; ezek után ismét aludni tér. Amint elkezdünk meditációval és terápiával foglalkozni két dolog a kulcs minden spirituális úton: a légzés és a figyelem. A légzés az, amiért mi magunk vagyunk felelősek, amennyiben ezt sikerül rendeznünk megfelelő állapotba, onnantól a figyelem automatikusan ajándékként megjelenik nekünk.

Van egy mondás, mely szerint: "Legjobb az úton el sem indulni, de ha már elindultál, menj végig rajta, különben elvesztél!". Néhányan kíváncsiságból piszkálják meg belső világukat, vannak akiket páros lábbal rúg oda az élet, a lényeg ugyanaz - ha a sárkány kinyitotta a szemét, azaz elfojtott félelmeink és fájdalmaink felébredtek, csak előre vezet az út. 

Gurdjieff, az itthon alig ismert, sajnos már nem élő tanító azt mondja, mindannyian rendelkezünk egy tiszta, belső maggal, az esszenciával. Erre épülnek tapasztalataink, félelmeink, téves stratégiáink, melyek személyiség formájában fogva tartják esszenciánkat, és pajzsként mutatnak magunkról hamis, egyszerre ijesztő és vonzó képet a világnak és önmagunknak.

Optimális esetben az esszencia kiegyensúlyozottan, az idővel és a tapasztalatokkal fejlődik, jó esetben szüleinktől, valamint környezetünktől szeretetet és tudatosságot kapva és adva, ám az emberiség kilencvenkilenc százalékánál az esszencia megrekedt valahol három éves szint környékén, melyen egy lassú, széthasadt részekből épült személyiség trónol. 

Az önmagunkon való munka során gyakran a személyiség diktálja a hamis tempót, habzsolva az előadásokat, tanfolyamokat, spirituális táborokat, könyveket, ám a valóságban a terápiával csupán a fejlődés útjában álló akadályokat lehet eltávolítani, az érett, felelősségteljes emberré váláshoz szükségünk van az időre.

(A Zodiákusban minden jelnek megvan a legalacsonyabb és legmagasabb aspektusa, a köztes skála teljességével. Abban az esetben, ha olvasóként magadra, cselekvési, gondolkodási stratégiáidra ismersz a jegyekről szóló írásokban, két dolog történhet: 
1. Megpendít benned valamit, légzésed elakad, esetleg felgyorsul, érzések és gondolatok tolulnak elő benned, akkor már tudhatod; vagy rád, vagy egy veled kapcsolatban álló személyre igazak az ott leírtak, de mindenképpen érintett vagy. Végy néhány mély lélegzetet, és akkor jöhet a második pont.
2. Mosolyogsz az ott leírtakon. Belátod, hogy ha igaz a ma divatos elv, hogy mi választjuk kivé-mivé születünk le, akkor magunkra haragudhatunk csak rossz tulajdonságainkért. Amennyiben pedig egy Őstudatosság hozott bennünket ebbe az életbe tőlünk 'függetlenül', mi mást tehetnénk, minthogy ezt elfogadva és mosolyogva beteljesítsük amiért itt vagyunk, és elérjünk egy magasabb tisztaságot?)

A 'létrán' még fel nem mászott formájában a Nyilas jegy a nagymestere a 'habzsolásnak' és 'felfújásnak'. E jegy részletes ismertetése, tekintve, hogy a Skorpió havában járunk, közvetlenül az után fog megtörténni. A Skorpióé után, mely a Zodiákus fekete báránya, angyala, 'mészárosa' és Megváltója egy személyben! És ne feledjük; a jegyek nem sablonok! Nagyon is dinamikusak, és remek képet adnak arról, mily módon építettük fel védekező, támadó és energianyerő stratégiáinkat.

Amennyiben Napod, Holdad, ascendensed, vagy kettőnél több bolygód áll e két jegy valamelyikében*, mindenképpen érdemes visszalátogatnod a későbbiekben is.

Végezetül pedig álljon itt egy vicc**, mely tökéletesen leírja az esszencia és a személyiség harcát, a leggyakoribb 'spirituális' hibát és problémát, valamint 'előételként' is szolgál a Nyilas jegyről szóló leíráshoz:

"Egy erősen pigmentált állampolgártársunk látva, hogy a falu bakterja éppen dohányzik, odamegy hozzá, és így szól:
- Nágyságos uram, ádjon már nekem egy 'zál cigit!
- Nem adok!!
- Szípen kérem nagyságos uram!
- Na jó, itt van.
- Ádjon már egy kis tüzet is...!
- Na hagyjál már békén!!!
- Kérem szípen!
- Na jó, itt van.
Polgártársunk leül a bakter mellé, meggyújtja a cigarettát, beszívja, ízlelgeti a füstöt, majd a bakter arcába fújja.
- Szóval baz'meg, te vagy itt a bakter..."
 

Ha hasonló jeleket észlelünk magunkon spirituális gyakorlóként, vagy olvasóként, vonjuk le a konzekvenciát, kicsit tegyük félre intellektuális ismereteinket, és csak tegyük a dolgunkat csendben lelkünk fejlődésének gyakran kanyargós útján. :)
 

 



*abban az esetben, ha bizonytalan vagy Nyilas, vagy Skorpió érintettségedben, írj emailt születési helyed, születési dátumod és időd (óra, perc) megadásával a babity.richard@gmail.com címre, és emailben válaszolok rá
**a vicc szereplői állatfigurák is lehettek volna, célja a csattanó, nem az etnikumok közti feszültségkeltés, vagy minősítés

komment

süti beállítások módosítása