HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.04.01. 11:21 Zöldkör

Áprilisról

Érdekesen telt az előző cikk óta eltelt pár nap. Jómagam a már korábban említett érzéssel eltöltődve töltöttem napjaim, tudniillik, mintha a versenybiciklimről leesett volna a lánc, és elveszett a lendület. 
A külvilágot tekintve pedig gyakorlatilag mindenki azt kommunikálta (leegyszerűsítve), hogy tele van a töke, veszteség veszteség után, még olyan is írt nekem emailt, aki teljesen kívül áll ezen a spirózós vonalon. Ebben az állt, hogy azt látja, mindenkinek a legmélyebb problémáival és félelmeivel kell szembenéznie, és meddig tart még ez. Hát igen, több hónap szívatása még annak is feltűnő, aki nem nézi ezt célirányosan.
Abban a szemléletben kezdtem hát nézni az áprilisi bolygómozgásokat, hogy mondjak valami biztatót. Íme:

Hát...Hát...Azt a címet is adhattam volna ennek az írásnak, hogy "Vihar a biliben", de tartottam tőle, hogy kisgyerekes anyukákon más nem ugrana a témára. Mégis ez a mondat fejezi ki a legjobban áprilist.

Gondolom, mindenki nagyon unja már az október óta zajló folyamatot, annyit tudok mondani: május... Április még a korábbiak folytatása lesz. 

Március 24-e nagyon intenzív nap volt bolygóállások tekintetében

  • Kioldódott a 'szuperháromszög', ami volt, akit feltöltött teljesen, volt akinél bevégezte (válás, kirúgás, haláleset, lopás) az előző hónapok veszteségeit.
  • A Pluto az Uránusszal 90 fokos szögbe lépett, erről már korábban írtam, hamarosan jó hosszú cikkben fejtem ki bővebben, mert véleményem szerint az egész emberi társadalom életében fontos és kritikus időszak lesz.
  • A Nap 90 fokos szögbe lépett a Plutoval, az Uránusszal együttállásban.
  • A Mars szembenállásba hátrált a Neptunusszal.

A Nap-Pluto kvadrát, mely április 4-én szűnik meg, teljesen érthető az elmúlt hónapok tükrében. A Nap önmagunkat jelképezi, a Pluto mindig alapos és fájdalmas vizsgálatot, a kvadrát pedig, "kibékíthetetlen és nehezen, csak nagy energiaráfordítás árán feloldható ellentétet", ahogy a régiek mondják.
Egy kicsit meghasonlunk itt magunkkal, létezésünk értelmével és céljával, felmerülhetnek ilyen kérdések is: "Mi értelme van így ennek az egésznek, az életemnek?!". Több ember szájából hallottam ezt a mondatot az elmúlt pár hétben, maguk a bolygók mondatják ezeket a szavakat, az együttállás természetéből adódóan.

A Mars szembekerülése a Neptunusszal kényes jószág, mely május 13-áig lesz velünk. Természetüket tekintve totálisan egymás ellentétei. A Mars egy pontba, a külvilágban, férfiasan, gyorsan áramló energia, a Neptunusz szétáradva, befelé, nőiesen és lassan folyik. Mit kezdenek egymással?

Általánosságban nézve az a célja ennek, hogy a 'szuperháromszög' során elszabadult energiákat megszelídítse, elvezesse. Hatása két természetű lehet.
Egyik részről olyan, mintha egy Ferrari (Mars) letérne az autópályáról, bele a kavicságyba (Neptunusz). Erről 'panaszkodtam' én is az előző írásban. Elbizonytalanodunk: "Rosszul csinálok valamit? Tényleg ezt akarom, amerre tartok? Hova tűnt az erő a dolgaimhoz?" Ez befelé vezeti el az energiát.
Másik részről kifelé próbálják a bolygók magukat elvezetni. Mintha sétálnánk a mezőn a reggeli ködben (Neptunusz), nagyon feszülten, és látnánk egy alakot. Felkapunk egy követ, ami épp a kezünk ügyébe kerül, és elhajítjuk az irányába (Mars). Azt se látjuk ki az, csak emlékeztet valakire, meg hát úgyis erre járt, valahogy le kell vezetni a bennünk lévő feszültséget. Mi sem értjük mi a motivációnk, csak két dolog van bennünk, a harag (Mars) és ezek az elmosódott (Neptunusz) gondolatok, célok. Ilyenbe is sikerült belefutnom pár napja.

Nem véletlenül használtam a 'tele van a tökünk' kifejezést. Mivel október óta elsősorban a férfi-női kapcsolatok lettek szétzilálva, hihetetlenül sok ilyen jellegű frusztráció halmozódott fel bennünk. Egy kapcsolatban két embert fizikai szinten a szexualitás (Mars) és egy felsőbb, fájdalmak és félelmek nélküli kötelék (Neptunusz) köt össze jó esetben. Ez a kettő most szemben áll, de igény az volna rájuk. 

Ebben az időszakban könnyen becsaphatjuk magunkat. A sok fájdalomra keresünk valami csillapító gyógyszert (Neptunusz), ami könnyen a szex (Mars) lehet valakivel. Mivel ezek a bolygók most kapcsolatban vannak, érzéki csalódásként (Neptunusz) az érezhetjük, valóban ott van ez a kötelék, neki megnyílhatunk és ő is nekünk (Neptunusz). Aki most ilyen együttlétbe lép, és valamilyen csoda folytán fenn is tudja tartani, az nagyot fog csalódni, nagyjából május közepén, amikor a bolygók szembenállása kioldódik.

Nagy veszekedések (Mars), megalázás/megalázkodás, és depresszióval, magánnyal átitatott értetlenség (Neptunusz) lesz úrrá rajta. A legjobb most egy májusig tartó cölibátus az egyedülállóknak. A héten beszéltem olyannal, aki 24-e környékével pontosan belelépett egy ilyenbe, nagyjából a fentebb leírt motivációkkal, és ezzel a forgatókönyvvel lett vége szinte azonnal. Van tehát gyakorlati példa is, ami alapján ezeket írhatom. Olyat is ismerek, aki belelépett, de még nem pörögték ki magukat az események.

Szokatlanul hosszan fejtettem ki ezt a két bolygót, de ez a fő történés áprilisban, és egyben a leghosszabb is.

Április 1-je és 12-e között a Neptunusz a Vénusszal is kvadrátba lép. Ez olyan, a fentebbieket is figyelembe véve, mintha belső békénk (Neptunusz), és a külvilágbeli harmóniánk (Vénusz) sehogy sem tudna találkozni. A Vénusz a szerelem bolygója is, tehát ismét egy érv, hogy ha nem tudjuk már tovább bírni a feszültséget, ami jó ideje tart, elhitessük magunkkal (Nept.), hogy szerelmesek vagyunk valakibe (Vénusz).

Fokozva a finomságokat, (én kérek elnézést, csak írom, nem én találtam ki), április 3 és 14 között a Vénusz a Marssal is kvadrátba lép. A Vénuszt leírtam fentebb, a Marsot is, annyit tennék még hozzá, hogy a társadalmi, párkapcsolati létben a Mars, mint férfi jelenik meg, a Vénusz, mint nő. Ezek erre az időszakra "kibékíthetetlen és nehezen, csak nagy energiaráfordítás árán feloldható ellentétet"-be kerülnek. 
Mivel április 3 a névnapom, emellett egy másik fontos dolog évfordulója is a számomra, személyes sértésnek veszem ezt. :) Dehát arrébblökni a bolygókat nem lehet, elfogadjuk, és megyünk tovább.
Annyit hozzátennék azért, hogy 3-án este a Szaturnusz együttállása a Plutoval a saját, személyes képletemben kioldódik. A karmikus és irracionális félelmek-fájdalmak intenzív, szüntelen arcbanyomása, ennyi hónap után kicsit szünetel. Kifújhatom magam... :)

Április 11-én a Nap szembenállásba kerül a Szaturnusszal. A Szaturnusz minden energia megfogását és lekötését jelenti, mélyebb vizsgálódás és elemzés céljából; a Nap pedig önmagunkat. Aki itt ugrálni akar kifelé a világba, csalódni fog, ez az önvizsgálat ideje, meditációval, terápiával.

Április 14-én a Pluto retrográd, visszafelé haladó mozgásba kezd a Bak-ban. A tanult asztrológusok azt tanulják, hogy minden retrográd mozgás valami veszedelmes, súlyos dolog, valószínűleg jópáran közülük belül kongatják a templom harangját, földművest, jószágot beterelnek és várják az ellenséget, és hogy mi lesz. Én nem mondanám előre, hogy milyen lesz ez, inkább megnézem, és nyilatkozok róla menetközben. Az viszont, hogy akkor fordul ismét előremenetbe a Bak-ban (bolygója a Szaturnusz) lévő Pluto, amikorszeptember végén/október elején odaér a Szaturnusz a Skorpióba (bolygója a Pluto)igazi asztrológuscsemege

Hogy valami jót is mondjak, április 20-án kioldódik a Nap és a Szaturnusz szembenállása.A Nap itt a Bika jegyébe lép, ami az eszünk-iszunk-alszunk jegye. Személyes elemzéseknél úgy hívom, hogy "falusi komplexum", ami a mindenki által ismert, egy épületben elhelyezkedő pizzéria-kocsma-vegyesbolt-videotéka energetikája. Ez nagyon jót fog tenni itt! Az elszállt spirózós-érzelmi viharos hónapok után kicsit feltöltődhetünk, és előkészíti a terepet az új energiáknak. 

Másnap, április 21-én a Merkúr kvadrátba lép a Pluto-val. A Merkúr társadalmi, emberi szintű gondolatainkért, kommunikációnkért és tevékenységeinkért felel, a Pluto-t és a kvadrátot talán már nem kell bemutatni. Ismét zavarodott és vad lesz valószínűleg néhány ember. Október óta energiáinkat a spirózásba, érzelmi harcokba, fej ide-oda kapkodásba tettük; most bejön egy új energiaminta: tessék, itt van, érezd jól magad, nyugodj meg, lazíts. Nem fog menni az átállás egyik napról a másikra.
Ez a bolygóállás gyerekkorunkból (Merkúr) is felhozhat régi, elfeledni kívánt (Pluto), fájdalmas emlékeket, energiákat. Ne lepődjünk meg ezen, és ha lehet, ne a társadalomba, emberi kapcsolatokra könnyítsünk magunkon.

Ééééééés itt jön a hónap sztárbolygóállása! Igazából május 1-én jön össze, de gondoltam, valami jót is akarok már írni.  

Ez nem más, mint a Szaturnusz és a Vénusz trigonja (120 fok). A trigon energiaráfordítás nélkül segítő, felemelő és gazdagító fényszög. A Szaturnusz negatív aspektusában megfogó, kioltó energia, segítőben viszont rendező, alapozó, mélyítő. A Vénusz pedig ugye a párkapcsolat, harmónia, örömök képviselője. Külön érdekesség, hogy Szaturnusz ezen a napon hátrál ki a Skorpió jeggyel való együttállásából; vissza a Mérleg-be, a harmónia, társadalmilag is elfogadott és megbecsült kapcsolatok jegyébe. 

Innen már csak elrontani lehet, és lehet is. Még két hétig, május 13-ig szembenáll a Mars a Neptunusszal, és ebben a Szaturnusz-Vénusz eufóriában könnyen jön a fentebb bőven kifejtett rész.
A május 13-a előtt létrejött párkapcsolatoknak, együttléteknek nem jósolok jövőt, bár mindig örülök, ha az élet pozitív irányban rámcáfol. Próbáltam én pozitívan nézni a bolygók pozitív aspektusait nézni itt is; magamnak úgy érzem bejött, a környezetemben hullottak a fejek.

Ahogy V. Ákos mondta minden elvonulás legelején, mint az egyik alapszabályt:

"Az elvonulás végétől számított két hétig ne hozz fontos döntést! Ebben az energiában ugyanis a tapasztalatok szerint mindenki megtalálja az igazit - rögtön ötöt...

Az irányelvek tehát áprilisra: Viagrát félretenni, malát elővenni. A kettő együtt még nem megy. Terápia, meditáció, múlt rendezése, még egy hónapig ez a téma, ezt az egy hónapot már ki lehet bírni. 

És jöjjön a jó hír a végére:

Miután kioldódott a Neptunusz-Mars szembenállás, május 13-a után jóóóóó sokáig nem lép hosszabb időre fényszögkapcsolatba bolygóval sem a Pluto, sem a Neptunusz, sem a Szaturnusz. (A Jupiter kap majd a Neptunusztól pár hétig, de ő tud magára vigyázni.)
Több mint fél év tipródás, tocsogás, harc után a nyarat nyugalomban tölthetjük, apróbb kitétellel. Ha erre figyelünk, minden rendben lesz.

Erről lesz szó a következő írásban. 

 

komment

süti beállítások módosítása