HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2021.07.31. 09:20 Zöldkör

Augusztus hónap Asztrológiai előrejelzése, 2021

Augusztus hónapja nagyon kellemes és aktivizálódó hatásokat tartogat. Az idei évben ahogy május környékén valamennyire visszakaptuk emberi létezésünket, és ismét hatékonynak érezhettük magunkat, ugyanez lesz jellemző augusztusra is. Az első hetében mindezt nem érezzük majd még, sőt. De már a második hetétől elkezdenek mozgolódni a dolgok, és a hónap közepén több nagyon tevékeny hatás is bekapcsol. Mivel ettől elszoktunk kicsit, a hónap kétharmadánál el is bágyadhatunk, hogy aztán a hónap végén jöjjön ebben egy lazább, könnyebb és kedvesebb hatás is. Amíg májusban felépíteni és elindítani volt nagyon kedvező légkör dolgokat, itt augusztusban azok működtetése nagyon támogatott. Az idei évben talán először megelégedettség érzete is ott tud lenni rajtunk, és a polgári, emberi létezés is meg-megjelenhet bennük és az életünkben. Júniushoz és júliushoz képest egyre fokozódóan legyünk aktívabbak augusztus során, mind munkában, mind szórakozásban, mind pihenésben.

2_august_1-august_12.jpgAugusztus hónap első fele kezdetben még nem teljesen az az időszak, amikor túlzottan lendületesek lehetnénk ügyintézéseink tekintetében. Augusztus 1, vasárnap és Augusztus 12, csütörtök között a Nap egy csiki-csukis fényszögben van a Földeltség és Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével. Július hónapja után továbbra is Önmagunk egzisztenciális meghatározása lesz a feladat. Július Párkapcsolati témái után mindez már egyénibben történik. „Ki vagyok én?”. „Ki vagyok én, mint fizikai létező itt a világban?”. „Mire tudok építkezni?”. „Merre?”. Ilyen kérdések foglalkoztatnak majd minket augusztus első másfél hetében ennek a fényszögnek a hatására. (Nap Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

Augusztus 1, vasárnap és Augusztus 6, péntek között a gondolkodásunkért és mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó is belelép ugyanebbe a fényszögbe. A hónap első hetében emiatt ne lepődjünk meg, ha váratlan tennivalók, akár megoldanivalók bukkannak fel. Eddigi projektjeink is kicsit megkavarodhatnak; de nyugodjunk meg, a hónap közepétől már könnyen és gyorsan meg tudjuk ezeket oldani. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Bika Uránusszal)

3_august_6-august_14.jpgAugusztus 6, péntek és Augusztus 14, szombat között a társadalmiságért, földelt emberi létezésünkért és a Párkapcsolatokért felelős Vénusz szembenállásban lesz a Nagy Gyógyító bolygóval. Ez is emberi és polgári létezésünket lassítja és bágyítja el. A hagyományos ügyintézésünk, ambícióink egy kicsit lecsökkenhetnek fordulatszámukban. Álmosság, a dolgok valamilyen mértékű összefolyása, hömpölygése szintén jellemző lehet ettől a hatástól. (Vénusz Szűzben szemben hátráló Halak Neptunusszal)

4_august_7-august_16.jpgHa már nagyon kilőni nem lehet, valami másra remekül felhasználható augusztus eleje. Augusztus 7, szombat és Augusztus 16, hétfő között a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, földelt emberi létezésért felelős Vénusz egy nagyon segítő fényszögben lesz a mélyben elfojtott energiákat mutató jelölővel. A július során esetlegesen megbolydult emberi és párkapcsolati témáinkat van lehetőségünk itt rendezni. Vagy akár a távoli múltban történt dolgok beszorult érzései tudnak itt nagyot gyógyulni. Könnyen előfordulhat, hogy konkrét személyek is fel-felbukkannak; akár álmokban, vagy a fizikai valóságban is. Ha ilyen van, az jó, mert mint buborék, jön a felszínre, és ezáltal gyógyul. (Vénusz Szűzben trigonban hátráló Bak Plutoval)

Augusztus 8, vasárnap és Augusztus 13, péntek között egy másik hatás is jelzi, hogy a nagy projekteket itt még nem tudjuk el- vagy újraindítani. A gondolkodásunkért, közlekedésünkért és mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr szembenállásban lesz a Nagy Jótevővel. Ez a hatás is fékez bennünket az új dolgok kitalálásától, vagy bármilyen értelmű száguldástól. Amennyiben van gyerekünk, ő vagy ők is egy kicsit akaratosabbak, nehezen kezelhetőbbek lehetnek ettől a hatástól. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben szemben hátráló Vízöntő Jupiterrel)

Láthatjuk, Augusztus első öt hatása molyolósabb, lassan rendezkedősebb energiákkal bír. Innen azonban augusztus közepe felé érve elkezdenek a szó jó értelmében felgyorsulni az energiák. A hónap első hete után ez el is kezdődik.

5_august_9.jpgAugusztus 9, hétfőn átmenetileg kioldódik egy, az egész évet átívelő gigászi hatás. Ez a hatás hozta át 2021-re is a covid témáját. Az online világba továbbra is beszorulást és azt, hogy idén még nem tisztán látjuk, hogy merre is lehetne stabilan és perspektivikusan építkezni. Itt most november elejéig matematikailag kioldódik ez a hatás, így ebben az intermezzo-ban próbáljunk meg valami kitalálni, és elkezdeni felépíteni. Nyílik ebben egy kapu itt három hónapig. (Kioldódik hátráló Vízöntő Szaturnusz kvadrátja Bika Uránusszal)

Augusztus 12, csütörtökön a gondolkodásunkért, közlekedésünkért, ügyintézésünkért felelős Merkúr belép a mindennapi élet működő rutinjáért felelős Szűz jegyébe. Ez elkezdi visszaadni az aktivitásukat augusztus első egy-két hetének punnyadtsága után. Aktiváljuk is magunkat, amit eddig halogattunk, vagy csúszott, azt intézzük el, szervezzük meg. (Merkúr belép Szűzbe)

Augusztus 14, szombat és Augusztus 24, kedd között a gondolkodásunkért, közlekedésünkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr együttállásban halad az erőket, ambíciókat jelentő Marssal. Ez további plusz energiákat és lendületet ad a dolgok kitalálásához és megvalósításához. Kezdjünk el itt augusztus közepén tevékenykedni és aktívvá válni. (Merkúr Szűzben együtt Marssal)

6_august_14-august_30.jpgAugusztus 14, szombat és Augusztus 30, hétfő között egy másik hatás is hozzátesz ehhez. Az erőinket, ambícióinkat jelentő Mars a hit, remény, jövő, bőség fényszögében lesz a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, egy Földelt és Stabil területen. Ennek a fényszögnek olyan a mintázata, mint amikor egy építkezési területen elindulnak a munkagépek; vagy egy bevásárlóközpontot megnyitnak, és elkezd pulzálva működni. (Mars Szűzben trigonban hátráló Bika Uránusszal)

Augusztus 15, vasárnap és Augusztus 24, kedd között egy másik hatás jelzi, hogy a nagy lendületbe jövésben az Én-ünk egy kicsit lemaradhat. Hogy „ki” is akarja és csinálja mindezeket, egy lépéssel hátrébb jár. Kell még egy kis idő, amíg teljes mellszélességgel az Én-ünkkel is be tudunk állni a projektjeink mögé. Ezzel minden rendben, legyünk aktívak; de közben néhány egzisztenciális kérdés ott motoszkálhat bennünk. (Nap Oroszlánban-Szűzben szemben hátráló Vízöntő Jupiterrel)

7_august_16.jpgAugusztus 16, hétfőn megtörténik az összes lehetséges hatás legkellemesebbike. A társadalmiságért, emberi létezésért és Párkapcsolatokért felelős Vénusz belép a saját jegyébe, a Mérlegbe. Csupa kellem, csupa báj ez a hatás. Ez is nagyban hozzátesz ahhoz, hogy itt augusztus közepén nagyot forduljon a trend, és emberibb, polgáribb, kellemesebb energiák járják át a világot. (Vénusz belép Mérlegbe)

8_august_17-august_23.jpgAugusztus 17, kedd és Augusztus 23, hétfő között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr a hit, remény, jövő, bőség fényszögébe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával, a Stabil és Földelt területen. A hónap elején még csiki-csukis, zavaros hatásban voltak, és lám: a hónap közepén fordul a trend, és az aktivitás, építkezés címszavai mindenhonnan előjönnek. Innentől méginkább képesek leszünk ügyintézni, dolgokat kitalálni, és azokat megvalósítani. (Merkúr Szűzben trigonban hátráló Bika Uránusszal)

Augusztus 19, csütörtökön a gondolkodásunkért, közlekedésünkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr virtuálisan ’leelőzi’ az erőinket és ambícióinkat jelentő Marsot. Miután feltöltődött a Mars energiáival, még aktívabbak lehetünk, és még tisztábban láthatjuk a célokat és irányokat. (Merkúr leelőzi virtuálisan Marsot Szűzben)

9_august_19-august_27.jpgAugusztus 19, csütörtök és Augusztus 27, péntek között egy másik fantasztikus hatás segít abban, hogy emberi létezésünkben visszakapjuk a jó érzéseket. A társadalmiságért, párkapcsolatokért felelős Vénusz a legpozitívabb fényszögben lesz a Nagy Tanító Szaturnusszal. Egészséges keretek között, járassuk csúcsra emberi kapcsolatainkat, pihenésünket; bármit, amitől méltónak és emberi lénynek érezzük magunkat. Ami egyensúlyt, harmóniát ad, és a szépérzékünket kielégíti. (Vénusz Mérlegben trigonban hátráló Vízöntő Szaturnusszal)

Augusztus 20, pénteken a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója Uránusz hátrálni kezd a Földelt és Stabil Bika jegyében. Az augusztus közepén jött nagyszámú segítő és aktív fényszög hatására egy kicsit jól is lakhatunk néhány nap alatt, és mint jóllakott svédasztalos le is ülhetünk egy kicsit. Ez valahol jó, mert ránk fér már az elégedettség és pihenés érzése. De túl jól azért ne lakjunk, és lehetőleg használjuk ki az egyébként nagyon aktív Szűz jellegű energiákat itt, és a mindennapi életünk rutinját is serényen működtessük. (Uránusz hátrálni kezd Bikában)

A tíz bolygó közül ötöt külső és lassú bolygónak is tekintünk. Ezek a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Pluto. Életünknek lelkibb dolgaiért felelősek; a nagyvilágban pedig a Kollektívebb, grandiózusabb dolgokért. Augusztus 20, péntek és Október 7, csütörtök között meglehetősen ritka módon az összes külső, lassú bolygó hátrálni fog. Ez is hangsúlyozza, hogy a helyi, profán, egyszerű dolgokkal foglalkozzunk. A lelki élet és a belső, magvas dolgok ilyenkor kicsit háttérbe szorulnak. Nagy aszkézisek és belső munkák helyett itt másfél hónapig a polgári, egyszerű emberi tevékenységek a fontosabbak. Valószínűleg köze van ennek ahhoz is, hogy az elmúlt másfél évben ezeket elvesztettük, és most kezdjük visszakapni rendesen emberi és társas tevékenységeinket. (Az összes külső lassú bolygó hátrál)

10_august_21-august_28.jpgAugusztus 21, szombat és Augusztus 28, szombat között egy apró belassulás következik be a mindennapi életünk intézésében. Egy kicsit álljunk meg szusszanni, vagy menjünk el szabadságra itt augusztus végén. Az augusztus közepén jött lendület egy kicsit elmosódhat, és álmosabbnak, kevésbé koordináltnak érezhetjük magunkat ennek a hatásnak köszönhetően. Ha van gyerekünk, ő is ábrándosabb, szétszórtabb lehet a szokásosnál. A Belső Gyermek témái is előjöhetnek terápiás értelemben itt álmokban, érzésekben, vagy akár külvilágbeli helyzetekben is. (Merkúr Szűzben szemben hátráló Halak Neptunusszal)

Augusztus 23, hétfőn a fő jelölő Nap belép a Szűz jegyébe. Ez minden évben az a pont, ahol a nyár végéhez érve a mindennapi élet működő rutinja, a Szűz jellegek kezdenek hangsúlyt kapni. Eltervezzük az őszi szezont, beíratjuk a gyereket az iskolába, és mi magunk is beiratkozunk tanfolyamokra. Újra elkezdünk dolgozni, és egy csendesebb, szorgalmasabb, aktívabb időszak következik. (Nap belép Szűzbe)

Augusztus 23, hétfő és Augusztus 30, hétfő között az ügyintézés és a Belső Gyerek témái további hangsúlyt kapnak. Ha van még valamilyen elmaradt tennivalónk, akkor azt ebben a hétben remekül el be tudjuk pótolni. Álomban, érzésekben, akár külső helyzetekben előjöhetnek gyerekkorunk emlékei vagy szereplői itt augusztus utolsó hetében. (Merkúr Szűzben trigonban hátráló Bak Plutoval)

11_august_25-september_1.jpgAugusztus 25, szerda és Szeptember 1, szerda között a Naprendszerünk Ura, a Középpontunkat jelentő Nap fényszögkapcsolat nélkül halad egy hétig. Egy bolygót a fényszögek kötik be a rendszerbe. Emiatt itt augusztus utolsó hetében továbbra is remekül tudjuk tenni a dolgunkat; de ismét nagy egzisztenciális kérdések jöhetnek elő bennünk, augusztus elejéhez hasonlóan. „Ki vagyok én?”. „Miért csinálom azt, amit csinálok?”. „Kivel tudok, vagy kell együttműködjek?”. Ez pozitív irányba tart, mert szeptember 1-jén a Nap egy nagyon kedvező, földelt és tisztánlátó fényszöget fog majd kapni. Ezek az egzisztenciális kérdések tehát nagyban meg is tudnak válaszolódni majd. (Nap fényszögkapcsolat nélkül Szűzben)

Augusztus 26, csütörtök és Szeptember 10, péntek között egy másik hatás is megfoghatja kicsit augusztus közepének és második felének lendületesebb energiáit. Mintha a motorunkkal egy láposabb területre hajtanánk. A nagy hajtóerők kicsit lelassulhatnak, és szintén az én-ünkkel kapcsolatos egzisztenciális kérdések előbukkanhatnak. (Mars Szűzben szemben hátráló Halak Neptunusszal)

Augusztus 30, hétfő és Szeptember 14, kedd között jön ebben egy kiegyensúlyozó segítés. Szintén elmondható, hogy ez a belassulás és egzisztenciális kérdések nem öncélúak vagy hátráltatóak. Ezek is segítenek valamit a mélyből, akár a múltból felhozni, és rendezni. (Mars Szűzben trigonban hátráló Bak Plutoval)

Itt augusztus végén a hónap közepi lendület belassulhat kicsit tehát, de ez egyáltalán nem töri meg a dolgokat. Ugyanúgy képesek leszünk aktívan intézni a dolgainkat és építkezni. Közben viszont egy kicsit ábrándosabbak, elgondolkodósabbak lehetünk. Mint amikor már rutinosan főzünk, vagy vezetünk autót, és egyszercsak elönt bennünket valamilyen régi emlék. Miközben csináljuk a dolgunkat, párhuzamosan futnak bennünk a képek és érzetek; mégis minden megy tovább az útján, és haladunk a tevékenységeinkkel.

13_august_30.jpgAugusztus 30, hétfőn ezt az aktivizálódó hónapon stílszerűen egy nagyon kellemes hatás zárja. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős Merkúr belép a neki nagyon barátságos Mérleg jegyébe. Mely terület a Párkapcsolat, társadalmiság, egyensúly, harmónia jegye. Itt a Merkúrt nagyon kedvező és kellemes energiák járják át. Ettől könnyen előfordulhat, hogy augusztus végének és szeptember legelejének álmoskásabb, elgondolkodósabb energiái enyhülnek, és a Mérleg Merkúrtól játékosabb és könnyedebb jellegekkel keverednek. (Merkúr belép Mérlegbe)

Innentől augusztus legvégétől a két apró és világi bolygó, a Merkúr és a Vénusz is a nagyon kellemes Mérleg jegyében lesznek. A munkáink gyümölcse jobban beérhet innentől, és az augusztus közepén elkezdett vagy folytatott projekteknek akár látványos eredményei lehetnek. 

Az augusztus havi előrejelzés angol nyelven itt olvasható: https://horoscode.com/en/blog/astrological-monthly-forecast/

1_main-2021_august.jpg

Aktuális híreink:

Születési képletelemzés és Havi előrejelzés ANGOL nyelven https://horoscode.com/en/

- Csatlakozni tudtok a Facebookon a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

Eddigi tanfolyamosok visszajelzései: https://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html

komment

süti beállítások módosítása