HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2011.11.22. 19:32 Zöldkör

Bak

"...És az Úr teremté az első napon az eget és a földet. Megteremté a világosságot. És lőn világosság. Megteremté a növényeket, földeket. A bolygókat. Teremté állatokat, majd saját képmására embert is. Nékik adá az eget és a földet, majd látván teremtésének művét a hetedik napon félrevonult.
Látván ezt a Bak, felelősség terhe nyomasztá őt is, apró mosollyal az arcán, (gondosan vigyázva hogy e mosolyt senki ember fia ne lássa), így szólt halkan maga elé: 'Félrevonult...? Most jövök én!'
És a Bak elvonulá szintúgy emelvényére, várván a Föld e lakóit, hogy színe elé járulának, de csak várt..és várt..és várt...és azok nem járulának..." 

Ismerős a történet? Valahol már olvastad vagy hallottad? Nem ebben a formában??? Pedig így volt...Néhányunk számára...

Úgy érzed hatalmas a teher a válladon? Hogy a világ felelőtlen, és neked kell rendet tartani a környezetedben? Nyomaszt, hogy gyerekként neked kellett a szüleidről gondoskodni, és úgy érzed elvették ezzel a fiatalságodat, az örömödet, az életedet? Netán kistestvéred felett kellett gyámkodnod, és már hét évesen vasaltál, mostál, főztél?
Isten hozott a Bak-ok körében!

Mindannyiunknak joga van a boldogsághoz. Ki-ki más módszerekkel, stratégiákkal próbálja ezt elérni; a Bak-nál boldogtalanabb nemigen van azonban a Zodiákusban, magányosabb is elvétve. Lássuk, miért!

A Bak energiaminta kialakulásához mindig szigorú, kíméletlen, örömtelen felnőtt társasága kell. Olyan valakié, akinek hatalmasak az elvárásai, aki a világot széthulló, fegyelmezetlen káosznak látja, és ezt adja tovább ifjú 'tanítványának'.
Ha nincs ilyen, elég egy olyan életszituáció, amelyben a kisgyerek úgy érzi, erejénél, érettségénél jóval nagyobb feladatot bíztak rá, és ennek teljesítésének egyetlen módja, ha maximálisan összpontosítja tartalékait, és minden mást ennek a célnak rendel alá; örömét, boldogságát, kreativitását is. A Nyilas 'édestestvére' e jegy, ám míg az eljátssza, hogy tudja, éli a feladatát, és már rég készen áll rá, a Bak ostorozza magát, és olyan vehemenciával, alapossággal, kitartással foglalkozik vele, hogy valójában ez fejlődésének legfőbb akadálya.

A Bak tudja magáról, hogy nem elég jó, de titkon reménykedik benne, hogy az lehet. Ha ezt megcsinálta. És ezt. Meg azt.
Addig nincs helye szórakozásnak; farpofák összeszorítva, mosolyok lehervasztva. Itt fókuszálni kell, nagyok az elvárások, nem érünk rá, szorít az idő, fontos dolgokat kell még megtenni, utána pihenhetünk. Tudjuk, hisz' a boldog békeidőkben is a rend, az erkölcs és a fegyelmezettség volt a siker kulcsa; ebben a hanyatló világban nem csoda, hogy ennyi a baj - gondolja ő.

Tekintve, hogy minden idejét és energiáját önmaga fejlesztésére fordítja, idővel valóban hatalmas tudásra tesz szert, ám ennek nagy ára van.
Nem látod mosolyogni. Nem szól hozzád. Ha hívják valahová, nem ér rá, épp valami fontosabb dolga van - egyedül. Úgy érzed, állandóan megítél. Úgy érzed, azzal, ha örülsz, bűnös vagy mellette. Úgy érzed, ha azt mondod, könnyű az élet, és az a célunk, hogy élvezzük, elárulod őt.

Emiatt a Bak előbb-utóbb hihetetlenül magányossá válik, az emberek kerülik őt, hisz ki akarná élve eltemetni magát?!
Legnagyobb tragédiája, hogy egy titkolt félmosollyal ő még örül is ennek valahol: "Ha nem hívnak, nem keresnek, legalább több időm van feladataim elvégzésére."

Szépen lassan elsorvad, testileg és lelkileg is, már nagyon fiatalon koravénnek, komolynak tűnik. Ha látsz egy csontsovány, izzó, karikás szemű embert egyedül üldögélni valahol, kezdhetsz gyanút fogni.
Betegségei is hasonlóak. Csontritkulás. Izületi problémák. Köszvény. Csonttörések. Fülproblémák. Gyomorfekély.

Hogyan segítsünk a Bak-on?

A Nyilas-hoz hasonlóan felteszem a kérdést? Hogyan segítenél azon, aki nincs ott, mert tornyában, cellájában, szobájában üldögél egyedül? Aki, úgy érzed, még az életkedvedet is elveszi. Akitől mindig ítélkezést, (le)minősítést hallasz.
Úgy, hogy előveszed a csodamódszert! Megnézed, mit keres a Te életedben egy ilyen ember, és megérted, hogy mit hoz be, mivel egészíti ki létezésed. Csak ezek után tudsz valódi szeretetet adni neki, ami felolvasztja elefántcsont-tornyát.

A Bak energiaminta kívülről menetrendszerűen érkezik, ha képtelen vagy az egészséges felnövésre, és néhány éves gyerek módjára éled az életed. Ruhák szanaszét otthon? A Bak beszól. Nincs elmosogatva, feltakarítva? A Bak észreveszi. Egész nap a tévé vagy a számítógép előtt ülsz, ténylegesen elpazarolva életed? A Bak beszól. Hülye vicceid vannak, amin mások kényelmetlenül mosolyognak, hogy ne bántsanak meg, de te nem veszed észre? A Bak-nak az arca se rezdül, hideg tekintettel rád néz, majd visszatér elfoglaltságához. Azt mondod, de nehéz az életed? A Bak mond neked példákat a saját vagy mások életeiből, és azonnal visszatesz a realitás talajára. Erőidet szétforgácsolod, céltalanul tengeted az életed, és észre se veszed ezt? A Bak egy mondattal helyre tesz, és mint a biciklis gyereket, belökve utadra bocsát. Túlértékelve példálózol tudásoddal?
A Bak mond három másik példát, amit valóban meg is élt, letörve nem valódi szarvaidat.

Vonatkoztassuk magunkra, amikor ő tartósan jelen van az életünkben: "Nőj fel, szedd össze erőidet, és ne fecséreld az életed fölösleges dolgokra! Meg tudod csinálni!"

Gondoljunk a középiskolai matematika, vagy fizikatanárnőnkre. Szemüveges, vékony, kíméletlen banya, aki pont akkor kérdez minket, amikor nem tudjuk. Megbuktat, és osztályt ismételtet velünk, ha nem állunk rá készen, hogy valóban továbblépjünk.
Amint rájövünk, hogy ha nincs érettségünk, sosem lesz munkánk, párunk, jövőnk, elkezdjük átcsoportosítani energiáinkat, és teljesítjük az elvárásokat. És miután megtettük ezt, belátjuk, hogy valahol igaza volt, az érettségi banketten elbeszélgetünk vele, és rájövünk, hogy egy valójában humoros, laza, egészen másfajta ember, mint amit félelmeinkkel rávetítettünk.

A Bak maga a spiritualitás. Pontosabban a tényleges spiritualitás előszobája. Magasabb szinten hihetetlenül hatékonyan leválasztja a nem lényegest a valóban fontosról, kitűzött céljáért képes a lemondásokra is. Egonkba azonnal belenyomja az arcunkat, de itt már nem fájdalmasan teszi ezt, hanem úgy, hogy elkezdjük tőle irigyelni kitartását, alázatát és aprólékos, türelmes munkával összeszedett igazi tudását.
Meg kell tanulnia azonban, hogy rész-célokat tűzzön ki magának, és megtanulja a spiritualitás valódi lényegét: az örömöt és az elégedettséget. Vagyis hogy ne igyunk előre a medve bőrére, ha nincs is ott medve; de ha már a mienk, ünnepeljük meg rendesen!

A Bak leírásának végére ne várjátok az elemzések során már megszokott viccet. Viccet?
A Bak-tól...? Van neki, de fanyar, gyakran cinikus. Jöjjön inkább a Bak mottója:  

"Fő a bizalom, de legjobb az ellenőrzés"

 

Amennyiben érdekel, hogy a születési bolygóállásaid alapján személyesen melyik jegy energiamintáiban vagy érintett, és hogy mik a belőle való kijutás leggyorsabb módszerei a számodra, a 70-94-99-332 telefonszámon tudsz érdeklődni, illetve bejelentkezni személyreszabott, 1,5 órás elemzésre.

 

komment

süti beállítások módosítása