HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.05.27. 17:46 Zöldkör

Nincs kanál

Az elmúlt néhány nap, ami blogbejegyzés nélkül telt, számomra az összevetések, a vizsgálódás jegyében zajlott. Az összes írásom célja, hogy használható legyen a mindennapi élet során is, nem sok értelmét látom egy olyan asztrológiának, ami elvont, dimenzióváltós ezózás jegyében születik. Úgy érzem elég idő telt el az elmúlt pár hónapos időszak lezárulta óta, hogy le lehessen vonni a konzekvenciákat, és felmérni a hogyan-tovább-ot.

Ez a bizonyos időszak október eleje és nagyjából május 13-a között zajlott. Nem kell bemutatni senkinek; érzelmi problémák, csatározások és szakítások voltak megfigyelhetők szinte mindenki életében. Ennek oka két bolygó vonulása, azé a kettőé, melyek a karmáért, a feldolgozandó feladatokért felelősek. Ezek pedig a Szaturnusz és a Pluto. 

A Pluto a Bak csillagjegyben jár, mely az életünkért vállalt felelősséget és az ebből kialakult fegyelmet, rendet és tudást jelképezi, a Szaturnusz pedig a Mérleg-ben, ami leginkább a társadalmi létért, ezen belül főként a párkapcsolatért felelős. Hogyha ezt a két bolygót és helyüket együtt értelmezzük, valamint az elmúlt hónapok eseményeit, könnyen összerakhatjuk a képletet: a párkapcsolatunkban feldolgozandó karma volt, ami nagyon intenzíven berobbant életünkbe október elejétől.

Ahhoz, hogy megértsük mi miért történik velünk, ezeket az alapfogalmakat kell magunkban tisztázni - mit jelent számomra a párkapcsolat? mi a karma? milyen részletekből áll a személyes karmám? milyen módokon kapcsolódik hozzá a társam, a párom?

Két különálló ember, egy férfi és egy nő között sohasem jöhet létre konszenzus egy bizonyos értelemben. Amíg rajtam kívül létezik bárki vagy bármi, mindig a két-ség, a félelem állapotában fogok létezni. És itt a csavar a történetben; amíg létezik fizikai testünk, addig ott van ez az érzés is. Ahhoz, hogy ez az állandó (tudatosan megélt, vagy elfojtott) stresszhelyzet feloldódjon, önmagunk, párunk és kettőnk viszonyának nagyon mély ismeretére van szükség.

A másik, egy még mélyebb csavar, hogy "nincs kanál". Ma már fizikailag is bizonyított tény, hogy olyan, hogy kívülálló világ nem létezik. Minden, ami megjelenik, a saját belső állapotom, folyamataim, eseményeim kivetülése. Még azt a szót sem használnám, hogy a másik "tükör"! Ez még mindig a két-ség állapota; vagyok én és van a másik, a rajtam kívül álló tükör. Egy tükröt összetörhetek, letakarhatom, rajzolhatok rá mindenféle dolgot, ahogy nekem tetszik. Egy kivetüléssel, mely belőlem ered, soha nem tudok ilyet tenni. Becsukhatom a szemem, hogy ne érzékeljem. Befoghatom a fülem, hogy ne halljam, hosszú magyarázatokat prezentálhatok arról, hogy miért olyan, amilyen - ám mindez látványosan rólam szól.

Visszatérve a párkapcsolati témához, a megéléseim benne mind rólam szólnak. A színvonala, minősége mind rólam szólnak. Rettegek tőle, hogy megcsalnak? Hogy megaláznak? Hogy a másik különb nálam? Mindez annyit jelez csupán, hogy a tudatalattim mélyén ilyen események erjednek feldolgozatlanul. Előző életből, korai gyerekkorból ered ez, velem történt, vagy csak külső szemlélőként éltem meg? Teljesen mindegy. A tény tény marad: feldolgozatlan, sötét események szunnyadnak bennünk, melyek valamilyen módon szintén felszabadulásra várnak.

Ennek módja az, hogy megjelenítik magukat a külvilágban, arra számítva, hogy képesek leszünk figyelmünket és szeretetünket adni nekik, ám hogyan tehetnénk ezt meg ismeretlen és fájdalmas részekkel, eseményekkel?!
Ha a párunk nem hoz haza elég pénzt, megcsal, egész nap a tv-t bámulja, vagy hatalmaskodó, netán felelőtlen és gyerekes külső világunkban, ez mind-mind a tudatalattink kísérlete arra, hogy felszabadítsa magát és a benne lévő dolgokat azáltal, hogy megjeleníti e tartalmakat személyek és események formájában.

A Szaturnusz egészen októberig a Mérleg jegyében jár, és a fő karmikus meccs lezajlott október és május között. Innentől már egészen más aspektusok fognak számítani párkapcsolati téren. Eddig az árnyékunkkal harcoltunk párunk formájában, értelemszerűen teljesen eredménytelenül. Jó hírem van: ez enyhül májustól.
Új aspektus kerül előtérbe május és október között. 
Hogyan tudjuk behozni a spiritualitást a párkapcsolatunkba? Hogyan tudjuk összeegyeztetni a párkapcsolatot 'spirituális' létünkkel? Hogyan találjuk meg a harmóniát karmikus viharaink és kötelességeink közepette is?

Úgy gondolom a korábbi párkapcsolati minták nem alkalmasak a további működésre. Azok a párok, akik nem dolgoznak magukon hasonló intenzitással, széthullanak. Akik képesek együtt meditálni, önmagukkal konfrontálódni a párjuk helyett, csak azok képesek együtt maradni, jövővel bírni. Nagyon fontos azonban az önismeret és párunk ismerete is. Meglátni, mik a valódi részeink és mik a hamisak, felvettek, elakadtak, mindkét félnél. Izzani kell mindkét félnek, hogy eléghessenek a hamis, hátráltató részek.
Mostantól a kapcsolatok 'súlyosabbak', érettebbek, felelősségteljesebbek lesznek - ezt üzeni a Mérleg-ben járó Szaturnusz.

komment

süti beállítások módosítása