HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.10.04. 10:09 Zöldkör

Októberről

A nagy átalakulások jegyében telik ez a hónap, intenzíven, terelgetve, alakítgatva bennünket. Ahogy a Skorpióról szóló cikkemben írtam: "Itt válik el a szar a májtól"; nagyjából ez kezdődik az elmúlt egy-két hétben. Elfordítás a világi dolgoktól, legyen az pénz, munka, párkapcsolat; az Isteni felé. Először az ezt az odafordulást akadályozó elfojtások jönnek elő hányás, láz, felfordult külvilág formájában, utána érkezhet csak meg az Egység élménye.

Szeptember 29-én, szombaton az Oroszlánban álló Vénusz szembenállásba került a Neptunusz-szal október 8-ig. A Vénusz a párkapcsolatot, a társadalmi magasabb létet, az élvezeteket jeleníti meg. Az, hogy a Neptunusz a szembenállásával 'ködöt' ereszt rá úgy nyilvánul meg, hogy elveszítjük a jövőképünket a párunkban, értéktárgyainkban, világi motivációinkban. Érdekes módon éppen ez segíti ezen témák begyógyítását; hogy elfordulunk tőlük, és egy új perspektívából megkeressük és újra felfedezzük tartalmukat.
Mindeközben a Vénusz szextilben áll majd a Merkúr-ral egészen november 5-ig, ami segíti, hogy mégis legyen könnyedség, frissesség ebben a megtapasztalásban.

Október 1, hétfő egy hihetetlenül intenzív, sokrétű nap. Továbbra is aktív a Nap-Pluto-Uránusz derékszögű háromszög (október 5-ig), ami egy ideje formálgat, gyúrogat bennünket. Érezzük, hogy változtatni kellene magunkon, az életünkön, hogy magasabb szintre emelkedhessen, de mire éppen azt éreznénk, megvan, sikerült feljebb lépni, visszaesünk.
Mindemellett a Jupiter megállt előre felé haladó mozgásában, az Ikrek jegyében. Ez adhatja, hogy életörömünk, hitünk, bőségérzetünk itt megcsappan kicsit.
Ugyanezen a napon a Skorpióban álló Mars kvadrátot kap a Neptunusz-tól, ami egyik részről azt jelenti, hogy régi sérüléseink elkezdenek kifakadni, tetteinkben, kommunikációnkban mintha savat köpködnénk a környezetünkre, ezáltal vonva ködöt, távolságot magunk és a világunk közé. Ez a folyamat, mellyel kiadjuk a bennünk erjedő dolgokat, gyógyulásunkat segíti, de a kvadrát fényszög jelzi, hogy rombolással jár, ami magányunkhoz vezet.

Október 2-án, kedden a Merkúr együttállásba kerül a Szaturnusz-szal, trigonba  a Neptunusz-szal. Mivel mindez a Mérleg-ben történik, arra figyelmeztet, hogy mélyítsük el, rendezzük, tegyük érettebbé a párkapcsolati kommunikációnkat, a közös programokat barátainkkal, emberekkel, ezáltal tudnak gyógyulni régi, elhatárolódott részeink.

Október 4-én, ma, csütörtökön indul a "partibusz", ahogy valaki nemrég mondta. Szeptember 21-én volt a beszállás, azzal, hogy elindult előre a Pluto, ma a Mars együttállásba kerül a Felszálló Holdcsomópont-tal.
Ez a Holdcsomópont azt jelzi, hogyan keveredhetünk ki a karmikus körforgásból, a szenvedéskörből; az, hogy a Mars került össze vele a Skorpióban, azt jelzi, itt az ideje komolyan venni a belső munkát, és számot vetni életünk fő kérdéseivel. 
Mi a fontos számomra? Mik a céljaim, és hogyan érhetem el őket? Valóban fontos célok ezek, illetve összhangban vannak-e a körülöttem lévőkkel, a világommal, a fejlődési utammal? 
A Nap és a Jupiter is trigonba kerülnek ma, ez jelzi, hogy ha beállunk ezen az úton, örömet, bőséget lelünk, Isteni magasságokba emelkedhetünk. Október 14-ig van ott ez a fényszög, szintén segítve, hogy ne zuhanjunk be teljesen ebben az átalakulásos időszakban.
Az immár Szűz-ben álló Vénusz trigonba kerül a Pluto-val, ami azt mutatja, hogy ez a számvetés segít, hogy párkapcsolatunkban, társadalmi, felnőtt életünkben hogyan legyünk összeszedettebbek, ahelyett, hogy körbe-körbe pörögnénk, hogyan haladjunk előre.

Éééééééés a következő tüzijáték: október 5-én, holnap, pénteken a Szaturnusz belép a Skorpióba. Mindezt tökéletesen egyszerre teszi a Merkúr bolygóval, ami eszembe juttat egy örök klasszikust:
„Ha meg nem változtok, és olyanokká nem lesztek, mint a gyermek, nem mentek be a Mennyek országába!”
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mostantól színes ceruzával írjuk a szerződéseket a munkahelyünkön, és tejbegrízt ebédeljünk rántott hús helyett, hanem a gyermek még tiszta, szennyezetlen tudatalattijára utal. Hiszen a Szaturnusz összeszorítja a mélyen lerakódott, szennyezett félelmeket, fájdalmakat bennünk (Skorpió), és ezáltal elkezdi feltolni azokat. Hogy pontosan ez miként zajlik, arról fog részletesen szólni a következő írás.

Október 7-én, vasárnap a Mars belép a Nyilasba, és trigonba kerül az Uránusz-szal. Innentől minden cselekedetünknek a vallás, Isten felé kell irányulnia, át kell, hogy hassa egyfajta spiritualitás, szellemiség. Mindent végezzünk úgy, mintha az egész napunk egy japán teaszertartás lenne. Lassan, ünnepélyesen, nyitottan. Ha nem így tesszük, a feltörő Skorpiós energiák rombolóvá tesznek majd bennünket magunk és a világ számára is.

Október 9-én, kedden a Jupiter elindul hátrafelé az Ikrek-ben. A cselekedeteink mellett a kommunikációnkba, a munkánkba, gondolatainkba is meg kell gyökereztetnünk a mély lelkiséget, egyfajta vallásosságot, hitet egy nálunk nagyobb, több valamiben. Kommunizmusban felnőtt emberekként be kell pótolnunk a gyerekkori lemaradásunkat, belső gyermeki részeinket is újra át kell itatnunk egyfajta ünnepélyességgel.

Október 13-án, szombaton a Jupiter és a Vénusz kvadrátba kerülnek. Nem elég egy döntéssel képviselni a szellemi dolgokat, kirakva egy címkét magunkra, hogy mindenki lássa, hogy spirituálisak vagyunk, és rohanni vissza a régi élvezkedő, felelőtlen, közép és hosszútávon pusztító létezési mintákba. Ha nincs vallás, spiritualitás, szertartásosság a mindennapjainkban, nincs öröm és élvezet sem innentől. Ilyen egyszerű a képlet ezekben az új időkben.

Október 18-án, csütörtökön a Nap trigonba kerül a Neptunusz-szal. Mivel a Nap éppen a Mérleg-ben tart a Skorpió felé, ez is azt jelzi, hogy ne lent, a külvilágban hajszoljuk az örömöket. Emelkedjünk fel, váljunk teljessé, és utána maguktól megjelennek a világi örömök is. Ha belül béke van, kívül is, ahogy mondani szokás, ha élvezzük magunkat, mást is tudunk. 

Másnap, október 19-én, pénteken a Nap és a Szaturnusz együttállásba kerülnek, október 30-ig. Ismét előtérbe kerül önmagunk rendezése, az önfegyelem, hogy úgy érjünk el dolgokat, hogy előtte lemondunk róluk. 

Október 21-én, vasárnap a Jupiter és a Vénusz kvadrátja kioldódik. Innen már nincs szükség, hogy kiábránduljunk világi dolgokból, emberekből, hiszen a Nap és a Szaturnusz együttállása fog, rendez minket.

Október 22-én, hétfőn a Jupiter és a Mars szembenállásba kerülnek. A Mars a Skorpióban vinne bennünket a terápia, a felnőtt élet szennyeinek feldolgozása felé, de a Jupiter hátrafelé mozogva az Ikrek-ben vinne a gyerekkorunk megszentségesítése felé. Ezek teljesen ellentétes folyamatok, mozgások, úgy fogjuk érezni magunkat november 6-ig, mintha centrifugába kerültünk volna, vagy két tűz közé; igazi ínyenceknek való két hét lesz! :) Mint az űrhajósok, amikor körbe-körbe járatják őket, tesztelve, hogy hány g nyomást képes elviselni a szervezetük - kiráz majd mindent belőlünk, ami nem oda való.

Október 23-án, kedden a Nap belép a Skorpióba. Ez jelzi, hogy az előtte nap indult folyamat kitolja a felszínre azt, amit dugdostunk magunk és a világ elől. 

Október 24-én, szerdán a Nap pontos együttállásba kerül a Szaturnusz-szal, így ketten pedig trigonba az együtt álló Hold-dal és Neptunusz-szal. Fantasztikus, ritka lehetőség, hogy rendezzük, gyógyítsuk a viszonyunkat édesapánkkal és édesanyánkkal, illetve rendezzük magunkban, mit jelent számunkra az, hogy férj, illetve feleség.

Október 25-én, csütörtökön a Szaturnusz-Nap együttállás szextilbe kerül a Pluto-val november 4-ig. Lassú, finom átalakuláson megyünk keresztül, noha az 'utazást' nagyon intenzívnek éljük majd meg valószínűleg.

Október 26-án, pénteken a Merkúr pontos együttállásba kerül a Felszálló Holdcsomópont-tal a Skorpió csillagjegyben. Mivel közben pontos kvadrátot kap a Neptunusz-tól és pontos szextilt a Vénusz-tól, el kell döntenünk ismét: mi felé haladunk?  Kívül-belül az Egység felé, önmagunk felfedezésén keresztül, vagy kívül próbáljuk összerakni a mozaikokat. Mindenkinek két keze van, azok se túl nagyok, ha abba próbáljuk beletuszkolni a világot, óhatatlanul kudarccal fogunk járni.
Itt még mindig sok ember számára jelen lesz az őrlődés; minek foglalkozzak belső dolgokkal, ha elindulok és csak fájdalmat találok??? 

Október 29-én, hétfőn a Merkúr is belép a Nyilasba. Mindkét világi aktivitásunkat, motiválónkat jelző bolygó ott van a spiritualitás, az Isteni területén. Kezdjünk el templomba járni; nem azért mert a szomszéd is jár, mint évszázadokon át, mert ott tényleg csendben, szentségesen lehetünk magunkkal.
Állítsunk fel egy kis házi oltárt. Ismerjük fel, hogy nem mi vagyunk a világ leg-leg-leg-jei, hanem mindig van/lesz egy felettünk álló, teljes Létező. Ha már felismertük ezt, nemhogy elveszítenénk valamit, hanem mindent visszakapunk, mert az eredeti helyünkre kerülünk vissza.
4079537_orig.jpg

 

komment

süti beállítások módosítása