HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.11.15. 21:53 Zöldkör

A Hold minőségeinek harmóniájáról

Az előző „Jupiter hátrafelé indul” cikk hihetetlenül sikeres lett, öt nap alatt 6800 ember olvasta. Számomra azt jelenti mindez, hogy elért Titeket a téma, fontosnak tartjátok, és nagyon sok megkeresés is érkezett vele kapcsolatban. Ez a cikk a további kifejtéséről fog szólni, gyakorlati segítségeket nyújtva az elméleti bevezetés után. Arról, hogy hogyan tudjuk a Hold-minőségeket előhívni magunkból. :)

Ha bármilyen vallási, pszichológiai, spirituális hagyománnyal vagy módszerrel kerülsz kapcsolatba, mind arról fog szólni, hogy eredendően Egységesek vagyunk. Hogy ott van bennünk minden, minden minőség, és igazából ezt nem megtanulni, kifejleszteni kell magunkban, hanem előcsalogatni. A kínai hagyományban van egy kifejezés, „wei-wu-wei”, ami szó szerint cselekvés nélküli cselekvést jelent, vagyis azt, hogy hogyan kell elérnünk, hogy magától történjenek a dolgok, eredeti, egységes állapotunknak megfelelően.

Többen kérdeztétek, hogy „mit kell tennem, hogy a Hold minőségeket erősítsem”? Nos, a kérdés inkább az, hogy mit kell abbahagynom, mit kell nem tennem, ami gyengíti a Hold-minőségeket. Felnőtt, középkorú Nőként a természete gondoskodott róla, hogy ezek a minőségek ott legyenek, ám a 3 dimenziós megnyilvánult világ zavarossága más és más minőségeke kavar az utunkba. És mi rávetjük magunkat ezekre a minőségekre, és folyamatosan azt várjuk, majd elégedettséget érzünk általuk.

Hogy eljussunk a Hold minőségeihez, fel kell ismerni először is, hogy mi nem Hold bennünk. Olyan ez, mint amikor Michelangelo a Dávid szobrot készítette, és a saját bevallása szerint az már ott volt a márványtömbben, ő pusztán leszedte róla az oda nem illő felesleget. Az egész lelki út erről szól, hogy felfedezzük magunkban, hogy ki, mi nem vagyunk. A terápia és meditáció során csak olyan dolgok jönnek elő, hogy ki, mi nem vagy. Az asztrológiai elemzés során csak olyan dolgokról beszélünk, hogy mi, ki nem vagy. Édesapádról – ő nem te vagy. Édesanyádról – ő nem te vagy. Az elmédről – nem te vagy. A Gyerekkorodról. A Párkapcsolatodról, a Gyerekedről, a munkádról, a Házasságodról, az egészségügyi potenciálodról. Ezek mind csupán történnek Veled, a látómeződben kavarognak, ám aki valóban Te vagy, az csupán szemléli ezeket. A probléma a téves azonosulás, amikor elhisszük, hogy ezek vagyunk, és akkor gabalyodunk bele az életünkbe.

Itt most nem egy félreértelmezett buddhista szlogenre kell gondolni, hogy taszíts el mindent, fordulj el mindentől, legyél hűvös mindennel kapcsolatban. Itt a józan ész alapján arról van szó, hogyha mindenbe belegabalyodsz, és abban kavarogsz az életed során, egyre távolabb kerülsz a valódi Magadtól. És a belső munka során kitisztul, hogy ki is vagy valójában. Megjelenik a nyugalom, az együttérzés, egy stabilitás és türelem. Ez pedig mindig azon dolgok integrálása során, után történik, ami nem Te vagy.

Az előző cikkben megnéztünk egy létrát, hogy milyen archetípusok vannak jelen a világban a Holdon kívül. A mostaniban azt nézzük meg, hogyan tudod felismerni, hogyha nem a Holdat éled, és olyan gyakorlatokról is szó lesz, melyeket hatékonyan tudsz használni a visszatalálás útján.

A Hold és a Rák minőségei az odafordulásról, az áramlásról szólnak. Egy csendes, visszahúzódó, de stabil minőség ez, mely a kiinduló hatást mindig kívülről szerzi, azt átalakítja, és önmagán átvezetve visszairányítja a külvilágba. A Hold alá tartozó testrészek mutatják a passzivitását és a befogadó, majd átalakító jelleget. Az érzékszervek, a száj, a gyomor, az emésztés folyamata, a mellek és a méh tartoznak ide. Mind arról szól, hogy egy aktív hatás érkezik a külvilágból, az átvezetődik, feldolgozódik, és egy újabb valami tér vissza a külvilágba a folyamat végén.

Nagyon fontos az, hogy a Hold minőségei csak egy harmonikus Nap energia mellett tudnak maradéktalanul működni. A hazavitt préda, amit a nő feldolgoz és a család rendelkezésére bocsát (ma fizetésnek hívjuk), a nemzés folyamata, az ajándékozás, a világ bemutatása mind a Nap és a Hold harmonikus működését modellezi le. Ha a Nap vagy a Hold nincs harmóniában egy kapcsolatban, ezek a minőségek is biztosan csorbulnak. Van egy általános tendencia a világban, ami ezt a harmóniát folyamatosan degradálja, ahogy haladunk előre a korokban, erről hamarosan szintén egy külön cikkben fogok értekezni.

A Hold harmonikus kifejlődéséhez kell, hogy a létra többi szereplője is harmóniában legyen. Ez pedig a 3 dimenzióban sosem lehetséges maradéktalanul, így marad az, hogy kitartó, türelmes munkával dolgozunk magunkon, hogy felismerjük, mi nem Hold, és mindemellett tudatosan azokat a minőségeket éljük, melyek táplálják a korunknak, nemünknek leginkább megfelelő archetípust. Lássuk nemenként, hogyan ismerhetjük fel, hogy éppen milyen más minőségben vagyunk elveszve.

Ikrek-Merkúr

Az Ikrek-Merkúr minőségei a Holdhoz nincsenek közel, még a Mérleg-Vénusz minőségek alatt vannak. Olyan embereknél szokott egy jelentős én-rész elakadni itt, ahol nincsenek olyan szülők, akik érettek, stabilak, összeszedettek, így a gyermek képtelen maradéktalan önfeledtséggel megélni gyermeki, kreatív, játékos részeit. Így ezek a részek az élet későbbi szakaszában követelnek helyet, időt és energiát maguknak.

: Az Ikrek minőségeihez szétszórt, könnyed, felszínes attitűd tartozik. A mai nők körében egyre inkább ez az uralkodó ’beragadás’, mivel a mai társadalomban majdhogynem nulla az igény a felelősségre, a teljesítményre, és a nemi jellegek felvállalása is lassan alkotmányellenes lesz, ahogy ezt például Svédországban láthatjuk több példán keresztül. A fókusz hiánya, késés, nagy társaságokkal járkálás, mindkét nemből barátkozás szűrő nélkül nagyon látványos jellemzők. A nemi élet kontroll nélküli, mechanikus, barátoknak, elmének szóló megélése, éjszakázás, későn kelés, és a szociális média túlsúlyos használata szintén nagyon jellemző dolgok. Kommunikációban túlzott gügyögés, affektálás, közlekedésben totyogás, csoszogás.

A Hold minőségek fő reprezentánsa a Konyha a lakásban, így az a Nő, akinek a konyhája koszos, rendetlen, vagy sosincs használatban, egészen biztosan kibillent ebben a minőségben. A Rák-Hold minősége az Otthon is, tehát általánosságban véve, aki nagyon ritkán van otthon, állandóan jön-megy, illetve koszos, vagy rendetlen az otthona, szintén megmutatja a kibillentséget.

Férfi: A Férfiak esetében az Ikrek-Merkúr minőségei még a Kos-Mars alatt találhatóak. Az itt beragadt énrész még nem képes felelősséget vállalni magáért és egy felnőtt Családért. Gyakori a videojátékozás, melynek során korlátlan ura saját virtuális valóságának konfrontáció nélkül, anyával együtt élés, illetve nővel, akinek anyaként kell gondoskodni elemi igényeinek kielégítéséről. Mivel az Ikrek a járművek csillagjegye is, aki megszállottan gyűjt modelleket, maketteket, vagy autóval, motorral, vonattal, repülővel kapcsolatos dolgokat, szintén erős Merkúri érdekeltséget jelöl. A haverozás, az esti ki-kimaradások, eltűnések szintén Merkúri jellegek férfiaknál, illetve szerelmi három, négy, ötszögek is, melyekből az egyik fél virtuálisan az Anya, akihez mindig vissza lehet térni, ha forró a talaj. A későn kelés, rendetlenség, a felelősségvállalás hiánya, problémák az anyagi helyzettel, vagy karrierrel Férfiként, szintén Ikrekben leragadt részeket feltételeznek.

Ikrek-Merkúr jellegű tevékenységek: szem-kéz koordinációt igénylő dolgok, hobbik, videojátékozás, szociális média, futás, sportolás, túrázás, késés, szétszórtság, a figyelem, a fókusz hiánya, sok és összefüggéstelen beszéd vagy gondolkodás.
Fizikai problémái: pajzsmirigy, nyirokrendszer, torok, légzőszervi problémák, allergia, asztma, vállöv, nyak egésze.

Kos-Mars

Ezek a minőségek felelősek önmagunk megéléséért, felvállalásáért, hogy életünk területeinek beinduljanak, érvényesüljenek. Jelentős énrész Kos kibillenés olyan családok gyermekeinél alakul ki, ahol az Apáből hiányzik a Férfierő, a Férfiállat, az, hogy felvállalja erejét, akaratát és irányítását.

: Az itt beragadt női részekre a lágy, figyelmes kommunikáció hiánya jellemző. Hangosan, gyakran erőszakosan kifejtett mondandó és vélemény, más vélemények meg nem hallása, mindenbe belekotnyeleskedés, ismeretek vagy valódi elképzelés nélkül. A felnőtt életben, párkapcsolatban jelen van az a minta, hogy nem bízom a férfiban, hogy meg tudja csinálni, ezért belenyúlok, beindítom a dolgokat, és majd kilépek. Így a férfi valóban nem tudja megcsinálni, ezáltal igazolást nyer a minta.

Kos jellegű tevékenységek a kondizás, futás, küzdősportok, vívás, fegyverek, motorok, sportkocsik, karrierizmus.
Fizikai jellegű kibillenések: vérproblémák, vérnyomásproblémák, a köröm betegségei, az epehólyag problémái, migrén, női szervek problémái – ciszta, mióma, műtéti beavatkozás, kivétel.

Férfi: A beragadt marsikus részek a férfiak esetében az apai erő-energiák kompenzálásával jár együtt. Marsikus programok a „préda elejtése, asszonyok magmévá tétele, ellenségek legyőzése”. Az ilyen beragadt részek űzik-hajtják a férfit, hogy bebizonyítsa férfiasságát, agresszióval, nőzéssel, kötekedéssel, éjszakázással, karrierizmussal. Mégis, itt még nincs ott a Nap osztogató-megértő ereje, így a Mars-beragadású férfi környezete ebből egy önzőséget, falakat, önfejűséget lát és tapasztal csak.

Fizikai problémák: vérproblémák, vérnyomásproblémák, a köröm betegségei, az epehólyag problémái, migrén, férfi nemi szervek problémái – ciszta, mióma, műtéti beavatkozás, kivétel.

Mérleg-Vénusz

A Mérleg minőségeihez a lágyság, harmónia, erotika, Párkapcsolat, szociális élet, művészetek tartoznak. A Mérleg-beragadású énrész olyan családnál alakul ki, ahol a szülők közötti viszonyból hiányzik egymás Férfiként és Nőként való fel és elismerése, és elsősorban az Anyából önmaga szépségének, vonzerejének az integrálása.

: Nők esetében a beragadt Vénuszi énrész határozatlanságot, szétszóródást, a mindenből Egy megtalálásának a hiányát eredményezi. Egyfajta súlyként visszahúzza, megakadályozza a nőt a Család, Házasság, Anyaság minőségeinek megélésében, és jóóó hosszan, integrálásig, benne tartja az ezek előtti életvitelben. Van Férj, de nincs Gyerek. Van Gyerek, de nincs Házasság. Van Férj és Gyerek, de nincs közös Otthon. Ha valami hiányzik felnőtt Nőként a teljes harmóniához, ott mindig vannak megélendő és integrálásra váró Mérlegi részek.

Férfi: A beragadt Vénuszi részek elsősorban olyan Apa hatására jönnek létre, akinél erőteljesen kibillent a Marsikusság pro vagy kontra, és az Anyából hiányzik a harmonikus Vénusz. A homoszexualitás elsősorban ilyen beragadt vénuszi részek hatására alakul ki férfiak, vagy nők esetében. Túlzott lágyság, a határozottság és erő hiánya, kiemelkedő érdeklődés művészetek, zene, társasági élet irányában.

Mérleg jellegű tevékenységek a zene, tánc, művészetek, erotikus élet, szocializálódás elegáns formái.
Fizikai problémái: bőrproblémák, vese, húgyhólyagproblémák, kis és nagymedence problémái, nemi betegségek.

Nyilas-Jupiter

Ezek a részek olyan családok gyermekeinél alakulnak ki, ahol a földi és a szellemi világ, illetve az erkölcs és tisztességtelenség témáival van erőteljes aránytalanság pro vagy kontra. Olyan Apára vezethető vissza, aki túlzottan világi, a szellemi energiák nem érkeztek tőle egyértelműen és harmonikusan, illetve túlzott tekintéllyel bíró Apa is előfordulhat, így mindig ott van egyfajta futóverseny is vele, az irányában.

: Erőteljes vágyat ad valami letisztult, ősi, nemes, szellemi, békés irányába. Meditáció, terápia, spirituális csoportok irányába hajtja a nőt, ám egy idő után ez átbillen túlsúlyossá, és létrejön az erőlködésnek egy lehellete. A problémák már nem lokálisak, hanem globálisak, a gondoskodás már nem egy emberről (Pár, Gyerek) szól, hanem az emberiségről, és így a női minőségek háttérbe szorulnak. A Nyilas a külföld és a nagy távolságok csillagjegye is, így aki állandóan külföldre járkál, vagy az országon belül messzeségekben, nagy terveket és célokat szövöget, de nem találja a helyét a mindennapi élet egyszerűségében, lehet tudni, hogy erős és aktív egy ilyen énrész. A Nyilas-Jupiter van a legtávolabb a Rák-Hold minőségeitől a létrán, így ezzel a kibillenéssel érdemes a leginkább foglalkozni intenzíven a marsikus mellett.

Férfi: Férfiak esetében olyan Apa esetében alakul ki, akihez valamilyen értelemben a bűn, a kisemberség, földhözragadtság fogalma társul. Ez az énrész a marsikus és Napszerű energiák fölé hajtja a férfit, és egyfajta ’jóság’, inkább ájtatosság lengi körül. A hús, a test, az erő fogalmai nála már ’idejétmúltak’, ő ’túl van már rajta’, ős már globális szinteken nézi az életet, magánélete és ideje már a köz javának van szentelve.
A Nyilas-Jupiter alacsonyabb minőségeire jellemző a képmutatás, akár hazugság, jellemző archetípusa az olyan spirituális Tanító, Gyógyító, aki a magánélet szentségéről, a monogámiáról, a hús dolgain felemelkedettségről ’tanít’, és a csoport, előadás, vagy gyógyítás után eltűnik egy fiatal, csinos hölgy résztvevővel. Aztán másikkal. Aztán másikkal. Aztán…

Nyilas-Jupiter jellegű tevékenységek a marketing, MLM-rendszerezés, hálózatépítés, spirituális élet, külföldre utazás, tervezgetés.
Fizikai problémái: súlyfelesleg, a comb, fenék és derék alsó részének problémái, mérgezések, a máj problémái, komolyabb esetben tumor, rák.

Halak-Neptunusz

Ilyen elakadt részek olyan családoknál jönnek létre, ahol vagy túl nyersek a szülők, a gyerekkori légkör, vagy valamilyen tragédia, veszteség történt.

: Az ilyen énrész nők esetében melankóliát, önsajnálatot, enerváltságot eredményez. Semmi sem sikerül, mindenki ellenem van, bármibe fogjak, nem segítenek odafentről, vagy idelentről valaki keresztbe tesz nekem – ezek a fő gondolatok. A külvilág cselekvései, eseményei muszájnak tűnnek, nagyon erőteljes az igény egy külső-belső békére, nyugalomra, az Egység élményére és érzésére. Az ilyen énrészek sugallják a leggyakrabban az öngyilkossági gondolatokat, hiszen akkor a külvilág érthetetlen, zavaros, fájó szétszóródottsága eltűnne végre. Az ilyen énrész mindig képes bojkottálni a terápiát, a belső munkát, mondván, sugallván, hogy nem történik semmi, nem jutok így előbbre, csak kihasználnak itt, és hasonlók. Az ilyen énrész elhanyagolásra készteti a nőt világi szerepeivel, nőiségével kapcsolatban, és a külvilág azt látja belőle, hogy vagy eltűnik hosszú időre, vagy néha előkerül valamilyen világmegváltó, világgyógyító ötlettel, idézettel, aztán rövid lelkesedés után ismét eltűnik.

Férfi: Férfiak esetében ugyanezt az attidtűdöt váltják ki a Halak énrészek. Itt a legkisebb a különbség a két nem megjelenése között. Az ilyen férfit egyfajta csendesség, szótlanság, szomorúság és mélység lengi körül, amit mindenki szeretne megismerni, aztán ahogy egy kicsit a mélyére ásnak, gyorsan visszalibbennek, mert megijednek ettől a kavargó, csendes mélységtől. Jó pillanatokban erőteljes gyógyítői affinitást ad, kevésbé jókban a béke igényét, eltűnést, visszahúzódást, a saját világban való elmerülést és eltűnést. Ez a rész van a legtávolabb a Férfi minőségeitől, így itt érezhető a legkevésbé a Tűz, az Erő, az Energia, ami a fizikai Férfi létezés sajátja, legfőbb jellemzője.

Halak jellegű tevékenységek: gyógyítás, összebújás, meditáció, lelkizés, önsajnálat, melankólia, depresszió, egyesítés, egységesülés.
Fizikai kibillenései: A hasnyálmirigy problémái, hormonális zavarok, hőháztartás, izzadás zavarai, a lábfej problémái.

Skorpió-Pluto

Ezek a minőségek nem szerepelnek az archetipikus létrában, mégis nagyon gyakran megjelennek elakadt énrészként. A Skorpió csillagjegy elakadt marsikus energiák során jön létre. Megjelenik az igény önmagam kifejezésére, felvállalására, a szexualitás elemi megélésére, ami a 3 dimenziós világban ezt valami megakadályozza, vagy elveszik az energia a cél elérése előtt. Olyan családok gyermekeinél alakul ki, ahol a szülőkből hiányzik a Férfi és a Nő el és felismerése. Van egy nagyon mély igény az odatartozásra, összeolvadásra, ám valamilyen kis elakadt energia ezt megakadályozza, így egyre intenzívebb lesz az igény a másik kinyílására, ami gyakran ’nyitogatásban’, szurkálódásban, konfliktusokban csapódik le.

: Az ilyen énrésszel rendelkező nő nagyon könnyen felismerhető külsőre is: fekete, vagy vörösesfekete haj, sötét, általában fekete ruházat, szerény, visszahúzódó attitűd, melyhez villogó szemek, egyfajta mélység és vadság érzete is kapcsolódik. Ott van egy igény a róla való gondoskodásra, tutujgatásra, gyógyítására, életének rendezésére, ám ahogy közelebb kerül az ember, a folyamat megfordul, úgy érzi, behálózza, és nem megoldása, hanem táptalaja lesz a Skorpió-énrészű nő életének. Archetípusa a Pókkirálynő, a Fekete Özvegy, aki gyengeségével, a párzás ígéretével odacsalja a hímet, férfit, és amikor az elégedetten megérkezik, behálózza, és elkezdi lakmározni energiáit, erőforrásait. Elindul egyfajta csiki-csuki, ’szeretlek-utállak’, ’gyere vissza-tűnj el’, és az énrész ezekből a pumpáló szituációkból nyeri az energiáit. Az ilyen jellegű kapcsolatot a legnehezebb felemelni, begyógyítani mind férfi, mind nő esetében, az esetek nagy részében a hidak felégetése, a kilépés, és a kommunikáció megszakítása segít, aztán el lehet kezdeni foglalkozni a helyzetek megértésével és a begyógyításával. :)

Férfi: Az ilyen férfiben nagyon sok kreatív energia és erő van, de valami megakadályozza, hogy ezt a külvilágban is valóságra váltsa. Néha fellángol, elindul kifelé, aztán valami miatt megszakad a folyamat, és magába zárja ezt az erőt és potenciált. Ez többszöri kör után kialakít egy önemésztést, belső izzást, türelmetlenséget. Az ilyen énrészű férfi nagyon vonzó tud lenni elsőre a nő számára, mert ott van az erő, az elesettség, a határozottság és a gyógyulásra való igény. Minden ott van. Egy idő után azonban fájó lesz az eredmények, a harmónia és béke hiánya, és a kapcsolat egy belső lúgozásba megy át, a „kést kövön, embert emberen csiszolnak” elve alapján. Hölgyek számára nagyon nehéz kilépni egy ilyen énrészű férfi mellől, mert érzik, tudják a benne lévő lehetőségeket, és mint a tőzsdén, nem tudják, hogy nem-e a kilépés után tudja megvalósítani magát, amikor már ők nem lesznek ott, és más nő fog részesülni a potenciálokból.

Skorpió jellegű tevékenységek: szex, analízis, gyógyítás, a határok feszegetése, szélsőségesség, végletek keresése, izzás, önemésztés, önelemzés.
Fizikai tünetek: Petefészek, here, prosztata, nemi szervek, gát, vastagbél, végbél megbetegedése, mérgezések, fertőzések, pattanások, nemi betegségek, ciszta, mióma.

 

A szemfülesebbek észrevehették, hogy az Oroszlán-Nap énrész kifejtése nincs ide leírva. Ez nem véletlen. Azért, mert akárhogyan töröm a fejem, nem tudok találni ilyen énrészt. Természetesen, lehet imitálni, hogy valaki főnökösködik, gondoskodik, kihúzza magát, de ott mindig egy pillanat alatt átcsap a helyzet íze egy másik énrészbe. Például Angela Merkel hiába a világ egyik legbefolyásosabb asszonya (Nap), mégis, ha ránézel, inkább egy jóllakott napközis jut eszedbe, ha őszinte vagy (Merkúr). Vagy Hillary Clinton is Nap-ként próbál feltűnni, de inkább Marsikusan erőszakos, vagy Szaturnuszian szikár és kemény érzeted van róla.

Ezek tehát azok az énrészek, melyek ott tudnak lenni bennünk, és fontos, hogy gyakran ezekből több is van. Pontosabban fogalmazva, mindig több is van bennünk. J Képzeljük el, hogy egyik pillanatban az Ikrek énrész gyerekes, játszani akaró attitűdje veszi át a napünk irányítását, elmegy este egy randevúra, a korábban megbeszéltek szerint, és az esemény közepén egy bolygóállás, vagy szó bekattintja a Skorpó énrészt, és mint egy thrillerben a másik fél azt látja, hogy más ül ott. :D Ez őbenne is beaktivál egy másik énrészt, átkattan, ami a másikban is bekattint egy énrészt.
Vagy nekilátunk nőként nemi életet élni nagy lelkesen, közvetlenül előtte társunkban átkattan valami Merkúri énrész, visszatér egy olyan alsónadrágban, ami egy elefántfejet formáz, ezáltal az ormány takarja a micsodáját (remélem megvan a kép :) ), és tarzanként ledobja magát a hátára az ágyon, és odaszól, hogy „Jöhetsz!”. Vagy férfi esetében, a hölgy eltűnik, visszatér egy mikiegeres rózsaszín bugyiban, és egy öt éves hangján odaselypít, hogy „SzeJeted a szép bugyimat..?”. Hát, ilyenkor az első gondolatod, hogy körbenézel, hogy nincs-e közelben a rendőrség, hogy bevigyenek, aztán finoman kicsúszol a takaró alól, és megnézel inkább valamit a tv-ben például.
Vagy nekiláttok közösen meditálni, valamelyik félben bekattan egy Skorpiós vagy Halak énrész, és elkezdi rázúdítani a másikra a korábbról származó vélt vagy valós sérelmeket.

Szóval, ha az ember megtanul mélyeket lélegezni, tudja, melyik énrész mivel jár, és hogy lehet felismerni, többé nem kell moziba menni, lesz ott izgalom bőven. :) Mégis, fontos, hogy integráljuk ezeket az elakadt részeket, mert úgy tudunk egy kiegyensúlyozott, harmonikus, egészséges életet élni. Temrészetesen itt nem arról van szó, hogy a nők innentől magukra erőltessék a Háziasszony szerepeit. Amíg vannak elakadt részek, addig az erőltetés lesz. Ahogy eltűnnek azok a részek, természetessé, könnyeddé és belülről jövővé válik. Ha elmegy a felhő, előjön a Nap, hiába reflektorozol a felhőre, az még nem lesz Nap. Vagy jelen esetben Hold. Tehát megtanulni felismerni ezeket a részeket magadon, másokon, mélyeket lélegezve éberen maradva végezni a korodnak és nemednek leginkább megfelelő dolgokat, és mellette aktív módszerekkel pucolgatni az elakadt részeket.

Temrészetesen nem jelenti ez az, hogy a Nők innentől ne meditáljanak, vagy a Férfiak nem főzhetnek valamit. Vagy a konditermek menjenek csődbe, mert minden nő kiiratkozik. A hangsúly mindig a harmónián, az arany középúton van. A meditációra szükség van, hogy a lelked megpihenjen. Az edzésre, hogy a tested formás, esztétikus és egészséges legyen. De amikor valaki egész nap meditál, vagy 56-os bicepszet gyúr magára nőként, vagy egész nap videojátékozik férfiként, ott kis képzelőerővel beláthatjuk, hogy valami eltolódott. Helyezzük vissza a hangsúlyt arra a minőségre, amiben jelenleg leginkább vagyunk, ahova tartozunk.

És egy kis segítség ebben:

Érdemes beszerezni egy mala-t, egy indiai rózsafüzért, és előtte megszámolni, hogy 108 szeme legyen. A megfelelő napokon el lehet végezni bizonyos gyakorlatokat, melyek segítenek az adott minőségek harmonizálásában. Amit mindenkinek ajánlok, az a hétfői Hold-gyakorlás, egészen márciusig minden hétfőn, és emellett próbálgathatjátok, hogy melyiknél pendül meg egy húr bennetek, és azt, azokat is felvenni a rendszeres gyakorlásba. A képeket le is tudjátok tölteni jobb kattintással innen.

A menete mindegyiknek ugyanaz:
1. Teremts harmonikus, nyugodt körülményeket, gyújts egy mécsest, akár füstölőt is, hunyd be a szemed, vegyél pár mély lélegzetet, és mélyedj el magadban.
2. Kezdd el nézni a monitorodon a képet, szívd magadba egy darabig az energiáját.
3. Továbbra is a képet nézve, a mala segítségével mondd-énekeld ki a mantrát fennhangon, nem hangosan, nem halkan, úgy, hogy rezegjen.
4. A mantrát 108-szor elmondva, a végén nézd még egy kicsit a képet, hunyd be a szemed, és figyeld, mi történik benned.

Hold:

Nap: Hétfő
Mantra: Om Chandraya Namaha  (Óm Csándrájá Námáhá)

Hold.gif

 

 

 

 

 

 

 

Merkúr:

Nap: Szerda
Mantra: Om Budhaya Namaha    (Óm Buddájá Námáhá)

mercuryyantra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Mars:

Nap: Kedd
Mantra: Om Sharavana Bhavaya Namaha   (Óm Sáráváná Bávájá Námáhá)

Mars.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vénusz

Nap: Péntek
Mantra: Om Shukraya Namaha     (Óm Sukrájá Námáhá)

shukra_yantra_laminated.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Jupiter

Nap: Csütörtök
Mantra: Om Gurave Namaha        (Óm Gurávé Námáhá)

Jupiter yantra.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pluto

Nap: Péntek, Szombat
Mantra: Om Krim Kalikaye Namaha        (Óm Krím Kálikájé Námáhá)

kali yantra nagy.jpg




 

komment

süti beállítások módosítása