HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.12.10. 19:35 Zöldkör

Nyilas

Lássuk a 'pápa ingatlanügynökét', a 'multiigazgatók gyóntatópapját', az üstököst - a Nyilast. A Nyilas energiaminta kialakulása is klasszikus gyerekkori történet, melynek során a fiatal szervezet úgy érzi nem elég felnőtt, nem elég hatékony, okos, sikeres - röviden kicsi és sebezhető. Ennek kiváltója lehet egy idősebb testvér, nagy igényű szülők, vagy olyan élettragédia, melynek során hirtelen sok felelősség szakadt a nyakába kisgyerekként.

Viselkedésmintái az ez elől a traumatikus zárvány elől való folyamatos meneküléssel telnek, elhitetve környezetével, hogy ő hatalmas tudású, érett, mindenki előtt járó, vezetésükre alkalmas személy. Itt rejlik tragédiája is; olyannyira fél saját kicsisége és tudatlansága bebizonyosodásától, hogy állandó vándorlásban és 'vetítésben' éli az életét, megfosztva magát a beilleszkedés, aprólékos tanulás és az idő általi valódi tapasztalatszerzés lehetőségétől.

Amikor a Skorpió beiratkozik egy tánctanfolyamra, néhány hét múlva az összes résztvevő hölgy hálószobájába betekintést nyert, beleértve az oktatót is, és most éppen a hely női recepciósa vállán sírja ki 'összetört' lelkét.
Ellenben a Nyilas a tizenkét alkalmas tanfolyam kilencedik óráján megjelenik 20 perc késéssel, "Na, hogy állunk gyerekek?" felkiáltással, magához húzza az első kezébe akadó partnert, felbukik a lábában, majd zavart tekintettel leteremti az oktatót, hogy mit is csináltak ennyi héten keresztül?! 
Szerencsétlen társaság csak néz zavartan, hogy ki ez, és mit akar valójában, mire a Nyilas összeszedi maradék méltóságát, és 'emelt fővel', fejedelmien kivonul.

Ebben rejlik energetikájának börtöne. Képtelen hosszú távon, a többiekkel részt venni aprólékos dolgokban, anélkül, hogy ne helyezné magát a sztratoszférába, éppen ezért nem is rendelkezik azokkal a tapasztalatokkal, mint 'egyszerűbb' társai. Ez újra előhozza belőle saját kicsiségének fájdalmát, és ismét önmagát túlértékelve, vezető szellemként tűnik fel egy társaságban. És emiatt......

'Vezető' szerepe nem feltétlenül kell, hogy ennyire direkt legyen, kiváló eszköz a spiritualitásban olyannyira divatos alázat kérdése. Az Úr első, legalázatosabb szolgája...Kiváló csemege a Nyilas számára! 
Bármi is legyen, a forgatókönyv mindig ugyanaz:

1. A Nyilas kinyilatkoztatja értékítéletét a többiek felett, és kihangsúlyozza saját különb voltát.
2. A többi fél nem érti, hogy hogyan lett valakiből például egy hét főzőtanfolyam alatt a világ legkiválóbb séfje, belőlük pedig szerencsétlen idióta.
3. A Nyilas nem érti, hogy mit nem értenek, hisz' ő tudja magáról, és a többiek valóban idióták, ha ők erre nem képesek. 
4. Kinyilvánítja a hivatalos árulás tényét, és vagy fizikailag megszakítja a kapcsolatot az 'érdemtelenekkel', vagy álomvilágába menekül, amiben további képességekkel halmozza el magát.

Igen ám, csakhogy egy vezetőnek nép kell. Míg 'kiátkozott' társai élik megszokott mindennapi életüket, ő kezdi egyedül érezni magát, majd egy óvatlan pillanatban visszatér közéjük, vagy egy vadidegen társaságba, és mintha mi sem történt volna, ismét kegyet gyakorol, visszafogadva őket. A többiek ismét nem értik, és kezdődik elölről az egész tragikomédia.

Fizikailag ugyanerre az energiamintára épülnek a Nyilas jegy tipikus betegségei. Az egyik a tumor, melynek során agyunk aránytalanul megduzzad, anélkül, hogy értelmi, szellemi képességeink vele növekednének, sőt! Elkezdi nyomni a még ép részeket, és képességeink hanyatlásához vezet mindez. 
Nyilas jelenség még testünk zsírpárnái, melyek nagyobbá tesznek ugyan bennünket, ám hihetetlen sok energiát igényel fenntartásuk, és valójában kívül esnek testünk kontrollján, képtelenek vagyunk közvetlenül mozgatni őket fizikailag. A legbiztosabb fogyókúrás tipp ebben rejlik: vizsgáljuk meg magunkat, hol érezzük magunkat kicsinek és alkalmatlannak, miért van szükségünk arra, hogy a világ nagyobbnak lásson bennünket, mint amekkorák valójában vagyunk, és ezek után kezdjük el aprólékos munkával, és valódi alázattalpótolni hiányosságainkat. 
A bölcs is megmondta: "Egy valamit tudok - azt, hogy nem tudok semmit". Ebben rejlik a Nyilas buktatója és megváltója egyszerre. Ahogy beismerem ezt, elfordulnak tőlem, gondolja ő, ám a valóság épp ennek az ellenkezője. 

Hogyan segítsünk a Nyilason?

Kezdhetjük az alapvető kérdésekkel először: Mit tükröz nekem társam? Hol értékelem túl magam? Hol vagyok képtelen az alázatra? Hol hiányos a tudásom, jellemem, amit vetítéssel próbálok elfedni?

Ezek után nehéz dolgunk van. Ha épp nem a Nyilas által ránk rótt fizikai és/vagy érzelmi 'száműzetést' kell megélnünk, akkor ő éppen valamilyen taggyűlésen, tanfolyamon, összejövetelen 'tündököl', így esélyünk sincs arra, hogy huzamosabb időt vele töltsünk.

Kerüljük az alábbiakat: Ne szembesítsük hiányosságaival! Ne hivalkodjunk értékeinkkel! Mindezek alapján kitűnik, hogy a Nyilas kiváló társ arra, hogy saját értékeinkre koncentráljunk, és igazából ez az egyetlen lehetséges építő reakció az ő mintáira. 
Hagyjuk repkedni, fantáziavilágában érdemeket gyűjtögetni, ha magunkon keresztül megtaláljuk az arany középút nyugalmát és tápláló alaposságát, társunkat is átitatja ennek szelleme, és elkezdenek begyógyulni talán évtizedek óta hordozott sebei. Láthatja, hogy az élet nem ágyúból kilőtt valami, nem kell folyamatosan erőn felül teljesíteni, és ha ebben a közegben hosszú időn keresztül képes lenni, érzelmi zárványai is feloldódnak, és előjön magasabb szintje.

Ez pedig a valódi próféta. Lángoló fáklya, mely képes szellemileg vezetni mindenkit. Olyan távlatok és energia van benne, olyan perspektívák, melyek más jegyben nem, így amennyiben valóban megfejlődte önmagát, és nem hűvöset és gőgöt érzünk direkt, vagy alázattal álcázott megjelenése mögött, hanem szeretetet és valódi együttérzést, bátran adjuk kezébe akár az életünket is! Jó helyre fog vinni...

Keleten ahhoz, hogy a tanítványt egyáltalán beengedjék a kolostor kapuján, gyakran hónapokat kell várnia fagyban, hóban akár. Ezek után jön néhány év istállópucolás, konyhai munka, cellatakarítás, hogy megtanulja az élet valóban egyszerű oldalát, és beleivódjon honnan is jött, szelleme ne lebegjen önmaga nagyságának fantáziavilágában. Utána pár év írás-olvasás tanulás, a régi szövegek megismerése, és nagyjából egy évtized után már meditálhat is a többiekkel. Innen ered a Nyilas minden aspektusát magába foglaló spirituális vicc is:

" - Mester, mennyi idő a megvilágosodás?
  - De fiam, még csak egy hete vagy itt...
  - De mester, mennyi idő?
  - Jól van, fiam, öt év.
  - Olyan sok...?
  - Van akinél tíz.
  - De az előbb még csak ötöt mondtál?!?!
  - Hát, ha belegondolok így lesz az tizenöt is..."

SagittariusGlyph300pxl-8c.gif

Aktuális híreink:

- A Karácsonyra való tekintettel lehetőségetek van ajándékutalvány igénylésére Pálmalevél és Asztrológiai Elemzés témáiban, és meglepni vele szeretteiteket, barátaitokat. :) http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Elindítottuk a Facebook-on a 'Zöldkör' csoportot - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok mást. :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/ . Nyilvános, úgyhogy bátran csatlakozzatok. 

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, Asztrológiai Elemzésre jelentkezni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok érdeklődni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii

- A jelenlegi időszakra és a következő 5 hónapra érdemes ezeket elolvasni: http://zoldkor.blog.hu/2013/11/07/jupiter_hatrafele_indul ; http://zoldkor.blog.hu/2013/11/15/a_hold_minosegeinek_harmoniajarol

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html ; http://greentaracanada.ca/december.html

- Aki szeretne aktívabban magán dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

Kellemes Ünnepeket mindenkinek! :)

komment

süti beállítások módosítása