HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.12.27. 21:02 Zöldkör

Januárról (2014)

Január hónap leginkább ahhoz fog hasonlítani, mint amikor úszás előtt bemegyünk a medencébe. Már nagyon izgatottak vagyunk, a víz eléri a lábunkat, megállunk. Kicsit pihenünk így, majd továbbindulunk. Eléri a hasunkat, megállunk. Pihenünk, továbbindulunk, eléri a nyakunkat, megállunk. Aztán elkezdünk úszni gond nélkül; jelen esetben az életünkben.
Ilyen megálló-elinduló energiák lesznek aktívak végig január során. Jó kis hónap lesz, alapvetően stabil, de lesznek napok, amikor különösen oda kell figyelnünk, mert egyszerre nagyon intenzív energiák fognak hatni. Ha türelmesek vagyunk, nem erőlködünk, nem akarjuk hamarabb a dolgokat, mint ahogy érettek vagyunk rá, illetve azok beértek az életünkben, akkor minden rendben tud menni.

Az év első két napja, január 1 és 2, alapvetően a befelé fordulásról, csendről, nyugalomról kellene, hogy szóljon. Ritka és különleges módon, a bolygók fele, a tízből öt a Bak csillagjegyben fog állni, ami nagy hangsúlyt ad az elmélyülésnek, leállásnak, rendeződésnek. Mindeközben további intenzív fényszögek érik ezt az öt bolygót, így ha nagyon ficánkolni akarunk, úgy is érezhetnénk, mintha falnak, vagy sarokba szorítanának bennünket. Pihenjünk inkább ezeken a napokon. (Hold-Nap-Pluto-Merkúr-Vénusz Bakban együtt, kvadrátban Marssal Mérlegben, Uránusszal Kosban, szemben Jupiterrel Rákban)

Január 5-e, vasárnap már kicsit ismét beindítja a világi dolgainkat. Mindemellett olyan érzetünk is lehet, mintha valami nemes, fenséges kissé elhalványult volna ettől a naptól az elmúlt hetek érzései után. Ez bizonyos értelemben nagyon jó is, mert az elmúlt hónapok már nagyon ’bespirósítottak’ minket. (Jupiter Rákban trigonja Szaturnusszal Skorpióban kioldódik)

Január 6, hétfőn további fényszögek segítenek, hogy Párkapcsolatunkban tisztábban lássunk, tudjuk, mit, miért, kivel és hogyan akarunk, illetve a december közepe óta tartó remeteség és visszahúzódás után újra beindulhat a szocializálódásunk. Mindemellett a múltba és a gyerekkorba, annak energiáiba és mintáiba tekintgetés is enyhül, valamint akik költözni szeretnének, ettől a naptól ismét van rá lehetőségük. (Uránusz Kosban szembenállása kioldódik Marssal Mérlegben; Merkúr Bakban szembenállása is kioldódik Jupiterrel Rákban)

Január 8, szerda egyfajta hideg zuhanyszerű nap tud lenni. A tízből 8 bolygó valamilyen konfliktusos fényszögben lesz egymással, érzelmileg, emberileg nagyon intenzív tud lenni ez a nap. Itt próbáljunk meg minél kevesebb felületen érintkezni másokkal, másnapra már enyhülnek a dolgok. (Hold/Uránusz-Jupiter-Mars-Pluto/Nap/Vénusz/Merkúr négyszög)

Január 8 és 9, szerda és csütörtök más szempontokból is kemény nap lehet, elsősorban érzelmi, családi aspektusokban. Ne ezekben a napokban döntsünk a Párkapcsolatunk jövőjéről, arról, hogy hova akarunk költözni, és bármilyen más érzelmi, emberi vonatkozású dologról. Ez a hatás egészen január 18, szombatig ott lesz, de a két nap után már érezhetően enyhébben. (Mars Mérlegben pontos kvadrátban Jupiterrel Rákban)

Január 12-én, vasárnap a Merkúr bolygó a Bak-ból átlép a Vízöntő csillagjegybe. A Bak kötöttséget, leállást, akadályokat, elmélyülést jelent, a Merkúr bolygó pedig a gondolkodásunkat, kommunikációnkat és cselekedeteinket. Ettől a naptól kezdve szabadabbnak, kreatívabbnak, jövővel-perspektívákkal telibbnek érezhetjük magunkat. Megjönnek az ötleteink, cselekvésre, eredményekre azonban egy kicsit később tudjuk majd váltani őket, szóval legyünk türelemmel.

Január 17 és 18, péntek és szombat a hónap második ’hidegvizes’ része. Ismét emberileg, érzelmileg megkavaró energiák lesznek aktívak. Mindaz, ami január 8 és 9-re fentebb igaz, itt is megszívlelendő majd. (Mars-Jupiter-Uránusz-Vénusz,Pluto között négyszög)

Január 19, vasárnap és február 16, vasárnap között a Párkapcsolatok tűzpróbája fog megtörténni. Sok esetben ezalatt az egy hónap alatt fog elválni, hogy kik folytathatják tovább együtt, és kiknek ért véget a közös pályájuk. Meglévő kapcsolatok esetén beindul a nagytakarítás, tisztázások, és amíg ez nem történik meg, a (közös) jövő is eléggé homályosnak és zavarosnak tűnhet.
Ha valaki új kapcsolatot kezd ezalatt a hónap alatt, az valószínűleg túl sok feldolgozatlan karmikus energiával terhelt lesz, és inkább a meló lesz benne, mint az élvezetek, a mezőn, pillangók között sasszézás motívuma… Szóval akinek még nincs párja, inkább várjon február közepéig az ismerkedéssel. (Vénusz együtt Plutoval Bakban; közben szembenállás Jupitertől Rákból, kvadrát Uránusztól Kosból)

Január 20-án, hétfőn a Nap is belép a Vízőntőbe a Bakból. Úgy érezhetjük majd, mintha nagyban felszabadulnánk, a mélységek, kötöttségek után legalább gondolatainkban, ideáinkban megindulunk majd előre. Tisztábban tudjuk majd látni, merre szeretnénk haladni az életünkkel, könnyebben tudjuk kitűzni a céljainkat és terveinket.

Január 21, kedd és 28, kedd között a ’Párkapcsolati rendeződős’ hónapon belül kissé fellélegezhetünk. Amolyan fegyverszünet lesz megfigyelhető. Erre az egy hétre a jelen és a múlt témáiról a jövőbe nézünk, tervezgetünk, ám könnyen előfordulhat, hogy a Párunkkal való konfliktusok elől másvalakivel kezdünk el fantáziálni közös életet. Akiknek alapvetően rendben van a kapcsolata, azoknak nagyon jó kis hét lesz, és bébi-projektre kiválóan alkalmas. (Merkúr Vízöntőben trigonban Marssal Vénuszban)

Január 22, szerda és január 29, szerda között gyakorlatilag ezzel párhuzamosan ismét felcsaphatnak gyerekkorból származó fájdalmak, félelmek, már-már azt érezhettük, hogy készen állunk egy újabb, teljesebb életre, új évre, és akkor valami beköszön, hogy ’hahó, itt vagyok, engem elfelejtettél rendezni’. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban)

Január 24, péntek és február 4, kedd között már beindulnak jobban az életünk energiái - erőt, elképzeléseket nyerünk, ám ez egyfajta sejtés-érzet lesz, és eltelik egy kis idő, amíg elkapjuk a fonalat valójában. (Nap Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Január 29-én, szerdán jön a harmadik felvonása a kemény energiáknak, bár ez már enyhébb lesz valamivel, mint az első kettő. Ezen a napon ismét érzelmi, Párkapcsolati, Családi konfliktusokra és őrlődésekre tudunk felkészülni, úgyhogy szintén ne itt akarjuk megváltani inkább a világot, hanem közlekedjünk a radar alatt, és várjuk meg, hogy elteljen a nap. (Pluto-Vénusz-Hold kvadrátban Uránusszal Kosban, Marssal Mérlegben, szemben Jupiterrel Rákban)

Január 31, pénteken már egy nagyon pozitív, gyógyulásos és békés nap fog következni. Segíteni fog tisztábban látni a Párkapcsolatunk, az emberi viszonyaink vonatkozásában. Ott lehetnék még a konfliktusok, őrlődések, de energetikailag ettől a naptól kezdődően már fölfelé indultunk a hullámon. (Vénusz elindul előre Bakban)
Mindemellett akik gyermeket szeretnének, ettől a naptól kinyílik egy kapu a téma sikerességére is, mely két hétig, február közepéig nyitva is lesz. (Merkúr belép Halakba együttállásba Neptunusszal)

Összességében alapvetően felemás hónap lesz, olyan, mint amikor télre kint hagyjuk a motorunkat, amit belepett a hó, és most elővesszük, hogy használjuk. Beindul, aztán leáll, aztán beindul, aztán ledob magáról, aztán visszaszállunk rá, aztán észrevesszük, hogy defektes volt, azért estünk le róla. Megszereljük, visszaszállunk, nem indul, aztán mégis beindul többszöri próbálkozásra.

A kulcsszó itt a türelem lesz, azt kell megtanulnunk, hogy mindennek meg kell adni a maga idejét, ívét, semmit nem lehet siettetni, ha nincs meg rá az ötletünk, erőforrásunk, illetve még nem jött el az ideje. Aki töltött már időt kisgyerekkel, az könnyebben fogja érteni, érezni miről van itt szó. Tekintsünk úgy az életünkre, mint egy bébire, támogassuk, tanítgassuk, terelgessük, de elvárásokat még ne támasszunk vele kapcsolatosan. Ahogy telik az idő, és magától növekszik, úgy fog egyre inkább önálló lenni, és egyre több örömet adni.

bebe_nageur.png

 

Aktuális híreink:

- Elindítottuk a Facebook-on a 'Zöldkör' csoportot - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok mást. :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/ . Nyilvános, úgyhogy bátran csatlakozzatok! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, és-vagy Asztrológiai Elemzésre jelentkezni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok érdeklődni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii

- A jelenlegi időszakra és a következő 2-3 hónapra érdemes ezeket elolvasni: http://zoldkor.blog.hu/2013/11/07/jupiter_hatrafele_indul ; http://zoldkor.blog.hu/2013/11/15/a_hold_minosegeinek_harmoniajarol

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne aktívabban magán dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről, illetve ajánlunk egy programsorozatot is: http://terpszichologia.blog.hu/2013/11/05/3_csakra_naphttp://zoldkor.blog.hu/2013/11/04/a_biztonsag_elerese_csakranapok

komment

süti beállítások módosítása