HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2015.01.26. 16:46 Zöldkör

Az Asztrológia új megközelítéseiről

A legtöbb tudományos ágazatról elmondható, hogy az elődök tapasztalatainak összefoglalása, és meghaladása jelenti a fejlődést. Bármilyen intuitív, forradalmi dolog ritkának mondható, és minden alkalommal paradigmaváltást hoz magával, de az egész gerincét, alapjait a sok helyről összegyűjtött megfigyelések adják. Ez a fajta felhalmozódás nagyon jó, az adott terület működését biztosítja, időnként viszont kellenek lökések, amik felfrissítik, élővé és aktuálissá teszik a tudományos területet. Az Asztrológia a mai napig számos olyan fogalommal, elvvel működik, amik a középkorból maradtak fenn, és ezek közül nagyon sok olyan is, ami finoman szólva nem segít abban, amire hivatott lenne. Az oka mindennek valószínűleg az, hogy az Asztrológia félúton van tudomány és az ezotéria mezsgyéi között. Az egyikre a túlzott kötöttségek, a másikra gyakran a teljes káosz és individualizmus jellemző; ez a két tényező pedig egy olyan heterogén rendszert eredményezett, amiért vagy vallási fanatizmussal rajong valaki, vagy elutasítja. Pedig nagyon-nagyon pontos, értelmes és használható módokon is hozzá lehet állni, amennyiben megfelelő alapfogalmakat jól kezelünk. Lássuk:

"Halak/Kos/Bak/Mérleg vagyok!"

Minden egyéni elemzés legelején ez az a mondat, amit kérek egy illetőtől, hogy soha, soha ne mondja ki többet, ha lehet. :) Miért mondják ezt emberek? Mert a Nap bolygó abban a jegyben állt, amikor születtek.

1. A Nap bolygó archetipikusan egy 30 és 50 közötti Férfit jelent, az első körben az Apát. Én még nem láttam olyan embert, aki az apja lett volna. Második körben, hölgyek esetében, az illető Férjét, Férj-jelöltjét, potenciális, aktuális Társát. Az sem ő. Harmadik körben a gyerekei apját, ami sok esetben ugyanaz a második körrel, de az sem ő. Negyedik körben pedig jelenti az én-t, igaz. De.

2. Egy képletben van 10 bolygó, két Holdcsomópont, 12 csillagjegy, 12 ház, 4 tengely, és számos fényszög. Ez 40 tényező, plusz a fényszögek. Egy bolygót kiragadni, még ha a legnagyobb is, eléggé fals dolog. Nem úgy mutatkozunk be, hogy "Julcsi vagyok, jobb fülkagyló, szia!". "Én meg Feri, bal szárkapocscsont, örvendek!". Sajnos úgy igen, hogy "Julcsi vagyok, Halak, és Te?". "Én meg Feri, Vízöntő, szia!". 

Ha az első kettő érv nem lenne elég, van még bőven indok. 

3. Nincs olyan dolog a képletben, ami Te vagy! Ez nagyon fontos. Ennél a mondatnál nyugaton szocializálódott embertársaink szemöldöke gyors tempóban fel szokott szaladni, és megjelenik egy érdeklődő, de kínos mosoly. "Hogy?!". Bizony, nincs olyan dolog, csak olyan van, ami nem Te vagy. Benne van Édesapád, Édesanyád, a Gyerekkorod, az Elméd, a Párkapcsolatod, a Gyerekeid, a Munkád, az Egészségügyi helyzeted; de ez egyik sem Te vagy. Hajlamod van ezekkel azonosulni, igen; de ami valójában Te vagy, az a képlet közepén lévő teljesen üres kör. A semmi, vagy a minden, ahogy tetszik. A cél az oda eljutás, és ez azon keresztül tud megtörténni, hogy ki-mi nem vagy te.

4. Nem elegáns, és ráadásul félrevezető! Minden spirituális hagyomány célja, hogy kiszedjen, felszabadítson bennünket elakadt és korlátozó sémákból, mintákból. Aki "Bakozik", meg "Mérlegezik" az olyan, mintha nem megszöknél a börtöncelládból, hanem ragasztanál egy "4/B cella" táblát a rácsos ajtó mellé; visszacsempészed magad az ego-ba a hátsó ajtón. Hány ember van, aki azt mondja, hogy "Most mit vagytok oda, hogy mindig kések, Ikrek vagyok!", "Jó, jó, leüvöltöttem a fejed, de Kos vagyok!". Ez nem elegáns, ezek mögé bújni.
Persze, vannak alapjellegek. Mivel megnyilvánult világban élünk, kell, hogy legyen egy megnyilvánulási forma. Én is a legdominánsabb, Vízöntő-Skorpió-Oroszlán jellegeimben nyilvánulok meg, hol alacsonyabb, hol magasabb szintjeiken. Mert valahogy meg kell. De nem szabad szem elől téveszteni, hogy ez a jármű, az eszköz. Ez nem a cél; ez az eszköz. Vannak jellegeid, de az nem te vagy. Így tud az Asztrológia felszabadítani, megmutatni, hogy hol vannak a beakadásaid, mik a mintáid, és azzal, hogy ismered őket, túl is tudsz emelkedni rajtuk.

Az Aszcendensről

Azt mondja a 'hagyományos' asztrológia, hogy 30 éves korodig a Nap vagy, utána pedig az Aszcendensed. Oké. Azt is, hogy az Aszcendens önmagad megélése, az önmagadról alkotott kép. Remek. Nagyon jók ezek a mondatok, de egyik részről messzire nem jutunk velük, és legfőképpen elbagatellizálják az Aszcendens óriási jelentőségét. Ha jól ismerjük szerepét, problémáink 95%-ára meg is találtuk a megoldást. Komolyan. Erről korábban írtam egy teljes cikket, érdemes elolvasni.

"Ha úgy döntök, felülírhatom a bolygóhatásokat!"

Természetesen! Sok ember úgy van ezzel, hogy vannak ezek a hatások, és azt mondják, tudatosak lesznek, úgy döntenek, és akkor nem az lesz. Hát, ennél komplexebb a kép. A bolygóhatás az egy finom hatás, ezért szabad szemmel nem látható. Vegyük emiatt példának a Nap fényét. Most tél van, amikor a Nap a legmélyebben van pályáján, fénye, ereje, hője a leggyengébb. Te azt mondod, nem veszed ezt figyelembe, és kifekszel délben napozni bikiniben a Duna-partra. Először fázni kezdesz. De mivel úgy döntesz, maradsz. És már nagyon fázol. Aztán elkezded mantrázni, hogy"nem fázom, nem fázom, nem fázom". Aztán észbe kapsz, hogy a tudatos teremtésben azt tanítják, hogy nem használunk nem-et, így váltasz. "Jól érzem magam, melegem van. Jól érzem magam, melegem van." Diadalittasan maradsz, mire hazaérsz viszont, észreveszed, hogy tüdőgyulladást kaptál. Ugyanez fordítva. Júliusban kimész délben napozni. Megfősz. Hiába ismételgeted, hogy minden oké, napszúrást kapsz. Ösztönösen behúzódsz, és akkor mész vissza, amikor már nem tűz annyira, de még nincs annyira hideg.

Ugyanez van a bolygóhatásokkal. Vannak. Hiába kéred, gondolkodsz, 'teremtesz'; vannak. Neked kellene hozzájuk alkalmazkodni, mert sokmilliószor nagyobbak nálad méretben, tömegben, életkorban, és valószínűleg akkor is ott lesznek, amikor mi már nem. Azt sem nagyon szoktad próbálgatni, hogy kiállsz az autópályára, megállsz a kamion előtt, kitartod a kezed tenyérrel felé, és mantrázod, hogy "megállsz, megállsz". Ha már olyan szinten vagy, mint egy Neo, akkor meg nem fogsz ilyeneket próbálgatni. Ez adja az alázatot. Hogy tökmindegy, hogy most csinálsz meg valamit, vagy két hét múlva. Mindegy, hogy most fáj a fejed, vagy vidám vagy, abszolút értelemben, mert az élet dialektikus és sokszínű.

Egy módon viszont aktívan lehet eredményeket elérni a bolygóhatásokkal. A belső munkával, pontosabban a karmaoldással. Magunkon dolgozva, nem a bolygókat szuggerálva. Minden minta bennünk van 'gyárilag', és a bolygóhatások ezeket aktiválják be. Mint egy létra, aminek bizonyos fokmagasságán átmegy. Ha te dolgozol egy témán, egyre kevesebb az elakadt, és emiatt lehúzó energia, akkor egyre magasabb aspektusai aktiválódnak be egy adott területnek, amikor, amíg ott van a hatás. 

"Az Élet olyan, mint egy doboz bonbon..."

Mivel készítek előrejelzéseket is, van, hogy úgy jönnek hozzám, hogy nézzünk rá a "Párkapcsolatra", "Munkára", "Költözésre"! Ilyenkor mindig megvakarom a fejem. Mert az Élet nem igazán így működik. Vannak hatások, pontosabban bolygók, amik bizonyos területein járnak a képletednek. Napra pontosan meghatározható, hogy mikor érnek oda, meddig vannak ott, és igen, hogy milyen hatást fejtenek ki.

Mennyivel elegánsabb így nézni! Azt nézni, mi van ott eleve. Passzívan, lágyan és befogadóan, 'Keletiesen'... Mert van, hogy egy évig a Munka kap teret, és nem a párkapcsolat, vagy a család. Van, hogy pörög a spirituális fejlődés, a munka rovására. Az élet dialektikus, ha valami nagyon megy, más területről vonódik ki hozzá az energia. Ha hideg van, akkor nem tud lenni egyszerre meleg is. Ha valami sós, nem lehet édes is egyszerre. Mindennek van egy jellege, és mi ezeket keressük. 

Magunkat próbáljuk ezekhez a hatásokhoz viszonyítani, és nem a hatásokat magunkhoz. Lehet persze 'cselezni'. Ha éppen Párkapcsolati horror-állások vannak, akkor kevésbé érdemes randevúzni, de lehet a Párkapcsolat témáján dolgozni; belül, karmikusan. Olyan nagy siker valószínűleg nem lesz, mintha éppen az a terület támogatott lenne, de nem szabad átesnünk a másik végletbe, és determinisztikus gépekként semmit sem csinálni. Valahol félúton, egy lépéssel közelebb az alkalmazkodás és alázat irányába. Nem nehéz az, már eleve a bolygók alatt vagyunk, és hát a szó is eléggé egyszerű: alá-zat. Felismerjük csupán a már meglévő tényt, nem vetődünk a porba; már ott vagyunk. Mindemellett megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, amire tudatosságunkkal, tapasztalatainkkal és képességeinkkel nagyon sok lehetőségünk is van.

Vizsgáljuk hát inkább azt, ami ott van a képletben előrejelzéseknél, teljességében és alaposan, és az illető alkalmazkodjon ahhoz, mintsem ráugorjunk a kedvéért egy témára, adunk neki információkat, és közben a képlet számos más pontján pedig ellentétes hatások, információk voltak-vannak megbújva. Ha rendesen kidolgozunk egy évet, gyönyörűen kirajzolódik az ív, az Út, hogy merre megy. Az illető úgyis arra fog menni, és inkább jó bobosként a vályú közepén, ne a falnak verődve folyamatosan és passzírozva, ha lehet. :) Így segítsünk.

Számos ilyen téma és terület van, amit meg lehetne vizsgálni, Február hónap előrejelzése előtt most egy rövidebb cikkben néhány került kifejtésre. :) Kellemes napokat még januárból!

astrology-symbol-key-1187x950_c.jpg

Aktuális híreink:

- Február 18-án elindítok egy online Asztrológiai és Önismereti Tanfolyamot, ami 12 alkalomból fog állni. A tanfolyam időpontjai hetente szerdán este 7-től 10-ig lesznek, online. Az első alkalom Február 18, a jelentkezési határidő Február 14. 

Bővebben olvasni ezeken a linkeken tudtok róla:

http://zoldkor.blog.hu/…/asztrologiai_es_onismereti_tanfoly…
http://www.zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html
http://www.zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes.html
http://www.zoldkor.com/2015-tavasz-kezdo-tanfolyam.html

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása