HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2015.04.28. 17:39 Zöldkör

Május hónap Asztrológiai előrejelzése, 2015

Május hónapja március és április szintézise lesz, magasabb, kellemesebb szinteken. Márciusban pörögtünk, haladás nélkül, áprilisban építkeztünk, haladás nélkül, ebben a hónapban kapcsolódunk és nyílunk, haladás nélkül. Ízében a Monarchia korára emlékeztet, amikor a szabadságharc után (’14 december-’15 január-február) gyakorlatilag felépítették a fél országot, virágzott a kultúra és az élet, hogy aztán jöjjön a nagy égés és átrendeződés (nyári hónapok és utána). Négy hétig az 1890-es évek jön most, amit jó lenne kiélvezni, nyugalomban elfogyasztani kávénkat a körúton, sétálgatni egyet a parkban, aztán pedig hazamenni, és várni. Nyugalomban, méltóságban, csendben. Az is fontos lenne, hogy arra érdemes emberrel, kettesben; nem kizáróan másokat, de nem is feltétel nélkül bevonva őket. Nyitottan, passzívan, magyarul jósággal.

Ebben a hónapban van még bőven időnk dolgozni belső, elnyomott rendezetlenségeinken, ám mivel már ’finisben’ vagyunk nyár előtt, ez nem szabad, hogy emberi kapcsolataink, különösen párkapcsolat rovására menjen. „Majd még ezt meg azt kidolgozom, és jöhet valaki!”; nem, itt már ’aki bújt’ van: jöjjön valaki, és majd kidolgozod. :)

Május 1, pénteken a Merkúr bolygó saját csillagjegyébe lép. Szóban, tettben, gondolatban felszabadulhatunk, új távlatok nyílhatnak meg előttünk. Márciusban olyanok voltunk, mint egy behúzott kézifékes, pörgő versenyautó, áprilisban életünk világi részeit rendezgettük, főként az anyagi síkon, ettől a naptól pedig a kettő szintézise lesz. Felszabadító, könnyedebb jellegek tudnak lenni, de figyeljünk arra, hogy ne pörögjünk túlzottan, és inkább humor, lazaság, lágyság minőségeivel éljük meg.

Május 1, péntek és Május 8, péntek között érezni fogjuk, hogy bizonyos részeink mindemellett kötöttebbek és lemaradtabbak. Mint amikor már vége az iskolának, a jegyek lezárva, de utolsó héten még be kell menni. Itt még utolsó simításokat tudunk tenni materiális életünk rendezésében; tegyük is ezt meg, hogy körbeérjenek az energiák, és földelten, készen tudjunk feljebb lépni. (Mars fényszögkapcsolat nélkül a Bikában)

Május 1, péntek és Május 11, hétfő között ismét elkaphat bennünket egy individualista hullám, illetve akinek eddig volt, különösen, akinek most tavasszal indult párkapcsolata, hirtelen ürességet érezhet, elbizonytalanodhat. Amolyan teszt lesz itt, amikor azt vizsgálják, vizsgáljuk, hogy az eddig mellettünk lévő valakivel akár összeköltöznénk, együtt élnénk-e, családot vállalnánk-e vele; magyarul beengednénk-e kapcsolódottabban, hosszútávon is az életünkbe. (Vénusz fényszögkapcsolat nélkül Ikrekben-Rákban)

Május 1, péntek és Május 11, hétfő között ezzel napra párhuzamosan, jó elengednünk régi dolgokat, és fizikai létünk, megfogható valóságunk építésére felhasználni. Amit itt elengedünk, belül és kívül, az kamatosan vissza tud jönni máshonnan, főleg életünk fizikai stabilitásában, komfortérzetében. (Nap Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Május 2, szombaton remek nap lesz elsősorban randevúzásra, családi összejövetelre, bármilyen emberi, szociális kapcsolat működtetésére. Mozduljunk ki itt, kapcsolódjunk másokkal, és élvezzük a nyugalmat és békét. Ha nincs, akkor pedig teremtsük meg a környezetünkben, törekedjünk harmóniára, kulturált viszonyokra. (Vénusz Ikrekben trigonban Holddal Mérlegben)

Május 3, vasárnap nagyon ’transzcendens’ nap lesz, amikor a háttérben elszámoltatnak bennünket az elmúlt pár hónap attitűdjével. Aki csendes, kulturált, konstruktív tudott lenni, annak csin-csin van-lesz, aki magányos harcos, magányos farkas, ’majdénmegmutatom’ jellegű volt, annak valószínűleg leesik, hogy hoppá, nem jött be, nem úgy lett, és még tovább nő majd a vetítése. A fő sztori az év első hónapjaiban volt, ez már a bizonyítványosztás; aki itt elhasalt, annak lesz lehetősége évet ismételni nyáron, kevésbé kulturált körülmények között, ahogy a Szaturnusz visszaér a Skorpióba. (Jupiter Oroszlánban kilép kapcsolatból Holdcsomópontokkal)

Május 4, hétfő és Június 28-a között, majdnem két hónapig (!), rajtunk lehet egyfajta melankóliával vegyes remény az életünk dolgaival, és úgy általában a világ sorsával kapcsolatban. Aki követi a munkásságomat, az ismeri, hogy pedzegetem, hogy lesznek ’érdekes’ dolgok, itt már annyira közel van az előszelük, hogy valahol érezzük majd, és furán szimatolgatunk a levegőbe.
Ugyanakkor, akik gyerek-projektben vannak, ezt az időszakot fel kellene függeszteni a próbálkozást illetően, mert a Várandósság bolygója van a legfeszültségesebb és karmikus fényszögben a Gyerekek bolygójával, ami ráadásul hetekig hátrafelé is halad majd. Jobb a békesség, vagy előtte kellene próbálkozni, vagy utána, tényleg. (Merkúr Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Május 8, pénteken a Vénusz belép a Rák jegybe. Ez amolyan Nagytestvére pozíció, nagyon jó neki, meglévő párkapcsolatok mélyülhetnek, és olyanok köttethetnek, amiben hamar előkerülnek valódi és jó érzelmek. Társasági viszonyainkban keressünk egy kulturált, ráhangolódó, passzívan konstruktív hozzáállást.

Május 8, péntek és Május 22, péntek között Új dolgokba, tervekbe már ne vágjunk bele. Ápolgassuk, gondozgassuk a tavasz során összeállt helyzetünket, és szívjuk fel magunkat, készüljünk fel nyugalommal és összpontosítottan a nyári hónapokra. Ugyanakkor jöhetnek fel olyan karmikus helyzetek, amiknek szemlélői tudunk lenni, de nincs kontrollunk felette, vagy mehetnek ki olyan régi dolgok, amik vetítettek voltak, nem volt valódi alapjuk, és ennek is inkább passzív szemlélői tudunk lenni. Nagytisztulás, ez is. (Mars Bikában-Ikrekben szemben Szaturnusszal Nyilasban)

Május 12, kedden a Mars kilép a Bikából, be az Ikrekbe. Lényegesen szabadabb itt, így visszanyerünk valamennyi ambíciót, mozgásteret, de rohangálni itt még/már nem lehet. Egyetlen terület, ahol teljes szabadságunk van a Párkapcsolat, minden más opcióban nyugalom, türelem, a felépített gondozása működik, erre jut energiánk és lehetőségünk.

Május 12, kedd és Május 21, csütörtök között újabb Párkapcsolatot megszülő, elmélyítő, családi és emberi viszonyokat nagyban rendező hatás lesz aktív. Hasonlít ez az év korábbi szakaszához, de már nem feszült tehetetlenséggel, mint ott tapasztaltuk. (Vénusz Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Május 17, vasárnap és Május 26, kedd között a tavasszal, vagy ezekben a hetekben bejött kapcsolatok megmutathatják rendezetlen arcukat, illetve bennünk (is) kavarodhatnak fel réééégi dolgok. Előző életek, rendezetlen gyerekkori témák, generációs minták a családban: bármi legyen is itt a problémánk magunkkal, párral, vagy bármilyen emberi viszonyban, az nem Itt és Most van, így jobb el sem kezdeni vitát, veszekedést. Abbahagyni lehet, illetve el sem kezdeni; inkább félrevonulni. (Vénusz Rákban szemben Plutoval Bakban)

Május 18, hétfőn a majd’ két hónapos gyereknemzési stop-ban van egy szabadnap. Aki szeretné, itt lehet próbálkozni, és jó ez a nap összeköltözésre is. (Nap-Hold-Mars együtt Bikában-Ikrekben)

Május 18, hétfő és Május 27, szerda között jó újra-definiálni a magunkról alkotott képet, benézni mézes-mázas jellegek alá. Mivel ezzel teljesen egyszerre lesz a kettővel fentebbi karmikus kavar, így aki önként teszi ezt, annak konstruktív és nagyon értékes tud lenni ez a szakasz. Továbbra is, ha valamit el kell engedni az életünkből, ami nem ’az’, és talán sosem volt, tegyük meg, és szabadabbak, egyúttal stabilabbak is tudunk lenni. (Nap Bikában-Ikrekben szemben Szaturnusszal Nyilasban)

Május 18, hétfő és Június 2, kedd közötti két hétben érezzük majd a szabadságot, lehetőségeket, de közben tompák és nyomottak, bizonytalanok is lehetünk. Emiatt fontos a tyúklépésben haladás; a régi nagy erejű elengedése, új tyúklépésű építése. (Mars Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Május 19, kedd és Június 11, csütörtök között a Merkúr bolygó retrográd lesz saját jegyében, az Ikrekben. Ezt úgy írnám le, hogy a ’Nyugat-para’. Azt jelenti, hogy eddig küszködtünk, harcoltunk, magunkkal és másokkal, és amikor elértük, amiért lobogtattuk a zászlót, hirtelen nincs ambíciónk és mégsem vagyunk boldogok. Ezért kell(ett) a hónap első két hetében bontogatni-elengedni a régit, nem-valódit, idejétmúltat, vetítettet, és építgetni az újat, kulturáltat, Emberit, kapcsolódottat, hogy ez a szakasz ne üssön akkorát.
Idén már volt három hétig retrográd a Merkúr, akkor köhögőrohamokat, bélproblémákat okozott elsősorban, itt valószínűleg a kedélyállapotunkat és a gondolatainkat kuszálja meg. Ezért (lenne) jó, ha vannak valódi alapjaink és értékes kapcsolataink eddigre.

Május 21, csütörtök és Május 26, kedd között lesz egy Derékszögű Háromszög, ami Párkapcsolati, Családi, Emberi viszonyainkat bolygathatja. Ezek a derékszögű háromszögek mindig a ’radar alatt’ időszakai, ahol (verbális) kapával-kaszával esnek egymásnak a jóemberek, megmondva a tutit a másiknak, smiley-kat odabiggyesztve a végére, ’b +’ mögöttes energiával. Eddig még mindig ez volt a tapasztalat, idén már volt kettő ilyen, most is valószínűleg ez lesz, így legalább mi ne adjuk a lovat a dolog alá. (Vénusz Rákban-Uránusz Kosban-Pluto Bakban)

Május 22, pénteken a Nap az Ikrek jegyébe lép. Itt már jobban érzi magát, mint a Bikában, de arra kell figyelni itt mindig, hogy a koncentrációnk, ezáltal az életünk könnyen szét tud esni. Mindemellett fontos a kimozdulás, kiáradás, szocializálódás; láthattuk fentebb, hogy nem haver-barcsi jellegekkel, hanem mély, minőségi emberi kapcsolatainkkal mozogjunk többet, szellőztessük magunkat gyakrabban.

Május 23, szombat és Május 31, vasárnap között kapunk egy kis kakaót, gyújtást, ambíciókat és potenciált. Mint amikor a kandallóban ráfordítják a levegő-ráengedő kart. Legyünk azért tudatában, hogy mindez az Ikrek jegyében van, egy retrográd Merkúr részvételével, így nehogy úgy járjunk, mint amikor először robogózunk, ráhúzzuk a kart, és kiugrik a motor alólunk. Ha erre figyelünk, akkor mozogjunk sokat, tegyünk-vegyünk, vezessük le, használjuk az energiákat a fizikai és fentibb síkok határmezsgyéjén. (Mars együtt (retrográd) Merkúrral Ikrekben)

Május 26, kedd és Június 5, péntek között tovább fokozódhat a ’mennénk, csinálnánk, tudnánk’ attitűd, de a játszótér, vagy lehetőségek hiányozhatnak. Mint a nagyon gazdag ember, akinek már nincs kihívás, mindent látott, mindent kóstolt, ezért unatkozik, és elkezd dekadens lenni, ugyanakkor érdeklődő. Szerintem érezzük itt már, hogy június közepén visszajön az elmúlt két év cucca kicsit, és már nem nagyon akarunk belekezdeni nagy projektekbe, vagy örömködésekbe előtte. Ezért lenne fontos valós emberi kapcsolataink megerősítése május elején, nem működőek elengedése, és végig májusban a kulturált várakozó-fenntartó, lassan építő attitűd. (Nap Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Május 27, szerda és Június 3, szerda között, aki mindettől befeszül, az meg is zavarodhat, kapkodhat ide-oda, meghozhat egy döntést, felülírhatja, aztán visszatáncolhat, aztán megint vissza. Itt már ne variáljunk, lassabban, de határozottan, ugyanakkor passzívan haladjunk. Legyünk. Mint a vizsga előtt, nem itt fogjuk már megváltani a világot, amit eddig felépítettünk, annak kell(ett) idő összeérni, és aztán a vizsgán kiderül majd minden. (Mars-Nap-Merkúr együtt Ikrekben)

Május 27, szerda és Július 2, csütörtök között egy hónapig (!) családépítő, emberi viszonyokat mélyítő, egyvalakivel összefonódó jellegek felé kellene mennie az ambícióinknak. Az év arról szólt, hogy ne másokkal harcoljunk, innentől arról szól, hogy valakiért harcoljunk. Építően, kreatívan, rendezetten. Valakiért és a mi állapotáért építsünk, pontosabban. (Nap együtt Marssal Ikrekben-Rákban)

Május 28, csütörtök és Június 15, hétfő között mindez az építkezés rangot és tartást is tud adni nekünk. Karácsony óta kint van a „Ne spirizz” tábla, ahogy a Szaturnusz belépett a Nyilasba, és ez az evolúciójának következő állomása. Mi lehetne Spirituálisabb, mint hogy Emberként élünk?! Hogy materiálisan, érzelmileg és szellemileg is jól élünk, jól működünk?! Az maga a Spiritualitás, a Hármas Egység. (Mars Ikrekben szextilben Jupiterrel Oroszlánban)

Május 29, pénteken egy napra feláll egy Nagy Négyszög. Ilyenből tavaly áprilisban egy hónapig volt részünk, mindenki emlékszik még rá, hellószia volt rendesen, nagy erőkkel. Most egy napra áll csak fel, ez a ’radar alatt alatt’ kategória. Itt már végképp a nem-ártás energiái a kívánatosak, ez viszont nem egyenlő a szeretet és a jókedv vetítésével. A nem-ártás a Lét működésének elismerése, a passzivitás gyakorlása. Nagy szükségünk lesz erre, mert innentől két hétre, Június 13-án a Neptunusz hátrafelé indul, 14-15-én a Szaturnusz visszalép a Skorpióba. A nyár során az Uránusz hátraindulásával az összes Külső bolygó retrográd lesz, a Szaturnusz a Skorpióban, visszajön az elmúlt két év ’cucca’. Az emberek egyik fele megedződött már ezalatt, így hamar el fog menni ez a három hónap, a másik fele legyengült és elfáradt, nekik nagyon hosszú és küzdelmes lesz. (Vénusz-Hold-Uránusz-Pluto)

Az alapelvek hónapok óta adottak, ahogy ebben a cikkben is ott vannak tisztán, így mindenkinek saját szorgalmán és leleményességén múlik, hogy mennyire fogadja meg őket. Passzivitás; régi, bizonytalan, nem működő dolgok elengedése; újakra passzív-aktív nyitottság, és közben lazaság, bármi megtörténhet attitűd. Ezek mennek, az ellenkezője gyakorlása nagyon kemény lesz gazdájának. Nyár végén a Szaturnusz visszér a Nyilasba, és tovább préseli a világunkat; roppanásig. Ez az egy hónap nyugalomban, boldog békeidőként tud telni, fontos lenne ezért, hogy abbahagyjuk önmagunk őrizgetését, és karácsonyfa-szerű díszítgetését ideákkal, fizikai kiegészítőkkel, mert nyártól, és utána tovább nőnek a különbségek, nyílik az olló.

Kellemes májust, sok örömöt, nyitottságot, bizalmat, és bátorságot kívánok mindezekhez. Ezekbe van beleszólásunk, az utána jövőknek szemlélői leszünk elsősorban.

road_to_heaven_or_hell_by_aikoooh.png

Aktuális híreink:

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, előzetes egyeztetéssel. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - http://fonixhaz.com/kapcsolat.html

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása