HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.02.07. 19:54 Zöldkör

A teljes 2016-os év asztrológiai előrejelzése

A 2016-os év az átmenet időszakának tekinthető, második lépcsőnek egy háromlépcsős folyamatban. Tavaly, 2015-ben a Szaturnusz bolygó a Nyilasban elkezdte szétcincálni az összes 'mai', 'Nyugati' vívmányt. Annyiban érintett minket ez érzékenyen, hogy 2010-12-től már belülről kezdtek minket szétszedni, és erre jött egy év, amikor kívülről jött a nyomás. Olyan dolgok történtek itt Európa földjén, amire nagyon régóta nem volt példa, és még a török császár is álmodozott róla. Megjelentek a vad, civilizálatlan népek, és felhívták a figyelmet az egész mai világ problematikájára: hogy túl könnyű, nincs terhelés, fejlődés, szorgalom, minden lebeg a levegőben, súlytalan és vetített, ezáltal a valóságban értéktelen. Ez a bontogató folyamat indult meg 2015-ben, egy tesztelés és méricskélés.
Idén már mélységében és széltében is történni fog ez a feszítés, de a jó hír mindebben, hogy már tudjuk értékelni az elmúlt 4-5-8 év után, ha valami Jó. Már tudjuk milyen, amikor nem jól mennek a dolgok, és megvan a kontraszt. Már érezzük, hogy itt ingatagok a dolgok, ezáltal motiváltak vagyunk, hogy felépítsük a Valódit. Az egész év erről fog szólni, hogy tavaly még elviségében, idén már a valóságban történően, működően tudnak jönni az eredmények. Kicsiben, lokálisan, emberien, intimen. Kollektíven, elrugaszkodottan a bomlás és romlás folytatódik, egyre nagyobbak lesznek a repedések, egyre kevésbé támaszkodhatunk a vetített lufira, egyre inkább maga alá temet a "szabadság, testvériség, egyenlőség" és a "spiritualitás" szabály-szerep, 2-3-4 éves gyermek programjai. Az Ikrek-Nyilas tengely. Aki afelé megy, elveszik, aki mindent úgy csinál, ami nem az, mindent megnyer. Ennyire egyszerű. És aki jól csinálja, mindent megkap, és mindenért rehabilitálni tudják, amit szeretne, ha előzetesen szerény, szorgalmas és kiegyensúlyozott, és ha megkapta, szintén ilyen tud maradni. :)

2015.október 15 és 2016.október 31 között finom egyensúlyra kell törekednünk, melynek két összetevője lesz. Már egészen ’14 karácsonya óta az a célunk, hogy felfuvalkodottságunkat, vetítéseinket, nem-valódiságunkat letegyük, kintlévőségeinket behúzzuk, és minden, ami ’mai’, Nyugati, elengedjük. Amennyiben ezt tesszük, meg tud jelenni az életünkben egy működő, harmonikus, kisebb zajt csapó, kisebb rivaldafényt igénylő, de ezáltal intimebb, több örömöt adó, és ami a legfontosabb, valódi Élet. 2015 augusztus-szeptemberében a Jupiter bolygó belépett a Szűz jegyébe, így a 2015-ös év elején a fenti attitűd inkább negáció volt, lefojtás, nihil; ősztől pedig elkezdett megtöltődni tartalommal, ajándékokkal.
Az októbertől-októberig tartó fényszög azt mutatja, hogy találjunk egyensúlyt az eddig évek, évtizedek, akár egész életen át tartó nem-valódiságok leépítése, és a teljes ön-negálás, ön-elfogyás között. Azt jelzi, hogy ebben az egy éves szakaszban még próbálgatjuk magunkat, még keressük az egyensúlyt. Egyik oldalról vissza-visszacsúszunk a többre-nagyobbra-látványosabbra várásba, vágyásba, másik oldalon a fürdővízzel kiöntjük a gyereket, és aszkétába mehetünk. Ugyanakkor ott tud lenni egy elvárás is az Élettel szemben: „De hát én már egy/két/három hónapja nem szelfizek, nem hörgök-pörgök, hol marad a jutalom?!”. Mi van az elmúlt sok évvel, évtizeddel…? Idő kell a szokások, energiák átállásának, és ha októbertől októberig takarékosak, csendesek, szerényen építkezők vagyunk, beérjük kevesebbel, de minőségivel (aminek van lemondó-negatív, és pozitív olvasata is), akkor 2016 őszétől nagy ajándékeső tud jönni. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor növekvő melankolia, akár depresszió jelenhet meg rajtunk, egyre torzabban és nem-reálisan láthatjuk a világot.

Ebben a fényszögben február és március bizonyos bolygómozgások miatt szünet lesz, így ebben a két hónapban tervezzük meg és állítsuk irányba a ’16-os évünket! (Szaturnusz Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

2015.október 21 és 2016.május 13 között fel-felsejlik már a Jövő, az Új képe és ígérete, de a Múlt, a Régi dolgok még vissza-visszahúznak. Úgy fogunk itt haladni, mint a hegymászók: állhatatosan vonz majd a hegycsúcs, látjuk ott fent a felhők között megbújva, bátran megyünk majd, de egyszer csak beszakad a párkány alattunk, és visszazuhanunk. Megint nekiindulunk, látjuk a hegycsúcsot, beszakad a talaj, visszazuhanunk. Mindig lesz ott biztonsági kötél, és vagy egyre kevésbé zuhanunk vissza a dolgainkban, magunkban, vagy ha nagyon az alapokhoz is, ott lesz már annak az ismerete, hogyan jutottunk el korábban oda legmesszebbre, így megint oda tudunk jutni. Emiatt fontos itt az állhatatosság, a türelem, egy megfontolt konstans haladás. Amikor zuhanunk, hagyjuk abba, amit csinálunk, tompítsunk, fújjunk egyet, és utána egyből induljunk meg. Így leírva, nagyban hasonlít a születés folyamatára is.
A fényszögben résztvevő bolygók és jegyek miatt nagyon gyakran hirtelen és váratlan lehet az addigi folyamat(ok) leépülése, ugyanígy a megmentődése is. Túl sok kiszámíthatóságra, józan észre ne számítsunk itt: gyomor, tüdő és akarat kell hozzá, rázzuk le magunkról a port, és mindig induljunk meg újra. Sok-sok apró Tiszta Lapot kell majd indítani itt ebben a fél évben az egész életünket tekintve, és az egyes szereplőket, szituációkat is. (Uránusz Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

2015.december 9 és 2016.március 26, majd 2016.május 17 és 2016.július 19 között nagyon fontos, hogy a Külvilág eseményei és az egyéni életünk eseményei, megélései, gondolatai ellenére is őrizzük meg a legelső hasábban kifejtett szorgalom, alázat, egyensúly erényeit, és a másodikban leírt kitartás, állhatatosság, hidegvér minőségeit. Amennyiben erre képesek vagyunk, folyamatosan fog itt fejlődni az életünk, és különösen ebben a két turnusban nagyon Új és örömtelibb dolgok tudnak épülni benne.
Ez a fényszög azt is jelzi, hogy a várakozás, ábrándozás és a dolgok, a külvilág változására való vágyakozás nem működő stratégia, tenni is kell érte. Ugyanúgy a manapság divatos program is teljesen működésképtelen, hogy ábrándozunk a Feltétel Nélküli Szeretetről (FNSZ), az Egységről, a Tudatosságról, majd amikor rájövünk, hogy a világban ezek nincsenek, vagy nagyon kevéssé, teljes apátiába esünk, elzárkózunk, és visszazuhanunk a 2-3 éves gyermek szintjére negatív aspektusban, aki a kezdeti ’pozitív’ ábrándozást megtette.
Felnőtt, belátó, értelmes és praktikus módokon kell működni, aki ezt nem támogatja, akár elköszönni tőle, bár szinte biztosan az ilyen emberek a környezetünkben lemorzsolódnak majd, és visszasüppednek önjáró mocsarukba, a várakozásba, ábrándozásba; az idő telik, közben pedig nem történik semmi nekik. (Jupiter Szűzben együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal)

Január 6 és Január 25 között a Merkúr bolygó retrográd lesz a Bak jegyében. Pár napra belekóstol a Merkúr a Vízöntőbe, ami a Felnövés, Jövő, Célok, Perspektíva jegye, de utána a Bakba való visszatérése azt jelzi, hogy át kell vizsgálnunk belső elakadt, felneveletlen, integrálatlan gyermeki részeinket. El kell őket kapni kíméletlenül, és megadni a figyelmet, amit eddig nem kaptak meg. Ha mi nem tesszük, az élet fogja.
A Merkúr a közlekedés, a kommunikáció és a gyerekek bolygója, így a hátráló mozgása idején mindig vannak fennakadások, problémák ezeken a területeken. A cikk írásának idején (február 3) már túl vagyunk a januáron, aminek fő hírei a taxissztrájk, a Telekom akadozásai és számos egyéb hasonló hír. Egészségügyileg szinte mindenki érintett volt Merkúri illetékességű területeken: fejfájás, megfázás, arcüreggyulladás, torokgyulladás, tüdőgyulladás, köhögőrohamok, bélproblémák, ízületi problémák, sérülések, végtagproblémák. A Pluto mellé ért a Merkúr jó időre, így jött a láz, gyomorproblémák, hányás, hőhullámok, altesti, nőgyógyászati fertőzések, gyulladások. Számos gyerekről érkezett híradás, hogy megvadult, lebetegedett, megsérült, vagy irracionális és váratlan dolgokat tett. Január hónapja belső és külső csatatérre hasonlított, annak is inkább ’perzsa’ változatára: mérgekkel, intrikával, árulásokkal, diplomáciai találkozásokkal, egyeztetésekkel, túléléssel.

Január 6 és 2016.április 18 között, (2016.november 18 és 2017.július 4 között másodszorra is), olyan fényszög lesz aktív, ami felpörgeti az eseményeket; úgy az egyéni életünkben, méginkább pedig a Kollektívában. Olyan változások, hírek, újdonságok tudnak itt jönni, amikre nem vagyunk felkészülve, nem sejtettük, vagy túl gyorsan érkezik, nincs kontrollunk felette, nem tudjuk átértékelni. Ebben az időszakban kiveszi az élet a kezünkből a gyeplőt, és irányításunkon kívüli események, eseménysorok tudnak ott lenni. Ez a fényszög április 18-ig tart, így ebben az első három hónapban a hónunk alá nyúlnak és visznek. Hogy pontosan hova, illetve, hogy jó-e ez nekünk, azt még nem tudjuk: csak történnek a változások, mozgolódnak a háttérenergiák.
A Kollektívában ahogy halad előre ez a fényszög, szintén felpörgeti, felforrósítja a dolgokat. Jöhetnek vadiúj húzások, korábbi elvek, elképzelések felrúgása; ez a cikk írásának idején az eddig ’hipertoleráns’, ’hiperdemokrata’ nyugati országok pálfordulásaként jelenik meg leginkább a menekültügyben, ahol is lezárják a határokat, chartergépekkel tízezrével tervezik visszaszállítani a menekülteket jelenleg. Kiélezhet nemzetközi konfliktusokat is ez a fényszög, február első két napjában ismét volt egy orosz-török légtérsértés, és Észak-Korea műholdját/ballisztikus rakétáját is tervezi Japán lelőni, amennyiben felbocsátják. (Uránusz=repülés, rakéta is). Január és április között ezek a csörték még szóban és gondolatban, ideák szintjén zajlanak majd, november és ’17 júliusa között valószínűleg lesz majd valódibb konfliktus is országok között. (Szaturnusz Nyilasban trigonban Uránusszal Kosban)

Január 8-án a Jupiter bolygó retrográd indul a Szűz jegyében, és május 10-éig hátráló mozgást végez. A Nyilasban járó Szaturnusz elkezdte 2015 legelejétől cincálni a mai világunkat, és az ősszel a Szűzbe lépett Jupiternek volt köszönhető, hogy nem tépte még darabokra. Egy retrográd bolygó hatása mindig csökkentett, így a Jupiter jótevő, védelmező, kiegyensúlyozó hatása is. Ez teljes analógiában van a fentebb olvasott hatássokkal, hogy felpörögnek és felerősödnek majd 2016 elején a 2015-ös év analógiájára történt események. 
Mivel a Szűz jegyében lesz a retrográd Jupiter, elbizonytalanodhatunk, hogy megéri-e nekünk a szerény, szolid, takarékos, kevésbé látványos életvitel működtetése. „Ha mindenki tombol miért én legyek a jófiú/jókislány?!”. Tartsunk ki. Ilyenkor különösen, pont ilyenkor van a legnagyobb szükség erre az attitűdre. Mivel a Szűz egyúttal kiszámítható és szürke energetikát is képvisel, történhetnek a kollektív világban, és egyéni életünkben is olyan dolgok, melyekre azt mondjuk: „Ezt nem hiszem el!!!”. Ez a bármi megtörténhet időszaka lesz, akár az aberráltság irányába is, mintha kiveszett volna a világból a józan ész. Ez teljesen érthető, ahogy elkezd borulni a külvilág, a nagy többség, pánikolni, kapkodni kezd, és nem a türelmes, nyugodt, működő megoldásokat választani. Mi válasszuk azokat; rövidtávon veszteségesnek tűnhetnek majd, hosszútávon viszont nagyobb lesz a nyereségük; ahogy a fentebbi hatásoknál, és még később is olvashatjuk majd.

Január 9 és Január 28 között jó három hétig önmagunk gyógyításával, terápiájával és rehabilitációjával foglalkozni. Világi ambícióinkat a belvilágban tudjuk megélni, ilyenkor nem jó zavarosban halászni kívül, és fontos a belső világunk tisztítása és megerősítése. Szinte teljesen egybeesik ez a fényszög a Merkúr bolygó hátrálásával a Bakban, így az ott felkavarodott-kaparodott megéléseket, dolgokat, ezzel a fényszöggel, az ő ambíciójára fogjuk tisztogatni. (Mars Skorpióban trigonban Neptunusszal Halakban)

Január 13-án a két Holdcsomópont a Szűz és a Halak jegyek 25-ik fokára ér, azaz elhagyják a korábbi jegyeik vonzáskörzetét. Mindez azt jelenti, hogy január 13 egy nagy fordulópont az attitűdünk szempontjából. A korábbi előrejelzésekben és írásokban, szinte mindegyikben, azt olvashattátok, hogy legyen mindenki szorgalmas, kulturált és türelmes, dolgozzon magán belül, ne csináljon lármát és bajt kívül, és akkor nyár végén-ősszel be tud jönni a Párkapcsolat, aki méltó tud lenni. Ősszel ezt építgettük, statikájában; itt január 13-ától már az Összetartozást, az Együttműködést kell, dinamikájában. Az „Egyedül vagyok./Egyedül akarok lenni!” attitűdje lejárt; aki efelé megy, az nem kapja meg a pozitív, nyugodt egyedüllétet; magányt és kilátástalanságot, szétfolyást kap inkább. Akinek ősszel nem jött be a Társa, annak érdemes itt végigfuttatni a ’15-ös évet, hogy mennyiben volt esetlegesen téves ambíciójú, Urambocsá’ lusta önmaga pucolásában, és felvenni a fonalat. 2016 nyár végén-őszén ismét lesz egy ilyen szakasz: meglévő Párkapcsolatoknak feljebblépésre, jelenleg egyedülállóaknak pártalálásra. Addig a türelem, ahogy a tavalyi évben is ugyanígy volt.

Január 24 és Február 16 között a Merkúr bolygó együtt halad a Vénusszal a Bak jegyében, majd folytatják útjukat a Vízöntőben. Mindez azt adja egészen sokáig, hogy akinek van Párkapcsolata, le kell tenni a Múltat, a Régit, legyen az akár előző életes is (Bak), és teljesen tiszta lappal indítani (Vízöntő). Összefoglalni, integrálni az eddigi közös megéléseket, majd elengedni. Február közepétől teljesen Új Fejezet indul a párkapcsolatokban, ezért fontos, hogy ezt ne a kapcsolat felrúgásával, hanem megújításával, felfrissítésével érjük el, és így értelmezzük. Aki erre képes, annak nagyon hosszú távúan, emelően, fejlődésekkel telien tud folytatódni a Párkapcsolata.
Akinek van Lánytestvére, különösen, akik ketten Lánytestvérek, azoknak szintén kiemelten fontos eddigi kapcsolatuk összegzése, integrálása, lezárása és elengedése; ezek után pedig új, friss kezdet, fejezet indítása. Ez itt még kevésbé lesz érthető, de már itt elkezdődnek belső munkálatok a Jupiter Mérlegbe lépésére (Szeptember 10). Aki meg tudja tenni ezt a lánytestvérével, annak nagy ajándékeső tud érkezni ősztől.
Mivel a Merkúr a testvér mellett a gyermeket is jelenti, ugyanez igaz Anya-Lánya kapcsolatokra is, különösen, akinek kamaszkor előtti, kislánya van; de úgy általában az összesre. Az anyának a lányával való téves azonosulását kell megszüntetni, amivel a legtöbb esetben a nem megélt, örömtelen, elnyomott gyerekkorát, ambícióit akarja újraélni az ember, sikertelenségeket sikerre és örömre változtatni. Ezáltal viszont egy ’Avatár-effektust’ hoz létre, amolyan kesztyűbábnak tekintve a gyermeket, belenyúlva, és átadományozva rá ambícióit, érzéseit, gondolatait, vágyait. Az így felnőtt gyermekek képtelenek saját életüket élni, szülőjük avatárjai lesznek, a szülő pedig görcsösen figyeli ’műve’ hiábavalóságát. Ebben a játszmában felnőtt korhoz érve mindkét fél veszít, mindketten feladják a saját életüket egymásért, és patthelyzetben figyelik a másikat. Ebben a három hétben tehát ezekkel a témákkal kell nagymértékű őszinteséget és éleslátást gyakorolni, ezáltal pedig felszabadulni, minkét félnek.
Amíg a Skorpióban járt, az hónapoknak, éveknek tűnt december során, és láthatjuk, szinte átszaladt a Nyilas jegyen december 30 után. Az évnek ebben a szakaszában a Bak jegy a főszereplő, különösen az oda visszatérő Merkúr miatt, így a Vénusz ide lépése is a Felnőttség, Összeszedettség, Tapasztaltság, Rendezettség témáit erősíti. Az előrejelzés korábbi részeiben direkt és elvi síkon is volt szó dolgaink rendezéséről, ettől a naptól kezdve külön hangsúlyt kapnak emberi kapcsolataink és Párkapcsolatunk. A Bak sorompó és minőség, kimunkáltság jellege miatt szanálnunk kell azon emberi viszonyainkban, amik nem ugorják meg a lécet. Aki erre nem képes, azzal automatikusan egy távolság, elhidegülés fog kialakulni. Ha mi nem vagyunk erre képesek, azt fogjuk érezni, hogy az Élet elszáguld felettünk, nagy csizmák lépkednek mellettünk, félve, hogy ránktaposnak.
A Vénusz a Párkapcsolatok bolygója is, így ez a szakasz valamennyire véget vet a 2000-es évek hipi-hupi, androgün, jóllakott napközis, tejbetök ’kapcsolatainak’. Ezek inkább nevezhetőek „Egymás mellett hülyéskedés”-nek, mint Párkapcsolatnak, amihez egy Férfi, egy Nő, két Felnőtt individuum kell. Ha van is elhidegülés, talajvesztés párkapcsolatilag, az is arról szól, hogy lépjünk ki a körből egy pillanatra, és racionálisan vizsgáljuk meg, alapos fókusszal, hogy mi kell egy mély, tartós kapcsolathoz, és mi rendelkezünk-e vele, valamint a társunk. Ha nem, mit kell tennünk, hogy rendelkezzünk vele, mit kell elengednünk hozzá a Múltból, mit kell lassan és kitartóan megtanulnunk és elsajátítanunk a Jelenben, a Jövő irányába.
Ebben a pár hétben egy különös és mélyről jövő erő és elszántság is meg fog érkezni ehhez a mély átalakuláshoz. Arra figyeljünk itt, hogy ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket, azaz ne váljunk türelmetlenné, erőszakossá, ne az legyen, hogy belehúzunk-megállunk, belehúzunk-megállunk; legyünk konstansak, állhatatosak, tartsuk a gyeplőt, tudjuk mit csinálunk. Mindez gyakorlatilag május közepéig érvényben lévő irányelv.

Február 11 és Július 29 között egy monstre fényszög lesz, ami meghatározza az év teljes első felét. A Bakban lévő Pluto és a Szűzben lévő Jupiter között lesz egy nagyon erős trigon fényszög. A Bak a sziklaszilárd alapokat, rendet, hagyományokat jelenti, a Pluto pedig felkavarást, felfeszítést, átforgatást, elpusztítva megújítást. 2008-ban lépett a Pluto a Bak jegyébe, eredményezve a pénzügyi világ, bankok (Bak), és az addig százéves hagyományok és rend felborulását. Amióta ott halad, nem sikerül igazán komolyan stabilizálni a dolgokat, és elkezdeni építkezni.
A Szűzbe lépett Jupiter arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyünk szolidak, visszafogottak, szerények és szorgalmasak, alkalmazzuk ’A kevesebb több!’ elvét, legyünk segítőkészek, és legyen az a mottónk: ’Élj úgy, hogy ne vegyenek észre, amikor ott vagy, de nagyon hiányozz onnan, amikor elmentél!’. A Január 8 és Május 8 között hátrafelé haladó Jupiter pedig felborítja ezt a rendet, és meglehetősen káoszossá teszi a mindennapokat, méginkább a Kollektív, grandiózus, államközi, nagyszabású dolgokat. A Nyilasban járó Szaturnusszal együtt ebben a négy hónapban lerombolja mindazt, ami ’mai’: a vetítést, a ’szabadságot’, a mesterséges jólétet, a mesterséges reményt és bizakodást: mindent, aminek nincs alapja, és nem szorgalommal lett felépítve.
A két bolygó közötti fényszög, különösen Február 11 és Május 8 között, de tágabban Július 29-ig, kőkeményen szétbombázza a működő rendjét mai világunknak. Minden, ami a tavalyi év során annyira szilárdan és nemesen hangoztatva volt, eltűnik. Már jönnek is januárban a híradások, hogy a menekülteket mégsem fogadják be, tízezrével kitiltva, deportálva, visszaszállítva őket. Ezt úgy hívják csúnyán, hogy „segget csináltak a szájukból”, avagy „visszanyalt a fagyi”, mind az állami vezetőknek, mind a kisembereknek, akik támogatták a hamvába holt integrációt. Tovább fog fokozódni az Európai Unió széthullása, az államközi kapcsolatok, diplomácia, kereskedelem akadozása, a nacionalizmus és minden jellegű szegregáció erősödése. A nagy pán-Európa, a ’mosolygó’, ’működő’ ’béke’, aminek valójában semmi alapja, szét fog hullani. Itt 2016-ban még csak de facto, de jure pedig ’17-ben, vagy ’18-ban lesz ez nagyon erőteljes. Mindez visszaadja az egyes ember kezébe a felelősséget, egyben a lehetőséget is. Már nem bólogató, kielégített bábokként kell létezni, hanem visszakap(hat)juk nemünket, felnőttségünket, potenciáljainkat, az önmagunkról gondoskodás lehetőségét. Ha elvesznek a téves illúziók, tervek és remények, akkor az Itt-re és a Most-ra nézünk, és az a Boldogság. Nem a ’spirituális’ csoportban, hanem az Életben! (Jupiter Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Március 8 és március 20 között folyamatosan négy bolygó fog tartózkodni a tízből a Halak jegyében. Január a belső felkavarodás időszaka, február első felében már unjuk ezt, és szelepszerűen ki-kiszivárog a frusztrációnk a külvilágba, mindez pedig azt eredményezi, hogy elfáradunk, megunjuk, így február második fele a Tiszta Lapról és az Új tervezéséről fog szólni.

Március ezen szakaszában pihenjük ki és gyógyítjuk be a feljött dolgokat. Ez ismét kicsit befelé viszi a figyelmünket, de itt nagyon ügyeljünk arra, hogy ne menjünk át (ön)sajnáltatásba, lustuljunk el nagyon, mivel továbbra is motollaszerű, csendes, de konstans aktivitásban, szorgalomban kell lennünk. Addig pihenjünk, amíg tényleg kell, majd térjünk vissza aktivitásainkhoz.
A Halak a várandósság és a foganás jegye, itt van a bolygója is a Neptunusz, valamint a Gyermek-et jelentő Merkúr, az Apát, életet jelentő Nap, és a párkapcsolatot, szerelmet, akár gyermeket jelentő Vénusz is; nagyon erős foganási energiák vannak itt ebben a két hétben, így akik szeretnének gyermeket, itt érdemes próbálkozniuk, akik nem szeretnének, itt érdemes nagyon odafigyelniük.
Úgy is értelmezhető még ez a feltorlódás itt, hogy a december-január-február során felkavarodott gyerekrészeink, (tágabban október óta), itt már biztonságibb zónába értek, és elkezdenek gyógyulni, megnyugodni, felkészülni az Új dolgokra.

Március 21 és november 2 között pontosan másnapra az előző hatás után, miután a Halakban járó bolygók miatt megpihentünk, integráltunk, indul egy újabb vagy-vagy hatás, ami hát hónapig fog tartani, gyakorlatilag átívelve a teljes éven. Korábban láthattuk, hogy a Holcsomópontokkal együttálló Jupiter megmutatta, hogy merre érdemes haladnunk, milyen attitűdöt érdemes működtetnünk. Mindez amolyan, „légyszi”, inkább jutalmazó, ha úgy csináljuk, és inkább a javak, eredmények elmaradásával ’büntető dolog’; volt eddig. Innentől már élesebben és élénkebben számon kéri az élet mindezt. Olyan volt a Jupiteri hatás, mintha próbapályán megnézhettük volna, hogy milyen, amikor azt tesszük, amit kell, és milyen, amikor nem. Március 21 egyébként a Tavaszpont, az asztrológiai Újév kezdete, innen indul az új pálya majd.
Ebben nagyon finom egyensúlyt kell találnunk az aktív és passzív, ambiciózus és szerény között. Március 21 és Május 8 között egy kicsit „nincs rajta sapka!” időszak is tud lenni. A lényeg mindebben, hogy legyünk nagyon kulturáltak, türelmesek, haladjunk, de figyeljük is azonnal az Élet visszajelzéseit. Ha valamerre nem megy, ne erőltessük, de nem is toporoghatunk egy helyben.
Államközi, kollektív szinteken is jöhetnek egyik részről megszorítások, leépítések, másikról pedig ’fantasztikus’ és grandiózus ötletek, tervek, amik nem fognak működni. Március és november között az a „Gazdasági Csoda”, amivel a hitelalapú, vetítő, műanyag modern világ felépült, leginkább a 2000-es években, le fog épülni. Már nem fog mindenki úgy élni és önmagára reflektálni, mint egy király vagy királynő, ami nem is baj, mert ezekből országonként egy volt és van jó esetben. Szépen megkezdődik a teljesítmény és érték-alapú jutalmazás: valószínűleg a gazdasági szférában is, de az Életben bizonyosan. (Szaturnusz Nyilasban kvadrátban Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben, Leszálló Holdcsomóponttal Halakban)

Március 30 és Június 30 között három hónapig ismételten egy grandiózus hatás lesz, ami egyszer már előfordult tavaly augusztus-szeptember környékén. Akkor azt írtam rá előtte, hogy „eldurrantja majd a menekültlufit, és hömpölyögni fog az emberáradat”. Emlékezhetünk is, akkor ostromolták meg Magyarország déli határait (szó szerint), lettek terelve kerítésekkel a jugoszláv államok irányába, majd Ausztriába, tűntek fel a déli megyékben, majd Budapest belvárosában, és vonult az ár Nyugatra. Ugyanez kulminálódott november 13-a pénteken a párizsi terrortámadásban, és gyakorlatilag Európa totális lezárásában, a tömegrendezvények megszüntetésében, kijárási tilalomban, ami a hömpölygés után a természetes dialektikai reakció.
Így, hogy egyszer már meg is tapasztaltuk, valami hasonló várható, és ha megfigyeljük, pont akkor indul a fényszög, amikor az időjárási körülmények a legkedvezőbbek, nincs hó, fagy, eső, sár, kellemes tavaszi kontinentális klíma van. Erre a három hónapra, úgy általában persze jópár évre 2014 karácsonya óta, érvényben van tehát, hogy húzódjunk be, kerüljük a tömegrendezvényeket, és foglalkozzunk kicsiben, lokálisan az életünk építésével. Törekedjünk a kevesebb minőségire. Ugyanakkor az is fontos a fényszöggel kapcsolatban, hogy hagyjunk fel a ’spirituális’ identitás építésével, foglalkozzunk szinte és kizárólag világi dolgokkal, és akkor nyúljunk lelki, szellemi, spirituális dologhoz, amikor gyógyítani szeretnénk valamit, előző életből, múltból, jelenből, jelenben. Aktívan, proaktívan, kifelé-felfelé kerüljük a spirituális dolgokat. (Jupiter Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Március 30 és június 30 között ezzel teljesen analógiában létrejön egy Derékszögű Háromszög három bolygóóriás, a Jupiter, a Neptunusz és a Szaturnusz között. Az ilyen konstelláció két hagyományosan nem kedvező fényszögfajta, egy szembenállás és két 90 fok találkozása, amik mindig karmikusak, feszültségesek. Egyik résztvevője a szétfolyó Halak Neptunusz, a másik a szétfolyást feszítő, majd szétrobbantó Nyilas Szaturnusz, a harmadik a mindennapi rendet felforgató, majd helyreállító (illetve próbáló) Szűz Jupiter. Grandiózus, kollektívára ható bolygók ezek, így hatásuk is ennyire kollektív lesz és univerzális. Március 31 és május 8 között nagyon megfeszegetik a Kollektívát majd, így ne lepődjünk meg, ha nagy összeomlásokat, leleplezéseket, felborulásokat, fordulásokat hallunk a hírekből, vagy tapasztalunk a világban. Érdemes ebben az időszakban behúzott nyakkal járni, tényleg teljes fókuszt adni a lokálisnak, intimnek, leválasztani magunkat a sokról és külsőről; a rendszerről is akár, gazdaságilag és/vagy szellemiségben. (Neptunusz Halakban+Szaturnusz Nyilasban+Jupiter Szűzben Derékszögű Háromszög)

Április 13 és Április 20 között egy hétre jön fellélegzés is ezekben a témákban. Érdemes ebben az egy hétben sokat kirándulni a természetben, a fizikai síkon építeni, gondozni valamit, tavaszi nagytakarítást csinálni. Aki gyerektémában gondolkozik, ebben az egy hétben az átlagnál nagyobb eséllyel lehet megfoganni itt. A fenti két fényszög kellős közepén van ez a hét, mégis, erre az egy hétre alábbhagy majd a külvilág gabalyodott zavartsága, felfordulása, vagy nyerünk egy lopott hetet itt, amikor kevésbé lesz érzékelhető. :) (Nagy Trigon – BakPluto+SzűzJupiter+BikaMerkúr)

Április 18 és június 29 között a Mars bolygó hátráló, retrográd mozgás folytat a Nyilas majd a Skorpió jegyében. A Mars az én-t, identitást, aktivitást is jelöl, így erre a két hónapra különösen igaz, hogy hagyjuk a ’spirizést’, élvezzük a tavaszt, a világi dolgokat, és elsősorban a fizikai, társadalmi szinteken és eszközökkel rakjuk rendbe az életünket. A 2014 karácsonyakor a Nyilasba lépő Szaturnusz elkezdte szétbombázni a modern, Nyugati, androgün, ’szabadság-testvériség-egyenlőség’ világot, és 2015-től a külvilágból a fizikai síkon keresztül nagy nyomás feszegeti; ezek jelei és eszközei a menekültek és a terror, illetve a határok lezárása, a páneurópai eszme de facto felfüggesztése. A mai világ olyan, mint egy fényes, nagy, csillogó sárga lufi, melynek hatalmas a felülete és mérete, ám levegővel teli, semmi alapja nincs, nincs benne matéria, és nagyon könnyen kidurran, összeomlik. Eddig a Nyilasban járó Szaturnusz elkezdte satuként szorítani a lufit, ami ellentart. Megint szorítja, megint ellentart.

Április 18 (tágabban értelmezve március 6) és május 27, majd augusztus 3 és szeptember 27 között a Szaturnusz mellett a Mars bolygó is a Nyilas jegyében jár. A satu által szorított lufit innentől elkezdik tűvel szurkálni, golyószóróval lőni, cigicsikkel kaparni. Nagy kérdés, hogy hogyan tudja, tudná ezt a lufi kibírni, és nagyon meglepődnék, ha nem lenn itt valamilyen igazi fegyveres konfliktus, polgárháború, államközi konfliktus, akár háború; legalább egy európai ország részvételével. Már 2014-ben szó volt arról, hogy a Szaturnusz Nyilasba lépésével megjelenik majd a háború Európa területén: jött a Charlie Hebdo terrortámadás, a menekültek ostroma és kapubetörése a magyar-szerb határon, a párizsi terrortámadás, és számos kisebb konfliktus. A Mars bolygó maga a Háború, lövés, robbantás, tűz, késelés. Olyanról is szó volt, hogy hamarosan élet-halál kérdése lesz, hogy ne utazgassunk Külföldre, ne menjünk sok ember közé; láthatjuk a sokadik hatásnál, hogy 2016 tavaszától folyamatosan olyan hatások vannak, egy áprilisi hét kivételével, amik erővel fosztanak meg bennünket a popsztár-király-császár attitűdtől, azaz hogy korlátok nélkül utazgassunk, villogjunk, vetítsünk és szórjuk a pénzt. Objektív értelemben mindez fantasztikus, mert végre oda tudunk figyelni arra, ami Van, megjelennek a kapcsolatokban az alapok, intimitás, gyökereket tudunk ereszteni, ha nem mászkálunk és nem kifelé vetítünk, ezáltal Emberi életet tudunk kapni. Aki nem képes ezt tenni, azt nagyon könnyen lehet, hogy levadásszák; akár szó szerint, akár gazdaságilag, egészségügyileg: nem tud már akkora bajt, zajt és kibillentségeket csinálni, univerzális szempontból és értelemben. Darwini kegyetlenségű mondat, de erről szól majd a 2016-os év.

Április 29 és május 22 között a Merkúr bolygó hátráló mozgású, retrográd lesz a Bika jegyében. Ez remek alkalom költözésre, Új Élet indítására, régi dolgok felszámolására. Hogy visszanyúljunk az Alapokhoz, megnézzük, mire van szükségünk, és elengedjük, amire nincs. Ezt most itt nem lelki-terápiás értelemben kell tekinteni, hanem kimondottan fizikaiban. Nagyon jó három hét ez emiatt szanálásra, lomtalanításra, lakásátalakításra is. A retrográd Merkúr idején mindig oda kell figyelni akadozásokra a közlekedés, a kommunikáció, egymás megértése terén is. Ilyen időszakokban különösen oda kell figyelni a gyerekekre, elkezdhetnek furcsán viselkedni, megbetegedhetnek, fontos emiatt extra figyelmet és gondoskodást biztosítani a számukra.

Május 8-án a január 8 óta hátráló Jupiter a Szűz jegyében előreindul. Retrográd mozgása alatt a hagyományos életünk, illetve a dolgaink kiegyensúlyozottsága, a józan ész meglehetősen felborulhatott, így ez a nap egy nagyon várt pont az év során.

Május 14-e szintén egy nagyon fontos megkönnyebbülős nap, amikor kioldódik egy olyan fényszög, ami 2012 tavaszán indult, és a legtisztább és azonnali megnyilvánulása Schmitt Pál ex-köztársasági elnök története volt.  Az elmúlt négy évben, a Skorpióban járó Szaturnusszal karöltve, életünk igazi objektív értelemben nem igazán tudott épülni, és tele volt olyan helyzetekkel és szereplőkkel, akiktől-akikről megkérdezhettük: „Ez most vicc, vagy komoly???”. Hát, viccnek kicsit durva, durvának bizonyos értelemben ’vicces’ figurák és helyzetek adódtak. Leginkább a blőd és morbid jelzőket használhatjuk; gyakran magunkra is, ebben az időszakban. Ettől a naptól az a fura, groteszk jelleg, ami gyakran ott volt, megszűnik, és sokkal közvetlenebbül tudunk kapcsolódni, viszonyulni az életünkhöz, és annak szereplőihez. Innentől kezdve ha kitalálunk valamit, sokkal könnyebben tudunk benne előrehaladni, és sokkal messzebbre. (retrográd Pluto Bakban kvadrátja kioldódik Uránusszal Kosban)

Május 28 és Június 10 között két hétre feláll egy ún. Nagy Négyszög, ami négy bolygó szembenállásaiból és kvadrátjaiból áll. 2014 áprilisában már volt ilyen, és az egyik szereplője a Mérlegben álló retrográd Mars volt. Az az egy hónap rengeteg ember társas viszonyait szétzilálta, hivatalosan nevezhetjük „A Pokol Hónapja”-nak, ahol tényleg totális káosz volt, és idegösszeomlás határán állhattunk.
Ennek a Négyszögnek az egyik, ’mozgó’ szereplője az Ikrekben együtt haladó Nap és a Vénusz lesz. Jelenlegi korunkban az Apa és a Férfi két olyan fogalom, amit könyvekből, legendákból lehet ismerni, a hópárduc és egyéb egzotikus fajok is gyakoribbak nála. A most felnőttként aposztrofált generáció már bőven Apa nélkül nőtt fel, ami férfiaknál az egyedül küzdést, tanácstalanságot, későn érést és erőtlenséget ad, nőknél pedig elmarad Női, Vénuszi jellegeik virágba borulása. Ezáltal marad vagy egy szürke, szolgai, dísztelen, fénytelen küzdés és megfelelés, és/vagy egy tesztoszteronnal fűtött, tomboló-romboló öntudatparádé. Van, aki egyiket viszi alapprogramként, van aki a másikat, van, aki felváltva és egyszerre is éli.
Ebben a két hétben nagyon felkavarodhatnak Apa-Lánya kapcsolatok, így nagyon ügyeljünk arra nőként, hogy kerüljük az édesapánkat a külvilágban. Amennyiben muszáj találkozni vele, semmiképpen se menjünk bele nagybeszélgetésekbe vagy konfrontációkba, mert nagyon durva dolgok sülhetnek ki belőle.
A Nap-Vénusz Ikrek témát úgy is lehet értelmezni, hogy akik párként gyereket várnak, hirtelen megbillenhet ez a szándékuk, így ha ebben a két hétben ilyen érzések, vagy beszélgetések vannak, ezeket is érdemes elengedni, és tartani magunkat. Akik pedig éppen már várandósak, ebben a két hétben mintha tojásokon lépkednének, úgy kell óvniuk magukat és a születendő babát. Ebbe a két hétbe szívesen beletekernénk majd, legyünk türelmesek, passzívak, és hagyjuk eltelni ezeket a napokat.

Június 11 és 2017.január 19 között, gyakorlatilag a 2016-os év második felében kettényílik az olló. Már évek óta lehet olvasni az előrejelzésekben, hogy 2015-ben megkezdődik a különbségek növekedése, legyenek azok anyagi, életvitelbeli, energetikai, minőségi jellegűek. Ezek a háttérben megindultak már, és 2016 második felében válnak látványossá és fizikai természetűvé. Mindez azt is jelentheti majd, hogy sok ember veszítheti el az állását, és/vagy tartalékait, sokan betegedhetnek meg, ami növeli a kontrasztot a stabilakkal és egészségesekkel. Ugyanakkor hozzáállásban is nő majd a különbség; egy kisebbség szorgalmasan, csendesen, Emberként tevékenykedik majd, a többség pedig vagy melankolikus depresszióba zuhan majd, vagy világi szinten növeli a vetítést, ’spiri’ szinten ábrándozik a Nagy Fordulatról, hogy jön a Messiás, a fénylények, mindenki ’Tudatos’ lesz. Nem lesz, illetve lesz, ha Szűz jellegekkel éli és építi az életét. Úgy ajándékként, második lépésben megérkezik majd a testi-érzelmi-lelki egyensúly, és működés is. (Leszálló Holdcsomópont Neptunusszal együtt Halakban; szemben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Június 17 és Június 23 között néhány napra ismét feláll egy Nagy Négyszög, aminek az Ikrekben járó Merkúr lesz a ’mozgó’ szereplője. Ahogy decembertől február közepéig a számonkért, tesztelt Gyermeki részeink jöttek fel, mélyből, tudatalattiból, itt szintén Gyermeki regresszióba eshetünk, és szóban-tettben-gondolatban való hatékonyságunk nagyban visszaeshet. Akik gyereket szeretnének, érdemes ebben a pár napban nem foganni, akik várandósak, nagyon figyelemmel és óvatossággal lenni. Akinek van gyermeke, szintén kiemelt figyelmet és támogatást érdemes fordítani neki, nekik. Bármilyen jellegű kirándulást, költözést, hosszabb autóutat érdemes nem erre a pár napra időzíteni. (SzűzJupiter-NyilasSzaturnusz-HalakNeptunusz-IkrekMerkúr)

Június 30 és Július 14 között nagyon sok mindent lehet letenni a múltunkból, ami a családunk berkein belül nyomja a lelkünket, vagy úgy általában a családi legendáriumot. Mindeközben arra kell figyelmesnek lenni, hogy fokozatosan történjen ezek feldolgozása, akár megbeszélése, szembesítése, mert túl sok töltés lehet egyszerre, és az gyakran robban, illetve romboló tud lenni.
A korábban már előkerült Apa-Lánya kapcsolatokban is előjöhetnek dolgok, bár ezek nem lesznek annyira intenzívek, mint az a pár nap június elején. Ebben a két hétben kialakulhatnak szerelmi háromszögek, amiket nem értem, miért hívnak úgy, mivel szerelem az sosincs benne; magyarul olyan helyzet alakulhat ki, amikor van egy régebb óta tartó intézményesebb kapcsolat, és feltűnik egy harmadik fél, általában titkos, szeretői státuszban. Ez mindig egy torz családi háromszög, ahol a kapcsolatban levők az ’Apa’ és az ’Anya’, a harmadik fél pedig a ’Gyerek’ princípiumát tölti be. Erre elsősorban olyan családok gyermekénél van nagyobb hajlam, ahol az apa vagy hiányzott, vagy túl domináns volt erőszakossága, vagy sikeressége miatt. Itt két hétig, ha ilyen helyzet jön létre, érdemes nem belemenni, és elmenni egy családállításra, vagy bármilyen másik családi egységgel kapcsolatos oldásra. (Vénusz-Merkúr-Nap Rákban szemben retrográd Plutoval Bakban)

Július 10 és Július 24 között február után, ahol a Bakból a Vízöntőbe lépett együtt a Vénusz és a Merkúr bolygó, most ismét együtt haladnak, és a Rákból az Oroszlánba lépnek. Mindez azt jelenti, hogy aki párkapcsolata kibírta a január-februári tesztelés időszakát, a június eleji Nagy Négyszöget, azok emelt fővel, stabilabban, családként tudnak továbbhaladni. Társként, a szó nemes értelmében. Nagyon sok pár fog itt szintén megfoganni, vagy derül ki itt, hogy gyermeket várnak.
Mivel az Oroszlán az Apát jelenti, a Merkúr a gyermeket, a Vénusz lányt, a két turnusban már felkavarodott Apa-Lánya kapcsolatok itt tudnak rehabilitálódni. Ez nagyon fontos, mert egy nő számára, ha az apával nincs rendezett viszony, nehezen tud harmonikusan működni nőként, házasodni, gyereket vállalni, munkájában, anyagiakban harmonikusan lenni, küzdés nélkül haladni. Ez a két hét előkészítője, előszobája lesz az őszi hónapoknak, fontos ezért az Apa felé megadni a tiszteletet, belül és kívül is, teljesen mindegy, hogy rászolgált-e, vagy hogy mit tett, vagy nem tett. Magunk miatt fontos ez.

Július 30-án az Uránusz bolygó hátrafelé indul a Kos jegyében. 2015 karácsonya óta halad előre, így az azóta eltelt hét hónap kettős jellegekkel bírt. Egyik részről, az év első felében van lehetőségünk kitalálni, megtervezni, irányba állítani a dolgokat; a világi megvalósítás, gyökéreresztés, földelődés, valódi építkezés idáig várat magára. Ettől a naptól fordul a dolog, és idáig kell kitalálnunk, elképzelnünk a dolgokat, innentől a fizikai megvalósítás, földelés, megőrzés és kiterjesztés van. Azzal kell dolgoznunk innentől, ami van. Ezért is fontos, hogy az év első felében szorgalmasan, reálisan, lépésről-lépésre haladva tegyük a dolgainkat, felépítsük az alapokat.
Mivel a Kos a fej területét jelenti, az Uránusz a gondolkodást és a rációt is, ettől a naptól lehetnek fokozottabban migrénes hullámok, lázas megbetegedések, vírusok, illetve magunkon és másokon észrevehetjük, hogy nem feltétlenül érthető vagy következetes a mentális tevékenység. Hallgassunk innentől inkább a szívünkre és az érzékeinkre, végezzük lassabban a dolgainkat.

Augusztus 4 és Augusztus 10, majd szeptember 19 és szeptember 27 között ismét lesz egy Derékszögű Háromszög, ismét a Merkúr főszereplésével. Ebben a kétszer egy hétben az élet természetes, működő ügymenete és rutinja billenhet meg, egyéni életünkben és a kollektívában is. Igyekezzünk ezekre a hetekre nagy ügyintézést, szervezést, megoldást, együttműködést igénylő dolgokat nem szervezni, hagyjunk időt az események, programok között, hogy ha bármi van, időben odaérjünk, vagy legyen idő a dolgok elrendezésére. Mivel a Merkúr a gyerekek bolygója is, a várandósaknak szintén kímélniük kell magukat itt, akiknek gyereke van, tapasztalhatnak olyat, hogy csökken az együttműködési hajlam, vagy történik olyan a gyerekkel, ami kiveszi őt, vagy minket a hagyományos menetéből a napoknak. (Merkúr Szűzben Szaturnusz Nyilasban-Neptunusz Halakban Derékszögű Háromszög)

Augusztus 14 és szeptember 3 között a Mars bolygó együttáll a Nyilas jegyében a Szaturnusszal, mely éppen augusztus 14-én vált hátráló mozgásából előre haladóba. A cikk korábbi részében volt már szó arról, hogy mivel jár, hogy a két bolygó egyszerre van a Nyilasban. A sárga lufit szorítja a satu, közben lövik, szurkálják, cigicsikket nyomnak bele. Az, hogy éppen fordul is a Szaturnusz, azt eredményezik, hogy még meg is tekerik a lufit. Minden elmondható ebben a két hétben, mint a tavaszi turnusban írottaknál; nagyon-nagyon kerüljük a tömegrendezvényeket, ne utazzunk külföldre, és ne legyen anyagi kitettségünk, részvényünk, hitelünk ekkorra. Érzelmileg-szellemileg is kerüljük a végleteket, lehetnek olyan események, vagy gondolati trendek itt, amik beszippanthatnak, figyeljünk oda emiatt józanságunk megőrzésére. A „lufit”, a felfújt infantilis nyugati világot még nem fogja teljesen szétzúzni ez a pár hét itt, hiszen a 2017-es évben is még a Nyilasban jár a Szaturnusz. Mégis, eddigre már jó, ha felépítettük azt a mini-univerzumot, ami magában is működőképes, megvan hozzá a társ, a barátok, a gazdasági egyensúly, hogy ha a kollektíva és a külvilág omlik, már ne legyünk ennek kitéve.

Augusztus 31 és Szeptember 22 között a Merkúr hátrafelé haladó mozgásban lesz a Szűz jegyében. Kollektív értelemben a Szűz a mindennapi életünk működő rutinja, Arany Középút, józan, szorgalmas hozzáállás. Ebben a három hétben a kollektívában lehetnek furcsaságok, felbolydulások, melyeknek az előző fényszög ágyaz meg augusztus második felében. Erre a három hétre ne tervezzünk nagy ügyintézést, ne indítsunk el semmi jelentőségteljes projektet, és minden, amit mégis el kell, vagy működtetni kell, kapjon extra szervezést, figyelmet és alternatív útvonalakat.

Szeptember 10-én jön a nap, amire mindannyian várunk: A Jupiter bolygó belép a Mérleg jegyébe! A Jupiter a Nagy Jótevő, ahol van, az a terület nagy támogatottságot, bőséget kap; a Mérleg jegyhez pedig ezek a témák tartoznak: Szerelem, Párkapcsolat, Harmónia, Luxus, jólét, társalkodás, szocializálódás, kapcsolódás, öröm, erotika, kellemesség. 2017.október 10-éig, egy év egy hónapig itt lesz a Jupiter. :)

A Szaturnusz bolygó 2009 novemberében lépett a Mérleg jegyébe, és 2014 karácsonyáig haladt át a Mérlegen, majd a Skorpión. Ez olyan szinten tette tönkre életünk harmóniáját, emberi kapcsolatainkat, az életbe vetett hitünket, hogy nagyon; a 2015 augusztusa és 2017 októbere között a Szűzben és a Mérlegben járó Jupiter ’feladata’ ezek helyreállítása.
Többször és régóta olvashattátok már, hogy 2014-15 során a feladatunk a Marsikusság letétele, és egy kapcsolódottabb, kulturáltabb jelleg felvétele. Mindebben olyan motiváló szöveg is elhangzott, hogy aki képes erre, annak meg tud jelenni a Párkapcsolat 2015 során, különösen 2015 augusztus-szeptemberében.  A Társ. Erre olyan gyakorlati tanácsok is elhangzottak, hogy érdemes a hajakat vörösről átfesteni (Mars), nem tartani kutyát (Mars), nem futni, vagy túlzottan sportolni (Mars), nem tetováltatni (Mars), és úgy általában kerülni a manapság trendszerű magányos harcos, magányos farkas, hirtelen felindulásból bunkón berobbanó és/vagy kioktató, majd elviharzó, vagy konfrontálódó, vagy önostorozó attitűdöt. Aki ebben lépett, annak jött társ. Olyan motiváló szöveg is elhangzott, hogy különösen érdemes letenni épségünk megőrzése érdekében, mivel a hasonló hasonlót vonz: meg is érkeztek a Vademberek keletről és délről, a Fekete Férfiak, akik el is kezdték a molesztálást és az erőszakos cselekményeket ősztől, amikor a Leszálló Holdcsomópont a Kosból a Halakba lépett. Aki fenntartja Mars-szerű attitűdjét, arra 2016-ban és 17-ben még nagyobb kitettséggel igaz lehet, hogy olyan helyzetben találja magát, ahol valamilyen formában levadászhatják. (Mars) 
A jó hír, hogy még mindig van lehetőség. A fenyegetettség nő, ezáltal a motiváció is, ugyanakkor a jutalmazás is nő, ezáltal a motiváció is! A Jupiterbe lépő Mérleg meghozza mindenkinek a Párkapcsolatot, az Örömöket, a Harmóniát; akik nem a Mars archetípusában élnek. Van tehát több hónap megtenni a szükséges változtatásokat külsőben és attitűdben, mert szeptembertől indul a menet. Az ajándékosztás: a finomaknak, lágyaknak, kapcsolódóknak, elegánsaknak. Aki küzd, harcol, ’én-Én-ÉN’ beszorulásban van, az a fazék mellett fog elviharzani. Átalakulásra fel! :)

Szeptember 10 és szeptember 23 között két hétig olyan állások lesznek, melyeknél eszményibbet rajzolni sem lehet. A világi aktivitásokért felelős két bolygó, a Vénusz és a Merkúr a saját jegyében lesz, a Jupiter a zodiákus legkulturáltabb, legfinomabb pontján, a Szűz és a Mérleg határán, ahogy a Nap is. Olyan ez, mint amikor egy 3-4 éves ragyogó kislány játszik és kacag, ahogy idősebb bátyja, apja és nagyapja óvja és vigyáznak rá, rajonganak érte. Ennél szebbet, teljesebbet nem lehet kitalálni. :) Mivel ez egy meglehetősen párkapcsolati zóna is, az Indián Nyár, ami nagyon kellemes, finom időszak, az asztrológiai állások is azt mutatják, hogy itt hihetetlenül megnő a lehetősége a Pártalálásnak, gyerekvállalásnak, szép dolgok működtetésének. Noha a Merkúr retrográd lesz, ahogy fentebb olvashattuk, a többi három bolygó itt kiegyensúlyozza majd jellegeit.

Szeptember 20 és október 2 között a Földön egyszerre lesz Menny és Pokol. Aki jól csinálta, annak egyéni élete és személye virágba tud borulni, összeérik, csodákat tud megélni, lokálisan, kicsiben. A kollektívben, nagyban, meglehetősen nagy összeget is tehetnénk arra, hogy lesz valamilyen fegyveres konfliktus, akár háború, zúgolódás, lázongások. Hihetetlenül nagy tud majd lenni a kontraszt élet és élet, helyszín és helyszín között. Gyakorlatilag az összes olyan filmben, ami a jövőben játszódik, vagy jelentősebb próféciában szerepel, hogy egy nagy, mesterséges ’jólét’ után jön egy gazdasági és emberi válság, lázongások, zavargások, egy ínséges időszak, káosz, majd egy kifulladás utáni újrarendeződés. Energetikailag itt indul ez a folyamat. Lehet, hogy már a külvilágban is, de a háttérben egészen biztosan. Ez a fényszög, ha szó szerint akarjuk fordítani, azt jelenti, hogy „Őrizd meg a méltóságod és az Emberséged még a legnagyobb külső káoszban és konfliktusok között is! És keress egy Férfit!” (Nap együtt Jupiterrel Szűz-Mérleg határán, kvadrátban Bak Marssal)

Október 7 és Október 22 között tízből három bolygó a Mérleg jegyében fog járni, ráadásul nagyon jó bolygók. A Jupiter a Hit, Remény, Bőség, Jövő, Nemesség témái, a Nap a Középpont, irányított Erő, Nemesség, a Merkúr a mindennapi életünk aktivitása. Ha eddigre mi magunk is Nemesek vagyunk, akkor nagyon össze tudnak érni a dolgok kívül és belül. Mivel a Nap a tiszta, már az állati Mars-ból felnemesedett Férfit jelenti, a Jupiter pedig ennek egy magasabb szintje, nagyon fontos, hogy férfiként eddigre eljussunk erre a szintre, és integráljuk gyermeki részeinket, (erről szólt december-január-február), valamint Marsikus állati részeinket, mely tombol, párosodni akar, és építés helyett rombol irányítatlanságában.
Nőként nagyon fontos, hogy leszálljunk a férfi oldalról eddigre. Lépjünk ki a Nyilas-Jupiter archetípusából. Világi szinten ez a ’karácsonyfa-effektus’, amikor lóg rólunk az iPhone, a headset, az elviteles kávé, a Louis Vuitton táska, a gyerek, a kutya, a slusszkulcs és a napszemüveg. Férfi nem lóg rajtunk. Vagy a ’spiris’, „mármindenentúlvagyok, megmentemaz univerzumot, „mártízévedolgozommagamon, (de eredményenincs, eztbevallom”) attitűdöt, ami a Nyilas-Jupiter beakadás másik formája.
Tegyük le a Marsikus beakadást, aminek egyértelmű jelei a vörös haj, tetoválás, tetovált szemöldök, pattanások, menstruációs zavarok, kutyatartás, rendszeres futás, túrázás, vagy hogy belekezdünk dolgokba, de megakadnak a Kezdet szintjén, nem tudnak stabilizálódni, méginkább beteljesedni, jutalmat hozni, virágba borulni.
Tegyük le a Merkúri beakadást, amikor szem-kéz koordinációval nyomkodunk valamit, állandóan dumálunk, gondolkodunk, mindent csinálunk egyszerre, semmit valójában, és folytonosan panaszkodunk, sajnáltatjuk magunkat, és azt mondjuk, hogy „Ez nekem nem megy!, „Ez nekem sok!”, holott azzal az energiával, amivel chatelünk, dumálunk, már házakat lehetett volna felépíteni. Tegyük le a „Nekem ez jár”, „Szabad vagyok!”, „Én is értékes vagyok” gyermeki eszméit, mert egy felnőtt embernek ez már nem áll jól, és többet árt, mint amennyit használ. Felnőttként a munkánkkal, eredményeinkkel, a befektetett energiával járnak dolgok, így érjük el a valódi szabadságunkat és leszünk értékesek. Legyünk Mérleg-Vénusziak: csinosak, lágyak, kapcsolódottak, elegánsak és kulturáltak. A Férfiak is megjelenhetnek akkor, és itt szeptember-októbertől már egyre inkább úgy hívják a játékot: Mindent, vagy semmit.

Október 11 és Október 27 között a Mars bolygó tovább folytatja felforgató hatását. 2008-ban lépett a Bak jegyébe a Pluto, ami az addig fennálló intézményes rendet, sziklabiztos alapokat kezdte el légkalapácsként felverni, és a Gazdasági Válságként kulminálódott. Ebben a két hétben a Mars is a Pluto mellé ér, így a légkalapács mellett a pajszerral is elkezdik feszegetni az alapokat. Mivel a Bak a Karma területe is, jó előtte pár hétig karmát oldani, előző életes utazni, terápiában, vagy sporttal kiadni a bennünk lévő dühöt, beszorult energiákat. Ugyanakkor érdemes egy méregtelenítést is csinálni eddigre; különösen epe, bél, alsó nemi szervek területeken. Mivel a Bak a Halál-lal egyenértékű, a Mars a robbantás, lövés, szúrás, a Pluto pedig szintén Halál, titkok, kémek, furcsaságok, kerüljünk minden olyan helyet és rendezvényt, eseményt, ahol a legkisebb lehetősége is van terrortámadásnak, vagy emberek konfrontációjának. (Mars együtt Plutoval Bakban)

Október 16 és 2017.március 5 között jön az a fényszög, ami az utolsó pillanatban megmenti a Nagy Sárga Lufit. Ez annyiban nagyon jó, hogy lehetőséget ad kiélvezni a Mérlegben járó Jupiter által adott ajándékokat és javakat. Ugyanakkor elnyújtja a kínlódását és haláltusáját a lufinak, ami egy évvel meghosszabbítja még létét. Ebben a fél évben még minden kollektíváért felelős, politikus, terrorista, gazdasági szereplő úgy fogja gondolni, hogy ne feszegessük a dolgokat, „élni és élni hagyni”, következő körben találkozunk. Sokan tapasztalhatták, hogy 2014 karácsony, különösen 2015 augusztus-szeptembere óta csökkent a spirituális gyakorlásuk, elfordultak, meghasonultak spirituális körökben, ’mesterektől’. Ez nagyon jó, mert már így is túl volt vezérelve a téma, a józan ész, és a realitás, sőt., működőképesség rovására. Innentől valamennyire vissza tudjuk venni egy év után a spirituális gyakorlásunkat, de keressük a minőséget, és továbbra is eszköznek tekintsük a spirituális dolgokat, módszereket, ne identitásnak. (Jupiter Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Október 26 és 2017. május 13 között azonban ott lesz egy növekvő türelmetlenség is mindemellett. Ez azokon lesz, akik nem tudtak odatalálni a Mérleg-Vénusz témákhoz: azaz a társadalom 70-80 százalékánál. Náluk hatalmas a zsizsegés, teljes a kontroll hiánya, az ’én-Én-ÉN’, és egy növekvő türelmetlenségű várakozás. Minden nagyon ’spirituális’ emberben ott van egy hatalmas adag agresszió, gyerekesség és csalódottság, minden agresszív és én-Én-ÉN emberben ott van a hajlam az ábrándozásra, tervezésre, vetítésre, mivel programjaik nem működőképesek, nem épülhetnek. Namost, ezek az emberek elkezdik irtani egymást és önmagukat. Kibújik a szög a zsákból.
A működő stratégia itt, hogy szépen csináljuk az életünket, mint amikor minden rendben van. Igaz ez általánosságban, és egyes helyzetekben is. Ha valaki üvölt velünk, beszéljünk normálisan. Ha valaki manipulálni akar, viselkedjünk természetesen. Ha valahol tömegverekedés van, ne menjünk oda békíteni, menjünk haza, vagy arra, amerre a valódi dolgunk van. Mivel túl sok ember van jelenleg a világon, az Értékek és Értelem egyenlő eloszlása miatt egyre alacsonyabb a színvonal, és ez minden újabb születő emberrel egyre jobban csökken. Kevesebben kellene lennünk, akkor tud a Minőség helyreállni. Ez 2017-18-ban meg is indul majd, a kollektív ’Aratás’, itt önként és dalolva fogják félállati emberek megkezdeni ezen témák feszegetését; akár verbálisan, akár fizikailag. (Jupiter Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

November 18 és 2017. július 4 között tavasz után ismét létrejön egy fényszögkapcsolat, mely hatását tekintve felpörgeti az eseményeket és az energiákat. Olyan, mint a Maszk című filmben a mágikus maszk, ami felhozza, fokozza viselője alapjellemét, erőt és lehetőséget ad megélésére. Ilyenformán, akiben helyreállt az Emberi, kulturált, szorgalmas, normális, az ebben az időszakban is nagyon sokat tud haladni; ez tolja meg. Aki az önmagával és másokkal való harcban, és/vagy melankoliával vegyes depressziós várakozásban-vágyakozásban van, akkor azt tolja meg. Újabb érv, hogy nagyon irányba tegyük magunkat szeptember-október-novemberre, mert ha jó irányba állunk, akkor meglökve nagyot tudunk haladni előre, ha rossz irányba, akkor nagyon messzire tudunk menni a lényegtől és a működő dolgoktól. (Szaturnusz Nyilasban trigonban Uránusszal Kosban)

November 26 és 2017.április 3 között ismét jön egy fényszög, ami ’kinyitja az ollót’. Szembekerülnek a kulturáltak, kecsesek, finomak, működők, és az egyedül küszködők. Egyre jobban elválik majd ember és ember, felpörög, amit Jézus mondott: „Akinek sok van, még több adatik, akinek kevés, még az is elvétetik”. Itt ismét fontos annak megértése, hogy ha mondjuk van ezer munkahely, és egymillió ember, akkor nagyon sokan munka nélkül maradnak. Nem lehet egymillió munkahelyet teremteni. Ha van ezer egység Értelem a kollektívában, és egymillió ember, akkor hihetetlenül sok ember állatként él és működik, értelmetlenül, fenyegetve önmagát és a többieket is. Ha egy ebédből mindenki egy falatot kap, és senki sem lakik jól. Ezen az okfejtésen kezd el az univerzum átrendeződni itt, októberben és novemberben. Ez az „Aratás Időszaka”, ami kicsiben elkezdődött 2016 januárjában, a celebritással, és több másik emberrel. (Jupiter Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

November 26 és 2017.március 5 között ismét van erre egy kiegyensúlyozó fényszög. A természet és az univerzum mindig egyensúlyra törekszik, így amilyen grandiózus ’arató’ fényszögek vannak itt, annyira ki is egyenlítődnek. Mindig jönni fog egy megegyezés, egy ötlet, mindig az utolsó pillanatban felül fog kerekedni a józan ész és a jóindulat. Ugyanakkor, akiknek szépen összeállt az életük 2016 őszére-telére, azoknak nagyon fontos a megállás bizonyos értelemben, és az addig elért dolgok kiélvezése, megbecsülése. Ne álljunk bele egy „Nyerésben vagyok!”, „még-Még-MÉG!” szerencsejátékosi attitűdbe, hagyjuk a dupla vagy semmi játékot. Amink itt van, legyünk hálásak érte, és őrizzük meg. (SzaturnuszNyilasban-JupiterMérlegben-Uránusz Kosban TrigonHáromszög)

November 29 és 2017.április 3 között jön a kiegyensúlyozó fényszög kiegyensúlyozója; amolyan testvérfényszöge. Ez is arról szól, teljesen párhuzamosan az eggyel fentebbivel, hogy ne kockáztassunk, érjük be azzal, amink van. Mindenesetre fontos hozzátenni, hogy ha jól csináltuk a dolgainkat, akkor minden helyre tudott állni, ami 2008-2011-11-12 óta tönkrement az életünkben, és a kollektívát tekintve a világban is. Olyan ez, mintha lenne egy polc, ahol a Jó és a Rossz dolgok vegyesen vannak, és innentől már rajtunk múlik, hogy miből mennyit veszünk le. Pontosabban nem is rajtunk, hanem attitűdünktől. (UránuszKosban-PlutoBakban-JupiterMérlegben Derékszögű Háromszög)

Dolgozzunk hát magunkon egész évben, hogy minél kevésbé legyünk Kos vagy Mars-szerűek. Az „Egyedül megoldom!”, „Egyedül akarok lenni!”, „Nem adom fel a szabadságomat!”, „Nekem ne mondja meg senki” magányos harcos, magányos farkas hirtelen, kapkodó attitűdje eddig szimplán kellemetlen volt gazdájának és környezetének, tuti recept a boldogtalanságra, mivel emberi testben állati programokat futtatni, akként élni sosem garancia a sikerre. Ettől az évtől akár élet-halál kérdése is lehet. Minél többen működtetik, annál nagyobb tűzförgeteg érkezik az ugyanolyan vad és civilizálatlan helyekről; csak ők nem próbálják meg eladni, hogy nem olyanok. Egy idő után akkora lesz már a nyomás és a szorítás kintről (Szaturnusz a Nyilasban), hogy itt is belobban majd a kollektíva, a Vadak, és az idegeneken túl egymást is elkezdik pusztítani, majd önmagukat.
A dialektika elve alapján az eddig harmatgyenge férfi-felhozatal elkezd majd megerősödni, a férfiak feladata az ebbe a hullámba való beállás, előlépés világi értelemben. Asszonyokat kielégíteni, autókat megtankolni, pókot kivinni, villanykörtét kicserélni! Elő kell lépni.
A nők feladata a ’szavanna-program’ feladása, azaz az olyan nőstény játszása, aki utódát-utódait egyedül neveli, szenved ennek terhétől, de foggal-körömmel ragaszkodik is hozzá, konkurál mindennel, amivel lehet, egoista, nagyratörő, közben pedig gyakran saját pusztulását kívánja.
Ha nagyon szókimondóak akarunk lenni, jelenleg szinte minden ’férfi’ egy hülyegyerek látensen szunnyadó állapotában van, minden ’nő’ egy vadállat üzemmódjában pusztítja önmagát (kontra), vagy környezetét (pro). Több ezer embert ismerek, és ismerek talán négy-ötöt, aki Férfi vagy Nő címmel illethető. Van tehát kihívás, fel lehet nőni a feladathoz. :) Két oldalról is motiválva vagyunk: az egyik a félelem, mivel saját és világunk pusztulása közelebb lehet, mint sejtenénk, a másik a jutalmazás, mivel ha kilépünk a gyermeki-állati formából és működésből, mindent (!) megkaphatunk innentől kezdve! :)

-->

komment

süti beállítások módosítása