HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.08.01. 16:59 Zöldkör

Augusztus hónap előrejelzése, 2016

Minden évben van egy „ez itt az!!” hónap. Elérkeztünk hozzá. Merthogy most nem egy hónapot kell tárgyalni, hanem kettőt, ami augusztussal kezdődik és szeptemberrel fejeződik be. Augusztus-Szeptember. Ebben az írásban augusztusról lesz szó, mely során átfordul az eddigi 2016-os év, átfordul a 2014 karácsonya óta tartó időszak, sőt, átfordul az elmúlt két-három évtized is! Itt vannak azok a hetek, amikre hónapok, akár évek óta készülünk, és augusztus során még utolsó simítások, készülődések vannak. Tegyük meg ezt jól! Legyünk nagyon figyelmesek, értőek és lazák egyúttal, legyünk nagy izgalommal, hogy merre vezetnek ezek a folyamatok. Most van itt az ideje, hogy rendben lerakjuk az alapokat a következő időszakhoz, és nagyon is tudjuk, hogy merre kell haladni az úton. :)

Augusztus hónap tárgyalásakor figyelembe kell venni, hogy milyen íven érkeztünk ehhez a hónaphoz. Ennek az ívnek a fő meghatározója a Nyilasban járó Szaturnusz, mely 2014 karácsonya, különösen pedig 2015 ősze óta szorítja Nyugati világunkat, és a Skorpió és a Nyilas jegyek határán extrém hosszú ideje tartózkodó Mars. Ezek ketten, a klasszikus asztrológiában „Nagy” és „Kis Rossztevő” bolygókként ismertek, és ízekre szedik világunkat.
Mindezeken túl a legkarakteresebb hatás mégis a Szűzben járó Jupiter és a Bakban hátráló Pluto 120 fokos fényszöge, trigonja. 2016, idén február 11-én léptek fényszögkapcsolatba, és szétszedtek mindent. A Bak Pluto egy olyan hatás, melynek lényege, hogy a bennünk egyénekben és a kollektívben lévő frusztráció, elfojtások feldúrják a stabilnak hitt Rendet, és ebben a fényszögben az így felkaparodott dolgokat hipersebességgel lökik a Mindennapi életünk működő rutinját jelképező Szűz jegy felé, és a Hit, Remény, Bőség témáit jelképező Jupiterre. Azt mondhatjuk, hogy annyi irracionális és hirtelen dolog robban a normálisan működő világunkra, hogy kapkodjuk a fejünk, és egyre kevésbé tudjuk elhinni, hogy van még Normalitás ezen a világon.

A 2016-os év előrejelzésében, még januárban ezt írtam erről a fényszögről:

Február 11 és Július 29 között egy monstre fényszög lesz, ami meghatározza az év teljes első felét. A Bakban lévő Pluto és a Szűzben lévő Jupiter között lesz egy nagyon erős trigon fényszög.

A Bak a sziklaszilárd alapokat, rendet, hagyományokat jelenti, a Pluto pedig felkavarást, felfeszítést, átforgatást, elpusztítva megújítást. 2008-ban lépett a Pluto a Bak jegyébe, eredményezve a pénzügyi világ, bankok (Bak), és az addig százéves hagyományok és rend felborulását. Amióta ott halad, nem sikerül igazán komolyan stabilizálni a dolgokat, és elkezdeni építkezni.
A Szűzbe lépett Jupiter arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyünk szolidak, visszafogottak, szerények és szorgalmasak, alkalmazzuk ’A kevesebb több!’ elvét, legyünk segítőkészek, és legyen az a mottónk: ’Élj úgy, hogy ne vegyenek észre, amikor ott vagy, de nagyon hiányozz onnan, amikor elmentél!’. A Január 8 és Május 8 között hátrafelé haladó Jupiter pedig felborítja ezt a rendet, és meglehetősen káoszossá teszi a mindennapokat, méginkább a Kollektív, grandiózus, államközi, nagyszabású dolgokat. A Nyilasban járó Szaturnusszal együtt ebben a négy hónapban lerombolja mindazt, ami ’mai’: a vetítést, a ’szabadságot’, a mesterséges jólétet, a mesterséges reményt és bizakodást: mindent, aminek nincs alapja, és nem szorgalommal lett felépítve.

A két bolygó közötti fényszög, különösen Február 11 és Május 8 között, de tágabban Július 29-ig, kőkeményen szétbombázza a működő rendjét mai világunknak. Minden, ami a tavalyi év során annyira szilárdan és nemesen hangoztatva volt, eltűnik. Már jönnek is januárban a híradások, hogy a menekülteket mégsem fogadják be, tízezrével kitiltva, deportálva, visszaszállítva őket. Ezt úgy hívják csúnyán, hogy „segget csináltak a szájukból”, avagy „visszanyalt a fagyi”, mind az állami vezetőknek, mind a kisembereknek, akik támogatták a hamvába holt integrációt.
Tovább fog fokozódni az Európai Unió széthullása, az államközi kapcsolatok, diplomácia, kereskedelem akadozása, a nacionalizmus és minden jellegű szegregáció erősödése. A nagy pán-Európa, a ’mosolygó’, ’működő’ ’béke’, aminek valójában semmi alapja, szét fog hullani. Itt 2016-ban még csak de facto, de jure pedig ’17-ben, vagy ’18-ban lesz ez nagyon erőteljes.

Mindez visszaadja az egyes ember kezébe a felelősséget, egyben a lehetőséget is. Már nem bólogató, kielégített bábokként kell létezni, hanem visszakap(hat)juk nemünket, felnőttségünket, potenciáljainkat, az önmagunkról gondoskodás lehetőségét. Ha elvesznek a téves illúziók, tervek és remények, akkor az Itt-re és a Most-ra nézünk, és az a Boldogság. Nem a ’spirituális’ csoportban, hanem az Életben! (Jupiter Szűzben trigonban Plutoval Bakban)”

A két bolygó közötti fényszög, különösen Február 11 és Május 8 között, de tágabban Július 29-ig, kőkeményen szétbombázza a működő rendjét mai világunknak.” Ha megnézzük 2016 februárja és Július 29 között felforrt a világ, és mindent szétbombázott, ami az elmúlt 20 évben épült. Antidemokratikus intézkedések, gyakorlatilag kényszerállapotok, háborús állapotok deklarálása Belgiumban, Franciaországban és Németországban, Törökországban; ami effektíve a Nyugati világ, Európa, a NATO és az Unió határa. Angliában népszavazás, ahol demokratikusan megszavazták, hogy nem kérnek a ’demokráciából’, magyarul Brexit.
Brüsszel, Orlando, Dallas, Nizza, Isztambul, WürzburgMünchen, Stuttgart, AnsbachRouen, és még sok helyet említhetnénk, ahol de facto miniháborús állapotok alakultak ki, és kijárási tilalom.

A jó hír mindebben, és amiről ez a mini-bevezető szól(t), hogy Július 29-én pénteken ez a fényszög kioldódott! :) Mindez azt jelenti, hogy amiről gyakorlatilag az első fél év szólt 2016-ban, ezzel a hatással véget ért, és ezáltal augusztus hónapja az átmenet időszaka lesz.

Július 31, vasárnap ezen az íven két további nagyon örömteli hatás aktiválódik, vagy deaktiválódik. Az eddig Oroszlánban járó Merkúr, mely fokozta a hőérzetet, feszültséget, nacionalizmust, és amolyan zárt gömbbe kényszerített mindenkit, szóban-tettben-gondolatban, itt a Szűz jegyébe lép. Július vége felé haladva egyre inkább nőtt a neurózis, mindenki próbálta kijelölni az énhatárait, beszorult a maga világába, ott elkezdett főni, kapálózni, megijedni. Innentől a Szűzben a Merkúr a saját jegyébe ér, és az én-Én-ÉN zárt gömb jellegeiről a mindennapi élet működő rutinjába, hatékonyságba, együttműködésbe tudnak lépni a Merkúr bolygó által jelképezett energiák: kommunikációnk, gondolataink, tetteink. Itt a Szűzben fogja megtenni idei harmadik hátráló mozgását is a Merkúr, ami lényegesen kellemesebb tud lenni, mint amikor a Bakban, majd az Ikrekben volt mindez, az év korábbi részeiben.

Ugyanakkor ezen a napon kioldódik egy másik fényszög is, ami Július 25 hétfőtől meghatározta július utolsó hetét, és gyakorlatilag Poklot csinált belőle. Az időjárás fülledtsége mellett/miatt az emberek magukban tekeregtek a legtöbb helyen, kínlódtak, „Mit csináljak?! Hogy csináljam?! Merre tartsak?! Hagyjanak/hagyjatok már békén!”; szinte mindenki harapott, ugrott, és már magától is szenvedett. (Kioldódik Oroszlán Merkúr trigonja retrográd Kos Uránusszal)

Szóval az a nagyon kemény ív, ami az év első felében volt jelen, és egyre erősödően füllesztett mindent, valamennyire alább hagy.

Augusztus 1, hétfő és Augusztus 13, szombat között a Férfiakat és a Nőket, az Individualizmust és az Együttműködést-Kapcsolódást jelképező bolygók lépnek csiki-csukis fényszögkapcsolatba. Az elmúlt fél év után, és július után már nagyon elegünk lehet magunkból, úgy általában a világból, és ez nagyon jó, mert látjuk, hogy az igazi megoldás az együttműködésben, kapcsolódásban, hajlékonyságban lenne. Ez a fényszög egyik résztvevője. Másik oldalról, olyanok vagyunk, mint egy rossz szerencsejátékos, aki már mindenét elvesztette, és még rá akar tolni egyet. A fényszög másik résztvevője mindent vagy semmit akar, hogy duplázzunk, hogy próbáljuk meg most úgy igazán, hogy „Majd egyedül menni fog!”. A Tudatunk megtapasztalta, hogy minden bajunk abból ered egyénileg és kollektíven is, hogy individuáliskodunk, az elménk viszont addig küzd, amíg tud. Emiatt augusztus első két hetében tovább folytatódik valamennyire a fülledtség. Még utolsó rúgásokkal a Tudatunk és az elménk csatázik, még nem akaródzik elengedni a kontrollt: legyen az akár ’negatív’, hipi-hupi, csimi-csumi márkakirály, élet császáraként, vagy ’pozitív’ „váltsukmegavilágot”, „legyenmindenjó” „csakszeretetlegyen” beszorult egyévesként.
Ugyanakkor a Párkapcsolat két bolygója is a Mars és a Vénusz, melyek részt vesznek a fényszögben, így augusztus első két hetében a Párok számára fontos, hogy inkább racionális társként tekintsenek egymásra, ne bántsák egymást, és ügyeket intézzenek; az igazi romantika ráér majd augusztus második felétől. :)
Akik most ismerkednének, érdemes augusztus első két hetében pihenni ebben, mert ilyenkor mindig olyan sztorik vannak, ahol elhúzzák a mézesmadzagot, aztán nagy arcra esés van. Ha felbukkan valaki, persze, lehet vele találkozni, de bármilyen összejövést, belevonódást érdemes maximum augusztus második felére kitolni. (Vénusz Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Marssal Nyilasban)

Augusztus 3, szerda egy olyan nap, amit én személy szerint nagyon várok: a Mars bolygó belép, pontosabban visszalép a Nyilas jegyébe. Több okból is várom. Az egyik, hogy végre szignifikánsan fel fog oldódni ez a fülledt, vakarózós, idegbeteg idő. Amikor nem tudja az ember, hogy meleg van, vagy nem, esni fog, vagy nem, esik, de nem, süt a nap, de nem. A másik, hogy fel fog majd gyorsulni az elmúlt másfél év eseménysorozata, és végre pontosan látjuk majd, hogy mi is lesz itt a világgal. Mint amikor tudjuk, hogy jön a vizsga, az oltás, mindig magunk elé engedünk másokat, és amikor elunjuk, azt mondjuk, „Basszus!”, és bemegyünk. Ilyen lesz most.
2016.január 4 és 2016.március 5, majd 2016.május 28 és 2016.augusztus 2 között volt a Mars a Skorpióban. Először fellazította az irracionális félelmeket, frusztrációkat, felkavarta a cuccot, márciusban belépett a Nyilasba és lecsapott, Brüsszel, ilyenek, aztán május végén visszalépett a Skorpióba, hogy júniusban-júliusban kinyissa a földi Poklot, elfojtott frusztrációkat. Mindenféle frusztrált gyűlölet-(bűn)cselekmények voltak ebben a két hónapban, amiket mindenki ismer. A Nyilasban szeptember 27-éig fog tartózkodni, tehát két hónapig augusztus és szeptember során, és olyan lesz, mintha a lufit egy klasszikus borotvával felhasítanák. Hogy ez mivel fog járni, empirikusan hamarosan megtapasztaljuk. A lényeg, hogy ez a fülledt, csiki-csukis, ön és közveszélyes energiahatás elindul kifelé, és levegőzik, szellőzik egyet, egyértelműbbé lesz.

Augusztus 3, szerdán kioldódik egy másik hatás mely Július 25-e hétfő óta volt aktív, és szintén hozzájárult a fülledt, zavarodott időhöz kívül és belül, és fokozta az egyének neurózisát, ön és közveszélyességét, szenvedését. Túl sokak voltunk magunknak és másoknak, és mások is nekünk. Gondolataink, kommunikációnk és cselekményeink kisimulhatnak, a tekergésből meg tudnak töltődni értelemmel, normálissággal, hasznossággal. Innentől az lenne a dolgunk, hogy próbáljuk meg élvezni a nyár utolsó hónapját, pihenjünk, fújjunk. :) (Kioldódik Oroszlán Merkúr és Skorpió Mars kvadrátja)

Augusztus 3, szerda és Augusztus 10, szerda között mindez még nem lesz olyan könnyű, mert az előbb említett fényszög eggyel nagyobb pályára, színtérre lép. Korábban itt a cikkben volt egy olyan hatás, ahol a Tudatunk és az elménk, a Józan Ész és a jelenlegi szokások, életvitel csaptak össze; ez is valami hasonló. Tudjuk, látjuk, értjük, hogy mi működne; és nem. Látjuk, hogy már nem lehet tovább nyitni az ollót; és próbáljuk. Látjuk, hogy az a királyi luxus, amiben élünk, nem fenntartható; de még próbálunk szipolyozni egyet rajta. Látjuk, hogy nem működik az Univerzális Szeretet és Egység itt a megnyilvánult világban, és még a saját életünkben sem legtöbbször; de harcolunk érte.
Annyiban kell itt vigyázni, hogy a legelső és legkardinálisabb fényszög, mely az év első felét meghatározta, kioldódik, így több erőnk, időnk és energiánk marad az ábrándozásra, vetítésre. Az, hogy nincs fülledtség, éppen nincs már napi 2-3 hír terrorról nem azt jelenti, hogy győz(ött) a béke, a szeretet; átmenet van, pihenés. Ebben nagyon fontos (lenne), hogy ne a grandőr dolgokat hajszoljuk világi, vagy ’spirituális’ értelemben, hanem a kisebbeket, lokálisabbakat, klasszikusakat. (Szűz Merkúr kvadrátja Nyilas Szaturnusszal)

Augusztus 4, csütörtök és Augusztus 11, csütörtök között mindebben nyílik egy mini-olló. Lehet egy hajlamunk arra, hogy elengedjünk mindent, de mindent, és egy újszülött szintjén belefeledkezzünk egy ’édes’ nihilbe. Hogy azt mondjuk, „Á, úgysem megy az életem egyénileg, úgyis dől össze a világ!”, és hagyjuk. Ez a negatív ollószár. Ha mindezt nem tesszük, akkor viszont nagyon szépen és ügyesen el tudunk intézni olyan dolgokat, amikre akár a teljes eddigi évben nem volt lehetőségünk. Használjuk ki ezt a pár hét intermezzot, fújjunk is, de készítsünk elő dolgokat, szervezzünk, valósítsunk is meg. (Merkúr Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Augusztus 4, csütörtök és Augusztus 10, szerda között néhány hét szünet után ismét lesz egy Derékszögű Háromszög az égen, ami mindig a „radar alatt” időszaka. Ebben az egy hétben történhetnek furcsaságok, mindennek a sokszorosa és ellentéte is, így bármit is tapasztaljunk magunkban és/vagy a külvilágban, kezeljük egy lépés távolsággal, türelemmel, levegővétellel. Ilyenkor mindig túl sok energia akad be és beakadt energiák is felszabadulnak, teljesen megkavarodik minden. Legyünk éberek, figyelmesek, ne siettessünk dolgokat, ne kapkodjunk, inkább a kevesebb több elvét alkalmazzuk; ami jön, fogadjuk, ami megy, engedjük. (Derékszögű Háromszög – Szűz Merkúr+retrográd Nyilas Szaturnusz+retrográd Halak Neptunusz)

Augusztus 6, szombaton a Vénusz bolygó az Oroszlánból a Szűz jegyébe lép. Ez is nagyon-nagyon jó. Amíg az Oroszlánban járt, szintén fokozta az individualizmust, a követelőzést, az egoparádét. Hogy kapjunk, de ne kelljen (vissza)adni. Minden emberi kapcsolatban, de Párkapcsolatokban is a feleket zárt gömbökké tette, amiket ha próbálunk összetenni, lecsúsznak egymásról, vagy csak egy nagyon apró ponton tudnak találkozni, illeszkedni. A Szűzben a Vénusz energiái megnyugszanak, működővé, együttműködővé válnak, így ha magunkat, rokont, barátot, családtagot legyalultunk az elmúlt pár hétben, remek lehetőség innentől felfelé elnézést kérni, vagy csinálni együtt valami kellemeset, hogy kicsit felülírjuk az elmúlt hetek tapasztalásait.
Innentől jó időre a Szűz jegy kapja a hangsúlyt, a benne tartózkodó Jupiter, Felszálló Holdcsomópont, Merkúr és Vénusz miatt, majd hozzájuk csatlakozik a Nap is.

Augusztus 6, szombat és Augusztus 13, szombat között másik hatás is az együttműködésre, hatékonyságra, ügyintézésre hívja fel a figyelmünket. Amit eddig halogattunk megtenni, vagy valakivel együtt megbeszélni, véghezvinni, tegyük meg ebben a hétben. (Szűz Merkúr együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal Halakban)

Augusztus 6, szombat és Augusztus 11, csütörtök között, majd Augusztus 22, hétfő és Szeptember 9, péntek között ugyanakkor motiválatlanok, elveszettek, tanácstalanok is lehetünk nagy erőkkel egy másik hatás miatt. Mindez szintén azt mutatja, hogy Augusztus egésze és szeptember első hete olyan szakasz, mint amikor a sebességváltót kiveszik egy fokozatból, üresben van, de azért, hogy egy másik fokozatba tegyék. Tiszteljük meg ezt az időszakot, hogy pihenünk, lerendezzük, amit kell, és készülünk a szeptember 10-étől jövő új érára. Ha itt még nem tudjuk, hogy mi lesz velünk, a világgal, teljesen rendben van, nem is feladatunk! Ügyintézzünk, sokat a múlt rendezetlenségeiből, vagy halogatásaiból, érjük utol magunkat. (Retrográd Uránusz Kosban fényszögkapcsolat nélkül)

Augusztus 7, vasárnap egy nagyon érdekes nap. A Jupiter bolygó itt a Szűz jegy 23,14-ik fokára ér. Ez az a pont, ahol idén Január 8-án megindult hátra, tehát eddig ért el maximálisan a Szűz jegyében. Azzal, hogy átlépi ezt a pontot azt jelképezi, hogy az idén januártól eltelt napra pontos 7 hónapban futottunk egy intézkedős kört, ahol a szó effektív értelmében nem épült az életünk, hanem olyan dolgok történhettek velünk, amik hozzájárultak a Felnőttebb, hatékonyabb működéséhez. Természetesen ez nem csak játék és mese, simán belefér(t) ebbe veszekedések, haláleset, csiki-csuki, beomlás, sőt. Ebben a 7 hónapban kavarodott fel, majd lépett ki minden az életünkből, ami a Múlthoz tartozott, és akadályozott az előrehaladásban.  Ettől a naptól elkezd a háttérben már épülni erre valami Új is.

Augusztus 7, vasárnap és Augusztus 15, hétfő között a Merkúr bolygó belelép abba a fényszögbe, amit a cikk legelején tárgyaltunk: a Bak Pluto trigonjába. Több hatást is láttunk, amely azt mondja, itt augusztus közepén ne vegyünk komolyan semmit, fújjunk egyet, rendezkedjünk; ez is olyan. Ez a fényszög nem fogja annyira grandiózusan megtekerni a dolgokat, mint az év első felében a Jupiter, de itt is repkedhetnek dolgok, és kapkodhatjuk a fejünk. Mondhatunk, gondolhatunk, tehetünk olyat, aminek semmi, de semmi köze nincs az Itt és Most-hoz, emiatt fontos, hogy mint a tv-közvetítéseknél néha, ne élő adásban csináljuk a dolgainkat, hanem csúsztatva. Azaz ne vegyük készpénznek, ne azonosuljunk azzal, amit gondolunk, mondunk, csinálunk, (ezt amúgy is kellene gyakorolni), hanem legyen bennünk egy cenzor. Ha látjuk, érezzük, hogy nagyon vad, furcsa, zavarodott, vagy nem oda illő, ami rajtunk át a világban megjelenik, akkor inkább fojtsuk el egy kicsit, menjünk biztonságos, nyitott térbe, és ott ürítsük ki magunkból. (Merkúr Szűzben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Augusztus 9, kedd és Augusztus 17, szerda között egy másik ollónyitó hatás is lesz. A Merkúr után a Vénusz is belép a Nyilas Szaturnusz kvadrátjába. Ez klasszikusan a „Nekem jár!”, „Ennek meg annak kéne lennie!” fényszög, mely a világi és a ’spirituális’ vetítés két zászlóshajója, mondata. A lényeg, hogy az egonk különlegesnek, irányításban, pozícióban érezze magát, hogy nélkülünk nem megy a világ, ha mi nem vagyunk láthatóak, akkor minden megáll, nem lesz ugyanaz. Erre szoktam azt írni, hogy „rápaskolni a villamosra”. Megy a soktonnás valami sínen, a maga ütemében, és tökmindegy, hogy rápaskolsz, de azt gondolod, hogy „Jól van, mostmár megy!”. Magától megy, sínen, és nagyon hülyén néz ki a szituáció kívülről. Itt augusztus közepén ez a fényszög is alázatra, nem-belevonódásra tanít; azaz hogy itt az ideje önnön különlegességünk letételének, legyen az a szó világi, vagy ’spirituális’ értelmében, itt az ideje, hogy a „kevesebb, több” elvét alkalmazzuk, és önellátóak legyünk. Ha ezt nem alakítjuk át magunkban itt augusztus közepén, szeptembertől nagyon fogunk szenvedni; legyünk vagy Nyugati világi vetítősek, vagy Nyugati ’spirituális’ vetítősek.
Ugyanakkor, mivel a Párkapcsolat és az emberi Kapcsolatok bolygója a gyorsabb mozgó rész a fényszögben, innentől kiemelten fontos, hogy bármilyen kapcsolatunk vonatkozásában őszintébbek, közvetlenebbek legyünk. Ennek egyik formája, amikor a szenvedésünk, depressziónk, rosszullétünk próbáljuk selymekkel eltakarni, közben mindenki tudja, hogy/ha nyomorultul vagyunk. Ahogy kilépünk a szobából, már mondja is mindenki, mielőtt odaérünk, még mindenki arról beszél, hogy hogy vagyunk. Mindez nem azt jelenti, hogy nyomjuk akkor mindenki arcába, de semmi baj nincs vele, mert az emberek nagy része rosszul van. Ha másból nem, ebből is lehetne meríteni valami közösségélményt.
A másik oldal, a rosszul levés takargatása mellett, a ’jól’ levés túltolása. Rendben, köszi, tudjuk, hogy el tudsz utazni külföldre, tudjuk, hogy meg tudod venni a legújabb iPhone-t, de ha körbenézel, ki nem…? Ez a baj ezzel a nagy jóléttel, hogy királyból egy van, de a mai ’királyokból’ milliók, tízmilliók. Különlegesek akarunk lenni a Starbucks-ban, de naponta szó szerint milliók, de tízezrek biztosan becsekkolnak ott. Jön is a fotó a tengerpartról, de szerintem szinte mindenki el tud már oda jutni. Le kellene tenni ezt a kétirányú vetítést, hogy „nem vagyok rosszul! Sőt, annál is jobban vagyok!”, mert nem igaz. Túl sok. És ez áll igazán az emberi kapcsolataink útjában, legyen az Párkapcsolat, rokoni, vagy bármilyen. (Vénusz Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Augusztus 10, szerda és Augusztus 18, csütörtök között érzékelni fogjuk mindezt. Nagyon-nagyon sok embernek fog ez összeállni, és ez (is) nyitja az ollót. Az egyik fele a csapatnak rájőve erre, mérsékli magát ebben a vetítésben. A másik fel pedig lecsúszik valami olyan szintű nárcizmusba és neurózisba, amit Japánban és Kínában lehet látni a fiatalokon és Észak-Amerikában, az USA-ban és Kanadában. Az „Én fontosh vahtyok! Kühönhekes!” teljesen beborítja majd sok ember maradék ép elméjét is, és nagyon érdekes, egzotikus, de ugyanakkor aggodalommal eltöltő lények kezdenek el majd cirkulálni egyre növekvő számban. Nyílik az olló. (Vénusz Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 11, csütörtök és Augusztus 22, hétfő között, itt még szintén augusztus közepén, remek másfél hetünk lesz ebben a mini-’nihilben’, hogy újradefiniáljuk magunkat. Meg kellene látni, hogy hol vagyunk erőszakosak, individualisták, törtetőek, küzdőek, és ezt elengedve, kevesebbnek lenni; ezáltal többnek. Nagyon szép tükröt tudunk itt kapni vadabb, állatiasabb maradvány-részeinkről, amibe jó, ha belenézünk. Mivel a Gyerekek Kora és az Állatok Kora átmenetében vagyunk, ahol az Állatok Kora nő exponenciálisan, ez a két hét igazi vízválasztó lesz; már korábban is láttuk, de ez a fényszöghatás különösen kiemeli. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek Országa”. Itt azt jelenti ez, ha elengedjük a fentieket, akkor Felnőttek, Emberek, boldogok tudunk lenni. Ha nem, és toljuk a düh, individualizmus, küzdés, ’én’ szekerét, az könnyen be tud itt tokosodni, és úgy maradhatunk. Legyünk itt szelídek, éberek, önreflexívek, őszinték, csinálhatunk itt fizikailag is egy máj, epetisztítást, béltisztítást, méregtelenítést, lúgosítást. (Nap Oroszlánban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 12, péntek és Augusztus 20, szombat között egy másik ollónyitó hatás lesz aktív. Ez is azt mutatja, hogy meg tudjuk-e találni az Arany Középutat, tudunk-e Felnőtt, működő, együttműködő módokon létezni? El tudjuk-e fogadni, hogy amit társadalmilag, utópisztikusan, ’spirituálisan’ vágytunk és vágyunk, nem működik a fizikai síkon? Ha igen, nekünk nagyon jó. Ha nem, nagyon mély melankoliába, depresszióba, delíriumba tudunk zuhanni. Ez fizikai síkon úgy szokott megnyilvánulni, hogy manapság, amikor nem kapjuk meg azt, amit akarunk és/vagy a legszebbet-legtöbbet-legjobbat, akkor vagy azt érezzük, hogy vége a világnak, vagy dühbe jövünk, hisztériázunk. Lelki síkon pedig a ’tudatos teremtők’, ’felébredettek’ körében, mindig van egy végtelenül erős depresszió, sikertelenség, düh, harag, az ebből való kiugrásra a ’Jó vagyok, és Jó a világ is!!! Látod a sok csodát?!”, majd amikor a depresszió, harag, düh, nem oldódik fel ettől a vetítéstől, egyre fokozódik a frusztráció. Mint egy EKG-görbe. A negatív egyenes konstansra ki-kiugrás a ’Jó’-ba, pontosabban irányába.
Ugyanakkor azt is jelenti a fényszög, hogy a környezetünk megrostálódik itt augusztus közepén. ’Zebrák a zebrákkal, lovak a lovakkal’, avagy mindenki megtalálja az övéit, és tovább fokozódik az osztály vagy érdek, világszemlélet különbözősége. Ha jól csináljuk, azt tudjuk tapasztalni, hogy olyanok maradnak mellettünk, akiknek magukban is működik az élete, és a mienkkel is kooperatívan tudnak lenni. (Vénusz Szűzben együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal Halakban)

Augusztus 14, vasárnap és Szeptember 9, péntek között, augusztus első két hetének nyomottsága, passzivitása után, már el-elkezdhetünk mocorogni. Szervezni, tervezni, ügyintézni. Mint egy rakéta kilövése előtt, amikor még a földön van, de elkezdenek a lámpák villogni, a személyzet méréseket végez, levesz-feltesz dolgokat. Itt ilyen elő-szervezésben kellene lennünk, előkészíteni, irányba állítani magunkat. Egészen ’véletlenül’ ez a fényszög is szeptember 9-ig tart, hogy másnap, 10-én megtörténjen majd az év, vagy az év második felének pozitív durranása. (Merkúr Szűzben együtt Jupiterrel)

Augusztus 14, vasárnap egyúttal az év második felének negatív durranása is. Előreindul a Szaturnusz a Nyilas jegyében. Március 25-én indult hátra, emlékezhetünk, Brüsszel március 22, ott már megállt és készülődött hátrafelé haladni, majd retrográd mozgásának 5 hónapja alatt széttrancsírozta a Nyugati világ felfújt lufiját. Úgy hivatkoztunk erre, hogy 2014 karácsonya óta a Nyugati világ satuba került, és szorítja a Szaturnusz. Retrográd mozgására úgy hivatkoztunk, hogy szorítja, és közben még csiszatolja is.
A jó hír, hogy a csiszatolás itt abbamarad. A ’rossz’ hír, hogy innentől a szorítása komolyodik. A Szaturnusz két és fél-három éves jegyben tartózkodásának első fele az ’előkészítő’ munka, a második a ’végrehajtó’. Eddig szántogatta-vizsgálgatta a lufit, innentől 2017 decemberéig beroppantja majd. Olyan ez, mint a Csillagok Háborúja filmben a zene, amikor a Csillagromboló űrhajó és Darth Vader jön. Mindez annyiban probléma, amennyiben Nyilas jellegekhez ragaszkodunk.
Szeretnénk mi lenni a Legszebbek/okosabbak/ügyesebbek/csinosabbak/gazdagabbak? Szeretnénk ’Jók’ lenni? Többnek/szebbnek/ügyesebbnek/okosabbnak mutatjuk magunkat, mint amilyenek vagyunk? Nem értjük, miért ilyen a világ, hol a tudatosság, és azt szeretnénk, hogy mindig és mindenkinek ’Jó’ legyen, helyreálljon az egyenlőség, a szabadság, a béke?
Akkor tudnak lenni bajok és összeomló énkép és ambíciók is a következő másfél évben. Ellenben, ha szeretnénk az elmúlt 20 év individualista elmebeteg őrülete után klasszikus értékek alapján, működő életet élni: eljön a mi időnk. Vagy így, vagy úgy.
A lényeg mindebben, hogy a lebegő kérdések, hogy mi lesz, hogy lesz, mennyire lesz, augusztus-szeptember fordulójától egyre gyorsabban és világosabban megválaszolásra kerülnek, így a fránya kétségek és kérdések végre feloldódhatnak.

Augusztus 14, vasárnap és Szeptember 3, szombat között a fent említett Szaturnusz együttállásban lesz a Marssal is a Nyilas jegyében. A Szaturnusz a satu mely szorítja Nyugati világunkat, kívülről hozva a fizikai nyomást, a Mars pedig a cigicsikk, ami döfködi mindeközben. Ez a három hét, amíg együttállásban lesznek a Nyilasban nagyon érdekes időszak lesz. Vagy a külvilágban, vagy a színfalak mögött, vagy és-és, de a lényeg, hogy itt fordulunk át igazán a Szaturnusz második turnusába. Augusztus első két hete a sebességváltóban üresjárat, a második két-három hete pedig már megindít a fokozat felé, ami szeptember elején-közepén kattan majd a helyére. Rengeteg mindent okozhat ez az együttállás. Az biztos, hogy mai, Nyugati, nem-valódi világunkban itt nagyon erős lesz a terhelés egy pontra fókuszálva, energetikai értelemben.

Augusztus 14, vasárnap és Augusztus 22, hétfő között a Jupiter és a Merkúr után a Vénusz is odaér a Bak Pluto trigonjára. Ez az egy hét nagyon intenzív tud lenni Párkapcsolati, vagy emberi kapcsolataink szempontjából. Személy szerint meglehetősen utálom az ilyen Pluto/Skorpió érintettségű időszakokat, mert mindig áll a bál, rengeteg minden történik, közben semmi sem, és a rengeteg minden nem Itt és Most van, hanem valami egészen irracionális, romboló, szenvedő kínlódás. Ha magunkban vagyunk, azért, ha másokkal, azért. A legjobb, ha ezt a hetet nem/sem vesszük komolyan itt augusztusban, mert itt is az oldódás, pucolódás, felöklendezés zajlik majd, hogy előkészítse, megtisztítsa a terepet a szeptember 10-én a Mérlegbe lépő Jupiternek; pozitív értelemben. (Vénusz Szűzben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Augusztus 16, kedden mindeközben, szokás szerint, jön azért a felmentősereg, a segítő kéz is! Természetesen a Nagy Jótevő Jupitertől, mely a Szűz jegy 25-ik fokára ér, így belép a Zodiákus legkulturáltabb, legfinomabb, legkellemesebb részének kapuján. Nagyjából másfél hónapig, október elejéig lesz itt, ahogy a Szűz és a Mérleg jegyek határán halad. Ez a másfél hónap az, ahol a sebességváltóban kattan, hogy előre-felfelé, vagy hátra-lefelé halad valaki vagy valami.

Augusztus 17, szerda és Szeptember 3, szombat között érezni fogjuk, hogy van valami a levegőben. Mint a madarak vihar előtt fel-alá szálldogálhatunk, ide-oda rohangálhatunk, vagy szélsőséges esetben áshatunk egy ’dying hole’-t, ’haldokló lyukat’, hogy előre eltemessük magunkat, mint a Madagaszkár mesében a zsiráfok. A lényeg, hogy próbáljunk nem megzavarodni. Őrizzük meg a hidegvérünket, tartsuk a vonalainkat. Ha úgy látjuk, hogy bizonyos terveinket, céljainkat, ambícióinkat módosítanunk kell, itt meg tudjuk tenni. Bátran, mert szeptembertől ismét egy több hónapos ív következik majd be, így nagyon fontos, hogy megfelelő irányban, felkészültséggel legyünk erre. (Mars Nyilasban kvadrátban retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 21, vasárnap és Szeptember 7, szerda között szintén nagyon fontos, hogy az irányt meghatározzuk. Mi reális? Mi Valódi? Mit engedhetünk meg magunknak anyagilag, képességileg, helyes elvárásilag? Olyan lesz itt augusztus végén és szeptember elején, mint amikor jön a felvételi. Ha kapkodunk, vagy semmit sem csinálunk, ami a két véglet, az nem jó. Menjünk el külső tanácsadókhoz, hogy segítsenek. Nézzünk egy reális, objektív, ha kell, (és kell), külső tükörbe. Ami itt még megváltásnak, ’szeretetnek’, ’jószándéknak’ tűnik, pár hét múlva egyenes út lehet a mocsárba. Éppen ezért nagyon fontos, hogy itt érik be igazán a már egy éve tanácsolt elv: legyünk Felnőttek, viselkedjünk, gondolkodjunk, érezzünk, nézzünk ki a korunknak és nemünknek megfelelően. Jöjjünk ki az individuális elme-betegségből, hogy egyik végletben senkinek érezzük magunkat, félünk, elkeseredünk, a másikban meg úgy teszünk, mintha mi lennénk a világ mozgatórugói, és álljon meg a forgalom, ha arra megyünk. A kettő között, Arany Középút. :) (Mars Nyilasban kvadrátban Leszálló Holdcsomóponttal Halakban, Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Augusztus 22, hétfő és Szeptember 2, péntek között jön egy olyan hatás, aminél hivatalosan pozitívabbat álmodni, vagy rajzolni sem lehet. A Nagy Jótevő Jupiter és a Kis Jótevő Vénusz állnak és haladnak együtt a Zodiákus legkulturáltabb részén, a Szűz és a Mérleg határán. Mindeközben még egy Merkúr is ott lesz velük, ami méginkább szétsugározza energiáit.
2015 elején mindenki motiválva volt, hogy „Húzzunk bele, mert 2015 augusztus-szeptemberben jön az ajándékosztás, ahogy a Jupiter a Szűz jegyébe lép!”. Számos ember talált ott párkapcsolatot, ami hiánycikk volt és most is az, és akik ott jöttek össze, nagyon sokan említik, hogy várják, hogy hol a hiba, mikor dől be, és nem. Számos más pozitív váltás is jöhetett az életünkbe onnantól, és fontos hangsúlyozni, hogy Objektív értelemben, tehát simán lehetett valaki vagy valami elvesztése is.
Ha azt mondhattuk, hogy „ajándékosztás” volt tavaly augusztus-szeptemberben, ez egyenesen Főnyeremény itt! Mielőtt bárki félreértené, a Zodiákus és az Élet egy kerek egész, amiben minden megvan, tehát a Szűz-Mérleg határán lévő bolygók ajándékosztanak, a többi pedig azt szed szét, amit tud. Mintha a világháború közben lenne egy békés, meghitt, finom karácsony. Vagy egy gyermek születése. Megáll egy kicsit az őrület, átalakul az idő és a tér, és megjelenik valami Szép. Pontosan erre a két hétre gyúrunk hónapok óta, hogy jó íven találjon bennünket.

Augusztus 23, kedden a Nap belép a Szűz jegyébe. Ez is nagyon sok mindenben segít majd. Lejjebb viszi a hőséget fizikai és energetikai értelemben. Csökkenti az individuálé-parádét és növeli a kulturáltságot, együttműködést. Fokozza a Szűz és Mérleg jellegeket, mint fő bolygó. Egyúttal ezzel indul igazából az ősz is, így innentől szoktunk/tudunk szervezkedni, előkészülni a szeptemberre is.

Augusztus 23, kedd és Szeptember 2, péntek között egy másik hatás is nagyon ki tud simítani dolgokat. Így augusztus utolsó hetében már kezdhetünk irányba állni, beindítani, felpezsdíteni az életünket; ha jól csináltuk az augusztusi mini-nihilt, várakozást, rendrakást, nagy valószínűséggel szándékaink megfelelőek tudnak lenni. Éledezzünk. :) (Merkúr Szűzben együtt Vénusszal Szűzben-Mérlegben)

Augusztus 24, szerda és 25, csütörtökön a Mars és a Szaturnusz bolygók fokra pontos együttállásban lesznek a Nyilas jegyében. Itt totális nyomást fejtenek ki a Nyugati lufira, így ne lepődjünk meg, ha a kollektívben itt nagyon beszakad valami, vagy egyénileg nagy felismerésünk van, csalódunk valakiben/valamiben/magunkban, lehull a szemünkről valami lepel vagy hályog. Fájdalmas lehet, de Valódi. Mint a Mátrix-ban Morpheus, aki az igazat ígéri; semmi többet.

Augusztus 27, szombat és Szeptember 7, szerda között szintén megijedhetünk, megremeghetünk. Az elmúlt hónapokban megfigyelhető, ahogy omlanak össze a dolgok, hogy nagyon sokan aktivizálódnak azzal, hogy „De hát mit lehet tenni?!”. A Semmit. Nem tettünk már így is túl sokat? Nem arról szól a világ, hogy az emberi faj öntudat-parádéjában folyamatosan kiárasztja magát, világi vagy ’spirituális’ értelemben? Nem kellene kevesebbnek lenni…? Kevesebbet tenni…? Szerintem rendkívül hasznos lenne felismerni helyünket és kompetenciánkat a világban, és rájönni, hogy egy villámcsapás, egy tégla a tetőről elég, hogy kioltsa létezésünket. Mint a viccben: „Mondták már magának, hogy Ön a világ legcsodálatosabb, legfantasztikusabb teremtménye?” „Ahh, még soha!” „Akkor miből gondolja?!”. Vagy mint a Több, mint testőr filmben: „Egész este magát figyeltem onnan a sarokból…” „Igazán?” „Ihhgennn…” „Akkor menjen vissza, és figyeljen tovább.”. Ne féljünk attól, ha nem állítjuk meg a klímaváltozást, hogy nem szeretet-meditáljuk le a terroristákat: kisebb ökológiai és energetikai lábnyom kellene. Ha nem csinálunk Nagyban mindent, akkor már helyesen csináljuk; a többiről a világ gondoskodik. (Nap Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Augusztus 28, vasárnap és Szeptember 7, szerda között ezzel napra párhuzamosan lesz egy teljesen ugyanilyen hatású fényszög. Ezzel egyidejűleg kialakul ismét egy Derékszögű Háromszög, így ez a másfél hét is ’radar alatt’ időszaka, azaz kiemelt figyelmet igényel, nagy levegőt, gyomrot; ebben a hónapban másodszor. Emiatt a fényszög miatt szenvedhetünk, hogy nem vagyunk elég ’Jók’, ’segítőkészek’, ’tudatosak’, ’fejlettek’, amitől rájövünk, hogy „Hoppá, ha szenvedek, akkor tényleg nem vagyok az, és ezt sugárzom a világba!”, amitől még jobban szenvedünk, és van egy ördögi kör. A világi vetítők pedig folyamatosan próbálják elszeparálni magukat a globális egységről, de ha Afrikában meleg van, itt is, ha Kínában beomlik a gazdaság, itt is. Ha itt eldobsz egy műanyagpalackot, szembejön majd Dubai-ban a strandon. Ez a fényszög is praktikusságra int, alapvetően illúziók elengedése árán. (Nap Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 30, kedden a Vénusz bolygó belép a saját jegyébe, a Mérlegbe. Fantasztikus ez! Ha választhatnék egy kellemes hatást, bármilyen kombinációból, akkor az egyik a Mérlegbe lépő Jupiter lenne (szeptember 10-én megvalósul), vagy a Mérlegbe lépő Vénusz. A ’poén’, hogy szinte egyszerre lépnek be virtuálisan ide. A Mérlegbe lépő Vénusz meghozza a pozitívumot azoknak, akik párkapcsolatként az elmúlt évtizedekben, években, tavaly ősz óta gyurmázódtak egymáson. Inkább „kést kövön, embert emberen csiszolnak” jellegű volt, és innentől jön a klasszikabb Párkapcsolati rész is, amire szerintem olyan 2004 óta nem volt példa. Visszatérhet az Életünk. Akinek nincs párkapcsolata, innentől nagyobb hatékonysággal, és sikerrátával lehet ismerkedni. Az érkező másik fél személye is kulturáltabb tud lenni. Általánosságban életünk harmóniája megnyugodhat, felerősödhet, kisimulhat. Valami érezhetően változni, kattanni fog augusztus-szeptember fordulóján, és ez a hatás a pozitív, világi értelemben kellemes dolgokat tudja felerősíteni.

Augusztus 30, kedd és Szeptember 9, vasárnap között hasonlóképpen egész lényünk irányba fog állni. Addig augusztus során a dolgaink, környezetünk kavarog, ebben a két hétben pedig döntéseket kell hoznunk majd, hogy merre. „Te magad légy a változás!”, tartja a mondás, ami nagyon jó, csak manapság úgy csináljuk ezt, hogy figyeljük, hogy mások mit szólnak, hányan követnek benne, mikor jön a virágcsokor és a bonbon, ahelyett, hogy Élnénk is. Ebben a két hétben azt kellene eldönteni, hogy magunk miatt és Objektív elvek miatt állunk rá a „kevesebb több” elvére és az Arany Középútra. (Nap Szűzben együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal)

Augusztus 31, szerda és Szeptember 21, szerda között a Merkúr bolygó hátráló mozgást folytat egyik saját jegyében, a Szűzben. A Merkúr hátráló mozgásai alatt akadozik a közlekedés, legyen az autós, légi, tömeges, vagy gyalogos, félreértések lehetnek kommunikációban, egyeztetésben, találkozókban. Ügyintézésben is gyakran nehezebb elérni a célt, akadályok jöhetnek, így hagyjunk időt és opciókat mindenre. A Merkúr a Gyerekek bolygója, így a gyerekeknél ilyenkor juthat eszünkbe, hogy ördögűzőt hívjunk rájuk, mivel nagyon gyakran megvadulnak. Gyakori a megbetegedés is, gyerekeknél úgy általában, felnőtteknél amire különösen kell figyelni, az a belek, az ízületek, a torok és a légzőszervek megfelelő munkája, lehetnek érzékszervi (szem, fül, száj, bőr) témák is.
Mivel itt van a vízválasztó időszak is, amennyiben sikerült beérnünk kevesebbel is, és elkezdtük működtetni a korunknak-nemünknek megfelelő mintákat, itt megijedhetünk. Nyugodtan bénázzunk kicsit. Mint amikor Neo-t felébresztették a kamu, vetített mátrixból, és még járni sem tud. Sokkal ügyetlenebb, mint volt, de ez legalább Valódi. Majd megerősödünk benne, csináljuk csak, sokkal könnyebb a Rendnek megfelelően élni, mint eddig a totális szétszórtságban, súlytalanságban és káoszban.

Augusztus 31, szerda és Szeptember 28, szerda között, a hónap utolsó fényszögeként, azt érezhetjük, hogy lemaradunk valamiről. Mintha azon irigykednénk, hogy a szomszédasszony éppen szilikonmell-beültetésen van. Vagy hogy a másik szomszédasszonyt elvitte Thaiföldre a férje engesztelő-ajándékként, mert megcsalta. Vagy a másik az utcában elmegy a város legjobb éttermébe, elmondja, hogy egy szót sem beszéltek a párjával, és irigykedünk, hogy mennyire jó képek készültek az étteremben. Most komolyan?! A nem-Valódit akarjuk? Szenvedünk, hogy nem a mienk a kamu? Ami nincs is? Eddig zúztunk nagy erőkkel a hazugság és hülyeség-vonaton, ami már tényleg a szakadék előtt van. Most állunk neki a telefonunkban lévő körülbelül nyolcszáz képet a semmiről pörgetni, ahelyett, hogy leugranánk a vonatról? Úgy kellene eldobni a telefonokat, mint a forró krumplit, és kezdeni el otthon főzni, áthívni a rokonainkat, barátainkat, családunkat, beszélgetni velük, hagyni, hogy repüljön az idő, mintha az életünk múlna rajta. Merthogy erről van szó. Erről megy itt a tiráda az előrejelzésekben immár négy éve. Hogy eljutunk egy pontra, ahol felforr a világ, és az életünkért stand-up-olunk. Én nagyon örülök, hogy itt vagyunk. Végre történik valami, elválik a búza az ocsútól, és így vagy úgy, de megjelenik a Valódi. :)

51401.jpg

Aktuális híreink:

Szeptemberben online Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam indul! - Már most lehet jelentkezni a babity.richard@gmail.com emailcímen, és a honlapon a Kapcsolat menüpontnál. Bővebb információk ide kattintva érhetőek el: http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

- Megjelent az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása