HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.12.01. 18:21 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

December hónapja négy hónap miazmatikus tekergése után elhozza a megkönnyebbülést a belső világunkban! Az a beszorult, őrlődő, tépelődő és frusztrált energetika, ami majd’ mindenkin ott volt könnyen megfigyelhetően, a belvilágunkból kihúzódik, vissza a Kollektívbe. Mintha egy cuppogó, bomló, ragacsos és furcsa ideggáz mérgezett volna eddig mindenkit, és gyakorlatilag csak történtek velünk a dolgok. Nagyszámú szakítás, munkahelyvesztés, hirtelen és furcsa váltások voltak jelen, melyek sok ember életét befolyásolták. Ha nem közvetlenül, akkor másokon keresztül közvetve mindenképpen.
Ebben a hónapban eltűnik belőlünk ez a zöldes nyákos miazma! :) Ez gyakorlatilag tétre-befutóra fog megtörténni: december elejétől már könnyebb tud lenni, de igazán december 26 és 29 lesznek ennek a teljes lezárását adó dátumai. E hó végén körbe kell majd néznünk, leltárt készítenünk és megnézni, hogy mik történtek velünk az elmúlt négy-öt hónapban, és mi maradt, mi veszett el; mi van most. Csendes, szerény, értékelő megtartást és újraépítést kell alkalmaznunk, de ez teljesen már a januári hónap témája lesz. Most decemberben lazítsunk, fújjunk egyet, és hagyjuk, hogy minden cseppje ennek a miazmának, ami eddig ott kavargott bennünk, eltávozzon. És akkor megtisztultan, Valódian tudunk odaérni az Ünnepekre, az Újévre. :)

December 1, csütörtök és December 13, kedd között már elkezd megtörténni a tágabban idén augusztus 1-je óta felkavarodott miazmatikus energiák letisztulása rólunk, és szikárabb, átláthatóbb jellegek tudnak ott lenni bennünk; ezáltal az életünkben is. Mint amikor az acélvázig lecsupaszítanak mindent, koppig levakaródnak rólunk az elmúlt négy hónapban felbugyogott energiák, és eljutunk az alapokig. Ez a két hét kell nekünk ahhoz, hogy felnézzünk, megnézzük hol vagyunk most, kívül tágabban és belül a belső világunkban. Ebben a két hétben már elkezdhetünk tervezgetni, kitalálni dolgokat, egy stabilabb alapon megnyugodni; de ez az alap szikárabb, keményebb, fémesebb lesz, mint ami az egonknak kívánatos lenne. Mégis, sokkal jobb ez itt, mint az elmúlt négy hónap dolgai voltak. Valódibb. Innen már előkészülgethetünk Újabbakra is, de meg fogja törni a karácsonyi szezon, így a lendülete el is veszik. Amolyan ’ötletelős’ két hét ez, mint az amőbázás, vagy a barkochbázás, de nem lesz fizikailag produktív igazán vagy hosszútávon, és ahogy letelik, ismét megpihenünk kicsit majd. (Mars Vízöntőben szextilben retrográd Uránusszal Kosban)

December 3, szombaton a Merkúr bolygó a Bak jegyébe lép. Teljesen ellentétesek egymással. A Merkúr könnyed, szabad, (túl)mozgékony Gyermeki energiákat jelent, a Bak pedig kötött, fogott, halott energiákat. Amolyan ketrecbe vagy szarkofágba zárt kisegér jellege ez itt. Tavaly decemberben már járt a Merkúr a Bakban és idén január-februárban is.
A tavaly decemberi a kapcsolataink átalakítására hívta fel a figyelmet leginkább barátainkkal és testvérrel, ha van; azaz hogy szüntessük meg a kényelmi szempontokból eredő téves azonosulást hozzánk közeli, de nem a legközelebbi környezetünkkel. Az idén január-februári pedig a felnövésre hívta fel a figyelmünket, ahogy a decemberi is, csak a január-februári jóval drasztikusabb eszközökkel. Ha visszaemlékezünk, ez volt az ’Aratás Kora’, itt hunyt el nagyon-nagyon sok ember. Ez a hírességeken volt a legszembetűnőbb, de a magánszférában is megjelent.

Gyakorlatilag két hónapig beszorul majd a Bak jegyébe a Merkúr, így ne lepődjünk meg, ha azt tapasztaljuk, hogy baráttal/testvérrel elhidegülünk, vagy a már elindult folyamat folytatódik, akár erősödik, ha a környezetünkben lévő gyerek(ek) kicsit betegeskedni kezdenek, megkomolyodnak, bezáródnak. Úgy általánosságban véve is megfogja mindenki gondolkodását-kommunikációját-cselekvéseit a Bak Merkúr, így december és január egy hibernálós, megpihenős, összegzős időszaknak kellene, hogy legyen.

December 3, szombat és December 16, péntek között mindebben azért van egy nagyon ’fesztív’ hangulatú fényszög. Ebben a két hétben azért is állunk meg, fagyunk le és térünk vissza kicsit önmagunkhoz, ahogy az első két fényszögnél láttuk, hogy visszacsempésszük kicsit a kulturáltságot, nemességet, kellemességet, jóságot; különösen az elmúlt 2016-os év után. (Nap Nyilasban szextilben Jupiterrel Mérlegben)
Mindeközben December 4, vasárnap és December 16, péntek között ezzel egyidejűleg lesz egy másik hatás, ami arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne a matériára tartogassuk ezt a bőség-jelleget, hanem a finomenergetikai szintekre. Mindig el van mondva a médiában is, hogy „az igazi Karácsony a szívekben van”, (aztán persze jön egy kétszázezres mobiltelefon reklámja és egy akciós százötvenezres háromnapos wellness-hétvége), de itt tényleg ezt kellene megélni. Ez után az egy-másfél év után igazán ormótlan, hergelő és brutálisan kemény, ha Nyugati dagállyal árasztjuk el a többieket és a fát; tényleg próbáljuk meg értékelni, amink van, és ezt megerősíteni a környezetünkben lévő fontos emberekkel. Nem tárgyak formájában, hanem szóban, megélésben, gesztusokkal. (Nap Nyilasban együtt Szaturnusszal)

December 4, vasárnap és 2017.január 15 között másfél hónapig fogjuk kifújni, kipihenni, összegezni az elmúlt 2016-os évet. Ez is azt erősíti meg, hogy december és január hónapjaiban ne nagyon aktívkodjunk, pihenjük ki magunkat. Ebben különösen cseles, hogy a 2016-os év során korábban ritkán tapasztalt belső izzások és tekergések voltak jelen, és úgy is szét tudtunk forgácsolódni, el tudtunk fáradni, hogy közben semmi nem indokolta a külvilágban. Olyanok vagyunk mostanra, mint a lázas betegek, akik fekszenek ugyan az ágyban, de a belső harcok miatt teljesen erőtlenek és kiszívottak. Mégis mennének, nehogy lemaradjanak valamiről, amíg fekszenek. Itt is örüljünk, amink van, legyünk bizakodóak, de éberek; nagyravágyóak, de realisták. (Nap Nyilasban-Bakban szextilben Marssal Vízöntőben-Halakban)

December 4, vasárnap és December 13, kedd között egy másik fényszög is év végi nagytakarításra hívja fel a figyelmünket, de nem építkezésre. Ahogy a cégeknél is, magunknál is kell tartani leltárt, szummázást, és december első két hete kiváló lesz erre, ahogy már lement az augusztus elseje óta tartó miazma, de még nincs itt a Karácsonyi szezon kinyílása. (Merkúr Bakban szextilben Leszálló Holdcsomóponttal Halakban, trigonban Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

December 4, vasárnap és December 19, hétfő között a Vénusz bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad a Bak és Vízöntő jegyekben. A Vénusz a kecsesség, lágyság, finomság, örömök, élvezetek bolygója, a Bak és a Vízöntő pedig szaturnikus jegyek, melyek kulcsszavai: halál, hiány, nihil, nincs. Láthatjuk, olyan ez itt, mintha egy 18 éves elsőbálozó lányt kiraknánk a jégmezőre. A Zodiákus leghidegebb pontja a Bak és a Vízöntő határa, itt december 7-8-án lesz a Vénusz. Ebben a két hétben tovább fokozódik az, hogy ne keressük ormótlanul a Matériában gyökerező örömöket és élvezeteket, ne abban próbáljuk megtalálni létjogosultságunkat, létezésünk értelmét. Itt év végére érik össze (jó esetben), hogy az idei évet nem úgy nyertük meg, hogy nyertünk, hanem úgy, hogy nem vesztettünk. Az idei évet minél kisebb és kevesebb vérveszteséggel kellett lehozni, és ha ez sikerült, sőt, ha még esetleg épült is az életünk, az egyenesen mesés, de nem volt törvényszerű.
Kapcsolatokban, barátságokban, Párkapcsolatokban itt is lehet egy karácsony előtti elhidegülés, vagy elindult eltávolodási folyamat konzerválódása. Nem is kell erőlködni: ami éppen itt van, az van. Teljesen jó ez így. Párkapcsolatokban is nem kell itt még erőlködni egységélmény megélésével kapcsolatban; ha ott van egymásnak a két fél, és csak vannak, az ebben a két hétben teljesen jó. A status quo itt a lényeg, nem az energiaáramlás.

December 6, kedd és December 18, vasárnap között egy olyan ollónyitó fényszög lesz, ami rímel az eddig olvasottakkal. Akkor tudunk az olló felső szárán lenni, ha reálisak vagyunk, azt nézzük, ami Van, nem azt, ami nincs, vagy aminek lennie ’kellene’. Ha képesek vagyunk erre, akkor lényünk és életünk amolyan reboot-ja, újratervezése, újraindulása tud megjelenni, ami január végén váltódik majd készpénzre, valóságra. Az olló alsó szára, ha azt nézzük, ami Nincs, vagy aminek lennie ’kellene’, és akkor nagyon fogunk itt szenvedni, kapkodni, pánikolni. Igaz ez az egyéni életünkben is elszenvedett veszteségekre és nem megvalósult tervekre, célokra, és a Kollektívban is. Az emberek nagy része még mindig nem tudja elengedni a kontrollt, még mindig azt hiszi, hogy egy csepp megváltoztatja az óceánt, ahelyett, hogy cseppként megvizsgálná az óceánt, és ő alkalmazkodna, igazodna hozzá. Ez még a Gyerekek Korának kondicionálása és delúziója, de ahogy haladunk előre, néhányan megtanulnak túlélni és békében működni, néhányan pedig állandósulnak a belső és ezáltal külső harcban. (Nap Nyilasban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

December 6, kedd és December 30, péntek között egy retrospektív hatás lesz ott az életünkön. Ne lepődjünk meg, ha felbukkannak érzések, gondolatok, sőt, akár szituációk, konkrét szereplők is a gyerekkorunkból, a múltunkból. Nagyon hasonló hatást fejt ki majd ez a fényszög, mint az elmúlt négy hónap miazmája, de nem lesz annyira dögletes, annyira megzavaró, hanem pusztán alászállunk a ’nyúl üregébe’, és sokkal lágyabban, melankolikusabban, elgondolkodtatóbban jönnek majd fel az emlékek, elfeledett-eltemetett dolgok. (retrográd Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 8, csütörtökön a Vénusz bolygó a Vízöntő jegyébe lép. Fentebb láthattuk, hogy itt sem érzi annyira jól magát, de már egy fokkal jobban, mint a Bakban. Úgy a hátsó ajtón már fel-feltűnhetnek örömteli, kapcsolódó dolgok is, ám a Vízöntő a nem-materiális, nem-evilági dolgokat jelenti. Emiatt ez is azt erősíti, hogy az örömöket, a jólét érzetét, a kellemességet inkább ne a materián keresztül keressük magunkban és a másikkal való kapcsolatunkban, hanem próbáljuk megtalálni ezek mögött az Ideát inkább.

December 12, hétfő és December 25, vasárnap között az elmúlt négy hónap miazmája visszatérhet, mini-miazmaként. A gondolatainkért-kommunikációnkért-cselekedeteinkért felelős Merkúr eleve hátrafelé halad december során, de itt két hétre rá is megy a tudatalattiba lenyomott és ott összeerjedt dolgokért felelős bolygóra, a Plutora. Kettővel feljebb olvashattuk a gyerekkorunkba visszavivő retrospektív hatást; ez is nagyon hasonló, csak ez felszedi a nem annyira kellemes dolgokat is. A cél itt is a Felnövés, hogy ránézzünk azokra, amikre gyerekkorunkban nem tudtunk, mert kicsik és nem-erősek voltunk, és mert nagy valószínűséggel akiknek nagyoknak és erőseknek kellett volna lenniük, nem tudtak vagy nem akartak ebben segíteni anno. Most amolyan tudathasadt állapotban saját magunkat kell majd kicsit ringatni, dajkálni, felkarolni, támogatni ebben. (retrográd Merkúr együtt Plutoval Bakban)

December 15, csütörtök és December 21, szerda között egy hétig ez különösen megzavarhat bennünket. A Gyerekkorunkra hajlamosak vagyunk úgy emlékezni, mint igazi Paradicsomra, de ennek oka leginkább az, hogy már sikerült lenyomni az ott ért fájdalmakat, hogy a felnőttkorunkban több a tennivaló és a legfontosabb, hogy akkor még közelebb voltunk a nem-evilághoz. A lényeg, hogy ahogy jönnek fel december során ezek a beakadt energiák, annyiban két szék közé eshetünk, hogy meglepődhetünk, hogy „Jé, ez is így volt?! Jé, ez is ott van még?! Jé, azt hittem, ezt már elfelejtttem/feldolgoztam!?”; ugyanakkor amíg ezekkel vagyunk elfoglalva, bőven nem tudunk ránézni a Jelenre, és nem tudjuk élni a felnőttkorunk potensebb, védettebb, élőbb dolgait. (retrográd Merkúr Bakban kvadrátban Jupiterrel Mérlegben)

December 19, hétfőn a Mars bolygó a Halak jegyébe lép. A Halak szintén a tudatalattinkat, a magzati korunkat, a születésünk előtti Egységet jelenti, a Mars pedig oda viszi én-ünket, egzisztenciánkat, céljainkat és ambícióinkat. Egyúttal le is csillapít bennünket, mint amikor az égett bőrt bekenik aloéval. Engedjük el itt (is) a kontrollt, hagyjuk, hogy jöjjenek fel a dolgok bennünk, az életünk szituációiban, és minél inkább passzívak tudunk maradni, mély levegőkkel lekövetni, annál hamarabb megy is tovább szépen minden. Erősebben, Felnőttebben, egységesebben fogunk kijönni belőle a folyamat végére.

December 19, hétfő és Január 7, szombat között a Merkúr bolygó hátráló mozgású, retrográd lesz a Bak jegyében. Időközben átkacsint kicsit a Nyilas jegyébe is, de csak néhány napra. A Bakban hátrálása még erősebben felhozza a mély-gyermeki dolgokat, és méginkább megfagyasztja gondolatainkat-tetteinket-kommunikációnkat. Egyúttal a korábban említett barátság, testvéri viszony, és a gyerekek témáit is kitolja, lassítja. Ez a három hét olyan, mint amikor az űrhajósok egy kapszulában hibernálva és altatva tartanak valahova a világűr csendje, sötétje és mélye felé. Vegyünk itt ki minél több és nagyobb értelemben szabadságot, érjük el itt az aktivitásunk alját, és innen fogunk majd szépen lassan megindulni felfelé Január 8-a körül.

December 20, kedd és December 30, péntek között egy hatás behozza azért természetesen a ’fesztív’ hangulatot is. E Karácsony során előfordulhat, hogy nincsenek ott azok, akik korábban voltak, legyen szó családtagról, barátról, párkapcsolatról, előfordulhat, hogy a meleg ünnepi vacsora nem lesz olyan ízes, mert eszünkbe jutnak dolgok ebből az évből, akár saját életünkből, akár a Kollektíva történéseiből. Mégis, a rövid csend és intermezzo után érdemes arra törekedni itt, hogy felismerjük, amink Van, és azt a rengeteg lehetőséget, ami ott van az életünkben. Nem MLM-es kamu-motivációs lehetőségeket, hanem úgy általában. Hogy van meleg víz, internet, ennivaló, szép és drága ruhák, teljes jólét. Olyan spirituális lehetőségek tárháza jelenleg, amik talán Keleten sincsenek meg jelen pillanatban. Ebben kellene kicsit megmártózni, és ha akarunk fogadalmat tenni, akkor tegyük azt lehetőleg, hogy megpróbáljuk ezt minél jobban kiélvezni, értékelni: mert a világ nagy részének nincs ez, és hamarosan már nekünk sem ez lesz. A cél, hogy ez ne beárnyékolja a karácsonyt, hanem méginkább a Jelenbe tudjon bennünket vinni: a dolgok Értékelésébe. A két amolyan Fő bolygó is ezt a hatást adja egy harmadiknak, napra pontosan egyszerre. (Vénusz Vízöntőben trigonban Jupiterrel Mérlegben; Vénusz Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

December 21, szerdán a Nap bolygó a Bak jegyébe lép. Ez az év legsötétebb napja, a Téli Napforduló ideje. Január 21-e mellett, (mely energetikailag az „Év leghidegebb napja” a Bak és a Vízöntő szaturnikus jegyek határa miatt), ezen a ponton áll a leggyengébb pozícióban a Nap.
Mintha egy örvény aljára érne, ott három napig vonul az alján, és a negyedik napon megindul felfelé. Ezért van a keresztény kultúrkörben 24-e és 25-e Karácsonyként ünnepelve. Itt emlékezik a legtöbb hagyomány a Nap felfelé indulására, a Fény Születéseként ünnepelve hol így, hol úgy. A nappalok innentől hosszabbodnak, és a Sötét, a Hideg, a Halál, melyek a Bak jegy címszavai, elkezdenek látszólag erősödni, de azzal, hogy már belemegyünk ezekbe, megjelenik a túljutás is rajtuk. Mindez a Bak-motívum teljesen lefedi a Karácsony szellemiségét és üzenetét is.

December 21, szerda és December 30, péntek között az augusztus 1-je és december eleje között négy hónapon át tépázott emberi és párkapcsolatok elkezdhetnek új lendülettel feltöltődni, kicsit rendeződni. Ennek első lépése lehet amolyan eltávolodás is, érzelemmentesség is, ami teljesen jó, mert kicsit ki- és felemelkedve tudjuk átlátni a dolgokat, és nem belevonódni; kiemelkedni abból a miazmából, ami a teljes nyár végét és őszt áthatotta. Láthatjuk, hogy ennek teljesen kellős közepén lesz a három napos Karácsonyi ünnep idén. (Vénusz Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

December 21, szerda és 2017. január 3, kedd között a célunk ránézni, ahol vagyunk, pontosabban ahova lecsúsztunk a négy hónapos miazmatikus mérgezés után. „Ha már lent vagy a padlón, nézz szét, hogy fel tudsz-e venni valamit onnan!”, tartja a bölcsesség. Valami ilyesmit kellene itt csinálnunk. Valószínűleg rengeteg embernek nagyon sok minden elveszett az elmúlt négy hónapban eddigre, párkapcsolat, barátság, munkahely, nagyon sok mindent csontoztak le rólunk. Így vagy úgy, meg kellett edződnünk. Ebből kellene erőt merítenünk. Hogy élünk. Innentől, ahogy korábban a Nap Bakba lépésénél olvashattuk, így vagy úgy felfelé fogunk indulni. Ha visszakapunk elveszett dolgokat, azért, ha újakat kapunk helyettük, azért, ha nem kapunk, azért. Örüljünk, mert élünk, létezünk, vagyunk. (Mars Halakban együtt Leszálló Holdcsomóponttal, szemben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

December 22, csütörtök és 2017. január 1, vasárnap között a „sza*ul, de büszkén!” elvet is alkalmaznunk kellene az életünkben egyúttal. Na nem tévesen identitást gyártva abból, hogy megcsoffadtunk, kívül és/vagy belül, hanem hogy tényleg: nagyon sok mindenen vagyunk túl az elmúlt négy hónap után. A nagy része pedig nem igazi eredmény volt-lett, hanem sima edzés, izzasztás. Innen lejjebb már nem nagyon lehet csúszni, tekintve, hogy a Skorpiós miazmának innentől vége, a Nap a Bakba lépve már felfelé indul virtuálisan. Ölelgessük meg magunkat itt egy kicsit, veregessük meg a hátunkat, és 2017. január 2-án hétfőn lássunk neki: mindennek, mintha álmoból ébrednénk, és elindulunk. (Nap Bakban szextilben Leszálló Holdcsomóponttal Halakban, trigonban Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

December 25, vasárnap és 2017. január 4, szerda között egy másik gyógyító, segítő erő is felkarol bennünket. :) Nem lesz ez túl látványos, vagy intenzív, hanem amolyan fuvallat-szerű. Tartja bennünk a lelket, vigasztal, ellazít, leveszi a vállunkról a terhet. Pihenjünk, regenerálódjunk gyógyuljunk itt sokat, ha tehetjük, menjünk szó szerint wellnesselni, gyógyfürdőbe, masszázsra, aromaterápiára. (Nap Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 25, vasárnap és 2017. január 9, hétfő között a művészet az lesz, hogy az örvény, a gödör aljáról ne akarjunk erőlködni. Mintha kómából ébrednénk, itt a maga természetes ütemében kell a regenerálódásunkat megtenni. Ha túl hamar akarunk ugrálni, kapkodni, mindent megkapni újra, az a Kezdet szintjére vethet ismét vissza minket. Ez az egész Kollektív, grandiózus időszak egyre inkább a kontroll elengedéséről szól, ezért is fontos, hogy itt kicsiben, a saját életünkben is gyakoroljuk ezt; különösen ebben a két hétben itt. (Mars Halakban együtt Neptunusszal)

December 26-27, hétfő-kedden mindezek mellett vagy ellenére kitörhet rajtunk a frász. Fellázadhatunk belül vagy kívül amiatt, ami az elmúlt négy hónapban, tágabban az elmúlt egy évben történt. Akár a saját lokális életünkben, akár a Kollektívában. „Mi az, hogy az egész évben a terrort kellett olvasni?!”, „Mi az, hogy Brexit?!”, „Mi az, hogy Trump nyert?!”, „Mi az, hogy meghalt anyukám/apukám/rokonom?!”, „Mi az, hogy szakítottak velem, nem kellettem?!”, „Mi az, hogy olyannal voltam, aki nem kellett, aztán mégis kell, de nem kell?!”. Így tétre-befutóra év vége előtt rájöhetünk, hogy akár kívül, akár blül, akár kicsiben, akár nagyban, voltak nagyon, nagyon csúnya dolgok. Korábban is, hiszen 2012 és 2015 között is erről szólt. De valahogy ott éreztük, hogy azzal annak vége is. Most érezzük, úgy érezzük, hogy igazán most jön a java. Ezért az elménk bepánikolhat, fellázadhat, vissza akar majd kicsit ezen dolgok elejére, vissza akár 2015 őszéig is, vagy még messzebbre. (Kos Uránusz fokra pontos szembenállása Mérleg Jupiterrel)

December 26, hétfő és December 31, szombat között ebben van azért egy segítségünk, egérutunk. Máshogy kellene kilépni az Időből, mint ahogy a fenti hasábban le lett írva. Nem elme-szinten projektálni kellene, hogy mi volt, vagy minek kellene lenni, hanem Időtlen dolgokat keresni. Érdemes itt gondolatban visszamenni a gyerekkorunkba, annak is kezdeti szakaszaiba, akár régi képeket nézegetni. Ha van gyerekünk, sok időt tölteni itt vele, figyelve, úgymond magunkba szívva ártatlanságát, gondtalanságát, még érintetlenségét. A Gyermeki Ártatlanság, a Család Egysége arctípusokat kellene itt megtalálnunk, és az ki tud emelni a ’mi volt, minek kellene, kellett volna lennie’ ringlispílből. (retrográd Merkúr (és Nap és Hold) Bakban szextilben Marssal Halakban)

December 29, csütörtökön amolyan évzáró durranásként az Uránusz előreindul a Kos jegyében! Július 30-án indult hátra. Hohó! Várjunk csak! Augusztus 1-jével indult a négy hónapig tartó miazma, amiben vastagon benne volt természetesen a Kosban hátráló Uránusz is, hiszen láthatjuk, hogy gyakorlatilag másnap a hátráló mozgásának kezdete után valami megváltozott, furcsa lett. Nos, előreindulása nagyban segít majd a miazma utolsó maradékának is a kitisztulásában!

Ugyanakkor ebben a megindulásban, az energiák kifelé és felfelé áradásában benne van valami, amire oda kell figyelnünk. Úgy mondanám, hogy közérthető nyelven legyen, hogy „büdös szájjal csókolózni ébredés után”. Azaz, a Kos jegy a ’kis, zárt én’-ünket jelenti, az Uránusz ennek Jövőjét, Céljait, Perspektíváit, a ’kis, zárt én-ből’ kiáradó, szellőző, átlátható energiákat.

Hááát, ez az Uránusz itt már pontosan öt, azaz öt hónapja hátrál, így ez az energiaáramlás egyáltalán nem létezett, nem volt szellős! Nagyon besültünk, beposhadtunk: saját magunkba, a ’kis, zárt én’-ünkbe. Most kinyílik egy kapu ebben.

Igen ám, de ahogy reggel is órák belső bomlása után, ha kinyitjuk a szánkat, jönnek ám ott a dolgok rendesen. Nem a legkellemesebben.  A nagyon szenvedélyesek ilyenkor bekapnak egy előre odakészített Tic Tac-ot, és úgy esnek egymásnak, a megfontoltabbak pedig isznak egy pohár vizet, fogat mosnak, visszamennek, és úgy.

Szóval kinyílik itt egy kapu bennünk, leginkább a külvilág felé, de itt még nem kellene rászabadítani magunkat egyből a külvilágra. Szuper, ismét relevanciát nyerhetnek ambícióink, életterünk, tevéseink, lehetőségeink, de mi magunk egy kicsit még beposhadtak, befülledtek vagyunk, az elmúlt 4-5 hónap miatt. Ezért is kellene minimum pár napig még itt szellőznünk, pihengetnünk, regenerálódnunk. Hagyjuk meg magunknak, és különösen a környezetünknek és a világnak azt a gesztust, luxust, hogy kimegy belőlünk a miazma utolsó maradéka is, és csak azután kezdünk el gondolkodni, tervezgetni, ambíciókat tenni a megvalósításuk felé; ami szimbólum szinten mind-mind a Kos Uránusz témája. Számszerűen olyan Január 9-éig kellene várnunk ezzel körülbelül, aztán szépen megfontoltan és nyugodtan lehet újra építkezni, szétnézni, mozgolódni. :)

jekyll-and-hyde.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

 

komment

süti beállítások módosítása