HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.09.28. 18:39 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2017

Október hónapja hozza a klasszikus ilyenkor megszokott íveket, trendeket. A hónap első részében, mely a Mérleg uralma alatt van, lesznek finom és támogató, megnyugtató hatások is. Bele-beleszövődnek majd a Skorpió kettényitó jellegei, és a jelenlegi Kor, az Állatok Kora gyorsabb témái is, de itt még lesz lehetőségünk fújni, és szusszanni is. A hónap második felében elkezdenek bejönni a Skorpiósabb energiák, de noha átfordulnak, beléjük is át-átszűrödnek a Mérleg jellegű hatások is. Emiatt ez a hónap olyan lesz, mint egy zenés tehetségkutató a tv-ben, vagy egy versenyalapú főző-show: ott lesz a feszültség benne, a hajtás, de közben élményeket is szerezhetünk, és barátságok, kapcsolatok is ott lehetnek.
Ahogy haladunk előre a hónapban, egyre gothic-abb, mélyebb-vaskosabb és furcsább energiák jelennek majd meg. Fontos emiatt, hogy október első két-három hetét még bőven töltsük egyik oldalról pihenéssel, a másikról lelkünk és energiarendszerünk tisztításával. :) A hó végétől pedig elkezdjük megnézni a Nyúl Üregét.

Október 2, hétfő és Október 16, hétfő között a hónap legelső hatása egy nagyon kulturált hatás! :) A Naprendszerünk első két bolygója a Nap és a Merkúr, így ezek képezik emberi létezésünk legalapjait. A Nap úgy általában az ’én’, a Merkúr pedig a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, az életünk mindennapi rutinjáért felelős bolygó. Ők ketten fognak együtt haladni a Zodiákus legkulturáltabb jegyében, a Mérlegben. Ez fel tud tölteni bennünket, így október első két hetében érdemes szocializálódni, elmenni vacsorázni, randevúzni, barátokkal találkozni: jól érezni magunkat. :)
A Nap az Élet is, a Merkúr a Gyerek, a Mérleg pedig a Párkapcsolat jegye. Ebben a két hétben emiatt lehetnek foganások is nagyobb számban és eséllyel, különösen azoknak, akik még nem-házas kapcsolatban vannak. Ha szeretnénk gyermeket, itt nyugodtan lehet próbálkozni (házasoknak is természetesen), ha nem szeretnénk, vagy úgymond járogatunk, és ezért még nem, akkor érdemes odafigyelni. (Nap Mérlegben együtt Merkúrral)

Október 3, kedd és Október 20, péntek között megakadhatnak az ügymeneteink. Pontosabban a szándékaink, ambícióink, terveink. Minél egoisztikusabbak és/vagy agresszívak voltak, annál jobban. Ez a fényszög az eggyel fentivel karöltve Alázatra, a Kontroll elengedésére utal, és hogy minél jobban nyomjuk-nyomjuk-toljuk, annál kevésbé fog sikerülni. Ne erőlködjünk itt ebben a két hétben; inkább a fenti hatásra koncentráljunk, és áramoljunk, lazuljunk bele, rugalmasan, selymesen. (Mars Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Október 4, szerda és Október 14, szombat között, a két fényszög szintéziseként egy nagyon kétarcú hatás lesz jelen. „Pihennénk-pihennénk, lazulnánk, elengednénk a kontrollt, de hogyan?!”. Nem nagyon vagyunk ehhez hozzászokva, és a jelenlegi életvitelünk, egyénileg és kollektíven nem tudja hova levezetni az energiákat és feszültségeket; emiatt mindig van bennünk és a világban is egy állandó izzás, zsizsegés, feszültség. Olyan ez a fényszög itt, mint amikor a menedzser elmegy egy két napos pihenésre, és pörög-pörög tovább a lendkerék, emiatt mérgelődik, hogy miért nem tud pihenni; és a kör bezárult. Innentől már a mérgelődéstől nem tud.
Ugyanakkor ebben a hivatalosan kontroll-elengedő időszakban ez a Párkapcsolatokon is meglátszódhat. Előjöhetnek a Mélyből, a Múltból feldolgozatlan ügyek. Akár az adott kapcsolat múltjából, akár korábbi emberekkel is. Mindezek alapvetően illúziók itt, így vegyünk nagy levegőket, és tegyük tovább a dolgainkat. (Nap Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 4, szerda és Október 12, csütörtök között egy másik hatás is feszesíti a Párkapcsolatok és komfortunk témáját. Többet, jobbat, ízesebbet, élvezetesebbet szeretnénk: párkapcsolatból, párból, magunkból, az élet tapasztalható dolgaiból. Elértünk már egy nagyfokú csömört, és ha már a vacsoránál őzgerincre kent kaviár a menü cikóriapürével és füge marináddal, miközben Beyonce személyesen énekel, táncol és ugrál nekünk, akkor is nincs már ott a tüzijáték és az öröm. Ez a fényszög egy Értékekre felhívó fényszög úgy, hogy a csömörön keresztül emlékeztet. Azért vagyunk boldogtalanok, mert a Matériát már kimaxoltuk. (Vénusz Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Október 6, péntek és Október 12, csütörtök között egy másik fényszög is ilyen felemás lesz. Szintén Párkapcsolati és/vagy Gyerekkori dolgok jöhetnek elő, a Mélyből. Mondhatunk, gondolhatunk, csinálhatunk olyanokat, hogy nézünk mi magunk és a többiek is, hogy „Ez most honnan jött?!”. Vagy másik megnyilvánulásban adhat olyanokat is ez a fényszög, hogy kitűzünk egy célt, vagy megjelenik a lehetőség, és mint ló elé lógatott répát vagy szőlőfürtöt követjük, és nem, követjük, és nem. Valahogy nem tud átkattanni valósággá, működővé, létezővé. Szóval résen kell lenni emiatt is. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 9, hétfő és Október 18, szerda között egy nagyon érdekes hatás lesz. Naprendszerünk Ura, a Nap lesz segítő fényszögkapcsolatban az Irányt jelölő Holdcsomópontokkal. A Leszálló Holdcsomópont jelenleg a Vízöntő jegyében van. Rámutat, hogy a Zsákutca jelenleg az androgünség, a nemtelenség, az állandó agyalás, és hogy fizikailag már nem történik semmi, csak virtuálisan és gondolatban. A Felszálló Holdcsomópont, az Út, a Megoldás az Oroszlán jegyében van, ami arra mutat, hogy élni kellene Önmagunkat, Világi szinteken is, férfiként, nőként, felvállalva énünket, és akár Erőnket, Akaratunkat is.
A Nap ebben a szakaszban arra mutat, hogy nagy erővel el kellene rugaszkodni a Vízöntős dolgoktól és címszavaktól, és lágyan, selymesen, türelmesen és okosan felfedezni és megélni az Oroszlános dolgokat. (Nap Mérlegben szextilben Felsz.HCs.-tal Oroszlánban, trigonban Lesz.HCs.-tal Vízöntőben)

Október 10, kedd és Október 16, hétfő között lesznek rendbeszedő, Irányba igazító energiák is az eddig olvasottak után. Az itt aktív fényszög segít, hogy azért szem előtt tartsuk, hogy mi a Rend, mi a Nemes, és egy finom belső bizonyossággal, nyugalommal felismerjük és megéljük azt. (Merkúr Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Október 10, kedd és Október 21, szombat között még további energiák is támogatnak abban, hogy a nagy hiperkapitalista, androgün nyegle szétesésben valami Klasszikusabb, a szó jó értelmében Ódivatú dolgok is legyenek ott. Amiknek van Tartása, Rendje, de ugyanakkor enyhe lágy átjárhatósága, és együttműködése is. (Nap Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Október 11, szerda az év második felének szerintem biztosan, de akár az évtizednek az (egyik) legfontosabb hatása: a Skorpió jegyébe lép a Jupiter bolygó. A Skorpió elfojtott Mars témáit jelenti. A Mars vágyaink, céljaink, ambícióink, erőink korlátok nélküli kiárasztása.

Ily módon a Skorpió azt jelképezi, amikor nem tudjuk vagy nem akarjuk ezt a belső, magától értetődő vörös energiát kiárasztani. Amikor nem tudjuk vagy nem akarjuk megélni énünket, céljainkat, erőinket, és igen, akár agressziónkat akkor és ahogy van. Hát, ezt nem tudjuk, és minél iparosodottabb egy társadalom és egy Kor, annál kevésbé. Pedig azok ott vannak a mélyben. A Jupiter egy kifelé-felfelé korlátlanul haladó energiát jelent.

Itt október 11-e szerdán a kamion belehajt a toi-toi-wc sorba. Ennyi. Fel fogja lökni az egyéni emberek és a Kollektíva elfojtott és már megerjedt vörös energiáit, amik eddig a mélyben voltak elrejtve. Egy Kollektív Beöntés lesz innentől, egy éven keresztül. Emiatt készültünk ennyire az elmúlt egy évben és nyártól, és folyamatosan olyan tanácsok voltak olvashatóak, hogy pucoljuk a karmánkat, méregtelenítsünk fizikailag, és kezdjünk el behúzódni. Innentől indul ez, decembertől még jobban erősödik majd, és erről a folyamatról egy külön bejegyzés lesz majd olvasható.

Október 12, csütörtök és Október 18, szerda között ismét/továbbra is, amit az elmúlt hetekben-hónapokban megszokhattunk és olvashattunk, amolyan Kentaur-effektus lesz. A nagyon Finom, Kulturált, Együttműködő csap össze az Állatias, Önös, Kapkodó-val. Szeretnénk finomabb és élvezetesebb, örömtelibb dolgokat is megélni, úgy beszélgetni, úgy gondolkodni, úgy viselkedni, de túl gyors már a világ és egyre gyorsul, túl nagy az individuálé- és ego-parádé. Tudjuk, hogy nem jó az irány, de annyira visz a nyomaték az egyéniben és a Kollektívben az önös, az egoisztikus, a zárkózott felé, hogy nem tudjuk, hogyan lépjünk ki belőle. (Merkúr Mérlegben szemben retrográd Uránusszal Kosban)

Október 14, szombaton mindebben megjelenik a Lágy Fuvallat is a dialektika jegyében. A Harmónia, Párkapcsolatok, Társadalmiság és Földeltség bolygója, a Vénusz belép saját jegyébe, az ugyanezt jelképező Mérlegbe. Ez olyan energia, mint amikor a filmekben Vivaldi Tavasz tételére a lakájok szervírozzák a villásreggelit a tengerparti ház étkezőteraszán. :) Ugyanezen a napon a Vénusz kilép a Marssal hetek óta tartó együttállásából, így energiáit még teljesebben, még finomabban tudja kifejteni. (Vénusz Mérlegbe lép)

Október 14, szombat és Október 21, szombat között fokozódik is a tempó kicsit. Az elmúlt 70, de különösen 25-30 évben a Képmutatás hihetetlen mértékűre nőtt, és az amerikai „It’s alright!” mentalitása vette át a helyét. Ez olyan szintű, hogy például a brit „How do you do?” köszöntésre, hogy Hogy vagy?, nem válaszolsz, hanem te is, mondod, hogy „How do you do?”. Az amerikai angolban ugyanez van, a „How are you doing?”-gal. Magyarul, senkit sem érdekel, hogy hogy van a másik, és mi van, csak vagy visszamondod, vagy nem mondasz semmit.
Ezzel a hatással eljön egy kicsit az Igazság Pillanata, mert masszívan előjöhetnek belőlünk, hogy Valójában hogyan érzünk, gondolunk, és ennek hangot is adhatunk, vagy kell adnunk. Mint a Hantaboy című Jim Carrey filmben, amikor nem tud hazudni többé, és az egész film komikuma és tragikuma erre épül. És ez egyre jobban erősödni fog, ahogy a Jupiter halad előre majd a Skorpió jegyében. Ami a Mélyben van, ami Rejtegetett, jön fel. (Merkúr Mérlegben-Skorpióban együtt Jupiterrel Skorpióban)

Október 15, vasárnap és Október 24, kedd között ezzel párhuzamban és akár ettől is, egy kicsit vakarózni fogunk. Szeretnénk az „It’s alright!”-ot, de sem „all”, sem „right”. Egy tanult selyemmaszk van mindenkin, lökhárítók, melyek segítenek a szocializációban, de az Én-t megnyomorítják. Itt még utolsókat rúgnak a Selyemmaszkok, mert egyrészt egyre nő az éhség a Valódira, másrészt egyre bugyog fel, ami a selyemmaszk mögött van. Bár itt október közepén még valamennyire azért sikerül tartanunk továbbra is a kontrollt, és a tanult mintákkal boldogulni. (Nap Mérlegben szemben retrográd Uránusszal Kosban)

Október 17, kedden a Merkúr a Skorpió jegyébe lép. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, életünk mindennapi rutinjáért felelős bolygó a Titok, Bűn, Szexualitás területére lép. A Skorpió energiáit fentebb megnéztük, mint elfojtott, tekergő Mars. A Merkúr erre a területre érve részesül ezekből az őrlődő, tépelődő energiákból, melyek áthatják gondolkodásunkat, kommunikációnkat, a mindennapi rutinunkat. Eddigre, itt október közepére nagyon jó, ha szeptemberben és október első két hetében ügyeinket és dolgainkat olajozottá, magától működővé tettük, önmagunkat pedig fizikailag és energetikailag lúgosítottuk, pucoltuk. Mivel a Skorpió jegyében van valami zabolázatlanság is és a Mélység, ezért jöhetnek egészen új látásmódok, énrészek is fel bennünk innentől.

Október 18, szerdán kioldódik a Jupiter és a hátráló Kos Uránusz szembenállása! :) Nagyon-nagyon kedvező dolog ez! Másfél hónapon keresztül tartott bennünket amolyan Kifeszített állapotban; lógtunk miatta a levegőben, életünk bármely területén, de elsősorban a Párkapcsolat és a Kapcsolódás, Közelség, Intimitás témáit feszítette ki. Az odaadást és az énmegőrzést húzta két végletbe. Egyúttal azt is okozta, hogy egyik részünk nagyon jól lehetett, minden oké, a másik nagyon rosszul, és ezek tudták váltogatni egymást, vagy lehettek ott egymás mellett. Ettől a naptól ez a téma kioldódik, és enyhülés indul abban, amit, amiket okozott.

Október 20, péntek és November 1, szerda között Naprendszerünk két LegFérfiasabb, LegNagyobb, LegGrandiózusabb bolygója fog együttállni, a Nap és a Jupiter. Az egésznek az a pikantériája, hogy gyakorlatilag a Skorpió jegyében történik majd mindez. Mint „elakadt Mars”, „elfojtás”, akár a Szégyen területe is a Skorpió, de mindenképpen ellentétes a Nap és a Jupiter kiáradó, emelt fővel járó, derűs és világos jellegeivel. Azt hiszem, itt fog ebben a másfél hétben a csúcsra érni az a trend, ami a Férfiak, és méginkább a heteroszexuális fehér Férfiak elleni trend. Természetesen ez egy dialektika, ahol is a Férfi volt hosszú ideig egyeduralkodó, (ahogy a Nap is a Naprendszerünkben), és ahogy haladunk a Szellemből a Matéria felé, úgy darálódott és darálódik be minden, ami Férfi, Nemes, Érték, Énképviselet, Jövő. A jó hír, hogy ha itt a mélypontjára ér ez a folyamat, onnan mindig felfelé vezet az út a szinuszhullámon, a Férfiak és így a világ számára is.

Mivel a Nap és a Jupiter együtt Hatalommal bíró személyeket is jelent, mint a mai politikusok, ez hozhat érdekes dolgokat a világpolitikába, akár elárulások, furcsaságok, meggondolatlanságok formájában: akár a mostani politikai lapítás és csiszatolás is olyan szintre érhet, ami az „Ez most vicc, vagy komoly?!” legendás kérdését is felvetheti.

Október 21, szombat és Október 27, péntek között, így hogy október közepén már forrósodik a pite, értelemszerűen megjelenik bennünk az igény a Gyógyulásra, hogy „nem gondoltuk komolyan!”, hogy visszabújjunk édesanyánkba, az anyaméhbe, egy puha, csendes, nem-érzékelő, védett állapotba. Ezt így fizikailag ha már nem lehet megtenni, tegyük meg ennek helyettesítőjeként. Menjünk szaunázni, izzasztókunyhóba, sóbarlangba, gőzkabinba, aromaterápiás kabinba, gyógyolajos lágy masszázsra. Kell itt nekünk egy puha és finom, védett, óvó közeg és energia, így adjuk is meg magunknak. :) (Merkúr Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 23, hétfőn a Nap a Skorpió jegyébe lép. Ez minden évben az az időszak, amikor a Nyár már mögöttünk, a Tél még előttünk, és egy kicsit a senki földjén vagyunk ettől. Ezt a Kettősséget képviseli a Skorpió jegye, és mivel a Nap a fő jelölő, életünk egésze is ebben az időszakban ilyen senki-földjén van itt. Ilyenkor mindig kicsit feljönnek régi, nem-megélt, nem-használt, elfeledett dolgok, kicsit tétovázunk, hogy mi, hogy, merre. Emiatt a Skorpió hónapja mindig olyan időszak, amikor nagy levegőkkel kell lenni, lefoglalni magunkat, és mint jó baseball-os, céltól-célig menni. Ilyenkor ha megállunk nagyon gondolkodni, elemezgetni, akár a külvilágban szkanderozni, sakkozgatni valakivel, az mindig nagyon be szokott tekerni mindenkit. Egy olyan hónap ez innentől, amikor tesszük a dolgunk, lesütjük a szemünk, vesszük a levegőt, és bármi, bármi feljön, azt nem az éppen ott lévő személyre, hanem a terapeutánknak dobjuk biztonságos keretek között. :)

Október 23, hétfőn ugyanakkor a Mars is jegyet vált, a Mérleg jegyébe lép. Legutóbb 2015 november 13-án lépett a Mérleg jegyébe. Ez a dátum mindenkinek ismerős lehet: ezen a napon történt a Párizsi terrortámadások, és ez a nap nyitotta meg a már két éve zajló folyamatot.
A Mars csapást, támadást jelent, a Mérleg pedig az Életünk Harmóniája, Kulturáltsága, Kecsesség, Finomság. Gyakorlatilag teljesen inkompatibilis a Mars és a Mérleg jegye. Ennek komplementere a Kos jegye és a Vénusz bolygó, ami szintén ismerős lehet, mert a most 2017-es év gyakorlatilag első hat hónapjában a Vénusz a Kos jegyébe ’szorult’.
Ez a másfél hónap, amíg áthalad a Mars a Mérleg jegyén szintén vadítani, pörgetni fogja a dolgokat, a Társadalmiságot, a Kapcsolatokat, és különösen a hölgyeket, mert a Mérleg alapvetően őket jelenti. Emlékezhetünk, 2015 november-decemberében volt az Ákos és a Kövér László-botrány, amikor is a nők és a női szerepek témája hihetetlen indulatokat eszkalált, és végül teljesen túlnőtte magát a közbeszédben, és érdekes módon a gazdasági életben is, mint átalakítások, szerződésbontások és átrendeződések.

Október és november hónapja nagyon erősen az Emberi kapcsolatok és Emberi témák működéséről, együtt és külön működéséről fog szólni.

Október 24, kedd és Október 31, kedd között egy másik hatás is betekeri ezeket a témákat. A végtelenül finom, tiszta és sima Mérleg Vénusz kerül csiki-csukis kapcsolatba a Bak Pluto-val. Annyira archetipikus ez a téma, hogy nem egy filmben jelenet is készült róla, aki szeretné, ide kattintva tudja megnézni a két minőség ilyen kapcsolatát. (Mérleg Vénusz kvadrátban Bak Plutoval)

Október 25, szerda és Október 31, kedd között egy nagyon mélyen átnéző-belenéző időszak lesz, ahol Önmagunk és a Világ mélységeiből és amplitúdóból fogunk kóstolót kapni. Ez olyan Alice és a Nyúl Ürege hét itt, ahol Párhuzamos Valóságok és megélések simán jelen lehetnek. Szeptember első egy-két hete volt ugyanilyen, ez a hét itt valamivel dinamikusabb lesz, és célja, hogy a komfortzónánkat, tapasztalási zónánkat kitágítsuk. (Merkúr Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Október 29, vasárnap és November 8, szerda között egy másik mélyen Gyógyító hatás is lesz. :) Le kellene egy kicsit engedni itt a falakat és az akaratot, és szinte teljesen megmerítkezni abban, ami Van. Ha ’pozitív’, abban, ha ’negatív’, abban. Sokat gyógyítani-tölteni a testünket és a lelkünket, regenerálódni, kiszállni egy kicsit a ringlispílből. (Nap Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Október 30, hétfő és November 7, kedd között lesz egy fényszög, ami szintén a néhánnyal fentebbi Klasszikusabb, Ódivatúbb energiákat sugározza be. Arra hívja fel a figyelmünket, hogy a Rendhez lenne jó visszatalálni és a Nemes Alapokhoz. Sokan, sőt, az agymosásnak köszönhetően mindenki úgy gondolja, hogy a szabályok és a keretek megfojtják, tönkreteszik az Örömöket és a Harmóniát, a Kapcsolódást. Ez teljesen így igaz, amennyiben végletesek a keretek és a szabályok. A másik véglet, a totális káosz, ami jelenleg van a dialektika másik oldalán, ugyanúgy tönkreteszi az Örömöket és a Harmóniát, a Kapcsolódást. Valahol félúton kellene ebben találkozni, és azt megélni. :) (Vénusz Mérlegben szextilben Nyilas Szaturnusszal)

Október 31, kedd és November 7, kedd között ezzel gyakorlatilag napra pontosan ott lesz ennek a hatásnak a komplementere. Ez szintén a Kentaur-effektus lesz, ahol is Felül normális, kulturált, együttműködő selyemmaszkok leszünk-vagyunk, alul pedig az önös, individualista, zárt, és egyedül küzdő. Ezek kerülnek szembenállásba, fenntartva és ismét megerősítve-létrehozva jelenlegi korunk legnagyobb problematikáját és kérdéskörét: Hogyan lehet azt megoldani, hogy mindenkinek és mindenhol jó legyen? Hogyan legyen csak az enyém!!! az Öröm és a Harmónia, ha nem akarok és nem vagyok hajlandó másokkal kapcsolódni? Hogyan csökkenjen a nyomás és a feszültség, ha mindenki ki akar emelkedni, de az ezzel járó versenyt és feszültséget nem akarja?
Csupa-csupa megválaszolatlan és megválaszolhatatlan kérdés, ami egy ideje foglalkoztatja a Kollektívát, és ezen a héten egyénileg is ezek a kérdések fognak foglalkoztatni bennünket. A Művészet az lesz, hogy amikor nincs ott a másik, kimaxolni a saját dolgainkat; és amikor ott van, azonnal eldobni, és együtt csinálni dolgokat. Az ütemet, ennek ritmusát kell eltalálni. (Vénusz Mérlegben szemben retrográd Kos Uránusszal)

Akik olvassák a blogot egy jó ideje, megfigyelhették, hogy nagyon tárgyilagosan, és inkább a realitásba hajlóan vannak megfogalmazva a bejegyzések. Akik az elejétől kezdve olvassák, azaz 2011 végétől-2012-től, azok pedig láthatnak egy konstanciát. Azt az alapideát, hogy a világunk gyorsul, és ez előbb-utóbb súrlódással, hevüléssel, majd a kerék elszállásával fog járni. Emlékszem, 2012 nyarán volt több egymást követő workshop, ahol erről volt szó sokszor. Arról, hogy hamarosan mindegy, hova megyünk, ezzel a Gyorsulással, és az ebből eredő Hővel fogunk találkozni.

2015-re prognosztizálva volt, hogy a Gyerekek Korának, a ’hipihupinak’, a jövés-menésnek, és az ész nélküli egoparádénak hamarosan vége szakad. 2015 óta nem tudunk már annyit utazgatni a világban, sok országban az utcára sem tudunk igazán kimenni. A klímaváltozás egyre érezhetőbb, és exponenciálisan az, gyorsul minden és hevül.

2016 sokak szerint az egyik legsz*/abb év volt, erről még internetes meme-ek is születtek. 2017-ben pedig lapítunk, várjuk a csodát, hogy majd jön a Mikulás, és csettint egyet, amitől visszaáll minden a himihumi, hipihupi buliba.

Korábban az lett prognosztizálva, hogy 2017 októbertől és decembertől (a Jupiter Skorpióba lépése és a Szaturnusz Bakba lépése miatt) sötétebb, zártabb energiák és idők jönnek. Nem látom, hogy mitől ne lenne ez. Olyan gazdasági, társadalmi kérdések és témák vannak, amik mindegy merre indulunk, megoldhatatlanok. Hogy mindezt leírni pesszimizmus, nem tudom, inkább realizmusnak tekinteném, és előrelátásnak. Minden valamirevaló sci-fiben, jövőben játszódó filmben van olyan szakasz, amikor annyira eltárgyiasult az emberiség, annyira elvesztette-elengedte határait és kereteit, hogy egy gothic szakasz érkezett; mely sötétebb, vadabb, küzdőbb. A ’buli’ elfajult. Én ezt látom most, pontosabban ennek a kezdetét. Ahogy nőtt a népesség, ahogy egyre jobban át-és-át lett huzalozva mindenki és minden: innentől már egy gombnyomás bárhol, egy pillangó effektus, és a világ másik végén is érződik, vagy generálódik valami.

Emiatt mostanában nagyon érezhető szerintem az embereken egy megszeppentség, és egy tanácstalanság is. Megszokásból még rúgkapálunk, mint kivéreztetett csirke; és közben ernyedten reménykedve verjük a tamtamot, Világbékéről, Egységről, Politikai Jogokról és Korrektségről, de akinek van maradék józan esze, az látja és érzi, hogy a vonat fele már kibillent a sínről. És ez jó! Jó, mert annyira idétlen volt már ez a virtuális börtön, ez a bilincs, ez a láthatatlan villanypásztor, ahol is mindenkinek beagymosták, hogy „Különleges vagy, egyedi, fantasztikus, bármi lehetsz, te vagy a legjobb!”. Ha mindenki „különleges”, „egyedi”, ha mindenki a „legjobb”; akkor valójában mindenki átlagos. Látjuk ezt…?  És ez nem más volt, mint virtuális villanypásztor. Ha elhimihumizol, akkor nem lesznek igényeid a Valódi dolgokra. Nem fogsz lázadni, mocorogni, hanem fogyasztasz. Vagy az ájfónt és az instát nyomogatod világi fogyasztóként, vagy a „szeretetet” és az angyalokat kergeted, ’meditálsz’, ’jó’ vagy, spirituális fogyasztóként. Ami sem nem szeretet, sem nem angyalok, sem nem meditáció, hanem ezek képzelése, gondolkodás róla, és mívelése (sic!).

Ahogy 2012-ben készültünk, hogy 2015-től robbanjon a világ, Marsikusan, úgy készülünk 2015 óta, hogy befékezzen, behúzódjon, beszoruljon a világ, Szaturnikusan. A nagy pörgésben hamarosan elindul egy kézifék, egy beszorulás és kisiklás, ami három dologban csúcsosodhat ki:

  1. Kijárási tilalom
  2. Polgárháború
  3. A társadalom kettészakadása, ideológiai szinteken
  4. Ezek keveredése

Ez egy ideje már mocorog. Októberben valószínűleg még nem fog ez látványosan elindulni, mégis javaslom mindenkinek, hogy kezdjen el Felnőni, Komolyodni, komolyabban és hozzáértőbben csinálni a dolgait. A himihuminak vége, és hamarosan egyre inkább vége lesz.

Tudom-tudom, emlékszem még olyanra, amikor katonák képét posztoltam öt éve, és „pesszimista” és „riogató” voltam. Arra is emlékszem, hogy 2012-ben a december 21 miatt Aranykort és Dimenzióváltást posztolt mindenki. Ha most körbenézel, katonákat és rendőröket vagy dimenzióváltást és aranykort látsz? Van olyan oldal, aki azt írta 2015 végén, hogy „2016 a Szív Éve lesz!”. Itt azt írtuk, hogy „2016-ban kirobbannak majd az eddig elnyomott indulatok”. Természetesen nézőpont kérdése, hogy nézzük 2016-ot, de így, hogy már mögöttünk van, mindenki el tudja dönteni, hogy a "Szív Éve" volt, vagy olyan év, amikor kirobbantak az addig elfojtott indulatok.

A 2018-as év a 2015-16-os és a 2017-es év szintézise lesz: behúzódással, és az eddigi kinti dolgokkal, robbanásokkal is.

Most kezdjünk el már behúzódni, és csináljunk helyet, ágyazzunk meg fizikailag és lélekben is ennek. A Dialektika jegyében a Nagy Kiáradás és Pörgés után hamarosan jön a Nagy Behúzódás és Pörgés. A világban Rend van. :) Nálunk sokkal, sokkal nagyobb Rend.

mirror.jpeg

Aktuális híreink

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

komment

süti beállítások módosítása