HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.07.01. 11:06 Zöldkör

Július hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Jó hosszú időszak után elmondhatjuk, hogy Július hónapja számunkra sokkal jobban tetsző folyamatokat tud már hozni. :) Teljesen elszoktunk ettől 2017 októbere-decembere, tágabban 2014 decembere-2015 szeptembere óta. Most júliusban azonban számos hatás lesz, ami segít és gyógyít bennünket, ami pozitív irányba változik és a Működés témáit is be tudja hozni. Tavaly október-december óta most először lehetett érezni a kidolgozásánál és megírásánál, hogy „Na, ez tetszik!”. Eddig az attitűdünkre is kellett figyelni és a tények sem igazán támogattak bennünket. Most a tények a Pozitívabb irányba tudnak fordulni szépen fokozatosan, és az attitűdünk az, amire továbbra is kell figyelni; és ami a tényeket még el tudhatja fordítani-ferdíteni. De egyre inkább elkezdhetjük visszakapni azt, ami a Harmonikus, Működő Rutinja az életünknek. :)

Július 2, hétfő és Július 9, hétfő között egy nagyon izgalmas fényszög lesz aktív. Hivatalosan ez egy bennünket ’megfogó’ fényszög, de van benne egy csavar. Az egyik tényezője a Tervek, Ideák, Célok csillagjegye, és az ’én’, az ego, az akarat bolygója. Ezzel szemben van a magasabb Én és a cselekvések, gondolkodás, kommunikáció bolygója. A csavar a dologban, hogy eddig az ismert történelemben nagyjából úgy nézett ki, hogy „Vagyok valaki, ezért/ebből cselekszem és tervezek”; magyarul kifejezem magam. Az elmúlt húsz év kondicionáltsága alapján ez úgy néz ki, hogy „Vannak a trendek, és a bennem ösztönösen felbuggyanó ingerek, abból csinálok valamit, és majd lesz valami, majd leszek valaki!” Ez az egy hét ezeket állítja szembe, és a jelen korszak nagy tanulságait jelzi kicsiben, hogy nem biztos, hogy amit egyéni-lokális, ’kis én’, ego szinten szeretnénk, az jó is. Alázatra, türelemre, a Valódi Én igényére tanító fényszög, ezáltal hét ez. (Merkúr Oroszlánban szemben Marssal Vízöntőben)

Július 2, hétfő és Július 10, kedd között ezzel napra párhuzamosan ott van az előző fényszög komplementere. Három vizes jegyben lesz egy Nagy Trigon, ami ez energiák meglehetősen korlátlan áramlását hozza létre: a „vizes” területeken, azaz az érzelmek, az intimitás, a kapcsolódás, a gyógyulás, a mélyre-menés és gyógyulás területein. Nagyon szépen kiegészíti a fenti fényszöget, és próbál visszavinni bennünket intimebbe, ego-nélkülibb, kevésbé zárt állapotokba. (NagyTrigon – RákNap-SkorpióJupiter-HalakNeptunusz)

Július 3, kedd és Július 13, péntek között ennek egyik része egy hiper-Gyógyító hatás, így itt másfél hétig keressük a fizikai, érzelmi és energetikai értelemben a gyógyulást, a foglalkozást, és a Család témáit, találkozások, rendezvények, együtt-lét formájában. (Nap Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Július 5, csütörtök és Július 14, szombat között lesz a dialektika jegyében egy ellenpólus is mindebben, ahol is rendben, szeretnénk mi kevésbé önösek, fejben lévők lenni, de korábbi elakadt energiák, irracionális félelmeink és fóbiáink, azaz tudatalattink nem annyira segít ebben. Különösen a gyerekeknél érdemes odafigyelni arra, hogy bekeményedhetnek és megzavarodhatnak egyidejűleg, a „nem tudom, de azt nagyon!” programját működtetve. Legyünk velük toleránsak, és mi magunk is figyeljünk oda, hogyha jön olyan érzés, gondolat, szándék, amiről látjuk, hogy nagyon nem-itt és nem-most van, akkor azt engedjük is tovább rajta való rágódás nélkül. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Jupiterrel Skorpióban)

Július 7, szombat és Július 17, kedd között ennek egy testvér-hatása lesz ott párhuzamosan, ami szintén az Én-ünk és a tudatalattink szembenállását jelzi. Szeretnénk mi érzelmeket megélni, kapcsolódni, pihenni, gyógyulni, de ebben akadályoznak a tudatalattink elakadt, savas energiái. Itt is ugyanazt lehet mondani, ne kapkodjunk, ne rohanjunk és legyünk résen; ha ez megy, akkor nagyon szép állapotokat is meg lehet élni. (Nap Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 7, szombat és Július 16, hétfő között ezzel napra párhuzamosan ott lesz egy segítő fényszög is ennek társaként. Meg tudnak jelenni Földelt, Hosszútávú, Működő dolgok is (Bika Uránusz), ha céljainkban szerényebbek, (együtt)működőek vagyunk (Szűz Vénusz). Ez is az Arany Középútra hívja fel a figyelmünket, és hogy az elmúlt húsz évben kialakult „mindent vagy semmit!”, „senki vagyok, de én vagyok a Valaki!” kettősségeit letéve tudnánk boldogulni. (Vénusz Oroszlánban-Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Július 9, hétfő és Július 18, szerda között ezzel szintén szinte párhuzamosan ott van a Vénusz másik fényszöge, ami ugyanúgy olyan területre ad és kap energiát, ami a Felnőttség, Szerénység, ÖnKontroll, Alázat témáiról szól maximálisan. (Vénusz Oroszlánban-Szűzben trigonban Szaturnusszal Bakban)

Július 9, hétfő és Július 16, hétfő között kialakul egy újabb NagyTrigon, ahol az energiák korlátlan áramlása a Kulturáltság, Szerénység, Szorgalom területein történik, és ez tudja megadni a valódi értelemben vett Harmóniát, Jólétet, és a mi még fontosabb, a Működő Luxust. (NagyTrigon – SzűzVénusz-BikaUránusz-BakSzaturnusz)

Ennek az egy hétnek, július első két hetének, és úgy általában véve a 2016 és 2023 közötti hét év (!) megértésének nagy segítsége, ha megnézzük a Szökőhév (Leap Year) című filmet. Az a folyamat, ív, ami történik benne, mutatja, hogy hol vagyunk most, mi a lényeg benne, és hogyan jutunk el, mégha rögösen is, a Valódi Értékekig mai férfiként és nőként. Nagyon jó film! :) (https://port.hu/adatlap/film/tv/szokohev-leap-year/movie-107342)

Július 9, hétfőn egyúttal egy szintén nagyon kedvező dolog történik azzal, hogy kioldódik három hét után egy olyan hatás, ami görcsössé, savassá tehetett bennünket, és lendületünkben erőteljesen megakaszthatott. Ahogy fentebb láthattuk, itt sem fogunk még egosan száguldozni, de a megálltságból a tépelődés ki tud menni. (Kioldódik Skorpió Jupiter és Vízöntő Mars kvadrátja)

Július 10, kedden egy újabb szuper dolog, hogy a Vénusz az Oroszlánból a Szűzbe lép. A Vénusz jele mindenki számára ismert: kereszt, felette egy karika. Értelmezése úgy történik, hogy a matériában gyökerezve (kereszt) nagy felületen elérhetőnek lenni, egyensúlyban (karika). Ily módon kapcsolódnak a Vénuszhoz a Földeltség, Társadalmiság, Erotika, Párkapcsolat témái. Az Oroszlán egy zártabb, autoriterebb Én témája, így a Vénusz Szűzben lépésével az Együtt-Működés, Arany Középút, a Működő Rutin témáiból részesül jobban e bolygó. Sokkal jobban otthon érzi itt magát, és ez nekünk is nagyon jó. (Vénusz Szűzbe lép)

Július 11, szerdán pedig egy olyan történés lesz, amitől a szó jó értelmében még a könnyünk is kicsordul: előre indul a Jupiter bolygó!!! :) Négy hónapja, még márciusban kezdte meg hátráló mozgását, és ilyenkor a hagyomány és a tapasztalat szerint is kevésbé tudja kifejteni jótékony hatásait a Nagy Jótevő, a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygója. Előre indulásakor mindig meg is tudnak indulni a dolgok. :) Mivel a Skorpió jegyében történik ez, pár apró témára oda is kell figyelni. A Skorpió elakadt, savas, gyulladt területeket is jelent, így ha valakinek van hajlama egészségügyi anomáliákra, legyen ügyes és körültekintő ezeken a fizikai részeken: máj, epe, gyomor(sav), petefészek, még, végbél, aranyér, vérnyomás. Lassítsunk 11-e szerda környékén plusz-mínusz pár nappal, hogy ennek a bolygó-fordulásnak és amit feltolhat legyen tere, és akkor minden rendben lesz.

Július 14, szombat és Október 1 (!), hétfő között egy igazi ego-csapoló hatás lesz; illeszkedve abba a trendbe, amit a Nyilas Szaturnusz, és mostmár különösen a Bak Szaturnusz jelent. Azokat a dolgainkat, amik önösek, egosak, hirtelen felindulásból szeretnék, agyalásból szeretnénk, nem tudjuk majd igazán Földelni és Hosszútávúvá tenni. A Bak Szaturnusz 2017 decembere és 2020 decembere közötti három évben abszolút felnövesztenek, felnevelnek bennünket a Gyerekek Kora után. A Nyilas Szaturnusz bezárta az ’Óvodát’ és a ’Játszóteret’ 2014 decembere és 2017 decembere között, a Bak Szaturnusz pedig már nevel. Ez a fényszög az egyik eszköze. Mint a gyerekeknél: „Most akarom!!!”. ’Még nem lehet…’. „Mindent akarok!”. ’Kapsz, de csak annyit amennyi van…’, vagy ’Kapsz, de csak annyit, amennyi kell…’. Pont így nevelik, szocializálják a gyerekeket jobb helyeken, olyan 2 és 6-7 éves koruk között. Ez a fényszög ugyanezt teszi. (Mars Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Július 17, kedd és Július 27, péntek között már egy olyan hatás is van, ami a Skorpió Jupiter 2017 októbere-decemberétől felkavarodott energiáit gyógyítgatja is. Nemrég, május környékén elértünk időszakának közepére, és egy-két hónapig pilláztunk, erőt gyűjtöttünk. Most már ott vagyunk, hogy felnyomott annyi energiát a Skorpió Jupiter, hogy van miből gazdálkodnunk, és fordítva is: Azzal, hogy/ha kulturáltan, egyensúlyban élünk, az is tud segíteni, hogy tudatalatti frusztrációink robbanás vagy görcsölés nélkül gyógyuljanak, átalakuljanak működő energiákká. :) (Vénusz Szűzben szextilben Jupiterrel Skorpióban)

Július 20, péntek és Július 30, hétfő között egy másik hatás is billegtet minket az Együtt/Külön, Kapcsolódás/Egyedüllét, Odaadás/Kontroll, Együttműködés/Autoritás témáiban. Még nagyon erős a Gyerekek Korának kondicionáltsága, de már meg is tanultuk, hogy hova vezetett és miért nem működő. Most vagyunk ebben az átállási folyamatban félúton. Minél inkább az Együtt, a Kapcsolódás, az Odaadás, az Együttműködés felé megyünk, annál Földeltebbek és Hosszútávúbbak tudunk lenni, de az is művészet, hogy az egészséges Én-ünk is megmaradjon ebben. (Nap Rákban-Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Július 20, péntek és Július 29, vasárnap között ezzel párhuzamosan egy olyan hatás is van, ami arról szól, hogy rendben, eddig a befelé figyelés, az öngyógyítás volt, és kellett, hogy legyen 2017 októbere-decembere, a Skorpió Jupiter kezdete óta, de mostmár arra is oda kell figyelni, hogy ez ne legyen l’art pour l’art fetrengés, kínlódás; innentől már kicsit ki kellene engednünk magunkat a társadalmiság, a működés területére: a Való Életbe. Olyan ez, mintha megműtöttek volna 2017 október-decemberében bennünket, eddig lábadoztunk és gyógytornáztunk, de most már nem kell annyira óvatosnak lenni, és egyszer el kell hagyni a kórházat is. Ez a hét az, ahol jó, ha átfordul bennünk ez, és 2018 novemberéig, a Skorpió Jupiter időszak végéig már csak ’bejárós’ betegek legyünk, ne ’bentlakók’. (Vénusz Szűzben szemben Neptunusszal Halakban)

Július 23, hétfő és Július 31, kedd között a kettővel fentebbi hatás testvére lesz aktív, és arról szól, hogy ezen Együtt/Külön, Kapcsolódás/Együttlét, Odaadás/Kontroll belső billegésünk során ne akarjunk Hosszútávú Terveket szövögetni, és nagy Erőkifejtéseket tenni az irányukba. Tegyük meg, amiket meg kell tennünk, csináljuk az életünket, eljön majd az az idő is, amikor már a Jövővel kellene, vagy pontosabban lehet foglalkozni. (Nap Rákban-Oroszlánban szemben Marssal Vízöntőben)

Ugyanezen a héten kialakul egy Derékszögű Háromszög is három bolygó részvételével, ami arra hívja fel a figyelmünket még jobban, hogy tényleg ne erőlködjünk itt. (Derékszögű Háromszög – OroszlánNap-VízöntőMars-BikaUránusz) A hónapban lesz két NagyTrigon is, előreindul a Jupiter, a Vénusz a Szűzbe lép: csupa-csupa csemege az elmúlt hónapok után, így fontos, hogy ne kapjunk vérszemet, legyünk türelmesek és alázatosak, hagyjuk a NagyFőnöknek, hogy tegye a dolgát rajtunk.

Július 23, hétfő és Augusztus 1, szerda között egy másik olyan fényszög is lesz, mint amilyet néhánnyal feljebb láttunk. Ha tesszük Harmonikusan, Egyensúlyban, Szorgalmasan és Alázatosan a mindannapi életünk rutinját, és még valami kecsességet és nyitottságot is tudunk bele vinni, akkor a tudatalattink eddig uralkodó frusztráció könnyebben le tudnak vezetődni. A másik oldaláról nézve a fényszöget pedig azt tudjuk mondani, hogy a 2017 október-december óta kezdődött belső felkavarodás és görcsölés innentől már átfordult annyira, hogy mellett zavartalanabbul vissza tudjunk már találni a Harmóniához, Egyensúlyhoz, Működéshez is. (Vénusz Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Július 23, hétfőn a Nap az Oroszlán jegyébe lép. Hagyományosan ez az év Energetikai Csúcspontja. Itt a Naprendszerünk Ura belép a saját területére, és egy hónapon keresztül tündököl, hogy aztán átforduljon a folyamat, és majd meginduljon a csendesebb, behúzódóbb őszi és téli hónapok irányába. Itt még azonban a crescendo található, így legyünk mi is egy hónapig Nap-szerűek: Méltóságteljesek, Önmagunk Közép-pontjában.

Július 26, csütörtök és Augusztus 18, szombat között a Gondolkodásunkért, Kommunikációnkért, a mindennapi életünk rutinjáért felelős Merkúr hátráló mozgást fog végezni. Ilyenkor egy kicsit körültekintőbbnek kell lenni ügyintézésben és közlekedésben. Ha valami tennivalónk van, inkább kétszer nézzük meg, hogy össze van szedve minden hozzá, rendben vannak-e a papírok, szerszámok, bármi. Közlekedésnél készüljünk hosszabb utakra, apró megoldanivalókra. Ez a Bak Szaturnusz időszaka alatt (2017 december-2020 december) különösen is igaz, és már látjuk is, hogy mindent lezárnak, felújítanak, majd lezárnak és ismét felújítanak. Mivel az Oroszlán jegyében lesz a Merkúr hátrálása, ez is Ego és Akarat-betörő dolog, ami szépen illeszkedik a fenti és aktuális folyamatba.

Július 31, kedd és Augusztus 12, vasárnap között egy kicsit el is szontyolodhatunk attól, hogy láttuk, hogy enyhülnek a folyamatok, a működés is megjelenhet-megjelenik, de mivel még nem raktuk le az elmúlt 25-30 évben bekondicionált Gyermek-részeinket, úgy vagyunk vele, hogy nem a mi ’szánk íze’ szerint, „MOST, NEKEM, ÉN-ÉN-ÉN” elvek szerint mennek. Ehhez nyugodtan szokjunk hozzá, mert a Skorpió Jupiter 2018 novemberéig tart, a Bak Szaturnusz 2020 decemberéig, így lényegesen egyszerűbb a saját hozzáállásunkat és kondicionált ’elveinket’ módosítani a Valósághoz, mint már elmúlt trendekhez ácsingózni. Szépen nevessük ki magunkat, amikor befrusztrálódunk ezeken (Skorpió Jupiter kvadrátja), és találjunk magunkra egy Felnőttebb, Méltóságteljesebb állapotban (Oroszlán Nap). (Nap Oroszlánban kvadrátban Jupiterrel Skorpióban)

the-woods.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása