HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.08.01. 09:07 Zöldkör

Augusztus hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Augusztus egy nagy Rendező és Átrendező hónap lesz. Az első felében még egy kicsit kapkodva fogjuk tenni ezt, a második felében, különösen utolsó hetében már határozottabban és szervezettebben, rendszerezettebben. Ennek egyik oka, hogy minden évben ahogy a Nap a Szűz és a Mérleg felé tart, ösztönösen így működünk, a másik pedig, hogy már elkezdjük érezni a Skorpió Jupiter időszak végét, és készítjük fel magunkat az utána következő időkre. :)
Ez még mindig nem az a hónap, amikor az én-ünk és a dolgaink hihetetlenül átláthatóak és zsinóron húzottak, így a türelem és az önátadás továbbra is alapvető elvek. A mocorgásunk már erősödik augusztus hónapjában, és az odafigyelnivalónk, hogy ez értelmes és építő jellegű legyen.

Egész augusztuson (és szeptemberen) átívelő hatás a Bika Uránusz és a Vízöntő Mars kvadrátja Július 15, vasárnap és Október 2, kedd között. A Bika Uránusz május óta jó 7-8 év után először igazán a Jövő, Cél, Perspektíva, Hosszútávúság címszavait a Földeltebb, Egyszerűbb, Átláthatóbb dolgok és témák irányába viszi. Egyre inkább megjelenik bennünk az igény ezekre. A Mars a világi, kézzelfogható szinteken történő létezésünk és erőnk, akaratunk jelölője is, ám a Vízöntő a nem-evilági, nem-kézzelfogható, nem-fizikai terület. A kvadrát pedig csiki-csukit, őrlődő energiákat jelent. Összefoglalva ezt a fényszöget, nagyon szeretnénk már a földelt, egyszerű, békés dolgokat, de valahogyan nem tudjuk erőinket efelé összpontosítani, vagy ha kitalálunk valamit, az még mindig túl ön-ös, akár erőszakos. Ettől a fényszögtől kicsit lógunk a levegőben, két szék, két világ között is érezhetjük magunkat, illetve erősen a Régi és az Új között.

Augusztus 1, szerdán nagy örömre kioldódik egy olyan fényszög, mely elsősorban a Férfiakat érinthette meg július utolsó egy-másfél hetében, de úgy általában mindenkinél a fentebb tárgyalt Én, Erő, Érvényesülés, Akarat címszavait feszítette ki. Ez ez egész év erről szól, hogy törögetik le a szarvainkat, a ’kis én’-ünk már nem tud annyira érvényesülni, haladni, ahogy az elmúlt években, akár évtizedekben megszokhattuk. E fényszög kioldódása erőlködés, feszültség feloldódásával is jár, a világi életünket tekintve. (Kioldódik Oroszlán Nap és Vízöntő Mars szembenállása)
Július 31-én, kedden a Nap egy másik csiki-csukis, megkavaró fényszöge is kioldódott, így 31-e, 1-e kedd-szerdán egy hét után megszűnik egy Derékszögű Háromszög, ami mindig feszültséggel jár, és ez elsősorban a Fizikai síkon hatott, komfortunkat onnan elvonva. (Oroszlán Nap és Bika Uránusz kvadrátja is kioldódik)

Mindez egy picit cseberből-vederbe, mert a Nap rögtön egy másik kvadrátban találja magát, a Skorpió Jupiterében. A Skorpió az őrlődés, bűn és bűnhődés témája, a főnixmadári átalakulásé és újjászületésé, a Jupiter a hit, remény, jövő, bőség, Megváltás. Ez a fényszög Augusztus 1, szerda és Augusztus 12, vasárnap között egy Hamlet-i, Faust-i hatás. „Életem felénél keresztúthoz érkeztem”, „Lenni vagy nem lenni, az itt a kérdés”, ilyesmi ízei vannak. Míg Július 23, hétfő és Augusztus 1, szerda között a már leírt Derékszögű Háromszög a komfortunkat tekergette, ez a hatás elgondolkodtat, hogy akkor mi is, merre is az út és a Létezés; hogy „Ki vagyok én..?!”. (Oroszlán Nap kvadrátban Skorpió Jupiterrel)

Augusztus 4, szombat és Augusztus 12, vasárnap között a dialektika jegyében jön már egy ’pozitívabb’ hatás is. A Nőt és a Férfit jelentő két bolygó kerül a legpozitívabb, legerőteljesebb fényszögbe, meglehetősen kulturált területeken. Mégis, mivel a Mars ebből a Vízöntőben van, tudjuk, érezzük, hogy szeretnénk a Kulturáltságot, a Földeltséget, a Működést (Szűz és Mérleg határán a Vénusz), de hogy az én-ünket és erőinket hogyan csoportosítsuk, fókuszáljuk, és tegyük használhatóvá erre, azt még csak kapiskáljuk. (Vénusz Szűzben-Mérlegben trigonban Marssal Vízöntőben)

Augusztus 5, vasárnap és Augusztus 14, kedd között ott van ennek a fényszögnek a testvérpárja, ahol is hogy elérjük ezt a működőbb, komfortosabb minőséget, akár a Férfi-Női áramlást, ahhoz a Múltunkat, önmagunk Zártságát is el kellene engedni. Szembesülhetünk ebben a másfél hétben azzal, hogy hogy/hova vagyunk bekötve a még a Múltunkba, hogyan vagyunk zártak és kontrolláltak, és hol vannak még olyan energiáink, amik már rég nem élőek, és a Jelenben, vagy a Jövő építéséhez nagy szükség lenne rájuk. (Vénusz Szűzben-Mérlegben kvadrátban Szaturnusszal Bakban)

Augusztus 6, hétfő és Augusztus 11, szombat között a Nap együttállásban van a hátráló Merkúrral az Oroszlán jegyében. Ha a Merkúr nem végezne retrográd mozgást, akkor ez Én-ünk és funkcióink örömünnepe, csúcsra járatása lenne; így hogy hátrál a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a működési rutinunkért felelős bolygó, ez is inkább az önreflexióra, ön-átértelmezésre hívja fel a figyelmet. Én-ünk Középpontjának meglelésére. Ahogy egy meditáció során, vagy egy elvonuláson leülünk, becsukjuk a szemünket és nem beszélgetünk, nem teszünk-veszünk közben, könnyebben érezzük a Jelenlétet, a „Ki vagyok én” érzetét.

Az eddigi fényszögek Augusztus első hetében szinte kivétel nélkül ilyen nem-erőszakosan lecsupaszító, újra-értelmező, a reboot gombot megnyomó hatások.

Augusztus 7, kedden igazi Örömünnep van olyan értelemben, hogy a Párkapcsolatokért, az életünk Harmóniájáért, a Társadalmiságért és az Egyensúlyért felelős Vénusz a saját jegyébe, a Mérlegbe lép. Szeptember 9-ig, egy hónapig lesz itt, utána extrém hosszan beszorul majd hátráló mozgása miatt a Skorpió jegyébe. Éppen ezért az augusztus 7 és szeptember 8 közötti négy hétben kényeztessük magunkat, keressük a dolgok jó értelemben vett könnyebb, együttműködőbb oldalát, töltődjünk fel minden szempontból. :)

Augusztus 7, kedd és Október 9, kedd között két bolygóóriás közötti hatás lesz. A Pluto a Bűn és Bűnhődés, a Tudatalattink szimbóluma, a Jupiter a Hit, Remény, Jövő, Bőség és a Megváltás, és e két bolygó lesz egy nagyon lágy, selymes fényszögben. Teszik ezt a Karma két jegyében, a Skorpióban és Bakban, így összességében elmondhatjuk, hogy olyan ez a hatás, mintha a kivezetője-levezetője lenne a Skorpióban járó Jupiter 2017. október 11 és 2018. november 8 közötti időszakának. Ezen szakaszban az egyének és a kollektíva mélyben elnyomott vörös energiái jöttek és jönnek a felszínre. Itt augusztus és szeptember hónap során már úgymond „feltételesen szabadlábon” vagyunk, azaz tart még a Skorpió Jupiter időszaka, de már jönnek a megértések, átalakulások is. (Jupiter Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

A szemfülesebbek észrevehették, hogy Július 15 és Október 2 között van a cikkben elsőként tárgyalt fényszög is, ami által már szeretnénk Földeltebb-Nyugodtabb dolgokat, de még valahogy nem tudjuk elérni, én-ünket oda helyezni; szintén augusztus-szeptember során. Még várjuk a teljes „eltávot”, a rehabilitáló iratot, így október első-második hete nagyon fontos energetikai fordulópont lesz 2-ával és 9-ével, ahogy ez a két hatás kioldódik majd.

Augusztus 8, szerdán az Uránusz a Bika jegyében hátráló mozgásba kezd. 2011 március-októberében lépett a Kos jegyébe, és onnantól olyanok vagyunk egyénileg és Kollektíven, mint aki egy befagyott tavon akar átkelni: négyet előre, kettőt balra, egyet hátra, hármat jobbra, hármat hátra, kettőt jobbra. Sokat lépünk, mozgunk, de effektíve aránytalanul lényegesen kevesebbet haladunk; ha haladunk egyáltalán bármit is. Az Uránusz Bikába lépése 2018 májusában ezen kezdett változtatni, hogy legalább Gondolati szinten rájöttünk, hogy a Kos fémjelezte Harc, Erőlködés, a Magányos Harcos, Magányos Farkas programja nem annyira működő sem egyénileg, sem Kollektíven.

Az Uránusz hátráló mozgása előrevetíti, hogy a Kos jegyébe vissza fog lépni november 7-én. Fentebb láthattuk, hogy a Jupiter a Skorpióban november 8-áig van. Ez a napra pontos jegyváltás, staféta-átadás azt jelenti, hogy a 2018-as évben feljön minden elakadt vörös energia, ettől egyénileg és kollektíven izzunk, aztán amikor átégtünk ezen, 2018 novembere és 2019 márciusa között amíg az Uránusz a Kosban van megint, mint akik semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek, megpróbálunk majd még egy kört a régi, erőlködő, nem működő mintákkal elérni..... Eintstein mondta, hogy az őrültség definíciója, hogy „újra és újra ugyanazt tenni, majd folyamatosan várni valamilyen más eredményt”. Itt ezt kellene megtanulnunk majd ez év októbere-novembere és a következő év márciusa között, hogy a zárt, erőlködő, követelőző-agresszív 'modern' működés már nem megy, vagy ha mégis, hiányzik miatta a Földeltség és az Egyszerű, Komfortos dolgok.

Az Uránusz hátrálásával Augusztus 8-tól augusztus 18-ig 10-ből 6 (!) bolygó hátrál, Szeptember 6-ig pedig az összes Külső-Lassú bolygó, mint Szaturnusz-Uránusz-Neptunusz-Pluto. Emiatt augusztus hónapjában még mindig tartsuk takarékon magunkat, és hagyjuk, hogy a bolygóhatások egyik fele végezze tovább rajtunk a tisztító-kihajtó műveletet, a másik fele pedig már kezdje a feltöltésünket, rehabilitációnkat.

Augusztus 12-13, vasárnap-hétfőn a hátráló Mars a Bak és a Vízöntő jegyek határára, a Zodiákus legszaturnikusabb pontjára érkezik, így egonkat, erőinket itt kell a leginkább takarékra tenni, és a Teljes Megadást gyakorolni. Áramoljunk, hagyjuk a dolgokat történni, „ami megy, engedjük, ami jön, fogadjuk”; ez az egész év mottója, de energetikailag különösen ezé a két napé.

Augusztus 14, kedden egy nagyon fontos és érdekes hatás előkészülete indul meg: az Oroszlán 5-ik fokára ér a Felszálló Holdcsomópont. A Leszálló Holdcsomópont azt jelképezi, hogy hol a Zsákutca, hova vagyunk beakadva, a Felszálló pedig, hogy mi az Irány, mi a Megoldás.

1992-ben lépett a Leszálló Holdcsomópont az Ikrek jegyébe, a Gyerekek Kora kezdete után, és jelezte, hogy ez nem biztos, hogy jó irány lesz. Utána 2011 elején lépett ismét az Ikrekbe; ekörül lépett az Uránusz is a vadabb, egoisztikusabb, izzóbb Kos jegyébe is. Utána a Leszálló Holdcsomópont a Bikába lépett, jelezve, hogy a totális Matéria nem feltétlenül jó irány, aztán a Kosba 2014 tavaszán, jelezve, hogy ebből már a robbanás és a harc sincs messze. 2015 október közepén lépett a Halakba, jelezve, hogy néhány nap múlva az Egységvágyunk és a megszeppentségünk igen nagy lesz, és átbillentünk egy melankoliába, és a kollektív erőszakon alapuló, ezáltal nem valódi Egység és Szeretet-várásba. 2017 tavaszán lépett a Vízöntőbe, jelezve, hogy a Technológia, az elektronika ilyen mértékű függése Zsákutca, ahogy azt is, hogy az el-nemtelenedés, az androgünség, a földeltség és kiteljesedettség ilyen mértékű hiánya szintén nem járható út. Itt augusztusban pedig odaér a Bak előszobájába, ami azt jelzi, hogy önmagunk Lezárása, az Érzelmek, a Kapcsolódás és a Család ilyen mértékű elutasítása teljes Zsákutca. Ez lesz a fő téma 2018 november 16 és 2020 június 4 között, amíg a Bakban van a Leszálló Holdcsomópont.

A Felszálló Holdcsomópont 2012 augusztusában lépett a Skorpióba, ami azt jelenti, hogy az Irány, a Megoldás, hogy menjünk le szépen a LegMélyére a Tudatalattinknak, és lúgozódjunk ki. Ezt a Skorpióba lépő Szaturnusz amúgy is megtette velünk, erővel is. 2014 márciusában lépett a Mérleg jegyébe a Felszálló, mutatva, hogy az Irány már a Harmónia, a Párkapcsolat irányába, és a Felnőtt Társadalmiság irányába kellene, hogy legyen, és a Felnőtt Nemek, a Férfi és Nő irányába. 2015 októberében lépett a Szűzbe, ami azt mutatta, hogy a Terror, és a politika és a spiri-média törekvései ellenére is éljük Felnőtt, Mindennapi Működő Rutinunkat, Arany Középúttal. 2017 áprilisában lépett az Oroszlán jegyébe a Felszálló, jelezve, hogy a Valódi Én-ünket, Önmagunk Középpontját kellene megtalálni, és nem a matériában, nem is a ’spiritualitásban’. Ugyanakkor azt is mutatja, hogy ideje a nagybetűs Férfi rehabilitálásának, az Erők nyugodt, irányított erejének is. És itt most 2018 augusztusa és novembere között, novembertől pedig teljesen a Rák jegyénél jár, ami a Megnyílás, Otthon, Fészek, Család, Érzelmek, Kapcsolódás, Gyerekvállalás témái: azoké, amiktől teljesen elidegenedtünk az elmúlt 25-30 év gyermeki, túlzottan kiáradó, szétszórt és figyelmetlen állapotaiban. A Zsákutca a teljes Lezárás és a Matériába teljes beszorulás; az Irány és a Megoldás a Kapcsolódás, Megnyílás, Gyökéreresztés, Család, Gyerekvállalás.

Augusztus 15, szerda és Szeptember 8, szombat között két nagyon kellemes bolygó között kellemes pozícióban egy kellemes fényszög lesz aktív. :) Ebben a három hétben ez a hatás bele- vagy visszacsempészhet egy kis Könnyedséget, örömöt, társadalmiságot is ezekbe a magvasabb, én-kereső hetekbe. (Merkúr Oroszlánban szextilben Vénusszal Mérlegben)

Augusztus 19, vasárnap a Merkúr bolygó előreindul. A gondolkodásunkért, a kommunikációnkért, a mindennapi életünk működő rutinjáért felelős bolygó három hét hátrálás után innentől teljesebben ki tudja fejteni energiáit, és a közlekedésben, ügyintézésben is gyorsulhatnak, könnyebbedhetnek dolgok.

Augusztus 21, kedd és Augusztus 30, csütörtök között, augusztus első egy-két hetének megállásai, ön-keresései után jobban elkezdjük definiálni az Én-ünket, Stabilabb alapokat és kereteket találni benne. (Nap Oroszlánban-Szűzben trigonban Szaturnusszal Bakban)

Augusztus 21, kedd és Augusztus 30, csütörtök között ezzel napra párhuzamosan, egy másik hatás az Én-ünk számára meg-megjeleníti a Jövő, Cél, Perspektíva, Hosszútávúság témáit is, egyelőre gondolati, idea-szinten.

Ebben a 21-e és 30-a közötti másfél hétben e két hatás összeadódásából kialakul egy Nagy Trigon, ami az energiák legtotálisabb áramlását jelenti. :) Nagyon stabil, érett bolygók vesznek részt benne, így amolyan erősítésként, felmentőseregként fog kihúzni bennünket egzisztenciális kérdéseinkből, akár gondjainkból itt augusztus utolsó hetében. :) Keressük a Stabilat, Komolyat, Átláthatót, és akkor minden rendben tud lenni. (Oroszlán-Szűz Nap-BakSzaturnusz-Bika-Uránusz Nagy Trigonja)

Augusztus 22, szerda és Szeptember 1, szombat között ezzel párhuzamosan egy kicsit a „legkisebb közös többszörös elve” is bejöhet a képbe azzal, hogy hajlamunk lehet levágni a ’ballasztot’, azaz a többi embert, mint párkapcsolat, barátok, ismerősök, hogy ez segítsen a Tisztánlátásban, Önmagunk definiálásában. Ez nem túl jó út, és számos egyéb nem tiszta energia is táplálja, ha ezt érezzük. Ugyanakkor ez a másfél hét is egy olyan időszak, amikor előkerülhetnek ex-ek a Múltunkból, legyen az megtörtént személyek fizikailag feltűnése, szembejövése, lehet ez álom is, vagy az is, hogy valaki ’újjal’ találkozunk, és úgy érezzük, már ismerjük egymást. Ha ebben a másfél hétben ilyen van, engedjük szépen el, mert a tapasztalat szerint az ilyen hatásoknál szövődött dolgok vagy kimennek amikor véget ér a hatás energiája, vagy nagyon melósak-görcsösek szoktak lenni. A Múlt a múlt, ami oda tartozik, maradjon is ott. (Vénusz Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Augusztus 22, szerda és Augusztus 30, csütörtök között a Nagy Trigon és e hatás miatt egyensúlyozzunk, mintha kötélen járnánk, és rendezzük úgy az Én-ünket, hogy nem áldozunk be mindenkit és/vagy nem megyünk bele felesleges karma-körökbe.

Augusztus 23, csütörtökön a Nap a Szűz jegyébe lép. Ez meghozza energetikailag az Őszt, és innentől a pihenés, a melegtől történő megállás Rák és Oroszlán hónapjai után elkezdünk visszatérni a mindennapi élet működő rutinjába a Szűz címszavaira, és felvenni a munkát, a terveket, tanfolyamokat, a gyerekek beiskolázását: az Élet visszaáll a működő, aktív keréknyomra.

Augusztus utolsó hetében a Nap Szűzbe lépése után érdekes és rendhagyó módon nem indul újabb hatás, ami különösen a fentebb említett 22-e és 30-a közötti Én-rendező hatásnak ad hangsúlyt.

run-start-.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása