HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.09.27. 20:17 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Október hónapja lesz a crescendoja a 2017 októbere-decembere óta tartó nagy Átalakító, átpurgáló időszaknak, melyet a Skorpióban járó Jupiter okoz. Itt egy nagy „szülési fájdalommal” és nyomással megszüljük, világra hozzuk a valódibb, tisztább önmagunkat. Lehullanak még utolsó rozsdák, nem-élő részek, és lehetőségünk lesz ezáltal december-március során egy Valódibb én és élet felépítésére; ha őszinték vagyunk úgy igazán magunkkal. Különösen október középső két hete lehet masszív ebben, így erre a rövid időszakra ne is nagyon időzítsünk nagy dolgokat, hanem hagyjuk meg a lehetőséget a pihenésre, hogy kíméletesen tudjon rajtunk átmenni azoknak a napoknak az energiája. Most még hihetetlennek tűnhet, hogy egy év után a végéhez érünk a Skorpió Jupiter folyamatának, bármilyen előjel vagy remény nélkülinek; de a Skorpiós cuccok ilyenek, a lehető legnagyobb káosz, reménytelenség, dolgozás közben egyszercsak mintha elvágnák, és hirtelen felébredünk. Kinyitjuk a szemünk. És onnantól lehet majd tisztábban látni, hogy kik is vagyunk, mit is akarunk, és ezáltal hogy merre is akarunk menni magunkkal és az életünkkel. :)

Szeptember 30, vasárnap és Október 6, szombat között egy nagyon kellemes, könnyed energia kapcsolódik annak teljes ellentétével, nagyon sok karmikus elemet belevegyítve. Az év legszebb szakaszánál járva, az Indián Nyárba belekeverednek a Múlt energiái, a Mélyben egyszer már eltűnt dolgok. Gondolkodásunkat, kommunikációnkat, működésünket áthathatják ezek, de a kvadrát fényszög jellegéből adódva egyik részről érezzük, hogy ez nem a jelen és nem a valóság, mégis valóságosnak tetszenek majd. Ha azt vesszük észre itt október első hetében, hogy elmerengünk, elbambulunk régi emlékeken, vagy fura forgatókönyveket vetít az elménk a jelenről vagy a jövőről, akkor az ennek a hatásnak tudható be. Emiatt legyünk szellősek bármilyen gondolatunkkal vagy érzetünkkel, és ha nagyon kirívó, engedjük el. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 1, hétfőn majdnem félévnyi hátrálás után előre indul a Pluto a Bak jegyében. A Bak a Régi, bebetonozott dolgokat, a Rendet, a Kereteket jelenti, a Pluto pedig ficánkoló energia. 2008-ban lépett a Bakba a Pluto először, ami a Pénzügyi, Gazdasági rendszert billentette meg erőteljesen, amik szintén Bak címszavak. Teljesen át kellett értékelni a pénzügyi szférába vetettt bizalmat, azóta át kellett (volna) értékelni, alakítani teljesen. Olyan hatások indultak ott, melyeket ma is érzékelünk, és számos mai folyamat alapjai is voltak. A Pluto 2008 óta formálja, alakítja, szedi szét és rakja össze életünk Rendjét, Alapjait, Kereteit. Hátrálása során egy kicsit mélyebbre megy, előre mozgása során kicsit átalakít. Itt egy ilyen váltás van.

Október 1, hétfőn ugyanakkor kioldódik egy fényszög, ami szintén eléggé ellentétes tagokból állt, és másfél hete tartott. Olyan érzete volt, mintha a szüleink mondanák, hogy menjünk egy nagyot bulizni, de pénzt nem adtak, és jelzik, hogy ha odaértünk nem mozdulhatunk, és nem beszélhetünk senkivel; de azért érezzük jól magunkat! Köszi… Olyan Hamupipőkés fényszög ez, a mesének még a közepén. Ennek a hatásnak a megszűnése is egy kicsi szellősséget visz az időszakot teljesen meghatározó Skorpió Vénusz, és az elsőként olvasott Mérleg Merkúr-Bak Pluto kvadrát fülledtségébe. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 4, csütörtökön megszűnik egy olyan együttállás, ami extrém hosszan, már négy hónapja fejtette ki erejét. Az erőinkért, ambícióinkért, én-ünkért, céljainkért felelős Mars szinte a teljes idei évre beszorult a Bak és a Vízöntő jegyek határára, ott ’megfagyott’, és erre az említett négy hónapra együttállásba is került a Leszálló Holdcsomóponttal. Ennek a jelölőnek a hatása olyan, mintha kihúznának egy dugót, és elfolyik az energetika 95 százaléka. Az idei év a Skorpió Jupiter és a Bak Szaturnusz egyidejűsége miatt egy kicsit „bünti-év”, ahol móresre tanítanak egyénileg és társadalmilag az elmúlt 25-30 év, a Gyerekek Kora felelőtlenkedései, káosza és gőgje miatt. A Mars beszorulása a Bak és a Vízöntő határára, és extrém hosszú együttállása a Leszálló Holdcsomóponttal pedig kiveszi erőinket a harcból. Tűrünk. Itt október 4-én a Mars kilép együttállásából, és erőink, ambícióink, kis én-ünk egy kicsit több energiával bír napról-napra, ami nagyon jó; de fontos, hogy egy kicsit bölcsebben, felnőttesebben, összeszedettebben használjuk innentől ezeket. :)

Október 6, szombaton hátráló mozgásba kezd a Vénusz a Skorpió jegyében. A Skorpió címszavai alacsonyabb szinten Titok, Bűn, Szexualitás, Halál, Pokol, csiki-csukik, őrlődések, tépelődések, magasabb szinten pedig Átalakulás, ÚjjáSzületés, Minőségi Megtisztulás. A Vénusz belépése ide olyan, mintha egy elsőbálozó kislányt kitennénk szombat éjszaka Las Vegasban egy selyemtüllben, lelocsolnánk feromonnal, és hadd szóljon. Nem túl kompatibilis energiák ők ketten, és minden évben, amikor itt végighalad a Vénusz, nagy átalakulások, lemorzsolódások vannak Párkapcsolatilag és Emberi kapcsolatainkban. Ahogy fentebb olvashattuk, és akár tetszik, akár nem az egonknak, ez az év egy „bünti-év” is, és a Vénusz beszorulása a Skorpióba ennek a része. Egy kicsit visszahátrál majd a Mérleg jegyébe, de még annyira csak, hogy a Skorpiós hatások érezhetőek lesznek rajta ugyanúgy. Szeptember 9 és Január 7 között van a Vénusz a Skorpióban, így ebben a négy hónapban Párkapcsolatilag és Emberi témáinkban nagy átalakulások, megedződésen keresztüli átformálódások várhatóak. Október 6 és November 16 között egy picit erősebben, amíg hátrál a Vénusz.

Október 7, vasárnap a Merkúr eléri a Mérleg 25-ik fokát, ezáltal a Skorpió jegyének a vonzáskörzetét. Eképpen a két legkönnyedebb, legvilágibb, legszabadabb bolygó, a Vénusz mellett már a Merkúr is részesül a Skorpiós energiákból. A gondolkodásunkba, kommunikációnkba, a mindennapi életünk rutinjába is keverednek a Múlt-hoz, a Mély-hez kötődő energiák. Egy kicsit fülledtnek érezhetjük a belső és külső levegőt, ezért fontos ezekben a hetekben, hogy sokat legyünk nyitott térben, fogyasszunk sok és tiszta vizet; szellőztessünk mindenhogyan.

Október 7, vasárnap és Október 17, szerda között egy másik hatás is fokozza ezt a fülledtséget, és a Skorpiós-Plutos energiákat. Naprendszerünk ura és fő bolygója kerül ilyen befolyás alá, így a három legbelső, leggyorsabb bolygó is kap, a Nap, a Merkúr és a Vénusz is. Már szeptember elejétől, a Vénusz Skorpióba lépésétől fontos odafigyelni ezekre, innentől október második hetétől különösen. A Jupiter Nyilasba lépése november 9-én oldja majd ezt, így október 7 és november 8 közötti pontosan négy hétben legyünk ügyesek és körültekintőek. :) (Nap Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 8, hétfő és Október 13, szombat között ez az elv különösen fontos lesz, mert itt zavarodhatunk meg különösen, tettben, gondolatban, cselekedetben. Itt lesz a legtávolabb a Tisztánlátás, az Átláthatóság, a Stabil, Földelt, Egyszerű dolgok. (Merkúr Skorpióban szemben Uránusszal Bikában)

Október 9, kedd és Október 15, hétfő között mindezzel szinte napra párhuzamosan ott lesz egy segítő fényszög is azért a dialektika elve alapján, és segít megtartani a Rendet is. Ebből az egy fényszögből tudhatjuk, hogy „büntink”, tekergetésünk nem hiábavaló, és afelé visz, hogy Felnőttebbek, Összeszedettebbek legyünk; hogy az elmúlt 25-30 év után ismét „a kevesebb több” elvét alkalmazzuk. (Merkúr Skorpióban szextilben Szaturnusszal Bakban)

Október 10, szerda és Október 25, csütörtök között két hétig a Nagy Jótevő bolygó Jupiter fényszögkapcsolat nélkül halad a Skorpió jegyében. Ez a 2017 őszén indult NagyÁtalakító folyamat crescendo-ja. Ha egy bolygó fényszögkapcsolat nélkül van, akkor nem kér és nem is kap energiát, nem része a Rendszernek. Itt erre a két hétre az Istenek lehunyják a szemüket, és egyedül, magunktól kell megtenni az utolsó lépést. A Jupiter november 9-én lép ki a Skorpióból a Nyilas jegyébe, így ez a két hét ahhoz hasonlatos, mint amikor magzatként már megrepedt a méhburok, még nem vagyunk kint, és teljesen egyedül, saját erőből kell átküzdenünk magunkat a szülőcsatornán. Ebben az esetben a Lelkünknek, Energiarendszerünknek.

A Skorpió és a Nyilas határa egyúttal a „Bűn és Bűnhődésből” a „Megváltásba” haladás, elérés is, így ez a két hét nagyon alkalmas, hogy úgymond „bűnbánatot” gyakoroljunk, azaz átgondoljuk, hogy mi az, ami nem igazán működik az életünkben, személyünkben, akár az elmúlt időszakot, akár életünk egészét tekintve, valamint társadalmilag, kollektíven is. Ahogy Jézus tette a pusztában, Mohamed a barlangban, Buddha a fa alatt: mindent elengedve, hogy aztán jöjjön a SzentLélek ilyen, vagy olyan formában.

Október 13, szombat és Október 18, csütörtök között a két legkönnyedebb-legvilágibb bolygó, a Merkúr és a Vénusz együttállásban haladnak a Skorpió jegyében. Kicsit olyan ez, mintha összekapaszkodnának itt mint pockok az alomban, és óvják, támogatják egymást.

Október 14, vasárnap és Október 25, csütörtök között a Merkúrt a Mars kvadrátja is támadja. Egy picit türelmetlenek és frusztráltak lehetünk attól már, hogy ez az év nem éppen úgy sikerült, ahogy szerettük volna, vagy úgy sikerült, de aztán kiderült, hogy nem; szóval a beszorulások és csiki-csukik, a valóságban nem annyira haladások miatt. Itt valószínűleg érezzük már, hogy két hét múlva a Nyilasba lép az ezt okozó Skorpió Jupiter, és kicsit siettetnénk ezt. Sajnos/szerencsére itt még türelmesnek kellene lennünk, és október második és harmadik hetét még elviselni, átizzani rajta. Ha ego-ból, akaratból tolnánk, törnénk előre, akkor csak nekipréselnénk magunkat annak a rácsnak, ami még nem nyílt fel; hamarosan fel fog. (Merkúr Skorpióban kvadrátban Marssal Vízöntőben)

Október 16, kedd és Október 31, szerda között a Skorpióban beszoruló és mindeközben még hátráló Vénuszt egy hatás megsegíti. Kicsit fapados, kicsit kemény felületű hatás, de segíti. Ez a hatás is rendkívüli módon támogatja a fenti kontempláló, „életünket átgondoló” időszakot, mert a mai világban annyira ritka Őszinteséget, Átláthatóságot, sallangmentességet támogatja. Nagyon kemény és őszinte tükrök jöhetnek itt: „ez van, így néz ki, ettől van, ez lett”. Pont. Átlátjuk a folyamatábrákat, bennünk és az életünkben is. (Hátráló Vénusz Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal)

Október 19, péntek és Október 29, hétfő között a Naprendszerünk ura, a Nap is odaér a Mérleg 25-ik fokára, ezáltal a Skorpió vonzáskörzetére, és egyúttal egy olyan fényszögbe, ami miatt a Stabil, Átlátható, Egyszerű dolgok szintén a legtávolabbra kerülnek. Ez is azt jelzi, hogy itt még bőven nem az a dolgunk, célunk, hogy nagyon a Hosszútávú Jövőnket építsük, hanem egy kicsit még a Múltban, a Mélyben rendet rakjunk; hogy egyáltalán legyen mit és hova építeni majd. (Nap Mérlegben-Skorpióban szemben Uránusszal Bikában)

Október 19, péntek és Október 26, péntek között ezzel párhuzamosan lesz egy fényszög, ami a gondolatainkat, kommunikációnkat, mindennapi működésünket strukturálisan alakítja, formálja át, és alapvetően segítő fényszög. Fontos ugyanakkor, és illik az október közepi folyamatábrába, hogy ne spóroljunk magunkkal, „ami jön, fogadjuk, ami megy, engedjük”. Ha valamiben nem vagyunk jók, vagy elavultak vagyunk, akkor bizony ismerjük be, és tegyük is meg az átalakítást magunkban, még ha gyökerestől is kell szanálnunk valamilyen begyepesedett elvünket, szokásunkat. (Merkúr Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Október 21, vasárnap és December 8 (!), szombat között, több, mint másfél hónapig lesz aktív egy hatás, mely az ősz főszereplőjét, a Skorpió Vénuszt érinti. Az Irányt jelentő Holdcsomópontokkal kerül csiki-csukis kvadrátba a Vénusz. A Leszálló Holdcsomópont a Bak és a Vízöntő pontos határán van, ami azt jelenti, hogy Kollektíven és ezáltal egyének szintjén is oda vagyunk beszorulva, az a zsákutca, hogy le vagyunk záródva, elképesztő mértékben csak a fejünkben, a gondolatainkban élünk, képtelenek vagyunk érezni és kapcsolódni, lágynak lenni. A Bak és a Vízöntő határa a nagybetűs Matéria is, és felhívja a figyelmünket a hihetetlen függőségünkre a gépektől, az áruktól, a tárgyaktól is.

A Felszálló Holdcsomópont a Megoldás. Az Oroszlán és a Rák határán van fokra pontosan. Az Oroszlán Férfit jelent, a Rák Nőt. Apát és Anyát. Férjet és Feleséget. Együtt. A nemek szétverése, a házasság, a gyerekvállalás, a kapcsolódás ilyen szintű hiánya, az azokra való képtelenség korunk fő vírusa és betegsége, de Emberi lényekként energiarendszerünknek a része. Az Irány, a Megoldás az lenne, ha ismét Férfiak és Nők lennének, Családok, kapcsolódások.

A Skorpió Vénusz kvadrátja jelzi, hogy itt még tétre-befutóra van lehetőség efelé mozdulni a Kollektív nyomatékától, de mivel kvadrát, ez egyéni belátásunktól és munkánktól is függ; nem természetszerű, hogy megtörténik. Ellenében kellene úszni a jelenlegi nem-szétverő, tárgyba-préselő fogyasztói spirito-kapitalizmusnak, férfiak és nők egyszerre eltüntetésének és egymás ellen hergelésének, hogy ’Fogyasztókká’ degradáljanak bennünket még jobban. (Vénusz Skorpióban-Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Vízöntő-Bak Leszálló Holdcsomóponttal, kvadrátban Oroszlán-Rák Felszálló Holdcsomóponttal)

Október 22, hétfő és November 2, péntek között az október közepi izzadós-küzdelmes két hét után már jön azért a felmentősereg is. :) A Nap lágy és selymes energiákat kap a Rend területéről, szintén jelezve, hogy az idei év körbe-körbe forgása és kirázódása nem hiábavaló. (Nap Skorpióban szextilben Szaturnusszal Bakban)

Október 22, hétfő és December 8 (!), szombat között a Skorpió Vénusznak egy másik kérdőjeles fényszöge is lesz. Ismerős lehet a december 8, kettővel fentebb olvashattunk róla. Szintén a Skorpió Vénusz, szintén egy kihívásos, egy szembenállás fényszöggel találkozik. Olyan területről, ami a Földeltebb, Hosszútávú, Tiszta, Átlátható, Egyszerű és Stabil jellegeket képviseli. Ez is még egy crescendot ad október végének és november hónapnak, amiben azért már besegíteni is fog a Nyilasba lépő Jupiter november 9-től. Hagyjuk nyitva November hónapját, itt ne feltétlenül hozzunk nagy és hosszútávú döntéseket, nagy elköteleződéseket, mert ez a hónap lesz az, ahogy látjuk, ahol átfordulnak a dolgok, és a seb még nyílt lesz, de a tisztogatása, majd az összevarrás megkezdődik; jó egy év után. (Vénusz Skorpióban-Mérlegben-Skorpióban szemben Uránusszal Bikában-Kosban)

Október 24, szerdán a Nap a Skorpió jegyébe lép. Ezáltal október utolsó hetében 10-ből négy bolygó található majd a jegyben, a Naprendszer első három, ezáltal leggyorsabb, legvilágibb bolygója, a Nap, a Merkúr és a Vénusz, valamint a Nagy Jótevő Jupiter. Itt minden elveszni látszhat majd, de az éj legsötétebb pontján a dialektika jegyében ott van a Hajnal és a nappal is! Itt érünk a fordulóponthoz, a szinuszhullám aljára, hogy onnan először a Merkúr érjen majd a Nyilasba, ezáltal gondolataink és működésünk fel/megszabaduljanak, majd a Jupiter, majd később a Nap.

Október 24, szerda és Október 29, hétfő között a Nap megmelengeti fényével a Skorpió jegyében a hátráló Vénuszt. Fentebb láthattuk, hogy október 25-ig halad fényszög nélkül a Jupiter, így szépen kirajzolódik, hogy a két Nemes és Férfias bolygó itt azért már elkezdi aktiválni magát 24-25-e körül, még ha a Skorpió által jelzett tekergést, körbeforgást és purgálást nem is tudják majd teljesen feloldani; de enyhítik. :) (Nap Skorpióban együtt retrográd Vénusszal)

Október 24, szerda és November 3, szombat között a másik apró és gyors bolygó, a Merkúr ér a Jupiterhez, és lesznek együttállásban. 24-étől a Nap a Vénuszt, a Jupiter a Merkúrt karolja fel, és tölti fel Erővel, Fénnyel.

Október 31, szerdán a Merkúr a Nyilas jegyébe lép. Ezáltal a gondolatainkért, kommunikációnkért, a mindennapi életünk működő rutinjáért felelős bolygó kiér a „bűn és bűnhődés”, a „transzformáció” területéről a „Megváltás”, „Felemelkedés” területére, és megindul energetikailag az enyhülés, amire már 2017 októbere-decembere óta vártunk. :)

Szépen halad majd ez november során is, november 9, november 18, november 22, december 8, december 13 állomásokkal. A Vénusz a Nyilasba január 8-án lép majd a Skorpióból, és onnantól február-március átmenettel indulhat végre az Építkezés már rendesen, Tisztább, Átláthatóbb érzésekkel. :)

web3-tunnel-light-door-de-sandra-matic-shutterstock.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása