HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.01.12. 17:00 Zöldkör

Segítség az elmúlt egy-másfél év megértéséhez

Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a Skorpió Jupiter és Vénusz időszaka után a Nyilas Jupiter és Vénusz időszakában! :)

Január 12-e szombaton érte el a Vénusz a Nyilas 5-ik fokát, így immáron teljesen kikerült a Skorpió jegy vonzáskörzete alól is. Innentől, hogy ezen energiák matematikailag és hivatalosan nincsenek már ott, remek lehetőségünk van kicsit retrospektívnak lenni, és elmerengni, hogy mik történtek velünk az egyéni életünkben az elmúlt egy év, egy év négy hónap alatt. Nagyon áldásos tud lenni, ha ezt meg is tesszük! :) Ehhez kívánok segítséget nyújtani ezzel a bejegyzéssel.

Először is fontos, hogy tudjuk, mi a Skorpió jegye, mint Zodiákus energiatér, és nem, mint ’Skorpiókok’, ’Kosok’, Mérlegekek’, ’Nyulak’, ’Ludak’, és egyéb felesleges és félrevezető kalitkázások. Maga az energetika, a minta érdekel bennünket. A Skorpió elakadt Marsikus energia. A Mars önmagamnak, céljaimnak, ösztöneimnek, azaz a mélyből jövő és nem-belátó vörös energiáknak kontroll nélküli kiáradása. De ez nem tud mindig így lenni, mert ez a kitörő vörös energia beleütközik valamibe, vagy mi jövünk rá, hogy ez túl sok és nem nyerő, és ezért kezdjük el lenyomkodni. Ettől a visszapattanástól vagy (ön)elnyomástól elakad, elkezd összekeveredni, majd formába rendeződik, és egy oldalra-lefelé tekergő örvénnyé válik ez a nyers energia. Ez a Skorpió energiatér dinamikája. Ez megvan mindenkiben, nem csak a Skorpió Napúakban.

Ez az elakadt vörös energia elkezd besavasodni, begyulladni, és bomló, gyulladt, kavargó-tekergő jellegekkel bírni. Ide tartoznak címszavakban a „Titok, Bűn, Szexualitás, Szégyen, Őrlődés, Bűntudat, Irracionalitás és a Halál” is, a mozgásának címszavai pedig „tekergés, csiki-csuki, húzd-meg-ereszd-meg”. Amikor ez a Skorpiós energia valami kisebb csoda folytán megindul felfelé is, akkor a magasabb címszavai érvényesülhetnek, ami a „Transzformáció, Megfejlődés, Bölcsesség”, valamint egy belátó tudatosság és erő, hogy ezeket az energiákat pusztításra vagy építésre kell-e éppen használni, és ebben való szabadság is.

A Skorpióhoz tartozik még a „Temetetlen Múlt” címszava is; legyen az Karma, előző életekből, vagy pedig jelen életbeli feldolgozatlanságok, lezáratlanságok is.

A Jupiter egy kifelé-felfelé korlátlanul áradó energia: olyan, mint amikor a filmekben eltrafálnak egy tűzcsapot az utcán, vagy mint amikor olajat találnak fúrás közben, és feltör. Korlátlanul kifelé-felfelé áradó energiát okoz ott, ahol van. Ami persze káros is lehet, így alacsonyabb szintjein a Jupiterhez tartozik a rák, elhízás, az önmagát felélő felhalmozás és fogyasztás, a „mindenből több és jobb kell” attitűdje. Magasabb szinten pedig a „Nemesség, Bölcsesség, Jóság, Hit, Remény, Jövő, Bőség, Erkölcs” címszavai.

A Vénusz pedig a jeléből adódóan „a matériában gyökerezve lenni” (kereszt) és így nagy felületen elérhetőnek lenni” (rajta a karika). A fizikai létezésünket jelenti, és nagyon egyensúlyi, szimmetrikus minta. Ide tartozik ezáltal az „Egyensúly, Harmónia, Társadalmiság, Párkapcsolat, Erotika, Kiegyensúlyozottság” témái.

A hagyományokban a Jupiter a Nagy Jótevő, a Vénusz a Kis Jótevő, a Skorpió pedig a Kis Rossztevő Mars és a Nagy Rossztevő Szaturnusz keveréke, mint „elakadt Mars”. Szóval sem a Jupiter, sem a Vénusz nem érzi itt túl jól magát.

2017.augusztus 21-én ért a Jupiter a Mérleg 20-ik fokára, ezáltal harmadik harmadára, amelyik már a Skorpióhoz közel esik. 2017.szeptember 17-én ért a Mérleg 25-ik fokára, így már hivatalosan is a Skorpió benyúló vonzáskörzetéhez. Itt most álljunk meg az olvasásban egy pillanatra. Gondoljuk át nyugodtan és körültekintően, hogy történt-e valami itt augusztus közepe és szeptember közepe között a 2017-es évben majdnem másfél éve, ami a Skorpió Jupiter témájára rímel, azaz hirtelen és/vagy félelmetes és/vagy fájdalmas:

- haláleset
- megcsalás
- vetélés/abortusz
- szakítás
- veszteség
- teljesen érthetetlen és furcsa, feje tetejére állt szituáció
- valami, ami az erkölcsi érzékünket úgy általában, vagy párkapcsolatilag kiütötte

Gondoljuk át nyugodtan az időszakot, és ha megvan, olvassunk tovább.

2017.október 11-én a Jupiter matematikailag is belépett a Skorpió jegyébe, innentől pedig már hivatalosan is tolta fel a mélyben kavargó-tekergő, elfojtott-bomlott energiákat; a saját tudatalattinkban, rejtegetett részeinkben is.

2017.december 10-én a Mars is belépett a Skorpió jegyébe matematikailag. A Mars jele is nagyon ismert, karika és rajta kifelé-felfelé néző nyíl, és fentebb is beszéltünk róla. A Jupiter is kifelé-felfelé áradó energia nagyban, a Mars is kicsiben, így innentől ’17 december 10-től ezerrel elkezdte nyomni kifelé-felfelé az elfojtásokat, titkokat, megoldatlan dolgokat, szőnyeg alá sepert témákat. Nem lehetett már halogatni. Pont karácsony után együttállásba is léptek, így onnantól egy darabig egyesült erővel tolták fel a cuccot.

Álljunk meg itt is az olvasásban. Gondoljuk át nyugodtan-lassan, hogy 2017 karácsonya környékén vagy nem sokkal utána január során, történt-e velünk

- haláleset
- megcsalás
- vetélés/abortusz
- szakítás
- veszteség
- teljesen érthetetlen és furcsa, feje tetejére állt szituáció
- valami, ami az erkölcsi érzékünket úgy általában, vagy párkapcsolatilag kiütötte

Márciustól a Jupiter hátráló mozgásba kezdett, így onnantól látensebben, egy réteggel mélyebben dolgozott, és nem annyira kifelé-felfelé. Aztán júliusban előreindult, és elkezdte a mélyből felfelé nyomni magát ismét. A Kis Jótevő Vénusz ezen a környéken a számára hihetetlenül kedvező Szűz és Mérleg jegyekben volt, így tarthatta a frontot valamennyire, ezért nem feltétlenül éreztük a Skorpió Jupitert annyira itt.

2018.szeptember 10-én azonban a Nagy Jótevő Jupiter mellett a Kis Jótevő Vénusz is odaért a Skorpióhoz. Fentebb olvashattuk a Vénusz címszavait. Itt is álljunk meg az olvasásban, és gondoljuk át, hogy a 2018.szeptember 10 és 2018.november 9 közötti időszakban különösen, de úgy általában a 2018.szeptember 10 és 2019.január 8 közötti négy hónapban történt-e életünkben:

- haláleset
- megcsalás
- vetélés/abortusz
- szakítás
- veszteség
- teljesen érthetetlen és furcsa, feje tetejére állt szituáció
- valami, ami az erkölcsi érzékünket úgy általában, vagy párkapcsolatilag kiütötte

Illetve a Vénuszi érintettség miatt
- Párkapcsolati csiki-csuki
- hogy szakítunk-összejövünk-szakítunk-összejövünk
- egyik kezünkkel a legjobban kívánjuk a konkrét férfit/nőt, a másikkal a pokolba kívánjuk; és akár ez felváltva-egyszerre, felváltva-egyszerre
- tudjuk, hogy ki kellene lépni a/egy kapcsolatból, de valahogyan beragadtunk, és mint drogosok, még, még, még, de valahogy nem akar épülni a helyzet
- egyszerre kiment valaki és be is jött egy új, ezáltal két szék között lent és két szék között fent is vagyunk

A legintenzívebb ebben a 2018.szeptember 10 és 2018.november 9 közötti időszak volt, amikor mindkét Jótevő a Skorpióban volt, és ebben fraktálszerűen a leg-leg-legnehezebb a 2018. Október 6 és November 9 közötti egy hónap, amikor a Vénusz még hátrált is.

Nem szabad megfeledkeznünk, hogy a Jupiter a nagyszülők, idős emberek jelölője is, a Skorpió pedig a Halálé. Természetesen mindig születnek és hunynak el emberek, de bizonyos időszakokban többen vagy más körülményekkel, érintettséggel akár.

Gondoljuk át azt is, hogy hunyt-e el a 2017. augusztus 21 és 2019.január 8 közötti időszak során Nagyszülőnk, akár Nagyszülő korú Szülőnk. Volt-e ebben olyan, hogy nagyon/túl hosszú átmenet előzte meg, vagy ellenkezőleg, hirtelen és/vagy félelmetes és/vagy extrán fájdalmas volt valamiért távozása. Volt-e olyan, hogy úgy távozott el a Nagyszülő vagy Nagyszülő korú Szülő, hogy a közvetlen közelében volt gyermek születése is, ezáltal egy furcsa keserédes egyidejű időszakká, eseménnyé téve ezt Skorpiósan.

Gondoljuk át ezeket a főbb időszakokat, ezekkel a fő témákkal, és akár jegyzeteljük is le egy papírra. Így egyben látva nagyon felszabadító tud lenni a tudatunk és az elménk számára, nagyban segíti a megértést és az integrálást; majd ha ez megvan, rituálisan el is égethetjük akár a papírt.

Mindenkinek hatalmas átalakulásokat hozott, nagyon erősen belülről átformáló volt a 2017 augusztusa-októbere-decembere és a 2018 novembere-2019 januárja közötti időszak.

Természetesen számos helyen történtek nem csak furcsaságok, szétválások, veszteségek, hanem összejövések, házasságok, ennek látszólag ellentmondó dolgok is. Az a megfigyelésünk, hogy elsősorban azon emberek és akár párok életében voltak ilyen intézményes kialakulások és/vagy feljebblépések, akik erős Skorpió érintettségek; vagy mindketten, vagy egyikük. Skorpió Nap, Hold, Aszcendens, Vénusz, Mars, Merkúr; elsősorban ezek a jelölők, amelyekre ha rámegy együttállásában a Jupiter, be tud hozni ilyen kialakulásokat, akár továbbhaladásokat.

Minden Skorpiós dologban van azonban mindig valami trükk, csavar is, ilyen az energetika természete. A Nyilas Jupiter az esetükben tovább fogja fokozni ezt az épülést nekik, a Bak Jupiter pedig lágy és finom szextillel tovább segíti. Véleményem szerint, és tapasztalatilag 2-3 év múlva fogjuk ezt látni, amikor már szerencsére senki nem fog emlékezni erre az írásra, és elő lehet húzni a semmiből, a Vízöntő Jupiter időszaka lesz az igazi teszt ezen emberek számára. Amikor kvadrátba kerül a Jupiter ezekkel a Skorpió születési képlet-jelölőkkel, ott lesz egy teszt ezekben a 2017-18 során indult újabb és eddig töretlen párkapcsolatokban, házasságokban, gyerekvállalásokban. Akinek a 2017-18-as év a szerelmet, házasságot, gyereket hozta be, azoknak nagyon javallott a következő egy-két évben az ilyen témájú karmatisztítás, és akkor a Vízöntő Jupiter időszaka nem fog már mit ’találni’ utólagosan.

Az átlag ’halandók’, az emberek 90-95 százaléka egy nagyot izzadt, görcsölt és kínlódott 2017 augusztusa-októbere-decembere és 2018 novembere-2019 januárja között. Gratuláció mindenkinek! Tényleg! Hatalmas darabokat tudtunk meg magunkról, a családunk tagjairól és dinamikájáról, az emberi kapcsolatokról; melyek mind-mind a mélyből, akár savasan, küszködve, hirtelen és/vagy félelmetesen és/vagy fájdalmasan jöttek elő. A legtöbb dolog, amit láttunk ebben az elmúlt időszakban innen a Mélyből, az valószínűleg nem volt túl kellemes. De annál hasznosabb volt.

Itt a 2019-es év során jön a feladat, hogy megtisztulva, átrezegve, érettebben, bölcsebben, és remélhetőleg emiatt alázatosabban, csendesebben, megfontoltabban, és a szó jó értelmében hálásabban tudunk tovább menni! :) Kívánom ezt mindenkinek, és ebben segíthetett vagy segíthet, ha megcsináljuk ezt az önreflexiót, eseményekkel, a konkrét dátumokkal-időszakokkal, felhozzuk, elengedjük, és tanulunk belőle.

bild-transformation_istock-538988612_s.jpg

komment

süti beállítások módosítása