HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.01.31. 09:13 Zöldkör

Február hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Január hónapja elhozta, amit már régóta vártunk: matematikailag kioldódott a Skorpiós Zúzda azzal, hogy a Jupiter után a Vénusz is a Nyilasba lépett. Januárban ott volt a dermedt, óvatos figyelés, hogy mi van, vagy mi lesz. Februárban már elindul az elmúlt egy év, egy év négy hónap történéseinek aktív feldolgozása; elsősorban fejben, kognitívan. Továbbra is lezártak maradunk, le is hűlhetünk fordulatszámban, el is távolodhatunk konkrét személytől, helytől, sőt, saját magunktól is. De ez nagyon jó, hisz’ ha eltávolodunk, lehűlünk egy kicsit, akkor tudunk tisztán, objektíven ránézni, hogy kik vagyunk, ki a másik, mi a rajtunk kívül lévő helyzet, mi volt és mi most a pozíciónk. Erről kellene szólnia februárnak, hogy aztán márciusban az Uránusz Bikába lépésével jöhessen az Aktív Építkezés is újra. :) 

Január 31, csütörtök és Február 6, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi ügymenetért felelős Merkúr a Bak jegyébe szorulása után immár a Vízöntőben pozitív energiákat kap a Nagy Jótevőtől. A Vízöntő és a Merkúr is elég kognitív jellegű, így ebben az időszakban a képzeletünk, a tervezés, a dolgok átgondolása, jó esetben átlátása lehet produktív; elsősorban úgy, hogy nagy fizikai kézzelfoghatósága egyelőre még nincsen. Nem is baj ez, integrálgassuk a 2017-18-as évet, annak Skorpió Jupiter és Vénusz jellegeit, és ahogy megy ki az energetikai sav és az ott történt események sokkjai, egyre tisztábban láthatunk hátrafelé, és előre is.

A Merkúr a gyerekek bolygója is, így ha december-január során megbetegedtek, megbillentek, vagy valamilyen furcsa belső/külső dolog történt velük, innentől méginkább ők is egyre jobban összeszedhetik magukat. (Merkúr Vízöntőben szextilben Nyilas Jupiterrel)

Február 2, szombat és Február 13, szerda között a Nap is beér ebbe a segítő fényszögbe. A Nap az Én-ünket jelenti, Lényünk Magját, a Merkúr ennek kifejezését, kiterjesztését a közvetlen világba. Noha már január közepén véget ért a Skorpiós darálás, 8-a és 12-ével, mégis itt február első egy-másfél hete az, ahol hűsebb, pozitívabb, és a legjobb szó rá, perspektivikus energiák is elkezdenek megjelenni szubjektumunkban. Kicsit kinyílik a világ. (Nap Vízöntőben szextilben Nyilas Jupiterrel)

Február 3, vasárnap és Február 11, hétfő között a Merkúr egy másik pozitív fényszögbe is lép, mely világibb, földeltebb, érezhetőbben aktívabb. Elkezd vissza-visszatérni az életerőnk, az ambíciónk, és egyre kézzelfoghatóbb, elérhetőbb, a fizikai realitás szintjén is jelenlévő terveink és eredményeink is lehetnek innentől. (Merkúr Vízöntőben szextilben Kos Marssal)

Február 4, hétfőn a Vénusz a Bak jegyébe lép. 2018 szeptember 10 és 2019 január 7 között extrém hosszan, négy (!) hónapig szorult be a Párkapcsolatok, Egyensúly, Harmónia, Társadalmiság, Kellem bolygója a Titok, Bűn, Szexualitás, Őrlődés, Tépelődés, Csiki-csuki területére. Neki, és ettől nekünk ez nagyon nem volt jó, és nagyon hosszan nem volt jó. Értelemszerűen különösen azokat dobálhatta meg mindez, elsősorban október és november hónapokban, akiknek van/volt párkapcsolatuk, vagy valamilyen párkapcsolati, nemi interakcióba léptek valakivel.
2019 január 8-án a Vénusz az őt megmentő és felkaroló Nyilas jegyébe lépett, itt pedig most a Bakba. Innentől, február 4 hétfőtől jön az, hogy visszanézzünk kicsit a szeptember és január közötti időszakra, és a Bak jellegeihez méltón az ott megkavarodott Párkapcsolati, Nemi, Emberi, Egyensúlyi témáinkat most rendezzük, integráljuk, átlássuk, megértsük; azért, hogy innentől ezek a címszavak felkavarodásuk és megbillenésük után stabilabbak legyenek, és lassan újra lehessen építkezni rájuk.

Február 5, kedd és Február 20, szerda között a világi és kézzelfogható Erőinkért és ambícióinkért felelős Mars együttállásba lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Hosszútávúság, Tisztánlátás bolygójával. Ez is azt jelzi, hogy a 2017-18-as év nagy felkavarodásai és rombolódásai után januárban kipihegtük mindezt, és itt február környékén már előrefelé is nézhetünk, akár első lépésekben haladhatunk is. A helyzet pikantériáját az adja, hogy e két bolygó még mindig a Kos és a Bika határán vannak, de még nem lépnek a Bikába itt; ezért az, hogy igazán stabil legyen, igazán Földelt és kézzelfogható, az még mindig kicsit várat magára. Ez van. Még próbálgatjuk a szárnyunkat, a traumák, felbomlások és ijedelmek után; mint szurikáta dugdossuk ki a nyakunkat és szaglászunk a levegőbe, és néha még a felsőtestünket is ki-kidugjuk. (Mars Kosban-Bikában együtt Kos Uránusszal)

Február 7, csütörtök és Február 12, kedd között a fentebb emlegetett Merkúr, mely a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi ügymenetünkért felelős bolygó, szintén pozitív fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygójával. Ez is fokozza, hogy már nagyon előrefelé nyújtogatjuk a nyakunkat; de mivel a Merkúr a Vízöntőben van, az Uránusz még a Kosban, és matematikailag még nem a Bikában, ez is főként a mentális tevékenységet és a dolgok átlátását, megértését segíti; a földelt és igazán kézzelfogható itt is, emiatt is várat még kicsit. (Merkúr Vízöntőben-Halakban szextilben Kos Uránusszal)

Február 10, vasárnap egy nagyon kedvező dolog történik: kioldódik egy olyan fényszög, ami olyan volt, mintha a motorunkat hozzákötötték volna egy betontömbhöz, mi pedig füstölő gumikkal pörgettük volna, hátha el tudunk indulni; ehelyett viszont csak kormoltunk, és frusztrálódtunk.
Innentől nagy adag feszültség lejöhet rólunk, és elkezdhetjük megérteni, hogy nem elmenekülni, elszaladni kell a fájó dolgoktól, eseményektől, személyektől, vagy izmozva leküzdeni őket, hanem a rálátás, megértés segít ebben: ahogy Kerberosz kutyájánál például. (Kioldódik Kos Mars kvadrátja Bak Szaturnusszal-Plutoval)

Február 11, hétfőn a Merkúr a Halak jegyébe lép. Az asztrológiai hagyomány ezt nem tartja annyira kedvezőnek, tekintve, hogy a Merkúr itt a(z egyik) saját jegyével, a Szűzzel szemben van. Mégis, a Halak puha, körülölelő, feltöltő és ringató energia, amire szükségünk van 2017-18 után. Kell, hogy ne a hipergyors, ficánkoló, szétszóródó hagyományos merkúri jelleg hassa át a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, ügyintézésünket, hanem Minőségibben, ha kell, lassabban és áramlóbban tegyük meg ezeket. Jó ez itt nekünk.

Február 13, szerda és Február 23, szombat között a Nap, mint Én-ünket, Lényünk Alapját, Magját jelentő bolygó szintén kedvező, pozitív fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygójával. Innentől már nem csak gondolati szinten lehet ott bennünk az előretekintés és a vágy az Új-ra, hanem egyre inkább Lényünkben, és a tények szintjén is. (Nap Vízöntőben-Halakban szextilben Kos Uránusszal)

Február 13, szerda és Március 14, csütörtök között a Nap ugyanakkor az aktív, világi, hatékony Mars-sal is kedvező fényszögbe kerül. Tekintve, hogy a Mars két nap múlva a Földelt, Kézzelfogható Bika jegyébe lép, egyre inkább világi és tapasztalható szinteken is aktivizálódhatunk. (Nap Vízöntőben-Halakban szextilben Marssal Kosban-Bikában)

Február 13, szerda és Február 21, csütörtök között a 2018 szeptembere és 2019 januárja között, különösen október-november során nagyon megcincált, és a Bakban épp rendeződő Vénusz, mely a Párkapcsolatokért, Emberi viszonyokért, Társadalmiságért felel, egy nagyon gyógyító, nagyon ringató, nagyon feltöltő fényszögben részesül. Innentől nem csak hatékonyan, kicsit vonalasan rendeződik, amit a Bak energiái adnak neki, hanem sokkal lágyabb minőségekben is. (Vénusz Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

Február 14, csütörtök és Március 5, kedd között a Nap és a Föld közötti két apró, gyors, világi, könnyed bolygó, a Merkúr és a Vénusz kerül kedvező és pozitív fényszögkapcsolatba. Január megfagyása, ledermedése, zsibbadtsága után, ami azért kellett, hogy a 2017-18-as év során feljött sav ki tudjon menni, ez is azt mutatja, hogy már nem csak agyban, hanem mélyebb és relevánsabb szinteken is megjelenik az igény, már merünk jól vagy jobban érezni magunkat és mozgolódni. Ennek során a Vénusz a Bakban, a Merkúr a Halakban van, ezek egyike sem egy nagy hejehujás területet, ahol csak úgy röpködnek a tüzijátékok, de mégis, mint egy művelődési ház nyugdíjas bulijában az Abba egyik örökzöldjére, mi is lassan elkezdünk bólogatni, akár még a lábunkkal is dobbantgatni. (Merkúr Halakban szextilben Vénusszal Bakban-Vízöntőben)

Február 14, csütörtök és Február 28, csütörtök között a dialektika jegyében ami távozik, az megjelenik a külvilágban. A Vénusz e két hét során áthalad a Bakban a Szaturnusz, a Pluto és a Leszálló Holdcsomópont hármasán. Ezek mindhárman a Karma, a Múlt és valamilyen jellegű Beakadás jelölői. Azaz ebben a két hétben lehet egy utóhulláma a 2018 szeptember 9 és 2019 január 7 közötti időszaknak. Rajtunk (is) áll azonban, hogy ez hogy történik meg! Itt jöhet a klasszikus, „Nem-e lehetne-e…?!”, azaz „Oké, hogy megcsalt, oké, hogy kinyírtuk egymást, oké, hogy nem jött össze; de MOST biztosan sikerülni fog!!”. Hajjaj….. Ebből olyan túl jó dolgok nem szoktak kisülni, és egy nosztalgia-járat a pokolba mindig csak elnyújtja a dolgokat. Február során szinte minden ebben releváns bolygó a Bakban és a Vízöntőben van, melyek Szaturnikus jegyek, azaz a fegyelemre, lassúságra, megfontoltságra, körültekintésre hívják fel a figyelmünket. (Vénusz Bakban együtt Szaturnusszal-Plutoval-Lesz.HCs.-tal)

Ha nagyon fel akarunk melegíteni tönkrement, megszűnt, elmúlt, vagy sosemvolt párkapcsolatot, akkor azzal bizony meg kell várni minimum e fényszög végét, azaz február 28-át, de méginkább március 6-át, amikor az Uránusz, a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygója a Földelt, Stabil, Építhető Bika jegyébe lép. Most még nem vagyunk stabilak, most még nem látunk tisztán. Január arról szólt, hogy már nincs aktívan a sav, február arról, hogy integráljuk mindezt, kicsit megnyugodjunk, és Lényünkben és fejünkben rendeződjünk. Építkezni márciustól lehet; és kell is.

Február 15, pénteken a Mars a Bikába lép. Végre! A hagyományos asztrológia szerint itt nem érzi jól magát, hiszen a tüzes, aktív bolygó beleáll a földbe, a sárba. De mivel az elmúlt egy-másfél év nem arról szólt, hogy kontrollunk lenne magunk és az életünk felett, és nemhogy építkezni nem tudtunk, de sokminden meg is szűnt, le is rombolódott, vagy fel is fordult, itt azért nagyon jó, hogy az aktivitásunkat, ambícióinkat, erőinket jelképező bolygó végre talajt fog, és kézzelfogható területeken dolgozhat. Mintha eddig a motor kerekei a levegőben pörögtek volna, most leengedik, és el lehet kezdeni vele haladni kézzelfogatóbban is.

Február 16, szombat és Február 22, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügymenetünkért felelős Merkúr feltöltődik, de egy kicsit le is lassul, be is punnyad úgymond a Halak Neptunusz együttállásában. Eddig azért ficánkoltunk, hogy elfelé menjünk a tavalyi év Skorpióssága elől. De ez nem kreatív vagy valódi motiváció. Most kicsit lazítani, feltöltődni szeretne a rendszerünk. Már nem kényszerből kell pihenni, mint januárban; itt egy hétig saját szándékból, méltóságból érdemes egy kicsit töltődni, erőt gyűjteni a március elejétől induló lehetőségekhez. (Merkúr Halakban együtt Neptunusszal)

Február 17, vasárnap és Április 15, hétfő között extrém hosszan, két hónapig (!) tart hátráló mozgása miatt a Merkúr egy fontos fényszöge. A fentebb említett Bak Szaturnusszal, Plutoval és Leszálló Holdcsomóponttal, de őt segítő fényszögbe kerül. Mivel mindeközben a Merkúr a Halakban van, e három jelölő pedig a Múltat, lehúzó dolgokat is jelöli, igazság szerint elhúzódik még rendszerünk gyógyulása, rehabilitációja a 2017-18-as Skorpiós Zúzda után. Akármennyire is a „Take it easy!” világi, a „Gondolkodj pozitívan!” ’spirituális’ amerikai vetítése van a jelenlegi világban, az energiarendszerünk élő, érző és normális, így érző lényekként időbe telhet az összes, ebben az időszakban történt esemény feldolgozása. Láthattuk, február 28 az, ahonnan felfelé már tényleg a nagyját feldolgozzuk, ebből pedig azt látjuk, hogy április 15 az, ahonnan már minden sejtünkkel előre is tudunk nézni. Nem véletlenül van az a kifejezés, hogy „gyászév”; az igazán mély dolgokat, változásokat időbe telik a rendszerünknek megemészteni, és átállni a másra, az újra. (Merkúr Halakban szextilben Bak Szaturnusszal-Plutoval-Lesz.HCs.-tal)

Február 19, kedden a Nap a Halak jegyébe lép. December vége és február vége között jár a Bak és a Vízöntő jegyekben, saját jegyétől az Oroszlántól a legtávolabb, így e két hónap a leghidegebb, a legsötétebb, itt van a legkevesebb ereje a Nap-nak. A Halak jegyébe lépve még mindig távol van saját területétől, de egyúttal matematikailag is megkezdődik a Klasszikus Télből kikeveredés. Ez nekünk mindig jó, most pedig valószínűleg még jobban várjuk, hogy egy tisztább, földeltebb tavasz érkezzen majd. A Halak jegyében járó Nap idején még a csapadékról, esőről, olvadásról szólnak a dolgok; ilyenkor már nem börtönszerűen vagyunk bezárva, mint a Bak és a Vízöntő idején, de még nagyrészt otthon kell maradni. Már nem a betonfal állja utunkat, hanem a csapadék, a köd és a pára. Nagyokat lehet ugyanakkor gyógyulni, töltődni, méregteleníteni, átrendezni is a Halak Nap időszakában.

Február 19, kedd egy más okból is nagyon izgalmas nap: átmenetileg kioldódik a 2019-et nagyban meghatározó fényszög, a Nyilas Jupiter és a Halak Neptunusz kvadrátja. Ezt a korábbi előrejelzésben úgy aposztrofáltuk, hogy „a bullshit-spiri vége”. Azaz egyre kevésbé és egyre kevesebb ember fog képes lenni arra, hogy mindent vetítsen, ami nincs, hogy a negatívat pozitívnak tüntesse fel, és a pozitívat hipermegagigaultra mindennek, ’spirituális’ értelemben pedig ha találunk öt forintot az utcán, vagy ha bemegyünk a boltba, és az egyik kedvenc számunk szól, azt gondoljuk, hogy az Isten csak ránk néz, nem két, de három szemmel. Nagyon sokan találunk öt forintot, van aki tizet is, és többször megyünk be úgy boltba, hogy nem a kedvenc számunk szól. Csupán ringatjuk magunkat ezekkel a nárcisztikus képzelgésekkel, ezzel elméből reagálva a családvesztett, elidegenedett, párkapcsolat és közösség nélküli világban. „Ha már élő hús-vér ember nem figyel rám, akkor az Isten, az Univerzum az, aki figyel, aki a párom, akihez kapcsolódom!”. Ez egyre kevésbé működő.

A „bullshit-spiri” profi, főállású művelői is tapasztalhatnak idén kliens-, befolyásvesztést is. Sőt, arról is beszéltünk, hogy lufik is durranhatnak ki, és a fényszög december közepi indulása óta több ilyen hír is volt már, akár világméretű, akár magyarországi vonatkozásban. Ezeket itt, itt és itt lehet olvasni.

Ez a fényszög Május 8-án fog ismét folytatódni, és Október 20-ig tart majd.

Február 19, kedd és Február 27, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi aktivitásunkért felelős Merkúr a hónap során először nem-kedvező fényszögbe, csiki-csukis kvadrátba kerül, és ennek is megvan az oka. A fényszög másik végén a Nyilas Jupiter van, a Hit, Remény, Jövő, Bőség területe és témája.
Azaz az elménk egy picit bekapcsolhat a Gyerekek Korának nosztalgiajáratában, és a „még, Még, MÉG!” üzemmódban beakadva érezheti magát. A Gyerekek Korának 1989 és 2016 közötti mesterséges ’békéje’, jóléte, hihetetlen bősége és kaotikus szabadsága után a 2016-os év kívülről, a 2017-es év belülről, a 2018-as év kívülről és belülről is felizzott. Teljesen más volt ez az elmúlt három év, mint az azelőtti harminc. Most, hogy vége a Skorpió Jupiternek és a Vénusznak, a kondicionált elménk térne vissza a Gyerekek Korának programjaihoz: „Többet, Jobbat, Nagyobbat, Korlátok nélkül!”. (A Merkúr a Gyerekek Korának fő jelölő bolygója.)

Láttuk viszont fentebb, hogy a sok Bak, Vízöntő és Halak érintettség miatt január és február még a sav kiürüléséről, majd önmagunk rendezéséről, összeszedéséről szól; majd március 6-7 az Uránusz Bikába lépésével, ahonnan hosszútávon is lehet építkezni. Engedjük el tehát itt február utolsó hetében nárcisztikus mechanikus mohóságunkat, tartsuk magunkon a kantárt, és hagyjuk meg a szervezetünknek, hogy nyugodtan regenerálódjon, és rákészüljön a következő, kulturáltabb energetikai ívre, időszakra. (Merkúr Halakban kvadrátban Nyilas Jupiterrel)

Február 25, hétfő és Március 5, kedd között a kis Merkúr ficánkolása, rosszalkodása mellé a kis Vénusz is becsatlakozik. A Merkúr a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygóját akarná manipulálni, a Vénusz a Jövő, Cél, Perspektíva bolygóját, az Uránuszt. (Vénusz Bakban-Vízöntőben kvadrátban Kos Uránusszal)

A 2017-18-as év nagyon nem a buliról szólt (Merkúr), mégkevésbé a párkapcsolati, emberi, társadalmi egységről (Vénusz), így ahogy látjuk, egymásnak adják, pontosabban adnák a stafétát ezek a világi, gyors, könnyed bolygók. A Merkúr február 19-től 27-ig, a Vénusz pedig átveszi február 25 és március 5 között.

Várnánk a virágcsokrot, a bonbont, hogy jöjjön Jáksó vagy Balázs a pezsgővel, hogy „Kész átverés!” volt a 2017-18-ban történtek; de nem volt, tényleg megtörténtek. Kérnénk itt a rehabilitációt, a jóvátételt, a kiengesztelő bulit. Az Élet, a Valóság és az elménk között mindig szakadék van, attól elme, projekció, és itt ezt a szakadékot erősnek érezhetjük. Mindkét fényszög itt február végén-március elején kvadrát, azaz irracionális, és ha elhisszük, ha belemegyünk, ha beletekerjük, belepörgetjük magunkat, akkor attól válik valósággá. Ne tegyük. Legyünk felnőttek, méltók, és a Felnőtt lét drámájában ott vannak a fájdalmak, de az Értékek is ott vannak; mint egy érme két oldala. A Felnőtt lét lassabb, néha unalmasabbnak tűnik, de sokkal nagyobb horderővel, sűrűséggel, fajsúllyal bír. Mindig a tragédia a mély és mélyreható, a zenében a moll az, ami velőnkig átjár, és hosszútávon velünk marad. Kicsit pácoljuk, érleljük magunkat még benne.

Március 5-ig tart ez a fényszög. Milyen érdekes, pont másnap, március 6-7-én lép az Uránusz a Bikába, és a jövő, cél, perspektíva, tisztánlátás földeltebb, építőbb, kézzelfoghatóbb tud lenni onnantól. A világban nálunknál nagyobb Rend, Szimfónia van. :)

22511158-photographer-with-a-thousand-mirrors-while-running-a-self-timer-reflected-a-thousand-times.jpg

Aktuális híreink:

- Hozzáférhető a teljes 2019-es évről szóló előadás hang és képanyaga adományozás útján. Ennek pontos részleteiről és menetéről a Zöldkör Facebook felületeken lehet olvasni: https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása