HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.08.01. 18:28 Zöldkör

Augusztus hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Augusztus hónapja a Wow-hónapja a hatásokat tekintve. A hónap leírásának konklúziója: „Itt térünk vissza az élők sorába”. Itt oldódik ki az idén március óta tartó óvatos és dermedt figyelem, várakozás, és indulunk be mi magunk és a dolgok is. Itt oldódik ki a júniust és főleg júliust meghatározó, gyerekkorunkba és belső gyermeki részeinkbe visszarepítő hatássorozat. Itt van az a hónap, amilyenre én magam nem emlékszem, mikor volt példa utoljára: nincs negatív fényszög. Nincs szembenállás, nincs kvadrát, nincs az, hogy valami beszorul valahova, ahol sül, fő, grilleződik. Jó, egyetlenegy kvadrát van, de az is a Kis Jótevő és a Nagy Jótevő között  másfél hétig, de az is már inkább szeptember első hetére tartozik, és attól fogunk riadozni, hogy „Tényleg nincs baj?! Pedig már úgy megszoktuk! Tényleg lehet normális is?!”. Ettől riadozni pedig valljuk be, édes dolog. Lesz még egy másik kvadrát, a Merkúr átrohan a Bika Uránuszén, de az is hat napig tart, és arról fog szólni, hogy az elgémberedésből még nem tudunk egyből szaladni. Bumm. Nabumm. Nagyon normális energiák elé nézünk, és ha normális céljaink és terveink vannak, nagyon jó irányokba tudnak ezek az energiák csatornázódni, és életre kelni.

Augusztus 1, csütörtökön több, mint három hét hátráló mozgás után előreindul a Merkúr a Rák jegyében. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, közlekedésért és ügyintézésért felelős e bolygó, így retrográd időszakai során ezen területeken lehetnek belassulások, kavarok, fennakadások, így ezen előreindulás itt jót tehet mindenben, ami a Merkúrhoz kapcsolódik.
Érdekes módon most nem is ezek a címszavak a hangsúlyosak, hanem az, hogy a Merkúr gyakorlatilag a Rák jegyében töltötte ennek jó részét, miközben szembenállt a Bakban lévő Múlt- és Karmajelölőkkel: azaz nagyon sokminden jöhetett fel a Gyerekkorunkból, régi Családi ügyekből, mintákból, és mi magunk is kicsit visszakeveredhettünk furcsa módon régi gyermeki ügyeinkbe vagy megéléseinkbe, akár érzés szintjén, akár konkrét szituációsan. Ettől a naptól ilyen retrospektív időutazások kívül és belül rövidülnek majd és a mélységük is csökken.

Augusztus 2, péntek és Augusztus 12, hétfő között egy rendkívül erőteljes és tüzes fényszög lesz aktív. Az elmúlt hetekben kicsit úgymond szétszedődhetett az Én-ünk a múltba, gyerekkorba és családi mintákba visszarévedéssel; ez a fényszög fog visszahozni bennünket a Jelenbe és a Jövő felé, és segíteni integrálni Én-ünket. Minden tényezője nagyon aktív és expanzív, mondhatni, férfias, így elsősorban a férfiak érezhetik majd erejét, de mivel egy túlaktívvá vált társadalomban élünk, mindenkire hatással lesz. Igyekezzünk arra figyelni, hogy az elmúlt hetek után ne billenjünk át a másik végletbe, és amíg akkor az én-ünk kicsit szétszedődött és az aktivitásunk hátra lett húzva, most ne lőjünk ki túlzottan a másik végletbe nyílként vagy csúzliként. (Nap Oroszlánban trigonban Jupiterrel Nyilasban)

Augusztus 5, hétfő és Augusztus 13, kedd között a Párkapcsolatokért, Társadalmiságért, Egyensúlyért felelős Vénusz is bekerül ebbe a hiperaktív és erőteljes fényszögbe. Ezek a címszavak itt a legújabb korokban nem igazán muzsikálnak, főleg nem a Skorpió Jupiter 2017-es-18-as évei során, után. Itt most ők is rehabilitálódni tudnak, és töltődni a Hit, Remény, Jövő, Bőség energiáiból. (Vénusz Oroszlánban trigonban Jupiterrel Nyilasban)

Láthatjuk, hogy a három legbelső, gyors-világi bolygó, a Nap, a Merkúr és a Vénusz is pozitív hatásokon és változásokon megy keresztül itt augusztus elején: a Merkúr előreindul és kilép a Bak Karma- és Múltjelölők hátrahúzó fényszögéből, a Nap és a Vénusz pedig a Nagy Jótevő Jupiter saját, trigon fényszögéből részesül.

És akkor a dobpergés:

Augusztus 12, hétfőn a Nagy Jótevő Jupiter előreindul a saját jegyében, a Nyilasban! Ez mindig kiemelt jelentőséggel bír, mert bármi értelmes és normális ügy ilyenkor extra lendületet kaphat, és úgy általában a Lelkünk is egy kicsit balzsamosabbá válhat ilyenkor. Igaz, a Skorpió Jupiter 2017-18-as időszaka után valószínűleg kicsit fáradtak, akár fásultak is vagyunk, így ez a hír talán most nem annyira talál el bennünket, mint korábbi ilyen években. Mégis, attól, hogy mi szubjektíven zsibbadtak vagyunk, ezek az energiák vannak, elkezdik betölteni a teret, és amikor augusztus második felében, szeptember során a gyors-világi bolygók a Szűzbe érnek majd, események és cselekmények szintjén is meg fognak jelenni.

Augusztus 12, hétfőn van egy másik mega-hatás is: a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója Uránusz pedig hátrafelé indul a Bika jegyében. E terület a Stabilitás, Földeltség, Átláthatóság témáiért felelős, így az Uránusz hátrálása itt azt jelenti, hogy ilyen címszavakban viszont csökkennek az energiák. Az Uránusz a virtuális dolgokat is jelenti, így a Bikában hátrálása azt is mutatja, hogy a Stabilitás, a Földeltség egyre jobban a virtuális valóságba helyeződik.

Elképesztően ’véletlen’, hogy e két lassú bolygóóriás ugyanazon napon indul előre illetve hátra. A Nyilasban a Jupiter a Lélek, a Nemes dolgok, a nem-fizikai dolgok jelölője: az indul előre. Az az előrehaladás. A virtuális, androgün dolgok jelölője az Uránusz: az indul hátra. És ez most nem azért fontos vagy van kiemelve, mert ez egy ilyen szellemiségű oldal, hiszen amikor a Jupiter indult hátrálásnak több külső bolygóval, lehetett olyat is olvasni itt pár hónapja, hogy maximum heti egyszer lelkizzünk, de egyébként együnk-igyunk-túrázgassunk-kempingezzünk. Itt ez most mutatja, hogy Kollektíve is van valami kattanás, és hogy egy kicsit unplugged mozgalomba kellene lépni.

Augusztus 12, hétfőn van egy harmadik, a másik kettő mellett eltörpülő, megbúvó hatás is ezen a napon: az Oroszlán jegyébe lép a Merkúr. Innentől könnyebben tudjuk majd definiálni és kifejezni az Én-ünket, és ahogy fentebb is olvashattuk, akár varázsütésre is megszűnhetnek a gyermeki állapotba, gyerekkorunk érzéseibe vagy akár helyszíneire vivő hatások.

Augusztus 13, kedd és Augusztus 19, hétfő között a frissen jegyet váltott Merkúr ettől egy kicsit meg is zavarodhat, és mint amikor az alagútból kiérünk a verőfényes napsütésbe, vagy mint amikor frissen ébredtünk, és még kicsit kótyagosak vagyunk, olyanok lehetünk. A több hetes Múltba és Gyerekkorba révedés után a gondolkodásunk és működésünk még nem fogja látni, hogy hogyan lehetne stabilan, építkezően, és főleg előrelátóan haladni. Szerencsére ez csak néhány nap itt, így ezt a jelzett hetet adjuk még magunknak akklimatizálódásra, amolyan energetikai jetlag-es átállásra. (Merkúr Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Bikában)

Augusztus 18, vasárnap az én-ünkért, ego-nkért, ambícióinkért és aktivitásunkért felelős Mars belép a Szűz jegyébe. Ez nagyon jó, mert noha a korábbi Oroszlán jegye őneki nagytestvére, de együtt túl feszes, heves energiákat képviseltek. A Szűz a mindennapi élet működő rutinjáért felelős, arany középút, így jó, ha az én-ünk, ambícióink és energiáink itt aktivizálódnak. Mint amikor túl hosszú ideje vagyunk tétlenek, túl hosszú már a szabadságra menés, és jólesik egy kis ügyintézés, felvenni újra a dolgok természetes menetét.

Augusztus 18, vasárnap és Szeptember 17, kedd között egy hónapig ez extra hangsúlyt is kap, ahogy a Naprendszerünk Ura, a Nap is együttállásba lép az eggyel korábban leírt Marssal. A Skorpió Jupiter 2017-18-ban mint napalm söpört végig, és minden emberi aktivitásunkat, kapcsolatokat, és magát az én-ünket is darabokra szedte. Körülbelül 2019 márciusától ez lehúzódott, de utána még természetszerűleg óvatosak és kiváróak voltunk. Ennek itt a vége a szó jó értelmében, és e két, Én-ünket és aktív energiákat jelentő bolygó együttállása az Oroszlánból a Szűzbe lépve jelzi, hogy visszatérhetünk a normális ügymenetbe, „haladjanak kérem, nincs itt semmi látnivaló”, és megérkezik hozzá a stabilabb én és a kellő energia, aktivitás is.

Augusztus 18, vasárnap és Augusztus 24, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős Merkúr is belekerül abba a hipererős és pozitív fényszögbe, amiről fentebb már két helyen is olvashattunk. Ezen funkcióink feltöltődhetnek a frissen előreindult Nagy Jótevő Hit, Remény, Jövő, Bőség témáival. (Merkúr Oroszlánban trigonban Jupiterrel Nyilasban)

Ahogy láthattuk ebben a szakaszban, úgy tűnik, hogy Augusztus 18 vasárnap az a nap, amikor mint működési ledek felvillannak a lámpácskák, beindulnak az energiaáramlások, és visszaengednek bennünket az élők sorába, ismét használhatósággal Önmagunk és úgy általában az életünk ügymenete felett. :)

Ebben a nagy aktivizálódási folyamatban egy másik hipererős fényszög is becsatlakozik:

Augusztus 20, kedd és Szeptember 5, csütörtök között a mindennapi életünk rutinjának területére lépett én-ünkért és erőinkért felelős Mars a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójától kap nagyon erős hatást. Igaz, hogy közben hátrál is az Uránusz, de ez egyáltalán nem dörgedelmes itt: inkább azt jelenti, hogy amolyan ’bemelegítést’ végzünk, próbafeladatokat, nyújtózkodunk, mielőtt olyanba kellene vagy tudnánk fogni, ami igazán hosszútávú vagy súllyal bíró lenne. Az elmúlt két év elgémberedése után itt kinyújtjuk besült és megmacskásodott funkcióinkat. (Mars Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Augusztus 22, csütörtökön a Vénusz a Szűz jegyébe lép. A Párkapcsolatokért, Társadalmiságért, Egyensúlyért és Harmóniáért felelős bolygó elég jól érzi magát a Mindennapi élet működő rutinja területén. Mindkettő nagyon pasztelles energia, nagyon kulturáltak, így a Vénusz itt tartózkodása szintén hozzájárul ahhoz, hogy a besavasodott, megdermedt és megmacskásodott dolgaink keringésbe kerüljenek, és működéshez jussanak.

Augusztus 22, csütörtök és Augusztus 30, péntek között a frissen Szűzbe lépett Vénusz is belelép a kettővel fentebb leírt fényszögbe, és elkezd a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójától, a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság területéről hipererős energiákat kapni. Tekintve, hogy hátrál az Uránusz, amitől kapja, ez is amolyan „visszatérés a táncparkettre”, bemelegítős, átmozgatós, ismét rutint szerző hatás. (Vénusz Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Augusztus 23, pénteken a Nap a Szűz jegyébe lép. Ez az időszak hagyományosan, amikor megérezzük, hogy hamarosan véget ér a klasszikus Nyár, előtérbe kerül a gyerekek iskolázása, a szabadságolások vége, azon kezdünk gondolkodni, hogy a nyár véget érésétől a karácsonyig terjedő virtuális időszakban miket csináljunk majd, milyen tanfolyamba, tevékenységbe fogjunk, hogy kitöltsük az őszt. Energetikailag nagyon kellemes napok ezek, ha csak ezt nézzük, innentől október közepéig, amikor a Nap a Szűz és a Mérleg jegyében jár majd.

Augusztus 25, vasárnap és Szeptember 4, szerda között a Nap is odaér már a fentebb két helyen is leírt fényszögbe, ahova a Mars és a Vénusz már lépett. Az Én-ünk, a lényünk Mag-ja is kap hipererős energiákat a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójától a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság jegyéből. (Nap Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Augusztus 26, hétfő egy nagyon érdekes jelzésértékű nap: a Holdcsomópontok a Rák illetve a Bak jegyek közepére érnek. A Leszálló Holdcsomópont azt jelenti, hogy hova vagyunk beakadva, mi a Zsákutca. Jelenleg itt a Bak jegy közepén van, ahol is a címszavak a Bezárkózás, Kontroll, túlzott Racionalitás, Lezárás, Elidegenedés, a Matéria, Egyedül. A Felszálló Holdcsomópont azt mutatja meg, hogy merre van a Megoldás, az Irány. A Rák jegy és közepe a Gyökéreresztés, Otthon, Fészek, Család, Kapcsolódás, Megnyílás, Felnőtt Érzelmek.
Az egyéni elemzéseknél amikor a Felszálló Holdcsomópontra kerül a szó, mindenki megvakarja a fejét, mert a tapasztalat szerint annál messzebb aktuálisan nem is lehetne tőle, mint ahol éppen akkor van. Ugyanezt látjuk a Kollektívában is. Szinte mindenki szinte mindig a Bak jegyeket csinálja jelenleg, és már-már trendivé is azok váltak; bármi, Család, Házasság, Gyerekvállalás, Otthonmaradás, Felnőtt Érzelem szinte szitokszóvá vált. Pedig azt látjuk a Zodiákusban az objektív jelölőknél, hogy a ma trendi a Zsákutca (Bak Leszálló), és a ma szitokszó az Irány, a Megoldás (Rák Felszálló). A Korok Létrájának nyomatéka nagyon erős, mégis érdekes fél szemmel felnézni belőle, csinálni egy mini számvetést, hogy mennyire vannak ott a rák jellege és címszavak az életünkben, és mennyire a Bak jellegek: akár egyénileg nézve, akár Kollektíven.

Augusztus 29, csütörtök és Szeptember 7, szombat között egy kicsit bekapcsolhat bennünk egy amolyan poszt-traumás érzés, és ’megijedhetünk’ pejoratívan attól, hogy nincs baj, működni kezdenek, és egyre inkább működővé válnak a dolgok. Itt apró, és szerencsére rövid ideig tartó irracionális félelmek és fóbiák is előjöhetnek egy kicsit. „Huh, jól megy minden, mikor jön a csavar?!”, vagy „Huh, jól megy minden, vajon megérdemlem én ezt?!”, ilyen és ehhez hasonló dolgok futhatnak át bennünk, de ezek miatt ne aggódjunk. Máskor állandóan, kollektíven és intézményesen veregetjük a saját vállunkat és biztatjuk magunkat nonstop jelleggel, ráadásul olyan időszakokban, amikor semmi értelme. Na itt például van értelme az önbiztatásnak és motiválásnak, mert itt tényleg nincs semmi extra vagy baj, hanem csak picit megriadozhatunk. Legyünk erre tudatosak, és láthatjuk, hogy rövid ideig tart ez a hatás, nem lesz semmi baj itt, ha lélegzünk. :) (Vénusz Szűzben kvadrátban Jupiterrel Nyilasban)

Augusztus 29, csütörtök és Szeptember 4, szerda között a Merkúr is megérkezik arra a fényszögre, amire a többi gyors-világi bolygó, a Mars, a Vénusz és a Nap is pár nappal korábban. A zsibbadtságból a gondolkodásunk, kommunikációnk és a mindennapi rutinunk is éledezhet, és további aktivizálódások, (együtt)működések is várhatóak ettől. (Merkúr Szűzben trigonban Uránusszal Bikában)

Augusztus 30, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a Szűz jegyébe lép. Ez az egyik saját jegye. :) Ez is hozzátesz a beaktivizálódási, újra működésbe jövési folyamathoz, sőt, ez teszi fel az i-re a pontot, és az egészre a koronát. Ez az utolsó alkatrész, ami kellett, és ez a nap ettől, amikor elindul a gépezet, a szó jó értelmében.

Augusztus 30, péntek és Szeptember 9, hétfő között az Én-ünk Mag-ja és a gondolatainkért, működésünkért felelős bolygó együttállásban halad a mindennapi élet működő rutinja területén. Mint amikor az új auto kigurul a szalonból, és bekapcsolódik a városi forgalomba, vagy összedugják a kábeleket, és kigyullad a világítás, megszólal a zene, vagy átadják a városi parkot. Mind az Én-ünk Középpontja, mind az ezek megéléséhez és kifejezéséhez kellő apparátus működésbe lendül. (Merkúr Szűzben együtt Nappal)

Visszatérünk az élők sorába. :)

run.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása