HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.09.30. 15:19 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Október hónapjában egy bizonyos időre véget ér szeptember rendkívül kellemes idillje, ám ennek célja van! Megtörténik a Skorpió Jupiter időszakának egy halasztott fináléja, ami amolyan ’hiánypótlásnak’ tekinthető, hiszen ez már nem illeszkedik az említett időszakhoz. Ez a varratszedés időszaka lesz. Egy olyan szkennelés, átvizsgálás, mágneses rezonanciás felrezegtetés, hogy „Na, mi maradt még ott?”, „Na, hogyan is hatott rád az elmúlt két év?”. És ott fekszünk majd ismét a műtóasztalon, de itt már tudjuk, hogy mi és miért történik, itt már együttműködünk az orvossal, és itt már az eszméletünknél leszünk. Kiürül belőlünk a kövünk, a megkövesedett, lenyelt fájdalmak. Kicsit karcolja majd a lágy részeinket, de ezzel felkerül az i-re a pont; ezáltal pedig fáradtan, de szabadon mehetünk tovább. A műtét sikerült, a beteg nem halt meg!

Október 2, szerda és Október 19, szombat között egy nagyon kettős érzés lehet ott rajtunk egyidejűleg. A fényszög egyik tagja miatt úgy érezhetjük, hogy minden rendben, kellemes, harmonikus állapotban vannak a dolgok és mi magunk is. A másik tagja miatt pedig ott lehet egy fura baljós előérzet, vagy egy olyan, mintha elfelejtettünk volna valamit, vagy várnunk kellene valamire, vagy összefutni valakivel. Ezek lehetnek bennünk október első két hetében felváltva-egyszerre-felváltva-egyszerre. (Nap Mérlegben kvadrátban Bak Szaturnusszal-Plutoval)

Október 3, csütörtökön megtörténik az október és november hónapjait leginkább alakító egyik hatás: a Merkúr bolygó a Skorpió jegyébe lép. Ez annyira fontos, hogy a Zöldkör Facebook csoportban egy hosszabb írást fogok publikálni ennek minden aspektusát megvizsgálva. Itt összefoglalva ez azt jelenti majd, hogy a Merkúr a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi életünk működtetéséért és rutinjáért felelős bolygó, a Skorpió pedig fülledtebb, savasabb, tekergőbb energia. Ez a hatás kiegészíti az eggyel fentebbit, és ráerősít arra, hogy működésünket átjárhatja egy kettős, akár baljós érzet is; de a poén az egészben, hogy itt a „baljós” a hangsúlyos, és sanszos, hogy nem is fog történni semmi. A Skorpió „irracionális félelmek, fóbiák, frusztráció” is, így a riadozásunk, vakarózásunk erősebb lehet, mint indokolt, így szépen nyugodtan, kiszámíthatóan, lélegezve működjünk, és ne hergeljük feleslegesen magunkat, illetve másokat; valamint ha más riadozásával, tekergésével találkozunk, ne vegyük magunkra.

A Merkúr normál esetben három hét alatt átszalad egy csillagjegyen; itt viszont pont úgy jön ki a lépés, hogy hátráló mozgása miatt beszorul a Skorpióba, és Október 3, csütörtök és December 9, hétfő között több, mint két hónapig ott lesz. Láthatjuk, október és november az, ahol oda kell figyelnünk ezekre az akár fura savacskákra.

Október 3, csütörtök és Október 10, csütörtök között a szeptemberben lágyan-finoman épülésnek indult dolgaink és a kellem egy kicsit megakadhat. A fokozatos és kulturált építkezésben elakadhatunk. Vagy a külső események miatt, vagy a fantáziánk, ötleteink állhatnak le, hogy akkor most merre tovább, hova finomítsuk a dolgainkat. Ez természetesen róka fogta csukaként összekattanhat a fentebbi hatásokkal, merthát ha tudunk szépen földelten haladni, vannak célok, és épülnek a dolgok, az nyilván megelőzi vagy feloldja a frusztrációt, besavasodást; ha pedig ezek megállnak, akkor megjelenhet a beszorulás, tekergés. (Merkúr Skorpióban szemben hátráló Bika Uránusszal)

Október 4, pénteken egy olyan hatás történik, ami ezekkel a fentiekkel teljesen analóg, de annyira hiányzik nekünk, mint a legújabb iPhone. A Mars a Mérlegbe lép. Hát, egymásnak teljesen ellentétei, amennyiben is a Mars a zárt, önös én, a háború, konfliktus, küzdés, erőlködés, izzás energiája, a Mérleg pedig lágy, kellemes, kapcsolódott, földelt, szocializált és egyensúlyban lévő energia. A Mars amolyan „csapás, támadás” energiával üt ebbe a földelt, egyensúlyi, szocializáltabb energiába, ami szeptember hónapra olyannyira érezhetően jellemző volt. Előjöhet egy kicsit egy poszt-traumás háborús szindróma, ahol is a rendszerünk amolyan rutin-ellenőrzésként bekapcsolgathat bennünket dolgokat, hogy biztosan készek vagyunk-e megvédeni magunkat, formában vagyunk-e; ezzel természetesen önbeteljesítő jóslatként konfliktust generálva. Ez a hatás pontosan olyan, mint a fentiek, azaz hogy irracionálisan ismét bekúszhat az elmúlt két évben megszokott Vörös, de itt az „irracionális” a kulcsszó, és tényleg olyan ez, mint egy próbariadó. Engedjük át magunkon, ha ilyen van, és nyugodjunk meg, nem kell ezzel hónapokig vergődni, már nem a Skorpió Jupiter 2017-es, ’18-as, ’19 eleji időszaka van.

Láthatjuk, hogy szeptember bukolikus idillje után amolyan kollektív ptsd-ként berúgják ismét az ajtót, de ennek nem kell felülnünk úgy, mint amikről élénk emlékeink vannak a nem is távoli múltból.

Azért jön a felmentősereg is a Dialektika jegyében.

Október 7, hétfő és Október 20, vasárnap között van ebben egy nagyon kulturált és nemes energiahatás is. A Tiszta, Nemes Férfit, a Lelket, a Szellemet, a Rendet jelképező két bolygó kerül egy nagyon finom, lágy energiahatásba, és mint a jóságos nagybácsi, vagy profi diplomata konszolidálja kicsit a kedélyeket. Ugyanakkor ez a hatás valamennyire rehabilitálja is a Férfiakat, akiknek a kollektív kriminalizálása 2017 októberében kezdődött, és akár kívül, akár magukban egy fura megnyugvás is megjelenhet. (Nap Mérlegben szextilben Nyilas Jupiterrel)

Nade „when it rains it pours”, ahogy mondja az angol, vagyis ahol esik, ott szakad, és mint lábszárat cincáló lények, újabb hullám érkezik.

Október 9, szerdán a Vénusz a Skorpióba lép. Ez itt végképp nem hiányzott, de hát ez van, a bolygók matematikai modellű pályán mozognak. Pár nappal ezelőtt a Mars rúgta-rúgja szét a Mérleg jegyét; most annak bolygója a Vénusz lép be a Titok, Bűn, Szexualitás, Őrlődés, Tépelődés, Temetetlen Múlt területére. Ez annyira sem hiányzik mint az új iPhone-hoz a szelfibot. A Vénusz a Párkapcsolatok (akinek maradt), a harmónia, egyensúly, földeltség, társadalmiság bolygója, a Skorpió pedig a frusztráció, kavargás, tekergés, lefelé örvénylés, majd felfelé kitörés energiája, tere. Az ilyen Skorpió Vénuszok előtt szoktam azt írni, hogy „szépen előre ágyazzunk meg a kanapén”, ám a ’17-’18-as év után ez kiegészül azzal, hogy a közelmúlt emlékei IS feljöhetnek a meglévő okosságok mellé, szóval a nagy szeptemberi pihenés-gyógyulás után kinyílhatnak a sebek, és szivároghatnak a zöldes-sárgás-véres dolgok. Természetesen ez érinti az induló Párkapcsolatokat is, nem biztos, hogy itt érdemes nekilendülni ilyesminek, mert a Skorpió Vénusz analógiájára olyan filmek illenek, mint Kilenc és fél hét, A szürke ötven árnyalata, Alkonyat, Alkonyattól pirkadatig, Sin City, ésatöbbi. Amúgy ez máskor akár vicces is lehet, „akkor fáj, ha igazán jó, akkor jó, ha igazán fáj!” felkiáltással, avagy „ami nem öl meg, az megerősít párkapcsolatban is!”, de most azért mindenki immunrendszere, toleranciaküszöbe le van gyengülve úgymond, tehát itt ne kísértsük magunkat és egymást. Október 9, szerda és November 1, vasárnap között lesz a Skorpióban a Vénusz, láthatjuk, hogy nem vészes, három hét, de erre az időre tényleg tegyünk moratóriumot emberi és párkapcsolati ügyeinkre, és mint egy urológián, legyünk kedvesek és előzékenyek egymással.

Október 9, szerda és Október 16, szerda között ráadásul a frissen Skorpióba lépett Vénusz egy másik hatást is kap, amibe pár nappal korábban a fentebb leírt Merkúr, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős bolygó is lépett. A nagy szeptemberi szusszanás után, ahol azért tényleg szépen lehetett regenerálódni és építkezni lépésről lépésre, ez is kicsit megbolygathat, elbizonytalaníthat bennünket, akár olyan költői kérdéseket, felsóhajtásokat eredményezve, hogy „Van itt még bármi stabil ezen a világon?!”, „Létezik még, lehetséges a számomra normális párkapcsolat?!”. A fókusz, az irány eltolódhat, hogy hogyan, miképpen tudnánk ilyenekre találni, milyen úton jutnánk el ide. Vagy akár meglévő párkapcsolatokban, emberi dolgokban is lehet egy kis talajvesztés, fókuszvesztés. Szerencsére ez is egy hétnyi fényszög csak, de azért látjuk, hogy egy hatás-csokor része, ezért rövidsége ellenére másik hatásokkal együtt megérezhetjük majd. (Vénusz Skorpióban szemben hátráló Bika Uránusszal)

Október 10, csütörtök és Október 25, péntek között tovább erősödik az enyhén gothic hangulat, de szerencsére ez furán pozitív fényszög. Mégis, ebből az átmeneti megakadásból és felizzásból mintha a rendszerünk úgymond vissza akarna tolatni, vagy mint egy operációs rendszer, meg akarja keresni a legutolsó működő pontot. Ez pedig a Gyerekkorunkba repíthet vissza bennünket, az eltemetett és a temetetlen múltunkba. Nagyon érdekes, hogy június-júliusban már volt egy ilyen, ahol is spontán regressziót és nagyon hasznos bepillantásokat kaptunk a Gyerekkorunkkal és Családi dolgainkkal, működésekkel kapcsolatban. Ott félkészen maradtak ezek, és itt ebben a két hétben megtörténik ennek a regressziónak, visszautazásnak egy újabb turnusa. Figyeljük itt magunkat, ha olyat tapasztalunk érzésre, gondolatra, hangszínre, ’ízre’, ami a régi, gyerekkori önmagunkra emlékeztet, abból nagyon sokat tudunk terápiásan profitálni. Külön pikantéria, hogy ez két hétig tartó fényszög, de novemberben lesz majd egy újabb ugyanilyen turnusa, szóval ciklikus visszajáratok is lesznek. :) (Merkúr Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal-Plutoval)

Október 12, szombat és Október 20, vasárnap között az eggyel fenti után/mellett egy másik alapvetően gyógyító és segítő fényszög lesz, de ennek is lassú, tömött, homályosabb energiája van. Ahogy az előző visszavitt és felhozta a Gyerekkor, Belső Gyermek témáit, ez a fényszög gyógyítja azokat. Ugyanakkor gyógyító hatása szedatív is lehet, és ebben az egy hétnyi időszakban álmosabbak, elvarázsolódottabbak, sodródóbbak is lehetünk. Eleve láttuk fentebb, hogy most okosnak kell lenni kicsit októberben, így már az is azt mondja-mutatja, hogy ne rohanjunk; ez pedig a pozitív aspektusa, hogy hagyjuk kifejteni gyógyító-ringató hatásait, mert ennek van célja, és nagyon nagy energiájú belső részek tudnak gyógyultabbak lenni. (Merkúr Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

Október 17, csütörtök és Október 29, kedd között a Skorpióban frissen cincálni kezdett Vénusz is megkapja a maga Múltba-vivő fényszögét. Ajjaj. A 2017-18-as év azért a legtöbb embert rongybabaként dobta, akár köpte ki magából, és az ott történt dolgokat megérteni, mitöbb, feldolgozni eddig még nem igazán volt érkezés. Nade itt. Ez a két hét az, ahol az emberi, társadalmi, földeltségi, párkapcsolati témák megkapják a retrospektív energiákat, és ez is hozzátehet az elvarázsolódottsághoz és a Múltba révedéshez. Ugyanakkor ez is együttjárhat múltbeli párkapcsolati dolgokkal, akár jelen életből felmelegített töltöttkáposzta formájában, illetve klasszikusan ez az időszak az, amikor összenézünk valakivel, és „már életek óta ismerem!”; azaz fordulj meg és kezd el szedni a lábaidat az ellenkező irányba! :) Itt most nem a ráhalmozás a cél a karmikus zűr és feldolgozatlan múlt témáira, hanem a meglévők feldolgozása, nem kell a sivatagba homokot, a latrinába pedig mást extrán vinni. (Vénusz Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal-Plutoval)

Október 17, csütörtök és Október 25, péntek között a Vénusz megkapja a Merkúr másik korábbi fényszögét, és itt is elmondhatjuk, hogy ami felkavarodik az egyik fényszög által, az gyógyulásnak is indul ezen fényszög által. Vagyis feljöhetnek emlékek, fájdalmak párkapcsolati, emberi témákban, de közben van azért egy morfium, egy érzéstelenítés is a szó jó értelmében, valamint gyógyító energiák. (Vénusz Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

Október 19, szombat és November 13, szerda között ebben a nagy sajgó, de gyógyuló ívben megtörténik egy troll-hatás, valami bele is rondít. Igazi ormótlan, és még egyszer leírva troll-hatás lesz itt, ahol is a szép, finom, kezelhető szivárgásban hirtelen összeomlik a beteg keringése, szaturálni kell, deturálni, mindenturálni, és megy a küzdés mert folyik, fröcsög, minden testrésszel hirtelen van valami. Az a rengeteg kollektív sav, ami a jelenlegi aszociális és torz létformából adódik, illetve az, ami 2017-18-ban felbugyogott és történt, itt szintén posztraumásan, de egy kicsit erősebben visszaüthet. Sőt, a beteg kitépheti az infúziót, levetheti magát az ágyról, és protestálhat nagy erőkkel, szóval ebben az október-november közepének metszetében kell a legügyesebb-okosabbnak lenni. (Mars Mérlegben kvadrátban Bak Szaturnusszal-Plutoval)

Október 21, hétfőn majdnem egy év után kioldódik egy hatás, amit úgy neveztünk, hogy „a bullshit-spiri vége”. No nem az lesz itt, hogy újult erővel visszatér lendületével a bullshit-spiri, hanem azt, hogy az emberek így, hogy hamarosan váltunk a Növények Korába, a Gyerekek Korának ’varázslását’, ’fantáziálását’, ’ábrándozását’ és mellébeszéléseit már nem tudják vagy nem akarják az életük problémáira használni. Ez egyébként tapasztalatilag is érezhető, rengeteg ’segítő’ klientúrája leolvadt, érezhetően kevesebb ember jár dolgozni magán még normális módszerekbe is; a Gyerekek Korának Lufi-fújása kidurrant, és olyan mintha az emberek rájöttek volna, vagy csak érzik, hogy ezt a bullshitet, csillivilli nem-valódi mesét nem lehet újrafújni. Hívhatjuk ezt kiábrándulásnak is, de abban benne lenne az, hogy valami értékes volt itt előtte. Inkább úgy kellene hívni, hogy most a Gyerekek Korának 30 éve után a piac ismét beárazza magát, és az emberek visszatérnek a realitásba, az emberi lét és a megnyilvánult világ reális terhei, megoldanivalói felé, reálisan. (Kioldódik Nyilas Jupiter és Halak Neptunusz kvadrátja)

Október 23, szerdán a Nap belép a Skorpió jegyébe. Ez minden évben az az időszak, amikor a nyár már mögöttünk, az Ünnepek és a Tavasz még messze előttünk, így ilyenkor két part között érezzük magunkat, hánykolódva. A nappalok rövidülnek, és ebben a friss sötétedésben többet kell befelé figyelni, önreflexiót gyakorolni: ezt jelképezik a Skorpió időszak energiái. Ilyenkor mindig elő is bukkannak elfelejtett, ezáltal erjedésnek, savasodásnak indul darabkák is, melyekkel a szembenézés nem túl gusztusos, de kitakarítása után tisztább-szárazabb érzés a jutalmunk.

Október 23, szerda és November 2, szombat között a Nap immáron a Skorpióba lépve szintén odaér a fentebb említett azon fényszögbe, ami azt jelentette, hogy egy kicsit a földeltségünk, stabilitásunk, tisztánlátásunk és perspektíváink meginoghatnak. Mint ingoványos talajra tévedve, vagy messzi ismeretlen tengerre sodródva, Én-ünk Magja kerülhet egy kicsit kérdőjelek alá, önmagunkkal, önmagával szembenézve, akár szembefordulva. A Skorpió időszaka mindig önreflexív és átalakulást, átrendezést, ránézést igényló időszak, de ez a másfél hét itt olyan, mintha közben költözne az irodánk, vagy éppen renoválás közben kellene ezt megtennünk. (Nap Skorpióban szemben hátráló Bika Uránusszal)

Összefoglalva a hónapot, szeptemberben egy kicsit kárpótoltak bennünket a Skorpió Jupiter időszaka után, és önfeledten, gondtalanul, békésen és vidáman tudtunk egyensúlyban létezni. Úgy tűnik, ez a feltöltődés azért is volt, hogy akkor ennek friss stabilitásából megtörténhessen az, ami a Nagy Folyamatnak még a része azért. Olyan ez, mintha meglőttek volna bennünket, elállították a vérzést, stabilizálták az állapotunkat, és mehetünk. Igen ám, de a golyót, golyókat is ki kellene venni, azért mégsem maradhatnak bent. Ezért engedtek ki minket, hogy stabil állapotban ismét műthetőek lehessünk; de ez már nem kétségbeesetten kapkodós, hanem precízebb, célzottabb, hatékonyabb műtét. Itt már tudjuk, hogy mi, mikor és hogyan jön fel: itt már tudjuk, hogy milyen golyó van ott, és azt kell kivenni.

Emiatt ’erős’ hónap lesz október, és november is persze. De a golyó nem maradhat bent, ezért vegyünk egy nagy levegőt, és engedjük a Nagy Műtőnek, hogy kivegye belőlünk. Varratszedésre megyünk! :)

mirror2.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása