HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.10.31. 19:26 Zöldkör

November hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

November hónapja a Skorpió Jupiter utáni, október-novemberi „varratszedés” időszakának a második fele. Ebben október volt a mélyebb és intenzívebb. November során azonban tart még mindez, jönnek még majd fel dolgok a Mélyből, tekintve, hogy sok bolygó lesz a Skorpió jegyében. Mindezek mellett, ebben a hónapban kezdenek el kiérni a Skorpióból a bolygók, és több olyan hatás lesz, ahol fel-felcsillan a fény és a jókedv is ismét. A hónap első felében azonban még nyafoghatunk egy kicsit, unva már ezt a nagy csikorgást és hátrafelé tekintgetést, és aztán a hónap második felében egyre több sodrony tűnik el, és pakk-pakk-pakk, szinte hallani lehet, ahogy a tekintetünk és az energiarendszerünk elkezd előrefelé tekinteni. Óvatosabban, lassabban, varasabban, de előrefelé indulunk e hónap második felétől is akár, de a végétől mindenképpen. A hónap utolsó hatásaként pedig a Nagy Gyógyító előreindulása jelzi, hogy a páciens túl van a műtéten, a varratokat kiszedték, és saját felelősségére visszatér az életbe. :)

November 1, péntek és November 20, szerda között a hónapon nagyban átívelő hatásként történik a Merkúr bolygó hátráló mozgása a Skorpió jegyében. Évente több ilyen is van a Merkúrnál, és a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó hátrálása során mindig egy kicsit türelmesebbnek kell lenni, az eseményeket jobban megszervezni. Lehetnek félreértések, elcsúszások kommunikációban, így inkább többször is kérdezzünk rá, ha valami nem tiszta, vagy gyanús, hogy máshogy értjük, mint amire a másik gondolhatott közben. A közlekedés bolygója is, így lehetnek olyanok, hogy nem indul az autó, kimarad a busz, elterelnek bennünket így vagy úgy, így ezen a területen is türelmesnek, körültekintőnek kell lenni, és ráhagyásokkal közlekedni.

Mivel itt a Skorpió jegyében zajlik mindez, a Merkúr pedig a Gyermek archetípusa, fel-feljöhetnek érzések, gondolatok, akár ismerős szituációk is a gyerekkorunkból, amiket már elfelejtettünk, vagy azt hittük, sikerült elnyomni, eltemetni magunkban. Olyan helyzetek és megélések is lehetnek, ahol a beszorult gyermeki részeink felnőtt életbeli alkalmatlanságával szembesülünk; és mivel a Gyerekek Korából érkezünk, szinte csak ilyenek vannak. Ebben a három hétben ez erősebb lehet, vagy kikarikírozódhat. (Merkúr retrográd Skorpióban)

November 2, szombaton egy nagyon örömteli dolog történik: a Vénusz a Nyilas jegyébe lép. Még emlékezhetünk, tavaly extrém hosszan, több hónapra beszorult az ősz során a Skorpió jegyébe, és a Párkapcsolati, Emberi, Egyensúlyi témák nagyon erősen megráncigálódtak. Idén a Skorpió jegyében a klasszikus időtartam alatt haladt át. Mégis, a Párkapcsolatok, Emberi kapcsolatok, Társadalmiság bolygója lényegesen jobban érzi magát a Titok, Bűn, Szexualitás, Karma, Temetetlen Múlt, Csiki-csuki címszavaival bíró Skorpió után a Hit, Remény, Jövő, Bőség címszavú Nyilas területén. Az októberi előrejelzésben olvashattuk, hogy október-november során történik a „varratszedés”, ahol is a 2017-18-as év besült energiái utolsó robajjal kimennek belőlünk. A Nyilasba lépő Vénusz itt már november elején mindezek mellett könnyítő energiákat visz ebbe a folyamatba, melynek október volt az igazi aktív része.

November 2, szombat és November 23, szombat között ezzel párhuzamosan egy másik hatás is jelzi, hogy október utó-műtéte után itt novemberben egy kicsit megjelenhet bennünk az igény, hogy akkor magunk mögött hagyva az elmúlt egy-két évet, elkezdjük aktivizálni magunkat. Nagyon aktív bolygók vesznek részt benne nagyon kellemes területeken kellemes fényszögben, mégis, a három hétnyi hatás utolsó két napja azt mondatja velünk, hogy ez a fellendülés, fellángolás, kikukucskálás megmarad szándék-szinten, és az utolsó pillanatban visszahúzzuk a fejünket. November egy kicsit már könnyebb lehet október utó-műtéte után, de még szükségünk van erre a hónapra is a gyógyulásunkban; noha a közérzetünk vagy a szándékaink már optimistábbak, lendületesebbek, nyíltabbak lehetnek; vagy inkább amíg tétje nincs, addig annak tűnik, de a nap végén azért vissza-visszakuckóznánk, vagy kuckózunk. (Mars Mérlegben-Skorpióban Nyilasban szextilben Jupiterrel Nyilasban)

November 3, vasárnap és November 19, kedd között egy alapvetően segítő és gyógyító, mégis, nagyon a Múltba visszavivő hatás lesz aktív. Ez a Múlt jelentheti a jelen életünk közelmúltját, a gyerekkorunk jelképezte múltat, de akár előző életes, Karmikus múltat is. Az Én-ünk itt még átmegy egy Főnixmadár-szerű átalakuláson, mintha nagygenerálon, vagy szervízen venne részt, ahol minden apró részlet átvizsgálódik, kipróbálódik, tesztelődik. A fényszög kellemes jellegű, így ez nem morózus, mégis, az ilyen átvizsgálás kimerítő is lehet, így kíméljük magunkat még itt, és figyeljük érdeklődve, hogy mi jön fel, mi jön elő ennek során. (Nap Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal-Plutoval)

November 3, vasárnap és November 13, szerda között ezzel párhuzamosan, ezt kiegészítő hatásként egy nagyon segítő, és nagyon mélyen gyógyító energia is jelen lesz. Olyan ez a kettő fényszög itt, mint amikor valami nagy kísérlet zajlik, és kivonul egy mentőautó is biztosítani, vagy a résztvevő be van elektródázva, és folyamatosan mérik az értékeit, hogy minden rendben legyen. Vagy mint amikor a betont vágják, és közben vizet is permeteznek rá, hogy ne hevüljön túl. (Nap Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

November első két hetében nagyon erőteljes és mély átvilágításon és gyógyuláson megyünk keresztül.

November 6, szerda és December 6, péntek között a gondolkodásunk, a működési elveink is átmegy a kettővel fentebb látható átvilágító fényszögön. Rengeteg a Múlt- és a Karma-elem ebben, így noha a fényszög pozitív, ami itt történik, de ki is vehet a mélysége és alapossága belőlünk. (Merkúr Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal-Plutoval)

Egészen aprólékosan, két irányból, alulról-felülről, kívülről-belülről átvilágítódik az Én-ünk és ennek kifejezési eszközei, felhozva további Karmikus, Múltbeli és letapadt energiákat, de mindezt segítő szándékkal.

November 9, szombat és November 13, szerda között lehet a legintenzívebb szakasza ennek, amikor is az Én-ünkért és ennek kifejezéséért, a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, ügyintézésünkért felelős bolygók együttállásban haladnak a Transzformatív, Mélybe lehúzó és onnan felhozó Skorpió jegyében. Mivel kétirányból közelítenek egymáshoz, és úgy lesznek együttállásban, ez egy préselő érzéssel is járhat, így ezekben a napokban pihenjünk sokat, és figyeljünk nagyon befelé. (Nap Skorpióban együtt retrográd Merkúrral)

November 9, szombaton a Jupiter eléri a Nyilas 25-ik fokát, ezáltal a Bak vonzáskörzetét. A Jupiter korlátlanul kifelé-felfelé áradó energia, a Bak korlátokat jelent, befelé-lefelé lassuló energiát. Egészen a 2020-as év során a Bakban lesz a Jupiter, és itt már elkezd érződni ennek energiája. Emiatt innentől kezdve a „Van egy tuti ötletem! Ha ez lesz, akkor az lesz, ha így lesz, akkor úgy, ha úgy, akkor meg amúgy!!” „És ez mennyire biztos?” „Hát, őszintén azt nem tudom, de ha így lesz, akkor úgy, ha úgy akkor…..!” típusú ügyeket érdemes hagyni. A lufik, légvárak, az alapok nélküli meghitelezések innentől még kevésbé mennek, így innentől törekedjünk a megőrzésre, a lassú és apró lépésekkel haladásra, és ha valami 50-50, akkor inkább a biztonsági játék felé menjünk.

November 10, vasárnap és December 3, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is átmegy a fentebb olvasott Nagy Gyógyító fényszögön. Közben azért tépázódik hátráló mozgását végezve a Skorpióban, így ez a fényszög őneki is segít, hogy ennek során épek, normálisak és óvottak tudjunk lenni. Előjöhetnek ebben a pár hétben bicebóca, elnyomott-elfelejtett gyermeki részeink mégjobban, így ha hirtelen a papucsot kacsában vesszük fel, elkezdünk selypíteni és affektálni, akkor az itt most normálisnak is mondható, és hagyjuk is, hadd jöjjön fel az eltemetett-elfeledett-beakadt gyermeki rész, hogy gyógyulhasson. (Merkúr Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

November 10, vasárnap és November 19, kedd között a Párkapcsolatokért, Egyensúlyért, Harmóniáért felelős bolygó kerül csiki-csukis fényszögbe a Nagy Gyógyítóval. Ezt kétféleképpen lehet értelmezni. Az egyik, hogy itt, noha a bolygó már a Hit, Remény, Jövő, Bőség Nyilas területén van, mégis, vagy pont amiatt, hogy megengedhetjük magunknak itt már, elő-előjöhetnek poszt-traumás fájdalmak és megéletlen, kimondatlan érzések a Párkapcsolat témájával; akár konkrét személyhez kötődve, akár általánosságban. A másik, hogy a belső feloldatlanságok elől majdnem mindenki kifelé akar menekülni, és ebben eszközként mint valami figyelemelterelő csörgő egy Nagy Ő-t vizionál. Itt ez a fényszög ezt is mutathatja, hogy akár van ott valaki, akár nincs, bele kell nézni az ezekkel a témákkal kapcsolatos blokkjainkba; kevésbé elegánsan, belenyomják egy kicsit az arcunkat. Ez sem dörgedelmes vagy morózus, hanem mint egy értekezleten kiértékelés lesz, főleg Párkapcsolati, de úgy általában Felnőtt Emberi és Kulturált témákban. (Vénusz Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

November 17, vasárnap és December 2, hétfő között egy kicsit bele is tekeredhetünk a nagy retrospektív időszakba. A szervezetünk besokallhat, hogy nem elég hogy októberben retrospektívkedni, meg varratszedőzni kellett, még novemberben is?! Emiatt itt november második felére be is durcázhatunk, és önbeteljesítő hisztériaként a működő dolgainkat, vagy erőinket is eldobhatjuk, „Ha lúd, legyen kövér!” felkiáltással. Egy kicsit elveszthetjük a fonalat, hogy akkor mi felé is fejtsük ki erőinket, ambícióinkat, hogyan lehetnének itt Földelt, Stabil, Tiszta és Átlátható dolgok?! Ennek egy része irracionális, és a múlt fájdalmaiból, beakadásaiból táplálkozik; de valljuk be, amilyen átalakulások zajlanak a nagyvilágban, értve itt elsősorban a nemek és a társadalom szétverését, ezek a kérdések őszintén azért relevánsak is. (Mars Skorpióban szemben retrográd Bika Uránusszal)

November 19, kedd és November 30, szombat között lesz egy nagyon szuper hatás is: a Kis Jótevő Vénusz a Nagy Jótevő Jupiterrel halad együtt a Hit, Remény, Jövő, Bőség Nyilas területén. Eggyel fentebb láttunk egy mini-behisztizős fényszöget, ez pedig vele teljesen párhuzamosan tartja bennünk a lelket, és jelzi is, hogy ami itt október-novemberben előjön, az a múltból maradt hordalékként jön fel, és nem aktuális gond. Megy át rajtunk, de közben azért rendben is vannak a dolgok. (Vénusz Nyilasban-Bakban együtt Jupiterrel)

November 19, kedden a Mars a Mérlegből a Skorpió jegyébe lép. A Mérlegben nagyon tájidegen volt, és az Emberi, Egyensúlyi, Kulturált témáknak nem tett túl jót; itt a Skorpió egyik hazai jegye, tehát matematikailag jobbnak tekinthető itteni pozíciója. Ha a teljes képet nézzük, akkor pedig azt kell mondanunk, hogy ahogy mennek ki az utolsó ilyen besült-beakadt energiák, felerősödhet bennünk emiatt a düh, a frusztráció, és még tétre-befutóra begyulladhatunk, felháborodhatunk, befeszülhetünk. Ez oké is, nagyon sok beszorult vörös energia alakult ki az elmúlt egy-két évben, és itt most ezek fel- és előjöhetnek. Itt érdemes elmenni ilyenkor edzeni, egy nagyon hosszút sétálni friss levegőn, valahogy módot találni, hogy kirezegjen ez a sok sav és vörös. Ha itt november második felében belázasodunk, fejfájásunk lesz, gyomorrontásunk vagy hasmenésünk, az is teljesen oké, és ennek a folyamatnak a része, velejárója.

November 21, csütörtökön a Merkúr előreindul a Skorpió jegyében. Ez nagyon jó! A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó hátrálása során ezek a témák belassulnak vagy összekavarodnak, a Skorpióban pedig különösen. Innentől megindul az enyhülés az október-novemberi „varratszedés” időszakában, és a Merkúr december 9-én hagyja el a Skorpió jegyét, átlépve a Hit, Remény, Jövő, Bőség területére. Itt már enyhültebb napok jönnek innentől, és előrefelé is tudunk gondolkodni, nézni, akár cselekedni is.

November 23, szombaton a Nap a Nyilas jegyébe lép. Ez is elég fantasztikus dolog! A Skorpió mindig a nyár végét jelenti, amikor is megtörténik az óraátállítás, a nappalok lerövidülnek, jön a sötétség, és befelé-lefelé kell a figyelmünket fordítani. Innentől indul több hónapnyi zártabb, lassabb és sötétebb időszak, és hogy ezt bírjuk, valakik nagyon kreatívan beillesztették az ’Ünnepi’ időszakot, Mikulással, Karácsonnyal, Újévvel. Ezek mind a Nyilas jellegeihez tartoznak, így fel is frissítenek a morózusabb jegyek közepette.
A jelen terminológiában a Napnak a Nyilasba lépése is segíti, hogy az október-novemberi „varratszedő” időszak tovább enyhüljön.

November 24, vasárnap és December 3, kedd között egyújabb kedvező és pozitív fényszög lesz aktív. A Párkapcsolatokért, Emberi dolgokért, Egyensúlyért és Harmóniáért felelős bolygó lesz a legjobb fényszögben a Földeltség, Stabilitás, Jövő, Cél, Perspektíva jelölőjével. Apró szépséghiba, hogy e jelölő hátrál, az első jelölő pedig a Bak jegybe lép közben; így mindez azt jelenti, hogy „Igény az volna rá”. Ami jelen helyzetben nagyon jó dolog, mert legalább szándékainkban ismét megjelenik az élők sorába visszatérés, a nyitás, valaminek az építése; de hasonlóan egy fentebb korábban olvasott hatáshoz, ez is azt mutatja, hogy ennek a kivitelezése, hosszútávúsága, vagy az ebben partner téma kérdéses lesz. De az igény legalább megjelenik itt, ez is mutatja, hogy a „varratszedő” időszak a végéhez közeledik már itt. (Vénusz Nyilasban-Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

November 25, hétfő és December 12, csütörtök között egy másik alapvetően pozitív hatás is ott lesz. Sőt, az egyik jelölője a hölgyeket jelentő Vénusz, a másik a fickókat jelentő Mars, és kellemes fényszögben vannak. Igen ám, de a Skorpió és a Bak jegyekben, szóval ez is azt jelzi, hogy indulna bennünk az ismerkedés, az Emberi létformába visszatérés, a bal és a jobb oldalaink beaktiválása, de ott lesz/van bennünk egy óvatosság (Bak) és még frissen gyógyult, varratszedett sebek (Skorpió). Itt már lehet ismerkedni vagy közeledni, de olyan ez itt, mint amikor a mezőn egy kóborkutya jön felénk, és ő is tart tőlünk, mi is tőle, és egy előre-hátra szaglászás lehet itt inkább a jellemző. Aztán kiderül, mi lesz belőle. (Vénusz Bakban szextilben Marssal Skorpióban)

November 25, hétfő és 2020 január 5 között a Skorpió Jupiteres, majd szusszanós, majd október-november során „varratszedős” időszak után megjön a felmentősereg, ennek a fényszögnek a formájában. A Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygója, a Nagy Jótevő lesz a legpozitívabb fényszögben a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez is mutatja, hogy itt az élők sorába visszatérés zajlik. A Bak és a Bika jegyek között van ez a fényszög, azaz ez is mutatja, hogy óvatosabb, lassabb verzióban térünk vissza az élők sorába, nyitjuk meg frissen gyógyultabb magunkat. Okosabban, felnőttebben, lassabban térjünk is vissza az életbe. (Jupiter Nyilasban-Bakban trigonban Bika Uránusszal)

November 26, kedden a Vénusz a Bak jegyébe lép. Nem mondhatnánk, hogy a Párkapcsolatok, Társadalmiság, Erotika bolygója a legnagyobb barátja az Aszkézis, Gondolkodás, Magány, Bezárkózás jegyének, de; itt ez most jó. Így is már túl fröcsögős és izzó volt az elmúlt két év a Skorpió Jupiter miatt, az elmúlt négy év az Állatok Kora miatt, így ezen a ponton jót is tesz, ha a földelt, kapcsolódott Vénusz egy kicsit lehűl és rendezi a sorait a Bak energiáiban. Mindent egy kisebb és tágabb folyamatban kell értelmezni, így azok alapján is, amiket fentebb olvastunk, ez is azt mutatja, hogy megkezdődik a Párkapcsolati, Emberi, Társadalmi és Földelt témák rendeződési, de okosan, óvatosan és lassan történik mindez.

November 28, csütörtökön pedig a pozitív és emelkedő tendenciába illeszkedve, a gyönyörök-gyönyöre, előreindul a Nagy Gyógyító Halak Neptunusz. Amennyiben az elmúlt öt hónapban volt rajtunk egy bágyadtság, tanácstalanság, akár tehetetlenség, akkor az emiatt részlegesen enyhülhet is. Azért csak részlegesen, mert közben mindjárt az Állatok Korából beváltunk a pont a Neptunusz által uralt és jellemzett Növények Korába, így ezek az állapotok olyanok már most és lesznek egy ideig, mint nyáron a meleg vagy télen a csapadék vagy a hideg.
A Neptunusz hónapok óta tartó hátrálása utáni előreindulás aktiválja a Gyógyító energiákat, és nőhet ettől a komfortérzetünk, jobban azt érezhetjük, hogy van helyünk a világban, hogy a dolgok jók, és valami nagyobb erő mozgatja a dolgokat. A dolog pikantériája, hogy ahogy haladunk lefelé a Korok Létráján pont ezt a három dolgot érezzük és tapasztaljuk egyre kevésbé; ezek itt nem kioltják egymást, hanem egyidejűleg, párhuzamosan fogjuk ezeket érzékelni, hogy van is, meg hogy nincs is. 

i-p_voices-on-transformation_1536x1536_200.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

 

komment

süti beállítások módosítása